Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση από την Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Ρ.Α.ΚΙ.) Τριφυλίας

Ενημερώνουμε τους φίλους ,τα μέλη μας και όλους-όλες τους ενδιαφερόμενους –ες ότι ταυτόχρονα με την συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της κίνησης την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00 λήγει η προθεσμία εγγραφής των μελών που θα διατηρούν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της κίνησης.
Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με τα εγγεγραμμένα ........

Φιλιατρά - ΤΕΘ: Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε του Luigi Pirandello [ VIDEO ]

Πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει στις 7 Μαρτίου Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό θέατρο στα Φιλιατρά με την παράσταση του Ιταλού Luigi Pirandello με τίτλο "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε"

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Luigi Pirandello που θέτει με πολύ έξυπνο τρόπο το ζήτημα της σχετικότητας της αλήθειας. Η μετάφραση είναι του Μάριου Πλωρίτη.

Υπόθεση.....

ΟΓΑ: Υποβολή εντύπου Α21 οικογενειακών επιδομάτων μέχρι τις 28-2-2014

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Όσοι δικαιούχοι του .....

ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Κοιτάζοντας το Διαβήτη στα....Μάτια

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που εμφανίζεται όταν ο οργανισμός μας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή όταν το σώμα μας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά αυτή που ήδη παράγεται. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περίπου 346 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από διαβήτη. Στην πατρίδα μας εκτιμάται ότι περισσότερα από 900.000 άτομα, δηλαδή 8% του συνολικού πληθυσμού, πάσχουν από τη ‘γλυκιά νόσο’.

Η υπεργλυκαιμία ή αλλιώς το ......

Μπαίνει χαράτσι και στα κινητά! (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Μετά το φόρο υπεραξίας ακινήτων που έχει παγώσει όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων (δεν έχει ακόμη διορθωθεί), τη φορολόγηση των πνευματικών δικαιωμάτων που οδηγεί σε λουκέτο ολόκληρους .....

ΙΚΑ. Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας με 50 ημέρες ασφάλισης

Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την περίοδο 1.3.2014 έως 28.2.2015, απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Φιλιατρά: Τροχαίο ατύχημα στην Παναγία με υλικές ζημιές.

Τροχαίο ατύχημα με ευτυχώς υλικές ζημιές έγινε σήμερα το μεσημέρι περίπου στην μία στα Φιλιατρά πίσω από την εκκλησία Παναγία.

Συγκεκριμένα το λευκό SEAT με Αριθμό Κυκλοφορίας ΙΡΑ 9329 (εικονιζόμενο αυτοκίνητο), που είχε κατεύθυνση από το βενζινάδικο ΚΜΟΙL .....

Π.Ε. Μεσσηνίας: Σύσκεψη για την 25η Μαρτίου

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα «Παν.Φωτέας» της Π.Ε. Μεσσηνίας για την κατάρτιση κοινού προγράμματος εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην εν λόγω σύσκεψη προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι ο ......

Το Ιδρυτικό μανιφέστο μιας νέας δημοτικής κίνησης – Ανατρεπτική Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανεξάρτητη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ



Η Ιστοσελίδα εδώ: http://4atrifylias.blogspot.gr

Διαβάστε το ........

Π.Ε. Μεσσηνίας: Διακοπή Αλιείας Ξιφία Μεσογείου!

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή των διαχειριστικών μέτρων για τον ξιφία της Μεσογείου, διακόπτεται κάθε αλιευτική δραστηριότητα που αφορά στο είδος Ξιφίας Μεσογείου για το χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου έως 31η Μαρτίου 2014.

Οι αλιείς που διαθέτουν «Άδεια Αλίευσης» ξιφία θα πρέπει να ........

Κόβουν την πίτα τους στον Σύλλογο Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας


Ο Σύλλογος Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας σας καλεί .....'

Εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική Γλώσσα


Τρελό Καρναβάλι των Φούληδων την Κυριακή! [ VIDEO ]

Το θεσμοθετημένο, πια, ξακουστό Καρναβάλι των Φούληδων θα πραγματοποιηθεί και φέτος, την Κυριακή το απόγευμα στα Φιλιατρά, με την πόλη να αποτελεί την έδρα της χαράς, του κεφιού, του τρελού ξεφαντώματος της Αποκριάς!

Το Καρναβάλι των ....

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ

Σας περιμένουμε 
την Κυριακή 2 Μαρτίου, 
στις 4.00 η ώρα στο 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΟΥΛΗΔΩΝ 
στα Φιλιατρά! 
Θα περάσουμε υπέροχα!!!



Γ' Λυκείου Φιλιατρών. Πρόσκληση σε αποκριάτικο party


Η Γ' Λυκείου Φιλιατρών,
σας προσκαλεί στο αποκρτιάτικο party της
που διοργανώνει στο ΚΑΦΕ "ΑΡΧΑΙΟΝ"
την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30

Την μουσική έχει αναλάβει ο Dj Dimitris Marinopoulos

Η είσοδος περιλαμβάνει και ποτό.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε!!!!

Πλούσιο Φωτογραφικό υλικό από την κοπή της Πίτας στην Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής Η ΕΡΑΝΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πριν λίγες μέρες η αναγνώστρια μας Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα μας έστειλε το ρεπορτάζ της από την κοπή της Πίτας που πραγματοποίησε στις 23 Φεβρουαρίου 2014, στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων), η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη". Σχετικό Ρεπορτάζ εδώ
Σήμερα Αναγνώστης του Φιλιατρά News μας έστειλε πλούσιο .......

O μετασχηματισμός της Κεντροαριστεράς, να γίνει χωρίς κυβιστήσεις, με φρέσκα πρόσωπα και απαλλαγμένος από «πολιτικά τσιμπούρια».

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Οι προηγούμενες εθνικές εκλογές θα καταγραφούν ως ιστορικό γεγονός που θα συμπυκνώσει βαθιές μεταβολές στην κοινωνία. Τίποτα δεν πρέπει να παραμείνει όπως χθες αν θέλουμε να λέμε ότι λάβαμε το μήνυμα. Είναι αναγκαίο να διερευνηθούν οι μετασχηματισμοί που προκαλούνται στο πολιτικό .......

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ: ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Δήμος Τριφυλίας στο πλαίσιο της Πράξης “ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ” που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ.......

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Φεβρουαρίου 2014