Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Φαρμακοποιοί: Συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

Να συνεχίσει την αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χθες βράδυ, σε Γενική Συνέλευση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, καθώς αυτή την ημέρα υπάρχει υπόσχεση ότι οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν οφειλόμενα του Απριλίου.

Εάν την Παρασκευή δοθούν τα χρήματα ..........

του παραπάνω μήνα, οι φαρμακοποιοί, όπως αποφάσισαν χθες, θα δείξουν καλή θέληση και, παρότι τους οφείλονται χρήματα από το 2011, θα ξαναρχίσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να σταθεροποιηθεί η αναμενόμενη νέα κυβέρνηση και να συζητήσουν με τον καινούργιο υπουργό για τις παλαιότερες οφειλές.

Θάρρος

Όταν οι Έλληνες κέρδισαν τους Γερμανούς στο ποδόσφαιρο!




Μήνυμα αναγνώστη: Εξαιρετική η παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα Φιλιατρά

Αγαπητοί φίλοι.

Θα ήθελα να σας δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον εξαιρετικό τρόπο που δημοσιεύσατε τα εκλογικά αποτελέσματα από την πόλη μας.
Πολύ περισσότερο μου άρεσαν τα γραφήματα και τα ποσοστά.
Δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο να καθίσω Φιλιατρά να μάθω τα αποτελέσματα από τον τόπο μου αλλά χάρις εσάς ενημερώθηκα λεπτομερώς.
Είδα και το εκλογικό μου τμήμα (481) που ψήφισα με ...........

τα αποτελέσματα που έβγαλε και ικανοποιήθηκα πολύ.
Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου γι αυτή την ενημέρωση.
Να είστε καλά και να συνεχίσετε αυτήν την τόσο καλή και όμορφη δουλειά που κάνετε.

Ο αναγνώστης δεν επιθυμεί την δημοσίευση του ονόματος του.

Πριν αγοράσετε βιντεοκάμερα

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Παλαιότερα οι βιντεοκάμερες θεωρούνταν είδος πολυτελείας. Πλέον αποτελούν ένα προσιτό μέσο για τους περισσότερους, αφού οι διαθέσιμες επιλογές χαμηλού budget, αλλά ταυτόχρονα και υψηλών δυνατοτήτων είναι πάρα πολλές.
Προτού επιλέξετε την κατάλληλη ...........

βιντεοκάμερα για τις προσωπικές σας ανάγκες, καλό είναι να γνωρίζετε σε ποια από τα χαρακτηριστικά της πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Πλέον οι ψηφιακές βιντεοκάμερες, οι οποίες μετατρέπουν την εικόνα σε ψηφιακό σήμα και την αποθηκεύουν, έχουν κυριαρχήσει έναντι των αναλογικών, αφού έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας, κατά την αντιγραφή δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας, ενώ και η επεξεργασία του βίντεο γίνεται πολύ ευκολότερα.
Στο πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να επικεντρωθείτε πριν την αγορά βιντεοκάμερας είναι η ποιότητα λήψης (ανάλυση εικόνας) και οι επιλογές που έχετε είναι δύο, Standard ή High Definition. Οι HD είναι αυτές που αναμφισβήτητα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα θέασης στις σύγχρονες τηλεοράσεις πολλών ιντσών.

Μέθοδος αποθήκευσης

Το επόμενο σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας, είναι πού θέλετε να αποθηκεύονται τα δεδομένα. Οι πιο συνηθισμένε και καθιερωμένες λύσεις είναι οι κασέτες MiniDV, το Mini DVD, οι σκληροί δίσκοι και οι μνήμες SD. Oι κάμερες miniDV θεωρούνται το πλέον διαδεδομένο φορμάτ. Το μικρό τους μέγεθος και η χαμηλή τιμή τους τις κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η αποθήκευση σε miniDV δεν συμπιέζει το βίντεο και έτσι διατηρεί υψηλή ποιότητα ανάλογα με τις δυνατότητες της κάμερας.
Αυτό προσφέρει το πλεονέκτημα ότι αν αναπτυχθεί κάποιος τρόπος συμπίεσης καλύτερος από αυτόν που χρησιμοποιούν σήμερα τα DVD, θα μπορέσετε να μεταφέρετε το βίντεο στο νέο μέσο χωρίς μεγάλες απώλειες στην ποιότητα, φτάνει να έχετε κρατήσει τις αρχικές κασέτες. Μειονέκτημα αποτελεί σ’ αυτήν την περίπτωση η ανάγκη φύλαξης των κασετών και το γεγονός ότι εάν θελήσετε να δημιουργήσετε ένα dvd, να το ανεβάσετε στο Internet, να το διανείμετε ή να το αρχειοθετήσετε στον υπολογιστή, θα χρειαστεί να κάνετε εισαγωγή (import video) με κάποιο κατάλληλο πρόγραμμα στον Η/Υ και να το μετατρέψετε σε συμπιεσμένη μορφή βίντεο για οικονομία χώρου αποθήκευσης.
Εξέλιξη του format miniDV είναι οι κασέτες HDV, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης (High Definition). Το mini DVD από την πλευρά του, αποτελεί μια μικρότερη έκδοση των κανονικών DVD που γνωρίζουμε. Με το mini DVD θα έχετε αμέσως τη δυνατότητα να δείτε και να διαχειριστείτε τα βίντεό σας στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή. Τα σημαντικότερα μειονεκτήματα είναι η μικρή χωρητικότητα της τάξεως των 30 λεπτών, η απώλεια ποιότητας λόγω της συμπίεσης και η συνεχής ανάγκη σε αναλώσιμα.

Οι σκληροί δίσκοι καταρχήν σάς εξοικονομούν χρήματα, αφού δεν χρειάζεται να αγοράζετε dvd ή κασέτες. Μπορείτε εύκολα να περνάτε τα βίντεο στον υπολογιστή σας, ενώ μερικές κάμερες σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα επεξεργαστείτε απευθείας. Από την άλλη, επειδή ο σκληρός δίσκος έχει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα, ίσως κάποιες φορές να μην μπορείτε να τραβήξετε τα βίντεο που θέλετε λόγω περιορισμένου χώρου.
Γι’ αυτό καλό είναι αν διαλέξετε τέτοιου τύπου κάμερα να προτιμήσετε κάποια με μεγάλο σκληρό δίσκο. Επίσης, οι κάμερες που έχουν σκληρό δίσκο για την αποθήκευση, είθισται να είναι λίγο πιο βαριές. Αντίθετα, οι βιντεοκάμερες που διαθέτουν τις κάρτες μνήμης SD ως μέθοδο αποθήκευσης είναι πιο ελαφριές, αφού οι μνήμες είναι πολύ μικρές σε μέγεθος. Έχουν ωστόσο περιορισμένη χωρητικότητα και κάποιες φορές ίσως δεν είναι αρκετές εάν θέλετε να βιντεοσκοπήσετε κάτι μεγάλης διάρκειας.
Παρόλα αυτά, είναι ενθαρρυντικό ότι η χωρητικότητα των SD καρτών συνεχώς
αυξάνεται. Μία ακόμη μέθοδος αποθήκευσης (πιο πρόσφατη) είναι η μονάδα SSD (Solid State Drive). Είναι 7 φορές μικρότερη και 12 φορές ελαφρύτερη
από έναν συμβατικό σκληρό δίσκο 1,8 ιντσών. Στα θετικά της λοιπόν, περιλαμβάνονται το μικρό βάρος, η ταχύτητα και η έλλειψη θορύβου,
ενώ στα αρνητικά το κόστος της.

Οπτικό zoom vs Ψηφιακό zoom

Το zoom αποτελεί ένα ακόμη κριτήριο στην αγορά βιντεοκάμερας. Οπτικό zoom είναι το πόσες φορές μπορεί να μεγεθυνθεί η εικόνα μέσω των φακών της κάμερας, ενώ το ψηφιακό zoom γίνεται με τη χρήση του επεξεργαστή και του ενσωματωμένου στην κάμερα λογισμικού με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια ποιότητας και παραμόρφωση. Γι΄ αυτό προτιμήστε η κάμερα που θα επιλέξετε να έχει όσον το δυνατόν περισσότερο οπτικό zoom και όχι περισσότερο ψηφιακό (digital).
Ωστόσο, αν διαλέξετε κάμερα με μεγάλο οπτικό zoom, καλό θα είναι να διαθέτει image stabilizer γιατί με το zoom το παραμικρό κούνημα του χεριού θα γίνεται αντιληπτό.
Θύρες επικοινωνίας
Αν και οι περισσότερες κάμερες πλέον διαθέτουν τους πιο κοινούς τρόπους επικοινωνίας με υπολογιστή ή τηλεόραση, καλό είναι να το προσέξετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Συγκεκριμένα, USB 2.0 για σύνδεση με υπολογιστή ή A/V, SVideo για σύνδεση με τηλεόραση θα πρέπει να τα θεωρήσετε στάνταρ στην αγορά σας. Οι πιο σύγχρονες κάμερες διαθέτουν και έξοδο HDMI για σύνδεση σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν HD (HD Ready και Full HD).

Πριν αγοράσετε φωτογραφική μηχανή

Οι φωτογραφικές μηχανές είναι ίσως το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις στον πλανήτη. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε μία.
Οι ψηφιακές μηχανές τελευταίας γενιάς διαθέτουν κυριολεκτικά αναρίθμητες δυνατότητες κάνοντας ακόμα και τον πιο απλό χρήστη να ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα της φωτογραφίας.

Compact ή D-SLR;

Οι D-SLR είναι μηχανές με εξαιρετικές δυνατότητες που μας αφήνουν να δημιουργούμε και να παίζουμε με την εστίαση και το φακό, καθώς μπορούν να δέχονται διαφορετικούς φακούς από ευρυγώνιους μέχρι τηλεφακούς εξαιρετικού ζουμ. Εχουν μία ποικιλία ρυθμίσεων και δεκάδες αξεσουάρ που μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα με τις δημιουργικές μας απαιτήσεις. Στα μείον είναι το υψηλό κόστος απόκτησης που μπορεί να φτάσει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ, ο μεγάλος όγκος των μηχανών και το μεγάλο βάρος. Σίγουρα δεν απευθύνονται σε χρήστες που απλά θέλουν να απαθανατίσουν τις όμορφες στιγμές τους και σίγουρα δεν είναι οι μηχανές που μπορούμε να έχουμε συνεχώς μαζί μας, αφού ο όγκος μαζί με τον ανάλογο εξοπλισμό μας επιβάλλει να έχουμε μαζί μας ένα ολόκληρο σακίδιο.

Compact

Στον αντίποδα βρίσκονται οι compact μηχανές που είναι η κατάλληλη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες δεδομένου ότι οι πιο πολλές από αυτές δεν υπολείπονται καθόλου σε δυνατότητες και σε τεχνικά χαρακτηριστικά, έχοντας σημαντικά χαμηλότερο κόστος απόκτησης και χωρίς την απαίτηση να κουβαλάμε έξτρα φακούς και αξεσουάρ.

Το είδος της μπαταρίας

Οι μηχανές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά χρησιμοποιούν για τη λειτουργία τους ή έναν αριθμό συνηθισμένων μπαταριών του εμπορίου, συνήθως αλκαλικές τύπου AA ή ένα εξειδικευμένο πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας -συνήθως την βρίσκουμε σε ορθογώνιο σχήμα, που έρχεται πακέτο με το φορτιστή της. Αν η μηχανή μας χρησιμοποιεί μπαταρίες του εμπορίου έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε να κρατήσουμε τη μηχανή μας με γεμάτη μπαταρία. Το μειονέκτημα είναι φυσικά το κόστος των μπαταριών αφού πρέπει να τις αγοράζουμε ξανά και ξανά αλλά και το ότι προσθέτουν ένα επιπλέον βάρος αφού είναι βαρύτερες από την έτοιμη λύση των επαναφορτιζόμενων.
Από την άλλη το πακέτο στοιχείων που έχουν οι υπόλοιπες μηχανές, έχει το πλεονέκτημα του κόστους, του βάρους, του σχήματος καθώς οι επαναφορτιζόμενες είναι μικρότερες σε μέγεθος αλλά και σε πλακέ σχέδιο, επιτρέποντας τον κατασκευαστή να κάνει πιο λεπτή τη μηχανή του. Εχουν συνήθως μεγάλη διάρκεια από φόρτιση σε φόρτιση, αλλά έχουν και το μειονέκτημά τους. Πρέπει να φροντίζουμε να την έχουμε πάντα γεμάτη γιατί πραγματικά ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα χρειαστεί να φωτογραφίσουμε.
Επιπλέον η φόρτιση της μπαταρίας είναι κάτι που θέλει κάποιο χρονικό διάστημα και για αυτό το διάστημα δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μηχανή μας εκτός κι αν έχουμε έξτρα πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, που όμως δεν είναι φτηνή.

Megapixel

Αυτός είναι ο πρώτος βομβαρδισμός που δεχόμαστε όταν πρόκειται να διαλέξουμε μια μηχανή. Ξεκίνησαν δειλά από τα 3 περίπου για να φτάσουν σήμερα να υπάρχουν μηχανές που ξεπερνούν τα 20MP. Ωστόσο οι περισσότερες φωτογραφικές σήμερα κινούνται από τα 8 μέχρι τα 12MP τα οποία είναι και υπεραρκετά για την πλειονότητα των χρηστών. Πραγματικά για το στάνταρ μέγεθος φωτογραφιών που θέλουμε οι περισσότεροι να εκτυπώσουμε τα 8MP είναι καλύτερα και από οσο χρειάζεται. Από εκεί και έπειτα τα επιπλέον megapixel απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να κάνουν περισσότερο δημιουργική φωτογραφία, η οποία άλλωστε απαιτεί και επιπλέον επεξεργασία στον υπολογιστή.

Φακός ζουμ

Δεν είναι λίγες φορές που στα σταντ των φωτογραφικών μηχανών διαβάζουμε για τα διάφορα ζουμ που διαθέτουν οι μηχανές, φτάνοντας ακόμα και τα 20x ζουμ. Σίγουρα ένας φακός με μεγάλο ζουμ μας λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις, αφού μπορούμε να φέρουμε το θέμα μας όσο κοντά θέλουμε χωρίς να χρειαστεί να μετακινούμαστε. Είναι σημαντικό, όμως, να διαχωρίσουμε το οπτικό ζουμ από το ψηφιακό. Το οπτικό είναι αυτό που γίνεται με τη χρήση του φακού χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρονικών κυκλωμάτων εικόνας και αυτό είναι τελικά το πραγματικό και ωφέλιμο ζουμ για τον χρήστη. Με το οπτικό ζουμ όσο και κοντά να φέρουμε το θέμα προς φωτογράφιση δεν έχουμε καμία απώλεια στην ποιότητα της εικόνας σε αντίθεση με το ψηφιακό ζουμ, το οποίο μπαίνει σε λειτουργία όταν εξαντλούμε τις δυνατότητες του οπτικού και πιο απλά παίρνει από την εικόνα το κεντρικό κομμάτι και το μεγεθύνει, δίνοντάς μας την ψευδαίσθηση ενός κανονικού ζουμ.
Προσοχή, όμως, γιατί σε αντίθεση με το οπτικό, το ψηφιακό ζουμ μειώνει δραματικά την ποιότητα της εικόνας, βγάζοντας πολύ μεγάλο κόκκο στη φωτογραφία. Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινίσουμε πριν την αγορά ποιο ζουμ από αυτό που αναφέρεται είναι οπτικό.

Πόσο ευρυγώνιος είναι;

Ενα ακόμα σημαντικό στοιχείο στα χαρακτηριστικά του φακού που συνήθως αγνοείται, είναι το πόσο ευρυγώνιος είναι ο φακός που έχει επάνω η μηχανή μας, κάτι που σημαίνει πόσα πράγματα μπορούμε να χωρέσουμε στο κάδρο της μηχανής μας σε κοντινή απόσταση. Όσο πιο ευρυγώνιος είναι ένας φακός τόσο λιγότερο πρέπει να οπισθοχωρούμε προκειμένου να χωρέσουν όλοι στη φωτογραφία.
Οθόνη LCD
Η οθόνη είναι ίσως αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο πάνω στη μηχανή μας. Αφενός για να καδράρουμε και να τραβήξουμε τη φωτογραφία, μια και στις περισσότερες μηχανές το παραδοσιακό σκόπευτρο έχει καταργηθεί, και αφετέρου για να δούμε τι έχουμε τραβήξει και να τις δείχνουμε και στους φίλους μας. Επιπλέον, μέσα από την οθόνη γίνονται και όλες οι άλλες ρυθμίσεις της μηχανής. Πρέπει, λοιπόν, να έχει σίγουρα ένα ικανοποιητικό μέγεθος, για να μην μας κουράζει και να έχει και αξιοπρεπή ανάλυση.
Σημαντικό είναι, επίσης, να δούμε πώς αντιδρά η οθόνη της μηχανής σε συνθήκες δυνατού φωτισμού. Μην ξεχνάμε ότι οι μισές τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που θα τραβήξουμε θα είναι υπό το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι, όταν θέλουμε να τις δούμε, θα πρέπει να διακρίνονται καθαρά στην οθόνη και εκεί είναι ακόμα ένας τομέας που οι μηχανές δείχνουν να χωλαίνουν.
Μέσο αποθήκευσης
Στην πλειονότητά τους οι φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν κάρτες μνήμης SD ή CF, στην περίπτωση που πρόκειται για μηχανές DSLR. Ωστόσο, ό,τι τύπο κάρτας και να χρησιμοποιεί η μηχανή μας καλύτερο θα ήταν να μην λυπηθούμε τα χρήματα μας και να επιλέξουμε μία με μεγάλη χωρητικότητα (δηλαδή άνω των 2 GB), αλλά και με μεγάλη ταχύτητα, για τη γρήγορη μεταφορά και αποθήκευση των δεδομένων.


Βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη φωτογραφική μηχανη.


Πώς θα σας φαινόταν αν ένας πωλητής σάς πρότεινε να αγοράσετε αντί μιας βιντεοκάμερας μια φωτογραφική μηχανή; Και όμως, δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την πραγματικότητα, καθώς οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές δεν τα καταφέρνουν καλά μόνο στις φωτογραφικές λήψεις, αλλά ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα αντίστοιχη μιας καλής βιντεοκάμερας. Μετά τα πρώτα μοντέλα φωτογραφικών που υποστήριζαν λήψεις υψηλής ευκρίνειας 720p ή 1080i, πλέον κυκλοφορούν στην αγορά και προτάσεις που υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο σε Full ΗD δηλαδή σε 1080p ή αλλιώς σε ανάλυση 1920x1080 pixels και μάλιστα σε ταχύτητα ανανέωσης πάνω από 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η βελτίωση των αισθητήρων που χρησιμοποιούνται στις φωτογραφικές μηχανές, αλλά και η αύξηση της ισχύος και της ταχύτητας των επεξεργαστών, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά. Μια μέση φωτογραφική μηχανή που κυκλοφόρησε το τελευταίο έτος είναι δεδομένο ότι μπορεί να εγγράψει βίντεο σε ικανοποιητική ποιότητα και χωρίς να ζορίζεται, καθώς ένας αισθητήρας των 10-12 Μegapixels αρκεί για τη δουλειά αυτή, ενώ οι επεξεργαστές που είναι σε θέση να διαχειριστούν τα μεγάλα σε όγκο φωτογραφικά αρχεία που δημιουργούνται, σαφώς και δεν δυσκολεύονται με το βίντεο.

Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι μια βιντεοκάμερα συνεχίζει να έχει σαφή πλεονεκτήματα στην εγγραφή βίντεο, κυρίως χάρη στο μεγαλύτερο ζουμ και τη φωτεινότητα των φακών (οι οποίοι από την άλλη δεν χρειάζεται να είναι εξίσου ακριβείς με αυτούς μια φωτογραφικής), των εργονομικό σχεδιασμό για τη λήψη βίντεο, το αποτελεσματικότερο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Στο σημείο αυτό βρίσκεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα των φωτογραφικών στη λήψη βίντεο: οι περισσότερες μηχανές, ειδικά αν υποστηρίζουν υψηλή ευκρίνεια στην εγγραφή, δεν επιτρέπουν τις λήψεις για πάνω από 5-10 λεπτά, χρόνος που είναι σαφώς ικανοποιητικός για μικρά κλιπ, όχι όμως και για ολοκληρωμένες βιντεοσκοπήσεις. Επίσης, τα συστήματα αυτόματης εστίασης των φωτογραφιών έχουν σχεδιαστεί προφανώς με έμφαση τις φωτογραφικές λήψεις, στοιχείο που δημιουργεί αρκετά προβλήματα εστίασης κατά την εγγραφή βίντεο, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες. Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι το βάθος πεδίου διαφέρει μεταξύ λήψεων από βιντεοκάμερα ή φωτογραφική, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι σε μια DSLR μπορεί κανείς να αλλάζει και φακούς.

Υπέρ και κατά στη χρήση φωτογραφικής και ως βιντεοκάμερας

Υπέρ

● Μία συσκευή ● Δυνατότητα εναλλαγής φακών ● Εύκολη ρύθμιση του βάθους πεδίου

Κατά

● Εργονομία ● Μικρότερο ζουμ ● Περιορισμένος αποθηκευτικός χώρος ● Μέτριας αποτελεσματικότητας αυτόματη εστίαση ● Μη περιστρεφόμενη οθόνη


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΑΦΟΣ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.


Καλοκαίρι είναι, όλο και κάποια βολτιτσα με κάποιο σκάφος θα κάνετε. Θα ήταν κρίμα λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες για να απαθανατίσετε την ανάμνηση. Εμείς θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς θα κρατήσετε την μηχανή σας σε άριστη κατάσταση.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλά πράγματα γύρω από την ναυτική ορολογία η το ναυτικό πρωτόκολλο, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα γύρω από τις φωτογραφικές μηχανές και τα σκάφη. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι σκάφη και φωτογραφία τα πάνε καλά μεταξύ τους.

Πριν όμως ανεβάσετε την φωτογραφική σας μηχανή σε οποιοδήποτε σκάφος ένα είναι το σημείο κλειδί που πρέπει να λάβετε υπόψη: Νερό. Νερό. Νερό παντού. Εννοούμε σταγονίδια νερού στον αέρα, αλάτι παντού στον αέρα, βροχή, αφρος, κύματα και εν είσαι πολύ άτυχος ακόμα και βουτιά της μηχανής στο νερό. Οι μηχανές δεν συμπαθούν το νερό. Οπότε το σημαντικότερο είναι να προστατέψετε τον φωτογραφικό σας εξοπλισμό, όσο καλυτέρα μπορείτε τουλάχιστον. Πολλές φορές και αν κουβαλάμε μαζί την φωτογραφική μας τσάντα, την έχουμε ανοιχτή ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στα διάφορα εξαρτήματα η για να αλλάξουμε φακούς γρηγορότερα. Επειδή όμως υπάρχει πιθανότητα να βραχεί η τσάντα και άρα ότι αυτή περιέχει, είναι καλό να την κρατάμε κλειστή. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αν η μηχανή μας βουτηχτή σε φρέσκο νερό, θα πρέπει να την αφήσουμε να στεγνώσει και να την πάμε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για σέρβις το συντομότερο δυνατόν. Αν πάλι πέσει μέσα σε αλμυρό νερό θα πρέπει να την ξεπλύνουμε με άφθονο φρέσκο νερό προσεκτικά ( κατά προτίμηση εμφιαλωμένο που περιέχει πολύ λιγότερα άλατα) και να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό το συντομότερο. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως ας μην ελπίζουμε και για πολλά πράγματα. Στην καλύτερη περίπτωση που η επισκευή είναι δυνατή ετοιμαστείτε για έναν μεγάλο λογαριασμό.


Επιλέγοντας κινητο τηλεφωνο με κριτήριο την ψηφιακή φωτογραφία.

Σχεδόν όλα τα κινητά που διατίθενται στην αγορά ενσωματώνουν ψηφιακή κάμερα. Η ανάλυση τους μετριέται σε αριθμό μεγαπιξελ. Ο αριθμός αυτός εκφράζει στην πράξη την ποιότητα και την καθαρότητα των εικόνων, η οποία όμως μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο όταν αυτές μεταφερθούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή η να εκτυπωθούν. Αν σκοπεύετε να κρατήσετε τις φωτογραφίες που θα απαθανατίσετε με το κινητό, τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο που η ψηφιακή του κάμερα να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάλυση. Σε γενικές γραμμές οι φωτογραφίες με ανάλυση 2 μεγαπιξελ η καλύτερη μπορούν να εκτυπωθούν σε επιφάνεια 10χ15 εκατοστών, χωρίς να παρατηρούνται θολά σημεία η παραμορφώσεις. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο λιγότερες λεπτομέρειες καταγράφονται στις φωτογραφίες και σίγουρα αν επιχειρηθεί η εκτύπωση τους το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό.

Οι ψηφιακές κάμερες ανάλυσης VGA είναι ιδανικές για την διαμοίραση των φωτογραφιών με MMS και τίποτα περισσότερο. Ωστόσο ο αριθμός των μεγαπιξελ δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα των φωτογραφιών. Αρκετά χαρακτηριστικά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Το κυριότερο από αυτά είναι η ποιότητα των οπτικών τμημάτων του φακού. Λόγω των φυσικών τους ιδιοτήτων, οι φακοί με μεγαλύτερη διάμετρο αποδίδουν καλύτερες φωτογραφίες και καταγράφουν περισσότερες λεπτομέρειες. Μια ακόμη σχετική λειτουργία είναι αυτή της αυτόματης εστίασης η auto focus. Η χρήση της επιτρέπει τον υπολογισμό ανάμεσα στον φακό της κάμερας και το προς φωτογράφηση αντικείμενο. Στη συνέχεια ο φακός εστιάζει σωστά στο θέμα, ώστε αυτό να καταγράφεται χωρίς θολούρες και όσο το δυνατόν πιο καθαρά. Η ύπαρξη της αυτόματης εστίασης είναι κάτι που θα πρέπει να αναζητήσετε, αν θέλετε ευκρινείς φωτογραφίες. Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα των λήψεων είναι η ύπαρξη φλας (με λευκό λεντ η με αέριο ξένον με το δεύτερο να πλεονεκτεί ασύγκριτα) καθώς και οι ψηφιακές ευκολίες που βελτιώνουν τη λήψη, διορθώνουν τα χρώματα, αυξομειώνουν τη φωτεινότητα και σταθεροποιούν τις εικόνες. Το ζουμ είναι ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να εκτιμηθεί. Σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ψηφιακό ζουμ αφού η μεγέθυνση των αντικειμένων πραγματοποιείται με τη μέθοδο του διπλασιασμού του μεγέθους των καταγεγραμμένων πιξελς. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας των εικόνων. Αντίθετα το οπτικό ζουμ γίνεται στο φακό και το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καθαρό. Δυστυχώς το οπτικό ζουμ δεν παρέχεται παρά μόνο σε ελάχιστα κινητά αφού συνήθως προϋποθέτει την ύπαρξη μηχανικών τμημάτων τα οποία αυξάνουν τον όγκο της κατασκευής.

Ν.Δ. «χάνει» κερδίζοντας, ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει «χάνοντας»…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ξεκινώ το σύντομο και «πιπεράτο», σημερινό μου σχόλιο με την (κατά Λουκά) ευαγγελική αναφορά «καὶ ἰδοὺ εἰσὶν ἔσχατοι οἱ ἔσονται πρῶτοι καὶ εἰσὶν πρῶτοι οἱ ἔσονται ἔσχατοι» ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ, ως ΠΡΩΤΟ Κόμμα είχε πάρει ποσοστό 42,92% και 160 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Κόμμα ποσοστό 4,60% και 13 έδρες…

Ελπίζω η Ευαγγελική μου αναφορά να ..............

μην αποτελέσει θέμα παρεξήγησης από μέλη θρησκευτικών Κύκλων, ούτε φυσικά και από κάποιους που ανήκουν στο ΔΕΥΤΕΡΟ πλέον Κόμμα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, (δεύτερο και στις εκλογές της 6ης Μαΐου). Είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ συντελέστηκε και μάλιστα με δημοκρατικό τρόπο έστω και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΠΡΩΤΟ Κόμμα (αλλά θα είναι επίσημα ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ Αντιπολίτευση με ποσοστό 26,89% και 71 έδρες) και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Κόμμα αλλά βρίσκεται σε δραματική θέση με ποσοστό 12,28% και 33 έδρες από το 49,2% και τις 160 έδρες του 2009…

Τα γεγονότα (οδυνηρά για εκατομμύρια συμπατριωτών μας) ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 με την Τρόικα και το πρώτο Μνημόνιο καταλήγοντας στα αποτελέσματα της Κυριακής 17ης Ιουνίου...
Υπάρχουν κάποιοι που διατείνονται ότι στην «κραυγή αγωνίας» πολλών Ελλήνων να βρεθεί «ένας ΗΓΕΤΗΣ» σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές όχι μόνο για την Οικονομία αλλά και για το Έθνος μας υπήρξε απάντηση η οποία διαθέτει και πρόσωπο και ονοματεπώνυμο: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξης Τσίπρας…

Προσωπικά, δεν ασπάζομαι, τη συγκεκριμένη «εκτίμηση» με μοναδικό κριτήριο τα αποτελέσματα των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, καθώς η εντυπωσιακά εξελιγμένη ρητορική του κ Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του κατόρθωσε να προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος του πολύ «θυμωμένου, απογοητευμένου και απελπισμένου» εκλογικού σώματος. Επιπρόσθετα το Κόμμα (της Αξιωματικής πλέον) Αντιπολίτευσης ενισχύθηκε από έναν πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ,

Θα περιμένω (αυτό το θεωρώ δημοκρατικό μου δικαίωμα) τις εξελίξεις και τα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε μέσα στη Βουλή των Ελλήνων στις αναμενόμενες αιχμηρές αντιπαραθέσεις του Πρωθυπουργού κ Σαμαρά και στελεχών της προετοιμαζόμενης Κυβέρνησης «συνασπισμού» και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα και των στελεχών του.
Υπάρχουν και εκείνοι που διατείνονται ότι ο κ Σαμαράς και η Ν.Δ «έχασαν» κερδίζοντας την «πρωτιά» καθώς θα αναγκαστούν να «βγάλουν κάστανα, ίσως και κάρβουνα, από τη φωτιά» που καίει τα μπατζάκια μας από τον Μάιο του 2010…
Οι ίδιοι διατείνονται ότι ο κ Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισαν» χάνοντας την «πρωτιά» καθώς θα έχουν ΟΛΗ την άνεση να σφυροκοπούν τη νέα Κυβέρνηση «συνασπισμού» κάθε φορά που θα προσπαθεί να εφαρμόσει όσα (και τότε ως Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) συμφώνησαν και συνυπέγραψαν με την τρόικα και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ…
Ο κ Κουβέλης, ως σώφρων και έμπειρος πολιτικός, υποθέτω ότι δεν θα λησμονήσει το «πάθημα» του κ Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ από τη συμμετοχή του στην προηγούμενη Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ…

Από κοινωνικοψυχολογική άποψη, ενδιαφέρον θα έχουν και οι παρουσίες, τα επιχειρήματα, οι τοποθετήσεις Προέδρων και στελεχών των υπολοίπων Κομμάτων που συμμετέχουν στη Νέα 7-Κομματική Βουλή…
Το φετινό καλοκαίρι ήδη μας ξεκίνησε με «καύσωνα»…
Μένει να δούμε πόσο πρωτόγνωρο καμίνι θα γίνει η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής…
Βιβλικά, κοντός ψαλμός «αλληλούια», και…
Οψόμεθα!...

Τζήμερος: «Απέτυχα - Είμαι προδότης, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα»

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά!, Θάνος Τζήμερος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου και μίλησε για όλους και για όλα.

Με τον τίτλο «Ήττα, Παίδες Ελλήνων» και πρώτη λέξη «απέτυχα» ο κ. Τζήμερος σχολίασε σκωπτικά το αποτέλεσμα των εκλογών και έκανε αναφορά σε όλα όσα συνέβησαν την περίοδο μεταξύ της 6ης Μαϊου και της 17 Ιουνίου.
Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής: .....

«ΗΤΤΑ, ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Απέτυχα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Διαλέξτε: την κεφαλή επί πίνακι, απαγχονισμό στην κεντρική πλατεία, ανασκολοπισμό ή κάτι άλλο πιο πρωτότυπο; Τι διάολο δημιουργικοί είμαστε; Δεν θα βρούμε έναν βασανιστικό (και φαντασμαγορικό – προς παραδειγματισμό) τρόπο;

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η πόλωση. Τι κι αν άνθρωποι που ήταν από την πρώτη μέρα στη «Δημιουργία» έκαναν έκκληση να ψηφίσουμε Ν. Δημοκρατία; Τι κι αν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς ξεκαθάριζαν: εσάς πιστεύουμε, τον Σαμαρά δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον δούμε, αλλά θα τον ψηφίσουμε για να κόψουμε τον δρόμο στους παρανοϊκούς... Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Έπρεπε να βρω τον τρόπο – εγώ προσωπικά – να τους πείσω και να πείσω επίσης κι όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει Τσίπρα ώστε να υπάρχει απειλή. Δεν το έκανα. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε το εσωτερικό «ξεκατίνιασμα». Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό, πως όποιος διαφωνεί κάνει πραξικόπημα στο Facebook, στέλνει επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ, κατηγορεί χυδαία τους πάντες, αφήνει υπονοούμενα ότι θα δεχτεί «μαφιόζικα» αντίποινα (!) η οικογένειά του, και οργανώνεται με τους υπόλοιπους για να παραιτούνται ένας κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει τροφή για τους αδηφάγους Bloggers. Έτσι έπρεπε, ώστε οι σοβαροί άνθρωποι να μπαίνουν στο group και να θαυμάζουν το επίπεδο εσωτερικής μας δημοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η λάσπη. Έπρεπε να έχω εξασφαλίσει γραπτές βεβαιώσεις από όλα θρησκεύματα και τις αιρέσεις απανταχού της γης ότι δεν είμαι μέλος τους, να τα αναρτήσω σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό μου και να τα στείλω σε κάθε δαιμόνιο ρεπόρτερ – με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Έπρεπε επίσης να ξέρω ότι στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, το να υποστηρίζεις ότι η απάντηση που δίνει ή δεν δίνει κάθε άνθρωπος στα μεγάλα ερωτήματα της Ύπαρξης είναι προσωπικό του θέμα και ναι, αφού επιμένετε, εγώ τυπικά είμαι βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά στην προσέγγιση του Επέκεινα, προτιμώ τον δρόμο της φιλοσοφίας, ωστόσο αναγνωρίζω τη σημασία της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας φυσιογνωμίας, αλλά παράλληλα υποστηρίξω την ανεξαρτησία της εκκλησίας από το Κράτος – πού πάω και τα λέω όλα αυτά; Αφού θα κάνω εχθρούς και τους μεν και τους δε! Δεν θα μπορούσα να ανάψω ένα κεράκι (ας ήταν και με το ποτηράκι όπως ο ΓΑΠ...) και να φωνάξω και τα κανάλια, να τελειώσει η ιστορία; Τι τις ήθελα αυτές τις σύνθετες έννοιες; Έπρεπε επίσης να μην έχω πει μόνο σε 7 προεκλογικές (πριν τις εκλογές του Μαΐου) ομιλίες και συνεντεύξεις πως δεν έχω πτυχίο της ΑΣΟΕΕ. Έπρεπε να το λέω κάθε φορά που συστήνομαι: «Γεια σας, Θάνος Τζήμερος, δεν έχω πάρει το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ.» Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ, που με παρουσίασαν τουλάχιστον ως τέρας – δημόσιο κίνδυνο ή που μου την είχαν «στημένη». Έπρεπε να ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ή να έχω περισσότερα να «προσφέρω» από τον «ανταγωνισμό» ή να αποσυρθώ. Έπρεπε να μην έχω στο παρελθόν καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχω προβλέψει πριν από 10 χρόνια όταν τύπωνα ένα επιστημονικό έντυπο μιας εταιρείας που ανήκε σε έναν Όμιλο, ότι 10 χρόνια μετά ο επί κεφαλής του Ομίλου, τον οποίο ουδέποτε συνάντησα, θα ήταν φυγόδικος και θα βρίσκονταν «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι που θα με παρουσίαζαν ως τον «φίλο του λαμόγιου». Ήδη στις νέες επαγγελματικές συνεργασίες ζητάω τη γνώμη μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα με 10ετή πρόβλεψη. Θα έπρεπε να το είχα κάνει προ 20ετίας τουλάχιστον. Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλε η πίεση του χρόνου. Έπρεπε να βρω τον τρόπο μέσα σε 100 μέρες να οργανώσω ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη και φίλους ώστε να πάρει μέρος σε 2 εκλογές, να αξιολογήσω τους πάντες, να δώσω ρόλο σε όλους, να έχω ψάξει το παρελθόν τους (το πολιτικό, το ιδεολογικό, το επαγγελματικό...) να βρω τρόπο να τοποθετήσω 20 τουλάχιστον υποψήφιους σε 4 εκλόγιμες θέσεις, να απαντάω σε 500 περίπου e-mail τη μέρα και σε 200 μηνύματα στο FB, να δίνω συνεντεύξεις σε 20 περίπου ΜΜΕ τη μέρα να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα για να είμαι σε επαφή με τη βάση, με τους τοπικούς φορείς (δήμους επιμελητήρια, συλλόγους, σωματεία) να είμαι ταυτόχρονα στην Αθήνα, να διευθύνω τα εσωκομματικά, να καταπραΰνω τους δυσαρεστημένους, να εμψυχώνω τους «πεσμένους» να ποστάρω στο FB, να κάνω συναντήσεις με όλους τους «επώνυμους» που ήθελαν να προσφέρουν αλλά ζητούσαν να δουν εμένα αποκλειστικά διότι δεν ήθελαν να «εκτεθούν», να ταξιδεύω στο εξωτερικό, να συναντιέμαι με παράγοντες της ΕΕ, με τον Πατριάρχη, να γράφω συνεντεύξεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, να εκπαιδεύω τα στελέχη της ΔΞ , να παίρνω στρατηγικές αποφάσεις που να είναι όλες αλάνθαστες και με μηδενικό περιθώριο λάθους. Τι κι αν μείωσα το χρόνο του ύπνου σε 2-3 ώρες το 24ωρο για 3 ολόκληρους μήνες, τι κι αν κατάργησα την έννοια της ξεκούρασης, τι κι αν είχε να με δει το σπίτι μου βδομάδες ολόκληρες, τι κι αν έβαλα την (υγιέστατη) εταιρεία μου στον αυτόματο πιλότο χάνοντας και δουλειές και πελάτες... Θα έπρεπε να βρω τον τρόπο να κάνω το 24ωρο 124ωρο ή να εργάζομαι ταυτοχρόνως και σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν τον βρήκα. Δικό μου λάθος.

Για όλα αυτά αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα, ότι θα πρέπει να επισκέπτομαι γναθοχειρουργό κάθε φορά που θα με πετυχαίνουν διάφοροι Χρυσαυγιτικής «διαλεκτικής», όλα αυτά σταχυολογώντας τα... ηπιότερα από τα μηνύματα που δέχομαι. Εν τω μεταξύ, όλοι εσείς που πέσατε να κατασπαράξετε με λύσσα το πρώτο κόμμα που έγινε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τα έκανε όλα ακριβώς όπως τα είχατε στο μυαλό σας, να χαίρεστε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε με την ψήφο σας ή με την αποχή σας.

Θα επανέλθω, με επόμενο σχόλιο, γιατί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! τώρα ξεκινάει!!!»

Εντολή ΙΚΑ για αναγκαστικά μέτρα εις βάρος οφειλετών

Την άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων, καθώς και την προσφυγή σε άλλες διαδικασίες είσπραξης σε βάρος...

όλων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης -ή που έχουν εκπέσει του δικαιώματος των ρυθμίσεων- ζητά από τις υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η διοίκηση του οργανισμού ζητά από τις ..........

υπηρεσίες, εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση.

Αναφέρεται επίσης, ότι από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΙΚΑ) προκύπτει ότι το 15% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος για ρύθμιση των οφειλών, δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να καταβάλλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, προκειμένου να αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων, τόσο μέχρι τη διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται, σύμφωνα με το έγγραφο, η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της διεκπεραίωσης του ελέγχου. Υπολογίζεται ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες με χρέη άνω των 100.000 ευρώ αποτελούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα Ταμεία, το 10% έως 15% του συνόλου των οφειλετών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, εγκρίθηκε η αποδέσμευση κεφαλαίων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) για τη χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ προς στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το δάνειο θα αποπληρωθεί από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ εντόκως, στο ΕΤΕΑΜ, η δε διάρκειά του ορίζεται από την 18/06/2012 έως την 02/07/2012.

Onair24

Κλείδωσαν κυβερνηση και πρωθυπουργός - Παζάρι για τα υπουργεία

Σχεδόν σε όλα τα έχουν βρει οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης και ο σχηματισμός συγκυβέρνησης θεωρείται πλέον θέμα ωρών.
Είναι πολύ πιθανόν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να έχουν και μια συνάντηση μεταξύ τους αργότερα σήμερα, ενώ η συμφωνία θα επιτευχθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια όπου θα ζητηθεί να προσέλθει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr .........

οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης αλλά και στα πρόσωπα.

Πρωθυπουργός θα είναι ασυζητητί ο Αντώνης Σαμαράς, όπως λένε στελέχη και από τα τρία κόμματα. Στο θέμα των προσώπων φαίνεται ότι ο κ. Κουβέλης θα επιλέξει πρόσωπα από τον χώρο του αλλά χωρίς έντονο κομματικό στίγμα, όπως για παράδειγμα ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης ή ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Δεν φαίνεται πάντως ότι θα δεχθεί να βάλει βουλευτές του κόμματος όπως π.χ. τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.

«Είμαστε την τελική ευθεία» λένε στη ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ τελούν εν αναμονή των εξελίξεων και περιμένουν το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για τη συνάντηση των τριών αρχηγών. Ο κ. Κουβέλης έχει συγκαλέσει για τις 7 το απόγευμα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τοποθετεί στην κυβέρνηση νέους βουλευτές και στελέχη που δεν έχουν συνδεθεί με μακρόχρονη άσκηση κυβερνητικής εξουσίας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Μανιάτη, Φίλιππου Σαχινίδη ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα μετάσχει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, μίλησε για μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία θα κινείται παράλληλα με την κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι σε αυτό το «σχήμα» θα ήθελε να συμπεριληφθεί και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο ίδιος, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φώτης Κουβέλης.

«Θα χρειαστεί να πάει ο Σαμαράς στο ΕΛΚ, ο Βενιζέλος στο ΕΣΚ, ο Κουβέλης στον Μελανσόν, ο Τσίπρας στον Μπαρόζο» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους.

Από την Κουμουνδούρου απαντούν ότι μια τέτοια συμβολή μπορεί να υπάρξει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ad hoc και όχι εκ προοιμίου συμπεφωνημένη ή θεσμικά προαναγγελθείσα.

Την έδρα της Μεσσηνίας επιλέγει ο Σαμαράς

Επιστολή, με την οποία κάνει γνωστή την απόφασή του να επιλέξει την έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Αττικής, απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ως εκ τούτου την τέταρτη βουλευτική .........

έδρα της ΝΔ στην Αττική καταλαμβάνει ο Θανάσης Μπούρας.

Ερευνα της αστυνομίας για το αναρτημένο Video με τον ξυλοδαρμό μετανάστη.

Έρευνα για το Video με τον ξυλοδαρμό μετανάστη σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ διεξάγει η Υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ !!!

Προσοχή στα μηνύματα που λαμβάνετε στο κινητό σας.
Στο κινητό μου σήμερα ήρθε ένα μήνυμα περίεργο που έγραφε: ...

«ΑΠΟ ΚΑΙΤΗ 14: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΤΣΑΤ ΤΟΥ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΣΟΥ! ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ;»
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ (χωρίς όνομα) 54787

Πολλά από αυτά μας χρεώνουν υπερβολικά, κάποια ...........

άλλα μπορεί να είναι ιοί που μπλοκάρουν το κινητό μας αν απαντήσουμε.
Το σημαντικότερο είναι τι κάνετε εσείς σε αυτές τις περιπτώσεις!
Μόλις δείτε τον πενταψήφιο αριθμό του αποστολέα εσείς:
- ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ - ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ - ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ
Τέτοια μηνύματα κυκλοφορούν πολλά στην πιάτσα και δεν είναι για καλό σκοπό.

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί με πλαστά εγγραφα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (18-6-2011) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) 21χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών .

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης.........

Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, των τριών αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για Άμστερνταμ Ολλανδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) Διαβατήρια Κορεατικών Αρχών και ένα Διαβατήριο (1) Ιαπωνικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας

Μειώστε τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να μειώσουν το ύψος της μηνιαίας εισφοράς με την υπαγωγή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του νόμου ν.4075/2012, (Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Ασφαλιστικών Φορέων).

Η συγκεκριμένη διάταξη η ισχύς της ..........

οποίας λήγει στις 31/12/2014, δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, να υπαχθούν σε κατά μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, εφόσον δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, εφόσον καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια.

Η κατάταξη στην κατώτερη κατηγορία αρχίζει από το αμέσως επόμενο μετά την αίτηση δίμηνο και ισχύει για όσο διάστημα ο ασφαλισμένος είναι ενήμερος. Αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος, επανέρχεται αυτοδικαίως στην κατηγορία στην οποία βρισκόταν πριν την αίτηση.

Ο νόμος ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά η διάταξη δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί, επειδή εκκρεμούσε η έκδοση υπουργικής απόφασης που να ρυθμίζει τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της.

Ήδη, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων έχει απευθυνθεί στα καταστήματα και τους ανταποκριτές του ΟΑΕΕ, ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού, η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί από τις 6.6.2012 και έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Στο ίδιο έγγραφο διευκρινίζεται ότι «οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αίτηση, μετά την ημερομηνία της έναρξης ισχύος του νόμου (11.04.2012) και πριν τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν, όχι από την ημέρα που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση αλλά από το αμέσως επόμενο προς έκδοση δίμηνο της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης».

enikos.gr

Εκδρομή οργανώνει ο Σύλλογος τριών τέκνων Μεσσηνίας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ 3ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΝ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΕΘΩΝΗ - ΠΥΛΟ - COSTA NAVARINO.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 8 ΕΥΡΩ .
ΣΤΗ ΠΥΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΙΣ "4 ΕΠΟΧΕΣ"

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 693 68 34 169
κα ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 18-6-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.