Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PGS

Έρχεται το Nordic για έρευνες πετρελαίου στη Μεσσηνία


Στην περιοχή της Πελοποννήσου «κατεβαίνει» τις επόμενες ημέρες το ..............

ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) που πραγματοποιεί θαλάσσιες σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη. Σύμφωνα με το χάρτη που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μέσα στις προς έρευνα περιοχές είναι και αυτή της Μεσσηνίας. Οι δε έρευνες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα που θα έχουν συλλεγεί θα σταλούν στα κεντρικά ερευνητικά γραφεία της εταιρείας στο Χιούστον των ΗΠΑ ή στο Λονδίνο για επεξεργασία και ερμηνεία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει ήδη εισπράξει τα πρώτα χρήματα από τα πετρέλαια στο Ιόνιο από το δεύτερο πρόγραμμα, που «τρέχει» παράλληλα με τις έρευνες.

Ειδικότερα, το ερευνητικό πλοίο της νορβηγικής εταιρείας PGS (Petroleum Geo-Services) έχει ολοκληρώσει το 35% της έρευνας, έχει καλύψει την περιοχή γύρω από την Κέρκυρα, τα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου, ενώ σε λίγες ημέρες κατεβαίνει προς Κατάκολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

"ΚΑΛΑΝΤΑ" στην Τσακώνα με εγκαίνια τη Δευτέρα, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία την Παρασκευή. Όλο το παρασκήνιο για την Ολυμπία Οδό και η συμφωνία με τις εταιρίες. Όμως η υπόθεση έχει πολύ δρόμο...
Αυτό είναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ", στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους για την υγεία παρουσίασε χθες στους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Εν τω μεταξύ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδας.
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ της ελληνικής ΑΟΖ ξεδίπλωσε στην Κυπαρισσία, σε επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Νίκος Λυγερός.
"ΡΙΚΣΣΥ" απο την Καλαμάτα ξεκίνησε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του.
ΝΕΑ "ΚΕΝΤΑ" απο τη διοίκηση με 1 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με την υπογραφή ένταξης απο τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για τον αγωγό λυμάτων μέχρι τις Κιτριές ήρθαν οι Δήμοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Τι είπε χθες ο δήμαρχος για το οικόπεδο 48 στρ. στη Δυτική Παραλία, την απεργία στους Δήμους και το πρόβλημα με τα σκουπίδια, τα σχεδιαζόμενα έργα ανάπλασης στον Προλιμένα.

Κάλεσμα του δημάρχου Παν. Νίκα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Καλαμάτα.

ΣΤΗ Ν.Σ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ της ΔΗΜΑΡ η βουλευτής Μαρία Ρεπούση, η οποία σε συνέντευξη τόνισε:"Η τρικομματική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", ενώ εκτίμησε οτι οι πολιτικές θα αποδώσουν το 2ο εξάμηνο του 2013.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.