Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή Θεοδωρακόπουλου προς τους πολίτες της Τριφυλίας

Αγαπητοί συμπατριώτες Τριφύλιοι

Προσωπικοί λόγοι και αντικειμενικές δυσκολίες με οδήγησαν, όπως ίσως μάθατε, στην απόφαση να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος και από επικεφαλής του συνδυασμού μας (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Ρ.Α.Κ.Ι. ), αφού εκτίμησα ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ με την συνέπεια που θα ήθελα και που απαιτούσε η θέση αυτή.

Είμαι βέβαιος ότι ο ......

Δήμος Τριφυλίας: Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Την παραίτηση του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Τριφυλίας για προσωπικούς λόγους όπως αναφέρει υπέβαλε προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Στα μέσα Οκτωβρίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), αλλά και των φορολογικών εντύπων Ε9 και Ε2 θα αξιοποιήσουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους δικαιούχους έκπτωσης 20% που έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών Άννα Κόλλια μιλώντας χθες Πέμπτη σε σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 ξεκαθάρισε τα εξής: ....

Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο: Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 5 Οκτωβρίου

Το Δ.Σ. του ΤΕΘ καλεί τα μέλη του συλλόγου την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Φουρναράκειο στα Φιλιατρά στην τακτική εκλογικο-απολογιστική Γενική Συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:

Ο Δήμος Τριφυλίας παρέλαβε το νέο Press Container

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, υπάλληλοι του Δήμου Τριφυλίας, παρέλαβαν το νέο ρυμουλκούμενο απορριμματοφόρο, τύπου πρέσας (press container), που αποτελεί δωρεά της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο Δήμο Τριφυλίας.

Ανήκει πλέον .....

Γαργαλιάνοι: «Να γίνει σε άλλο χώρο το πανηγύρι Γαργαλιάνων» ζητούσαν με επιστολή τους 50 κάτοικοι της περιοχής

Κάτοικοι της οδού Νικολοπούλου και παρόδων της, στους Γαργαλιάνους, με χθεσινή επιστολή ζητούσαν από το Δήμο Τριφυλίας να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής του πανηγυριού γιατί δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους και παράλληλα υποφέρουν από την ηχορύπανση.

Αναλυτικά η αίτηση – καταγγελία που κατέθεσαν 50 κάτοικοι στο Δήμο Τριφυλίας και την οποία υπογράφει εκ μέρους της ομάδας ο Παναγιώτης Σπυροπαναγιωτόπουλος:

Συνάντηση Λαμπρόπουλου - Χρυσοχοϊδη για τα οδικά έργα στην Μεσσηνία

Συνάντηση με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε στο Υπουργείο Υποδομών ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα έργα που αφορούν το Νομό μας.
Πιο συγκεκριμένα, τα έργα που συζητήθηκαν είναι:

ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Διατροφολόγων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ευρύ κοινό για την προαγωγή και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει ότι τα αδειοδοτημένα διαιτολογικά γραφεία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έλαβε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας (08/09/2014, Αρ. Πρωτ. 1583), είναι τα ακόλουθα:

Αγία Κυριακή: Μπούκαραν σε σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες αργά το βράδυ ένα ζευγάρι στην Αγία Κυριακή καθώς γυρίζοντας στο σπίτι τους μετά από έξοδο αντίκρισαν τις κρεβατοκάμαρες ανάστατες και τα χρήματα να λείπουν.
Μιλώντας στο Φιλιατρά News ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Γ. Β. είπε ότι όλα έγιναν στο ......

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης.

Αναλυτικά τα θέματα: .......

Πρόσκληση συγκέντρωσης Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ΕΡΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ στις 28 Σεπτ. ώρα 11πμ στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Ενόψει της επίσημης έναρξης, καλούνται σε συγκέντρωση οι γονείς και αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Εράνης Φιλιατρών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή εγγραφής για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτ. ώρα 11πμ στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών όπου θα ενημερωθούν για τον καθιερωμένο αγιασμό, για το πρόγραμμα των προπονήσεων όσο και για την συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων.

Και εφέτος στο ...

Digea: Ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση

Ολοκληρώνεται η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση, αφού από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, είναι προς δημοσίευση η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. «Με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και .......

Νέο σύστημα καταβολής ΦΠΑ από τη 1η Οκτωβρίου

Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Με το νέο σύστημα η καταβολή του ΦΠΑ θα πραγματοποιείται όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής του.

Το σύστημα αυτό .....

Τέλος στις ποινικές διώξεις για χρέη

Λύτρωση από τον παραλογισμό για τους οφειλέτες του δημοσίου. Φυλακίσεις, τέλος, με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή.

Στην κατάργηση των ποινικών διώξεων και των φυλακίσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Με τη νέα ρύθμιση .....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Την έθαψαν ζωντανή και εκείνη καλούσε σε βοήθεια [ VIDEO ]

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Περαίας στη Θεσσαλονίκης. Μία γυναίκα αφού θάφτηκε... ζωντανή άρχισε να διαμαρτύρεται μέσα από το φέρετρο αλλά μέχρι να τη βγάλουν από τον τάφο είχε πεθάνει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη Κ.Γ., καρκινοπαθής (μητέρα δύο παιδιών) που νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο, πέθανε στις 06.20 τo πρωί της Πέμπτης (εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου).
Δώδεκα ώρες μετά, .......

Έρευνες για σπείρα δραστών στην Κυπαρισσία που αρπάζουν χρήματα & χρυσαφικά.

Στη δράση σπείρας στην περιοχή της Κυπαρισσίας παραπέμπουν οι δύο διαρρήξεις οι οποίες έγιναν με πανομοιότυπο τρόπο το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του τοπικού τμήματος.

Η πρώτη διάρρηξη έγινε .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Σεπτεμβρίου 2014

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα