Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο καιρός για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου
Γρήγορα και «Πιπεράτα» - Κολυμβήθρα και…Δεξαμενή!...

Σχόλια του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στις 17 Δεκεμβρίου, 2012 , συμμετέχοντας ζωντανά στο στούντιο του ΣΚΑΙ στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου περιέγραψα το οικονομικό και κοινωνικό μας δράμα λέγοντας ότι βλέπω σε κάθε τρίτο μαγαζί την επιγραφή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ/ΠΩΛΕΙΤΑΙ, σε κάθε 4ο ένα προτεταμένο χέρι εκλιπαρώντας για βοήθεια και δηλώνοντας ΠΕΙΝΑΩ και σε κάθε 5ο μαγαζί την «πραμάτεια» ενός άστεγου που τη νύχτα χρησιμοποιεί την εσοχή-είσοδο για να κοιμηθεί…
Στις 17 Δεκεμβρίου είχα κάνει την πρόταση να.......

δημιουργηθεί στην Αθήνα στην περιοχή μεταξύ του Εθνικού Κήπου και του κτιρίου της Βουλής αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται, δηλαδή μία «ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ…»
Ρίξτε μια ματιά… http://www.youtube.com/watch?v=GvbzJb0DmFo
Στις 17 Ιανουαρίου, 2013 συμπτωματικά την ίδια σημειολογικά ημέρα, και μετά από εκρηκτικές συζητήσεις για το πόσες κάλπες έπρεπε να στηθούν η Βουλή μας έδωσε ένα αποτέλεσμα που νομίζω ότι συμπληρώνει την πρότασή μου για τη «ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ» καθώς μπορούμε πια να μιλάμε και για την μεγαλοπρεπή, αλά…γκρέκα, «ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ» μέσα στο κτίριο της Βουλής!...
Σας θυμίζω φίλοι του blog ψηφοφορίες και Εξεταστικές από ΜΤΣ και Βατοπαίδιο, υποβρύχια που γέρνουν και άοπλα αεροσκάφη της Π.Α. Αεροπορίας, από ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ μέχρι ΖΗΜΕΝΣ, και ρωτάω:
Τι έγινε;

Eπίδομα θέρμανσης σε 160.000 δικαιούχους εντός των ημερών

Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί μέσα στο προσεχές διάστημα στους λογαριασμούς 160.000 δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης για τις ποσότητες πετρελαίου που αγόρασαν έως τα μέσα Ιανουαρίου.
Περίπου ...........

160.000 δικαιούχοι εκτιμάται πως θα λάβουν επιστροφή φόρου 100 έως 150 ευρώ ο καθένας. Στα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 50.000 δικαιούχοι είχαν «μοιραστεί» συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 250.000 καταναλωτές υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή φόρου, αλλά λόγω των κριτηρίων αποκλείεται ο ένας στους τέσσερις.
Το επίδομα θα φτάνει έως 840 ευρώ (για ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδος) και στόχος είναι πλέον να κατατίθεται μέσα σε 20 μέρες από την αγορά του στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

BEST TV

Σε λειτουργία το το ψηφιακό Δερματοσκόπιο του νοσοκομείου Καλαμάτας

Πριν από ενάμιση μήνα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας προμηθεύτηκε μέσω των Κοινοτικών Πόρων του ΕΣΠΑ ένα σύγχρονο Ψηφιακό Δερματοσκόπιο που αποτελούσε και στόχο δεκαετίας.

Με σημερινή της.......

απόφαση η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε απόλυτη συνεργασία με το Ιατρικό Προσωπικό του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου κάνει γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 21/01/2013 το ψηφιακό Δερματοσκόπιο τίθεται σε παραγωγική λειτουργία. Συνεπώς εξετάσεις που προϋποθέτουν χρήση του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένα μέσω τηλεφωνικού ραντεβού.

Ταυτόχρονα γνωστοποιείται ότι οι ανωτέρω εξετάσεις επειδή δεν καλύπτονται από κανένα ασφαλιστικό ταμείο η Διοίκηση με απόφασή της όρισε την κατώτατη δυνατόν τιμή των 25,00 Ευρώ για το κόστος τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Με αφορμή την λειτουργία του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε:

« Κάθε μέρα που περνά προσπαθούμε να βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στην ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Νοσοκομείο μας. Αυτό αποτελεί μία συνεχής και διαρκής διαδικασία που προϋποθέτει συλλογική, μεθοδική και συντονισμένη δράση. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν αφήνουμε ούτε μέρα αλλά ούτε και λεπτό να πηγαίνει χαμένο. Από Δευτέρα ξεκινά την λειτουργία του το Ψηφιακό Δερματοσκόπιο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους δύο Δ/ντές του Δερματολογικού Εξωτερικού Ιατρείου κ. Παν/τη Μίντζια και κ. Κων/νο Κονταργύρη για τις πολύχρονες προσπάθειές τους προκειμένου ο στόχος της προμήθειας του Ψηφιακού Δερματοσκοπίου να γίνει για το Νοσοκομείο μας πραγματικότητα.»

BEST TV

Οι 99 περιοχές που δημιουργούνται γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων

Γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα καλύψει τα κενά των εφοριών σε παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές στρατηγικής σημασίας.

Στη δημιουργία ........

γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό παρατηρείται από τις συγχωνεύσεις των εφοριών. Το υπουργείο επέλεξε 99 δήμους, όπου θα εγκατασταθούν τα γραφεία εξυπηρέτησης. Το κριτήριο της επιλογής ήταν γεωγραφικό, εθνικό, στρατηγικό και πληθυσμιακό.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών οι πολίτες θα μπορούν μέσω των γραφείων εξυπηρέτησης φορολογουμένων να διεκπεραιώνουν πλέον τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους
Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.
Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες
Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων
Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα
Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες. Παράλληλα σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται στα Κ.Ε.Π καθώς και μέσω διαδικτύου TAXISnet.

Που θα βρίσκονται τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων
Νησιά
1. Άνδρος
2. Κέα
3. Αίγινα
4. Πόρος
5. Μήλος
6. Ύδρα
7. Σαλαμίνα
8. Σπέτσες
9. Κάρπαθος
10. Κάλυμνος
11. Λέρος
12. Σαμοθράκη
13. Σκύρος
14. Θάσος
15. Παξοί
16. Ιθάκη
17. Πάρος
18. Θήρα
19. Μύκονος
20. Τήνος
21. Κύθηρα
22. Λήμνος
23. Σκιάθος
24. Σκόπελος
25. Άγιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινές περιοχές
26. Δημητσάνα
27. Καλάβρυτα
28. Δεσκάτη
29. Νευροκόπι
30. Φιλιάτες
31. Κόνιτσα
32. Δελβινάκι
33. Νεστόριο
34. Ελασσόνα
35. Αριδαία
36. Δομοκός
37. Αμφίκλεια
38. Αμύνταιο
39. Αρναία

Εθνικής - στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή
40. Σουφλί
41. Διδυμότειχο
42. Σάππες
43. Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση ορεινών περιοχών
44. Ναύπακτος
45. Αμφιλοχία
46. Βόνιτσα
47. Κρανίδι
48. Λεωνίδιο
49. Παράλιο Άστρος
50. Μεγαλόπολη
51. Ιστιαία
52. Κύμη
53. Λίμνη
54. Κάρυστος
55. Κρέστενα
56. Λεχαινά
57. Ζαχάρω
58. Αμαλιάδα
59. Νάουσα
60. Αλεξάνδρεια
61. Μοίρες
62. Ελευθερούπολη
63. Χρυσούπολη
64. Αρκαλοχώρι
65. Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης
66. Μολάοι
67. Κιάτο
68. Ξυλόκαστρο
69. Γύθειο
70. Σκάλα
71. Αγιά
72. Σητεία
73. Ιεράπετρα
74. Καλλονή Λέσβου
75. Κυπαρισσία
76. Μουζάκι
77. Σοφάδες
78. Γουμένισσα
79. Νιγρίτα
80. Νέα Ζίχνη
81. Ηράκλεια
82. Καλαμπάκα
83. Φανάρι
84. Φιλιππιάδα
85. Πύλος
86. Αίγιο
87. Κάτω Αχαϊά
88. Μακρακώμη
89. Αταλάντη
90. Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης:
91. Λαύριο
92. Μέγαρα
93. Άγιος Στέφανος
94. Άγιος Αθανάσιος
95. Λιμένα Χερσονήσου
96. Φάρσαλα
97. Τύρναβος
98. Αλμυρός
99. Μεσσήνη

Reporter - BEST TV

Λαγκούβαρδος Φιλιατρών. Χωρίς προβλήματα η διέλευση αυτοκινήτων [ VIDEO ]

Σε οριακή όμως η κατάσταση το ποτάμι.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία στο Γεφυράκι του Λαγκουβάρδου που χθες ήταν κλειστό λόγω υπερχείλισης.
Ωστόσο η λάσπη ......

που υπάρχει στο σημείο είναι σε μεγάλη ποσότητα και απαιτείται η προσοχή των διερχομένων.
Η κατάσταση στον ποταμό είναι οριακή καθώς το νερό που κατεβαίνει προς την Θάλασσα έχει καλύψει το ύψος στα κιούγκια και δημιουργεί μικρές ρουφήχτρες.
Ωστόσο απαιτείται από τους διερχόμενους οδηγούς μεγάλη προσοχή καθώς με μια δυνατή νεροποντή κανείς δεν ξέρει να θα ξανακοπεί η κυκλοφορία.

Χθες το απόγευμα το Φιλιατρά News επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπακούρο και τον ρωτήσαμε τι γίνεται με το έργο που έχει εξαγγελθεί για το Λαγκούβαρδο με την κατασκευή της νέας Κοιλαδογέφυρας.
Ο κ. Μπακούρος μας είπε ότι αν και το έργο σύμφωνα με τις εξαγγελίες έπρεπε να έχει τελειώσει και να έχει παραδοθεί το έργο έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στους περιβαλλοντικούς όρους αλλά και στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Σήμερα ο φάκελος έχει υπογραφεί από όλα αυτά και το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα με σκοπό το καλοκαίρι να είναι έτοιμο.

Το θέμα πάντως το παρακολουθούμε και θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την εξέλιξη του.

Δείτε ένα video από την σημερινή κατάσταση που υπήρχε το μεσημέρι στον Λαγκούβαρδο.


Υπ. Οικονομικών: Ιδού οι αρμοδιότητες των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Σχεδόν… ΔΟΥ θα είναι κατά το υπουργείο Οικονομικών οι «δημοτικές» εφορίες, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, σύμφωνα και με τη σχετική του ανακοίνωση, που εξέδωσε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού.

Τα ΚΕΦ, λέει ......

το υπουργείο, «έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα» και θα «λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, θα στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και θα λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)».

Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΚΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

- Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους.

- Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:

α. φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους.

β. δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών.

γ. δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων.

δ. αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες.

ε. δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.

- Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες.

- Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

- Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα.

- Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.

Επισημαίνεται ότι:

Η πλειονότητα των πληρωμών διενεργούνται πλέον και στις Τράπεζες
Σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον και στα Κ.Ε.Π.
Μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου – TAXISnetΑναλυτικότερα, σύμφωνα με την Υ.Α. Δ6Α 1157277 ΕΞ 2012/ 15-11-2012 (ΦΕΚ Β’ 3042/2012), οι αρμοδιότητες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) είναι:

«1δ) Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων των Δ.Ο.Υ., οι οποίες ασκούνται και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, κατά Τμήμα, είναι οι εξής:

Ι. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

α) Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.

β) Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.

γ) Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις Δ.Ο.Υ..

δ) Ενημέρωση των φορολογουμένων βάσει των ερμηνευτικών εγκυκλίων και των Υπουργικών Αποφάσεων και χορήγηση αντιγράφων αυτών στους ενδιαφερομένους.

ΙΙ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

α) Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ..

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α. ) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.

β) Παραλαβή αιτήσεων για χορήγηση των πιστοποιητικών του άρθρου 105 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών και Γονικών Παροχών (ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001) και του άρθρου 48 του ν. 3842/2010, καταχώρηση των αιτήσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της αίτησης, αποστολή της αίτησης στην Δ.Ο.Υ. με τηλεομοιοτυπία, παραλαβή των πιστοποιητικών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., με αντίστοιχο τρόπο, χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου αυτών στον νομίμως αιτούντα, μετά από έλεγχο των στοιχείων του και φύλαξη των αιτήσεων και των πιστοποιητικών σε ειδικό φάκελο.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για τη χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου της υπεύθυνης δήλωσης που προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1265/2011).

ΙΙΙ.ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

i. ΘΕΜΑΤΑ Φ.Π.Α.

α) Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.

β) Παραλαβή γραπτών ερωτημάτων και διαβίβασή τους στην Δ.Ο.Υ.

γ) Χορήγηση όλων των σχετικών εντύπων.

ii. ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ

α) Παραλαβή αιτημάτων, μαζί με όλα τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Δ.Ο.Υ. προς εξέταση, όπως ενδεικτικά η αίτηση για χορήγηση απαλλαγών από τέλη κυκλοφορίας (απαλλαγές αναπήρων πολιτών).

β) Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.

IV. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑ BIΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

α) Παραλαβή αιτήσεων και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.

β) Χορήγηση των απαντητικών εγγράφων που αποστέλλονται από την Δ.Ο.Υ.

V. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ

α) Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.: Δήλωση χορήγησης Α.Φ.Μ φυσικού προσώπου (έντυπο Μ1)

β) Διαδικασίες Έναρξης Εργασιών:

αα) Δήλωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου (έντυπο Μ2)

ββ) Δήλωση υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)

γ) Διαδικασίες Μεταβολής Εργασιών

αα) Δήλωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου, επιτηδευματία και μη (έντυπο Μ1)

ββ) Δήλωση Μεταβολής εργασιών σε φυσικό πρόσωπο επιτηδευματία (έντυπο Μ2), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές :

- – μεταφορά έδρας της επιχείρησης

- – μεταφορά έδρας υποκαταστήματος

- – αλλαγή κατηγορίας βιβλίων καθώς και τρόπο ένταξης, τρόπο και τόπο τήρησης αυτών, εκτός από τις μεταβολές που απαιτείται απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.

- – αλλαγή καθεστώτος Φ.Π.Α. και τρόπο ένταξης

- – άσκηση ενδοκοινοτικών συναλλαγών και παύση ενδοκοινοτικών συναλλαγών

- – θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση

- – υπαγωγή ή μη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης

- -τρόπο άσκησης της δηλούμενης δραστηριότητας (συνέχεια – εποχικά – πλανόδια)

- – ίδρυση και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού

γγ) Δήλωση Μεταβολής Εργασιών Νομικού Προσώπου (έντυπο Μ3), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές:

- θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση

- παράταση του χρόνου διάρκειας της επιχείρησης

- αύξηση ή μείωση του κεφαλαίου της επιχείρησης

- έναρξη και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού

δδ) Δήλωση μεταβολής στοιχείων υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)

Η εκπρόθεσμη υποβολή των παραπάνω δηλώσεων δεν γίνεται δεκτή από τα Γραφεία, τα οποία παραλαμβάνουν δηλώσεις έναρξης και μεταβολής εργασιών μόνο εφόσον υποβάλλονται εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών (εμπρόθεσμα), με τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, έντυπα και δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

δ) Αιτήσεις

αα) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Απόδοσης Α.Φ.Μ. Φυσικού Προσώπου

ββ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων Φυσικού Προσώπου

γγ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Έναρξης Εργασιών φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου

δδ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών Φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου

εε) Αίτηση για ένταξη στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών

στστ) Αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού, για τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας

Μετά από τον έλεγχο των υποβαλλόμενων δηλώσεων και δικαιολογητικών και αφού ελεγχθεί η ταυτότητα του υποβάλλοντος το αίτημα και καταγραφούν τα στοιχεία επικοινωνίας, χορηγείται από το Γραφείο στον ενδιαφερόμενο, συμπληρωμένο ως προς τις δηλώσεις και τα δικαιολογητικά, αντίγραφο του «Αποδεικτικού Παραλαβής Δηλώσεων Μητρώου και Δικαιολογητικών» (έντυπο Μ) και το πρωτότυπο αποστέλλεται, στη συνέχεια, με τα συνημμένα σε αυτό δικαιολογητικά, στην Δ.Ο.Υ., για διεκπεραίωση του αιτήματος.

VI. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

α) Παραλαβή αιτήσεων μερικής ή ολικής άρσης απαγορευτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν.2523/1997, όπως ισχύουν.

Οι αιτήσεις εν συνεχεία διαβιβάζονται απευθείας στην Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης

β) Παραλαβή και διαβίβαση αιτημάτων:

αα) Απαλλαγής από προσαυξήσεις με βάση το άρθρ.6 του ΚΕΔΕ λόγω μη γνώσης της οφειλής.

ββ) Διαγραφής χρεών άρθρου 82 του ΚΕΔΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας.

γγ) Άρσης ή περιορισμού κατασχέσεων.

δδ) Εξάλειψης ή περιορισμού υποθηκών.

εε) Υποβολής δηλώσεων συμψηφισμού με απαίτηση κατά του Δημοσίου ή γνωστοποιήσεων.

στστ) Υποβολής προσφυγών κατά αποφάσεων των προϊσταμένων της Δ.Ο.Υ του άρθρου 9 του ν. 2386/96 για ακάλυπτες επιταγές του άρθρ.6 και του άρθρ. 82 του ΚΕΔΕ.

ζζ) Χορήγηση Αποδεικτικού Ενημερότητας μηνιαίας ισχύος ή Βεβαίωσης οφειλής.

ηη) Επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

γ) Παραλαβή, έλεγχος και διαβίβαση φακέλων μετά των αιτημάτων

αα) Ρυθμίσεων χρεών, πτωχών οφειλετών κατά άρθρο 62 Α του ΚΕΔΕ

ββ) Διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών προς την επιτροπή του άρθρου 70Α του ν.2238/94.

δ) Χορήγηση εντύπων

ε)Παροχή πληροφοριών.

Aftodioikisi.gr

Τιμή πάνω από 3 ευρώ ζήτησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας για το ΠΟΠ ελαιόλαδο

Υψηλές απαιτήσεις αρχίζουν να έχουν πλέον οι ελαιοπαραγωγοί όσον αφορά στην τιμή για να πουλήσουν ελαιόλαδο, καθώς βλέπουν ότι συνεχώς ανεβαίνει. Για παράδειγμα, προχθές ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας πραγματοποίησε δημοπρασία για την πώληση περίπου 40 τόνων ελαιολάδου ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), αλλά τελικά δεν το πούλησε, καθώς ο υποψήφιος αγοραστής του προσέφερε τιμή κάτω από 3 ευρώ, ενώ ο συνεταιρισμός επιθυμεί τιμή άνω των 3 ευρώ το κιλό. Προτίμησε λοιπόν να κρατήσει το λάδι για ............

επόμενη δημοπρασία, θεωρώντας μάλιστα ότι οι τιμές θα ανέβουν κι άλλο, όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην αγορά.

Εν τω μεταξύ, προχθές το πρωί με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης με τους εκπροσώπους άλλων πρωτοβάθμιων ελαιοκομικών συνεταιρισμών του νομού (Καλαμάτας, Βέργας, Αβίας - Μαντίνειας, Κάμπου, Εξωχωρίου, Στέρνας, Κρεμμυδίων, Βάλτας), όπου συζητήθηκε η δημιουργία μιας κοινοπραξίας, με στόχο τη χάραξη κοινής πολιτικής για το ελαιόλαδο και τη δυνατότητα μεγαλύτερης παρέμβασης στην τιμή της αγοράς.

Θάρρος

Συνεδριάζει η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Tρίτη 22 Ιανουαρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης:.......


1. Εκλογή Αντιπροέδρου Οικονομικής Επιτροπής.

2. Πρόταση τιμών για τη μίσθωση θέσεων για την τέλεση ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ Φιλιατρών, για το έτος 2013.

3. Έκδοση 1ου εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών αλληλογραφίας του Δ. Τριφυλίας και ορισμός υπολόγου.

4. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για την κάλυψη δαπάνης που αφορά τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων του Δήμου και ορισμός υπολόγου.

5. Ψήφιση πιστώσεων, οφειλών, συνεχιζόμενων έργων και προμηθειών παρελθόντων ετών.

6. Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υποθέσεων του ΔήμουΤριφυλίας.


Παραπέμπεται σε Προανακριτική ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Tην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διευρενήσει το ενδεχομένο ποινικών ευθυνών για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με «ναι» 265. Αντίθετα, η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε την πρόταση για τους κυρίους Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:...........


Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές κατά 6 και παρών 3. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ 26 κατά και βρέθηκαν 4 άκυρα. Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία «παρών». (Ψήφισαν 294 βουλευτές. Βρέθηκαν 286 έγκυρα, 5 άκυρα και 3 λευκά).

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρόταση παραπομπής του ΣΥΡΙΖΑ 124 ψήφισαν υπέρ, 24 κατά και 2 «παρών». Στην πρόταση ΑΝΕΛ-ΧΑ, 104 «ναι», 23 «οχι» και ένας «παρών». (Ψήφισαν 225 βουλευτές. Βρέθηκαν 154 έγκυρα, 15 άκυρα και 56 λευκά).

Για τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής 80 ψήφισαν «ναι», 19 «όχι» και 8 «παρών». (Ψήφισαν 224 βουλευτές. Βρέθηκαν 107 έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά).

Για τον Λουκά Παπαδήμο, στην πρόταση παραμπομπής των ΑΝΕΛ και της ΧΑ 63 ψήφισαν «ναι», 34 «όχι» και 6 «παρών». (Ψήφισαν 221 βουλευτές. Βρέθηκαν 114 έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά).

Νωρίτερα επί 14 ώρες εκτυλίχθηκε σκληρή πολιτική κόντρα στη Βουλή ενώπιον των τεσσάρων καλπών.

Newpost

Είχαν δοθεί κυβερνητικές-πολιτικές διαβεβαιώσεις για τις ΔΟΥ Κυπαρισσίας & Πύλου...(;)

Να βγουν δημόσια να το πουν!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος


Οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου έκλεισαν οριστικά και αμετάκλητα. Η τρικομματική συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, υπό το Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έβαλε «λουκέτο» και σε αυτές τις υπηρεσίες στη Μεσσηνία!
Στην εφορία ........

Κυπαρισσίας, του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Μεσσηνίας και από τους μεγαλύτερους στην Πελοπόννησο, με τεράστια έσοδα και τεράστια αύξηση των εσόδων! Στην εφορία στην οποία, ήδη, είχαν συγχωνευθεί άλλες δύο εφορίες, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων. Αλλά και στην εφορία Πύλου με τεράστιο τελωνειακό φόρτο και αντικείμενο εργασίας!

Η απόφαση για τα «λουκέτα» δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε και ήταν κρυφή. Ήταν γνωστή από προηγούμενα χρόνια. Από το 2011, μάλιστα, που άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα «λουκέτα», ήταν γνωστός σε όλους ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των επόμενων «λουκέτων» στις ΔΟΥ, συμπεριλαμβανομένων των Εφοριών Κυπαρισσίας και Πύλου.

Από το καλοκαίρι είχαν δημοσιοποιηθεί επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα «λουκέτα» που έρχονταν. Το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη βγήκαν και νέες σχετικές ανακοινώσεις και στις 19 Οκτώβρη δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ με τα «λουκέτα».

Τι έκαναν βουλευτές και Δημοτικές Αρχές, πριν αλλά και από τότε έστω, για να διεκδικήσουν, απαιτήσουν και πετύχουν, με επιχειρήματα, την παραμονή σε λειτουργία των ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου, όπως άλλωστε έκαναν αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες άλλων περιοχών, π.χ. Αμαλιάδας και Αιγίου; Δυστυχώς, τίποτα! Και δεν έκαναν τίποτα, είτε γιατί μοιρολατρικά είχαν αποδεχθεί τα «λουκέτα» και δεν αντέδρασαν για να μη δυσαρεστήσουν το κυβερνητικό κόμμα της Ν.Δ., που τους εξέλεξε στις δημοτικές εκλογές, είτε γιατί είχαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς – πολιτικούς παράγοντες ότι οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου θα εξαιρεθούν του «λουκέτου»!

Και στο ένα και στο άλλο, από αυτά, ενδεχόμενο, αυτοδιοικητικοί των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς. Όσα οψίμως ισχυρίζονται και πράττουν, είναι σαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ οι προχθεσινές συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών ήταν απλά και μόνο για να γίνουν και να λειτουργήσουν για εκτόνωση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης!

Για τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, εάν δεν ξεσηκωνόταν την τελευταία μέρα λειτουργίας της ο Εμπορικός Σύλλογος με τη στήριξη και άλλων συλλόγων και πολιτών, δε θα είχε γίνει το παραμικρό από τη Δημοτική Αρχή. Για τη, δε, ΔΟΥ Πύλου, μέχρι και τη Δευτέρα, δεν είχε γίνει τίποτα, καμία αντίδραση, καμία κινητοποίηση.

Άκουσα το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος να λέει στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος» ότι υπήρχαν πολιτικές διαβεβαιώσεις για τις δύο ΔΟΥ, ενώ ο δήμαρχος Τριφυλίας, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που απαίτησαν να γίνει οι διαμαρτυρόμενοι έμποροι και πολίτες στην κατάληψη της εφορίας Κυπαρισσίας την Παρασκευή, είπε ότι υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με όσους συζητούσαν ότι, εφόσον υπάρξει αναστολή – όπως και έγινε με άλλες ΔΟΥ –, θα επανεξεταζόταν και δε θα έκλεινε…

Ας μας πουν, λοιπόν, δημόσια ο κ. Κόλλιας και ο κ. Καφαντάρης με ποιον συζητούσαν για τις εφορίες, ποιοι τους έδιναν πολιτικές διαβεβαιώσεις και ποιοι, έστω, άφηναν να εννοηθεί ότι δε θα κλείσουν! Αν, δε, και οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν πάρει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις, ας βγουν και αυτοί δημόσια να το πουν! Αυτό ζητά, τώρα πια, ο κόσμος. Αλήθεια και ειλικρίνεια!

Κυπαρισσία: «Μπατάρισε» περισσότερο το σπασμένο σε τρία κομμάτια τοιχίο…(φωτογραφίες)

Με τη θαλασσοταραχή των δύο προηγούμενων ημερών, χωρίς να έχει καν μεγάλη ένταση, «μπατάρισε» ακόμη περισσότερο το σπασμένο σε τρία κομμάτια τοιχίο που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μώλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Αυτή η εξέλιξη, ........

βέβαια, δεν εκπλήσσει ούτε και ξαφνιάζει κανέναν, καθώς μετά τη θαλασσοταραχή στις 10 Δεκέμβρη όταν με τους κυματισμούς που υπήρξαν τότε, το κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μώλο στο λιμάνι Κυπαρισσίας έσπασε στα τρία και τα κομμάτια πήραν επικίνδυνη κλίση για κατάρρευση, το χθεσινό «μπατάρισμα» με ακόμα μεγαλύτερη κλίση ήρθε σαν φυσική συνέχεια.

Πλέον, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά ο κίνδυνος της ολοκληρωτικής κατάρρευσής του τοιχίου που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μώλο! Δυστυχώς, με τον τραγικότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και ανησυχίες αλιέων, πολιτών αλλά και κάποιων εκ των αυτοδιοικητικών της περιοχής για τον κίνδυνο, που εδώ και χρόνια ήταν ορατός για το συγκεκριμένο κομμάτι του λιμανιού και φώναζαν για την ανάγκη άμεσης προστασίας του λιμανιού και του συγκεκριμένου κομματιού. Όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είχαμε διαρκώς - για το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας - συσκέψεις επί συσκέψεων, επισκέψεις στο λιμάνι, αυτοψίες, προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες, που ώ του θαύματος, όπως έχουμε ξαναγράψει, ενώ επισήμως δηλώνονταν πως υπεγράφησαν, μετά από δύο χρόνια ανακάλυψαν οι αρμόδιοι πως δεν είχαν υπογραφεί (!), εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις επισήμων θεσμικών παραγόντων, αλλά τελικά, άμεσα και έγκαιρα παρέμβαση ουσιαστική δεν έγινε.

Ούτε ακόμη έχει γίνει και το θέμα της προστασίας και θωράκισης του λιμανιού και του συγκεκριμένου τμήματός του, που καταρρέει, συνεχίζει να μελετάται! Το στηθαίο του κομματιού που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μώλο, γυμνό και απροστάτευτο από μπλόκια, παραδίδεται, σε κάθε θαλασσοταραχή, στην ορμή και τη μανία των κυμάτων, ενώ η βάση του, που από προηγούμενες θαλασσοταραχές έχει σπάσει, διαλύεται συνεχώς και περισσότερο και τα νερά της θάλασσας μπαίνουν μέσα στο λιμάνι και από πάνω και αποκάτω. Είναι ζήτημα χρόνου, με τους κυματισμούς, το πότε θα καταρρεύσουν τα τρία, πια, κομμάτια του στηθαίου και το λιμάνι θα υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Πότε, άραγε, θα τελειώσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση, επιτέλους, παρεμβάσεων, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση για τις ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννακέα, σύμφωνα με την οποία εισηγήθηκε «Το ταχύτερο δυνατόν να γίνει προστασία της πληγείσας περιοχής του προσήνεμου μώλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας με φυσικούς ογκόλιθους από έξι τόνους έως 12 τόνους, που θα τοποθετηθούν ως εξωτερική θωράκιση του μώλου ώστε να αυξήσουμε την προστασία του έργου στο μέτρο του δυνατού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2012-2013;

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Βρήκαν κλεμμένες ολόκληρες περιουσίες μετά από έρευνες σε σπίτια Ρουμάνων (φωτογραφίες)

Σπουδαία επιτυχία κατάφερε το Α.Τ. Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με τη Β’ ΟΠΚΕ, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και έρευνες σε τέσσερα σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, βρήκαν κλεμμένες ολόκληρες περιουσίες!
Φιάλες υγραερίου, ........

ποδήλατα, χορτοκοπτικά, γεννήτριες, βενζινομηχανές, ηλεκτρογεννήτριες, αλυσοπρίονα, τηλεοράσεις, ηλεκτρική σκούπα, φορητοί υπολογιστές, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρυσαφικά, μαχαίρια, τσεκούρι, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, περούκα, καπέλο, κουζίνα, κλειδιά, σφραγίδες, ποτά, ακόμη και βάζα με μέλι και τσάι, είναι μερικά μόνο από όσα βρήκαν οι άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας και της Β’ ΟΠΚΕ στις έρευνες που έκαναν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού!

Έχουν προσαχθεί επτά Ρουμάνοι, σε βάρος ενός εκ των οποίων υπάρχει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Μιλώντας αργά χθες βράδυ στο «Θ» ο διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας αστυνόμος Α’ Γ. Κρυοβρυσανάκης, τόνισε: «Στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφορίας, από την υπηρεσία μας, σε συνεργασία με τη Β’ ΟΠΚΕ και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, διενεργήσαμε κατ’ οίκον έρευνες σε τέσσερα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας. Έχουν προσαχθεί επτά Ρουμάνοι αλλοδαποί και από τις έρευνές μας έχουν βρεθεί πάρα πολλά αντικείμενα, εκ των οποίων αρκετά είναι κλοπιμαία και έχουν αναγνωριστεί από πολίτες που έχουν προσέλθει στην υπηρεσία μας.

Έχουν βρεθεί και αντικείμενα που υπάγονται στο νόμο περί όπλων και ειδικά μια πολύ επικίνδυνη συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, η λεγόμενη “teases”. Επιπρόσθετα, για έναν εκ των αλλοδαπών υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα που είχε διαπράξει στη χώρα του».
Σημειώνουμε ότι κάτοικοι της περιοχής που έχουν πέσει θύματα κλοπών καλό θα είναι να μεταβούν στο Α.Τ. Κυπαρισσίας για αναγνώριση δικών τους κλεμμένων αντικειμένων.Θάρρος


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-1-2013 ]

-

21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο 936

ΤΑ 21 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Ράδιο Κυπαρισσία 936 που εκπέμπει από την Δυτική Πελοπόννησο, προάγοντας τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη με δράσεις και με μουσικά αφιερώματα καλλιτεχνών που μιλούν στις εκπομπές του σταθμού.

Το Ράδιο .......

Κυπαρισσία σημειωτέον κατέχει σήμερα 2 μεγάλες πρωτιές. Η πρώτη είναι η κοινωνική εκπομπή 'ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ' του δημοσιογράφου Ιωάννη Μποζίκα, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στα ερτζιανά το 1988 από τον συλλογικό σταθμό A100FM της Αθήνας για αρκετά χρόνια με την αυγή της ελεύθερης ραδιοφωνίας και μάλιστα το μουσικό του σήμα προέρχεται από μια σπάνια ηχογράφηση του συγκροτήματος Choir.

Παράλληλα 21 χρόνια συμπληρώνει φέτος και η εκπομπή 'Αγροτική ενημέρωση' της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας με τον Αντώνη Παρασκευόπουλο η οποία έχει ακροατές από όλη την Ελλάδα μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα ο 936 δίνει το μικρόφωνο στους πολίτες και την νεολαία καθώς μουσικές εκπομπές παράγουν οι μαθητές του Λυκείου Κυπαρισσίας, αλλά και μουσικοί παραγωγοί από την περιοχή μας όπως ο Τάσος Μπινιώρης με την παρέα του. Ο Σταθμός εξάλλου είναι αρωγός σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή με ευρύτερη εμβέλεια καθώς είναι χορηγός επικοινωνίας του Α.Ο. Κυπαρισσίας, του Παντριφυλιακού καλονερού, του ΑΓΣ Ταεκβοντό Κυπαρισσίας και του Πολιτιστικού εργαστηρίου του Δήμου Τριφυλίας.

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ....ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ..ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ

Διαβάζω στο e-tetradio τα σχόλια για την κατάσταση του ραδιοφώνου ιδίως στην Αττική καθώς η περιφέρεια έχει πλέον την δική της δυναμική. Όταν ξεκίνησα το ραδιόφωνο σε ηλικία 15 ετών κάνοντας εκπομπές στον ιστορικό Ρ/Σ Αμαλιάδας με μουσικό περιεχόμενο και με ειδήσεις για τους απόδημους για κάποιο διάστημα είχα την ευκαιρία να συναντήσω τα μεγαθήρια του ελληνικού ραδιοφώνου που πέρασαν από τη περιοχή. Το 1998 με την ελεύθερη ραδιοφωνία συμμετείχα στον Α100 , τον σταθμό που το 1974 αναμετέδιδε το σταθμό του Πολυτεχνείου στα νότια προάστια και τιμήθηκε από εφημερίδες και εκπομπές όπως και από τον Διονύση Σαββόπουλο, είχα γράψει ένα άρθρο στο περιοδικό Τεχνική Εκλογή για το μέλλον του Αθηναικού ραδιοφώνου.

Είχα αναφέρει ότι τα ραδιόφωνα θα κατηγοριοποιηθούν σε αθλητικά, εκκλησιαστικά, ενημερωτικά και μουσικά με παραλλαγές αλλά το μοντέλο διαχείρισης θα έπεφτε στο κενό αν δεν λειτουργούσε με συλλογικό τρόπο και ανθρώπους που προέρχονται από το Μέσο και όχι σαφώς εφοπλιστές, πολιτικοί ή άλλοι άσχετοι με το αντικείμενο. Τελικά επιβεβαιώθηκε αρκετά εκείνη η φράση. Διότι το ραδιόφωνο σήμερα δεν ανασαίνει. Δεν βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων που το δημιούργησαν με μεράκι, το αγάπησαν, από άτομα που είχαν γνώσεις στη μουσική, από παραγωγούς που δεν θα ήταν υποχείρια αφεντικών η άλλων μεγαλεπήβολων σχεδίων.

Καιρός να δοθούν συχνότητες σε συλλογικές δράσεις και στο Σύλλογο Φίλοι του Ραδιοφώνου Α100 που αποτέλεσαν το γνήσιο κομμάτι των ερτζιανών. Θυμάμαι τότε τα εναλλακτικά, συλλογικά ραδιόφωνα που άφησαν εποχή όπως ο Ηχώ Φμ, ο Έψιλον ΦΜ και ορισμένα ελάχιστα που ξεχώρισαν. Καιρός να δοθεί το μικρόφωνο στους πολίτες και όχι στους φανφαρολόγους της πολιτικής....

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Δημοσιογράφος-Ραδιοφωνικός παραγωγός

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

Σπείρα από Ρουμάνους κατάκλεβε την Τριφυλία
ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Σπουδαία επιτυχία κατάφερε το Α.Τ. Κυπαρισσίας, σε ......

συνεργασία με τη Β’ ΟΠΚΕ, καθώς μετά από αξιοποίηση πληροφορίας και έρευνες σε τέσσερα σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, βρήκαν κλεμμένες ολόκληρες περιουσίες! Φιάλες υγραερίου, ποδήλατα, χορτοκοπτικά, γεννήτριες, βενζινομηχανές, ηλεκτρογεννήτριες, αλυσοπρίονα, τηλεοράσεις, ηλεκτρική σκούπα, φορητοί υπολογιστές, εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, χρυσαφικά, μαχαίρια, τσεκούρι, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, περούκα, καπέλο, κουζίνα, κλειδιά, σφραγίδες, ποτά, ακόμη και βάζα με μέλι και τσάι, είναι μερικά μόνο από όσα βρήκαν οι άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας και της Β’ ΟΠΚΕ στις έρευνες που έκαναν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού!

Έχουν προσαχθεί επτά Ρουμάνοι, σε βάρος ενός εκ των οποίων υπάρχει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης....

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
«Παιδάκια λένε στους διευθυντές ότι πεινάνε»


Για υποσιτιζόμενα παιδιά, ακόμη και για λιποθυμίες που έχουν σημειωθεί, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλης Σιδερέας, αναφερόμενος σε στοιχεία που συγκέντρωσε μετά από προσωπική επαφή την οποία είχε με τους διευθυντές όλων των σχολείων του διευρυμένου Δήμου.

Σύμφωνα με τα πρώτα αυτά στοιχεία, περισσότεροι από 100 μαθητές Δημοτικών υποσιτίζονται, ενώ ο αριθμός αυξάνεται, καθώς χθες ο πρόεδρος δέχθηκε ένα ακόμη τηλεφώνημα από διευθυντή Γυμνασίου, ο οποίος του ανέφερε ότι 6 παιδιά στο σχολείο του αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

«Ο συγκεκριμένος διευθυντής μού είχε πει ότι θα κοιτάξει το θέμα και θα με ενημερώσει. Τα στοιχεία που έχω είναι επίσημα από τους διευθυντές, έχω μιλήσει με όλους στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Φοβάμαι όμως ότι το πρόβλημα θα αποδειχθεί μεγαλύτερο, γιατί ίσως κάποιοι που δεν το είχαν δει τόσο σοβαρά το ξαναβλέπουν, ενώ δεν έχω επικοινωνήσει μέχρι τώρα με τα νηπιαγωγεία, όπου επίσης ακούω ότι υπάρχουν τέτοια θέματα, αν και γι’ αυτά δεν έχω επίσημα στοιχεία. Γενικά, από τη στιγμή που το δημοσιοποιήσαμε, έχει αρχίσει να με παίρνει κόσμος τηλέφωνο. Το θέμα είναι ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, ακόμη και αν αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα, ντρέπονται να το πουν. Το μικρό το καταλαβαίνεις, φαίνεται. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση απο το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ενώ στη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή σύγχρονης μονάδας διαχείρισης της λυματολάσπης.
Στο μεγάλο αυτό έργο υποδομής, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος αναφέρεται το σημερινό πρώτο θέμα της

"ΦΩΝΗΣ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ των 3 ευρώ η τιμή του ΠΟΠ ελαιολάδου στη Μεσσηνία. Αίσθηση απο το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Φ" για το σφυγμό της τοπικής αγοράς ελααιολάδου.
Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ του προλιμένα της Καλαμάτας ανήκει στην πόλη διαμηνύει ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Σημαντικές εξελίξεις για τα Λιμάνια αναμένονται μετά τη σύσκεψη στο ΥΕΝ με την ΚΕΔΚΕ.
ΓΙΑ 5η ΗΜΕΡΑ συνεχίζεται η κατάληψη της ΔΟΥ στην Πύλο, παρά την αποφασιστική αρνητική στάση της κυβέρνησης. Ο δήμαρχος δηλώνει οτι ο Δήμος προετοιμάζεται για τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων που θα λειτουργήσει στην Πύλο.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για την τιμή του αγροτικού ρεύματος και του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 132 Γεωπόνων και 18 Κτηνιάτρων απο τον ΕΛΓΑ.
ΠΡΟΤΑΣΗ για τη λειτουργία της αγοράς στη χώρα μας κατατέθηκε απο την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!