Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Β' Τοπική 1ος όμιλος. Τα αποτελέσματα της 19ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της αγωνιστικής




Πηγή: Νίκη Πλάτης

Έσπασε ο τσαμπουκάς της Microsoft. Επιλέγουμε πλέον browser.

Επιτέλους άρχισε και στην Ελλάδα η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας στην Microsoft για την επιλογή απο τον πελάτη του browser με τον οποίο θα περιηγηθεί στο internet.
H Microsoft συμμορφώθηκε (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς) και με μία σημερινή ενημερωση που ελήφθη μέσω των αυτόματων ενημερώσεων είδαμε την αλλαγή.

Τωρα ανοίγει παράθυρο και ρωτάει ποιόν ή ποιους browser θελουμε να εγκαταστήσουμε.

Σας δίνουμε πρώτοι τις εικόνες από την νέα ενημέρωση που εγκαταστάθηκε απόψε στον υπολογιστή μας.





Νίκη τίτλου για Παναθηναϊκό. Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 0 - 1

Αλμα τίτλου έκανε ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε μέσα στη Τρίπολη τον τοπικό Αστέρα με 1-0, στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.
Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιχνίδια των δυο διωκτών του ο παναθηναϊκός ξεφυγε με 5 βαθμούς απο τον ΠΑΟΚ που έχασε απο τον Αρη με 2-0 και 7 βαθμούς απο τον Ολυμπιακό που χθές είχε ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Λουκά Βύντρα στο 72ο λεπτό.

Ο διαιτητής Τριτσώνης (Αθήνας) έδειξε την ......

κίτρινη κάρτα στους Σαριέγκι, Βίλτσες, Νίνη, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, ενώ από το 76ο λεπτό ο Αστέρας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη, του Φυτανίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Λαδάκης, Καρέρα (64' Ρόκας, 82' Ρίος), Τσέζαρεκ, Βίλτσες, Έντερ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ (64' Νίνης), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (88' Μπίερσμιρ), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (43' Μαρίνος).

Κλήρωση τζόκερ 14 Μαρτίου 2010. Αποτελέσματα και διαλογή

ΤΖΑΚ ΠΟΤ είχαμε στην σημερινή κλήρωση του Τζόκερ.
Έτσι το ποσό που θα μοιραζόταν σε αυτή την κλήρωση μεταφέρεται στην επόμενη.

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: ..........

12, 13, 22, 24, 36 ΤΖΟΚΕΡ: 10

Τα κέρδη:

ΚΑΝΕΝΑΣ τυχερός με 5+1 επιτυχίες => ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

2 τυχεροί με 5 επιτυχίες κερδίζουν 168.673,41 Ευρώ

86 τυχεροί με 4+1 επιτυχίες κερδίζουν 2.500,00 ευρώ

1.498 τυχεροί με 4 επιτυχίες κερδίζουν 50,00 ευρώ

3.011 τυχεροί με 3+1 επιτυχίες κερδίζουν από 50,00 ευρώ.

61.035 τυχεροί με 3 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ

18.566 τυχεροί με 2+1 επιτυχίες κερδίζουν από 2,00 ευρώ.

140.252 τυχεροί με 1+1 επιτυχίες κερδίζουν από 1,50 ευρώ

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 22ης Αγωνιστικής



Και η βαθμολογία της αγωνιστικής




Πηγή: Εράνη Φιλιατρών

Στα όρια της εξαθλίωσης ζουν μετανάστες στη Μεσσηνία

Αντιμέτωποι με την πείνα και την εξαθλίωση βρίσκονται καθημερινά περισσότεροι από 1.500 μετανάστες, οι οποίοι, αναζητώντας ένα μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες, έχουν βρεθεί σε περιοχές του νομού Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στους δήμους Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.

Οι μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι παράνομοι και προέρχονται από χώρες της Αφρικής, αντιμετωπίζουν στην κυριολεξία πρόβλημα επιβίωσης, καθώς πολλοί εξ αυτών λιμοκτονούν.

Έτσι, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Δήμο Γαργαλιάνων πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας και της επιτροπής που έχει δημιουργήσει ο Δήμος, με στόχο τη διοργάνωση συσσιτίων.

Να σημειωθεί ότι, χθες, στην...

Καλαμάτα συναντήθηκαν ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, ο δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα, ενώ η κουβέντα έληξε με την απόφαση να ζητηθεί η βοήθεια της κυβέρνησης.
zougla.gr




Προσοχή όσοι κάνατε ή θα κάνετε ταυτοποίηση καρτοκινητού

Ολοι μας ξέρουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η ταυτοποίηση των καρτοκινητών βάση του νόμου 3783/2009.
Αυτό ήταν μια ωραία συγκυρία για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ώστε να αυξήσουν τις εγγραφές συνδρομητών τηλεφωνικού καταλόγου τους.
Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν οι εταιρίες? Και μιλάω για όλες. Cosmote, Vodafone, Wind, Q-Telecom....
Μέχρι πριν λίγο καιρό που τα καρτοκινητά ΔΕΝ είχαν ονοματεπώνυμα, φυσικά δεν μπορούσαν να ..........

καταχωρηθούν στον κατάλογο της εκάστοτε εταιρίας. Λογικό αυτό.
Επειδή τα περισσότερα νούμερα στις εταιρίες είναι καρτοκινητά, αυτομάτως ήταν ένα πολυ μεγάλο κομμάτι πελατών που δεν μπορούσαν οι εταιρίες να εκμεταλλευτούν. Δηλαδή να παρουσιάζουν έναν εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο συνδρομητών τους.

Τώρα λοιπόν αυτά τα λαμόγια, τι σκέφτηκαν. Με τον νόμο 3783/2009 όλα τα κορόϊδα οι συνδρομητές θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στοιχεία καρτοκινητών.
Εκεί θα κάνουμε εμείς την δική μας πουστιά, -είπαν οι εταιρίες - και θα τα βάζουμε το καθένα στον τηλεφωνικό μας κατάλογο για μελλοντική εκμετάλλευση. Και όταν λέω εκμετάλλευση εννοώ να πουν ότι η Cosmote για παράδειγμα σε διαφήμιση της να πει η εταιρία με τον μεγαλύτερο κατάλογο συνδρομητών σε σχέση με τις άλλες.
Γιατι το λεω αυτό? Γιατί αν έχετε προσέξει τώρα σε διαφήμιση της λέει έχεις πολλούς περισσότερους συνδρομητές cosmote να καλέσεις για να καταναλώσεις τα τόσα δωρεάν λεπτά ομιλίας.
Στην ουσία κάνει promotion την συνδρομητική της βάση.
ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Όμως δεν θα μπορούσε να το πει για την υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου.
Και αυτό που λέω δεν ισχύει μόνο για την Cosmote. Ισχύει και για άλλες εταιρίες.

Τώρα λοιπόν πηγαίνοντας κάποιος να κάνει ταυτοποίηση καρτοκινητού, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΗΡΟΣ να πει ότι το θέλω απόρρητο, οι εταιρίες ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το περνάνε στον κατάλογο τους. ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Αυτομάτως πλουτίζει η υπηρεσία τηλεφωνικού καταλόγου ΧΩΡΙΣ ο πελάτης καρτοκινητής να ξέρει ότι τον έχουν προσθέσει στον κατάλογο της εταιρίας.

Η ενέργεια τους αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και φυσικά καταδικαστέα.
Εσείς που έχετε ταυτοποιήσει το καρτοκινητό σας τσεκάρετε αν η εταιρία που ανήκετε σας έχει περάσει και στον τηλεφωνικό της κατάλογο.
Αν έχει συμβεί αυτό μπορείτε να καταγγείλετε την εταιρία σας στην ΕΕΤΤ και να πείτε ότι παράτυπα και φυσικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ (γιατί δεν έχουν γραπτό αίτημα σας για προσθήκη στον κατάλογο τους) η εταιρία μου με έχει βάλει στον τηλεφωνικό της κατάλογο ΧΩΡΙΣ να το έχω ζητήσει.
Παράλληλα μπορείτε να καταγγείλετε το γεγονός και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να επιληφθούν της υποθέσεως και να σταματήσει αυτό το αίσχος των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από την ΕΕΤΤ θα βρείτε ανταπόκριση μιας και η Αρχή αυτή όσες φορές την χρειάστηκα, με βοήθησε. Έχω προσωπική πείρα από αυτήν την Ανεξάρτητη αρχή. Όπου υπάρχει θέμα επεμβαίνει και κάνει δουλειά. Και φυσικά όπου ανακατευτεί η ΕΕΤΤ όλοι κλάνουν μαλλί. Καρατσεκαρισμένο αυτό.

Γι αυτό λοιπόν προσέξτε με την διαδικασία ταυτοποίησης του καρτοκινητού σας. Αν θέλετε να παραμείνει απόρρητο ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.
Ειδάλλως θα προστεθείτε εν αγνοία σας στην λίστα καταλόγου της εταιρίας σας. Και φυσικά ίσως δεχτείτε και ανεπιθύμητες κλήσεις κάποια στιγμή.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στα Φιλιατρά

Χθές Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Φιλιατρών, υπό την προεδρία του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Δράκο, παρουσία του Αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων κ. Δημήτρη Καφαντάρη και Δημάρχου Φιλιατρών κ. Άλκη Ξύγκα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της, ορισθείσας από τον κ. Νομάρχη, επιτροπής.

Στην συνεδρίαση έλαβε μέρος ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας ΝΑΜ, ως πρόεδρος ο κ. Στεφανόπουλος Στέφανος, ο Διοικητής του ΑΤ Φιλιατρών κ. Σώκκας Παναγιώτης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Στάμος Χαράλαμπος ως μέλος, ο επόπτης Δημόσιας Υγείας κ. Λαμπρόπουλος Δημήτρης, υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγείας ΝΑΜ, ως μέλος, ο κ. Φράγκος Άγγελος, υπάλληλος Δήμου Φιλιατρών, ως μέλος και η κα Αθηνά Κοντογιάννη, νομικός σύμβουλος ΕΝΑΕ, ειδική στα θέματα μετανάστευσης.

Έργο της επιτροπής είναι η συγκέντρωση των στοιχείων που αφορούν στον προσδιορισμό του ..........

αριθμού, της εθνικότητας, του τρόπου διαβίωσης των παράνομα διαβιούντων και εργαζόμενων λαθρομεταναστών και η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης στην Τριφυλία, και κυρίως στην πόλη των Φιλιατρών. Ακόμα, η επιτροπή θα μελετήσει και θα καταγράψει τις δυνατότητες που έχουν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Κράτους (Αστυνομία, Τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας κλπ) και οι υπηρεσίες της Α/θμιας και Β/θμιας Αυτοδιοίκησης πάνω στα ζητήματα των λαθρομεταναστών.
Επιπλέον, θα προσεγγίσει τους υγειονομικούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες και κατ’ επέκταση οι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης, θα μελετηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στον κοινωνικό ιστό της περιοχής, στη λειτουργία της πόλης των Φιλιατρών και τα προβλήματα ασφάλειας που δημιουργούνται στους πολίτες.
Αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής, θα είναι η συγγραφή ενός πολυσέλιδου πονήματος.

«Επιδιώκουμε την πολυδιάστατη προσέγγιση του προβλήματος, ώστε το πόνημα που θα συγγραφθεί να ακτινογραφεί την πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Νομάρχης. Το πόνημα θα κατατεθεί στους Υπουργούς των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο κ. Νομάρχης θα ζητήσει από την Κεντρική Εξουσία βοήθεια και κατευθυντήριες οδούς για τη βελτίωση της κατάστασης, για τον περιορισμό και τη λύση του προβλήματος.
«Είναι μια πραγματικότητα το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών. Δε θέλουμε να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα και για το λόγο αυτό δε βάζουμε το θέμα κάτω από το χαλί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης τονίζοντας ότι η Κεντρική Εξουσία πρέπει να βοηθήσει, να δώσει οδηγίες και να διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο που θα αποδίδει αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Α.Τ. Φιλιατρών, κ. Παναγιώτης Σωκκάς είπε ότι το έργο της αστυνομίας είναι περιορισμένο.
Μπορούμε να οδηγήσουμε τους συλληφθέντες στο αστυνομικό τμήμα, να τους δακτυλοσκοπήσουμε, να συμπληρώσουμε τα στοιχεία τους και από εκεί και μετά να τους πούμε ότι εντός 30 ημερών πρέπει να έχετε φύγει από τα Φιλιατρά.
Υπάρχει ένα ειδικό καθεστώς με τους πολιτικούς πρόσφυγες. Δεν μπορείς να τους κάνεις απέλαση για τις χώρες τους όταν αυτές βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Οπότε το έργο της αστυνομίας είναι εξαιρετικά περιορισμένο με αυτούς τους ανθρώπους.

Στο τέλος, οι μετέχοντες στις εργασίες της επιτροπής, πραγματοποίησαν και επιτόπιους ελέγχους σε καταυλισμούς των λαθρομεταναστών.

αριθμός π

Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία. Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό του Αρχιμήδη) ή αριθμός του Λούντολφ.

Στην Ευκλείδια επιπεδομετρία, το π μπορεί να οριστεί είτε ως ο λόγος της περιφέρειας ενός ............

κύκλου προς τη διάμετρό του, είτε ως ο λόγος του εμβαδού ενός κύκλου προς το εμβαδόν του τετραγώνου που έχει πλευρά ίση με την ακτίνα του κύκλου. Τα εγχειρίδια ανώτερων μαθηματικών ορίζουν το π αναλυτικά χρησιμοποιώντας τριγωνομετρικές συναρτήσεις, για παράδειγμα ως το μικρότερο θετικό x για το οποίο ισχύει ημ(x) = 0, ή ως δύο φορές το μικρότερο θετικό x για το οποίο ισχύει συν(x) = 0. Όλοι αυτοί οι ορισμοί είναι ισοδύναμοι.

Ο Αρχιμήδης καθόρισε την πρώτη επιστημονικά αποδιδεγμένη μέθοδο με την οποία υπολογίζεται ο αριθμός.

Τα πρώτα 50 δεκαδικά ψηφία του π είναι:

3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510

Μολονότι η ακρίβεια αυτή είναι παραπάνω από επαρκής για πρακτικούς σκοπούς στη μηχανολογία και την επιστήμη, η ακριβής τιμή του π περιλαμβάνει άπειρα δεκαδικά ψηφία (που επιπλέον δεν επαναλαμβάνονται ποτέ με την ίδια σειρά). Κατά τους λίγους τελευταίους αιώνες, έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για τον υπολογισμό όλο και περισσότερων ψηφίων του π και τη διερεύνηση των ιδιοτήτων του αριθμού αυτού. Παρά τον όγκο της αναλυτικής εργασίας, σε συνδυασμό με τη χρήση υπερυπολογιστών σε υπολογισμούς που έχουν προσδιορίσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ψηφία του π, δεν βρέθηκε ποτέ κάποια αναγνωρίσιμη διάταξη στα ψηφία του. Ψηφία του π είναι διαθέσιμα από μια πληθώρα πηγών στο Διαδίκτυο, και ένας κοινός προσωπικός υπολογιστής μπορεί να υπολογίσει δισεκατομμύρια ψηφία του π μέσω διαθέσιμου λογισμικού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Μαρτίου 2010

Ele14.jpg (770 KB) 8arr14.jpg (234 KB)