Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μουσικές Βραδιές στο Apollo Resort Art Hotel

Απο Παρασκευή 15/07 και κάθε Παρασκευή εως τέλος Αυγούστου το ξενοδοχείο Apollo Resort Art στην Κυπαρισσία διοργανώνει μουσικές βραδιές με πλούσιο ρεπερτόριο (jazz, blues, pop ,rock και εντεχνο ) απο τις 9:30 έως αργά μετά τα μεσάνυχτα !

Σας περιμένουμε να διασκεδάσετε στον ..........

ανανεωμένο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου και να απολαύσετε σε πολύ λογικές τιμές νόστιμα πιάτα, δροσιστικά ποτά και όλα αυτά με την συντροφιά ποιοτικής μουσικής από καλλιτέχνες που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα !!!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Για τις Φυλακές στα Φιλιατρά

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

META ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ? ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΝΑΙ 800 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΝΤΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΘΕΤΑΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΣ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩΜΕ ...

ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΝΑ ..........

ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΟΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚ. ΣΥΛ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΜΑΣ.[ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΟΝ]

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΔΙΚ. ΓΡΑΦΕΙΑ, ΤΑΞΙ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΡΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΟΧΙ ΕΔΩ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ?
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΤΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΣ ΝΑ ΜΠΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ -ΠΛΕΟΝ-Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Λ.ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Τι συμβαίνει με την παραλία στο Στόμιο;

Μια περίεργη καταγγελία πήραμε χθές στα χέρια μας και άνθρωπός μας την έψαξε και την βρήκε σωστή.
Η παραλία στο Στόμιο θυμίζουμε ότι φέτος δεν μπόρεσε να δημοπρατηθεί λόγω κάποιου κωλύματος από ένα εξαιρετικώς επείγον έγγραφο υπ’ αριθμ. πρωτ. 2195, 31-05-2011, που υπογράφει η διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας, αρχαιολόγος Ξένη Αραπογιάννη, που απαγόρευε να στηθεί καντίνα στην συγκεκριμένη παραλία.

Χθες άνθρωπος μας μετά την ..........

καταγγελία που πήραμε πήγε στο Στόμιο όπου εκεί διαπίστωσε ότι έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες για σκιά με τα γνωστά φοινικόκλαδα ενώ σύμφωνα με την καταγγελία έχουν μεταφερθεί ξύλα για το στήσιμο της καντίνας.

Πριν δύο χρόνια (το 2009) ο Δήμος Φιλιατρών είχε δημοπρατήσει το Στόμιο για την δημιουργία καντίνας. Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης σύμφωνα με την προκήρυξη ήταν για δυο χρόνια και έληγε το 2010. Ανάδοχος της μίσθωσης είχε αναδειχθεί ο κ. Σουρέτης Δημήτρης.

Απο το 2011 και μετά, για την καντίνα στο Στόμιο θα γινόταν νέα Δημοπρασία φέτος.

Όμως λόγω του εγγράφου της Αρχαιολογικής υπηρεσίας η φετινή δημοπρασία παρουσίασε κολλήματα με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει γίνει.

Αυτές τις ημέρες χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απολύτως διαδικασία δημοπρασίας και ανάδειξης αναδόχου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κάποιος πάει παράνομα και παράτυπα να στήσει καντίνα στο Στόμιο Φυσικά χωρίς να πληρώσει στον Δήμο το αντίτιμο που θα προέκυπτε απο την δημοπρασία και την προσφορά των ενδιαφερομένων.
Έτσι λοιπόν άνθρωπος μας μετά την καταγγελία που έφτασε σε μας πήγε έλεγξε και διαπίστωσε την αλήθεια και οι φωτογραφίες μαζί με το Video αποτελούν ντοκουμέντα.

Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα ακόλουθα:

Έγινε διαγωνισμός του Υπουργείου ή παράνομα και αυθαίρετα ο προηγούμενος καντινιέρης στήνει την καντίνα;

Τι κάνει ο Δήμος Τριφυλίας, το Λιμενικό και η Κτηματική Υπηρεσία;

Παραβαίνουν τα καθήκοντά τους που είναι να ελέγχουν και να προφυλάσσουν την παραλία από παρανομίες και αυθαιρεσίες;

Τι λέει για τις παρανομίες και αυθαιρεσίες η Αρχαιολογική Υπηρεσία που υποτίθεται ότι με ο έγγραφο της πάει να διαφυλάξει τα ανύπαρκτα αρχαία

Οι παραλίες είναι τσιφλίκι του καθενός και όποιος γουστάρει πάει και στήνει ότι γουστάρει όποτε γουστάρει;

Ο Δήμος Τριφυλίας και ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας γνωρίζει για το θέμα;

Ο Αντιδήμαρχος κ Τσίγγανος, που είναι των πολεοδομικών – τεχνικών θεμάτων γνωρίζει κάτι για το θέμα;

Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος γνωρίζει μήπως εκείνος τίποτα;

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών κ. Στάμος γνωρίζει τίποτα;

Κανένας δε γνωρίζει ή όλοι ξέρουν αλλά σιωπούν, γιατί έτσι βολεύει;

Το Θέμα πάντως δεν τελειώνει εδώ. Θα το συνεχίσουμε.

Και για να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα για να μην μας κατηγορήσει κανένας ότι δεν θέλουμε την καντίνα στο Στόμιο.

Την καντίνα την θέλουμε και μακάρι να στήνονταν όχι μία αλλά 101 καντίνες.

Θέλουμε να γίνει ΝΟΜΙΜΑ και μετά από Δημοπρασία. Να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλοι ενδιαφερόμενοι, αν υπάρχουν και όποιος την πάρει, την πήρε!

θα επανέλθουμε.....

Δείτε Video και φωτογραφίες από το Στόμιο.

Κ. Δήμαρχε Ελπίζω να επιβάλετε την νομιμότητα έτσι ώστε και καντίνα να γίνει και η Δημοπρασία. Αλλά πρωτίστως η Νομιμότητα.






Βούρος: "Δεν ψηφίζω νέα μέτρα θα πάω σπίτι μου"

Την αντίθεση του με τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων εξέφρασε ο Γιάννης Βούρος, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο παραίτησης του τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ράδιο 9, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως “τι πάει να πει νέα μέτρα, να το μεταφράσουμε.
Να κόψω από τον πατέρα μου άλλο .........

ένα κατοστάρικο από τη σύνταξη; Δεν θα το κάνω. Θα πάω σπίτι μου.”

Ο ίδιος ωστόσο έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού οικονομικών λέγοντας ότι “έχω εμπιστοσύνη όχι μόνο στο κομμάτι που αφορά στην οικονομική του επάρκεια και στις ικανότητές του, έχω εμπιστοσύνη στο πολιτικό ον που λέγεται Βενιζέλος και επειδή η λύση πολιτική θα είναι και όχι οικονομική.”

Κατέληξε πως “εγώ τον άκουσα και ψύχραιμο και αποφασισμένο ότι ήρθε η ώρα το πιστόλι που είναι πάνω στο τραπέζι επιτέλους, όχι να χρησιμοποιηθεί, απλώς κάποιος να ανοίξει το μύλο και να δει ότι είναι γεμάτο. Χαίρομαι που επιτέλους επιβεβαιώνονται κάποιοι άνθρωποι που έλεγαν «πάμε να δούμε συνολικά το πρόβλημα, πάμε να δούμε το ευρωομόλογο.”

Cosmo.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μελόδραμμα εξαιρετικά κακοπαιγμένο από τον Γιάννη Βούρο. Είσαι και συ ένας από τους πράσινους προδότες της Ελλάδας αφού ψήφισες το μεσοπρόθεσμο. Δεν ήξερες τι έγραφε Γιαννάκη; Την υπογραφή σου και κάτι άλλο να ξέρεις που τα βάζεις Γιάννη. Είσαι αδικαιολόγητος και πας να την σκαπουλάρεις. ΠΑΝΤΑ θα φέρεις τον τίτλο του προδότη της Ελλάδας.
Οσο για την Εδρα σου και να παραιτηθείς και να πας σπίτι σου κάποιος άλλος θα έρθει οπότε πάλι θα κόψουν του μπαμπάκα την σύνταξη.
ΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Ο λαός σε εσένα έδωσε την Έδρα. Όχι στον Παπανδρέου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!! Ενας σεισμός προκαλεί τρυκιμία σε πισίνα.

Τρικυμία σε πισίνα, κατά τη διάρκεια του ισχυρότατου σεισμού των 7,2 βαθμών ρίχτερ στο Μεξικό.

Η εικόνες μπορεί να είναι εντυπωσιακές αλλά, όπως και να το κάνουμε, το φαινόμενο αυτό είναι πράγματι τρομακτικό...

Επειδή στην αρχή είναι λίγο ........

βαρετό προχωρήστε το video μέχρι να δείξει 0:45



Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Νάντιας στην νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Η κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία και συνεχάρη τη Μεσσήνια, νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου. Η βουλευτής Μεσσηνίας συνεχάρη τη κ. Ασημακοπούλου για την ανάδειξη στο ύψιστο αξίωμα της Προέδρου του Αρείου Πάγου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι περήφανη ως Μεσσήνια, αλλά κυρίως ως γυναίκα για την ανάδειξή σας στο ύψιστο αξίωμα της Δικαιοσύνης για πρώτη φορά στα χρονικά».

Η κ. Ασημακοπούλου ανταπέδωσε την εκτίμησή της και ..........

υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για συνεργασία στο μέλλον σε ζητήματα βελτίωσης της απονομής Δικαιοσύνης.

Αμφισβητεί την δημοκρατικότητα του Τατούλη ο Αντιπεριφερειάρχης Κορίθνου Δέδες

Για πρώτη φορά μετά από 7 μήνες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο αντιπεριφερειάρχης βγαίνει ουσιαστικά μπροστά και στηρίζει τον Χρήστο Μαλαπάνη που παραιτήθηκε χθές.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χ. Μαλαπάνη, ο κ. Δέδες δήλωσε τα εξής:

« Η παραίτηση του εκλεγμένου ........

Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί πολιτική πράξη βαρύνουσας σημασίας, με άμεση αναφορά στη συνοχή της παράταξης « Νέα Πελοπόννησος ».

Αναδεικνύει ταυτόχρονα, με εμφαντικό τρόπο, το ζήτημα της δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας, των συλλογικών και ατομικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η προσπάθεια, να συνδυαστεί η παραίτηση, με δήθεν «εξυπηρέτηση συμφερόντων », δε χρειάζεται αντίκρουση.

Αδιάψευστος μάρτυρας του ανεπίληπτου ήθους και της πολιτικής εντιμότητας του Χρήστου Μαλαπάνη, αποτελεί η επί τρεις δεκαετίες διαδρομή του στο δημόσιο βίο.

Προβάλλει ωστόσο, επιτακτική η ανάγκη, για ευρύ και ειλικρινή διάλογο που θα καταλήξει σε γρήγορες αποφάσεις για την αποκατάσταση του κύρους, της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας των Περιφερειακών οργάνων ».

Ο κ. Δέδες χωρίς περιστροφές θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας τόσο του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη όσο και την παράταξης της πλειοψηφίας..

Εϊναι ουσιαστικά ο πρώτος που ανοίγει δημόσια το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας και δικαιώνει όλους όσους καιρό τώρα έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τατούλης έχει κάνει την περιφέρεια προσωπική του υπόθεση και υπάρχει μόνο ένας ρόλος ο δικός του.

Μας κάνει εντύπωση που ο Δέδες βγαίνει μπροστά διότι για όσους καταλαβαίνουν έληξε η περίοδος χάριτος ...και πλέον μετά τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Χρήστος Μαλαπάνης τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας τον οποίο χθές κύκλοι της Τρίπολης έδειξαν ως τον επόμενο που..θα έχει την τύχη του Μαλαπάνη περνά στην αντεπίθεση και θέτει πέρα από το θέμα της δημοκρατικής λειτουργίας της των οργάνων και του περιφερειάρχη και ζήτημα ηθικής για τον τρόπο που προσπάθησαν να πλήξουν την αξιοπρέπεια του Μεσσήνιου πολιτικού άνδρα.

Μετά από αυτή την παρέμβαση ΒΟΜΒΑ του Δέδε όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείεται με τον τρόπο που κινείται ο κ. Τατούλης ακόμα και να τον πάει στα άκρα...!

Πάντως σε κάθε περίπτωση όλα κρέμονται σε μία κλωστή για την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου και πολλά θα κριθούν τις επόμενες ώρες και μέρες..!

MoriasNews

Εκδηλώσεις της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών και της Αστικής Μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Η Φιλιατρινούλα"

1) Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στις 15 Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 μ.μ. διοργανώνει καντάδες στους δρόμους της πόλης των Φιλιατρών από μια ομάδα κανταδόρων με επικεφαλή των τραγουδιστή Γιώργο Παράμερο και τραγούδια ερωτικά που θα θυμίσουν στους παλιούς και θα γνωρίσουν στους νέοι την αγνότητα, τον έρωτα και τον ρομαντισμό της εποχής εκείνης που η αγάπη και ο έρωτας ήταν απαγορευτικός.

Το φλερτ, η ερωτική εξομολόγηση .........

γινόταν με στοίχους πάθους και ρομαντισμού. Ο όρος καντάδα σημαίνει την τρίφωνη μελωδία με απλή αρμονία και έχει πολλές Ιταλικές επιδράσεις. Θεωρείται το λαϊκό τραγούδι των Επτανήσων και διαφέρει από τα δημοτικά τραγούδια λόγω πολυφωνίας, εναρμόνισης και μελωδικού δρόμου.

2) Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών στις 16 Ιουλίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. διοργανώνει στην περιοχή του Αϊ Γιώργη Πλάτης στο παραδοσιακό αλώνι του Σταματόπουλου το « Αλώνισμα » και προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να θυμηθούν και να γνωρίσουν την διαδικασία του αλωνίσματος.
Διοργανωτές είναι η Φιλιατρινούλα, Α.Μ.Κ.Ε., η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και ο Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας

Με τιμή
η Πρόεδρος και τα μέλη της Φιλιατρινούλας και της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 15 έως και 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις είναι:


15/7/2011 ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ Ώρα 9.30 μ.μ.
ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΜΚΕ «ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥΛΑ»

16/7/2011 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΑΛΩΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΑΜΟΥΡΙ ΠΛΑΤΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ώρα 7.00 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα» -Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας

16/7/2011 ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Συλλόγου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»)

ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΈΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Ώρα 5.00 ως 10.00 μ.μ.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «ΝΕΔΑ» - Σύλλογος Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

17/7/2011 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρα 8.00 π.μ. ως 6.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «ΝΕΔΑ» - Σύλλογος Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

18/7/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ώρα 9.30 μ.μ
Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

20/7/2011 Θεατρική παράσταση «ΓΚΟΛΦΩ FOR EVER» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Αη Λιας) ώρα 9.30 μ.μ
Δήμος Τριφυλίας

20/7/2011 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΦΗΒΩΝ (γκράφιτυ – φωτογραφία – μουσική)
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Ώρες 11.00 -13.00 & 9.00μ.μ.
Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Φιλιατρών - ΚΕΠΕΨΟ

23/7 ως 9/8/2011 Έκθεση «ΤΟ ΑΛΑΤΙ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ»
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Λαογραφικό Μουσείο Κωστής Παλαμάς
Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλαιάς Πόλης της Κυπαρισσίας

23/7/2011 ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Πλατεία Δημοτικού Μεγάρου Πύργου ώρα 8.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Τριφυλίας

24/7/2011 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων

Συγχαρητήρια του Δημήτρη Κουσελά στη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε με τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και συμπατριώτισσά μας κα Ρένα Ασημακοπούλου, την οποία και συνεχάρη, υπογραμμίζοντας το εξαιρετικά θετικό γεγονός της εκλογής της στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

‘Όπως σημείωσε ο κ. Κουσελάς, η κυρία ........

Ασημακοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, σε μια περίοδο που η απονομή Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα, είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας.

Ευχόμενος στη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι η επάξια εκλογή της τιμά και κάνει περήφανη ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Ο. Ε. Σ. Π. και Ν Ε.: Βρισκόμαστε ήδη στο κόκκινο.

Επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απέστειλε η Ομοσποσνδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην οποία τους θέτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας και ζητά απο την κυβέρνηση την άμεση ρευστότητα της αγοράς για να μην φτάσουν οι έμποροι σε στάση πληρωμών λόγω αδυναμίας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου στην Κυπαρισσία στις 10-7-2011, παρουσία τοπικών Φορέων και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, συζήτησε τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο σήμερα, κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άμεση ανάγκη διάθεσης επενδυτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων κίνησης στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και στις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής στο ελληνικό εμπόριο.

Σήμερα που το ελληνικό εμπόριο πλήττεται πρωτοφανώς, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης και απαιτούμε από την Κυβέρνηση τα εξής:
1. Την έμπρακτη αποδοχή της κρίσιμης και ουσιαστικής συμμετοχής του εμπορίου και ιδιαίτερα του περιφερειακού στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, με την άμεση ένταξή του στον νέο επενδυτικό νόμο.
2. Την επανένταξη του εμπορίου στη δανειοδότηση των τραπεζών.
3. Την άμεση πάταξη του παραεμπορίου με την απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου 3982/2011.
4. Την ουσιαστική αξιοποίηση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών περιφρούρησης του στεγασμένου εμπορίου.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας,
► Δηλώνουμε αντίθετοι στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου.
► Καταδικάζουμε τη στάση των Βουλευτών για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εμπορικών οικογενειακών επιχειρήσεων.
► Καλούμε την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πανελλήνιο επίπεδο, για να μην επιβληθούν τα εξοντωτικά μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.
► Προειδοποιούμε πως πρέπει να εισακουστεί άμεσα η κραυγή αγωνίας των εμπορικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Παγώνης Βασίλειος

Ο Γεν. Γραμματέας
Ευαγγελίου Ευάγγελος

Τι σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία»

Αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με απλά λόγια τι σημαίνει πρακτικά η τοποθέτηση της Ελλάδας σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default), θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρακάτω φράση κοινοτικού αξιωματούχου: «Είναι σαν να μπαίνεις στη φυλακή για ένα σκληρό έγκλημα, αλλά να βγαίνεις γρήγορα λόγω καλής διαγωγής».

Ωστόσο, από τη στιγμή που θα «μπεις στη .........

φυλακή», όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Πρωταρχικό ρόλο για να βγεις.. γρήγορα και ομαλά έχει, για ακόμα μία φορά, η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Από τη στιγμή που η Ελλάδα φτάσει σε σημείο να τεθεί από τους οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας», οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το εάν θα συνεχίσει να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα ή όχι, θα καθορίσουν και το μέγεθος του προβλήματος που θα αντιμετωπίσει η χώρα και όλοι μας.

Παράγοντες της αγοράς και οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» αποτελεί απλώς τεχνικό ζήτημα. Δεν είναι χρεοκοπία σε καμία περίπτωση και δεν έχει τις συνέπειες μιας πτώχευσης. Επί της ουσίας, μία χώρα τοποθετείται σε αυτό το καθεστώς όταν δεν εξυπηρετήσει κάποιες υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π. χ. για το 2013). Ταυτόχρονα, όμως, συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της (τόκοι, λήξεις κ. λπ.) για τα άλλα έτη.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ συνεχίζει να διατηρεί την αυστηρή θέση της, ότι σε περίπτωση «επιλεκτικής χρεοκοπίας» για την Ελλάδα δεν θα παρέχει ρευστότητα στις εγχώριες τράπεζες με την εγγύηση ομόλογων. Εφόσον η απόφασή της αυτή δεν αλλάξει (σ. σ.: σε περίπτωση πάντα που οι οίκοι αξιολόγησης αποφασίσουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «επιλεκτική χρεοκοπία»), τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

1. Η «επιλεκτική χρεοκοπία» να είναι μικρής διάρκειας. Στην περίπτωση που η Ελλάδα τοποθετηθεί για μικρό χρονικό διάστημα σε αυτήν την κατάσταση (παράδειγμα, για έναν ή δύο μήνες), τότε η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών δεν θα πληγεί σημαντικά και κατ’ επέκταση δεν θα υπάρξουν και σημαντικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία.

Παράδειγμα «επιλεκτικής χρεοκοπίας» που δεν «πόνεσε» πολύ είναι αυτό της Ουρουγουάης, που βρέθηκε σε τέτοιο καθεστώς μόλις για 17 ημέρες. Ωστόσο, το δημόσιο χρέος της Ουρουγουάης ήταν πολύ μικρότερο από αυτό της Ελλάδας και δεν μπορεί να συγκριθεί άμεσα η μία περίπτωση με την άλλη.

2. Η «επιλεκτική χρεοκοπία» να διαρκέσει αρκετά. Δηλαδή, να υπάρξει μία μαζική αθέτηση υποχρεώσεων για δύο χρόνια (2012 - 2013 ή 2013 - 2014). Στην περίπτωση αυτή είναι δεδομένο ότι το κόστος των τραπεζών λόγω της ανεπαρκούς ρευστότητας θα μετακυληθεί στην πραγματική οικονομία. Θα υπάρχουν προβλήματα με τις εισαγωγές της Ελλάδας (δεν θα είναι αρκετές ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες για πετρέλαιο, αγαθά κ. λπ.). Η αγορά θα «στεγνώσει» από κεφάλαια, επιχειρήσεις θα κλείσουν, θέσεις εργασίας θα χαθούν, ενώ η ανάκαμψη της Ελλάδας θα εξαρτάται από δύο παράγοντες. Πρώτον, από τα έσοδα του κράτους, που όμως θα είναι πολύ χαμηλά. Δεύτερον, από τη χρηματοδοτική στήριξη που θα παράσχουν για το διάστημα αυτό οι χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα.

Πάντως, κοινοτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι από τη στιγμή που το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας το οποίο σχεδιάζει η Ευρωζώνη οδηγήσει τη χώρα σε «επιλεκτική χρεοκοπία», είναι σχεδόν βέβαιο ότι η οικονομική βοήθεια θα είναι τέτοια που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη περιλαμβάνει την οπισθοχώρηση της ΕΚΤ από τη σκληρή στάση που διατηρεί αυτήν την περίοδο στο ζήτημα των εγγυήσεων. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η Φρανκφούρτη «χρησιμοποιεί» τη θέση της στη χρονική αυτή συγκυρία, ώστε να πιέσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν πιο δραστικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

Στο τέλος, όμως, δεν θα αφήσει τις ελληνικές τράπεζες να καταρρεύσουν συμπαρασύροντας πιθανότατα και άλλες ευρωπαϊκές, εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές. Τελικά θα τους παράσχει ρευστότητα ακόμα και αν η χώρα βρεθεί σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι διχασμένο μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τη σκληρή στάση που διατηρεί τώρα και εκείνων που θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει πιο ελαστική προσέγγιση του ζητήματος από την Κεντρική Τράπεζα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_5222.html#ixzz1RvgkYHEp

Grece Salonica

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Από το Γιάννη Πετσέλη

Τα περισσότερα νοικοκυριά εκτός από τη βασική τηλεόραση η οποία βρίσκεται στο σαλόνι, διαθέτουν τουλάχιστον άλλη μια, στην κουζίνα η στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Ακόμα πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμα αλλάξει την παλιά 14 ιντσών καθοδικού σωλήνα και το σκέφτονται, καθώς πλέον οι διαθέσιμες για την κατηγορία αυτή LCD τηλεοράσεις είναι αρκετά οικονομικές και πολύ αξιόλογες.

Η επιλογή τηλεόρασης δεν είναι καθόλου εύκολη ........

υπόθεση. Διάφορες τεχνολογίες (CRT, LCD,Plasma κι έπονται κι άλλες) διάφορες διαστάσεις και κατηγορίες τιμών, καθώς και εκατοντάδες μοντέλα συνθέτουν ένα δύσκολο παζλ για τον υποψήφιο αγοραστή.

Μια πρώτη προσέγγιση στην αγορά κατάλληλης τηλεόρασης για το σπίτι είναι να διαλέξει κανείς τη τεχνολογία που ταιριάζει στις ανάγκες του και το μέγεθος της οθόνης. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά σπάνια είναι αρκετά και του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι τεράστιες διαφορές που υπάρχουν στις τιμές φαινομενικά παρόμοιων μοντέλων. Στη συνέχεια, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση και να επιλέξετε το μοντέλο που ταιριάζει στην περίπτωση σας.

Βασικά κριτήρια.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει πριν προχωρήσετε στην αγορά μιας καινούργιας, συνήθως επίπεδης τηλεόρασης είναι ότι το μέγεθος δεν είναι πάντα το πιο σημαντικό στοιχείο για την επιλογή σας. Στην περίπτωση μας, τα ποιοτικά δεδομένα είναι κατά κανόνα πιο κρίσιμα και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένα πιο μικρό και φθηνό μοντέλο προσφέρει τελικά μεγαλύτερη απόλαυση από μια τεράστια Plasma.

Ανάμεσα στα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε πρέπει αρχικά να σημειώσουμε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, την ποιότητα του δέκτη, τη σταθερότητα της εικόνας κ.α.

Ειδικά η φωτεινότητα είναι από τα πιο κρίσιμα στοιχεία για ευχάριστη τηλεθέαση στο σπίτι, ειδικά όταν υπάρχει πολύ φως στο δωμάτιο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει τις περισσότερες ώρες του 24ωρου, όποτε καλά είναι να επιλέγουμε μοντέλα που τα καταφέρνουν καλά στο σημείο αυτό (χωρίς να είναι εύκολο να ποσοτικοποιησουμε το βέλτιστο). Στην ίδια κατεύθυνση, αξίζει να εξετάσουμε την ανακλαστικοτητα των διαφόρων μοντέλων, κατά πόσο δηλαδή το φως από τα παράθυρα αντανακλάται στην οθόνη σαν να ήταν καθρέφτης.

Μια άλλη κρίσιμη παράμετρος είναι η αντίθεση, η οποία επηρεάζει την απόδοση των χρωμάτων (αν και δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας). Όσο πιο μικρός είναι ο λόγος αντίθεσης που μπορεί να αποδώσει μια οθόνη τόσο το καλύτερο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στην αντίθεση του μαύρου χρώματος, το οποίο αποδίδεται πιο δύσκολα από όλα και τελικά καθορίζει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ακριβό και ένα φθηνό μοντέλο. Επίσης σημαντικό στοιχείο (που μπορούμε να διαπιστώσουμε μόνο διαβάζοντας ειδικά τεστ) είναι και το αν η φωτεινότητα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την οθόνη, κάτι που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η ευαισθησία του δέκτη μας επιτρέπει να έχουμε καλή ποιότητα εικόνας, ακόμα και σε εκπομπές με ασθενέστερο σήμα, όχι σπάνιο φαινόμενο στην ελληνική αγορά. Επί πλέον η ύπαρξη ενός ενσωματωμένου ψηφιακού δέκτη μας επιτρέπει να βλέπουμε τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ και μελλοντικά όποια άλλα κανάλια πρόκειται να εκπέμψουν ψηφιακά.

Ένα τελευταίο στοιχείο που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε είναι τις διαθέσιμες θύρες σε μια τηλεόραση. Η ύπαρξη SCART και S-Video πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ αν σας ενδιαφέρει η υψηλή ευκρίνεια μια HDMI είναι εκ των ουκ άνευ, ενώ μια DVI δεν θα σας καλύψει απόλυτα

Ανεξάρτητα από την τηλεόραση που τελικά θα επιλέξετε θα πρέπει να φροντίσετε για την κατάλληλη τοποθέτηση της μέσα στο σπίτι σας. Η επιλογή του κατάλληλου σημείου, ώστε να μην βρίσκεται πολύ κοντά η πολύ μακριά από το σημείο που συνήθως κάθεστε αλλά και να μην αντανακλάται ο ήλιος από το παράθυρο επηρεάζει δραματικά την οπτική εμπειρία. Το κατάλληλο τραπεζάκι, με το οποίο θα εξασφαλίσετε ότι η τηλεόραση βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος (και όχι κρεμασμένη ψηλά στον τοίχο, γεγονός που θα σας προξενήσει σύντομα αυχενικό )και θα μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα προς την κατεύθυνση που θέλετε είναι επίσης απαραίτητο. Ούτως η άλλως θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι η τελική σας επιλογή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει συγκρίνοντας χαρακτηριστικά η διαβάζοντας τα διάφορα τεστ που υπάρχουν στα περιοδικά, αλλά στο κατάστημα όπου θα μπορείτε να δείτε τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν εν λειτουργία. Η εικόνα είναι πάνω από όλα θέμα γούστου, ενώ οι αριθμοί λίγα μπορούν να σας αποκαλύψουν για το αν κάποιο μοντέλο σας κάνει πραγματικά.

Μην αγοράσετε σε καμία περίπτωση τηλεόραση χωρίς πρώτα να την δείτε εν λειτουργία. Η εικόνα που θα δείτε στο κατάστημα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε συγκριτικό τεστ.

LCD εναντίον Plasma

Οι οθόνες LCD και λιγότερο οι Plasma υστερούν σημαντικά σε σχέση με τις CRT στην προβολή εικόνων που εναλλάσσονται γρήγορα, όπως λ.χ. οι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Αυτό οφείλεται στη σχετικά χαμηλή ταχύτητα απόκρισης, η οποία πάντως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά σε σημείο που σπάνια να γίνεται αισθητή. Στην ίδια λογική, μειωμένη ποιότητα εικόνας προκαλεί και το τρεμόπαιγμα της εικόνας, ειδικά σε εικόνες με πολλά έντονα χρώματα. Το πρόβλημα αυτό έχει εξαφανιστεί εντελώς σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν συχνότητα προβολής 100 Hz (διπλάσια δηλαδή από αυτή που υποστήριζαν τα παλαιοτέρα μοντέλα).

Αν θελήσουμε να εντοπίσουμε μερικές βασικές διαφορές που μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιλογή μας όχι γιατί σημαίνουν υψηλότερη η χαμηλότερη ποιότητα, αλλά επειδή μπορούν να μας δείξουν ποια τεχνολογία ταιριάζει πιο πολύ στις ανάγκες μας, αξίζει να σημειώσουμε τις ακόλουθες:

Οι LCD προσφέρουν καλύτερη σχέση αξίας /τιμής σε διαστάσεις έως 37 ίντσες και οι

Plasma από 42 ίντσες και πάνω.

Οι LCD είναι συνήθως οριακά πιο φωτεινές και σαφώς πιο ευκρινείς.

Οι Plasma προσφέρουν μεγαλύτερη ομοιομορφία στη φωτεινότητα.

Σε επίπεδο αντίθεσης απόδοσης του μαύρου χρώματος και απόκρισης οι Plasma υπερέχουν σημαντικά.

Η απόφαση για απέλαση των παράνομων αλλοδαπών με διαδικασίες «εξπρές»

Διαδικασίες - εξπρές για την απέλαση των παράνομων αλλοδαπών προβλέπει η εγκύκλιος 37 με θέμα «Αποφάσεις επιστροφής παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών-Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 16 έως και 41 του Ν. 3907/ 2011» που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Με τη δημοσιοποίησή της , οι αρμόδιες αρχές, ........

έχουν υποχρέωση να εκδίδουν αποφάσεις επιστροφής για τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια «ανεξαρτήτως εάν εισήλθαν και διέμεναν παράνομα ή κατέστησαν παρανόμως διαμένοντες στη χώρα». Η επιστροφή αφορά είτε στη χώρα καταγωγής τους, είτε σε χώρα διέλευσης, είτε σε τρίτη χώρα στην οποία αποφασίζουν να επιστρέψουν εθελοντικά, με την προϋπόθεση ότι γίνονται δεκτοί. Προβλέπεται επίσης για λόγους ανθρωπιστικούς, μικρή περίοδος παραμονής τους για τη διευθέτηση προσωπικών ζητημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που έχουν προβλήματα με τον νόμο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «παράνομη παραμονή» χαρακτηρίζεται η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε υπηκόου τρίτης χώρας που «δεν πληροί ή δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις εισόδου, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν, ή τις λοιπές προϋποθέσεις εισόδου, παραμονής ή διαμονής, της κείμενης νομοθεσίας».

Η επιστροφή του παρανόμως διαμένοντος υπηκόου τρίτης χώρας πραγματοποιείται σε δύο στάδια:

- είτε με την οικιοθελή συμμόρφωσή του, κατά την οποία τηρείται η υποχρέωση επιστροφής εντός της προθεσμίας που ορίζεται για τον σκοπό αυτό στην οικεία «απόφαση επιστροφής».

- είτε, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της προθεσμίας οικιοθελούς αναχώρησης, με την εκτέλεση της «απόφασης επιστροφής» με αναγκαστική απομάκρυνση.

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω στα φιλιατρά έχει πολλούς αράπηδες λαθρομετανάστες για απέλαση. Κοπιάστε οι αρμόδιες αρχές να τους πάρετε από δω.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.