Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: Μπορώ να «συγκατοικήσω» με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Την ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της ΝΔ και επικαιροποίησης του ιδεολογικού της οπλοστασίου τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός «που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους», ενώ δήλωσε ότι μπορεί να συγκατοικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ για χάρη της ενότητας, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει.

Ερωτηθείς σχετικά με την περίοδο του ......

1993 και τη στάση του στο Σκοπιανό, σημείωσε ότι πριν από 17 χρόνια έκανε μια αξιακή επιλογή, ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας. Δήλωσε δε δικαιωμένος γιατί, όπως ανέφερε, ακολούθησαν τέσσερις πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα.

«Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για οκτώ χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στα λάθη, που κατά την άποψή του στοίχισαν στη ΝΔ. Όπως επεσήμανε, τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.

Παραδέχθηκε δε ότι έγιναν λανθασμένες κινήσεις και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν έλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν.

Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Πρόσθεσε δε πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ.

«Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους» τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι «φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου».

Όλοι, επεσήμανε, συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε «ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη».

Εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας: «προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Κατερίνα Μπατζελή, έκλεισε το Αγροτικό κανάλι !!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

Ότι δεν τόλμησε να πράξει ο Θεσσαλός Σωτήρης Χατζηγάκης, αλλά και οι προκάτοχοί του Τσιτουρίδης, Μπασιάκος και Κοντός, το έκανε σε μια εβδομάδα η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του ανύπαρκτου -πλην όμως πολυέξοδου- τηλεοπτικού σταθμού που διαθέτει το εν λόγω υπουργείο. Το αγροτικό κανάλι, όπως ονομάζεται, απασχολούσε περί τους 90 εργαζόμενους (!) οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι δημοσιογράφοι.

Τι έκαναν όλοι αυτοί αφού ο σταθμός, εδώ και χρόνια, δεν εκπέμπει; Ετοίμαζαν δύο .......

μαγνητοσκοπημένες εκπομπές για την ΕΤ 1 και την ΕΤ3... Στην ουσία όμως αποτελούσαν ένα ιδανικό κατάλυμα για δημοσιογράφους «εκλεκτούς» των εκάστοτε υπουργών.

Η υπουργός από τη Φθιώτιδα ήταν σαφής: Το κανάλι αναστέλλει τη λειτουργία του γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Μπράβο της.

Πηγή: kosmoslarissa

B' Tοπική 1ος Όμιλος: Aποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής







Περιοδεία του Δημήτρη Κουσελά

Με συνέπεια στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δημήτρης Κουσελάς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 19-10-2009 τη δεύτερη περιοδεία του, επισκεπτόμενος τα χωριά Ευα, Ανδρούσα, Καλογερόραχη και Τρίκορφο.

Κατά την επίσκεψή του στο Τρίκορφο, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικόρφου κ. Γιώργο Πουλόπουλο, για τα προβλήματα και τις ........

εκκρεμότητες του Συνεταιρισμού.

Την Τρίτη 20-10-2009, ο κ. Κουσελάς θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 182η Επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.

Τέσσερις συλλήψεις για ηρωΐνη στην Καλαμάτα

Τέσσερα άτομα συνέλαβαν χθες αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» στην Καλαμάτα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σύριγγες με διάλυμα ηρωΐνης.
Όλοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.
Διενεργείται προανάκριση.

Σύλληψη για ηρωϊνη και στο Άργος

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Άργους συνέλαβαν άνδρα στην κατοχή του .....

οποίου βρέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης 2,5 γραμμαρίων. Κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου των ανδρών της Ασφάλειας σε άλλο άτομο, βρέθηκαν δύο ακόμα «φιξάκια» ηρωίνης 0,6 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου. Προανάκριση διενεργεί η ασφάλεια Άργους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχαριστίες συνδικάτου μικροπωλητών στον Δήμο Γαργαλιάνων.

Το Συνδικάτο μικροπωλητών και εμπόρων παζαριών Ελλάδος, ως Δευτεροβάθμιος Συνδικαλιστικός Φορέας ευχαριστεί θερμά τόσο το Δήμαρχο Γαργαλιάνων, κ. Καλοφωλιά Σταύρο όσο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, για την συμπαράστασή τους στην τέλεση της παραδοσιακής Εμποροπανήγυρης Γαργαλιάνων (03-09 Οκτωβρίου)

Ιδιαίτερη αναφορά, οφείλουμε στον πρόεδρο της επιτροπής Εμποροπανήγυρης κ. Αποστολόπουλο Μιχάλη, ο οποίος καθ΄ όλη την διάρκεια προετοιμασίας και τέλεσης της Εμποροπανήγυρης ήταν παρόν και με την εμπειρία του σε αντίστοιχες εκδηλώσεις επίλυε τα όποια προβλήματα μας παρουσιάζονταν, δείχνοντας πως στηρίζει σθεναρά όποιες προσπάθειες προβάλουν τον τόπο του.

Υπόχρεοι τόσο στην διοίκηση του Δήμου, όσο και στο καταναλωτικό κοινό το οποίο μας .........

συμπαραστέκεται, με την εμπειρία των 19 ετήσιων Εμποροπανηγύρεων που διοργανώνουμε ανά την Επικράτεια, θα συνεχίσουμε με ζήλο να αγωνιζόμαστε και να δημιουργούμε, αποτελώντας μια υγιή και Εναλλακτική λύση για εγγυημένες αγορές.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Στην Πύλο για την Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου αύριο η Φ. Γεννηματά

Η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, θα εκπροσωπήσει αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 182ης Επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Πύλο.


-

3Κ/2009. Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 142 θέσεις ΤΕ σε φορείς του Δημοσίου

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2009 (ΦΕΚ 145/31.03.2009, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 142 θέσεων τακτικού προσωπικού κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) σε διαφόρους φορείς του δημόσιου τομέα.

Τα αποτελέσματα έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και απεστάλησαν στις ......

Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείοιυ, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Πέλλας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων, Χίου και στα Επαρχεία Καρπάθου και Λήμνου.

Οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν στις οικείες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και στα οικεία Επαρχεία την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από την Τετάρτη 21.10.2009 έως και την Παρασκευή 30.10.2009.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ UPLOAD CENTER ΜΑΣ.


ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καρολος Παπούλιας: Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει στο προεδρικό αξίωμα για μια δεύτερη προεδρική θητεία.
Ο κ. Παπούλιας δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι "αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ότι θα προτείνει τον Κάρολο Παπούλια για μια δεύτερη προεδρική θητεία εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί και πρόσθεσε ότι με την θέση που έχει πάρει και η ΝΔ, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να επανεκλέξει για μια δεύτερη θητεία Πρόεδρο που ασκεί με άψογο τρόπο τα καθήκοντά του και τιμά τα καθήκοντά του.

Το Σάββατο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής, "απαντώντας", ......

ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του παραμένει σταθερό στη θέση για επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανατροπή Κοζομπόλη από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ανατράπηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η διοίκηση της Ένωσης Μεσσηνίας και κατά συνέπεια η προεδρία Κοζομπόλη κατά τη διάρκεια της θυελλώδους τακτικής γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Αφορμή ήταν η μη έγκριση από τη συνέλευση των ισολογισμών των ετών 2007 και 2008, αλλά οι ουσιαστικές αιτίες φαίνεται να βρίσκονται στη συμμαχία μεταξύ αντιπροσώπων προερχομένων από τους χώρους της Ν.Δ. (που στήριζε μέχρι πρότινος τον έμπειρο συνεταιριστή) και του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε..

η τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣ Μεσσηνίας, με κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης η έγκριση των ισολογισμών των προηγούμενων δύο ετών και η μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της συνεταιριστικής οργάνωσης από 15 σε 11.
Καταρχήν από τη γενική συνέλευση καταψηφίστηκε η πρόταση για τη μείωση των μελών του Δ.Σ.
Στη συνέχεια και σε μυστική ψηφοφορία δεν εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί 2007 και 2008 της ΕΑΣ με μικρή πλειοψηφία και συγκεκριμένα 53-51.
Εξ αντικειμένου σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται θέμα ανάκλησης του διοικητικού συμβουλίου. Ο μέχρι τότε πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης αποχώρησε από τη γενική συνέλευση, η οποία ωστόσο αποδέχθηκε την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου.

Ορίστηκε νέος πρόεδρος της συνέλευσης, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και συμπληρώθηκε η εφορευτική επιτροπή. Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας προγραμματίζει να συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα για την προκήρυξη εκλογών εντός 20 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απερχόμενη διοίκηση συμμετείχαν 12 συνεταιριστές προερχόμενοι από το χώρο της Ν.Δ. και 3 από το ΠΑΣΟΚ



Τι αλλάζει στην αγροτική πολιτική

Μια αγροτική μεταρρύθμιση στη βάση της «πράσινης πολιτικής», εξήγγειλε στις προγραμματικές της δηλώσεις, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Η υπουργός σημείωσε πως οι κοινοτικοί και εθνικοί πόροι, όπως διανεμήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δεν υποστήριξαν τη δημιουργία υποδομών, δομών και θεσμών για τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στο αγροτικό εμπόριο, ούτε και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, αλλά ενίσχυσαν την αθέμιτη συμπεριφορά της αγοράς και την παρουσία των καρτέλ. Πρόσθεσε...

πως το μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η νέα κυβέρνηση, θα ολοκληρωθεί σε συνάρτηση με τις εξαιρετικά περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και σε σχέση με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η στήριξη της οποίας θα συνεχιστεί και μετά το 2013, αλλά με πλέον στοχευμένο τρόπο.

Όπως τόνισε η κ. Μπατζελή, στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ξεκινά διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας «διεκδικώντας για πρώτη φορά ένα σημαντικό ποσοστό από τους επιπλέον κοινοτικούς πόρους, που θα διατεθούν» και με τους οποίους ευελπιστεί να ενισχύσει την κτηνοτροφία. Δεύτερη σημαντική διεκδίκηση - απέναντι στην Κομισιόν αυτή τη φορά - θα είναι η δυνατότητα παρεμβάσεων στην αγορά των σιτηρών για την αντιμετώπιση του διεθνούς ανταγωνισμού.

Η υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, με ένα πακέτο πολλαπλών παρεμβάσεων, που θα εξελιχθούν σταδιακά. Σ΄αυτά περιλαμβάνεται η αύξηση στο 11% του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, η επανεξέταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου και η καταβολή επιδόματος αλληλεγγύης, μέτρο που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση του αγρότη προβλέπουν αύξηση της βασικής του σύνταξης, ώστε να διαμορφωθεί σταδιακά στα 550 ευρώ (950 ευρώ για το ζευγάρι), αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου. Πλέον μακροπρόθεσμες είναι οι στοχεύσεις για γενικότερη αναπροσαρμογή του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος του ΟΓΑ, αναμόρφωση και επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προσαρμογή του ΕΛΓΑ στις νέες συνθήκες παραγωγής και κλιματικών αλλαγών, επαναπροσδιορισμό του τρόπου λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας, σύσταση Αγροτικού Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων στα πρότυπα του ΤΕΜΠΜΕ, εξορθολογισμό της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, δημιουργία Αγροτικού Κτημνατολογίου, συγκρότηση πολιτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης για τους νέους αγρότες, αναδιάρθρωση των αγροτικών συνεταιρισμών κ.ά.
Κέρδος




Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 19ης Οκτωβρίου 2009

ele19.jpg (708 KB)



Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία της οποίας το αποτέλεσμα δεν περιείχε καμία απολύτως έκπληξη

Συγκεκριμένα ψήφισαν: .......


Σύνολο ψηφισάντων: 300 βουλευτές

Υπέρ των προγραμματικών δηλώσεων: 160

Κατά των προγραμματικών δηλώσεων: 140

Ακυρα: 0 και Λευκά: 0