Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε το χθεσινό παρτυ της Γ΄Γυμνασίου Φιλιατρών στο ΒΟΡΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
Εμείς οι μαθητές, ευχαριστούμε όλους όσους μας ενίσχυσαν με την παρουσία τους, όλους αυτούς που πρόσφεραν τις χορηγίες τους ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το πάρτυ, τους μεγάλους χορηγούς μας: Χωριάτης pack, Αφοί Σταθόπουλοι, Κορόβιλας Γιάννης Μότο SYM, και Παναγιωτόπουλος Νίκος (Κρεοπωλείο), καθώς και τον κύριο Στάμο Παναγιώτη για τις υπηρεσίες που μας προσέφερε!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Εκδήλωση για την Παγκόσμια μέρα της Ποίησης στις 21 Μαρτίου

Την προσεχή Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ώρα 19:30, η Ένωσή μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Φιλοξενούμενος ομιλητής θα είναι ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας κ. Νίκος Λάζαρης με θέμα ομιλίας: «Ποίηση και ποιητικισμός».

Θα έχει προηγηθεί......

απαγγελία ποιημάτων Μεσσήνιων ποιητών και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις προς τον κ. Λάζαρη και συζήτηση.

Είσοδος Ελεύθερη.

Φιλιατρά: Πρεμιέρα για το ΤΕΘ σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φορναράκειου Πνευματικού Κέντρου στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα του Θεατρικού έργου του Ντάριο ΦΟ Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Δριμυλή.
Η πρεμιέρα ...........

ήταν πραγματικά λαμπερή και το γέλιο που χάρισαν στους θεατές οι ηθοποιοί ήταν πάρα πολύ καθώς οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στο καλοσώρισμα της προς τους θεατές η πρόεδρος του Τριφυλιακού θεάτρου κ. Νατάσα Παπαδάκη είπε ότι το αποτέλεσμα που θα δουν είναι δουλειά πάρα πολλών ωρών
για να καταφέρουν οι ηθοποιοί να παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα.
Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό θέατρο αντλεί δύναμη από τον κόσμο που στέκεται δίπλα του, κοντά του, και το στηρίζει.

Στο τέλος της παράστασης η κ. Παπαδάκη μοίρασε επί σκηνής σε όλους τους ηθοποιούς από ένα τριαντάφυλλο για την επιτυχία τους η οποία πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο που πήγε να δει την παράσταση.
Ακολούθησε κέρασμα προς τον κόσμο με λίγο κρασί για να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους από την παράσταση.

Παρατάσεις ακόμα θα δοθούν:

Σάββατο και Κυριακή 16 και 17 Μαρτίου ωρα 21:00
και την επόμενη εβδομάδα
Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 22 , 23 ,24 Μαρτίου Αντίστοιχα και ώρα 21:00

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ.


Yπερβολές και αλήθειες από την αποτίμηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τουριστική έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η Πελοπόννησος είναι ένας δυναμικός τουριστικός προορισμός, που έστω και με καθυστέρηση, βγήκε ενιαία και με το απαιτούμενο BRANDING στις τουριστικές αγορές και αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε όλοι, ευελπιστώντας για τουριστική άνοδο.

Η πολυπόθητη αύξηση της .........

τουριστικής επισκεψιμότητας θεωρείται φέτος αναμενόμενη, μετά και από τις στοχευμένες ενέργειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Η ΙΤΒ, ήταν σημείο συνάντησης για περισσότερους από 100 Υπουργούς και Υφυπουργούς όλων των χωρών, ενώ περίπου 6.000 δημοσιογράφοι και 250 blogger από 80 χώρες, κάλυψαν δημοσιογραφικά όλα τα θέματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις των εκθετών

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εγκαινίασε τη Διεθνή Έκθεση ITB, κάλεσε τους επισκέπτες να προτιμήσουν για τις διακοπές τους τα «πάσχοντα» κράτη της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία , για να ενισχυθούν οι πληγείσες από την ύφεση οικονομίες τους.
Σημαντική η διαφοροποίηση από άλλες χρονιές και αυτό οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος επί το θετικότερον για τη Χώρα μας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επέστρεψε από τη σημαντική αυτή διοργάνωση με κάποιο …παγκόσμιο βραβείο και μας ενημέρωσε, πως ήταν το μοναδικό βραβείο που έλαβε η Ελλάδα!
Καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης και κατανοώντας την ανάγκη όσων εργάζονται στο τομέα αυτό, να θέλουν να εμφανίσουν θετικά και ίσως θεαματικά αποτελέσματα των προσπαθειών τους, θα ήθελα να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση, διότι θεωρώ πως ακόμη και ο κ.Τατούλης δεν είναι γνώστης της πραγματικότητας, αλλά και οι Πελοποννήσιοι, πληροφορούνται τα τεκταινόμενα, με μεγάλη δόση υπερβολής.
Η Ελλάδα λοιπόν και παρά τα όσα περί του αντιθέτου ανέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ,βραβεύτηκε στην ΙΤΒ , για το πιο καλαίσθητο stand της Ευρώπης , στο διαγωνισμό «best of the best» και πήρε το 2ο βραβείο, μετά την Τουρκία.

Πολλές Περιφέρειες της Ελλάδος , Δήμοι και τουριστικές επιχειρήσεις ,συμμετείχαν σε διάφορους διαγωνισμούς, events, παρουσιάσεις και πολλά δρώμενα για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Εξ΄άλλου η καινοτομία και η ευρηματικότητα κυριαρχούν στην προβολή και είναι στοιχεία απαραίτητα για ν΄αναδειχθεί ένας προορισμός.
Από τις κορυφαίες στιγμές και εξαίρετες καινοτόμες κινήσεις προορισμών, ήταν η διαφήμιση της Κύπρου στα ταξί του Βερολίνου, το ευρηματικό περίπτερο της Ρόδου το οποίο είχε και μια εντυπωσιακή...παραλία καθώς και έναν hi tech Κολοσσό και το κυριότερο οι Κυκλάδες, που κατάφεραν και ενέταξαν τον προορισμό τους, στο επίσημο video – υλικό της TUI Travel (ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης).
Η Πελοπόννησος, που για πρώτη φορά συγκροτημένα παραβρέθηκε στο μεγάλο αυτό τουριστικό γεγονός, έκανε μία αρκετά έξυπνη κίνηση και συμμετείχε σε διαφημιστική πρωτοβουλία μίας διαφημιστικής εταιρείας στα πλαίσια της ΙΤΒ , τα GOLDEN GATE CITY, στα οποία η Ελλάδα δεν συμμετέχει σχεδόν ποτέ , ούτε άλλη Ελληνική συμμετοχή υπήρξε !
Με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού, λαμβάνουν μέρος στην αξιολόγηση διαφόρων κατηγοριών, Χώρες, επαρχίες, πόλεις, κοινότητες, ξενοδοχεία, αλυσίδες ξενοδοχείων, αεροπορικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικά πρακτορεία και γραφεία εκδηλώσεων, μουσικές και κινηματογραφικές παραγωγές, σκηνοθέτες, κλπ
Οι κατηγορίες βραβείων είναι έντεκα (11)και περιλαμβάνουν βραβεία για διαφημιστικές ταινίες, ιστοσελίδες, καινοτόμες ιδέες μάρκετινγκ, μουσικές παραγωγές κλπ .

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές στις 11 κατηγορίες τιμούνται αντίστοιχα, με χρυσό City Gate, αργυρό ή χάλκινο.
Στην …κατηγορία που βραβεύτηκε η Πελοπόννησος δεν βραβεύτηκαν Χώρες, αλλά η επαρχία Κεράλα της Ινδίας και η επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά!
Θετική η κίνηση αυτή , αλλά μόνο όταν μπει στη σωστή της διάσταση, χωρίς υπερτιμημένες προσδοκίες , υπερβολές και ανακρίβειες.
Εν αναμονή και άλλων πρωτοβουλιών , εύχομαι οι προσδοκίες των Πελοποννησίων να γίνουν πραγματικότητα και η φετινή τουριστική περίοδος για την οποία έχει εργασθεί σκληρά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προσωπικά η Υπουργός κ.Κεφαλογιάννη, να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών !

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμ.Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Με τις… ‘κάρτες στο χέρι’ & άλλα… ‘πιπεράτα’!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Βουίζουν από το πρωί σήμερα Σάββατο τα διεθνή ΜΜΕ για τους Κυπρίους και άλλους καταθέτες σε Κυπριακά Τραπεζικά Ιδρύματα που βρέθηκαν με την… ‘κάρτα στο χέρι’ ανήμποροι να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά το κούρεμα στις καταθέσεις ιδιωτών.
Υπολογίζεται ότι το ‘κούρεμα’ θα αποφέρει σχεδόν 7 δις ευρώ στην δοκιμαζόμενη Οικονομία της Κύπρου.
Υπολογίζεται επίσης ότι πολλοί από τους καταθέτες είναι .........

Ρώσοι, Έλληνες και άλλοι ξένοι που είχαν εμπιστευθεί τόσο την μέχρι πριν λίγο οικονομικά υγιή Κύπρο και τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου ότι παρά τα λεγόμενα ΔΕΝ θα θιγούν οι καταθέτες!
Και υπάρχει η ειρωνεία στην σύμπτωση μαζί με το 3-ήμερο της Καθαράς Δευτέρας να ‘καθαριστούν’ σχεδόν κατά 10% και οι αποταμιεύσεις ιδιωτών…

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε τον απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Έλληνα πρωθυπουργό (τον πρώτο εκ των τριών) το θέμα Ανασχηματισμού της Κυβέρνησής του.
Εύλογα σχολίαζε στην παρέα που πίναμε, ως συνήθως, το καφεδάκι της παρηγοριάς και του παραπολιτικού κουτσομπολιού ο Μάκης:
‘Είναι δυνατόν να τολμήσει Ανασχηματισμό ο κ Σαμαράς εάν ΔΕΝ πούνε ΝΑΙ οι άλλοι δύο Συν-Πρωθυπουργοί κκ Βενιζέλος και Κουβέλης;’
- ΌΧΙ βέβαια, ήταν η επωδός της παρέας…
Πάντως η εισαγόμενη τρόικα έφυγε χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία της επιστροφής της και παραμένει ανοιχτό το θέμα ‘απολύσεων’ αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα είσπραξης της επόμενης δόσης…

ΚΙΝΑ

Τελικά είναι ο κ XI JINPIN ο επόμενος πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και ουσιαστικά πρόεδρος της διαρκώς ανερχόμενης οικονομικής δύναμης.
Οι προβλέψεις μάλιστα βλέπουν την Κίνα να ξεπερνά στην ανάπτυξη τις ΗΠΑ στα επόμενα 5 χρόνια ανατρέποντας προγενέστερες προβλέψεις που έβλεπαν την Κίνα να υπερκερνά την Οικονομία των ΗΠΑ μετά το 2020…
Αιτία της ανατροπής και επιτάχυνσης των εξελίξεων;
Μα, φυσικά, η Οικονομική θύελλα που προέκυψε απρόβλεπτα το 2008
Για την σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γίνεται λόγος καθότι η Οικονομία της Κίνας άφησε πίσω της την Οικονομία της Ευρώπης των 27 εδώ και πολύ καιρό…

ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Ένας απλός άνθρωπος ο Νέος Πάπας των Ρωμαιοκαθολικών και πρώην Καρδινάλιος της Αργεντινής.
Λέγεται ότι συχνά πριν, αλλά ιδιαίτερα στα ‘μαύρα χρόνια’ της Οικονομικής καταστροφής της χώρας του και της καταδυνάστευσής της από το περιβόητο ΔΝΤ χρησιμοποιούσε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες και τα Λεωφορεία…
Την επόμενη φορά που εσείς φίλοι αναγνώστες του blog θα δείτε να το προσπερνά το Λεωφορείο σας κάποια ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ κάποιου Δεσπότη μας να το θυμηθείτε αυτό!
Και όταν δείτε δικό μας Δεσπότη στο Μετρό, σε Τρόλεϊ ή Λεωφορείο σας παρακαλώ να μου το γράψετε εδώ στο blog…

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πρόσφατες αποφάσεις του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας που θέτουν, όπως λένε κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κίνδυνο την ελευθερία των ΜΜΕ, του Δικαστικού Σώματος και της Κεντρικής Τράπεζας.
Ήδη συζητείται η δυναμική παρέμβαση αρμοδίων Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στον αέρα, δειλά-δειλά, αλλά με προφανείς στόχους αιωρήθηκε και η πιθανότητα ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ της Ουγγαρίας από την Ευρώπη των 27!...

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Προσωπικά πήρα μια μικρή χαρά, και ελπίζω να την αισθανθείτε και εσείς όταν στους διαδρόμους της ΕΕ σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο άκουσα για πρώτη φορά να αναφέρεται ο όρος «Ευρωπαϊκή κρίση»…
Πριν μερικά χρόνια είχαμε κουραστεί να ακούμε τον όρο P.I.G.S. (εάν δεν υπήρχαν οι τελείες θα νόμιζε κανείς ότι αναφερόμαστε σε…γουρούνια) ενώ ο όρος προσδιόριζε τις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, τουτέστιν Πορτογαλία, Ιταλία, (και λίγη Ιρλανδία), Ελλάδα και Ισπανία με τη Λατινική γραφή. Τώρα τελευταία είχε προστεθεί και το ‘C’ για Cyprus…
Καιρός να ακούσουμε και ‘ευρωπαϊκή κρίση’ μήπως και ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ οι ‘άνετες’ οικονομικά χώρες και συνειδητοποιήσουν ότι εφόσον πλέουμε στο ίδιο καράβι που υπέστη ρήγμα στη νότια πλευρά της καρίνας του ΟΛΟΙ οι επιβαίνοντες κινδυνεύουν…
Τελικά και ο γιαλός στραβός και η ΕΥΡΩΠΗ στραβά…αρμενίζει!...

Κτηματολόγιο 2013. Ποιές περιοχές εντάσσονται.

ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατά τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία δεκαέξι νέων κτηματολογικών γραφείων στον νομό Θεσσαλονίκης και σε δέκα πρωτεύουσες νομών της επαρχίας, ενώ κατά το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2013 υπολογίζεται να αρχίσουν να λειτουργούν κτηματολογικά γραφεία σε 17 περιοχές της Αττικής

Συνολικά, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, 33 νέες περιοχές εντάσσονται ......

στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στις οποίες αντιστοιχούν 1.491.615 δικαιώματα 621.507 πολιτών. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, η οριστικοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας γίνεται μετά την παρέλευση της δεκαετίας. Από την έναρξη της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων, οι ιδιοκτήτες θα απευθύνονται σε αυτά για θέματα των ακινήτων τους ενώ σταματά η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων.

Μέσα στο 2013, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κτηματογράφησης για 26 περιοχές της χώρας, με την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων. Πρόκειται για οκτώ περιοχές της Αττικής, εννιά της Θεσσαλονίκης και εννιά της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ανάρτηση αφορά 2,664 εκατομμύρια δικαιώματα, τα οποία ανήκουν σε 1,1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Από τη στιγμή που θα γίνει η ανάρτηση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να υποβάλουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις σχετικά με τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους. Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση και τίθενται σε λειτουργία τα κτηματολογικά γραφεία, κάτι που υπολογίζεται να γίνει έναν χρόνο μετά. (σήμερα λειτουργούν 12 κτηματολογικά γραφεία στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και 74 στην υπόλοιπη Ελλάδα).

Ολες οι παραπάνω περιοχές αφορούν το πρόγραμμα κτηματογράφησης των 107 δήμων και κοινοτήτων που ξεκίνησε το 2008, το οποίο αφορά 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας και καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης, δήλωσε στο «Εθνος» πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα υπογραφούν 3-4 συμβάσεις για την κτηματογράφηση και άλλων περιοχών γύρω από την Αθήνα ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι αναθέσεις συμβάσεων που αφορούν το πρόγραμμα του 2008.

Οι αρμόδιοι της Κτηματολόγιο ΑΕ αναμένουν την κατάθεση, μέσα στον Μάρτιο, του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο θα αναμορφώνεται η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιταχυνθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να συντομεύσει ο χρόνος για την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου. Πιστεύουν επίσης πως το τέλος που επιβάλλεται με τον νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών θα αποτρέψει τις εταιρείες από τις χρονοβόρες προσφυγές.

Οι 33 περιοχές που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο εντός του 2013

ΑΤΤΙΚΗ

γ’ τρίμηνο 2013

•Ανοιξη
•Δροσιά
•Εκάλη
•Κηφισιά
•Νέα Ερυθραία
•Νέα Πεντέλη
•Παλλήνη
•Πεντέλη
δ’ τρίμηνο 2013

•Αγιος Στέφανος
•Διόνυσος
•Μαραθώνας
•Ν. Μάκρη
•Ραφήνα
•Ανθούσα
•Ροδόπολη – Μπάλλα
•Σταμάτα
•Πικέρμι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

β’ τρίμηνο 2013

•Αμπελόκηποι
•Ελευθέριο – Κορδελιό
•Εύοσμος
•Μενεμένη
•Ωραιόκαστρο
•πρώην Δ.Δ. Ιωνίας, νυν Τ.Δ. Νέας Μαγνησίας και Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου
ΥΠ. ΕΛΛΑΔΑ

β’ τρίμηνο 2013

•Πρέβεζα
•Ηγουμενίτσα
•Πύργος
•Ζάκυνθος
•Σπάρτη
•Κόρινθος
•Τρίπολη
•Ναύπλιο
•Λάρισα
•Καρδίτσα
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
1.491.615
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
621.507

ΕΘΝΟΣ

Φιλιατρά: Εργαστήρι κατασκευής Χαρταετού στον Πεζόδρομο [ VIDEO ]

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής Χαρταετού στήθηκε σήμερα τοο πρωί στον πεζόδρομο από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού προκειμένου οι μικροί μας φίλοι να δουν πως φτιάχνεται ένας χαρταετός, αλλά και να φτιάξουν τον δικό τους.

Το ραντεβού .......

είχε καθοριστεί για τις 11 το πρωί όπου αρκετοί μικροί φίλοι βρέθηκαν στο σημείο και αφού είδαν πως φτιάχνεται ένας χαρταετός, δοκίμασαν την τύχη στην κατασκευή του δικού τους χαρταετού.
Η εκδήλωση μπορεί να μην μάζεψε πάρα πολλά παιδιά ήταν όμως κάτι το ξεχωριστό καθώς ένας σύλλογος ανέλαβε να δείξει την διαδικασία και να δώσει ενεργό ρόλο στα ίδια τα παιδιά να δημιουργήσουν μόνοι τους τον δικό τους χαρταετό.

Δείτε ένα μικρό video από την εκδήλωση.









Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι Εκπαιδευτικοί. Ανακοινώσεις της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας [ VIDEO ]

Συνέντευξη τύπου με θέμα την εκπαίδευση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας παντελής Μπαζάνος και ο Γενικός Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός.
Στην ομιλία ........

του ο Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κ. Παντελής Μπαζάνος είπε ότι σε μια περίοδο που η επίθεση ενάντια στα λαϊκά στρώματα και τις κατακτήσεις τους βρίσκεται στο αποκορύφωμά της επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι επιδιώκεται η διάλυση του δημόσιου σχολείου.
Και τόνισε ότι τα σχολεία δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες όπως είναι η θέρμανση οι λογαριασμοί ρεύματος γραφική ύλη κλπ.

Η εκπαιδευτική κοινότητα με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, (ν. 4093/12) δέχεται ενα ακόμα μεγάλο πλήγμα στα εργασιακά, μισθολογικά, συντάξεις και ασφαλιστικά προκειμένου να υποβιβαστεί ακόμα περισσότερο η ζωή μας, ανέφερε ο κ. Μπαζάνος.

H επίθεση που γίνεται στο δημόσιο σχολείο προκειμένου να υποβαθμιστεί συμβαδίζει με την επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί που το στηρίζουν προσπαθώντας η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να κρύψουν τις ευθύνες που έχουν για την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός, είπε ότι στην Ελλάδα του 2013 υπάρχουν εκπαιδευτικοί που διδάσκουν και μετακινούνται ακόμα και σε 6 σχολεία και από το ένα χωριό στο άλλο διανύοντας ατέλειωτα χιλιόμετρα.
όταν στις περισσότερες χώρες τείνουν να μειώνουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναφέρθηκε στον Ευρωπαίκό μέσο όρο των διδακτικών ωρών ανα εβδομάδα λέγοντας ότι για το Γυμνάσιο είναι 19,1 για το γυμνάσιο και για το Λύκειο 18,4. Στην Ελλάδα είναι στο 18,5.
Για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων ο κ. Στυλιανός τόνισε ότι η ηγεσία του Υπ. Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει σε ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.
Για να ακυρώσουμε τα σχέδια του Υπ. Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συντονισμένες κινητοποιήσεις μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και φορείς της Αυτοδιοίκησης με αίτημα να μην κλείσουν σχολεία και γενικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Για τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών είπε ότι στην περίοδο αυτή προωθείται για υπογραφή το Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα είναι πλέον πασιφανές το μέγεθος του κινδύνου για το επίπεδο διαβίωσής μας, για την επαγγελματική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια και για την ποιότητα της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι σαφείς:
• Να επιβάλει ένα καθεστώς χειραγώγησης, ιδεολογικής πειθάρχησης, υποταγής και εκφοβισμού, σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης των εκπαιδευτικών,
• Να αποκρύψει τη βαριά ευθύνη της εξουσίας για τη δραματική κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης και να μεταθέσει το βάρος της στις πλάτες των εκπαιδευτικών,
• Να χρησιμοποιήσει την αξιολόγηση για να δικαιολογήσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,
• Να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές μας σχέσεις, επιβάλλοντας τη μισθολογική και υπηρεσιακή μας καθήλωση, την αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου και τελικά την κατάργηση της μονιμότητας,
• Να προωθήσει περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση στην εκπαίδευση.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α' Βάθμιας εκπαίδευσης Τριφυλίας Δέσποινα Στυλιανού είπε ότι η κοινή παρουσία των δύο συλλόγων δείχνει ότι η εκπαίδευση είναι μία και αδιαίρετη. ΔΟΕ & ΟΛΜΕ παλεύουν μαζί. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές βιώνουν την ίδια σκληρή πραγματικότητα.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση και είναι πραγματικότητα η τραγική κατάσταση που έχει βρεθεί ο εκπ/κός από τα συνεχή βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που έχουν απαξιώσει το ελληνικό σχολείο και έχουν υποχρεώσει τους Έλληνες εκπ/κούς να βιώνουν πρωτόγνωρες οικονομικές καταστάσεις.
Αναδιάρθρωση της εκπ/σης δε γίνεται με αύξηση ωραρίου, μείωση μισθών και κονδυλίων,έλλειψη οράματος, κόψιμο επιμορφώσεων και αξιολόγηση με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως των ικανοτήτων μας.
Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας είναι πάντα στη βάση προειλημμένων αποφάσεων. Γίνεται διάλογος για εμάς, χωρίς εμάς. Για την εκπ/ση, χωρίς την εκπ/ση.
Οι εκπ/κοί δε λένε ΟΧΙ άκριτα σε όλα. Δεν αρνούνται την αξιολόγηση. Λέμε ΝΑΙ όμως σε μια αξιολόγηση με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και τελικό στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπ/κού έργου. Αρνούμαστε τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική προαγωγή και τις απολύσεις και τον καθορισμό συγκεκριμένων ποσοστώσεων στις προαγωγές που στόχο έχουν τη μη εξέλιξη μεγάλου αριθμού εκπ/κών, ανεξάρτητα από την απόδοσή τους. Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, γιατί "όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή."





ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Π..Α.Ο. ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 'ΘΑΛΑΣΣΑ'

ΤΟΝ ετήσιο Αποκριάτικο χορό του πραγματοποιεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στις 8 το βράδυ στο κέντρο 'Θάλασσα' στην παραλία του Καλονερού, ο Παντριφυλιακός όμιλος ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ με μια αξέχαστη βραδιά καθώς θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα για να διασκεδάσουν τα μέλη του αλλά και ορισμένες εκπλήξεις...

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους φίλους, φιλάθλους και ........

μέλη του να διασκεδάσουν παρουσία των παικτών, προπονητή αλλά και εκπροσώπων τοπικών και αθλητικών Αρχών που θα δώσουν το παρόν. Με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας που κλείνει φέτος ο Σύλλογος θα ανακοινωθούν οι εκδηλώσεις του για το 2013 καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις του Δ.Σ. με φίλους του Σωματείου για το σκοπό αυτό ενώ θα ακολουθήσει πλούσια λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυσή του.

Ο Π.Α.Ο. Καλονερού θα κάνει και φέτος την διαφορά καθώς αν και αποτελεί το μοναδικό αθλητικό Σωματείο στη Δ.Ε. Αυλώνα έχει αγκαλιαστεί από την ευρύτερη περιοχή. Περισσότερα το βράδυ 16 Μαρτίου στο κέντρο Θάλασσα της παραλίας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Έξω οι ναζί» και «σούζα, κουμμούνια» στην Καρδαμύλη
Εθνικός διχασμός


Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε χθες, την ώρα που κατέθετε .........

στεφάνι στο ηρώο των πεσόντων στην Καρδαμύλη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης.

Κάποιος από το πλήθος ακούστηκε να φωνάζει «Έξω οι ναζί». Η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση ενός άλλου, προφανώς οπαδού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πετάχτηκε και φώναξε: «Βούλωσέ το, κουμμούνι, προδότη, αλητοκούμμουνο».

«Θα μάθετε να είσαστε σούζα, κουμμούνια» συνέχισε...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ στο πέρασμα της θαλασσοταραχής το λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπου κατέρρευσε τμήμα του προσήνεμου μόλου, λόγω των κακοτεχνιών.
Εφιαλτικές στιγμές στο ΚαλοΝερό με τη θάλασσα να φθάνει στα μαγαζιά κατατρώγοντας τις ακτές!
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΦΡΕΝΟ-κομείο» με το Λιμάνι με τη γνωστή αντιπαράθεση Δήμου-Λιμενικού. Ο Μ. Αγγελάκας χθες ανακάλεσε(!) προχθεσινό έγγραφό του και ταυτίζεται τώρα με τον δήμαρχο, «αδειάζοντας» τη Λιμενική Επιτροπή με… παρακάλια!!!
• ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσηνία. Αύριο το επόμενο η Καλαμάτα όπου για πρώτη φορά το Καλαματιανό Καρναβάλι… σκίζει!
ΤΗΝ Καθαρά Δευτέρα το Νησιώτικο Καρναβάλι κλέβει την παράσταση και ρίχνει την αυλαία! Σε πόλεις και χωριά γίνεται το… έλα να δεις! Ξεφαντώστε γιατί χανόμαστε!!!
• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ τουρισμού και τοπικών προϊόντων στο Ελσίνκι με πρωτοβουλία Τατούλη και συμφωνία του με τον Μεσσήνιο πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία Χρήστο Κοντοβουνήσιο.
• ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας της Πύλου.
• ΟΔΗΓΟΣ αγοράς ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής.
• ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ γιόρτασαν χθες στην Καρδαμύλη τον ηρωικό ξεσηκωμό της Μάνης το ’21.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-3-2013 ]