Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" έρχονται την Παρασκευή 13/7 στο θερινό cinema Φιλιατρών.

Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο
[ THE SNOWS OF KILIMANJARO ]


Του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Με τους: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Μέριλιν Καντό

Είδος: Δραματική.
Προβολές: 13 , 14 , 15 , 16 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Mισέλ ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του Mαρί-Κλερ. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τούς δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν.

Δείτε το trailer της ταινίας.



Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσει τσούχτρα;

Το τσίμπημα της τσούχτρας είναι ένας από τους συνηθισμένους μπελάδες του καλοκαιριού και γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι –μικροί και μεγάλοι- να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αν τελικά το υποστούμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξεπλύνουμε την περιοχή με θαλασσινό νερό! ΠΡΟΣΟΧΗ: το πόσιμο νερό μπορεί να... κάνει τα πράγματα χειρότερα!

Aυτό συμβαίνει γιατί τα κεντριά που ............

απελευθερώνει η τσούχτρα στο δέρμα μας, εκκρίνουν ακόμα περισσότερο δηλητήριο όταν έρθουν σε επαφή με γλυκό νερό.

Επίσης, απαγορεύεται να τρίβουμε την περιοχή, γιατί το πιθανότερο είναι πως θα την ερεθίσουμε περισότερο.

Αν μπορούμε να βρούμε ξύδι, θα ήταν πολύ ανακουφιστικό αν βυθίζαμε την περιοχή μέσα σε ξύδι για τα πρώτα 15 με 30 λεπτά.

Να έχετε πάντα μία αλοιφή για τσιμπήματα μαζί σας στην παραλία, ενώ σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, μπορείτε να πάρετε και φαρμακευτική αναλγητική αγωγή.

Αν κάποιος που τον τσίμπησε τούχτρα έχει τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως να χρειαστεί να καλέσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Έχει πρόβλημα να αναπνεύσει ή να καταπιεί.

Η γλώσσα του ή τα χείλια του πρήστηκαν ή άλλαξε η χροιά της φωνής τους

Πονάει αφόρητα και δείχνει να μην αισθάνεται καλά

Το τσίμπημα έγινε στο μάτι ή στο στόμα

Το άτομο που αναπτύσσει τέτοια σοβαρά συμπτώματα πρέπει να μεταφέρεται απευθείας σε νοσοκομείο για να του πάρει τις πρώτες βοήθειες

News24

Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα.

Ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος Περιφερεακός Σύμβουλος Πελοποννήσου γράφει στο Φιλιατρά News

Το Σάββατο 7 Ιουλίου διάβασα στην έγκριτο blog σας άρθρο του Κου Νίκου Φωτέα με τίτλο «στην Καλαμάτα κάνουν χορό τα εκατομμύρια και οι Καλαματιανοί … φεστιβάλ χρεών». Ήταν ένα άρθρο καταγγελία με έγκυρα καταγραμμένα στοιχεία. Ανάφερε χρηματικά ποσά τα οποία είχε πάρει από τον «Συγκεντρωτικό Απολογισμό Εξόδων του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011».
Θέλω να τον συγχαρώ για την δημοσιοποίηση των...........

στοιχείων «σπατάλης» και να συμφωνήσω μαζί του ότι πολλές φορές ο κοινωνικός έλεγχος αποτελεί «άβατο» για τον απλό πολίτη και ότι κάποιοι πλασάρονται ως άνθρωποι «υπεράνω», προσφέροντας τάχα υπηρεσίες που για εμάς τους απλούς θνητούς είναι «αόρατες».

Το άρθρο αποχτά μεγαλύτερη αξία διότι ο κ. Φωτέας υπογράφει ως Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοπορίας». Μετά από αυτό οι καθ’ ύλη αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν και να αποδώσουν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διέρχεται η χώρα και οι πολίτες, η «ισόβια» διευθύντρια κ. Μαραγκοπούλου με μηνιαίο μισθό 4000 € και οι ακριβοπληρωμένοι συνεργάτες της αυτό που κατάφεραν ήταν τα έξοδα του Φεστιβάλ να ανέλθουν σε 566.695 € και οι εισπράξεις από εισιτήρια μόλις 18.350 €. Μήπως τελικά πρέπει να αφεθεί η είσοδος ελεύθερη για τους καλαματιανούς;
Θέλω να επισημάνω ότι ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ εισπράττει από κάθε παροχή ύδρευσης ετησίως ως πολιτιστικό τέλος 18€. Συνολικά ο Δήμος εισπράττει 700.000 € το χρόνο. Χαριτολογώντας ένας φίλος μου είπε «θα πάω φέτος στο Φεστιβάλ χορού και αντί εισιτηρίου θα πάρω μαζί μου το λογαριασμό νερού».
Μεταφέρω παίρνοντας από το άρθρο του κ.Φωτέα μερικά χρηματικά ποσά και τα θέτω στην κρίση σας.

Για «ηχητική κάλυψη» πληρώσαμε 54.308,20€
Για «φωτιστική κάλυψη» πληρώσαμε 63.406,57€
Έκδοση «εντύπων» πληρώσαμε 33.962,55€
Συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 30.008,10€
Άλλοι συνεργάτες κ. Μαραγκοπούλου πληρώσαμε 44.150,33€
Ο συνεργάτης κ. Καπάζογλου έλαβε 19.502€ αυτά είναι περισσότερα και από τα συνολικά χρήματα που εισπράχθηκαν από την πώληση των εισιτηρίων που ήταν 18.350 €. Το βοηθητικό όμως προσωπικό (μοδίστρες, καθαρίστριες, ταξιθέτριες, κλπ) πήρε μόλις 442,80€.

Το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας μετά από 18 χρόνια ζωής και με τόσο ακριβοπληρωμένη υπεύθυνη και συνεργάτες θα έπρεπε να εμφάνιζε έναν καλύτερο ισοσκελισμό εσόδων –εξόδων. Τότε που «είμαστε πλούσιοι» αυτά περνούσαν απαρατήρητα. Σήμερα που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές δεν επιτρέπονται σπατάλες. Απαιτείται να γίνει ενδελεχής έλεγχος και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν αυστηρά. Στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί στο φεστιβάλ χορού να ρέει άφθονο χρήμα και να παρέμεναν απλήρωτοι οι δάσκαλοι των εικαστικών.

Για κάποιους από αυτούς η μισθοδοσία αυτή αποτελούσε βιοπορισμό. Οι ασχολούμενοι με το Φεστιβάλ χορού να σεβαστούν την σημερινή πραγματικότητα και να προσαρμόσουν τις αμοιβές τους και τις δαπάνες του φεστιβάλ με αυτό που βιώνει η κοινωνία.

ΥΓ1 Η επιτυχία δεν είναι πηγή ικανοποίησης για ότι προηγήθηκε αλλά πηγή υποχρέωσης για ότι πρέπει να ακολουθήσει.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν για την χώρα μας αναπτυξιακό «απόθεμα».

Ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος Περιφερεακός Σύμβουλος Πελοποννήσου γράφει στο Φιλιατρά News

Ο νομοθέτης πολλές φορές προσδιορίζει με ασάφεια, αφήνοντας τις τοπικές κοινωνίες και τα θεσμικά όργανα να αντιπαλεύονται για κάτι το οποίο θα έπρεπε εν τη γενέση του με σαφήνεια να είχε προσδιοριστεί. Αυτό το διαπιστώνει ο καθένας στην καθημερινοτητά του, το διαπιστώνω και εγώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕ.ΣΥ.) κατά τον ενάμιση χρόνο της συμμετοχής μου.

Ένα κλασικό παράδειγμα επιβεβαίωσης αυτού που ...........

αναφέρω είναι ό,τι έχει να κάνει με τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) που έρχονται προς ψήφιση στο ΠΕ.ΣΥ.. Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην όποια αναπτυξιακή πρόταση έρχεται προς ψήφιση. Όλοι μας είμαστε υπέρ των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων αλλά μακριά από τον τόπο μας. Με αυτήν την έννοια ανάπτυξη πρέπει να γίνεται μόνο στα σύννεφα.

Στο παρελθόν Πολιτικά κόμματα, Οικολογικοί σύλλογοι και μη Κυβερνητικές οργανώσεις κατάγγελλαν τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής ενέργειας, κατάγγελλαν τα φουγάρα των εργοστασίων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και στη Πτολεμαϊδα και υπερθεμάτιζαν μιλώντας φιλικά για τις ΑΠΕ. Σήμερα που άρχισαν να γίνονται επενδύσεις σχετικές με την εκμετάλλευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και που δημιουργούνται αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα κάποιοι αριστερόστροφοι συνεχίζουν πάλι την καταγγελία τους, επικαλούμενοι την αλλοίωση της αισθητικής του τοπίου και τα ατυχήματα των πουλιών στα πτερύγια των ανεμογεννητριών. Αυτά που αναφέρω δεν τα αναφέρω τυχαία. Είναι ακούσματα στο ΠΕ.ΣΥ. όταν έρχονται θέματα προς συζήτηση που αφορούν επενδύσεις για ΑΠΕ. Κάποιοι θέλουν πάντα να βάζουν κάτι απεναντί τους και να το καταγγέλλουν. Έτσι δείχνουν αντίδραση και ότι αγωνιούν για την κοινωνία!

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα αποθέματα κάποιων φυσικών πόρων εξαντλούνται. Το μέλλον των επόμενων γενιών αν στηριζόταν ενεργειακά μόνο στη χρήση παραδοσιακών μορφών ενέργειας θα ήταν υποθηκευμένο. Παγκοσμίως εδώ και χρόνια αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι παραγωγής ενέργειας, αναζητήθηκαν μορφές ενέργειας φιλικές με το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον για τις ήπιες μορφές ενέργειας ανακινήθηκε τη δεκαετία του 1970, ως αποτέλεσμα κυρίως των απανωτών πετρελαϊκών κρίσεων της εποχής αλλά και της αλλοίωσης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής από τη χρήση κλασικών πηγών ενέργειας. Τότε μπήκε ως στόχος η Ευρώπη μέχρι το 2010 να παράγει από τις ΑΠΕ το 25% της ενέργειας που καταναλώνει. Δυστυχώς η Ελλάδα σήμερα δεν παράγει ούτε το 10% της ενέργειας που καταναλώνει.

Αντί οι ΑΠΕ να λειτουργούν έντονα επικουρικά στις υπάρχουσες μορφές ενέργειας και με αυξητική τάση να βελτιώνουν τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παραγωγή ενέργειας, αυτό που διακρίνουμε είναι η ασάφεια του νομικού καθεστώτος που τις διέπει. Αυτό εκμεταλλεύονται οι τοπικές κοινωνίες και οι διάφοροι φορείς, φρενάροντας και μη επιτρέποντας την όποια αναπτυξιακή δραστηριότητα παραγωγής πράσινης καθαρής ενέργειας.

Σήμερα ,περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα. Η ανάδειξη αυτού του νέου αναπτυξιακού προτύπου ανοίγει νέες δυνατότητες από τον αγροτικό μέχρι τον τουριστικό τομέα. Η εξοικονόμηση και η ορθή διαχείριση της ενέργειας αποτελούν το πιο σημαντικό, οικολογικά βέλτιστο, εγχώριο «κοίτασμα» ενέργειας της χώρας μας. Μιας χώρας προικισμένης τόσο πολύ από την φύση.
Η χώρα μας είναι βέβαιο ότι διέρχεται μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Όλοι να καταλάβουν ότι οι ΑΠΕ πρέπει να αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης, παραγωγής ενέργειας και εξοικονόμησης χρημάτων. Χρημάτων που μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

ΥΓ1: Οι ΑΠΕ δεν πρέπει να αντιμετωπισθούν ως «πλεονάζον προσωπικό» σε επιχείρηση που εξυγιαίνεται.
ΥΓ2: Αν επικαλεσθούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα μετατρέψουμε τον «σίδηρο σε χρυσό» θα είναι μεγάλο ψέμα.

Νεο φορολογικό: Τι αλλάζει σε κλιμάκια, όρια, απαλλαγές

Λιγότερα κλιμάκια, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ενιαίος φόρος στα ακίνητα, αύξηση αφορολόγητου ορίου, θέσπιση ηλεκτρονικού «περιουσιολογίου» από το 2013: Αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως το παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ειδικότερα, κατά τομείς, προωθούνται οι εξής αλλαγές: ......

Για τη φορολογία ακίνητης περιουσίας: Από το 2013 μας «αποχαιρετούν» το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Θα αντικατασταθούν από έναν ενιαίο, φόρο ακινήτων.

Επίκειται επίσης επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων ιδιωτών για ποσά άνω κάποιου ορίου. Μελετάται το ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών φόρου μεταβίβασης (8% για την αξία ακινήτου έως 20.000 ευρώ και στο 10% για το επιπρόσθετο ποσό).

Για τη φορολογία εισοδήματος: Θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από 9 τα φορολογικά κλιμάκια θα μειωθούν σε 4 ή 5, ενώ το αφορολόγητο όριο οδεύει προς αύξηση. Από τις 5.000 ευρώ, πιθανότατα να ανέλθει στα 8.000 ευρώ.

Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τις περικοπές φοροαπαλλαγών.

Για ποιες – ισχύουσες σήμερα- φοροαπαλλαγές η κυβέρνηση τρέφει... άγριες διαθέσεις; Για τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά που εξαρτώνται από τον αριθμό των παιδιών κάθε οικογένειας. Επίσης, «ψαλίδι» περιμένει τις εκπτώσεις για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεές, κλπ. π.

Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής:

Θα εφαρμοστεί από το 2013 το λεγόμενο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, για κινητή και ακίνητη περιουσία, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα προβλέπονται αυστηρές ποινές εναντίον όσων δεν δηλώσουν την περιουσία τους.

Ο φορολογικός συμβιβασμός και η πληρωμή των φόρων δεν θα αίρει τον αξιόποινο χαρακτήρα της φοροδιαφυγής, σε περιπτώσεις εκ προθέσεως φοροδιαφυγής, για ποσά που θα υπερβαίνουν ένα όριο, ανά έτος.

Αλλάζει επί το αυστηρότερο το σύστημα των χρηματικών προσαυξήσεων για μη καταβληθέντες φόρους. Επίκειται ειδική νομοθεσία για τις «εξωχώριες εταιρείες», με σκοπό να αποκαλυφθούν και να φορολογηθούν οι offshore.

Ακόμη:

Θεωρείται βέβαιη, από τον Οκτώβριο, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.

Καταργούνται φόροι υπέρ τρίτων. Μελετάται νέο σύστημα υποβολής δηλώσεων, βεβαίωσης και καταβολής του ΦΠΑ.

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου

Βόμβα μεγατόνων έριξε στην κυβέρνηση ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος παραιτούμενος από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων συνέπελυσε με την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο κ. Νικολόπουλος παραιτείται, όπως ............

τονίζει και στη σχετική επιστολή παραίτησης προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά γιατί «το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.»

Από την άλλη πλευρά, φυσικά, η δήλωσή του ότι παραμένει στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού του καθήκοντος και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μόνο ως αντίφαση μπορεί να ερμηνευθεί καθώς η στήριξη είναι πλέον θεωρητική και υπονομευμένη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δικαιώνονται εκ των υστέρων καθώς δεν θεωρούσαν τον κ. Νικολόπουλο ικανό να μετέχει στην κυβέρνηση των τριών κομμάτων. Θυμήθηκαν μάλιστα ότι ο βουλευτής Αχαΐας ήταν τους φανατικότερους πολέμιους του Αντώνη Σαμαρά την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη και πρωτοστατούσε μάλιστα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε εκφράσει την πρόθεση να παραιτηθεί αμέσως μετά τις επαφές του με την Τρόικα και μάλιστα είχε κοινοποιήσει τη σχετική επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο τουλάχιστον από χθες. Αποφασίστηκε όμως να κρατηθεί κρυφή η πρόθεσή του αυτή ώστε να μην ανατραπούν οι εντυπώσεις από τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμαιναν ότι ο κ. Νικολόπουλος έστειλε το πρωί επιστολή στον πρωθυπουργό και εξέφραζε επιφυλάξεις για το ρόλο που του είχε αναθέσει ο προϊστάμενός του υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τον κάλεσε στο τηλέφωνο και σε έντονο ύφος του είπε να περάσει από το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνουν ότι αντί της επίσκεψης κοινοποιήθηκε στον Τύπο η ανακοίνωση της παραίτησής του.

Ως σχόλιο μάλιστα αναφέρουν ότι αν ήταν αυτός ο υπουργός μάλλον όλα θα ήταν καλύτερα…

Η παραίτηση του κ. Νικολόπουλου μπορεί να θεωρηθεί ως πλήγμα ουσιαστικό καθώς γίνεται την πρώτη ημέρα που η κυβέρνηση αρχίζει ουσιαστικά να εργάζεται έχοντας εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων.

iefimerida.gr

Ανακοίνωση από τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ 3ΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ .


Οργισμένος ο Σαμαράς με Νικολόπουλο

Η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για οργή του Αντώνη Σαμαρά, στην παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Real fm ο υφυπουργός δεν είχε προϊδεάσει κανένα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, ούτε τον κ. Βρούτση ούτε τον κ. Μεϊμαράκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι το κείμενο της .........

παραίτησης έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία την ίδια ώρα με την ώρα που έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ο κ. Κεδίγογλου ενημερώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού και εκλήθη στο Μαξίμου σε σύσκεψη όπου θα συμμετέχουν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Η παραίτηση Νικολόπουλου αποτελεί ηχηρό πλήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης και εκφράζεται ανησυχία για το πως μπορούν να αντιδράσουν τα στελέχη της λαϊκής δεξιάς της ΝΔ τα οποία προέτασσαν τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής όλους τους προηγούμενους μήνες.

Αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου αποφασίστηκε με από τον Αντώνη Σαμαρά να είναι ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος (που εκλέγεται στον Νομό Καβάλας).

enikos.gr

Έρχεται το «μαύρο κουτί» στα ΙΧ...

Τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, από το 2015, όλων των καινούργιων Ι.Χ. με την ειδική συσκευή eCall, η οποία ειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση πρόσκρουσης, προτείνει το... Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μάλιστα πιέζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε η σχετική πρόταση να έχει ψηφιστεί ώς το τέλος του έτους.

Πρόκειται για σύστημα τηλεειδοποίησης, το ........

οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα του τριψήφιου αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και έχει στόχο να μη χάνονται τα πρώτα πολύτιμα λεπτά, η λεγόμενη «χρυσή ώρα», που μεσολαβεί μεταξύ του τροχαίου ατυχήματος και της έλευσης βοήθειας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι με το σύστημα αυτό θα μπορούσαν να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να μειωθούν οι συνέπειες από ένα σοβαρό τραυματισμό, καθώς η ιατρική βοήθεια θα έφτανε πολύ νωρίτερα στο σημείο του ατυχήματος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις, το σύστημα eCall θα μπορούσε να σώσει πάνω από 2.500 ανθρώπινες ζωές τον χρόνο, μειώνοντας τη σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 10% έως 15%. Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Μόνο το 2009 περίπου 35.000 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο τραυματίστηκαν σε περίπου 1,1 εκατομμύρια οδικά ατυχήματα στους δρόμους χωρών της Ε.Ε.

Η σχετική τεχνολογία για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών είναι διαθέσιμη, ωστόσο μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτοκινήτων στην Ε.Ε., το οποίο δεν ξεπερνά το 0,4%, είναι εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα. Η συσκευή θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στα δίκυκλα με δεδομένο μάλιστα ότι οι οδηγοί τους ανήκουν στην πιο ευάλωτη κατηγορία χρηστών των οδών.

Σύμφωνα με μελέτη εργασίας που έγινε από την Κομισιόν, η τιμή του συγκεκριμένου συστήματος θα μπορούσε να κυμανθεί μεταξύ 50 και 300 ευρώ.

Στην παρούσα φάση, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, τα λιγοστά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί, στέλνουν αυτόματα μήνυμα σε ιδιωτικό τηλεφωνικό κέντρο και στη συνέχεια εκπέμπουν σήμα σε κρατικό φορέα έκτακτης ανάγκης.

seleo.gr

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας αφήνει αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση τα εργασιακά τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: ..........

«το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Το περιεχόμενο της επιστολής:

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Γιατί μας καίει ο ήλιος

Δεν είναι μυστικό ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο καίει το δέρμα, προκαλώντας πόνο, κοκκίνισμα και έντονη λαχτάρα για οτιδήποτε κρύο που θα το ανακουφίσει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Την απάντηση βρήκαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.

Η υπεριώδης ακτινοβολία Β (UVB) του ηλίου βλάπτει τα μόρια του RNA των δερματικών κυττάρων, αναφέρουν στην επιθεώρηση «Nature Medicine».

Το RNA ή ριβονουκλεϊκό οξύ αποτελεί ..........

τμήμα του γενετικού υλικού του κυττάρου, κωδικοποιώντας τις πληροφορίες που μετατρέπουν τις γενετικές οδηγίες του DNA σε πρωτεΐνες.

Όταν το RNA υφίσταται βλάβες από την UVB, παύει να κωδικοποιεί τις πρωτεΐνες, λένε οι επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

Όταν συμβαίνει αυτό, τα παρακείμενα στα καμένα κύτταρα απελευθερώνουν φλεγμονώδη μόρια, που ενεργοποιούν μια αλυσίδα χημικών αντιδράσεων οι οποίες οδηγούν στα συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος.

Μεσοπρόθεσμα, αυτές οι χημικές αντιδράσεις οδηγούν στην επούλωση του δέρματος από το έγκαυμα. Μακροπρόθεσμα, όμως, οι ίδιες αντιδράσεις αθροίζονται και αυξάνουν τον κίνδυνο δερματικού καρκίνου.

«Αυτή η φλεγμονώδης αντίδραση είναι σημαντική για την διαδικασία της επούλωσης του δέρματος έπειτα από τον θάνατο των δερματικών κυττάρων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ρίτσαρντ Λ. Γκάλο, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Τομέα Δερματολογίας του πανεπιστημίου.

Αν και οι επιστήμονες ήξεραν εδώ και χρόνια αρκετές από τις μοριακές συνέπειες της υπερέκθεσης στον ήλιο, μέχρι τώρα δεν ήξεραν πως ακριβώς αρχίζουν οι δερματικές βλάβες – και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως τώρα που αποκαλύφθηκε το πρώτο βήμα του ηλιακού εγκαύματος, θα μπορέσουν να βρουν τρόπους για να το αναχαιτίσουν – τουλάχιστον για τους φωτοευαίσθητους ανθρώπους, αν όχι για όλους μας.

Στην κατηγορία των φωτοευαίσθητων ανθρώπων, λ.χ., ανήκουν οι πάσχοντες από ψωρίαση, η οποία θεραπεύεται (και) με υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά μία δυνητική ανεπιθύμητη ενέργεια της θεραπείας αυτής είναι η αύξηση του κινδύνου δερματικού καρκίνου.

«Η ανακάλυψή μας υποδηλώνει έναν τρόπο για να μπορούν οι πάσχοντες από ψωρίαση να επωφελούνται από την θεραπεία με UV, δίχως στην πραγματικότητα να εκτίθενται στην επιβλαβή UV», είπε ο δρ Γκάλο.

«Κάποιοι άνθρωποι, εξάλλου, όπως οι πάσχοντες από λύκο, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στην UV και πρέπει να αποφεύγουν τον ήλιο. Αναζητούμε τρόπους για να τους βοηθήσουμε και αυτούς, μπλοκάροντας το χημικό μηχανισμό που ανακαλύψαμε».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τον μηχανισμό αυτό εκθέτοντας στο εργαστήριο ανθρώπινα δερματικά κύτταρα στην UVB και στη συνέχεια κάνοντας πειράματα σε ποντίκια. Συγκεκριμένα γονίδια στα ποντίκια μπορούν να καθορίσουν πόσο πιθανό είναι να υποστούν δερματικά εγκαύματα από τον ήλιο, εξήγησε ο δρ Γκάλο.

«Οι άνθρωποι διαθέτουν παρόμοια γονίδια, αλλά δεν είναι γνωστό εάν διαθέτουν μεταλλαγές αυτές των γονιδίων που μπορεί να επηρεάσουν την αντίδραση του δέρματός τους στον ήλιο», πρόσθεσε.

Ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί.

Εν όψει της επικείμενης έναρξης δολωματικών ψεκασμών Δακοκτονίας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει στους βιοκαλλιεργητές ελιάς ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους περιμετρικά, με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία.

Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι.......

εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας για τον καύσωνα

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ, από Δευτέρα 09-07-2012 και για 6-7 ημέρες, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καύσωνας).

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Μ. βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, έχει ενημερώσει τηλεφωνικά και με fax όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπροσθέτως η Περιφερειακή Ενότητα ...........

Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨ για την ανακούφιση των πολιτών, από Δευτέρα 09-07-2012 ως και Κυριακή 15-07-2012, από τις 08:00πμ έως τις 08:00μμ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.

Πως μεταδίδεται ο ιός του Δυτικού Νείλου. Μέτρα προστασίας

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσε το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Οι επιδημιολόγοι παρακολουθούν με εντεινόμενη ανησυχία την εξέλιξη του πρώτου κρούσματος της λοίμωξης των κουνουπιών - «τίγρεων».

Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως με ..............

πολύ απλά μέτρα οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν. Αρκεί να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά χώρου, εντομοαπωθητικές κρέμες για το ακάλυπτο δέρμα. Να φροντίζουν να απομακρύνουν τα στάσιμα νερά, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες και κλιματιστικά και να τοποθετήσουν σίτες στα παράθυρα. Παράλληλα θα πρέπει να χρησιμοποιούν κίτρινους λαμπτήρες σε εξωτερικούς χώρους και να κουρεύουν το γρασίδι και τις φυλλωσιές που υπάρχουν στους κήπους.

Τώρα σε ότι αφορά τη λοίμωξη, αυτή μεταδίδεται από κουνούπια, τα οποία μολύνονται από άρρωστα πουλιά, σπάνια από μεταγγίσεις ή μεταμοσχεύσεις, αλλά ποτέ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συνήθως μετά το τσίμπημα του κουνουπιού-τίγρη μεσολαβούν2-14 ημέρες μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

iefhmerida

Ανοίγει το επάγγελμα του καπνοπώλη

Την άρση μιας σειράς περιορισμών που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο των γνωμοδοτήσεων της ανεξάρτητης αρχής για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή ..........

επιφυλάσσεται να επανέλθει στο μέλλον με νέα γνωμοδότησή της, που θα σχετίζεται με την άρση ή μη και άλλων παραμέτρων που σχετίζονται με την πώληση προϊόντων καπνού και από καταστήματα διατροφής, ένδυσης, την έκδοσης άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε καπνοβιομηχάνους και χονδρεμπόρους (αντιπροσώπους και πρατηριούχους) κοκ.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι για να προβεί σε μια τέτοια γνωμοδότηση θα πρέπει πρώτα να της προσκομιστούν από το αρμόδιο υπουργείο τα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να προβεί αφενός στη στάθμιση μεταξύ του δημόσιου συμφέροντος του ανταγωνισμού και αφετέρου της επαγγελματικής ελευθερίας και της επιτακτικής ανάγκης προστασίας των προσώπων που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες του πληθυσμού (αναπήρους και τα θύματα πολέμου και ειρηνικής περιόδου), τα οποία πρόσωπα αναφέρει η naftemporiki.gr, ασκούν κατά κύριο λόγο το επάγγελμα του καπνοπώλη.

Συνεπώς, σε πρώτη φάση η Επιτροπή προτείνει να αρθούν τα εμπόδια στην άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη που σχετίζονται με:

Τη χορήγηση άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος με την προϋπόθεση της προηγούμενης μόνιμης για ορισμένο χρόνο κατοικίας του αιτούντος στον τόπο άσκησης του επαγγέλματος. Την απαγόρευση έκδοσης άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε νομικά πρόσωπα. Την εξάρτηση της χορήγησης συμπληρωματικών αδειών για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων έπειτα από εκτίμηση της διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού.

Τη χορήγηση προσωρινών συμπληρωματικών αδειών για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες έπειτα από εκτίμηση της διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης των παραθεριστών. Την έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε μη κατοικημένες περιοχές. Την άσκηση του επαγγέλματος του καπνοπώλη σε μη κατοικημένες περιοχές από κατηγορίες επαγγελματικών εγκαταστάσεων άλλων των εξοχικών κέντρων, ξενοδοχείων (μοτέλ), εστιατορίων και κυλικείων αεροδρομίων, καθώς και κυλικείων επιβατικών πλοίων.

MarketBeast

ΣΤΟΠ από σήμερα στις χειρόγραφες συνταγές γιατρών!

Τέλος στις χειρόγραφες συνταγές βάζουν οι ίδιοι οι γιατροί από σήμερα Δευτέρα, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εισακουστεί το αίτημα τους για ανάκληση της απόφασης που επιβάλλει πρόστιμο στα χειρόγραφες συνταγογραφήσεις.

Με έγγραφο του το οποίο κυκλοφόρησε τις .........

προηγούμενες ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) καλούσε τα μέλη να απέχουν από οποιαδήποτε χειρόγραφη συνταγογράφηση από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ακόμη και στην περίπτωση που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει πρόβλημα, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των ασθενών.

Οι προσπάθειες που κατέβαλλε ο ΙΣΑ για την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που ορίζει την επιβολή προστίμου ενός ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή (από 1ης Ιουλίου μετά την παράταση που έδωσε ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας) δεν έχουν μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.

iatropedia

Καυγάς Μητσοτάκη - Κωνσταντοπούλου [ VIDEO ]

Οι αποκρατικοποιήσεις προκαλούν … νεύρα, ένταση και τηλεοπτικές κόντρες. Η νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του mega.

Πρωταγωνιστές στην διαμάχη αυτή τη .........

φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι με έντονο ύφος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ

Δείτε το Video



Χτυπάει κόκκινο ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Με μικρές αυξομειώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 βαθμούς την Τρίτη και πιθανώς τους 40 βαθμούς την Τετάρτη. Γενικότερα, στη Στερεά, στην Θεσσαλία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο, η θερμοκρασία ίσως αγγίξει και τους 41 βαθμούς στα μέσα της εβδομάδας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ...........

θερμικής εξάντλησης και της θερμοπληξίας, πώς αντιμετωπίζονται.

Μάλιστα από τα μέσα της εβδομάδας η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή, καθώς αναμένεται να αυξηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όσον αφορά τις μέγιστες τιμές, η ΕΜΥ προβλέπει:

Στην Αττική, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 βαθμούς την Τρίτη και πιθανώς τους 40 βαθμούς την Τετάρτη.

Σε Μακεδονία και Θράκη, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάνει μέχρι την Πέμπτη τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, τους 37 με 38 και μεσοβδόμαδα τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις πιο ζεστές ημέρες τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Σε Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια και Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα φτάνει μέχρι την μέχρι την Τρίτη 10 τους 39 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, ενώ στα μέσα της εβδομάδα ίσως αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Αιγαίου, οι θερμοκρασίες δε θα ξεπεράσουν τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη, όμως, η θερμοκρασία από την Τρίτη και μετά θα φτάνει κατά διαστήματα τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω του καύσωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των ευπαθών ομάδων ώστε να προλάβουν να αποφύγουν τη θερμική εξάντληση και τη θερμοπληξία.

Προτιμότερα είναι τα ελαφρά, φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα από βαμβάκι ή λινό, τα οποία διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα. Στον ήλιο απαιτείται καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.

Συμβουλή γιατρού πρέπει να ζητήσουν όσοι παίρνουν φάρμακα, όπως διουρητικά, καρδιοτονωτικά, αντιυπερτασικά, ηρεμιστικά και νευρολογικά, καθώς ορισμένα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Προσοχή στη θερμική εξάντληση και τη θερμοπληξία

Η θερμική εξάντληση εμφανίζεται μετά από έντονη και παρατεταμένη άσκηση και εργασία σε ζεστό και υγρό περιβάλλον και είναι απόρροια της έντονης εφίδρωσης του σώματος (απώλεια αλατιού και ηλεκτρολυτών).

Τα συμπτώματα είναι κρύο, υγρό και ωχρό δέρμα, συνεχής εφίδρωση, ατονία, πονοκέφαλος, ζαλάδες, ναυτία, αίσθημα εξάντλησης, τα οποία καταλήγουν σε ξαφνική και μικρής διάρκειας κατάρρευση.

Σε περίπτωση θερμικής εξάντλησης, ο πάσχων πρέπει να μεταφερθεί σε δροσερό, ευάερο, σκιερό ή κλιματιζόμενο χώρο ή κάτω από δέντρα αν υπάρχουν και πρέπει να πιει γουλιές δροσερού νερού (όχι παγωμένο) -μισό ποτήρι κάθε 15 λεπτά. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρεθούν ή να χαλαρώσουν τα ρούχα που πιθανόν τον σφίγγουν, και να του γίνουν κομπρέσες, με βρεγμένες με κρύο νερό πετσέτες ή σεντόνια για να δροσίσει το σώμα του. Δεν θα πρέπει να καταναλώσει αλκοολούχα ποτά, ούτε υγρά που περιέχουν καφεΐνη (καφέδες, αναψυκτικά τύπου cola, τσάι). Πρέπει να καθίσει αναπαυτικά και να παρακολουθείται για τυχόν μεταβολές στην κατάσταση του. Σε περίπτωση μη βελτίωσης της υγείας του, ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στη θερμοπληξία, τα συμπτώματα είναι ζεστό, ερυθρό και ξηρό δέρμα (μπορεί να είναι υγρό, αν ο πάσχων έχει ιδρώσει από βαριά χειρωνακτική εργασία ή άσκηση), διανοητική σύγχυση, γρήγορος, αλλά αδύνατος σφυγμός, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δύσπνοια, κατάπτωση του οργανισμού, λιποθυμία, απώλεια αισθήσεων ή κώμα.

Σε περιστατικό θερμοπληξίας οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε είναι οι εξής: Μεταφορά του πάσχοντα σε δροσερό, ευάερο, σκιερό ή κλιματιζόμενο χώρο ή κάτω από δέντρα αν υπάρχουν. Πρέπει να του παρασχεθεί άμεση ιατρική βοήθεια (ασθενοφόρο ή γιατρό), να μειωθεί γρήγορα η θερμοκρασία του σώματος (βάζοντας τον πάσχοντα σε μπανιέρα με δροσερό νερό ή χρησιμοποιώντας βρεγμένες με κρύο νερό πετσέτες ή σεντόνια ή παγάκια/τριμμένο πάγο τυλιγμένα σε πετσέτα για να δροσιστεί το σώμα του).

Στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος συμβάλει η χρήση ανεμιστήρα ή κλιματιστικού μηχανήματος, ενώ εάν μπορεί να πιει νερό, τότε αυτό θα πρέπει να είναι δροσερό και όχι παγωμένο, σε μικρές ποσότητες (μισό ποτήρι κάθε 15 λεπτά).

Αν αρνείται να πιει νερό ή κάνει εμετό ή παρουσιάζει λιποθυμικές τάσεις, τότε δεν πρέπει ούτε να φάει ούτε να πιει. Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται μέχρι να έρθει ο γιατρός ή το ασθενοφόρο που θα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

in.gr

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 09 Ιουλου έως 15 Ιουλίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964


Είναι το καινούριο Φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Χαραλάμπους απέναντι από τον φούρνο του κ. Τασσόπουλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Με 179 ναι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής ανακοίνωσε πρίν λίγο ο Πρόεδρος της Βουής Ευάγγελος Μείμαράκης
Αναλυτικά:


Ψήφισαν 300

ΝΑΙ 179

ΟΧΙ 121

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.