Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τέλος στην αγροφυλακή βάζει ο Χρυσοχοΐδης!

Κατάργηση της αγροφυλακής προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βάζοντας ταφόπλακα σε ένα "θεσμό" που εξυπηρέτησε μικροπολιτικά συμφέροντα και ρουσφετολογικές προσλήψεις.
Θυμίζουμε ότι η σύσταση της Αγροφυλακής εκκρεμούσε από το 1993 επί κυβερνήσεως του πατέρα της Μπακογιάννη (δεν λέμε το όνομα του για να μην καταρρεύσει το blog από την γκαντεμιά του) και αποτελούσε ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο το οποίο εξόφλησε και με το παραπάνω ο Βύρων Πολύδωρας επί κυβερνήσεως Καραμανλή μετά το 2004.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης ...........

Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση της Αγροφυλακής η οποία με τον τρόπο που λειτουργούσε ήταν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου και αποτελέσματος και στο μόνο που βοηθούσε ήταν στο να γίνονται κομματικές προσλήψεις.

Η ενίσχυση της Αγροφυλακής ούτε στην πρόληψη των πυρκαγιών βοήθησε αλλά ούτε στην αποτελεσματικότερη προστασία του πολίτη και κατά συνέπεια η κατάργησή της, με την υπάρχουσα αναχρονιστική μορφή, ήταν επιβεβλημένη.

Φυσικά και αντί της αγροφυλακής θα πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικότερα η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και φυσικά η Πολιτική Προστασία η δασοπροστασία κλπ.

Όσον αφορά με τους σημερινούς αγροφύλακες, δεν ξεκαθάρισε ακόμη το τι θα γίνει και σε ποιους παραπλήσιους τομείς θα απορροφηθούν.

Απαγορεύεται το μείγμα ελαιολάδου με σπορέλαια με νέα Υπουργική.

Ρητή απαγόρευση της ανάμιξης ελαιολάδου με σπορέλαια, επίσημο μητρώο τυποποιητών και διακινητών ελαιολάδου, αλλά και «παραθυράκι» που διευκολύνει όσες εταιρίες συσκευάζουν προϊόντα από εξευγενισμένα ελαιόλαδα (ραφινέ) και πυρηνέλαιο, περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανακοινώθηκε χθες.
Στόχος της ΚΥΑ είναι η δημιουργία του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου για τους ελέγχους, με σκοπό την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού -που ισχύει από την 1η Ιουλίου του 2009- σχετικά με την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο ελαιόλαδο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση, όλες οι επιχειρήσεις τυποποίησης εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιολάδου είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν στην ετικέτα του προϊόντος τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης. Εξαιρούνται οι κατηγορίες «ελαιόλαδο-αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα» και «πυρηνέλαιο», που αποτελούν πάνω από το 60% των προϊόντων που κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ και μάλιστα από...


τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, όπως την Ελαΐς Unilever (Αλτις) και τη Μινέρβα.Μητρώο Πέρα από την προέλευση, το νέο στοιχείο που υποχρεώνονται όλες οι εταιρίες πλέον να προσθέτουν είναι «ο αλφαριθμητικός κωδικός έγκρισής τους», τον οποίο λαμβάνουν από το Τμήμα Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υποβάλλοντας αίτηση στις κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των νομαρχιών. Μετά την εξασφάλιση του κωδικού, με βάση τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που ορίζει η ΚΥΑ, οι εταιρίες θα αναγράφουν στην ετικέτα του προϊόντος τον τριψήφιο κωδικό τους, του οποίου θα προηγούνται τα διακριτικά «EL 40». Τα δύο πρώτα στοιχεία (EL) αντιστοιχούν στη χώρα τυποποίησης (Ελλάδα) και τα δυο επόμενα (40) στον κωδικό για τις Επιχειρήσεις Συσκευασίας και Τυποποίησης Ελαιολάδου.
Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο θα μπορεί να ελέγχει όλες τις εταιρίες του κλάδου, αφού θα είναι καταχωρημένες σε μία βάση δεδομένων όλες οι ποσότητες που διακινούν στην ελληνική αγορά.
Η διάταξη αυτή, όμως, δεν είναι ακόμα υποχρεωτική για όλους, γιατί -για άλλη μια φορά- φροντίζει να «ρίξει στα μαλακά» όσους τυποποιούν ελαιόλαδο από ραφινέ ελαιόλαδο και πυρηνέλαια, καθώς και όσους έχουν αποθέματα:
«Τα προϊόντα, που έχουν νομίμως παρασκευαστεί και σημανθεί στην Κοινότητα και τεθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία πριν από την 1η Ιουλίου 2009, μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους. Στα ελαιόλαδα αποτελούμενα από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα και στα πυρηνέλαια, η αναγραφή της υποχρεωτικής ένδειξης “EL 40…”, αρχίζει από 1ης Ιουλίου 2010, εκτός αυτών που έχουν νομίμως παρασκευαστεί και σημανθεί στην Κοινότητα και τεθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία πριν από την 1η Ιουλίου 2010».
Τσουκνίδα



«Παγώνει» τις άδειες λειτουργίας των κολεγίων η Αννα Διαμαντοπούλου

Το πάγωμα της χορήγησης αδειών λειτουργίας στα κολέγια και η απόφαση να συνεχιστεί ο εθνικός διάλογος για το νέο λύκειο και το εξεταστικό σύστημα είναι οι πρώτες ενέργειες της νέας υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προέκυψε από την χορήγηση αδειών λειτουργίας σε 33 κολέγια τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, με απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλου, η κ. Διαμαντοπούλου έσπευσε να μειώσει την ένταση αυτή μόλις ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα.

Η νέα υπουργός κάλεσε στο γραφείο της τους υπεύθυνους του νεοσυσταθέντος .........

Γραφείου Κολεγίων του υπουργείου και τους ανακοίνωσε την απόφασή της να παγώσουν ξανά όλες οι διαδικασίες για τη χορήγηση των αδειών λειτουργία στα κολέγια, ώσπου να επανεξεταστεί μαζί με το συμπληρωματικό θέμα της ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Την ανάκληση της απόφασης Σπηλιωτόπουλου είχαν ήδη ζητήσει από κοινού οι εκπρόσωποι των καθηγητών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ.

Στις 16 Οκτωβρίου οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Για τον προγραμματισμό της Βουλής, από την ορκωμοσία των νέων βουλευτών έως τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο προτεινόμενος πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών και την επομένη θα διεξαχθεί η εκλογή προέδρου της Βουλής.

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου θα συγκληθεί ξανά, μετά από πέντε μήνες, η Ολομέλεια της Βουλής, που έκλεισε αιφνιδιαστικά στις 8 Μαΐου.

Στις 16 Οκτωβρίου ξεκινά η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της .........

κυβέρνησης και θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε ότι η διαδικασία συγκρότησης των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε το νομοθετικό έργο θα αρχίσει να ασκείται από τις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα προανήγγειλε την υλοποίηση σειράς αλλαγών, όπως η αναβάθμιση της «Ωρας του Πρωθυπουργού» και η θεσμοθέτηση της έγκρισης εξοπλιστικών προγραμμάτων από τη Βουλή.

Προς Αντώνη Σαμαρά, μια διαφορετική άποψη.‏

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

Με μεγάλη έκπληξη παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα την αγωνιώδη προσπάθεια του συμπατριώτη μας Αντώνη Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της συντηρητικής παράταξης και μάλιστα να είναι ολοφάνερη η θέλησή του να τερματίσει πρώτος την κούρσα της διαδοχής.

Επειδή τελευταία ασκούνται πιέσεις σύμφωνα με μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε δημόσια πρόσωπα στη Μεσσηνία μας ,'ωστε να πάρουν καθαρή θέση και να τον στηρίξουν, οφείλουν όλοι αυτοί να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά και να καταγγείλουν πρόσωπα και καταστάσεις ειδικά τώρα που κρίνεται η πορεία και δοκιμάζεται η συνοχή της Ν.Δ.

Ωστόσο και το ίδιο το πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ και μετέπειτα πολτικός σύντροφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τελικά ορκισμένος εχθρός της Χανιώτικης οικογένειας,οφείλει να κατανοήσει κάποια πράγματα.
Πρώτον η Μεσσηνία δεν είναι φέουδο κανενός. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την .......

άποψή τους όσο δυσάρεστη και αν είναι.
Θα είμαι και εγώ δυσάρεστος φίλε Αντώνη μαζί σου.
Διεκδικείς την ηγεσία σε ένα κόμμα που σε ανέθρεψε πολιτικά αλλά φρόντισες να το καταρρακώσειςεκλογικά το 1993 και το 1996. Δεν εξήγησες ποτέ τους λόγους που σε οδήγησαν στην αποχώρησή σου απο τη Ν.Δ μολονότι έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε. Αλήθεια,αν ήταν διαφορετική η πορεία της ΠΟΛ.ΑΝ. θα επέστρεφες?

Διαφώνησες με συγκεκριμένα άτομα με τα οποία κατόπιν πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκες αναγκάστηκες να συνεργαστείς. Έσπευσες να στηρίξεις τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή (οι οποίες αποδεικνύονται τραγικές) μόλις διεπίστωσες ότι η πολιτική σου καριέρα θα είχε άδοξο τέλος και ο πρωθυπουργικός θώκος τον οποίο σαν αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ ονειρευόσουν,απομακρυνόταν.΄
Οντας ευρωβουλευτής έσπευσες να επαναπολιτευτείς στη Μεσσηνία αξιώνοντας μάλιστα την πρώτη θέση.
Πολιτεύτηκες μόνος θαρρείς και ήσουν ανεξάρτητος απο κόμμα και όταν οι πολίτες σου έδωσαν τη δεύτερη θέση η δυσαρέσκεια των συνεργατών σου ήταν εμφανής. Στις τελευταίες εκλογές έλαβες την πολυπόθητη πρώτη θέση αλλά λαβωμένος κατα 3.000 σταυρούς. Αναρωτιέμαι αλήθεια που βρίσκονταν οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστομένους το βράδυ που μιλούσες όταν μιλούσε ο Αβραμόπουλος στην ίδια πλατεία.

Στις ευρωεκλογές οργανώθηκαν 25 λεωφορεία για να πάνε στην ομιλία Καραμανλή στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα η κεντρική ομιλία κατέληξε σε φιάσκο στις τελευταίες εκλογές.
Οι καταγγελίες του Γιάννη Λαμπρόπουλου περι βρώμικου παιχνιδιού προφανώς και δεν σε αγγίζουν.
Η΄μήπως σε αγγίζουν? Και σαν θεόσταλτος Νέστορας της παράταξης εμφανίζεσαι το βράδυ των εκλογών για να κάνεις την άκρως άκαιρη δήλωση οτι η παράταξη της Ν.Δ είναι ο στυλοβάτης της πατρίδος και οτι δεν ηττάται, την στιγμή που η ήττα αγγίζει τον όλεθρο με 10.5 μονάδες.

Σου υπενθυμίζω ότι πλέον η επιλογή του λαού είναι πολύ νωπή και ότι στο συνέδριο που απαιτείς να γίνει συζήτηση θα βρεθείς μπροστά σε ένα ακροατήριο που κάποτε πλήγωσες και επιπλέον σε ψηφοφόρους που δεν είναι αποκλειστικά δεξιοί αλλα προέρχονται και απο αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο. Επομένως οι δεξιές κορώνες καλόν είναι να αποφεύγονται γιατί θα γυρίσουν την πλάτη και άλλοι ψηφοφόροι στη Ν.Δ.

Κλείνω φίλε Αντώνη λέγοντας ότι τις αρχές και τις αξίες μας τις πιστεύουμε και τις συντηρούμε. Δεν είναι πλαστελίνη για να παίζουμε μαζί τους και να τις διαμορφώνουμε ανάλογα με τον καιρό.Κοινώς ο καιροσκοπισμός βλάπτει.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ


Έκθεση - χαστούκι για την Ντόρα

Απαράδεκτες διατυπώσεις για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας και το Αιγαίο περιλαμβάνονται στο απόρρητο σχέδιο έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία- που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ»-, ενώ και το κεφάλαιο για την Κύπρο δεν κρίνεται ικανοποιητικό.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται αντιμέτωπη με τα κενά και την εγκατάλειψη της εξωτερικής πολιτικής στην οποία είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. Το σχέδιο έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία - το οποίο χαρακτηρίζεται απόρρητο- η Αθήνα το παρέλαβε μόλις χθες, και μάλιστα εξωδίκως.

Το πλέον απαράδεκτο κεφάλαιο της έκθεσης τιτλοφορείται «Ειρηνική επίλυση ...........

συνοριακών διαφορών» και δείχνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τηρεί στάση Ποντίου Πιλάτου για το Αιγαίο. Οι τρεις παράγραφοι που το αποτελούν έχουν ως εξής (σ.σ. δική μας μετάφραση):

«Η Τουρκία και η Ελλάδα συνεχίζουν τις προσπάθειες να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις. Ο 41ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόοδος, ωστόσο, υπήρξε περιορισμένη. Οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται από το 2002». «Η απειλή του casus belli ως αντίδραση στην πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων, που διατυπώθηκε στο ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε από την Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση το 1995, παραμένει σε ισχύ. Βάσει των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2008, “η Τουρκία οφείλει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα για τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εφόσον είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση προτρέπει την αποφυγή οποιασδήποτε απειλής, πηγής έντασης ή πράξης που θα μπορούσε να βλάψει τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

«Κατά την περίοδο αναφοράς, η Ελλάδα επισήμως διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της, περιλαμβανομένων των πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά».

Αρνείται να πάρει θέση

Όπως είναι φανερό από το κείμενο- παρατηρούν διπλωματικοί κύκλοι- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τα όσα είχε πει και πέρυσι και αρνείται να πάρει θέση για την επικίνδυνη και προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο, η οποία πέρα από την αύξηση της έντασης και τους κινδύνους που εγκυμονεί οδηγεί και στη διόγκωση, ποσοτική και ποιοτική, των διεκδικήσεών της εις βάρος της Ελλάδας.

Διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρισθεί ως αποδεκτό, αλλά σημείωναν ότι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης εκ μέρους του κ. Δρούτσα είναι εξαιρετικά περιορισμένα, καθώς το κείμενο θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 14 Οκτωβρίου. Παρ΄ όλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα έχει επικοινωνία με την Κομισιόν και τον επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Όλι Ρεν. Επιπλέον, όπως έχει δηλώσει και ο Γιώργος Παπανδρέου, η Αθήνα είναι αποφασισμένη να διαπραγματευθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και τη Σύνοδο Κορυφής - δηλαδή, όπως έλεγαν διπλωμάτες, ασχέτως του περιεχομένου της έκθεσης, να απαιτήσει στα συμπεράσματα της συνόδου διατυπώσεις «σκληρές και δεσμευτικές, τόσο για το Αιγαίο όσο και για την Κύπρο».

Τι λέει για την Κύπρο
Στο κεφάλαιο για την Κύπρο, η έκθεση της Επιτροπής ση μειώνει απλώς- όπως και τα συμπεράσματα του 2008- ότι η Άγκυρα δεν έχει εφαρμόσει το πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας σύνδεσης με την Κύπρο και έχει κρατήσει κλειστά τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία, ενώ ασκεί βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου σε ορισμένους διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, σημειώνει- ως γεγονός και χωρίς να παίρνει θέση- ότι εμπορικά πλοία που ερευνούσαν για πετρέλαιο εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προσεγγίστηκαν από το τουρκικό ναυτικό σε αρκετές περιπτώσεις.

Στις 19 Οκτωβρίου, όταν οι κ.κ. Παπανδρέου και Δρούτσας μεταβούν στη Λευκωσία για διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυπριακή πολιτική ηγεσία, αναμένεται πως Αθήνα και Λευκωσία θα συντονίσουν τις θέσεις τους εν όψει των εξελίξεων στην Ένωση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Παραλάβαμε το... τίποτα από τη ΝΔ

Οι υπουργοί που πέρασαν διαδοχικά χθες το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου είχαν να πουν από μία παρόμοια ιστορία.

«Δεν μας άφησαν ούτε... τηλέφωνα, πήραν μέχρι και τους πίνακες» είπαν οι μισοί, «δεν βρήκαμε ούτε γενικούς γραμματείς ούτε διευθυντές στις θέσεις τους» οι υπόλοιποι. «Κάποτε λέγαμε παραλάβαμε χάος, η ΝΔ κατάφερε να κάνει ένα ακόμη βήμα, να μην παραδώσει τίποτα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη, όμως, ήταν και η .......

αφήγηση που άκουσαν από τα χείλη του... Γ. Παπανδρέου. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν λειτουργούσε ούτε το τηλεφωνικό κέντρο ούτε καν η επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνα πρωθυπουργού στη διεύθυνση www.primeminister.gr!

Πηγή: Έθνος

Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα

Δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας 62χρονος συνταξιούχος στην Καλαμάτα συγκρούστηκε σε οδικό κόμβο με φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 25χρονος επίσης κάτοικος Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο 62χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου.

Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου ......

συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με άλογο στην Μεσσήνη.

Ένας 39χρονος οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα τα ξημερώματα σε επαρχιακό δρόμο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 39χρονος από τη Μεσσήνη κινείτο με κατεύθυνση προς Ασπρόχωμα.

Κάποια στιγμή, συγκρούστηκε με αδέσποτο άλογο που είχε βγει στο δρόμο, εξετράπη της πορείας του και αφού προσέκρουσε στις σιδηροδρομικές γραμμές, πήρε φωτιά και έπεσε από τη γέφυρα στην κοίτη του ποταμού.

Αναζητείται από τις Αρχές ο ιδιοκτήτης .......

του αλόγου και προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

«Παγώνουν» οι ημιυπαίθριοι - κανονικά η απόσυρση Ι.Χ.

Από το 2010 θα ισχύσουν οι αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, ενώ, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, θα εφαρμοστούν με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις τα φοροεισπρακτικά μέτρα που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε χθες κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου το οποίο διευκρίνισε ότι η εφαρμογή, για φέτος, των φορολογικών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, αποτελεί, όπως υπογράμμισε, «αναγκαίο κακό», λόγω των σοβαρών δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος παράγοντας επεσήμανε ότι φέτος θα εισπραχθούν:

* Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2008, αλλά και το ΕΤΑΚ του 2009. Βέβαια, τόνισε ........

κατηγορηματικά ότι, στην περίπτωση που δικαιωθούν οι υπόχρεοι που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως αντισυνταγματικό, τότε «το Δημόσιο θα πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων».

* Η τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς, η οποία επιβάλλεται σε φορολογούμενους που πέρυσι δήλωσαν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ και κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος από 1.000 ευρώ έως και 25.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα αποφέρει περίπου 318 εκατ. ευρώ.

* Το ειδικό τέλος για τα Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.

* Η έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής και το ειδικό τέλος που καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων σκαφών.

Από την άλλη πλευρά, το οικονομικό επιτελείο φέρεται ότι έχει αποφασίσει όπως:

* «Παγώσει» τη διαδικασία για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων.

* Επανεξετάσει το μέτρο που αφορά την επιβολή των πράσινων τελών κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω μέτρα θα τεθούν επί τάπητος και θα εξεταστούν με το συναρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ για το θέμα θα υπάρξει το προσεχές διάστημα και σχετική ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.

Οσον αφορά στο μέτρο της απόσυρσης πάντως, το ίδιο στέλεχος του υπουργείου ξεκαθάρισε ότι προχωρά κανονικά και, τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθούν οι σχετικές οδηγίες και εγκύκλιοι που απαιτούνται να προωθηθούν στις ΔΟΥ για την υλοποίησή του, ενώ οποιεσδήποτε αλλαγές σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο σε καμία περίπτωση δεν θα αναστέλλουν τη ρύθμιση και θα δρομολογηθούν άμεσα, ώστε να μην υπάρξει «κενό» ή διαφορετική αντιμετώπιση των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν χρήση του εν λόγω μέτρου.

Φορολογικό νομοσχέδιο

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, θα τεθεί σε κοινωνική διαβούλευση, ούτως ώστε όλοι οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η κυβέρνηση -κατέστησε σαφές στενός συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου- επιθυμεί «ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, προκειμένου ο κόσμος, οι επιχειρηματίες, να γνωρίζουν από την αρχή τους κανόνες του παιχνιδιού, που δεν θα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα όχι μόνο στους φορολογούμενους και στις επιχειρήσεις, αλλά γενικότερα στην αγορά».

Στο πλαίσιο φυσικά αυτό, το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, στις αρχές του επομένου έτους, αν και ορισμένες παρεμβάσεις, που θα έχουν σχέση με τη στήριξη του εισοδήματος -ανέφερε ο ίδιος παράγοντας- θα κατατεθούν εντός του τρέχοντος έτους στο νομοσχέδιο που θα αφορά την προστασία των δανειοληπτών και το οποίο θα κατατεθεί από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Στο τραπέζι

Οι δέκα σημαντικότερες αλλαγές, που θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, θα αφορούν:

* την καθιέρωση μιας ενιαίας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, με πληθώρα κλιμακίων και συντελεστών,

* την ένταξη όλων των εισοδημάτων στην κλίμακα, εκτός από τους τόκους των καταθέσεων,

* την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας,

* την επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των φοροαπαλλαγών, με σκοπό την κατάργηση όσων δεν ανταποκρίνονται σήμερα στον κοινωνικό χαρακτήρα για τον οποίο θεσπίστηκαν,

* την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης,

* τη φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των Ανωνύμων Εταιρειών, με τις γενικές διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων,

* την κατάργηση Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

* την επαναφορά των φόρων κληρονομιάς και γονικής παροχής, με αυξημένα αφορολόγητα όρια, αλλά και συντελεστές για τις μεγάλες περιουσίες,

* την αναμόρφωση των φόρων της ακίνητης περιουσίας και ενοποίησή τους σε έναν ενιαίο φόρο που θα αποδίδεται στους ΟΤΑ,

* την αυστηρότερη φορολογία για τα ακίνητα των offshore εταιρειών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επιλέγοντας κινητό τηλέφωνο.

Από τον Γιάννη Πετσέλη

Η επιλογή ενός κινητού δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ίσως να έχετε βρεθεί αρκετές φορές στο εσωτερικό ενός καταστήματος κοιτώντας με τις ώρες τις διαθέσιμες προτάσεις και προσπαθώντας με την βοήθεια των υπάλληλων να πάρετε την τελική σας απόφαση. Ωστόσο, κάποιοι όροι ίσως να σας μπερδεύουν.

Τι είναι τα megapixels, πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bluetooth, σε τι σας χρησιμεύει το GPRS ή το 3G;

Τα ερωτήματα είναι πολλά οπότε δεν θα πρέπει να ξεκινήσετε από εκεί. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε τι περίπου ψάχνετε μια συσκευή για τηλεφωνήματα η κάποια άλλη που να επιτρέπει ακόμη και την παρακολούθηση τηλεόρασης; Ένα κινητό για να ανταλλάξετε SMS η για να κάνετε απρόσκοπτα ασύρματο σερφινγκ στο internet;
Ακουστέ αυτά που θα σας πούμε και ίσως σταματήσετε να αναρωτιέστε τι πραγματικά.........

χρειάζεστε. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κατανοήσετε καλύτερα τις επιθυμίες σας. Μια λανθασμένη επιλογή ίσως να σας απογοητεύσει. Αντίθετα, ένα κινητό κατάλληλα προσαρμοσμένο στις δικές σας απαιτήσεις μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα σας και να αναδειχτεί σε πολύτιμο και αχώριστο εργαλείο. Σε αυτά που ακολουθούν καταγράφουμε τα κυριότερα κριτήρια που καθορίζουν την επιλογή ενός κινητού. Παρουσιάζονται όλες οι κύριες ομάδες συσκευών, αλλά και οι τεχνολογίες που αυτά ενσωματώνουν.

Επιλέγοντας με κριτήριο την εμφάνιση.

Σημαντικό ρόλο για την επιλογή ενός κινητού τηλεφώνου παίζει αναμφίβολα και η εξωτερική εμφάνιση. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε επιλογή αγοράς μας έτσι συμβαίνει και με το κινητό τηλέφωνο. Αν μας γοητεύσει εξωτερικά, θα προχωρήσουμε να το εξετάσουμε και στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών που προσφέρει. Βέβαια το κριτήριο της εξωτερικής εμφάνισης είναι ίσως το μοναδικό που δεν έχει αντικειμενικές παραμέτρους. Έγκειται αποκλειστικά στο προσωπικό γούστο του ενδιαφερόμενου αγοραστή.

Μολονότι λοιπόν η αισθητική είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την αγορά ενός κινητού, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοούνται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, ώστε να εξακριβωθεί ότι αυτό ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσωπικές απαιτήσεις κάθε χρήστη. Αν και κάθε τηλέφωνο διαφέρει από τα υπόλοιπα, υπάρχουν ορισμένα κοινά γνωρίσματα με τα οποία επιτρέπεται η κατηγοριοποίηση τους σε διαφορετικές ομάδες. Ανάλογα με τον σχεδιασμό τους οι συσκευές είναι δυνατόν να ταξινομηθούν σε αδιάσπαστες (candy-bar), αναδιπλούμενες( clam-shell) και συρόμενες (slider).

Κάποιες διακρίνονται για το design τους και συνήθως διαθέτουν ορισμένα πολυτελή χαρακτηριστικά. Αυτές κατατάσσονται στην κατηγορία των fashion phones. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία της εμφάνισης που μπορούν να αξιολογηθούν και να επηρεάσουν την τελική επιλογή του χρήστη.
Τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρκετά κινητά, τα οποία έχουν πολύ μικρό πάχος. Πρόκειται για την κατηγόρια των slim και ultra-slim κινητών, το πάχος των οποίων ξεκινάει από τα 16 περίπου χιλιοστά και μπορεί να φτάσει έως και τα 6,9. άλλα στοιχεία είναι το μικρό μέγεθος /όγκος, η ελαφρότητα, η ύπαρξη ακριβών μέταλλων στην κατασκευή κ.α.

Τρεις βασικοί τύποι συσκευών.

Candy-Bar

Η βασικότερη μορφή κινητών είναι η μονοκόμματη η αδιάσπαστη αν και ο αγγλικός όρος δεν μπορεί να μεταφραστεί επακριβώς στα ελληνικά. Κάθε candy-bar κινητό είναι μια ενιαία κατασκευή, χωρίς κινούμενα μέρη, εκτός φυσικά από τα πλήκτρα και ίσως κάποια προστατευτικά καλύμματα. Τα πλήκτρα και η οθόνη των αδιάσπαστων κινητών είναι πάντοτε ορατά στον χρήστη της. Για να αποτραπεί η πίεση των πλήκτρων κατά την μεταφορά των συγκεκριμένων συσκευών, παρέχεται, τις περισσότερες φορές, η δυνατότητα του αυτόματου κλειδώματος. Τα περισσότερα από τα κινητά που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι αυτής της μορφής.

Clam-Shell

Τα Clam-Shell η αναδιπλούμενα κινητά αποτελούνται από δυο ξεχωριστά τμήματα που συνδέονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεται το δίπλωμα και το ξεδίπλωμα τους. Το άνω τμήμα των αναδιπλούμενων κινητών περιέχει συνήθως το ακουστικό και την οθόνη. Στο κάτω τμήμα τοποθετείται το πληκτρολόγιο. Τα περισσότερα αναδιπλούμενα κινητά διαθέτουν και μια δεύτερη εξωτερική οθόνη μικρότερων διαστάσεων από αυτή που κρύβουν στο εσωτερικό τους ώστε ο κάτοχος τους να μπορεί να αντλεί χρήσιμες πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις αναδιπλούμενων συσκευών τρίτης γενιάς συναντάται και δεύτερη ψηφιακή κάμερα για την πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων.

Slider

Τα Slider η συρόμενα κινητά έχουν αρκετές ομοιότητες με τα αναδιπλούμενα. Αποτελούνται από δυο ξεχωριστά τμήματα, στο ανώτερο εκ των οποίων βρίσκεται συνήθως η οθόνη και στο κατώτερο το πληκτρολόγιο. Το κατώτερο τμήμα σύρεται και κρύβεται κάτω από το ανώτερο. Για να μπορέσει ο κάτοχος ενός slider κινητού να εισάγει αλφαριθμητικό κείμενο, θα πρέπει να ανασύρει το πληκτρολόγιο της. Σε αντίθεση με τα clam-shell η οθόνη των συρόμενων κινητών είναι πάντοτε ορατή.

Για λόγους ευκολίας, τα ειδικά πλήκτρα των συρόμενων τοποθετούνται στο ανώτερο τμήμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να απαιτείται απαραίτητα η μετακίνηση του πληκτρολογίου. Για την προστασία των συγκεκριμένων πλήκτρων από ατυχείς πιέσεις υιοθετείται ένα σύστημα κλειδώματος τους το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε αυτόματα (με την απόκρυψη του πληκτρολογίου) είτε χειροκίνητα.

Άλλοι εξωτερικοί παράγοντες.

Λεπτότητα

Τον τελευταίο καιρό οι εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει νέες μεθόδους κατασκευής, ώστε να ελαχιστοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πάχος των συσκευών τους. Αρκετές συσκευές χαρακτηρίζονται πλέον ως slim η ultra slim, ώστε να υπογραμμιστεί η λεπτή τους γραμμή. Στην αγορά διατίθενται πλέον αρκετά κινητά με πάχος μικρότερο των 16 χιλιοστών. Εφόσον αρκετοί έλκονται από τα λεπτά κινητά, θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος παράγοντας μπορεί να έχει αξία κατά την επιλογή ενός κινητού. Σε ορισμένες περιπτώσεις το πάχος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εργονομία και τη λειτουργικότητα της κατασκευής. Προτού επιλέξετε μια λεπτή συσκευή, βεβαιωθείτε ότι οι δυνατότητες της καλύπτουν τις ανάγκες σας.

Design

Η ομορφιά είναι ένα υποκειμενικό κριτήριο. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε συνεργασία πολλές φορές με γνωστούς σχεδιαστές κατασκευάζουν κινητά που διακρίνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Οι συγκεκριμένες συσκευές κατατάσσονται στην κατηγορία των fashion phones και κατά κανόνα στοιχίζουν περισσότερο από τις κοινές συσκευές χωρίς ωστόσο να προσφέρουν καλύτερες λειτουργίες. Όπως και στην περίπτωση των slim κινητών θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την εργονομία τους, ώστε να διαπιστώσετε αν είναι άνετη η χρήση τους.

Επιλέγοντας με κριτήριο την οθόνη.

Κάθε κινητό διαθέτει οθόνη. Ωστόσο δεν είναι όλες ίδιες. Η ποιότητα και οι ικανότητες τους εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση τους, ενώ επιπρόσθετα η ανάλυση τους καθορίζει την ευκρίνεια, αλλά και το πλήθος των πληροφοριών που μπορούν ταυτόχρονα να εμφανίσουν. Ορισμένα κινητά διαθέτουν ακόμα και σήμερα ασπρόμαυρες οθόνες ανάλογες με αυτές που ενσωμάτωναν οι συσκευές της περασμένης δεκαετίας. Μπορούν να απεικονίσουν μόνο δυο χρώματα (άσπρο και μαύρο ) ενώ η ανάλυση τους είναι κατά κανόνα αισθητά μικρή.. οι κατασκευαστές συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν σε ορισμένες απλές συσκευές ώστε να περιορίσουν στον ελάχιστο δυνατό βαθμό το τελικό κόστος. Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακές όπως οι έγχρωμες ωστόσο έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από την υπερβολικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Γι αυτό το λόγο ορισμένες εταιρείες επιλέγουν οθόνες αυτής της μορφής ως δευτερεύουσες σε μοντέλα με καπάκι.

Τεχνολογία

Πολλοί διαφορετικοί και πολύπλοκοι παράγοντες καθορίζουν την ποιότητα των έγχρωμων οθονών. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι η τεχνολογία κατασκευής τους. Οι οθόνες STN χρησιμοποιούνται κυρίως σε απλές συσκευές αφού η παραγωγή τους δεν κοστίζει ακριβά. Μειονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ο αργός ρυθμός ανανέωσης των απεικονιζόμενων πληροφοριών και τα συνήθως ξεθωριασμένα χρώματα. Τα περισσότερα έγχρωμα LCD που απαντώνται ωστόσο σε κινητά είναι TFT. Χαρακτηριστικό τους η συνήθως άριστη απεικόνιση των χρωμάτων και η πολύ γρήγορη ανανέωση τους. Μειονέκτημα τους η υψηλή κατανάλωση ενέργειας που μειώνει αισθητά την αυτονομία του τηλεφώνου. Για τον λόγο αυτό πολλοί κατασκευαστές έχουν προχωρήσει στη λήψη διαφόρων μέτρων όπως οι καταστάσεις ύπνου η νάρκης που τις απενεργοποιούν όταν το κινητό βρεθεί για αρκετή ώρα σε κατάσταση αναμονής.

Ανάλυση-χρωματικό βάθος.

Η ανάλυση εκφράζεται με τον αριθμό των πιξελς (εικονοστοιχειων) κάθε οθόνης. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση τόσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν να παρουσιαστούν ταυτόχρονα. Μια μέση ανάλυση οθόνης αυτή τη περίοδο είναι 170χ220
pixels ωστόσο υπάρχουν αρκετές συσκευές με LCDs των 240χ320 pixels. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στη σχέση ανάλυσης /φυσικών διαστάσεων. Όπως και στις τηλεοράσεις το μέγεθος ενός display εκφράζεται σε ίντσες της διαγωνίου του.

Φυσικά όσο μεγαλύτερη είναι η διαγώνιος τόσο πιο ευκρινείς θα είναι οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό. Το 240χ320
pixels πάντως τείνουν να καθιερωθούν ως στάνταρ αφού ο συγκεκριμένος λόγος ανάλυσης είναι παρόμοιος με αυτόν των οθονών των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο αριθμός των χρωμάτων που μπορεί να παρουσιάσει μια έγχρωμη οθόνη καθορίζει την ποιότητα των απεικονιζόμενων γραφικών σε αυτήν.
Όσα περισσότερα είναι τα χρώματα τόσο πιο ικανοποιητικά θα προβληθούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο αλλά και τα στοιχεία του περιβάλλοντος εργασίας.
Οι πρώτες έγχρωμες οθόνες των κινητών παρουσίαζαν 256 χρώματα. Μετά ακολούθησαν οι οθόνες των 4096 και των 65536 χρωμάτων.

Αυτή τη περίοδο επικρατούν στην αγορά οι οθόνες με 262144 χρώματα, ωστόσο υπάρχουν αρκετές που απεικονίζουν 16,7 εκατομμύρια χρώματα. Για την αποφυγή άσκοπων συγκρίσεων θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο αριθμός των χρωμάτων που μπορεί να απεικονίσει μια οθόνη καθορίζεται από το χρωματικό της βάθος. Αυτό εκφράζει τον αριθμό των μπιτ που χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση ενός χρώματος σε ένα
pixel. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των bit τόσο περισσότερα τα χρώματα.

Οι μονόχρωμες οθόνες έχουν χρωματικό βάθος 1bit δηλαδή 21 χρώματα. Μια οθόνη 12 bit παρουσιάζει 212 χρώματα, δηλαδή 4096. εφόσον ο αριθμός των χρωμάτων μετριέται σε δυνάμεις του 2 δεν είναι δυνατόν μια οθόνη να παρουσιάζει 262.144 χρώματα και μια άλλη 260.000. Και οι δυο παρουσιάζουν ακριβώς 218 χρώματα, ενώ οι μικρές διαφορές που παρατηρούνται συνήθως στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις που πολλές φορές μπερδεύουν τους καταναλωτές.

Επιλέγοντας με κριτήριο την ψηφιακή φωτογραφία.

Σχεδόν όλα τα κινητά που διατίθενται στην αγορά ενσωματώνουν ψηφιακή κάμερα. Η ανάλυση τους μετριέται σε αριθμό megapixels. Ο αριθμός αυτός εκφράζει στην πράξη την ποιότητα και την καθαρότητα των εικόνων, η οποία όμως μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο όταν αυτές μεταφερθούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή η να εκτυπωθούν. Αν σκοπεύετε να κρατήσετε τις φωτογραφίες που θα απαθανατίσετε με το κινητό, τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο που η ψηφιακή του κάμερα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάλυση.
Σε γενικές γραμμές οι φωτογραφίες με ανάλυση 2 megapixel η καλύτερη μπορούν να εκτυπωθούν σε επιφάνεια 10χ15 εκατοστών, χωρίς να παρατηρούνται θολά σημεία η παραμορφώσεις. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο λιγότερες λεπτομέρειες καταγράφονται στις φωτογραφίες και σίγουρα αν επιχειρηθεί η εκτύπωση τους το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

Οι ψηφιακές κάμερες ανάλυσης VGA είναι ιδανικές για την διαμοίραση των φωτογραφιών με MMS και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο ο αριθμός των megapixel δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα των φωτογραφιών. Αρκετά χαρακτηριστικά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Το κυριότερο από αυτά είναι η ποιότητα των οπτικών τμημάτων του φακού. Λόγω των φυσικών τους ιδιοτήτων, οι φακοί με μεγαλύτερη διάμετρο αποδίδουν καλύτερες φωτογραφίες και καταγράφουν περισσότερες λεπτομέρειες. Μια ακόμη σχετική λειτουργία είναι αυτή της αυτόματης εστίασης η auto focus.

Η χρήση της επιτρέπει τον υπολογισμό ανάμεσα στον φακό της κάμερας και το προς φωτογράφηση αντικείμενο. Στη συνέχεια ο φακός εστιάζει σωστά στο θέμα, ώστε αυτό να καταγράφεται χωρίς θολούρες και όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Η ύπαρξη της αυτόματης εστίασης είναι κάτι που θα πρέπει να αναζητήσετε, αν θέλετε ευκρινείς φωτογραφίες. Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα των λήψεων είναι η ύπαρξη φλας (με λευκό led η με αέριο ξένον με το δεύτερο να πλεονεκτεί ασύγκριτα) καθώς και οι ψηφιακές ευκολίες που βελτιώνουν τη λήψη, διορθώνουν τα χρώματα, αυξομειώνουν τη φωτεινότητα και σταθεροποιούν τις εικόνες.

Το ζουμ είναι ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να εκτιμηθεί. Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ψηφιακό ζουμ αφού η μεγέθυνση των αντικειμένων πραγματοποιείται με τη μέθοδο του διπλασιασμού του μεγέθους των καταγεγραμμένων pixels. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας των εικόνων. Αντίθετα το οπτικό ζουμ γίνεται στο φακό και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καθαρό. Δυστυχώς το οπτικό ζουμ δεν παρέχεται παρά μόνο σε ελάχιστα κινητά αφού συνήθως προϋποθέτει την ύπαρξη μηχανικών τμημάτων τα οποία αυξάνουν τον όγκο της κατασκευής.

Επιλέγοντας με κριτήριο τη συνδεσιμότητα.

Η συνδεσιμότητα εκφράζει τόσο τις ικανότητες αλληλεπίδρασης του κινητού με άλλες ψηφιακές συσκευές όσο και τις δυνατότητες του στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Το συγκεκριμένο κριτήριο μπορεί να είναι πιο ειδικευμένο από τα υπόλοιπα, ωστόσο αφορά τόσο τους απλούς χρήστες όσο και τους περισσότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Χαρακτηριστικά όπως το blue tooth η θύρα υπέρυθρων και πρόσφατα το Wi-Fi διευκολύνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό λειτουργίες όπως τη χρήση ασύρματων ακουστικών, την ανταλλαγή δεδομένων με άλλες συσκευές (κινητά υπολογιστές PDAs φωτογραφικές μηχανές, εκτυπωτές) την πρόσβαση στο internet σε γρήγορες ταχύτητες κ.α. Προτού επιλέξετε ένα κινητό αξιολογώντας τις δυνατότητες του σε αυτό το τομέα θα πρέπει αρχικά να δείτε αν αυτές σας ενδιαφέρουν. Εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματο ακουστικό η να ανταλλάσσετε φωτογραφίες ήχους και άλλα αρχεία με τα οικεία σας πρόσωπα χωρίς χρέωση, σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με blue tooth.

Αν επιθυμείτε την ασύρματη πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα υπολογιστών που προσφέρονται σε εργασιακούς αλλά και δημόσιους χώρους, θα χρειαστείτε κινητό με υποστήριξη Wi-Fi. Αν θέλετε να συγχρονίσετε τις επαφές, τις σημειώσεις και τα γεγονότα του ημερολογίου με το Microsoft Outlook αλλά και εφ όσον επιθυμείτε να μεταφέρετε στο κινητό από τον υπολογιστή σας μεγάλο όγκο δεδομένων όπως τραγούδια, βίντεο κ.α. συνιστάται η αγορά ενός κινητού με καλώδιο USB.

Οι επαγγελματίες χρήστες καθώς και όσοι επιθυμούν την ασύρματη πρόσβαση στο ιντερνετ θα πρέπει να επιλέξουν μια συσκευή που να υποστηρίζει τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες επιτρέπουν την ταχύτατη λήψη πληροφοριών και διευκολύνουν την πλοήγηση στο intermet, την ανάκτηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τη δημοσίευση περιεχομένου σε blocks κ.α.
Αν το internet δεν είναι μέρος της καθημερινότητας σας μπορείτε να αρκεστείτε σε μια απλή συσκευή δεύτερης γενιάς, που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υποστηρίζει τις απλές υπηρεσίες GPRS οι οποίες επαρκούν για το κατέβασμα Java παιχνιδιών φόντων και μελωδιών από τα δίκτυα των παροχων κινητών τηλεφωνίας.
Το 3G είναι πάντως απαραίτητη προϋπόθεση για τη πρόσβαση σε υπηρεσίες Mobile TV, πραγματοποίηση βίντεο κλήσεων αλλά και την λήψη ολοκληρωμένων τραγουδιών από τα συγκεκριμένα portals.

Επιλέγοντας με κριτήριο τον αποθηκευτικό χώρο.

Τα κινητά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και για την ακρόαση μουσικής. Ωστόσο, οι δυο αυτές ιδιαίτερα δημοφιλείς λειτουργίες έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Τα κινητά που τις παρέχουν θα πρέπει να έχουν αρκετά μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να είναι εφικτή η φιλοξενία αναρίθμητων φωτογραφιών και πολλών τραγουδιών. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση μιας ψηφιακής κάμερας τόσο περισσότερο χώρο καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες που θα ληφθούν με αυτήν.
Για παράδειγμα, μια εικόνα στα 3,2 megapixels απαιτεί περίπου έως και 1ΜΒ αποθηκευτικού χώρου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την μουσική. Τα ψηφιακά αρχεία που περιέχουν μουσική ικανοποιητικής ποιότητας και διάρκειας περίπου 3 λεπτών θα καταλάβουν από 3 έως 5 ΜΒ πολυτίμου χώρου. Είναι λογικό λοιπόν ότι μια συσκευή που παρέχει μικρή εσωτερική μνήμη ανεξάρτητα από το αν διαθέτει κάμερα και MP3 Player, δεν θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τις λειτουργίες της.

Προτού επιλέξετε μια συσκευή θα πρέπει να γνωρίζετε το διαθέσιμο χώρο της εσωτερικής της μνήμης. Όσο μεγαλύτερος είναι τόσο το καλύτερο. Πάντοτε όμως θα είναι περιορισμένος και δεν θα μπορεί να επεκταθεί, ώστε να επιτραπεί η φιλοξενία ακόμη περισσότερων αρχείων. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με υποδοχή για την τοποθέτηση καρτών μνήμης. Οι συγκεκριμένες κάρτες έχουν συνήθως το μέγεθος γραμματοσήμου και τοποθετούνται εύκολα στο κινητό.
Μια κάρτα ονομαστικής χωρητικότητας 1 GB μπορεί να χωρέσει 1.000 φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης η 200 περίπου τραγούδια. Το κόστος για την απόκτηση της είναι πλέον αρκετά χαμηλό και δεν θα δυσκολευτείτε να τις βρείτε σε κάθε κατάστημα του χώρου. Φροντίστε ωστόσο να επιλέξετε την κάρτα που είναι συμβατή με το κινητό σας, αφού διατίθενται πολλοί και διαφορετικοί τύποι.

Αποφασίζοντας.

Πολλοί ακόμη παράγοντες μπορούν να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μιας συσκευής. Εκτός από τα κριτήρια που αναλύσαμε διεξοδικά, η απόφαση μπορεί να επηρεασθεί από την ύπαρξη ειδικευμένων χαρακτηριστικών. Κάποιος χρήστης νεαρής ηλικίας ίσως να θέλει ραδιόφωνο FM, ενώ κάποιος επαγγελματίας να προτιμά να συντάσσει μηνύματα και να οργανώνει τις υποχρεώσεις του με πληκτρολόγιο QWERTY. Ευτυχώς στην αγορά υπάρχουν τόσες πολλές συσκευές που σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε την πλέον κατάλληλη για τις προσωπικές σας ανάγκες.
Μην παρασυρθείτε από τις πρόσφορες των καταστημάτων και μην επιλέξετε με κλειστά μάτια ένα τηλέφωνο. Θα πρέπει να είστε ενημερωμένοι για τις δυνατότητες του από έγκυρες πηγές και παράλληλα να είστε βέβαιοι για την επιλογή σας διότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Γιάννης Πετσέλης

«Βόμβες» από τον Πέτρο Δούκα για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Αιχμές για την υπόθεση του Βατοπεδίου άφησε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο οποίος κόπηκε από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Δούκας δεν διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε, ότι την επίμαχη περίοδο των ανταλλαγών δεχόταν τηλέφωνα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντί θετικής ή αρνητικής απάντησης σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δούκας σημείωσε ότι «για όλα τα θέματα αυτά έχω ζητήσει επίσημα από το κόμμα μου να συνέλθει το αρμόδιο όργανο και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις να δώσω όλες, μα όλες τις εξηγήσεις».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο ............

Μπασιάκο, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος αρνήθηκε να υπογράψει απόφαση για ανταλλαγή και άλλων εκτάσεων με τη Μονή, αυτή τη φορά ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ξεκατινιαστείτε Ελεύθερα παιδιά. Πείτε τα όλα. 10,45 μονάδες ήταν η διαφορά.
Εμπρός. Βγάλτε τα εσώψυχα σας.


Συνάντηση Ξύγκα με κτηματολόγο για το φράγμα του Φιλιατρινού ποταμού

Σήμερα, στις 10 το πρωί ο δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας έχει συνάντηση με κτηματολόγο από το Υπουργείο Γεωργίας, που είναι ο φορέας εκτέλεσης, για το έργο του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του κ. Ξύγκα, έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος κοινοπραξία εταιρειών για να διευθετηθούν οι ενστάσεις των ιδιοκτητών των απαλλοτριωμένων περιουσιών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με τις απολοτριώσεις, οι οποίες θα διευθετηθούν σήμερα με το Δασαρχείο και τον κτηματολόγο του Υπουργείου.

Από πλευράς δήμου, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ξύγκας, .......

το έργο έχει παρακολουθηθεί αρκετά και έχει ήδη δοθεί η κοινοπραξία με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το σχολείο του Τοπικού Διαμερίσματος Χριστιανούπολης να χρησιμοποιηθεί σαν γραφείο. Μάλιστα, έχει εγκατασταθεί εκεί η κοινοπραξία των ανάδοχων εταιρειών και εργάζονται πολλές μέρες τώρα μετρώντας από πού θα περάσει ο αγωγός, σημαδεύοντας τα όρια του κεντρικού αγωγού και περιμένοντας να φτιάξουν ένα εργοτάξιο, σύμφωνα με ενημέρωση του αρχιμηχανικού κ. Αναγνωστόπουλου.

Πηγή: Μεσσηνιακά Νεα και Ειδήσεις

Νίκος Λυμπερόπουλος: Μπορεί να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα

Στην αποκάλυψη πως μπορεί να τελειώσει την καριέρα του στην Ελλάδα προχώρησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Έλληνας επιθετικός της Άιντραχτ μίλησε αμέσως μετά την νίκη του επί της Σκόντα Ξάνθης και υποστήριξε: «Αυτό που συνάντησα στην Ξάνθη δεν το περίμενα. Ήξερα ότι ήταν οργανωμένη, αλλά αυτό που είδα με έκανε να αισθανθώ περήφανος απέναντι στους συμπαίκτες μου. Σε σύγκριση με την Μπουντεσλίγκα εκείνο στο οποίο υστερούμε είναι η υποδομή, την οποία αν είχαμε θα μπορούσαμε να είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο και να πλησιάσουμε το δικό τους».

Για το θέμα της διαιτησίας και τα ........

πλέι οφ: «Υπάρχουν κακές διαιτησίες, οι οποίες πολλές φορές παίζουν ρόλο αλλά νομίζω ότι εδώ στην Ελλάδα διογκώνουμε λίγο τα πράγματα σε αυτό το θέμα. Δεν ωφελούν σε τίποτα τα πλέι οφ. Τα είχα πει από την πρώτη σεζόν και είχα παρεξηγηθεί από ανθρώπους και της ΑΕΚ!»

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο μέλλον της καριέρας του, αποκαλύπτοντας πως: «Θα έπρεπε να έχω φύγει νωρίτερα κρίνοντας μετά από αυτά που συνάντησα εκεί. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε top επίπεδο και δεν θα με πείραζε αυτό να γίνει ακόμα και στην Ελλάδα».

Πηγή: Goal.com

Στο διαδίκτυο η πρόσκληση για τις θέσεις γενικών γραμματέων

«Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών» αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα opengov.gr, σημειώνοντας τη Γραμματεία ή τις Γραμματείες, για τις οποίες ενδιαφέρονται.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα υποβολής .......

ετεροπρότασης, διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα της συμμετοχής, ενώ όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι μέχρι την 13η Οκτωβρίου.

Στόχος της πρόσκλησης είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ενώ σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, αυτή αποτελεί υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «την πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του κράτους έτσι ώστε να γίνει πραγματικά αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ
Αναμφισβήτητα πολύ σωστό αυτό με την υποβολή αίτησης.
Επιτέλους αρχίζει να μπαίνει τάξη στην Ελλάδα από τα διάφορα λαμόγια - αρπακτικά που λόγω κουμπαριάς ή και εγώ δεν ξέρω τι διορίζονταν γενικοί γραμματείς και έπαιρναν παχυλότατους μισθούς.
Μπράβο Γιώργο Παπανδρέου. Ξεκίνησες πολύ σωστά. Προχώρα και ξεβρώμισε την χώρα από τα αρπακτικά.


Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 9ης Οκτωβρίου 2009

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα για πλήρες μέγεθος

ele9.jpg (700 KB) 8arr09.jpg (246 KB) Foni9.jpg (215 KB) Logos8.jpg (422 KB)