Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δημοφιλή Video 2012 στο YouTube [ VIDEO ]

Ο PSY και το Gaghnam Style αλλά και το Πουλάκι Τσίου, είναι στην πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών βιντεο στο YouTube σύμφωνα με την ανασκόπηση Rewind YouTube.

Το δημοφιλέστερο video στον πλανήτη, αλλά και στη χώρα μας, είναι το Gangnam Style.

Δείτε παρακάτω  ποιά είναι τα 10 βιντεο με τις περισσότερες προβολές στο ΥouTube στην Ελλάδα.


• PSY – Gangnam Style (971,518,818 views)

• Claydee – Mamacita Buena (Official Video) (16,822,075 views)

• Vegas – Pio Psila (13,748,718 views)

• Δεν ταιριάζετε σου λέω – Παντελής Παντελίδης (9,932,827 views)

• ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ (7,444,768 views)

• Pidaw ta kymata – Stavento & Paola (4,644,401 views)

• Stan – 1 Vradi (Official Video Clip) (3,282,847 views)

• Demy – Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια (3,220,050 views)

• PANTELIS PANTELIDIS – SUNODEUOMAI (3,086,693 views)

• NEBMA feat. MΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ – ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΑΝΩ (2,650,193 views)



Σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Απεργία στις 19 Δεκεμβρίου

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, ξανά στον αγώνα και στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 3εκεμβρίου 2012 προκειμένου να διατρανώσουμε την εναντίωση μας σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική μνημονιακή πολιτική, που αντί για μεταρρύθμιση οδηγεί σε απορρύθμιση του 3ημόσιου τομέα.

Στο όνομα των Ελλειμμάτων, το Κράτος ...........

αποσύρεται σταδιακά από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται 3ημόσια Αγαθά, που είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και για το λόγο αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα.

Στο όνομα των Ελλειμμάτων συνεχίζουν να :
• λεηλατούν τα εισοδήματά μας,
• σφαγιάζουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα,
• εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την υγειονομική μας περίθαλψη,
• μη διστάζουν να δείξουν σε όλους μας την πόρτα της εξόδου από το δικαίωμα της εργασίας ακόμα και με αμφισβητούμενες ως προς τη συνταγματικότητά τους πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακόμα και «καταργώντας» τη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση
• προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, για ακόμα μία φορά, την κοινή γνώμη, για να «απαλλαγούν» από τις δικές τους πολιτικές ευθύνες,
• στοχοποιούν ξανά τους εργαζόμενους στο 3ημόσιο, ψηφίζοντας νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις.

Στον άγριο αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την επιβίωση μας, δεν θα επιτρέψουμε :
• να περάσουν οι νέες απολύσεις όπως και αν αυτές «βαπτίζονται»
• να συνεχιστεί η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας
• να καταρρεύσουν οι 3ημόσιες Υπηρεσίες, τα 3ημόσια Κοινωνικά Αγαθά, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση.
• να συνεχιστεί η εις βάρος μας φορολογική λαίλαπα αφού για άλλη μια φορά οι έχοντες και κατέχοντες βρίσκονται στο απυρόβλητο
Κανένας μόνος του απέναντι στο τσουνάμι των μέτρων.
Αγωνιζόμαστε σήμερα για να υπάρχει αύριο.
Η δικαίωση των αγώνων θα είναι νίκη όλων μας.
Όλη στην απεργία της Τετάρτης 19 Δεκέμβρη 2012''

Πληρωμές 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες [ VIDEO ]

Την πίστωση στους λογαριασμούς γεωργών και κτηνοτρόφων ποσού ύψους 1,1 δισ. ευρώ (το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης), ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά το πέρας της δίωρης σύσκεψης που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς μίλησε για .........

σημαντική ένεση ρευστότητας σε συνέχεια της εξισωτικής αποζημίωσης και της επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ενώ όπως είπε, στόχος της προσπάθειας της κυβέρνησης είναι οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους, να μην αποτελούν πια είδηση, αλλά να είναι ο κανόνας.

Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε «να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, ώστε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων».

Παράλληλα, εντολή του υπουργείου είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες για επιχειρηματικές επενδύσεις και δράσεις στο χώρο της τυποποίησης και της μεταποίησης των εξαγωγικών μας προϊόντων. «Είναι χρέος μας», τόνισε, «να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα της εξωστρέφειας. Και, ήδη επεκτείνουμε ή δημιουργούμε πάνω από 300 μεταποιητικές επιχειρήσεις από μικρότερα μέχρι και μεγάλα σημαντικά εργοστάσια σε όλες τις περιφέρειες».

Όσον αφορά τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΥΠΑΑΤ, ανέφερε ενδεικτικά την καθιέρωση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ για την κάλυψη ζημιών οι οποίες σήμερα δεν αποζημιώνονται.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε, τέλος, πως «θα είμαστε παρόντες στη μάχη για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ... για να διασφαλίσουμε όσον το δυνατόν περισσότερα αγροτικά κονδύλια για την περίοδο 2014 - 2020». «Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους, στους βιοπαλαιστές της γης» και ιδιαίτερη βαρύτητα, επεσήμανε, θα δοθεί στους νέους αγρότες».

Ενεση ρευστότητας 3 δισ. ευρώ

Από τον Ιούνιο έως σήμερα, με την καταβολή και του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης, έχει δοθεί ένεση ρευστότητας στον αγροτικό κόσμο συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε σε 680.000 δικαιούχους η ενιαία ενίσχυση ύψους 2,2 δισ. ευρώ, σε 72.000 δικαιούχους η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ και σε 438.363 δικαιούχους η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου ύψους 163 εκατ. ευρώ.

Για πρώτη φορά επίσης, δίνεται η δυνατότητα ενισχύσεων στην κτηνοτροφία ύψους 25 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα περίοδο, σύμφωνα με τα περιθώρια του κανονισμού de minimis.

Σε δηλώσεις του στο ρ/σ Real FM, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για χρήματα από τη δόση των 34,3 δισ. ευρώ, αλλά από τις επιδοτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για περίπου 700.000 δικαιούχους (το 50% είχε δοθεί στις 15 Οκτωβρίου).

Όπως είπε ο κ. Τσαυτάρης, στη σημερινή σύσκεψη εν οψει και της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας για τη νέα ΚΑΠ ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στροφή προς μια ποιοτικότερη γεωργική παραγωγική διαδικασία και ποιοτικά προϊόντα (προϊόντα ΠΟΠ, τα προϊόντα ΠΓΕ, με βιολογικό τρόπο παραγωγής, παραδοσιακά προϊόντα κ.α.).

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει τους αγρότες

Για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός εμπαίζει τους αγρότες, σχολίασε για τις ανακοινώσεις Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Βαγγέλης Αποστόλου, δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι η καταβολή των ενισχύσεων αυτή την περίοδο αποτελεί πάγια διαχειριστική ενέργεια και συνήθως ανακοινώνεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου «και οπωσδήποτε όχι από τον πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η μοναδική μεταρρύθμιση που ανέφερε ο Πρωθυπουργός, αφορά στην προαιρετική ασφάλιση του ΕΛΓΑ, δηλαδή, όπως υποστηρίζει, την ιδιωτικοποίηση της κάλυψης των ζημιών. «Για μια ακόμη φορά ένα καινούργιο βάρος προστίθεται στις πλάτες των παραγωγών. Αλήθεια που πήγαν οι υποσχέσεις για μείωση του κόστους παραγωγής;» διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι από την μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου η κυβέρνηση Σαμαρά, τόσο οι κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, όσο και οι φορείς που εποπτεύει, βρίσκονται σε καθεστώς αδράνειας, αναμένοντας την αναδιάρθρωσή τους.

ΚΚΕ: Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να κοροϊδέψει τη φτωχή αγροτιά

«Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει, επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα», τονίζει στο σχόλιό του ο Περισσός.

Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «πρόκληση και εμπαιγμό να παρουσιάζει ο πρωθυπουργός ένα ακόμα νέο χαράτσι -την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΛΓΑ για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού- ως ανακουφιστικό μέτρο».



Ναυτεμπορική

Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και... επαγγελματικό στρατό ζητά η Κομισιόν

Την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και τη μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό θέτει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε ...........

η Επιτροπή αναφέρεται στη «συνεισφορά των δαπανών της Άμυνας, στη δημοσιονομική προσαρμογή», σημειώνοντας ότι τη δεκαετία 2000 – 2009, η Ελλάδα είχε σταθερά τις υψηλότερες δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Παρουσιάζει δε, σύμφωνα με την «Ημερησία», το σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών κατά 62% και κατά 41% των μισθών και των συντάξεων των ενόπλων δυνάμεων, για την περίοδο 2009 – 2016, σημειώνοντας ότι περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών θα μπορούσε να επιτευχθεί, αλλά κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών (e-procurement) και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας με τη μετάβαση σε έναν επαγγελματικό στρατό.

newpost

Επιμένει η ΔΕΗ για αυξήσεις έως… 49%!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, επέμεινε σήμερα, στο πλαίσιο ακρόασής του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ότι η επιχείρηση θα πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, από 14% έως… 49%.

Οι βουλευτές άκουσαν άφωνοι τον κ. Ζερβό να.............

χαρακτηρίζει μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο τη σημαντική αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στο τέλος ωστόσο παραδέχτηκε ότι εκείνος μπορεί απλώς να περιοριστεί στη σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Υστερόγραφα

Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ οι ανενεργοί λογαριασμοί

Μπορεί τα λεφτά αυτά, ανά λογαριασμό, να είναι ασήμαντα, στο σύνολο τους, όμως, υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ή ακόμα και δισεκατομμύρια ευρώ

Τους ανενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς έχει βάλει στο μάτι τελευταία το υπουργείο Οικονομικών. Ο λόγος αφορά σε καταθέσεις, με πολύ μικρά υπόλοιπα τα οποία έχουν πάρα πολύ καιρό να «κινηθούν». Δηλαδή, να γίνει κάποια ανάληψη ή κατάθεση, που να τα αφορά.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα λεφτά .........

αυτά, τα οποία είναι μερικά ευρώ και τίποτα περισσότερο, είναι ξεχασμένα από τους δικαιούχους τους για πάνω από 5 χρόνια.

Στο οικονομικό επιτελείο, λοιπόν, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να …ιδιοποιηθούν τα λεφτά αυτά, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου. Και μπορεί τα λεφτά αυτά, ανά λογαριασμό, να είναι ασήμαντα, όμως, στο σύνολο τους, υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ή ακόμα και δισεκατομμύρια. Κι όπως είναι φυσικό, θα αποτελέσουν μια μεγάλη «ανάσα» για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, έτσι όπως είναι σήμερα. Το σχέδιο τελεί υπό εξέταση και μελετώνται όλες οι κρίσιμες παράμετροι που το αφορούν. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι θα υλοποιηθεί, με την πρώτη ευκαιρία και αμέσως μόλις δοθεί το απαραίτητο πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εποπτικές της αρχές, που είναι αρμόδιες.

Market Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Αδειάστε τους λογαριασμούς σας γιατί η  κυβέρνηση θα τα αρπάξει από τους λογαριασμούς του κόσμου. Ακόμα και αυτούς που μπορεί να εχουν και 10 ευρώ μέσα.

Online σύνδεση των ταμειακών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Τι προβλέπει το σχέδιο ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το νέο, εξελιγμένο σύστημα της ΓΓΠΣ, με στόχο την απόδοση ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την online διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με το αναβαθμισμένο λογισμικό του Taxisnet.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για ............

την ανάθεση του έργου αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ και ο μειοδότης αναμένεται να αναδειχθεί εντός των προσεχών ημερών, ενώ στη συνέχεια, πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές τους στο νέο σύστημα.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι, μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου, να αποδίδεται ο ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να γίνεται άμεση ενημέρωση για όλες τις κινήσεις και τις συναλλαγές των επιχειρήσεων. Εξάλλου, στον σχεδιασμό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, όπου θα καταγραφεί το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας. Έτσι, το ΥΠΟΙΚ θα έχει μια πλήρη εικόνα για τις πωλήσεις και τους τζίρους των επιχειρήσεων και θα μπορεί να συγκρίνει τα στοιχεία με τις φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, το νέο σύστημα θα φέρει ένα καίριο πλήγμα στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, διευκολύνοντας τον φορολογικό έλεγχο, καθώς θα καταστήσει πιο εύκολο τον εντοπισμό περιπτώσεων μη έκδοσης αποδείξεων ή έκδοσης εικονικών τιμολογίων. Εξάλλου, τα ίδια στελέχη εκτιμούν πως η εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου θα τονώσει σημαντικά τα κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων.

Φορολογικά Νέα

Ετοιμάζεται το κούρεμα Νο3

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι το ελληνικό χρέος θα υποστεί ένα νέο κούρεμα, παρότι δεν το παραδέχονται επίσημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το ελληνικό χρέος οδεύει προς νέο κούρεμα. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μολονότι επισήμως δεν το παραδέχονται, στις μεταξύ τους συζητήσεις το αναφέρουν ως ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Η… υπόνοια αυτή, μάλιστα, ενισχύθηκε έτι ...........

περαιτέρω μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Moody’s, η οποία ξεκάθαρα τόνισε σε έκθεση της ότι παρά το τελευταίο haircut, το χρέος της Ελλάδας δεν θα καταστεί βιώσιμο. Το ζητούμενο, πλέον, είναι πότε και πως θα γίνει ξανά ένα ανάλογο κούρεμα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τα τέλη Μαΐου, με πιθανότερο σενάριο να επιβεβαιωθεί η αρχική εκτίμηση των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Οι εν λόγω είχαν προβλέψει εδώ και περίπου τρεις μήνες ότι το κατάλληλο κούρεμα για την περίπτωση της Ελλάδας αφορά στο επίσημο χρέος, δηλαδή στο χρέος που αφορά σε ομόλογα τα οποία έχουν εκδοθεί από τη χώρα μας και έχουν αγορασθεί από άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι κρατικοί προϋπολογισμοί θα υποστούν μια μεγάλη αφαίμαξη την οποία είναι άγνωστο αν μπορούν και να σηκώσουν.

Market Beast

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.

Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση το συντομότερο δυνατό.


Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος στήριξης τέκνων

Καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα κριτήρια για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, που θα αντικαταστήσει από το 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. Το νέο επίδομα θα χορηγείται από το πρώτο παιδί και ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος μπορεί να φτάσει ως και τα 2.160 (σ.σ. για οικογένεια με 4 παιδιά και εισόδημα ως 12.000 ευρώ).

Η πληρωμή θα γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό ............

λογαριασμό του δικαιούχου. Το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Οικονομικών και Εργασίας) που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» για το ενιαίο επίδομα τέκνων προβλέπει τα εξής:

• Το επίδομα θα χορηγείται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα θα χορηγηθεί για πρώτη φορά στο τέλους του δεύτερου τριμήνου του 2013!!!
• Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ώστε να γίνεται άμεσα ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μητρώου ΟΓΑ.
• Ο δικαιούχος του επιδόματος θα πρέπει να ενημερώνει με σχετική δήλωση για κάθε μεταβολή της οικογενειακής του κατάστασης.

Σύμφωνα με τα εισοδηματικά κριτήρια που θεσπίζονται:

1. Από τα νέα επιδόματα επηρεάζονται πάνω από 380 χιλιάδες οικογένειες οι περισσότερες εκ των οποίων θα παίρνουν από την 1η-1-2013 σημαντικά μειωμένα επιδόματα, ενώ για πολλές θα καταργηθούν.

2. Κερδισμένοι είναι οι χαμηλόμισθοι, καθώς θα πάρουν για πρώτη φορά οικογενειακό επίδομα και μάλιστα από το πρώτο κιόλας παιδί.

3. Χαμένοι είναι οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι οι οποίοι ως τώρα στηρίζονταν από την Πολιτεία με την καταβολή ολόκληρου του επιδόματος, ενώ τώρα θα παίρνουν αναλογία του και μάλιστα επί μικρότερου σε σχέση με πριν επιδόματος. Για παράδειγμα, πολύτεκνοι (4 παιδιά) με εισόδημα άνω των 33 χιλιάδων ευρώ θα συνεχίσουν μεν να λαμβάνουν τα επιδόματα, πλην, όμως, τα ποσά που θα παίρνουν θα είναι μειωμένα ως και 65%.

Τα ποσά του νέου επιδόματος είναι:
• 40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί.
• 80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά.
• 130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και
• 180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά.
• Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο θα χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος χωρίζονται σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες ως εξής:
1. Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1/3, δηλαδή κατά 2.000 ευρώ, για τη σύζυγο και κατά 1/6, δηλαδή κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Η κατηγορία αυτή θα παίρνει το σύνολο του οικογενειακού επιδόματος. Έτσι, δικαιούχος με ένα παιδί και εισόδημα ως 9.000 ευρώ θα δικαιούται 40 ευρώ το μήνα. Αν έχει δύο παιδιά και εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πάρει 80 ευρώ.

2. Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1/3 για τη σύζυγο και κατά 1/6 για κάθε παιδί. Η εν λόγω κατηγορία δικαιούχων θα παίρνει τα 2/3 του επιδόματος. Για παράδειγμα δικαιούχος με τρία παιδιά και εισόδημα 12.000 ευρώ με προσαύξηση κατά 4.000 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 6000 ευρώ για τα τρία παιδιά ήτοι συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ θα πάρει τα 2/3 από το επίδομα των 130 ευρώ, δηλαδή 86,6 ευρώ και για τα τρία παιδιά!

3. Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ που προσαυξάνεται επίσης κατά 1/3 για τη σύζυγο και κατά 1/6 για κάθε παιδί. Η κατηγορία αυτή θα παίρνει το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος. Για παράδειγμα, δικαιούχος με εισόδημα από 22.000 ως 33.000 ευρώ και 3 παιδιά θα παίρνει το 1/3 δηλαδή 43,3 ευρώ το μήνα και για τα τρία παιδιά.

Μπαίνει λοιπών και το κερασάκι στην τούρτα που είναι η περικοπή του επιδόματος τριτέκνων-πολυτέκνων ,ένα επίδομα πραγματική ανάσα για εμάς και τα παιδιά μας, ένα μικρό ποσόν αλλά ζωτικής σημασίας για όλους μας. Βεβαίως δεν κάναμε παιδιά για να πάρουμε το πενιχρό επίδομα τριτεκνίας κάναμε παιδιά επειδή τα αγαπάμε επειδή το θέλαμε. Αναγκάζονται όμως μεγάλο μέρος των τριτέκνων-πολυτέκνων οικογενειών να στηρίζονται πια και σε αυτό το επίδομα ,στη Μεσσηνία με βάση τα στοιχεία μας το 50% των οικογενειών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Κάποιες οικογένειες ΖΟΥΝ με αυτό το επίδομα (δεν εργάζεται κανένα μέλος της οικογένειας) και κάποιες άλλες καλύπτουν βασικές ανάγκες των παιδιών τους με αυτό.

Αν και στον εν λόγο επίδομα δεν θα έπρεπε να υπάρχει ΚΑΝΕΝΟΣ είδους εισοδηματικό κριτήριο, καθώς αυτό το επίδομα δόθηκε ως κίνητρο στα ζευγάρια που ήθελαν να κάνουν οικογένεια, για να κάνουν τρία παιδιά και να μην μένουν στο ένα και τα δύο( όπως συμβαίνει στην μέση ελληνική οικογένεια). Τουλάχιστον οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως το εισοδηματικό κριτήριο που καθορίστηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση και το τοποθετεί κάτω από τα 6.000 ευρώ πρέπει να θεωρείτε απαράδεκτο και μη ρεαλιστικό.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι πολυμελείς οικογένειες είναι αυτές που στηρίζουν την κοινωνία μας αφού εθελοντικά μετατοπίστηκαν από το Εγώ στο Εμείς ! Έχουν αποδεκτέι την κρισιμότητα της καταστάσεως και σηκώνουν αγόγγυστα περισσότερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί και πως αν δεν αλλάξει η σημερινή πραγματικότητα είναι αυτές που οδηγούνται με κάθε τρόπο στην εξαθλίωση και στο περιθώριο της κοινωνίας.
Τέλος σύμφωνα με μελέτες ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας έχει κατρακυλήσει στο 1 με 1,02 όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται τουλάχιστον 2,1 ! Οπότε, πριν είναι πολλή αργά, δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω ότι η μόνη ελπίδα είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κινήτρων πρόνοιας και αλληλεγγύης στις οικογένειές με πολλά παιδιά,(ιδιαίτερα σήμερα) και όχι η αποψίλωση των ήδη υπαρχόντων .


ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,Μaster ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 17-12-2012 ]



Σύλλογος τριών τέκνων Μεσσηνίας: Διάθεση τροφίμων 2012

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα μοιραστούν τα τρόφιμα του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Καλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν στις αποθήκες του κ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΑ από τις 9:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

Για τη παραλαβή απαιτείται η ανανέωση της κάρτας. Να ...........

ενημερώσουμε τους γονείς ότι στο χώρο της αποθήκης θα λειτουργήσει ανταλλακτικό ρούχων.

 Όσοι θέλουν να φέρουν ρούχα να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά. Τηλ. Επικοινωνίας 6936834169

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Περιβαλλοντική «βόμβα» η ανεξέλεγκτη διάθεση λυματολάσπης;

Τεράστια ερωτηματικά, έντονη ανησυχία και πολλαπλούς φόβους σε πολίτες προκαλεί στην Τριφυλία η ανεξέλεγκτη διάθεση της λυματολάσπης των Βιολογικών Καθαρισμών Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
Για τη λυματολάσπη του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας έφτασαν στο «Θ» καταγγελίες πολιτών για ανεξέλεγκτη διάθεσή της στον – παράνομο – σκουπιδότοπο (ΧΑΔΑ) στο Αλιμάκι, στη θέση «Λυκοχορός» και, μάλιστα, με αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό.

Για τη λυματολάσπη του Β.Κ. Φιλιατρών, ερευνώντας να .............

μάθουμε τι συμβαίνει, πληροφορηθήκαμε πως εδώ και καιρό παραμένει στις κλίνες ιλύος, καθώς είναι μικρή η ποσότητά της, επειδή δεν έχει συνδεθεί με το νέο δίκτυο αποχέτευσης μεγάλος αριθμός παροχών οικιών και καταστημάτων. Ωστόσο, κάτοικοι των Φιλιατρών εκφράζουν ερωτηματικά σχετικά με το αν όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας του Β.Κ. έχει μεταφερθεί λυματολάσπη στην – παράνομη – χωματερή των Φιλιατρών. Χωματερή για την οποία, θυμίζουμε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο για τη λειτουργία της στο Δήμο Τριφυλίας και αποφάσισε το οριστικό κλείσιμό της, χωρίς αυτό, πάντως, να έχει γίνει ακόμη από το Δήμο!

Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους του Β.Κ. Φιλιατρών, πρέπει «η παραγόμενη λάσπη να διατίθεται σε οργανωμένο χώρο απόθεσης», που τέτοιος σε καμία περίπτωση δεν είναι η παράνομη χωματερή των Φιλιατρών.
Επίσης, οι Π.Ο. εγκρίθηκαν το 2003 και έχουν λήξει από τις 31-12-2005, ενώ έκτοτε έχουν περάσει 7 χρόνια. Η σχετική ελληνική νομοθεσία έχει αλλάξει χωρίς να έχουν αλλάξει, τροποποιηθεί και ενσωματωθεί οι διατάξεις των Π.Ο. σε αυτή. Πάντως, σημειώνεται πως στην ηλεκτρονική σελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων για τις
Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων – Βάση Δεδομένων Παρακολούθησης Λειτουργίας (http://ypeka.plexscape.com), για την επεξεργασία ιλύος αναφέρεται πως γίνεται πάχυνση και αφυδάτωση, χωρίς να παρέχεται κανένα στοιχείο για τη διάθεση της παραγόμενης λυματολάσπης, ενώ αναφέρεται πως για το 2011 ικανοποιούνται τα απαιτούμενα όρια εκροής από την εγκατάσταση και λειτουργεί σωστά ο βιολογικός καθαρισμός!
Όπως, ωστόσο, πληροφορηθήκαμε, τα προβλήματα του Β.Κ. είναι πολλά και έχουν επισημανθεί πολλάκις και στη Δημοτική Αρχή, ενώ υπάρχει κίνδυνος οι δεξαμενές να τεθούν ακόμη και εκτός λειτουργίας!

Ο δε Βιολογικός Καθαρισμός της Κυπαρισσίας εγκαινιάστηκε στις 30 Ιουλίου 2012 και βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία από την κοινοπραξία που κατασκεύασε το έργο. Όπως έχει γίνει γνωστό, από το Μάιο που ξεκίνησε η λειτουργία του, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα.
Τι γίνεται, όμως, η παραγόμενη λυματολάσπη; Όπως μας κατήγγελλαν πολίτες, η λυματολάσπη μεταφέρεται από το Βιολογικό Καθαρισμό και διατίθεται ανεξέλεγκτα στο σκουπιδότοπο της Κυπαρισσίας στο Αλιμάκι, στη θέση «Λυκοχορός». Όπως, μάλιστα, μας είπαν, οχήματα του Δήμου – ανοιχτό φορτηγό – τη μεταφέρουν «χύμα» και την αδειάζουν εκεί που αδειάζουν και τα σκουπίδια!
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους του Βιολογικού Καθαρισμού, όπως μάθαμε, η παραγόμενη λυματολάσπη πρέπει να διατίθεται σε νόμιμα λειτουργούντα ΧΥΤΑ. Επειδή από τότε που εγκρίθηκαν οι Π.Ο. μέχρι σήμερα έχει αλλάξει η νομοθεσία, η διάθεση της λυματολάσπης πρέπει, πλέον, να γίνεται σε νόμιμο ΧΥΤΥ, ενώ θα έπρεπε οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας να έχουν περιληφθεί – ενσωματωθεί σε τροποποίηση των Π.Ο. του Βιολογικού.

Βεβαίως, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως η παραγόμενη λυματολάσπη του Β.Κ. Κυπαρισσίας που διατίθεται ανεξέλεγκτα στο σκουπιδότοπο δεν αποτελεί τοξική «βόμβα» και δεν είναι επιβλαβής για το περιβάλλον.
Ωστόσο, οι πολίτες κάνουν λόγο για περιβαλλοντική «βόμβα», καθώς από το σκουπιδότοπο, μαζί με τα κάθε είδους και λογής σκουπίδια που απορρίπτονται στο χώρο, προκαλείται βλάβη και ζημιά στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, ενώ σημειώνουν πως με τις βροχές όλα από το υπέδαφος καταλήγουν και μολύνουν πηγές και τον Αρκαδικό ποταμό!
Τελικά, η λυματολάσπη αποτελεί περιβαλλοντική «βόμβα»;

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

20 νεκρά παιδιά και η 2η Συνταγματική Τροποποίηση!...

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να λειτουργήσει σε μια νέα τοποθεσία το δημοτικό σχολείο Sandy Hook του Newtown, Connecticut όπου την περασμένη Παρασκευή ένας νεαρός δολοφόνησε 20 παιδάκια και 6 ενήλικες.

Ανακοινώθηκε ότι το σχολείο όπου εκτυλίχθηκε το απίστευτο δράμα θα παραμείνει κλειστό, εάν όχι για πάντα, πάντως για μεγάλο διάστημα.
Το δράμα που ζει η κωμόπολη του Newtown του .............

Connecticut με 20 δολοφονημένα παιδάκια ηλικίας 5 έως 10 ετών και 6 ώριμα άτομα είναι σύνθετο: έχει στοιχεία κοινωνικής σύγκρουσης ανάμεσα σε εκείνους που επιμένουν στην ελεύθερη αγορά και κατοχή όπλων στις ΗΠΑ και εκείνων που ζητούν την κατάργηση ουσιαστικά της 2ης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ που το επιτρέπει…

Στο μεταξύ είδαμε τον Πρόεδρο Ομπάμα με δάκρυα στα μάτια και την Αμερικανική Κοινή γνώμη διχασμένη, για μια ακόμη φορά, εξαιτίας της νέας μαζικής δολοφονίας αθώων ανθρώπων και μάλιστα μικρών παιδιών.
Ο βίαιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες έχει πολλά πρόσωπα που ξεκινούν από τα οδικά, θαλάσσια ή εναέρια ατυχήματα και φτάνουν στην εγκληματική πράξη.
Στόχος του κοινωνικού συστήματος υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η αποτροπή μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης της πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικής συμπεριφοράς που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο της αφαίρεσης μιας ζωής.

Το βιβλικό παράδειγμα της αδελφοκτονίας του Άβελ από τον Κάϊν λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε συμβολικό επίπεδο δεδομένου ότι μέσα στην εκκλησία του Χριστού μας είμαστε «όλοι αδέλφια».
Και εδώ έρχεται το μεγάλο θέμα της συνυπευθυνότητας όταν μέσα από τα ΜΜΕ εμείς ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ στα παιδιά μας πώς να φονεύουν, πώς να κρατούν και να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα για να σκοτώσουν!...
Το ζήσαμε ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ πολλές φορές αυτό το γεγονός στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος και ενώ σκούπιζε τα δάκρυά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος κ Ομπάμα με αφορμή το ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ σε πολλές διαστάσεις του δράμα στο Newtown, Connecticut!..

Για τις 62 μαζικές δολοφονίες στις ΗΠΑ σας παραπέμπω στον ιστότοπο http://www.motherjones.com/politics/2012/07/mass-shootings-map)
Η Αγγλία έχει καταγράψει 3 περιστατικά μαζικής δολοφονίας: το 1987 στο Hungerford με 16 νεκρούς, το 1996 στο Stirling με 16 παιδιά και τον γυμναστή τους νεκρά και το 2010 στο Cumbria με 12 νεκρούς.
Το είχαμε ζήσει με τον νεαρό άνδρα που δολοφόνησε εβδομήντα δύο εφήβους σε κάμπινγκ στην Νορβηγία, αφού είχε προξενήσει το θάνατο με βομβιστική επίθεση σε άλλα 9 άτομα…
Το ζήσαμε πριν λίγους μήνες σε Αμερικανικό Κινηματογράφο όπου προβαλλόταν η τελευταία ταινία του Batman και πριν μερικά χρόνια 2 φορές μέσα σε διάστημα λίγων μηνών σε σχολικό ίδρυμα της Φινλανδίας, μιας χώρας που σε παγκόσμια κλίμακα έχει μαζί με την Αμερική και την Υεμένη πολύ ψηλές αναλογίες ατόμων άνω των 15 που οπλοφορούν νόμιμα!..

Η διαμάχη των υποστηρικτών της 2ης Συνταγματικής Τροποποίησης και αυτών που ζητούν την κατάργησή της στην Αμερική τώρα περιλαμβάνει και το ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ στοιχείο ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποιούν ημι-αυτόματα και αυτόματα «επιθετικά» όπλα με γεμιστήρες μέχρι και 100 βλημάτων!...
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τους μηχανισμούς της ΤΑΥΤΙΣΗΣ και της ΜΙΜΗΣΗΣ, μέσα από επαναλαμβανόμενες στα ΜΜΕ σκηνές βαρβαρότητας από άνθρωπο σε συνάνθρωπο χωρίς κανένα λόγο ή με την απίστευτη δικαιολογία της «ανθρωπιστικής-απελευθερωτικής παρέμβασης» και επαναλαμβάνουν, βιωματικά, χωρίς βαθύτερη συνειδητοποίηση, ΟΛΑ όσα εμείς τους μαθαίνουμε…
Κατακερματίζεται έτσι η συστηματική προσπάθεια κάθε κοινωνίας από συστάσεως του πρώτου κοινωνικού συστήματος να μετουσιώσει τον άνθρωπο-ζώο σε άνθρωπο κοινωνικό με τη βοήθεια κλασικών δομών και θεσμών όπως η οικογένεια, η παιδεία, η θρησκεία, το σύστημα Δικαιοσύνης και το σύστημα ελέγχου και καταστολής.

Κάθε φορά που μας έρχονται ειδήσεις από την Εσπερία για ανήλικους που δολοφονούν ανήλικους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την γειτονιά τους ή μέσα στην σχολική αίθουσα ΟΛΟΙ εμείς κουνάμε «ίσως αυτάρεσκα» τα κεφάλια εφησυχάζοντας εαυτούς και αλλήλους ότι «εδώ είναι Ελλάδα» εδώ τέτοια πράγματα ΔΕΝ συμβαίνουν…
Και είναι αλήθεια ότι τέτοια κοινωνικά φαινόμενα είναι απόμακρα στη φύση του Έλληνα και της Ελληνικής κοινωνίας αλλά ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε και εμείς μήπως χρειάζεται να προετοιμασθούμε για να τα χειριστούμε;

Να δεχθούμε ως ορθό και όχι τόσο απομακρυσμένο από την ορθή ερμηνεία τέτοιων φαινόμενων, όπου παιδιά και ενήλικες ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ενήλικες και παιδιά, το αναδυόμενο, σύγχρονο ψυχοκοινωνικό μοντέλο που εξυπηρετεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και στοχεύει στη δημιουργία αυριανών ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ που θα μπορούν εύκολα, απρόσωπα και χωρίς να καταδιώκονται από ενοχές και ερινύες να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ εξυπηρετώντας τις προδιαγραφές τύπου «απελευθερωτικών» και “ανθρωπιστικών“ πολέμων;

Ή, μήπως, όταν και ενήλικα άτομα αλλά και έφηβοι ή παιδιά σκοτώνουν, εφόσον εμείς ΔΕΝ φροντίσαμε να ανακόψουμε τις προσπάθειες κάποιων κέντρων που εξυπηρετούν αυτήν την ερμηνεία, ΟΛΟΙ εμείς που αδρανούμε είμαστε, εκούσια - ακούσια ΣΥΝ - υπεύθυνοι;
Εσείς τι λέτε;

Οι ευχές που μας στέλνετε: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενιών Κυπαρισσίας



Οι ευχές που μας στέλνετε: Νοσοκομείο Κυπαρισσίας



Οι ευχές ου μας στέλνετε: Κυνηγετικός Σύλλογος Κυπαρισσίας



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PGS

Έρχεται το Nordic για έρευνες πετρελαίου στη Μεσσηνία


Στην περιοχή της Πελοποννήσου «κατεβαίνει» τις επόμενες ημέρες το ..............

ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) που πραγματοποιεί θαλάσσιες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Σύμφωνα με το χάρτη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μέσα στις προς έρευνα περιοχές είναι και αυτή της Μεσσηνίας. Οι δε έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα που θα έχουν συλλεγεί θα σταλούν στα κεντρικά ερευνητικά γραφεία της εταιρείας στο Χιούστον των ΗΠΑ ή στο Λονδίνο για επεξεργασία και ερμηνεία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει ήδη εισπράξει τα πρώτα χρήματα από τα πετρέλαια στο Ιόνιο από το δεύτερο πρόγραμμα, που «τρέχει» παράλληλα με τις έρευνες.

Ειδικότερα, το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) έχει ολοκληρώσει το 35% της έρευνας, έχει καλύψει την περιοχή γύρω από την Κέρκυρα, τα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, ενώ σε λίγες ημέρες κατεβαίνει προς Κατάκολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΚΑΛΑΝΤΑ" στην Τσακώνα με εγκαίνια τη Δευτέρα, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία την Παρασκευή. Όλο το παρασκήνιο για την Ολυμπία Οδό και η συμφωνία με τις εταιρίες. Όμως η υπόθεση έχει πολύ δρόμο...
Αυτό είναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους για την υγεία παρουσίασε χθες στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Εν τω μεταξύ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδας.
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ της ελληνικής ΑΟΖ ξεδίπλωσε στην Κυπαρισσία, σε επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Νίκος Λυγερός.
"ΡΙΚΣΣΥ" απο την Καλαμάτα ξεκίνησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του.
ΝΕΑ "ΚΕΝΤΑ" απο τη διοίκηση με 1 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την υπογραφή ένταξης απο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον αγωγό λυμάτων μέχρι τις Κιτριές ήρθαν οι Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Τι είπε χθες ο δήμαρχος για το οικόπεδο 48 στρ. στη Δυτική Παραλία, την απεργία στους Δήμους και το πρόβλημα με τα σκουπίδια, τα σχεδιαζόμενα έργα ανάπλασης στον Προλιμένα.

Κάλεσμα του δημάρχου Παν. Νίκα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα.

ΣΤΗ Ν.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ της ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Μαρία Ρεπούση, η οποία σε συνέντευξη τόνισε:"Η τρικομματική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", ενώ εκτίμησε οτι οι πολιτικές θα αποδώσουν το 2ο εξάμηνο του 2013.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!