Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απόλυτη Ευφυΐα [ Limitless ]

Απόλυτη Ευφυΐα [ Limitless ]

του Νιλ Μπέργκερ

Με τους: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έιμπι Κόρνις, Άνα Φρίελ

Προβολές: 26, 27, 28 και 29 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Υπόθεση:........

Ο φιλόδοξος συγγραφέας Έντι Μόρα (Κούπερ) πάσχει από χρόνια έλλειψη έμπνευσης. Η ζωή του όμως, θα αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, όταν ένας παλιός του φίλος θα του προτείνει το NZT, ένα νέο, επαναστατικό φαρμακευτικό σκεύασμα που του δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλες του τις δυνατότητες. Με τις εγκεφαλικές του συνάψεις να δουλεύουν υπερωρίες, ο Έντι μπορεί να θυμηθεί ό,τι έχει διαβάσει, δει ή ακούσει στη ζωή του. Μπορεί να μάθει μία καινούργια ξένη γλώσσα μέσα σε μία μέρα, να κατανοήσει περίπλοκες συναρτήσεις και να γοητεύει όποιον συναντά – υπό την αίρεση ότι δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν ότι συνεχίζει να παίρνει το μη κλινικά δοκιμασμένο φάρμακο.

Πολύ σύντομα ο Έντι θα σαρώσει τη Γουόλ Στριτ, μετατρέποντας ένα μικρό κεφάλαιο σε εκατομμύρια. Τα κατορθώματά του όμως, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του μεγιστάνα Καρλ Βαν Λουν (Ντε Νίρο), ο οποίος θα τον προσκαλέσει να συντονίσει τη μεγαλύτερη συγχώνευση στην ιστορία των επιχειρήσεων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα καταστήσουν τον Έντι στόχο κάποιων κακοπροαίρετων ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τα αποθέματα NZT του Έντι.

Με τη ζωή του να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και τις παρενέργειες του χαπιού να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ο Έντι θα έρθει αντιμέτωπος με μυστηριώδεις ανθρώπους που παρακολουθούν κάθε του βήμα, έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ και μια αμείλικτη αστυνομική έρευνα.

Δείτε το trailer από την ταινία:



Συλλυπητήρια επιστολή Τατούλη για την απώλεια του Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του εκλεκτού αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή.

Ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής έχασε τη ζωή του υπηρετώντας με ηρωισμό το καθήκον του.

Θα αποτελεί για εμάς παράδειγμα θυσίας και ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζει την ευθύνη μας να συμβάλλουμε και να αγωνιστούμε για να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα στην άνιση μάχη των Πυροσβεστών μας με τις φλόγες.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και την .............

ειλικρινή μας συμπαράσταση στους οικείους του όσο και στην οικογένεια του Πυροσβεστικού μας Σώματος.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Ερωτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στη Δυτική Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Ηλεία)

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: Επέκταση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στη Δυτική Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Ηλεία)

Κύριε Υπουργέ ...........

Πρόσφατα σε σύσκεψη, που έγινε στο Λεβίδι Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και με την συμμετοχή Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. Παπαρσένο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ, η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο Αγωγός μήκους 159 χιλιομέτρων, κόστους 130 εκ. ευρώ, διέρχεται από την ευρύτερη περιοχή των πόλεων Κορίνθου, Άργους, Ναυπλίου, Τρίπολης και καταλήγει στη Μεγαλόπολη.

Στο επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΣΦΑ, πουθενά δεν αναφέρεται, ούτε και υπάρχει μελέτη για επέκταση του αγωγού Νοτιοδυτικότερα στην Ηλεία και Μεσσηνία. Το φυσικό αέριο αποτελεί ασφαλή, φθηνή και ως εκ τούτο ανταγωνιστική πηγή ενέργειας. Ο αποκλεισμός της Δυτικής Πελοποννήσου από τα ενεργειακά δίκτυα, θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την αναπτυξιακή της προοπτική. Μεγάλες τουριστικές μονάδες, βιοτεχνίες και βιομηχανίες μεταποίησης, μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες, ουσιαστικά υπολείπονται από το μη ανταγωνιστικό κόστος των σημερινών ενεργειακών τους αναγκών, έναντι της χρήσης του φυσικού αερίου από αντίστοιχες μονάδες της Πελοποννήσου.

Κύριε Υπουργέ

Επιβάλλεται άμεσα η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Πελοποννήσου. Η μελέτη κόστους- οφέλους από τη χρήση του φυσικού αερίου, αναγόμενη στο κόστος μεταφοράς σίγουρα είναι θετική.

Εξ’ άλλου πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η δυναμική της περιοχής στον Τομέα του Τουρισμού, της Αγροτικής Οικονομίας και των Μεταφορών ( Πολύτροπες μεταφορές – Διαμετακομιστικό Κέντρο)

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας και οι εποπτευόμενοι από εσάς φορείς, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Άγιοι Θεόδωροι – Τρίπολη – Μεγαλόπολη στη Δυτική Πελοποννήσο, δηλαδή Μεσσηνία και Ηλεία;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Αντωνακόπουλος Παναγιώτης
Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης

Ψευδεπίγραφη συμμετοχή των πολιτών στην πορεία της Χώρας. Δημοψηφίσματα ή προσπάθεια παραπλάνησης;

Μέσα στον ορυμαγδό της οικονομικής κρίσης και των αδιέξοδων πολιτικών που επιτείνουν την ύφεση και τη λαϊκή δυσαρέσκεια, βλέπουμε την Κυβέρνηση Παπανδρέου ,μετά από την αξιολόγηση και των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν πλέον σημαντικό και διευρυνόμενο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ν΄ αναζητά διεξόδους διαφυγής .

Έτσι ξεκινούν επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα και «κρυφτούλι» με τους θεσμούς.

Ως φαίνεται σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος..........

στις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο την εκτόνωση της «Αγανάκτησης» των πολιτών, και την προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου ως ο ηγέτης μίας ακόμη μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά τη βεβιασμένη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Σκέφτονται να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, χωρίς να έχουν εξεύρει ακόμη το ερώτημα που υποτίθεται πρέπει να είναι εθνικής ή μείζονος σημασίας για την πορεία του Ελληνικού λαού, όπως ορίζει μέχρι σήμερα το Σύνταγμα.

Αναζητώντας διεξόδους διαφυγής από την έντονη λαϊκή αγανάκτηση που αντανακλά σε όλους τους Κυβερνητικούς αξιωματούχους , αλλά και στους απλούς βουλευτές, θα επιχειρηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, το σχέδιο «δημοψήφισμα».

Τα δημοψηφίσματα, ως έκφραση άμεσης δημοκρατίας, είναι αποδεκτά και έπρεπε να έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Π.χ. άριστη στιγμή θα ήταν η αποδοχή ή όχι του μνημονίου 1, η εμπλοκή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης ή το μεσοπρόθεσμο. Είναι άλλωστε πολιτικές επιλογές που δεσμεύουν μακροχρόνια τη Χώρα και κάλλιστα μπορούσε να έχει ζητηθεί η συμμετοχή του λαού.

Δεν επιτρέπεται όμως, να αποτελούν την εύκολη λύση για να εκτονώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, η δυσθυμία και η αγανάκτηση .

Η Χώρα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα, πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού παρουσιάζει σημάδια εκτροχιασμού.

Την ίδια ώρα οι επιτελείς της Τρόικας, που εξετάζουν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία, δε φαίνεται να πείθονται από το Οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο που επιμένει ότι η οικονομική δραστηριότητα κατά το τελευταίο τετράμηνο είναι πιο έντονη και ότι το χαμένο έδαφος έχει ελπίδες να καλυφθεί.

Έτσι, τα έσοδα συνεχίζουν να είναι χαμηλότερα φέτος κατά 1,9 δισ. καθώς στα κρατικά ταμεία μπήκαν στο επτάμηνο του 2011 μόνο 29,9 δισ. αντί των 31,4 πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή οι επιστροφές ήταν υψηλότερες στα 3,1 δισ. από 2,7 πέρυσι.

Άσχημη εικόνα παρουσιάζουν και οι δαπάνες που αυξάνονται κατά 2,7 δισ. αντί να μειώνονται, όπως ορίζει το πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ελλείμματος κατά 25%, που έφτασε ήδη τα 15,6 δισ. έναντι 12,4 την ίδια περίοδο πέρυσι, γεγονός που θέτει επιτακτικά το ερώτημα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι φανερό πως η μόνη απεμπλοκή από το αδιέξοδο είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Που κρίνει συνολικά πολιτικές και πρόσωπα.
Δεν είναι στιγμή απλώς για τη δημιουργία «άλλοθι» για να γαντζωθούν απλώς στην εξουσία, αλλά για γενναία παραδοχή του λάθους και εκκίνησης άλλου μείγματος πολιτικής, προκειμένου να περισωθεί τουλάχιστον, ότι έχει απομείνει!

Αντωνία Μπούζα
Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Ενημέρωσης και ΜΜΕ.

Ταξί: Σχέδια Ραγκούση για αλλαγή χρώματος από κίτρινα σε κόκκινα

Αυτός, μέχρι και χρώμα θα τους βάλει να αλλάξουν....

Mε το άνοιγμα του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης, φέρεται να προωθήσει και μια σειρά άλλων αλλαγών: Ανάμεσα σε αυτές και η αλλαγή του χρώματος των ταξί στην Αθήνα, από κίτρινα, σε κόκκινα.

Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν ότι ...........

με αυτό τον τρόπο, θα γίνει και σαφής η αλλαγή από την πρώτη κιόλας ημέρα, αλλά και θα καταπολεμηθούν τα κρούσματα των «πειρατικών» ή των «μαϊμού» ταξί που ήδη έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και αναμένεται να πληθύνουν περισσότερο με το άνοιγμα. Πάντως ήδη το ενδιαφέρον τους έχουν εκφράσει μεγάλες, διεθνείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξί, ζητώντας την αγορά χιλιάδων αδειών.

Αν και το ζήτημα έχει «παγώσει» με τους αυτοκινητιστές να προειδοποιούν για νέες απεργίες ταξί το Σεπτέμβριο, θεωρείται δεδομένο πως τουλάχιστον μια εξ' αυτών, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και στη Λευκωσία, έχει ήδη ως δεδομένη τη δραστηριοποίηση στην Αθήνα, με έμφαση στις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σκοπός είναι και η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ταξί, με ελαχιστοποίηση της «κούρσας από το δρόμο». Μια από τις εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Ραγκούσης, είναι, ως επί το πλείστον τα ταξί να δουλεύουν με τηλεφωνικά ραντεβού, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να μειωθεί, με αυτό τον τρόπο, η κίνηση στην Αθήνα.

fimes.gr

Διορίστηκαν οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα ονόματα των νεοδιορισθέντων διοικητών στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα διορίζονται διοικητές στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονία και Θράκη) ο Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης, στην 6η (Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά και Δυτική Στερεά) ο Δημήτρης Κατσικόπουλος και στην 7η (Κρήτη) ο Γεώργιος Φραγκιαδάκης.

Νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου ..........

Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Ανωμερίτης και του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) ο Παναγιώτης Γκούμας.

Τέλος, μετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων υγειονομικών μονάδων και της ενοποίησης των διοικητικών τους δομών, διαμορφώθηκαν κοινές διοικήσεις σε 78 ομάδες νοσοκομείων. Επισυνάπτεται ο αναλυτικός πίνακας των νέων διοικήσεων.

Σε ότι αφορά την 6η Υγειονομική περιφέρεια όπου και ανήκουμε Διοίκηση στα Νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού κάνει ο Μπέζος Γιώργος διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας και Αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο Μπόζος Παναγιώτης.


Κατεβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ με τα ονόματα των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών σε όλη τη Ελλάδα.

Πληρώστε με πιστωτική κάρτα τους φόρους και κερδίστε έκπτωση 5% και μέχρι έξι άτοκες δόσεις

Ήδη οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς προσφέρουν πακέτα για την πληρωμή των οφειλών προς την εφορία με τις πιστωτικές τους κάρτες. Και όπως αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη καθώς αναμένεται «φοροκαταιγίδα» τον Σεπτέμβριο, στο σύνολο τους οι τράπεζες θα ενργοποιήσουν τα γνωστά φοροδάνεια.

Συγκεκριμένα η Eurobank, προσφέρει στην πελατεία της τη δυνατότητα πληρωμών προς το δημόσιο με πιστωτικές κάρτες και να εξοφλήσουν την οφειλή σε 3 άτοκες δόσεις.
Ειδικότερα μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να ..........

πληρωθεί:
Το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους,
ο φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων,
το ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας),
η Έκτακτη Οικονομική Εισφορά Φυσικών Προσώπων
και φυσικά η Περαίωση

Από την πλευρά της η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο μέσω των πιστωτικών της καρτών, με δυνατότητα αποπληρωμής έως έξι άτοκες δόσεις. Πιο συγκεκριμένα με πιστωτικές κάρτες μπορεί να πληρωθεί στην εφορία, ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το ΕΤΑΚκαι το Ειδικό Πρόστιμο ΥΠΕΚΑ (δηλαδή για τους ημιυπαίθριους)

Τα φοροδάνεια τώρα απευθύνονται σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και σε επιχειρήσεις, και τα διαθέτουν οι περισσότερες τράπεζες. Πέρυσι για παράδειγμα τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν άνοδο, όταν οι επιχειρήσεις αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάστηκαν ρευστό για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί στράφηκαν στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή της περαίωσης.

Αντίστοιχα, φέτος αναμένεται αύξηση της ζήτησης από το Σεπτέμβριο, όταν η εφορία θα στείλει το «τριπλό» πακέτο στους φορολογούμενους: της έκτακτης εισφοράς, των τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος.

Στην ουσία πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια με τη διαφορά ότι έχουν χαμηλότερο επιτόκιο της τάξης του 9%, όταν για ένα συνηθισμένο καταναλωτικό δάνειο ο πελάτης της τράπεζας θα πρέπει να πληρώσει επιτόκιο της τάξης του 12% με 13%. Παράλληλα, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης είναι διατεθειμένος να προσημειώσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο, το επιτόκιο μειώνεται ακόμη περισσότερο, ξεκινώντας από το 5,7%.

Ως προς το ύψος του δανείου, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εξασφαλίσεις, φτάνει μέχρι τα 40.000 ευρώ –ή το σύνολο του ποσού- ενώ αν προσημειωθούν περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αυξηθεί.

Αντίστοιχα, η διάρκεια ξεκινά από τον ένα χρόνο και μπορεί να ξεπεράσει τα 10 ανάλογα με την επιθυμία του δανειολήπτη.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.