Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Πότε θα λειτουργήσουν τα χειρουργεία της Κυπαρισσίας??

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κο Ραγκούση και την Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατέθεσε σήμερα η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την επαναλειτουργία των χειριυργείων της Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση της Κας Γιαννακοπούλου έχει ως εξής: .......

«Εργασίες στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»

Τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας παραμένουν εδώ και μήνες κλειστά, λόγω εργασιών εκσυγχρονισμού τους. Σε συνάντηση του Νομάρχη Μεσσηνίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας στις 25/01/10, είχε ανακοινωθεί ότι «αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και παράδοσης ο εκσυγχρονισμός των χειρουργείων προϋπολογισμού 300.000 ευρώ περίπου. Το έργο θα παραδοθεί 31/01, με την παράταση που είχε δοθεί για συγκεκριμένα προβλήματα ολοκλήρωσης, τα οποία ξεπεράστηκαν».

Παρʼ όλα αυτά, τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ακόμη παραμένουν κλειστά προκαλώντας οργή και αγανάκτηση, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου που στερείται της δυνατότητας να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, λόγω των παραπάνω έχει δημιουργηθεί τρομερό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών που είτε περιμένουν μήνες στη λίστα αναμονής, είτε αναγκάζονται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα, προκειμένου να εγχειριστούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιβλέποντες, αν και οι εργασίες κόστους 322 χιλ. ευρώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, υπάρχουν μόνο 200 χιλ. ευρώ για την εξόφληση του εργολάβου παρά τα επανειλημμένα έγγραφα των αρμοδίων.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κυρία Υπουργός

1. Πότε αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τα χειρουργεία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, καθώς οι συνεχείς αναβολές προκαλούν δυσαρέσκεια, ταλαιπωρία αλλά και κινδύνους για την υγεία των ασθενών;

2. Πότε και με ποιο τρόπο προβλέπεται να χορηγηθεί το υπόλοιπο του ποσού για την αποπληρωμή των εργασιών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


ΣΧΟΛΙΟ
Ένα θέμα το οποίο θίξαμε από το Φιλιατρά News και για μία ακόμα φορά η παρέμαβση μας όπως φαίνεται πάει στα χέρια αρμοδίων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου Τριπόλεως

Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος, θα παραμείνει κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Σολομού, από σήμερα Πέμπτη και ώρα 17:00 ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 20:00.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία κα διεξάγεται ως ακολούθως:

Οι είσοδοι και έξοδοι στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης θα εξυπηρετούνται μόνο από τον ανισόπεδο κόμβο Κορίνθου

Η κυκλοφορία της Παλαιάς εθνικής οδού .........

Κορίνθου-Άργους, στο τμήμα μεταξύ Κορίνθου-Σολομού, θα εξυπηρετείται μόνο μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου.

Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία. θα εγκαταστήσει πληροφοριακή σήμανση στην ευρύτερη περιοχή της παράκαμψης.

Σαμαράς: Η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό

«Κάθε ένας, όταν πρέπει πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένος να βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γουίλφριντ Μάρτενς.

«Σήμερα η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό και για αυτό ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επιπλέον πως έφθασε .......

στις Βρυξέλλες «για να αναλύσουμε τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ελλάδος και να μπορέσουμε να δώσουμε τη διάσταση εκείνη που απαιτείται σήμερα».

Τόνισε ακόμη ότι «κάθε Έλληνας, ο οποίος πιστεύει στο μέλλον της πατρίδας του, οφείλει να δίνει τη διάσταση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μπορεί να προχωρήσει και πάλι προς την πορεία της ανάπτυξης και μπορεί να αλλάξει και την εικόνα της στο εξωτερικό».

«Αυτό κάναμε, σήμερα», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και είπε, «αυτό θα συνεχίσω και αύριο στην επαφή που θα έχω με τον κ. Μπαρόζο».

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ορίστε. Ο κος Σαμαράς δουλεύει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ψιλό γαζί.
Αδικείται λεει η εικόνα της Ελλάδας στο Εξωτερικό.......
Αλήθεια?? Η κυβέρνηση της ΝΔ την 5ετία 2004- 2009 δεν εφερε την κατάσταση της Ελλάδας στο χείλος του γκρεμού????
Ο ομογενής ευρωβουλευτής του Γερμανικού κόμματος κος Χατζημαρκάκης, αποκάλεσε τον Πρώην Υποιυργό οικονομίας και οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ.

Και είπε επέσης ότι τα ψευδή στοιχεία πηγαίναν στην Ευρώπη απο το 2004 και μετα.
Και μας λές ότι αδικείται η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό??
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Μεσσηνιακός λόγος η παρέμβαση μας για το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου.

Πρωτοσέλιδο στην Εφημερίδα "Μεσσηνιακός λόγος" της 25/2/2010 έπαιξε η ανάρτηση μας σχετικά με τίτλο "Το αμαρτωλό γεφυράκι στον λαγκούβαρδο παίρνει ανενόχλητο ανθρώπινες ζωές."

Τις προηγούμενες μέρες η ίδια μας ανάρτηση έκανε την βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου να καταθέσει αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς για το αμάρτωλό γεφυράκι του Λαγκουβάρδου.

Και ενω έχουμε δεί αυτές τις αντιδράσεις από τον Μεσσηνιακό τύπο και απο την βουλευτή Κα Γιαννακοπούλου εν τούτοις απο την Νομαρχία Μεσσηνίας δεν υπήξε καμία (μέχρι αυτήν την στιγμή) απάντηση για τι πρόκειται να γίνει άμεσα.

Αν και είμαστε σίγουροι ότι ο Κος Δράκος έχει ...........

δεί το θέμα -τουλάχιστον του το σφύριξαν συνεργάτες του- εν τούτοις δεν απέστειλε κάποιο δελτίο τύπου για να μας πει τι θα γίνει επιτέλους.
Ελπίζουμε ότι σήμερα, και μάλιστα μετά την δημοσιοποίηση της ανάρτησης μας από τον Μεσσηνιακό λόγο να έχουμε επιτέλους την απάντηση του νομάρχη Μεσσηνίας Κου Δράκου για το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Εν αναμονή λοιπόν.



Παρέμβαση Δημήτρη Κουσελά για το ΤΕΙ Καλαμάτας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας του ΤΕΙ Καλαμάτας:

«Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Ανδρέα Κανάκη ότι στο μηχανογραφικό των υποψηφίων φοιτητών-σπουδαστών δεν περιλαμβάνεται το Τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας για τις προσεχείς πανελλήνιες εξετάσεις.

Από τότε μέχρι σήμερα συναντήθηκα δύο φορές με την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο και ενημέρωσα την Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Τους υπογράμμισα ότι: ...............

-To TEI είναι έτοιμο από πλευράς Υποδομών να λειτουργήσει καθ’ ότι διαθέτει νέο κτίριο προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ και γενικούς εξοπλισμούς αξίας 1.200.000. Έχει προμηθευτεί ακτινοσκοπικά μηχανήματα αξίας 300.000, διαθέτει ειδικούς χώρους ακτινοσκόπησης, επιστημονικά όργανα, Η/Υ και άλλα αξίας 300.000 ευρώ.
-Στερείται μόνιμου εκπαιδευτικού, διοικητικού και ειδικού προσωπικού αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ενέκρινε τέτοιες θέσεις. Μπορεί όμως να καλύψει τα κενά χρησιμοποιώντας ωρομίσθιους καθηγητές υψηλού επιστημονικού κύρους καθώς και μόνιμους καθηγητές από άλλα τμήματα.

Για τα παραπάνω ζητήματα υπάρχει άλλωστε και γραπτή δέσμευση του Προέδρου του ΤΕΙ από τις 26-1-2010.

Η Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα εξετάσουν προσεκτικά το όλο ζήτημα και θα με ενημερώσει.
Σε σημερινή επικοινωνία, η τελική της απάντηση ήταν ότι το Τμήμα -δεν καταργείται- είναι αδύνατον όμως να λειτουργήσει φέτος διότι δεν έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και κατά συνέπεια δεν έχουν προκηρυχτεί. Το ίδιο πρόβλημα ανέφερε ότι απασχολεί 17 ακόμα Τμήματα ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα».

Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού

Η ασπιρίνη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο επανεμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 4.000 γυναίκες που είχαν εμφανίσει καρκίνο του μαστού, εκείνες που έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια. Παράλληλα μειωνόταν κατά 50% ο κίνδυνος μετάστασης του καρκίνου.

Η έρευνα, με επικεφαλής τη Michelle Holmes από την .........

ιατρική σχολή του Harvard, ξεκίνησε το 1976 και μέχρι το 2006 εξετάστηκαν 4.164 γυναίκες. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 341 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο του μαστού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι γυναίκες που έπαιρναν ασπιρίνη 2 με 5 ημέρες την εβδομάδα μείωναν κατά 60% τον κίνδυνο μετάστασης του καρκίνου, ενώ είχαν 71% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ασθένεια.

Επιπλέον, όσες έπαιρναν 6 με 7 ασπιρίνες εβδομαδιαίως μείωναν τον κίνδυνο μετάστασης κατά 43% και τον κίνδυνο θανάτου κατά 64%.

«Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μετάστασης ή τον κίνδυνο θανάτου σε γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και έχουν κάνει θεραπεία», τόνισε σε δηλώσεις της η δρ. Michelle Holmes.

«Αν τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιωθούν και από τις κλινικές δοκιμές , η ασπιρίνη θα καταστεί άλλο ένα απλό, οικονομικό και σχετικά ασφαλές εργαλείο που θα βοηθήσει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία», κατέληξε η δρ. Holmes.

Πηγή: i-live

Τα συνηθέστερα λάθη που γίνονται στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Σε 16 κωδικούς του βασικού εντύπου φορολογίας εισοδήματος (Ε1), στους οποίους κατά την περυσινή εκκαθάριση παρουσιάστηκαν τα περισσότερα λάθη, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωσή τους, καθώς φέτος θα ελεγχθούν εξονυχιστικά από τους υπαλλήλους των ΔΟΥ.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι βασικές αλλαγές του .........

νέου εντύπου της φορολογικής δήλωσης (Ε1), όπως αποκάλυψε η «Ν» (φ. 22.2.2010, σελ.1), εντοπίζονται σε δώδεκα κωδικούς και κυρίως στον πίνακα των δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδημα ή μειώνουν το φόρο.

Πέρα όμως από τις εν λόγω αλλαγές τις οποίες θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι για να μην κάνουν λάθη τα οποία μπορεί να τους «στοιχίσουν» σε χρόνο και σε χρήμα, υπάρχουν κωδικοί τους οποίους κάθε χρόνο ελέγχουν οι υπάλληλοι των Εφοριών, καθώς σε αυτούς είθισται να παρουσιάζονται τα περισσότερα λάθη.

Ειδικότερα, από την επεξεργασία που έκανε στις περυσινές δηλώσεις η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα λάθη εντοπίζονται, κυρίως, στους τόκους των στεγαστικών δανείων, στα ακαθάριστα έσοδα που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στα τετραγωνικά μέτρα της κύριας και της δευτερεύουσας κατοικίας, αλλά και στη σχέση μεταξύ παρακρατηθέντων και αναλογούντων φόρων.

Στις περσινές δηλώσεις

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα συχνότερα λάθη που έκαναν πέρυσι οι φορολογούμενοι ήταν τα εξής:

*σε 9.166 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008) συμπληρώθηκαν τα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο

*σε 8.926 δηλώσεις δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.

*αναγράφεται ο Δήμος που ο φορολογούμενος είναι εγγεγραμμένος την 31.12.2009, δηλαδή ο Δήμος που χορηγεί πιστοποιητικά και όχι ο Δήμος κατοικίας, καθώς και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, όχι υποχρεωτικά.

*σε 6.458 δηλώσεις δεν είχε συμπληρωθεί το Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι εάν ο υπόχρεος έχει απαντήσει "ΝΑΙ" στην ερώτηση 14 του πίνακα αυτού "Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου ή ιπτάμενο προσωπικό πολιτικής αεροπορίας" εκτός από τον πίνακα 4Α "Εισοδημα από μισθωτές υπηρεσίες", πρέπει να έχει συμπληρωθεί το "Ειδικό ενημερωτικό δελτίο" προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των Ναυτικών και των Ιπταμένων.

*σε 6.428 δηλώσεις, πριν την κατάθεση της δήλωσης, δεν είχε προηγηθεί η υποβολή της σχετικής δήλωσης σχέσεων από τους κληρονόμους στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

*σε 5.760 δηλώσεις δεν είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί αριθμοί 425-426 και 517-518 που αναφέρονται στα ακαθάριστα έσοδα από ατομική επιχείρηση και ελευθέριο επάγγελμα.

*σε 6.548 δηλώσεις συμπληρώθηκαν κωδικοί (151, 152, 157, 158) που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.

*σε 10.732 δηλώσεις δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

*σε 21.092 δηλώσεις, ενώ η επιφάνεια της κύριας κατοικίας είναι μεγαλύτερη του αφορολόγητου ορίου, δεν έχουν συμπληρωθεί η Τιμή Ζώνης και το έτος Έκδοσης Οικοδομικής Αδείας.

*σε 35.298 δηλώσεις, ενώ οι επιφάνειες των δευτερευουσών κατοικιών είναι μεγαλύτερες του αφορολόγητου ορίου, δεν έχουν συμπληρωθεί οι Τιμές Ζώνης και το έτος 'Εκδοσης Οικοδομικής Αδείας

*σε 25.670 δηλώσεις έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου για α' κατοικία στον πίνακα δαπανών και δε συμπληρώθηκαν οι ΚΑ 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης, ή ενώ το εμβαδόν της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερο των 120 τ.μ., στους ΚΑ 727-728 έχουν συμπληρωθεί μόνο τα ποσά των τόκων και όχι το ποσό που αντιστοιχεί στην αποπληρωμή του κεφαλαίου για τα πάνω από τα 120 τ.μ. της κατοικίας.

*σε 16.768 δηλώσεις ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί 055 και 056, της υποπερίπτωσης γ' της περίπτωσης 7 του πίνακα 7, με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων που συνάφθηκαν από 1/1/2003 και μετά, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.

*σε 10.654 δηλώσεις ο φόρος που αναλογεί σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες συμπληρώθηκε στον κωδικό 917 που αφορά φόρο εισοδήματος Ζ' ψηφίσματος, αντί στον κωδικό 313.

*σε 27.100 δηλώσεις δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

*οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα είναι μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.

*σε 25.296 δηλώσεις η συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες είχε ως αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

Επισημαίνεται ότι από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν να εκπνέουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται από τις 4 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου.

Πηγή: Ναυτεμπορική