Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Tι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις τράπεζες

Ο επανασχεδιασμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος και ειδικότερα του ρόλου κάθε τράπεζας που ελέγχεται από το Δημόσιο είναι στα άμεσα σχέδια του νέου οικονομικού επιτελείου, αποσκοπώντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του και στην αποτελεσματική ενίσχυση της αγοράς.
Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού πόλου, ο οποίος θα αποτελέσει και τον leader του τομέα. Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μάλιστα...

η προοπτική αυτή προεξοφλείται και στο ΧΑ, με τις μετοχές των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων να σημειώνουν άλμα τις τελευταίες μέρες.
Στην περίπτωση της Εθνικής, η οποία από μόνη της διατηρεί ισχυρή δύναμη, δεν αποκλείεται να επιστρέψουμε σε ένα «μητροπολιτικό» μοντέλο με την τράπεζα να αναλαμβάνει ρυθμιστικό ρόλο, όπως επί διοίκησης Καρατζά, με τον διοικητή να στελεχώνουν πολλοί υποδιοικητές ή ενδεχομένως να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς που θέλει επικεφαλής έναν άνθρωπο της αγοράς και λειτουργία του οργανισμού με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Πάντως, όποια σκέψη επικρατήσει θα φιλτραρισθεί με μεγάλη προσοχή και ακολουθώντας πιστά όλους τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά στις πιθανές αντιδράσεις της αγοράς.

Τον σεβασμό στην εταιρική διακυβέρνηση, υπογράμμισαν, εξάλλου, σήμερα και οι δύο υπουργοί Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη. Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι προς το παρόν δεν επέρχεται καμμία αλλαγή στις διοικήσεις των τραπεζών που ελέγχονται από το δημόσιο. Εν τω μεταξύ, όμως, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Δ. Μηλιάκος, έσπευσε έχει ήδη θέσει στη διάθεση των υπουργών την παραίτησή του.

Επίσης, σχετικά με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του, αντίθετα η νέα κυβέρνηση θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια της.

Κέρδος




Με δημόσιο διαγωνισμό η πλήρωση θέσεων σε οργανισμούς και γραμματείες υπουργείων

Με δημόσιο διαγωνισμό θα πληρωθούν οι θέσεις των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων οργανισμών και των γενικών γραμματέων υπουργείων. Δικαίωμα να υποβάλει το βιογραφικό του και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό θα έχει ο καθένας, ενώ την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζει ότι η διαδικασία της επιλογής θα γίνει άμεσα, ώστε να μην μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλοι οι οργανισμοί.

Την ίδια ώρα, οι νέοι υπουργοί .........

έχουν αρχίσει να ζητούν τις παραιτήσεις των μελών των επιτροπών, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, όλες οι επιτροπές πρέπει να καταργηθούν, ενώ εάν ο υπουργός κρίνει ότι κάποια από αυτές είναι απαραίτητη, αυτή θα επανασυσταθεί.

Τις παραιτήσεις των μελών όλων των επιτροπών έχει ήδη ζητήσει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά την Πέμπτη οι υπουργοί ζητώντας ενημέρωση από τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων για τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ερωτηθείς δήλωσε ότι «έχουμε σηκωμένα τα μανίκια γιατί η δουλειά είναι πολλή, αλλά καλύτερα να μιλήσουν τα έργα μας και όχι εμείς». Επίσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λονέρδος δήλωσε εργασιομανής.

Πηγή: in.gr

Καθησυχαστικός ο Νομάρχης Μεσσηνίας για το ψάρι λαγοκέφαλος που αλιεύθηκε στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

Ενημέρωση για το ψάρι "λαγοκέφαλος" που αλλιέυθηκε στον Μεσσηνιακό κόλπο παραγματοποίησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος σε συνέντευξη τύπου στην Νομαρχία Μεσσηνίας.
Ο Κος Δράκος είπε ότι πρόκειται για ένα μικρό ψάρι το οποίο φανερώνει ότι υπάρχει αναπαραγωγή μιας και παλαιότερα είχε βρεθεί ένα μεγαλύτερο.
Δήλωσε δε αποφασισμένος να γίνει περαιταίρω ενημέρωση για το θέμα των αλιέων, των ιχθυοπωλών και του καταναλωτικού κοινού για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο κος Δράκος είπε ότι θα υπάρξουν και επιτροπές, που ...........

επιτόπου θα ενημερώσουν τους αλιείς και τους ιχθυοπώλες. Θα υπάρξουν και λεπτομερείς ανακοινώσεις επί του ζητήματος αυτού στη συνέχεια, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Όχι» σε συνέδριο απλής διαδοχής του προέδρου της ΝΔ.

Τη διαδικασία του συνεδρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ αμφισβήτησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Δεν πρέπει να πάμε σε ένα συνέδριο απλής διαδοχής, αλλά να κάνουμε και την κριτική μας. Επιβάλλεται να πάμε σε ένα ανοιχτό συνέδριο. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν το αύριο της παράταξης στελέχη που με τη συμπεριφορά τους μάς έριξαν στα δίχτυα του ΠΑΣΟΚ».

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στον Κ.Καραμανλή να παραμείνει πρόεδρος της παράταξης και πρόσθεσε ότι δεν κάνει πίσω, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΝΔ.

Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ μίας και μόνο υποψηφιότητας που θα μπορεί, όπως είπε, να ..........

κρατήσει το κόμμα ενωμένο και να ξαναζωντανέψει την ελπίδα.

«Δεν είμαι προπομπός κανενός. Με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όχι. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο, αλλά υπερήφανο λαό της ΝΔ και ότι όλοι μαζί, με ψυχραιμία και ενότητα, μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Εξέφρασε το φόβο για «ισχυρούς κραδασμούς» στο κόμμα της ΝΔ ενόψει της εκλογής νέου προέδρου και δήλωσε: «Η ΝΔ δεν ανήκει ούτε στον Καραμανλή ούτε στον Μητσοτάκη. Ανήκει στον λαό της».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει απομακρυνθεί από τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Ψωμιάδης τάχθηκε υπέρ της εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ από το σύνολο των μελών της παράταξης και υπογράμμισε: «Είμαι πολύ θυμωμένος. Είναι ώρα να πέσουν οι μάσκες».

Πηγή: in.gr

ΙΝΤΕΡΝΕΤ – Η μεγαλύτερη απάτη σε εξέλιξη !!!

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα - απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο υποτιθέμενο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται...

Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία πιστωτικής της πιστωτικής του κάρτας.
Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε παραπάνω) ή αντίστοιχα μηνύματα από ......

τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

. Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
. Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
. Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.
Αν έχετε αμφιβολία για την αξιοπιστία κάποιου email μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία/ οργανισμό και τους ρωτήσετε για το μήνυμα που λάβατε.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νέα και ειδήσεις

Οι δηλώσεις των τριών υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ναι μεν αλλά.....

Υπέρ της εκλογής προέδρου από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας όμως πως υπάρχει καταστατικό και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. «Οιαδήποτε συμφωνία για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, θα με βρει σύμφωνη», ξεκαθάρισε. Δημοκρατική κατάκτηση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος την εκλογή προέδρου από τη βάση.

«Η ΝΔ υπέστη μία μεγάλη ........

ήττα και είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός και εντάσεις, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο μας. Στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα την παράταξη ώστε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολιτευση», τόνισε στην αρχή της δήλωσής της η κ. Μπακογιάννη.

«Εχω ταχθεί υπέρ της εκλογής προέδρου της ΝΔ από τη βάση, αλλά έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες βάσει του καταστατικού, ωστόσο οιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της εκλογικής βάσης, θα με βρει σύμφωνη», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.



Δημήτρης Αβραμόπουλος: Εμμένω στις απόψεις μου.

Εμμένει στην πρότασή του για εκλογή προέδρου από τη βάση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως μια ενδεχόμενη συμμετοχή όλων των φίλων της παράταξης στην ψηφοφορία θα αποτελέσει «δημοκρατική κατάκτηση».

Μετά από συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με τον Κ. Καραμανλή, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι και η κ. Μπακογιάννη αποδέχθηκε την πρότασή του και πρόσθεσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες «όλοι να συμφωνήσουμε σε αυτό, που ανταποκρίνεται στη προσδοκία των πολιτών που πρόσκεινται στη ΝΔ».

Δήλωσε αισιόδοξος πώς μέσα από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό που θα αναδειχθεί «θα είναι η ομοφωνία και η ομοψυχία ώστε ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά σε μια δημοκρατική κατάκτηση: Για πρώτη φορά να συμμετέχουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, οι φίλοι της ΝΔ».



Αντώνης Σαμαράς «Όχι» μόνο μία μέρα συνέδριο

Ο τρίτος βασικός υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από το περιστύλιο της Βουλής δήλωσε ότι αποδέχεται τον οποιοδήποτε τρόπο εκλογής του νέου προέδρου. "Είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο γήπεδο, είμαστε έτομοι να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε απόφαση αρκεί να διασφαλίζει το αδιάβλητο της εκλογής" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές καθώς σταμάτησε να ακούει την βάση του κόμματος. Γι' αυτό το λόγο έκανε έκκληση να μην διεξαχθεί συνέδριο μιας ημέρας αλλά να ακουστεί η φωνή της βάσης, η οποία, στο τέλος τέλος, κρίνει και την ηγεσία.

«Η ΝΔ άρχισε να χάνει όταν έπαψε να ακούει τους οπαδούς της», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και υπογράμμισε: «Όχι μόνο μία μέρα συνέδριο, θα είναι άδικο και για τα στελέχη κι για τους οπαδούς της».

«Δέχομαι την όποια συμφωνία για μικρό ή μεγάλο γήπεδο αρκεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας», πρόσθεσε σχολιάζοντας την πρόταση του Δ. Αβραμόπουλου για εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Το μέγα ζητούμενο είναι η ΝΔ να γίνει ξανά πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων».

Στις 7/11 νέος πρόεδρος στη Ν.Δ.

Με επαφές του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της παράταξης, κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού, άρχισαν στη Ρηγίλλης οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 7 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο, όπως είναι γνωστό, θα αναδείξει το νέο πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο αντιπολιτευτικό έργο της Νέας Δημοκρατίας.

Οι φιλοδοξίες, είναι πολλές. Αλλες από αυτές ήταν αναμενόμενες και άλλες αποσκοπούν ........

στο να υποδηλώσουν την παρουσία κάποιων προσώπων που μελλοντικά μπορεί να διεκδικήσουν, με τη σειρά τους, την ηγεσία.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρηγίλλης είναι ευχάριστη. Μετά από μία μεγάλη εκλογική ήττα, όπως είναι φυσικό, κάθε κόμμα χρειάζεται κάποιο διάστημα για να συνέλθει από την έκπληξη, ώστε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να αρχίσει την αποτελεσματική άσκηση της πολιτικής του.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει, από την άλλη πλευρά, ότι κινδυνεύει και η ενότητα της παράταξης. Και αυτό γιατί έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, αλλά ποτέ δεν κλονίστηκε κατά τρόπο καταλυτικό.

Επίσης, δεν κινδυνεύει η Νέα Δημοκρατία αφού οι προθέσεις αλλά και η δυναμική, σε συνδυασμό με το παρελθόν των φερόμενων ως υποψηφίων, δεν επιτρέπουν κινήσεις που θα μπορούσαν να τραυματίσουν, να διχάσουν ή και να διασπάσουν την παράταξη.

Οι υποψηφιότητες είναι οι γνωστές, όσο κι αν οι ενδιαφερόμενοι, για λόγους επικοινωνιακούς, δεν ανακοινώνουν επίσημα τις αποφάσεις τους:

- Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, εξαιρετικά προβεβλημένο στέλεχος της παράταξης, που δεν στηρίζει την παρουσία της σ΄ αυτή, στον πρώην πρωθυπουργό ή τον Παύλο Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει διατελέσει υφυπουργός και υπουργός, έχει κερδίσει δημοτικές εκλογές, έχει διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων και είναι για πολλά χρόνια βουλευτής.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Και ίσως να είναι αυτό που την κάνει «ανοιχτή» σε όλες τις προτάσεις, όπως δηλαδή να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος είτε από το συνέδριο του κόμματος είτε από μία ευρύτερη βάση. Φυσικά, όπως ο καθένας μας, έχει και αυτή την οικογενειακή της ιστορία.

- Οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, για τους οποίους έχουμε να πούμε πολλά στο διάστημα που θα ακολουθήσει, έως το Συνέδριο, όπως άλλωστε και για όλους τους υποψηφίους, ξεκινούν με ένα κοινό μειονέκτημα:

Εχουν και οι δύο εγκαταλείψει την παράταξη σε δύσκολους καιρούς και όταν απέτυχαν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, κάνοντας «τα πικρά - γλυκά», επέστρεψαν στο «μαντρί» ώστε να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση.

Φυσικά αυτό επετεύχθη με την έγκριση του κ. Κώστα Καραμανλή και την ανοχή του εκλογικού σώματος, που με την ψήφο του τους επέτρεψε να συνεχίσουν.

Δεν ξέρουμε όμως αν αυτή η ψήφος είχε και την έννοια της συγχώρεσης των όσων προσπάθησαν κατά της παράταξης και πολύ περισσότερο της έγκρισης να διατηρήσουν τις ηγετικές τους φιλοδοξίες.

Κατά τα άλλα και οι δύο είναι πολιτικοί της πρώτης γραμμής, με ικανότητες, δυναμισμό αλλά και παρελθόν.

- Η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν νομίζουμε ότι πρέπει να συζητηθεί αφού και ο ίδιος απέδωσε συμβολικό χαρακτήρα στην απόφασή του.

Πάντως θα πρέπει να αναφερθούμε και στη συζήτηση κάποιων πιθανών υποψηφιοτήτων πρώην στελεχών της ΟΝΝΕΔ με κυβερνητική θητεία, που ίσως τώρα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, γράφοντας τις υποθήκες τους για το μέλλον.

Αναφερόμαστε φυσικά στον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, του περιβάλλοντος και οι δύο της οικογενείας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη.

Κανείς από τους δύο δεν έχει αναφερθεί προσωπικά στην πιθανότητα υποψηφιότητάς του. Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης φέρεται, μάλιστα, να το διαψεύδει τασσόμενος στο «στρατόπεδο» της κας Ντόρας Μπακογιάννης. Αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, είναι δυσαρεστημένοι από το ότι ακούγονται τα ονόματά τους.

Χωρίς εκπλήξεις

Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν εκτιμάται ότι περιέχει περιθώρια εκπλήξεων.

Αξίζει, όμως, να παρατηρήσει κανείς και θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε όλο το διάστημα έως την εκλογή, τις διάφορες «συμμαχίες» που θα επιδιωχθούν, τις προσπάθειες κάποιων να πάρουν το χρίσμα του «δεύτερου» και τις φιλοδοξίες των νεωτέρων να εγγράψουν υποθήκες.

Φιλοδοξίες, τις οποίες, όμως, μπορεί να «εκμεταλλευτούν», για δικούς τους λόγους, οι βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, καθένας από τους οποίους βλέπει τον εαυτόν του σαν τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας, χωρίς -ίσως- να σκέφτεται τη δουλειά που θα πρέπει να προηγηθεί και το αν έχει τις ικανότητες να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις.

Αντέχει στις πιέσεις ο Ψωμιάδης

Θα φτάσει μέχρι το νήμα, θα πέσει όρθιος και δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις που ήδη - όπως δήλωσε - δέχεται για να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ τόνισε χθες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τασσόμενος υπέρ της διενέργειας ενός «ανοιχτού» Συνεδρίου, στο οποίο θα ψηφίσουν όλα τα στελέχη, που είναι εγγεγραμμένα στις τοπικές οργανώσεις.

Πρόβλημα ενότητας - κατά τον ίδιο - στη ΝΔ υπάρχει, όπως και «πολλοί κραδασμοί που ακόμη δεν φαίνονται», αλλά ευθύνες για την κατάσταση έχουν όλοι.

Η Επιτροπή

Αργά χθες το βράδυ η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα ακόλουθα ονόματα της Επιτροπής Συνεδρίου:

Πρόεδρος είναι ο κ. Δημήτρης Σιούφας. Μέλη είναι οι κ.κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης, Μαριέττα Γιαννάκου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Ιωάννης Τραγάκης, Δημήτρης Κοντός, Κώστας Κωστούλας, Χρήστος Μανιάτης, Δημήτρης Πανοζάχος, Φεβρωνία Πατριανάκου, Σέργιος Τσίφτης, Γιώργος Παπανικολάου και Μενέλαος Δασκαλάκης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Κατερίνα Μπατζελή: Άμεσα τα πρώτα μέτρα στήριξης του αγρότη, άτεγκτη σε θέματα διαφάνειας και εργατικότητας

Άμεσα μέτρα για την ελάφρυνση του αγρότη και τη στήριξη των αγροτών με χαμηλό εισόδημα προανήγγειλε η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Κατερίνα Μπατζελή στην πρώτη της συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου. Ανέφερε ότι τα μέτρα θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό 2010, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα είναι άτεγκτη σε θέματα διαφάνειας, εργατικότητας και εξυπηρέτησης του αγρότη.

Η κα Κατερίνα Μπατζελή, παρουσία του νέου υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, άφησε να εννοηθεί ότι τα μέτρα που θα ληφθούν υπέρ των αγροτών στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου θα είναι κυρίως φορολογικού (επιστροφή ΦΠΑ, αύξηση του ΕΦΚ) και ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού χαρακτήρα.

Στα μέτρα, όπως εξειδικεύονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνονται:
-η αύξηση από 7% σε 11% του συντελεστή επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.
- η αύξηση επιστροφής...


του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου
- η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακίνητης περιουσίας
- η αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές.
- η επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και στον αγροτικό τομέα.

Περιλαμβάνεται επίσης και η (προφανώς σταδιακή) αύξηση των κατώτατων συντάξεων ΟΓΑ από τα 330 ευρώ σήμερα στα 550 ευρώ για τον αγρότη (950 για το ζευγάρι).

Στους αγρότες που βρίσκονται κάτω ή στα όρια της φτώχειας θα δοθεί, όπως επίσης σαφώς αναφέρεται στο πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών του ΠΑΣΟΚ, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Συνολικά, για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους το πρώτο «πακέτο» μέτρων της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για την άμβλυνση των συνεπειών της κρίσης θα ανέλθει στα 3 δις ευρώ.

Παράλληλα, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής». Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός κ. Μιχ. Καρχιμάκης στηλίτευσε την πρακτική της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας να εξαγγέλλει την ένταξη νέων αγροτών στο σχετικό μέτρο του ΠΑΑ 2007-13 όταν όπως σημείωσε «οφείλονται ακόμη οι δόσεις στους νέους αγρότες από το 3ο ΚΠΣ». Ανάλογη αναφορά έκανε και στις οφειλές που υπάρχουν για τα σχέδια βελτίωσης από το 3ο ΚΠΣ και κατέστησε σαφές ότι στόχος της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι «να μην υπάρχουν αφετηριακά νέοι χρεοκοπημένοι αγρότες».

Μιλώντας γενικότερα για το τι παραλαμβάνει, η κα Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι θα γίνει πλήρης απολογισμός (σχετική εντολή είχε δώσει νωρίτερα στους υπουργούς ο πρωθυπουργός). Είπε ακόμη ότι οι αλλαγές στις νευραλγικές θέσεις (γενικοί γραμματείς, πρόεδροι οργανισμών) θα είναι άμεσες (θα ζητηθούν οι παραιτήσεις όλων), ωστόσο επισήμανε ότι οι απερχόμενοι θα κληθούν να ενημερώσουν τη νέα πολιτική ηγεσία για το ποια είναι η κατάσταση στους τομείς ή τους οργανισμούς ευθύνης τους.

Βασικός νοηματικός άξονας της κας Μπατζελή ήταν ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «θα κάνει κάθε βήμα μπροστά, σε στέρεο έδαφος όμως κι όχι στο γκρεμό» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι κινήσεις της θα έχουν μελετηθεί πολύ καλά.

Για τις αρμοδιότητες του υπουργείου είπε ότι θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος της εβδομάδας με τις υπάρχουσες πληροφορίες να συγκλίνουν ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ενισχυθεί όσον αφορά τον τομέα των τροφίμων αλλά η Γενική Διεύθυνση Δασών θα οδεύσει προς το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η κα Μπατζελή συνόψισε την πολιτική της προς τους αγρότες στο τρίπτυχο «αξιοπιστία - εμπιστοσύνη-στήριξη».

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

Σαφές μήνυμα ότι θα είναι άτεγκτη σε θέματα διαφάνειας έστειλε η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον προκάτοχό της κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Αφού δεσμεύτηκε ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία επί ίσοις όροις με όλους τους υπαλλήλους, ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν λειτουργήσει με βάση τις αρχές της εργατικότητας, της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης του αγρότη «θα βρεθεί έξω από την πόρτα του υπουργείου».

Η κα Κατερίνα Μπατζελή ανέδειξε την αξιοκρατία, την εργατικότητα, την αποκέντρωση και την διαφάνεια ως βασικές αρχές της και υπογράμμισε: «θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να κοιτάξουμε το παρελθόν. Οι έλληνες αγρότες, η ελληνική κοινωνία περιμένουν πολλά την επόμενη ημέρα».

Από την πλευρά του ο απελθών υπουργός κ. Σωτ. Χατζηγάκης έδειξε ικανοποιημένος από το έργο του: «πετύχαμε - είπε - κοινωνική ειρήνη στον αγροτικό κόσμο, τον στηρίξαμε με βραχυπρόθεσμα και μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το 2000. Στον αγροτικό κόσμο άνθισε το χαμόγελο κυρίως λόγω της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης του εισοδήματός του», είπε ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης και δεσμεύτηκε ότι όλοι, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, θα βοηθήσουν τη νέα υπουργό και τον υφυπουργό για το συμφέρον της χώρας.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρέστησαν οι απελθόντες υφυπουργοί κ. κ. Κώστας Κιλτίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι απελθόντες γενικοί γραμματείς κ.κ. Κώστας Σκιαδάς και Χρήστος Αυγουλάς, ο απελθών ειδικός γραμματέας κ. Κώστας Θεσσαλός, συνεταιριστικά στελέχη και πλήθος εργαζομένων στο υπουργείο.
Οι δηλώσεις της Κατερίνας Μπατζελή

Σήμερα αλλάζουμε σελίδα αλλάζει σελίδα η Ελληνική Γεωργία.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αυτό το περιβάλλον μου είναι αρκετά γνώριμο, από πάρα πολλές πλευρές από όπου και αν έχω υπηρετήσει αυτό το χώρο και από όπου και αν έχω δουλέψει. Θα ήθελα κατ' αρχήν να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ να πω ότι αρχή για το ΠΑΣΟΚ και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η αξιοκρατία, η εργατικότητα και η κοινή προσπάθεια πάνω σε βασικές πολιτικές με αποτελεσματικούς τρόπους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για τη δουλειά την οποία θεώρησε εκείνος ότι ήταν απαραίτητη να κάνει και να προσφέρει μέχρι σήμερα. Όλοι μας, θα κριθούμε και πάνω απ' όλα πρέπει να ξέρετε ότι πέραν του τυπικού απολογισμού τον οποίο πρέπει να κάνει ένας πολιτικός για το τι παραλαμβάνει θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς να κοιτάξουμε το παρελθόν γιατί το οφείλουμε αυτό στους αγρότες, το οφείλουμε στην ίδια την κοινωνία το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες οι οποίοι είτε μας υποστήριξαν είτε όχι σε αυτές τις εκλογές.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ξέρετε ότι θα είμαστε εδώ διότι και εσείς και εμείς και το αποκεντρωμένο υπουργείο είναι για να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον αγρότη με βάση ένα σχεδιασμό αποκέντρωσης και διαφάνειας την οποία έχει απόλυτη ανάγκη πλέον αυτός ο τόπος.
ΠΑΣΕΓΕΣ


Σταθερά στα 2,5 ευρώ το ελαιόλαδο, στις 30-40 χιλ. τον. τα αποθέματα

Σταθερές στα 2,5 ευρώ το κιλό για οξύτητες μέχρι τρεις γραμμές, διατηρούν στην παρούσα φάση τις τιμές του ελαιόλαδου οι συνεταιριστικές οργανώσεις, παρά την απραξία στην αγορά του προϊόντος.

Το ιταλικό εμπόριο του προϊόντος εξακολουθεί για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα να απέχει από τις αγοραπωλησίες και να μην δείχνει ενδιαφέρον για το κλείσιμο εμπορικών πράξεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» του Ηρακλείου, η γενικότερη αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι, οι Ιταλοί θα επιδιώξουν να πιέσουν όσο γίνεται χαμηλότερα τις τιμές των ελληνικών λαδιών, ενόψει μάλιστα και της νέας σοδειάς, οι οποίες σε επίπεδο CIF δεν αποκλείεται να βρεθούν αρκετά κάτω και από τα 2,80 ευρώ το κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα. Στα βιομηχανικά πεντάρια οι προσφερόμενες τιμές CIF στην Ιταλία δεν υπερβαίνουν πλέον τα 2,05 ευρώ το κιλό.

Τα υφιστάμενα αποθέματα ελληνικών ελαιολάδων από την περασμένη σοδειά εκτιμώνται τώρα γύρω στους 30.000 με 40.000 τόνους σε όλη την Ελλάδα και όσο συνεχίζεται η αποχή του ιταλικού εμπορίου θα εξακολουθούν να πιέζουν τις τιμές στα φρέσκα λάδια.

Την περασμένη εβδομάδα στην ισπανική αγορά σημειώθηκε μια σταθεροποίηση στις τιμές, οι οποίες ex..

factory κινήθηκαν στα 2,50 ευρώ το κιλό για τα εξαιρετικά παρθένα, στην περιοχή των 2,40 ευρώ το κιλό για τα παρθένα και γύρω στα 2,30 ευρώ το κιλό για τους βιομηχανικούς άσους.
ΠΑΣΕΓΕΣ


Πληρώνει για τη σταφίδα η ΕΑΣ Μεσσηνίας

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η πληρωμή στους σταφιδοπαραγωγούς για το προϊόν που παρέδωσαν στην ομάδα της Ένωσης μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου (η τιμή είναι 1,10 ευρώ το κιλό για τη μακιναρισμένη και 1,06 για την αμακινάριστη).

Όσοι παρέδωσαν ή θα παραδώσουν σταφίδα τον Οκτώβριο, θα πληρωθούν το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι...

τώρα έχουν συγκεντρωθεί στην ΕΑΣ Μεσσηνίας πάνω από 1.500 τόννοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αμακινάριστη
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα Μεσσηνιακά παιχνίδια.

Ανακοινώθηκαν απο την ΕΠΟ Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες της Δ' Εθνικής 6ου Ομίλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τα Μεσσηνιακά παιχνίδια είναι οι εξής: .........







ΑΟ Κροκεών - Εράνη
Γ. Κόλλιας, Κ. Γεωργίου, Χ. Γρυπάρη
(ΕΠΣ Αργολίδας)

Αχαϊκή - Πάμισος
Π. Κέκελος, Π. Φωτόπουλος, Ε. Τσίκνας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Διαγόρας Βραχνέϊκων - Ξενοφών Κρεστένων
Κ. Λύτρας, Γ. Σπυριδόπουλος, Χ. Πέττας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Παρατηρητής: Χρήστος Κότσαρης (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εθνικός Σαγέϊκων
Ι. Καλογεράκος, Δ. Αθανασούλης, Γ. Μαρκαντωνάτος (ΕΠΣ Ηλείας)

Πανηλειακός - Μεσσηνιακός
Γ. Γκριτζέπης, Ε. Πάσχος, Κ. Σαμετάι (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Τέλλος Αγρας - Αχιλλέας Καμαρών
Β. Αστερής, Μ. Παπανικολόπουλος, Π. Κωνσταντόπουλος (ΕΠΣ Κορίνθου)



Ξεκινάει το πανηγύρι Χώρας

Την επόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ξεκινάει η Εμποροπανήγυρη στη Χώρα Μεσσηνίας και θα λήξει στις 18 Οκτωβρίου.
Η Εμποροπανήγυρη θα ανοίξει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κεντρική Πλατεία και στο ναΐδριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: ..........

Την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροσταντούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Στις 7.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου της Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη.

Στις 8 η ιερή εικόνα θα αφιχθεί στο ναΐδριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.

Τη Δευτέρα στις 8 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία στο ναΐδριο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του συνδικάτου μικροπωλητών, στις 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέστορος, σχετικά με την διευθέτηση των θέσεων εργασίας για την παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη της Χώρας και ξεκίνησαν να δίδονται οι θέσεις στους συναδέλφους.
Το παζάρι της Χώρας είναι και το τελευταίο στον Νομό και παρουσιάζει και αυτό με την σειρά του, ενδιαφέρον.

Με καλή ψυχολογία κόντρα στον Α.Ο. Κροκεών

Επανήλθαν χθες στις προπονήσεις οι παίκτες της Εράνης μετά το ρεπό που είχαν το Σαββατοκύριακο εξαιτίας των εκλογών.
Χθες η προπόνηση έγινε το απόγευμα στο Στάδιο των Φιλιατρών και η προετοιμασία μπήκε στο τελικό της στάδιο για τον αγώνα με τον Α.Ο. Κροκεών την προσεχή Κυριακή.

Αυτό θα είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για την Εράνη μετά από αυτό στα Κρέστενα και στόχος είναι να επιτευχθεί η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Η ψυχολογία πάντως είναι σε πολύ καλά επίπεδα μετά και την καλή εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα στο ματς κυπέλλου με τον Μεσσηνιακό.

Ο τεχνικός της ομάδας Πατρίκ Ενγκεμά είδε τους παίκτες του να βρίσκουν τρεις φορές δίχτυα και να αφήνουν πίσω τις “λευκές” ισοπαλίες των δύο πρώτων αγωνιστικών με Τσιλιβή και Ξενοφώντα Κρεστένων.
Κόντρα στις Κροκεές η Εράνη είναι σε θέση να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και υπάρχει .........

αισιοδοξία πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα, αν οι παίκτες παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Ο καμερουνέζος τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει καμία απουσία εν όψει του κυριακάτικου ματς, αφού δεν υπάρχει κανένας τραυματίας ή τιμωρημένος και έτσι μπορεί να προτιμηθεί η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Στα αγωνιστικά οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα δοθεί ρεπό.

Πηγή: Ελευθερία

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009 στα Φιλιατρά

Για να τελειώνει και το κεφάλαιο Εθνικές εκλογές, το Φιλιατρά Νews σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα στην πόλη μας σε δυο αρχεία.

Στον συνημμένο zip φάκελο θα βρείτε δυο αρχεία.
Το πρώτο αρχείο έχει τα αποτελέσματα των κομμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα των Φιλιατρών σε κάθε καρτέλα ξεχωριστά μαζί με γράφημα των αποτελεσμάτων.

Το δεύτερο αρχείο έχει τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων ανά εκλογικό τμήμα (πάντα στα Φιλιατρά) για να δείτε τι πήρε ο εκλεκτός σας υποψήφιος σε κάθε τμήμα.
Σε αυτό το αρχείο τα κόμματα που μπήκαν είναι: .........


ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ν.Δ.
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

Είναι όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Και φυσικά Μόνο στο Φιλιατρά News τέτοια παρουσίαση.

Σημείωση:
Όταν πάτε να ανοίξετε τα αρχεία επιλέξτε από το παράθυρο διαλόγου το κουμπάκι "Μόνο για ανάγνωση".
Τα αρχεία έχουν κωδικό πρόσβασης για να γίνει τροποποίηση τους.

Κατεβάστε από εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών 2009 στα Φιλιατρά.

Οδυσσέας Βουδούρης: “Η Μεσσηνία έδειξε έτοιμη για κάτι διαφορετικό”

Τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος πλέον του ελληνικού κοινοβουλίου έκανε ο Οδυσσέας Βουδούρης, με οριστικοποιημένη την εκλογή του ως βουλευτή Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Στο εκλογικό του κέντρο όπου περίσσευαν βέβαια τα χαμόγελα τόσο για την επιτυχία της εκλογής του, όσο και για τη σαρωτική πανελλαδική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέας Βουδούρης, απαλλαγμένος από το προεκλογικό άγχος, μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναφέρθηκε κατά πρώτο λόγο στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την ευρεία νίκη του ΠΑΣΟΚ:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μεσσήνιους και .......

γενικότερα τους Ελληνες για τη ξεκάθαρη εντολή που μας έδωσαν. Μπορούμε πια να πούμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, όχι μόνο εξαιτίας της αριθμητικής υπεροχής μας στα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών που προκύπτουν και δίνουν τη δυνατότητα στο Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει και να βγάλει τη χώρα από το τέλμα”.

Για τις αρχικές προτεραιότητές του ως βουλευτής Μεσσηνίας, ο Οδυσσέας Βουδούρης επικεντρώθηκε στις γνωστές “100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού σχήματος που τώρα θα συγκροτηθεί, όπου με τις προσπάθειες όλων μπορούμε να θέσουμε τη Μεσσηνία στο επίκεντρο”.
Ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν άφησε βέβαια ασχολίαστη και την εκλογή του, στην πρώτη κιόλας απόπειρά του να συμμετάσχει στην εκλογική κονίστρα:
“Η εκλογή μου είναι απόλυτα ομαδικό επίτευγμα και καθόλου προσωπικό. Ενα επίτευγμα που πραγματοποιήθηκε χωρίς να διαθέτω πρόσβαση σε κάποιον κομματικό μηχανισμό, αλλά και χωρίς να είμαι μέλος μιας γνωστής οικογένειας η οποία θα στήριζε κάθε επιλογή μου.
Και η εκλογή μου χωρίς αυτά τα στηρίγματα σηματοδοτεί την ξεκάθαρη επιθυμία των Μεσσήνιων να δείξουν έτοιμοι για κάτι διαφορετικό. Εστω και αν αυτή η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από αντιφάσεις όπου μια νέα αντίληψη των πραγμάτων συνυπήρχε με τις παλιές πολιτικές πρακτικές, η κοινωνία της Μεσσηνίας έδειξε των ωριμότητά της να στηρίξει μια καινούργια κατάσταση όχι απλά στα λόγια, αλλά στην πράξη”.

Πηγή: Ελευθερία

Ευχαριστήρια δήλωση του Κου Δημήτρη Σαμπαζιώτη για τις εκλογές.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες της Μεσσηνίας, που με στήριξαν και σε αυτές τις εκλογές.
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο των συνυποψηφίων μου που εξελέγησαν.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, η Νέα Δημοκρατία είπε στους πολίτες όλη την αλήθεια, κοιτάζοντάς τους στα μάτια.

Ξέραμε από την αρχή ότι ήταν μια πολύ δύσκολη μάχη. Την δώσαμε με σθένος, αξιοπρέπεια και τιμιότητα.
Τώρα όλοι μαζί, με ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και ενότητα, οφείλουμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη.

Ήμουν και θα παραμένω στρατιώτης στην πρώτη γραμμή, πάντα ακούραστος εργάτης, αγωνιστής της παράταξης για .......

το καλό του τόπου μας, που ξέρει να αγωνίζεται και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας με την Ν.Δ.


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 8ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος.

Ele8.jpg (719 KB) 8arr08.jpg (251 KB) Foni8.jpg (230 KB) Logos8.jpg (422 KB)