Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Σύλλογος πολυτέκνων Τριφυλίας για τη τη δωρεάν διανομή τροφίμων

Την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος της δωρεάν διανομής τροφίμων στους πολύτεκνους εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας πρός την Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας και με κοινοποίηση στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ζητά να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι απο το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων αναδεικνύοντας την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Μεταξύ των άλλων και όπως διατυπώνεται στο έγγραφο, "οι πολύτεκνες οικογένειες δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν έμπρακτα την αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η απουσία πολύτεκνων οικογενειών θα οξύνει ακόμα ..........

περισσότερο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ένα πρόβλημα που θα ΄πρέπε οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων να το έχουν στην προμετωπίδα των προγραμμάτων τους για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Με τις σκέψεις αυτές, θα θέλαμε να επανεξετάσετε την θέσπιση των εισοδηματικών κριτηρίων για την συμμετοχή των πολυτέκνων στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων."

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Κοινοποίηση:
1. Υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης και τροφίμων.
2. ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή τη δωρεάν διανομή τροφίμων για τους άπορους πολύτεκνους,
Λαμβάνοντας υπ΄όψη:
1. Το γεγονός ότι όπως προβλέπεται από το με αρ.φυλ. 660 τεύχος Β.20/Απρ/2011 ΚΥΑ22830 δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
2. Τον ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) αριθ. 562/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Ιουνίου 2011 της Ευρ. Ένωσης σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των πόρων που θα καταλογιστούν στο οικονομικό έτος 2012 για τη χορήγηση τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά με παρέκκλιση από ορισμένες διατάξεις του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 807/2010.
3. Την οικονομική κατάσταση του Ελληνικού λαού και ειδικότερα των πολυτέκνων γενικώς οικογενειών.

Θέλουμε να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας.
Η μείωση των εισοδημάτων των πολυτέκνων οικογενειών λόγω της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια τις έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Την κατ΄ επίφαση δωρεάν παιδεία οι πολύτεκνες οικογένειες την πληρώνουν πολύ ακριβά. Το ίδιο και την διατροφή και την διαβίωση και την υγεία. Η συνταγματική επιταγή όπως ορίζεται στο άρθρο 21 του συντάγματος για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας, έχει καταστρατηγηθεί. Όλα αυτά αποτρέπουν τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια, πολύ δε περισσότερο, πολύτεκνη οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια η πολιτεία – πέραν των άλλων αδικιών - έχει θεσπίσει και τα εισοδηματικά κριτήρια για να συμμετέχουν οι πολύτεκνες οικογένειες στη δωρεάν διανομή τροφίμων. Αυτό αποτελεί προσβολή στην οικογένεια. Στον πατέρα και την μητέρα. Στους γονείς που πασχίζουν με τον ιδρώτα του μόχθου να μεγαλώσουν και να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους. Να τους δώσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα τα οδηγήσουν, αυριανούς πολίτες, στην κοινωνία. Αποτελεί ύβρη στην ίδια την κοινωνία και την πολιτεία που αντί να προτρέπει, αποτρέπει με την ακολουθούμενη πολιτική πρακτική.

Οι πολύτεκνες οικογένειες δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν έμπρακτα την αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο. Η απουσία πολύτεκνων οικογενειών θα οξύνει ακόμα περισσότερο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, ένα πρόβλημα που θα ΄πρέπε οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων να το έχουν στην προμετωπίδα των προγραμμάτων τους για πολλούς και ευνόητους λόγους.
Με τις σκέψεις αυτές, θα θέλαμε να επανεξετάσετε την θέσπιση των εισοδηματικών κριτηρίων για την συμμετοχή των πολυτέκνων στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων.

Ο Πρόεδρος
Κων. Κωνσταντόπουλος

Η Γραμματέας
Κατερίνα Αγγελινά

Μένουμε Ελλάδα - Τριφυλία





Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση με αφορμή τον εορτασμό του πολυτεχνείου έκανε σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο Κ. Σαμαράς στην δήλωση του είπε:
«Τιμούμε, σήμερα, την εξέγερση της νέας γενιάς εναντίον της δικτατορίας. Τους πρωταγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Τους αγώνες των Ελλήνων για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια.

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε προτάσσουμε την αποτροπή των κινδύνων που απειλούν τη χώρα, τη συνοχή της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο, τη στήριξη της νέας γενιάς, που βλέπει τα όνειρά της να καταρρέουν.
Ανταποκρινόμαστε με βαθειά συναίσθηση ευθύνης .........

στο κοινό χρέος. Βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Πατρίδας.

Παλεύουμε για αλλαγή της αποτυχημένης οικονομικής συνταγής, για στροφή στην επανεκκίνηση και την ανάταξη της οικονομίας, για περισσότερη Δικαιοσύνη.

Οι αγώνες που σήμερα τιμούμε ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική και να ξαναζωντανέψουμε τη χαμένη ελπίδα».

ΝΔ: Να γίνει σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης για το χαράτσι

«Το σκεπτικό του δικαστηρίου γίνεται σεβαστό και οφείλουμε να γίνει σεβαστό, αφού αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης». Αυτό υπογράμμισε ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας, το οποίο δικαίωσε ιδιοκτήτρια που δεν πλήρωσε το χαράτσι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφαση αυτή οδηγεί στη λήψη νομοθετικής ρύθμισης, επισήμανε πως «δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε νομοθετική ρύθμιση, αλλά το σκεπτικό του δικαστηρίου γίνεται σεβαστό και οφείλουμε να γίνει σεβαστό, αφού αποτελεί απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Θεωρώ ότι εμείς θέσαμε το πολιτικό πλαίσιο, οι ..........

δικαστές οι οποίοι κρίνουν τις υποθέσεις έχουν τη δυνατότητα να τις κρίνουν μόνο μέσα από όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Εφεξής όλα αυτά μέλλει να κριθούν και σε άλλα επίπεδα της Δικαιοσύνης και στο τέλος η ελληνική Πολιτεία θα αποφασίσει».

«Ζητάμε να ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια και κυρίως για τις οικογένειες οι οποίες πραγματικά δεν μπορούν να καταβάλουν το τέλος της ακίνητης περιουσίας και να εξαιρεθούν από την ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος», σημείωσε και κατέληξε:

«Είναι στη δυνατότητα και την ευχέρεια των πολιτών και των νομικών, να εξαντλήσουν όλες αυτές τις δυνατότητες τις οποίες δίνει ο νομικός μας πολιτισμός και να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους».

Ακίνητα: Ευνοϊκές ρυθμίσεις μέσω.. ΚΕΔΕ, για τέλος και ΦΜΑΠ

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων περίπου 356.000 οικονομικά αδύναμοι πολίτες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα λόγω ακριβώς του Ειδικού Τέλους του υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από σχετική πρόταση της ΚΕΔΕ, προσανατολίζεται να μην εισπράξει το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) για το 2010, που αφορά ιδιοκτήτες με ακίνητα αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ.

Τις δεσμεύσεις αυτές έδωσε ο αναπληρωτής ............

υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με τους προέδρους της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη.

Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή άνοιξε παράθυρο για ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά και με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όπου μπορούμε να απαλύνουμε καταστάσεις, όπου μπορούμε να άρουμε αδικίες, όπου μπορούμε να εκδηλώσουμε τη δική μας κοινωνική αίσθηση ευαισθησίας και να στηρίξουμε τη συνοχή της κοινωνίας, αυτό να μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι θα το κάνουμε. Παραβιάζει ανοιχτές θύρες όποιος κάνει συστάσεις στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. Πρώτοι εμείς θέλουμε να διορθώσουμε λάθη, να θεραπεύσουμε αδικίες, να καλύψουμε κενά. Και αυτό αφορά και το ειδικό τέλος επί των ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, αφορά και πολλές άλλες ρυθμίσεις», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εκτός Τέλους όσοι κάνουν χρήση Κοινωνικού Τιμολογίου

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι εξετάζει θετικά το αίτημα για την απαλλαγή από το Τέλος όλων των προσώπων που κάνουν ήδη χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ αλλά και την πρόταση της ΚΕΔΕ να παρασχεθεί η δυνατότητα διακανονισμού των σχετικών οφειλών σε αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πως σκοπεύει να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, τα οποία έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του Νόμου».

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός συμφώνησε ότι η διαδικασία καταβολής του Τέλους παρουσιάζει αδυναμίες, δυσλειτουργίες και ατέλειες, οι οποίες επιτείνουν την αναστάτωση μεταξύ των πολιτών ιδίως στις σημερινές συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τα αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Επιπλέον, οι κκ. Ασκούνης και Σαράντης «διετύπωσαν επίσης το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην εισπραχθεί ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας τους έτους 2010, καθώς λόγω της έκτακτης εισφοράς δεν είναι δυνατή η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου επιφυλάχθηκε να εξετάσει και αυτή την πρόταση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Ωστόσο, πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

255 ΝΑΙ, 255 φορές… Μπράβο σας, σωθήκατε!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καθιερώθηκε ως «Ιστορική ημέρα» η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2011 για το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων και την Βουλή μας καθώς καταγράφηκε ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ηρωική προσπάθεια του σηψαιμικού πολιτικού συστήματος να σώσει εαυτόν και όσα προνόμια το αξίωμα του Βουλευτή και του Υπουργού προσφέρουν!
Αλήθεια για πόσο καιρό…ακόμη;

255 ΝΑΙ δόθηκαν απλόχερα στην «Νέα-Παλιά» .............

Κυβέρνηση όπου με του κκ Πάγκαλο και Βενιζέλο παραμένοντες στις θέσεις Αντιπροέδρων και άλλους 37 Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις…καρέκλες τους, έχουμε Πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ, μείζονα αντιπολίτευση της «Νέας» ΝΔ με 6 Υπουργούς και ελάσσονα του ΛΑΟΣ με 4 Υπουργούς!

255 Εθνοπατέρες και εθνομητέρες πιστοί στον όρκο τους στο ελληνικό Σύνταγμα ως εκπρόσωποί μας να ψηφίζουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ υπερψήφισαν συγκεκριμένα πράγματα:
Τον κ Λουκά Παπαδήμο στο θώκο του πρωθυπουργού που ΔΕΝ…εκλέξαμε!
Την αλληλοεπικάλυψη ενόχων και συμψηφισμό ενοχών καθώς ΟΣΟΙ και ΟΣΕΣ είτε εκ προθέσεως είτε εξ αμελείας μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια αποσπώντας την ψήφο μας και Κυβερνώντας τη χώρα τα 37 περασμένα χρόνια μέχρι σήμερα παραμένουν στο απυρόβλητο και ΔΕΝ τιμωρούνται!

Την πιθανότητα ο κ Σαμαράς (εάν μάλιστα ενσωματώσει στην περιώνυμη κατά τον κ Καρατζαφέρη «γαλάζια πολυκατοικία» και το ΛΑΟΣ) να μας προκύψει…Πρωθυπουργός!
Την ΕΚΧΩΡΗΣΗ Εθνικής κυριαρχίας και Εθνικών περιουσιακών στοιχείων στους…»δανειστές» μας ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ να έχουν δοθεί απαντήσεις στο πώς, γιατί, και ποιοι μας έφεραν στην χρεοκοπία!
Και από σήμερα, επαύριον της ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στον κ Παπαδήμο και τους 6 της «Νέας» ΝΔ και τους 4 του ΛΑΟΣ (οι 39 του ΠΑΣΟΚ είχαν πάρει την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης πριν 2 εβδομάδες!!!) τα φερέφωνα του πολιτικού μας καθεστώτος επί το έργον!

Η θεματολογία είναι πλέον γνωστή σε όλους μας.
Ξεκινά κάθε μέρα, χαράματα, καθώς οι παρουσιαστές των πρωινών εκπομπών τηλεοράσεων και ραδιοφώνων πανελλαδικής εμβέλειας βοηθούμενοι από «ειδικούς» περί την οικονομία και στελέχη των κομμάτων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης βομβαρδίζουν τα αυτιά μας με αριθμούς, επιχειρήματα και απεικονίσεις της καθημερινής μας πραγματικότητας..

Τελειώνει τις μεταμεσονύκτιες μικρές ώρες σε πομπώδεις εκπομπές πολιτικο-οικονομικών αναλύσεων όπου συμμετέχουν μονίμως τα ίδια και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα! Οδηγηθήκαμε με αδιαφιλονίκητη ΠΛΕΟΝ σιγουριά σε ΕΘΝΙΚΗ κατάθλιψη!…
Αναφέρομαι, όπως καταλαβαίνετε, στην περιώνυμη και περιβόητη πλέον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας παππούδων και γιαγιάδων που συγκροτούν την ευπαθή ομάδα των δεινοπαθούντων συνταξιούχων, συνεχίζουν με τα πάθη και τις παλινωδίες μπαμπάδων και μαμάδων που «εκδιώκονται» κατά χιλιάδες βίαια από τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας καθώς εργοστάσια, βιοτεχνίες και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με ρυθμούς απίστευτα γοργούς και των παιδιών μας τα οποία κρατώντας πτυχία πολύ καλών σχολών και τμημάτων ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και ΤΕΙ παραμένουν συνωστισμένα στην ουρά της…ανεργίας, σε απέλπιδες προσπάθειες, φορτισμένες από την ελπίδα ότι θα δούνε φως στην άλλη άκρη του τούνελ!..

Εάν την παραπάνω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ που εμείς βιώνουμε ως πολίτες και οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές επαναλαμβάνουν κατά κόρον κάποιοι μας την περιέγραφαν μερικά χρόνια πριν ως πιθανό σενάριο-αποτέλεσμα της ένταξής μας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Κοινότητα και στη συνέχεια της εισόδου μας στην ΟΝΕ είμαι σίγουρος ότι με την κλασική ειρωνική διάθεση που μας διακρίνει ως λαό θα του λέγαμε «…να μας λείπει το βύσσινο!...»

Δυστυχώς, το βύσσινο μας το σερβίρισαν και είμαστε υποχρεωμένοι να το…φάμε, χωρίς το δικαίωμα να…να παραπονιόμαστε!
Δεν χρειάζεται να σας δώσω στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ δεν έκαναν φέτος διακοπές λόγο…ανέχειας! Δεν θα σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν οι Μικρό-Μεσαίες-Επιχειρήσεις που ήδη μετανάστευσαν εκτός Ελληνικών συνόρων...

Διαπιστώστε, παρακαλώ μόνοι σας, πόσες καφετέριες και «ορθάδικα» ξεφυτρώνουν καθημερινά, εκεί όπου από το πρωί μέχρι το βράδυ οι νέοι μας, σκοτώνοντας την ανία και κουβεντιάζοντας τα πτυχία τους πίνουν…φραπέ, ενώ οι ενδεείς και άνεργοι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες παρακολουθούν πρωί - βράδυ ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στον καναπέ τους…
Καθώς βουλιάζουμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανεργία, την ανέχεια, την οικονομική ανασφάλεια και απραξία και τελικά την απελπισία και την απόγνωση, σε ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ, δυστυχώς, αυξάνει η επιμονή των μελών του Πολιτικού μας συστήματος να διατηρήσουν ΑΛΩΒΗΤΑ τα προνόμιά τους ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και η προσέλευση στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Και πώς να απαλλαγούμε από την απίστευτη φοβία, από την ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ που μας κύκλωσαν καθώς χάσαμε την εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση του «Λεφτά Υπάρχουν» και δώσαμε 255 ΝΑΙ στη «Νέα» Κυβέρνηση όπου «συνεταίροι» είναι ΌΛΟΙ όσοι μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια και μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή!

255 ΝΑΙ, 255 φορές…Μπράβο σας, σωθήκατε!..

Πριν αγοράσετε ασύρματο router.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Τώρα που το γρήγορο Internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, είναι καιρός να κοιτάξουμε να προμηθευτούμε και ένα καλό modem/router για να έχουμε καλύτερες αποδόσεις στο δίκτυο μας.

Η επιλογή ενός σωστού wireless router όχι μόνο θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη γρήγορη σύνδεση μας, αλλά θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνδέσουμε με το internet ότι συσκευές έχουμε στο σπίτι μας, όπως laptop, κινητά με wi-fi κλπ.

Προτερήματα

Το ασύρματο modem/router έχει πολλά ..........

πλεονεκτήματα. Καταρχάς, μπορεί να μοιράσει το internet σε περισσότερες από μια-δυο συσκευές. Έτσι, αν έχετε πολλούς υπολογιστές, κινητά που υποστηρίζουν wi-fi, η αν απλά θέλετε να χρησιμοποιούν τη σύνδεση σας οι φίλοι σας, που θα έρχονται με τα laptops τους, το ασύρματο router είναι μονόδρομος. Και βέβαια μην ξεχνάμε πως το router μπορεί να γίνει και η δίοδος για να οργανώσετε τα LAN parties σας, παίζοντας δικτυακά παιχνίδια. Επιπροσθέτως, τα routers έρχονται εξοπλισμένα με firewall προσφέροντας επί πλέον προστασία από ιούς και κακόβουλους χρήστες.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το οικονομικό σκέλος. Αν ζείτε σε ένα διώροφο σπίτι, η αν έχετε κάποιο φίλο σε διαφορετικό διαμέρισμα και οι ανάγκες σας καλύπτονται με μια σύνδεση, τότε μπορείτε με ένα καλό router να μοιράζεστε μια σύνδεση μοιράζοντας και το κόστος στα δυο.

Συνδεσμολογία.

Το να συνδέσετε το ασύρματο router είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Καταρχάς, υπάρχουν συσκευές που υποστηρίζουν USB σύνδεση και άρα δεν διαφέρουν στην εγκατάσταση από τις υπόλοιπες USB συσκευές μας. Το καλύτερο, όμως, είναι να επιλέξετε τη σύνδεση μέσω Ethernet κυρίως γιατί έτσι θα έχετε πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Η συνδεσμολογία μέσω Ethernet, βέβαια, είναι λίγο πιο πολύπλοκη και απαιτεί θύρα Ethernet που έχουν όλα τα PC και laptops.

Από εκεί και ύστερα μπορείτε να κάνετε τις ανάλογες ρυθμίσεις από το interface της συσκευής και να τη ρυθμίσετε έτσι, ούτως ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν ασύρματα. Θα σας συμβουλεύαμε, βέβαια, να έχετε το κυρίων υπολογιστή σας συνδεδεμένο με καλώδιο (USB, Ethernet) και τις δευτερεύουσες συσκευές σας να τις συνδέετε ασύρματα.

Ασφάλεια.

Το βασικό πρόβλημα του ασύρματου ρουτερ είναι η ασφάλεια. Όχι πως δεν είναι ασφαλή, το αντίθετο μάλιστα. Απλά αν κάποιος δεν ξέρει πώς να προστατευθεί τότε μπορεί να έχει παρείσακτους στο δίκτυο του. Βέβαια, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος, για να προστατευθεί κάποιος από κακόβουλους που θέλουν να κλέψουν από το internet. Αυτός δεν είναι άλλος από το να ασφαλίσετε το δίκτυο σας με ένα κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα βάλετε εσείς και έτσι, αν κάποιος επιθυμεί να μπει στο δίκτυο σας θα πρέπει να το γνωρίζει.

Από την άλλη, όπως προαναφέραμε, τα ρουτερς έχουν στην πλειοψηφία τους hardware firewall. Έτσι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορείτε να έχετε μια επί πλέον δικλείδα ασφαλείας, για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από ιούς και διάφορα άλλα κακόβουλα προγράμματα. Βέβαια, επειδή τα περισσότερα firewalls αυτού του τύπου τείνουν να είναι υπερπροστατευτικά, θα πρέπει να ανοίξετε μερικές πόρτες όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται, για να επιτρέψετε σε διάφορα προγράμματα να στέλνουν και να δέχονται δεδομένα, όπως π.χ. το skype, η κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων.

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 234.700,00 €

Ειδικότερα: ..............

«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ»
συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 234.700,00 €, με Τελικό Δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το έργο αφορά οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αναβαθμισθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ. Υ. Πύλου. Οι εργασίες αφορούν κυρίως τον κεντρικό χώρο εισόδου-αναμονής του κτιρίου καθώς επίσης και το κέλυφος του κτιρίου. Στην κεντρική είσοδο καθώς και στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών θα κατασκευαστούν ράμπες για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου θα επιτύχουμε την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε σύγχρονο περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΟ
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη βάλτε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν και μια μελέτη για έργα συντήρησης του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών. Έχει πάρα πολλές ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος με τα λίγα χρήματα που μπόρεσε να διαθέσει, κατάφερε να κάνει κάτι λίγα έργα αποκατάστασης.
Όμως το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών έχει πάρα πολλές ανάγκες εργασιών.
Γνωρίζοντας ότι μας διαβάζετε, ελπίζουμε να δώσετε λύση και σε αυτήν την περίπτωση. Έχετε αποδείξει ότι έχετε ευαισθησία και θέληση να προσφέρετε στον τόπο.

Γκάλοπ ALCO για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ: Πρώτος ο Βενιζέλος, τρίτος ο Παπανδρέου

Σε γκάλοπ που διενήργησε η εταιρεία ALCO για την ιστοσελίδα newsit.gr στο ερώτημα “Με ποιον πρόεδρο πρέπει να πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;” ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίρνει 23% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (και 19% στο σύνολο των φηφοφόρων), ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει 13% (και 11% αντίστοιχα), ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει 8% και 4% αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ .........

14 και 16 Νοεμβρίου 2011.

Η πλειοψηφία των πολιτών (68%) επικροτεί την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

Το 43% των πολιτών κρίνει θετικά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έναντι 38% που την κρίνει αρνητικά.

Εντύπωση προκαλεί ότι μόνο το 38% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ κρίνουν θετικά τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης. Το αντίστοιχο ποσοστό των φηφοφόρων της ΝΔ για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά είναι 70%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,2% έναντι 11,8% του ΠΑΣΟΚ (σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO πριν 10 ημέρες τα ποσοστά ήταν 22,5% και 15% αντίστοιχα). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 5,7%. Η Δημοκρατική Αριστερά εκλέγεται τέταρτο κόμμα με 6,3% ενώ εκτός Βουλής μένουν η ΔΗΣΥ με 2,5% και οι Οικολόγοι – Πράσινοι 2,8%.

Zoomnews

ΣΧΟΛΙΟ
Στις εκλογές μαυρίστε τους. Απλά κάντε τους να τρέμουν που θα χάσουν την πολυθρόνα της βουλής

Πολυτονικό σύστημα επανέφερε στο υπουργείο ο Α. Γεωργιάδης

Το πολυτονικό σύστημα επανέφερε στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο υφυπουργός με αρμοδιότητες ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο ..........

κ. Γεωργιάδης άλλαξε τις παλιές ταμπέλες στα γραφεία με νέες, στις οποίες οι λέξεις είναι γραμμένες με βάση το πολιτικό σύστημα.

parapolitika.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ορίστε ο Μπουμπούκος της Μπουμπούκας.... Για 3 μήνες υφυπουργός, αντί να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητες του, ο Μπουμπούκος άλλαξε τις ταμπέλες. Ρε δεν πάμε καλά....

Πρώτη επέτειος χωρίς άσυλο - Πολεμικό κλίμα στις φοιτητικές παρατάξεις

Έχουν περάσει 38 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και πλέον φαίνεται πως πολλά έχουν αλλάξει. Εδώ και μέρες ακούγεται και γράφεται πως με αφορμή την επέτειο θα ξεσπάσουν επεισόδια στην πρωτεύουσα, ενώ οι κουκουλοφόροι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μέσα στο Πολυτεχνείο πάντως βρίσκονταν ........

φοιτητές και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να το περιφρουρήσουν ώστε να μη συμβούν επεισόδια. Αρκετοί πανεπιστημιακοί έχουν εκφράσει την αγωνία τους ότι, αν συμβούν τελικά εφέτος επεισόδια στην πορεία ή μέσα στο ίδρυμα, μπορεί να κλιμακωθούν άσχημα.
Ήδη την Τρίτη σημειώθηκαν οι πρώτες μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε αριστεριστές φοιτητές και φοιτητές της ΠΑΣΠ, τους οποίους οι πρώτοι εμπόδισαν διά της βίας να εισέλθουν στον περίβολο του ιδρύματος χαρακτηρίζοντάς τους «μνημονιακούς».

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το κέντρο

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 20 διμοιρίες των ΥΑΤ θα βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή, την αμερικανική πρεσβεία αλλά και σε σημεία που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα». Οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, ενώ άντρες της Τροχαίας θα επιχειρούν μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας να εντοπίζουν και αυτοί πιθανές εστίες προβλημάτων.

Δεν θα καταθέσει στεφάνι η Διαμαντοπούλου

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με ανακοίνωση της δήλωσε πως αποφάσισε να μην καταθέσει στεφάνι, καθώς δεν επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στο ιστορικό μνημείο συνοδευόμενη από την Αστυνομία ή από υποστηρικτές. Είναι πρώτη φορά στην ιστορία των εορτασμών μνήμης να μην αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες της εξέγερσης υπουργός Παιδείας.

iefhmerida

Νέο σκανδαλώδες θαλασσοδάνειο σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από την Attica Bank

Η ρευστότητα στην αγορά είναι ανύπαρκτη, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη και οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγάλο κούρεμα. Κι όμως τα υπερχρεωμένα κόμματα εξουσίας -ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- κατάφεραν να πετύχουν το θαύμα. Βρήκαν τρόπο να εξασφαλίσουν νέα τραπεζικά δάνεια λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το... 2017 προκειμένου να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» που έχουν.

Και επειδή οι κάνουλες χρηματοδότησης από τους .........

συνήθεις κρουνούς, κυρίως την Αγροτική αλλά και από άλλες 3 τράπεζες (Εθνική, Marfin και Πειραιώς) έχουν κλείσει, αφού και τα δύο κόμματα μαζί χρωστούν σ' αυτές περίπου 280-290 εκατομμύρια ευρώ, στράφηκαν αυτή τη φορά στην Τράπεζα Αττικής.

Στην όλη υπόθεση υπάρχει εκτός από το προφανές και ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν είναι μόνο ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προεισπράξει μέρος των κονδυλίων που «δικαιούνται» έως το 2014, βάζοντας ως εγγύηση τα χρήματα που καλύπτουν τη χρηματοδότηση τους μέχρι τότε, αλλά και το ότι έχουν λάβει τα ποσά με βάση τα σημερινά ποσοστά που είχαν στις τελευταίες εκλογές του 2009: Το ΠΑΣΟΚ με βάση το 43% και η Ν.Δ. το 33%.

Τι θα γίνει για παράδειγμα αν το ΠΑΣΟΚ (όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις) από το 43% στις επόμενες εκλογές πέσει στο 15-20%; Θα επιστρέψει πίσω τα χρήματα; Τι θα γίνει αν διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ – κάτι διόλου απίθανο, όπως προβλέπουν κορυφαία στελέχη, αν επιμείνει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου να παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος; Θα... επιστρέψουν τα χρήματα πίσω; Και ποιό ΠΑΣΟΚ; Αυτό που θα έχει τη σφραγίδα και το... ταμείο; Εστω και αν είναι ακόμη πιο μικρό απ' ότι περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις; Έστω και αν το εναπομείναν κομμάτι διαθέτει απλώς το.. όνομα και όχι τα στελέχη; Αντίστοιχα ερωτήματα τίθενται φυσικά για για το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Νέα Δημοκρατία. Για την ιστορία, το Β' τρίμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ έλαβε περίπου 5,5 εκ ευρώ και η ΝΔ περίπου 4,2 εκ ευρώ.

Ενα εξίσου ενδιαφέρον παρασκήνιο, το οποίο διηγούνται βουλευτές, έχει να κάνει με την επιλογή της τράπεζας Αττικής. Τον έλεγχο της τράπεζας έχουν οι Μηχανικοί, πολλά από τα αποθεματικά του ταμείου των οποίων είναι τοποθετημένα εκεί. Ως εκ τούτου, παραδοσιακά πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέγεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Φαίνεται λοιπόν ότι, η υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, ΔΑΚΕ Μηχανικών (ΔΚΜ-Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) αναγκάστηκε να συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του «πράσινου» προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ και πολιτικού μηχανικού κ. Ιωάννη Γαμβρίλη (προέδρου του Δ.Σ. και εντεταλμένου συμβούλου της τράπεζας Αττικής), ως αντάλλαγμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων προκειμένου να συναινέσει στη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Σε ανακοίνωση της χθες η Attica Bank παραδέχεται ουσιαστικά ότι χρηματοδότησε τα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία θεωρεί... φερέγγυους πιστωτές. Οπως αναφέρει η τράπεζα «από τη φύση της οφείλει προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, του νομικού προσώπου αυτής και των Μετόχων, να χορηγεί δάνεια σε όλους όσοι θεωρούνται και είναι φερέγγυοι και παρέχουν τις προβλεπόμενες από τον Νόμο και απαιτούμενες κατά την πάγια τραπεζική πρακτική εγγυήσεις και εξασφαλίσεις εμπρόθεσμης και καλής αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνουν».

Αυτό που δεν απαντά η τράπεζα είναι το πως θεωρεί φερέγγυα τα κόμματα που μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καν στον πολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται...

Σημειωτέον ότι η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων ΔΕΝ υπόκειται σε φόρο.

Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι τακτική χρηματοδότηση δικαιούνται με βάση το νόμο:

Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί, που εκπροσωπούνται στη Βουλή με βουλευτές εκλεγμένους στις γενικές βουλευτικές εκλογές από τους συνδυασμούς του ίδιου κόμματος ή συνασπισμού.
Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί, από τους συνδυασμούς των οποίων έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τα πολιτικά κόμματα και οι συνασπισμοί, τα οποία στις τελευταίες γενικές βουλευτικές εκλογές είχαν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς, τουλάχιστον, στο εβδομήντα τοις εκατό (70%) των εκλογικών περιφερειών της χώρας και συγκεντρώσει αριθμό ψήφων, τουλάχιστον, ίσο με το ένα κόμμα πέντε τοις εκατό (1.5%) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων της επικράτειας.

Επίσης, ας το κρατήσουμε για το μέλλον: Το ποσό κρατικής χρηματοδοότησης, το οποίο δικαιούται συνασπισμός, κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων που τον απαρτίζουν με βάση τη μεταξύ τους συμφωνία. Η συμφωνία γνωστοποιείται στον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης μέσα σε ένα (1) μήνα από τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, το ποσό κατανέμεται ισόποσα μεταξύ των κομμάτων που τον απαρτίζουν...

iefhmerida

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1973: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ





38 χρόνια απο την εξέγερση του πολυτεχνείου

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.
Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν .......

μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική επανάσταση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο αρμάτων μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πηγές στο διαδίκτυο είναι χιλιάδες. μια μικρή αναζήτηση στο Google θα σας δώσει εκατομμύρια αποτελέσματα.

Εμείς αποτείνουμε φόρο τιμής στους ΗΡΩΕΣ της εξέγερσης του πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 με αυτή την αναφορά μας.
Σαφώς και δεν είναι πολλά αυτά που γράψαμε.
Θα θέλαμε τουλάχιστον έναν ΔΙΚΟ ΜΑΣ server για να φιλοξενήσουμε όλο αυτό το υλικό των γεγονότων.



Δ' Εθνική 6ος όμιλος. Οι διαιτητές της 3ης Αγωνιστικής

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες στον 6ο όμιλο της Δ΄' Εθνικής
Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων από την ανακοίνωση της ΕΠΟ:


ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΓΚΡΙΤΖΕΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΡΚΑΔΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΛΑΚΩΝΙΑΣ)


ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ

ΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)
ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΟΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΓΚΕΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΒΡΑΣΙΕΣ
ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΓΙΑΝΝΕΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΡΟΒΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ)

ΤΣΙΛΙΒΙ - ΤΡΙΤΑΙΙΚΟΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΚΑΡΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΗΛΕΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΚΟΚΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

ΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΑΣΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)
ΚΑΛΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΔΑΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΙΤ/ΝΙΑΣ)

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.