Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας»

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην έναρξη του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία.
Μια σημαδιακή μέρα για ........

την Ελλάδα. Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη είπε: «Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας».

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι' αυτή».

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κυρία Πρόεδρε,

Κύριοι Πρόεδροι,

Κύριοι συνάδελφοι από την Ευρώπη και την Ελλάδα

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Συμμαχητές απ' την Αθήνα και από ολόκληρη την Ελλάδα!

Με συγκινεί η προσέλευσή σας!

Με συγκινεί ο ενθουσιασμός σας!

Θα ήθελα να χαιρετίσω την παρουσία κοντά μας των εκπροσώπων των ελληνικών κομμάτων. Χαιρετίζω επίσης την παρουσία του προέδρου των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, Guy Verhofstadt και της προέδρου του ELDR , κυρίας Annemie Neyts.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω μέσα απ' την καρδιά μου το μεγάλο φίλο της Ελλάδος, τον Πατριάρχη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, τον πρωταγωνιστή της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κ. Genscher.

Σ' όλους τους Έλληνες και τους ξένους φίλους και επισκέπτες μας, λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Τους ευχαριστούμε μέσα απ' την καρδιά μας!

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα εδώ στο ΟΑΚΑ γεννιέται και επίσημα η Δημοκρατική Συμμαχία. Μια σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα.

Μέρα που μπήκε οριστικά τέλος στο κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης.

Μέρα που επιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, ότι οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας.

Φίλες και φίλοι σύμμαχοι,

Όταν ξεκίνησε η Δημοκρατική Συμμαχία στο Badminton πριν από έξι μήνες, δηλώσαμε ευθέως και κατηγορηματικά ότι είμαστε πολίτες που τους άλλαξε η κρίση.

Κάναμε την αυτοκριτική μας.

Είχαμε το θάρρος να δούμε κατάματα την αλήθεια, κατάματα την κρίση και να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδας για να αποφύγουμε την καταστροφή.

Πρώτοι και σε όλους τους τόνους και με όση δύναμη είχε η φωνή μας, μιλήσαμε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Δεν μιλήσαμε για συνεννόηση και συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει. Ζητήσαμε συνεννόηση για την Ελλάδα. Συνεννόηση στη βάση μεγάλων τομών που είναι αναγκαίες. Συνεννόηση στη βάση αυτών που δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα από μόνα τους.

Βλέπαμε και ξέραμε ότι σε μία Ευρώπη που περνάει τεράστια εσωτερική κρίση, με κοινοβούλια κρατών-μελών της Ένωσης αρνητικά προς την έννοια της αλληλεγγύης, με λαούς κουρασμένους και πολλές φορές παραπλανημένους για την ελληνική πραγματικότητα, με ένα έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη, αυτό που χρειαζόταν περισσότερο απ' όλα ήταν να δείξει η Ελλάδα ότι έχει ηγεσία, στόχους και όραμα.

Η ηγεσία προϋποθέτει ότι έχεις σχέδιο να κρατήσεις την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και το πολιτικό θάρρος να οδηγήσεις το λαό στην υλοποίηση του.

Το έκαναν οι Έλληνες πολλές φορές πριν από την δική μας γενιά.

Στην καρδιά του Εμφυλίου ο Τσαλδάρης που είχε την πλειοψηφία, συνεννοήθηκε με τον Σοφούλη για να χειρισθούν από κοινού την κρίση. Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης, οδηγούν την Ελλάδα στην χρεωκοπία.

Ο λαός ασχέτως των ευθυνών, ενστικτωδώς το καταλαβαίνει.

Και στις εκλογές που μετά βεβαιότητας έρχονται, θα στείλει ο λαός το δικό του μήνυμα και θα σαρώσει το κομματικό σύστημα για την ιδιοτέλεια και το κοντόφθαλμο της λογικής του.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια. Η χρεωκοπία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της χώρας και καμιά μα καμιά σχέση δεν θα έχει με τις δύσκολες στιγμές που περνάμε σήμερα. Γιατί δεν θα έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις. Θα χάσουμε όλα όσα είχαμε κατακτήσει στη διεθνή σκηνή όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα θα κατρακυλήσει πολλές θέσεις πίσω.

Στην πραγματικότητα, η μεθόδευση αυτή οδηγεί στην υπονόμευση της στρατηγικής επιλογής της χώρας να ενταχθεί στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα, στην υποθετική περίπτωση της χρεωκοπίας, χάνοντας για πολλά χρόνια την πρόσβαση στις χρηματαγορές και χωρίς αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, θα οδηγηθεί σε ένα σύστημα κλειστής οικονομίας, το οποίο θα την σπρώξει στο περιθώριο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν συμφέροντα πολιτικά και επιχειρηματικά που επενδύουν στην χρεωκοπία. Στην επιστροφή στη δραχμή. Γεμίζουν τα blogs με αναλύσεις που παρομοιάζουν τη χρεωκοπία με σωτηρία! Μας μιλάνε για δήθεν καλό και κακό χρέος, για κακό χρέος που μπορούμε και να μην το πληρώσουμε!

Καταγγέλλω αυτή την εγκληματική λογική. Κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή.

Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου.

Αυτά τα συμφέροντα πρέπει να πολεμηθούν. Και θα πολεμηθούν απ' όσους σήμερα έχουν απόλυτη συνείδηση ότι το μέλλον μας είναι μόνο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Και θέλω εδώ να στείλω στην υπόλοιπη Ευρώπη και στα κοινοβούλια των εταίρων μας ένα καθαρό μήνυμα.

Ξεχάσατε κύριοι συνάδελφοι, στην Ολλανδία, στη Φινλανδία, στη Γερμανία, την Ευρώπη πριν από την Ένωσή της. Ξεχάσατε τη δύναμη αυτής της Ευρώπης όταν την εκπροσωπείτε στον υπόλοιπο κόσμο. Ξεχάσατε ότι η οικονομική σας ανάπτυξη στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη αυτής της μεγάλης ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και να σταθεί στα πόδια. Αλλά αν πιστεύετε ότι θα βρείτε την Ελλάδα ως άλλοθι για να υποστηρίξετε αντιευρωπαϊκές λογικές, αν ξεχάσετε ότι βασικό συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οράματος είναι και η αλληλεγγύη, τότε η πολιτική αυτή γρήγορα θα γίνει μπούμερανγκ και θα κτυπήσει και την οικονομία σας και τους λαούς σας.

Είναι ώρα ευθύνης για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Εξίσου όμως είναι ώρα ευθύνης για την Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ως σύνολο.

Φίλες και φίλοι

Σύμμαχοι,

Μέσα σ' αυτό το κλίμα αβεβαιότητας, φόβου, οργής ξεκινάει το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες, ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Όμως εμείς τον διαλέξαμε συνειδητά, διότι πάνω απ' όλα τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.

Τέλος πια με την κομματική ιδιοτέλεια.

Τέλος πια με την ιδιοτέλεια των πολιτικών προσώπων.

Έχουμε ευθύνες ως πολίτες, ως στελέχη, ως ηγεσία.

Ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ευθύνη απέναντι στο νέο άνεργο που του κλέψανε τα όνειρα του.

Ευθύνη απέναντι στην μάνα που δεν μπορεί να πληρώσει τις σπουδές των παιδιών της.

Ευθύνη απέναντι στον παππού και τη γιαγιά οι οποίοι για πρώτη φορά μαζί με τη σύνταξη που χάνεται, χάνεται και η περηφάνια και η αξιοπρέπεια της.

Ευθύνη απέναντι σ' έναν ολόκληρο λαό που θέλει να ξανανιώσει αξιοπρεπής και περήφανος.

Τελικώς ευθύνη απέναντι στην ιστορία που δεν θέλουμε να μας γράψει με τα μελανότερα χρώματα ως ανάξιους διαχειριστές της κληρονομιάς της Ελλάδας.

Γι' αυτό είμαστε σήμερα εδώ.

Δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το χθες.

Για αλληλοκατηγορίες μεταξύ των πολιτικών μοιάζουν όχι μόνον αδιάφορες, αλλά και εξοργιστικές και ξεπερασμένες! Όλοι ξέρουν και που βρισκόμαστε και γιατί φτάσαμε μέχρις εδώ.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στους Έλληνες για το σχέδιο και την πολιτική μας.

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στους Έλληνες για λέξεις ξεχασμένες, για αξίες σχεδόν λησμονημένες:

Φιλότιμο

Λύση

Νοικοκύρεμα

Αυτοπεποίθηση

Περηφάνια

Πατρίδα

Ευρωπαϊκή Ελλάδα

Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για τον πατριωτισμό της δικής μας εποχής. Και πατριωτισμός της δικής μας εποχής είναι η ανατροπή στην πράξη αυτής της εικόνας ντροπής, που δεν αξίζει στην πατρίδα μας και σε όσους αγωνίσθηκαν γι' αυτή.

Ανατροπή στην πράξη είναι να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια τις αρετές ενός λαού που έχει αντέξει στο χρόνο και την ιστορία.

Ανατροπή στην πράξη είναι να ξαναβρούμε στην ψυχή μας την ενότητα και την σωφροσύνη που απαιτείται, προκειμένου να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια και να του πούμε: Ναι!

Ενωμένη η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Ενωμένοι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν!

Λύση στον ορίζοντα υπάρχει. Δεν είναι εύκολη βέβαια. Όμως με ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και πολιτικά θαρραλέο σχέδιο, μπορούμε σε ένα διάστημα 5 χρόνων να βγούμε απ' τη σημερινή κατάσταση.

Για να γίνει αυτό πρέπει να πούμε στον κόσμο την αλήθεια και να του παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο.

Να του εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Και φυσικά πρέπει να φέρουμε σ' αυτόν τον τόπο τα πάνω-κάτω. Ανατροπή στην πράξη, αυτό είναι που έχει να προτείνει σήμερα η Συμμαχία στους Έλληνες που αγαπούν τον τόπο τους, στους Έλληνες που δεν έχασαν την πίστη τους, στους Έλληνες της προκοπής και της δημιουργίας.

Ανατροπή στην πράξη και ταυτόχρονα μια μεγάλη και αυθεντική πολιτική αλλαγή, είναι ο τερματισμός του τρόπου διακυβέρνησης που καθιέρωσαν η μονοκομματική νοοτροπία και οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Η αλαζονεία και ο φόβος του πολιτικού κόστους, που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις αυτές, δεν είναι καλός σύμβουλος για περιόδους σαν κι αυτές που περνάμε σήμερα. Παράλληλα, είναι πλέον φανερό ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί από μόνο του να σηκώσει στους ώμους του το βάρος των αποφάσεων που απαιτείται προκειμένου ο τόπος να βγει από την κρίση.

Δεν μπορούν γιατί έχουν εκπαιδεύσει διαφορετικά το ακροατήριό τους.

Δεν μπορούν γιατί έχουν δεσμεύσεις απέναντι στους κομματικούς τους στρατούς. Γι' αυτό, τουλάχιστον για την επόμενη φάση, οι πολίτες πρέπει με την ψήφο τους να επιβάλλουν αυτή την αλλαγή.

Απέναντι σ' αυτήν την προοπτική θέλω να είμαι ξεκάθαρη σε ό, τι μας αφορά:

Πρώτον: Δεν μας διακατέχει το άγχος της εξουσίας.

Δεύτερον: Δεν είμαστε συμπλήρωμα, ούτε δεκανίκι κανενός.

Τρίτον: Δεν πάσχουμε από μικρομεγαλισμό. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της πολιτικής συγκυρίας. Γι' αυτό και είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες, αλλά μόνο στη βάση πολιτικών και προγραμματικών συγκλίσεων.

Η στήριξη ή η συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, συνδέεται αποκλειστικά με την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών που αποτελούν την ταυτότητα της Συμμαχίας.

Και η ταυτότητα αυτή δεν περιέχει μισόλογα, στρογγυλό πολιτικό λόγο και άνευρους καθωσπρεπισμούς.

Οι θέσεις μας είναι μια συνολική πρόταση ανατροπής.

Πρόταση ριζικής αλλαγής του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας!

- Πρόταση Ελευθερίας και απελευθέρωσης απ' τα δεσμά του κράτους. Γιατί για μας «Η Ελευθερία δεν είναι το μέσον για έναν ύψιστο πολιτικό σκοπό. Είναι η ίδια ο ύψιστος πολιτικός σκοπός».

- Αλλά η πρότασή μας είναι προπαντός πρόταση δημιουργίας: απελευθέρωση του Έλληνα και της οικονομίας απ' τα σημερινά γραφειοκρατικά δεσμά. Είμαστε ένας λαός με δυνατότητες, με ικανότητες. Το έχουμε αποδείξει όποτε έχουμε βρεθεί σ' ένα υγιές περιβάλλον.

Τυχαία κατέχουν Έλληνες την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο;

Τυχαία διαπρέπουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, παντού, απ' τις ΗΠΑ και τον Καναδά ως την Αυστραλία και τη Γερμανία;

Τυχαίο είναι ότι εδώ μέσα, στην Ελλάδα, έχει στραγγαλισθεί η δυνατότητα για δημιουργία;

Και, στο σημείο αυτό, φίλες και φίλοι, γνωρίζοντας ότι, μέσα απ' το διαδίκτυο, με ακούνε χιλιάδες απόδημοι Έλληνες, θέλω να τους απευθύνω έναν θερμό αγωνιστικό και πατριωτικό χαιρετισμό. Σήμερα, στις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, η δική σας συμπαράσταση, το δικό σας παράδειγμα, μας δίνει δύναμη, μας δίνει κουράγιο και-πάνω απ' όλα-μας δίνει την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Γιατί κι' εμείς, όπως κι' εσείς, είμαστε Έλληνες!

Τέλος, φίλες και φίλοι, η πρότασή μας είναι πρόταση κοινωνικής ευαισθησίας: Αναμορφώνουμε με φαντασία και τόλμη, εισάγοντας την ατομική ευθύνη, την αξιολόγηση και τον ανταγωνισμό στο Ασφαλιστικό, την Κοινωνική Πρόνοια, την Παιδεία.

Όλα αυτά συνιστούν μια ολοκληρωμένη πολιτική ανάπτυξης για το μέλλον.

Εμείς, μιλάμε καθαρά,

Σχεδιάζουμε πειστικά

Απαιτούμε δυναμικά

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στους θεσμούς με:

- Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

- Μείωση των βουλευτών από 300 σε 200.

- Κατάργηση του ακαταδίωκτου των υπουργών και βουλευτών.

- Συνταγματικά κατοχυρωμένος, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

- Μείωση κατά 40% του χρήματος για την πολιτική και τα κόμματα.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στην οικονομία με:

- Συνταγματική κατοχύρωση της ελευθερίας ασκήσεως κάθε επαγγέλματος.

- Πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ που ασκούν επιχειρηματική δράση.

- Έμφαση στην παραγωγή και εξωστρέφεια: Ναυτιλία, Τουρισμό, Επώνυμα προϊόντα.

- Επιδότηση της εργασίας αντί για επιδότηση της ανεργίας

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στο φορολογικό με:

- Ενιαίο φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων 20% και μείωση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης.

- Νέος τελείως διαφορετικώς φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

- Απλοποιημένο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον, με λιγότερους φόρους, αλλά που να τους πληρώνουν όλοι

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ στην ασφάλεια του πολίτη με:

- Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Ένταξη για τους νόμιμους, απελάσεις στους υπόλοιπους.

- Κατάργηση του ασύλου

- Σύγκρουση με την ανομία, την ατιμωρησία, τη διαφθορά

Φίλες και φίλοι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ που προτείνουμε απλώνεται παντού:

Στην Παιδεία, στην Υγεία, στο περιβάλλον , στον πολιτισμό, στα μέτρα στήριξης των αδυνάτων.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ είναι η δική μας απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα τελείωσε. Ότι οι Έλληνες θα τα παρατήσουν.

Η Ελλάδα δεν τελείωσε.

Η Ελλάδα μπορεί.

Όπως μπόρεσε το τολμηρό μεταρρυθμιστικό πνεύμα του Ελευθέριου Βενιζέλου επέτρεψε στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα να αλλάξει την πορεία της.

Η Ελλάδα μπορεί και τώρα μέσα απ' την Ανατροπή.

Η μαγιά αυτής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ βρίσκεται εδώ.

Είναι η καθεμιά και ο καθένας από εσάς.

Είμαι περήφανη που η Δημοκρατική Συμμαχία αποτελείται από ανθρώπους σαν και εσάς.

Νιώθω, ταυτόχρονα, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη.

Το νιώθω σήμερα, που είμαστε στη δύσκολη αρχή. Θα το θυμάμαι όμως πάντα και στα καλύτερα που έρχονται.

Ξέρω πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σας. Ιδιαίτερα για όλους εκείνους που συνδέονται συναισθηματικά με τη Νέα Δημοκρατία. Σας λέω λοιπόν: δεν χαρίζουμε σε κανέναν τους αγώνες μας, που μερικοί τους πλήρωσαν ακόμα και με αίμα!

Με τους νεοδημοκράτες μας ενώνουν δεσμοί αγώνων για την ευρωπαϊκή Ελλάδα, για ένα μικρό και αποτελεσματικό κράτος, για τον φιλελευθερισμό.

Αρετές ή ιδεώδη που εγκαταλείφθηκαν λίγο-πολύ από τη σημερινή ηγετική ομάδα. Απ' αυτούς που διοικούν τώρα τη Νέα Δημοκρατία.

Η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φοβάται τον λαό. Δεν εμπιστεύεται την ωριμότητά του: γι' αυτό του τάζει παροχές χωρίς θυσίες!

Εμείς πιστεύουμε στον λαό και τον εμπιστευόμαστε: γι' αυτό και είμαστε οι μόνοι, επαναλαμβάνω οι μόνοι που του λέμε την αλήθεια.

Αγαπητοί φίλοι

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μια κινητοποίηση πολιτών.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των επαγγελματικών ομάδων, διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης, εκφράζουν ειρηνικά την αγανάκτηση- και κυρίως την απογοήτευση τους.

Από εδώ, από το ιδρυτικό συνέδριο ενός καινούργιου κόμματος, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θέλω να εκφράσω όχι απλώς τη κατανόησή μου, αλλά και τον σεβασμό μου.

Γιατί σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο αξίζει σεβασμός.

Εμείς φυσικά δεν είμαστε εδώ, ούτε για κολακείες ούτε για υποδείξεις.

Εύχομαι αυτή η διαδικασία, με τα κινηματικά χαρακτηριστικά, να μην εξαντληθεί σε ουτοπικές αναζητήσεις.

Εύχομαι η απογοήτευση και η οργή να γίνουν η μήτρα της δημιουργικής αναζήτησης.

Μιας ανατροπής στην πράξη των αντιλήψεων και των πρακτικών που έφεραν μια περήφανη χώρα σαν την δική μας σε αυτό το σημείο εξαθλίωσης που βρίσκεται σήμερα.

Μια ανατροπή όχι απλώς καταγγελτική, αλλά με περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Αυτό το μήνυμα στέλνουμε από εδώ.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να κάνω μια ειδική αναφορά στη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Οι νέοι μας έχουν το μεγαλύτερο αίσθημα αδικίας. Γιατί; Διότι ξέρουν ότι καλούνται να πληρώσουν την κρίση ενώ φταίνε λιγότερο απ' όλους.

Έχουν χάσει κάθε πίστη στους πολιτικούς. Αυτό εκφράζει η μεγάλη τους σιωπηλή διαμαρτυρία έξω απ' τη Βουλή.

Θέλουν την ελευθερία και την προσωπική τους πρόοδο και καταξίωση, αλλά η ανάγκη τους βρίσκει κολλημένους με την οικογένεια. Άλλωστε, το ξέρουν καλά αυτό, η γενιά των πατεράδων τους έφερε εδώ την Ελλάδα.

Τα βάζουν λοιπόν συχνά με τους γονείς αλλά ταυτόχρονα εξαρτώνται απ' αυτούς.

Οι μύθοι της «γενιάς του Πολυτεχνείου» δεν τους αφορούν.

Είναι παιδιά μορφωμένα. Μιλούν γλώσσες. Επικοινωνούν με τον κόσμο γύρω τους, ζουν στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογιών, με τις μεγάλες ταχύτητες και τις μικρές αποστάσεις.

Έχω παιδιά απ' αυτή τη γενιά. Παιδιά πιο τυχερά από άλλα. Γι' αυτό και η σκέψη μου ως πολιτικού πηγαίνει πια σήμερα περισσότερο στα άλλα παιδιά. Γι΄αυτά τα παιδιά αξίζει να αγωνιστώ. Σαν μάνα ούτε το χωράει ο νους μου ότι μπορούν να ξεκινήσουν τη ζωή τους σε μια χρεωκοπημένη πατρίδα. Νιώθω μέσα μου βαθειά την αγάπη για όλα αυτά τα νέα παιδιά.

Τους καταλαβαίνω, τους νιώθω. Αλλά, επειδή τους αγαπώ, δεν θα τους κολακέψω.

Τα καλά δεν είναι αυτονόητα: πρέπει να βγουν και να τα διεκδικήσουν! Όχι με την οχλαγωγία ή την καταστροφή, όπως ίσως θα ήθελαν κάποιες ακραίες δυνάμεις! Αλλά με σκληρή δουλειά, γνώση και θέληση. Με τη συμμετοχή και την επιλογή τους. Με την θετική ψήφο τους.

Στους νέους αυτούς λέω: Ελάτε στη Συμμαχία!

Μην «μασάτε» αυτά που σας λένε για εμάς!

Δώστε μας την ευκαιρία να σας μιλήσουμε!

Ελάτε στο κόμμα που θα ανοίξει και πάλι μια προοπτική να βρείτε δουλειά, αλλά και γενικότερα να πάτε μπροστά!

Ελάτε στο κόμμα που μιλά για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, για ανάπτυξη, στο κόμμα που λέει όχι στις συντεχνίες και τα κεκτημένα!

Ελάτε στο κόμμα που μιλά για προσπάθεια, για ρίσκο, για φιλότιμο αλλά και που τις διακηρύξεις του τις κάνει θέσεις, τις κάνει συγκεκριμένες προτάσεις!

Ελάτε λοιπόν, νέοι της Ελλάδας, κοντά στη Συμμαχία!

Μην απέχετε! Μην εφησυχάζετε!

Αυτά είναι για τους βολεμένους και τους συμβιβασμένους.

Σας θυμίζω ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε! «για ν' αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει ν' αλλάξουμε εμείς πρώτα».

Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, νέοι της Ελλάδας!

Σύμμαχοι!

Φίλες και φίλοι!

Γύρισα όλη την Ελλάδα.

Αφουγκράστηκα τον παλμό της κοινωνίας.

Μοιράστηκα το παράπονο και τον καημό του κάθε πολίτη που ήθελε να μου πει τι του συμβαίνει: στη Λάρισα και στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα και την Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, σ' όλη την Ελλάδα.

Στην πορεία μας αυτή προς τον κόσμο χιλιάδες ευαίσθητοι και αποφασισμένοι άνθρωποι προσήλθαν στις τάξεις της Συμμαχίας!

Το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ένας σημαντικός σταθμός σ΄αυτήν την πορεία προς τον λαό. Αύριο συζητάμε και ψηφίζουμε τις θέσεις μας με πάνω από 100 ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και μεθαύριο εκλέγουμε τα θεσμικά όργανα της Συμμαχίας.

Θέλω να σας πω μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο, ένα ολόθερμο, ευχαριστώ!

Ευχαριστώ γι΄αυτό το υπέροχο οδοιπορικό! Γι' αυτό το ταξίδι γνώσης και κατανόησης.

Γνώσης των προβλημάτων.

Κατανόησης των ανθρώπων.

Επαφής.

Συμμετοχής.

Είδαμε παντού πληγωμένη την ελληνική ψυχή. Νέους και νέες, εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μας μιλούν για την χαμένη περηφάνια της Ελλάδας.

Για τον φόβο και την ανασφάλεια που νιώθουν.

Για το ότι αισθάνονται σαν να ζουν σε μια φυλακή χωρίς καν φως στο παραθύρι.

Καθώς προχωρήσαμε σ' όλη την Ελλάδα νιώσαμε τον κόσμο. Φέραμε εκλεκτούς Έλληνες κοντά μας. Ανοίξαμε γραφεία παντού. Κάναμε προσυνέδρια, ετοιμάσαμε θέσεις, τις θέσεις που περήφανα παρουσιάζουμε αύριο και τις θέτουμε υπό την κρίση του υπέρτατου οργάνου μας: Του Συνεδρίου.

Και τώρα ολοκληρώνουμε με το Συνέδριο την οργανωτική μας αποστολή.

Σύμμαχοι,

Απ' τη Δευτέρα ξεκινά ο κυρίως αγώνας της Συμμαχίας!

Ένας δύσκολος αλλά καλός αγώνας. Με εσάς στην πρώτη γραμμή.

Πείτε σ' όλους τους Έλληνες ότι μπορούμε να ξανακερδίσουμε την περηφάνεια μας!

Ότι μπορούμε να ξαναδώσουμε όραμα, καταξίωση και προοπτική, στα παιδιά μας.

Γεννήθηκε και δυναμώνει πια η Συμμαχία!

Γεννήθηκε μια νέα ελπίδα!

Δεν μιλάμε απλώς για ελευθερία, για προοπτική, για δημιουργία και προκοπή, για κοινωνική ευαισθησία. Τα σχεδιάζουμε. Παράγουμε θέσεις. Διαμορφώνουμε συγκεκριμένες πολιτικές.

Φίλες και φίλοι,

Σύμμαχοι,

Εμπρός για το ξεκίνημα του αγώνα που θα μας βάλει σε θέση δυνατή στη Βουλή.

Εμπρός να ξαναφέρουμε την περηφάνια, την ελπίδα και την προοπτική σε κάθε ελληνική ψυχή!

Σας ευχαριστώ!

Σας ευχαριστώ μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μου!

Είναι δυνατό το μήνυμα που στείλατε από δω!

Είναι καθαρή η πίστη σας!

Είναι ολοφάνερο το κουράγιο σας!

Είναι μεγάλη η δύναμή σας!

Δώσατε μέσα από εδώ, απ' τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με τις πρόσφατες αναμνήσεις τόσων και τόσων ελληνικών νικών, μήνυμα νίκης!

Δώσατε και σε μένα νέα δύναμη!

Δύναμη για νέους αγώνες!

Ζήτω η Δημοκρατική Συμμαχία!

Ζήτω η νέα μας πορεία!

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η Δημοκρατία!

Έντονο μεσσηνιακό άρωμα στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμμαχίας.

Με έντονο Μεσσηνιακό ενδιαφέρον ξεκίνησε σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής συμμαχίας. και λέμε έντονο καθώς άνθρωποι μας που βρίσκονται στο συνέδριο μας μετέφεραν πρόσωπα απο την Μεσσηνία που ήταν εκει.

Πρώτα και κύρια η .......

τέως βουλευτης της ΝΔ και τεως Υφυπουργός Εργασίας Σοφία Καλατζάκου η οποία είναι στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.
Ανθρωποι μας διέκριναν αναμεσα στους συνέδρους τον πρώην Δήμαρχο Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο Τον πρώην αντιδήμαρχο Αριος Μπάμπη Σταθόπουλο τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και πρόεδρο του Παμίσου Γ. Πετρουλάκο, Πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη από την μεσσηνία, (πρώην και νυν) την Γεωργία Πιτταρά από την κυπαρισσία, τον Ηλία Γιαννόπουλο απο την Κυπαρισσία ο οποίος στο ακολουθο video απεικονίζεται στο 1:18 να φιλά την πρόδρο της καρδιάς του Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε το Video Προσοχή στο 1:18 για να δείτε τον Κ. Γιαννόπουλο Ηλία να φιλά την Ντόρα Μπακογιάννη.



Μεροκάματο με φόβο θεού για τις καντηλανάφτισσες του νεκροταφείου Φιλιατρών.

Τον διάολο τους έχουν βρει από τους αράπηδες, οι καντηλανάφτισσες στο νεκροταφείο της πόλης μας οι οποίοι τους ζητάνε συνεχώς λάδια, ενώ δεν είναι και λίγα τα κρούσματα που οι αράπηδες που μένουν στα γύρω χωράφια (πάνω από το παλιό νεκροταφείο και κάτω από το καινούριο) εισβάλουν στο χώρο και ψάχνουν τα μνήματα για λάδι.

Δεν είναι και λίγα τα .........

κρούσματα σε ορισμένα καινούρια μνήματα να σπάνε ακόμα και τα πορτάκια των αποθηκών που είναι κλειδωμένα για να κλέψουν λάδι.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που γίνονται φορτικοί στις γυναίκες που μεταφέρουν λάδι για τα καντήλια και ένας θεός ξέρει πως έχουν γλυτώσει μέχρι τώρα τον ξυλοδαρμό.
Τι και να τους λένε ότι τα λάδια δεν είναι δικά τους αλλά ξένα και τα έχουν για τα καντήλια τι και να τους λένε ότι δεν μπορούν να δώσουν λάδι, εκείνοι γίνονται όσο πιο φορτικοί γίνεται. Οι καντηλανάφτισσες έχουν βρει στην κυριολεξία τον διάολο τους με αυτούς και δεν κρύβουν την ανησυχία τους μη τυχόν υπάρξει καμία επίθεση από αυτούς προς τις ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Η κατάσταση πλέον με τους αράπηδες πλέον έχει παραγίνει. Κανένας δεν ξέρει τι καπνό φουμάρουν. Κανένας δεν ξέρει την κατάσταση της υγείας τους και τι αρρώστιες κουβαλάνε.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Τι θα γίνει με τους αραπάδες που έχουν κατακλείσει την πόλη; Σε λίγο θα κάνουν αποικία. Η Δημοτική αρχή τι κάνει για το θέμα;
Κύριε Δήμαρχε ανέλαβε άμεσα δράση να περιοριστεί το φαινόμενο με τους αράπηδες. Η κατάσταση στα Φιλιατρά έχει παραγίνει.
Είσαι η αρχή του τόπου. Κάντε επαφές με εισαγγελείς, με αστυνομία, με όποιους νομίζετε εσείς αλλα να γίνει κάτι. Τα Φιλιατρά δεν είναι αποθήκη αραπάδων. Εκτός και αν πρέπει εμείς πλέον οι πολίτες να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και να αρχίσουμε να τους κυνηγάμε με τις καραμπίνες.
Ήμαρτον δηλαδή. Ανέλαβε πρωτοβουλία Δήμαρχε να φύγουν να πάνε όπου στα κομμάτια θέλουν. Εμείς μια τέτοια πρωτοβουλία σου, θα την στηρίξουμε με νύχια και με δόντια. Ανέλαβε δράση να ξεκουμπιστούν.

3D βίντεο στο YouTube!

Η 3D τεχνολογία και σε κανάλι στο Youtube που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Τον τελευταίο καιρό το επίσημο site της Nvidia προσφέρει στους χρήστες του, τη μοναδική εμπειρία να δουν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους, 3D βίντεο και φωτογραφίες φορώντα τα ειδικά γυαλιά 3D.

Τα βίντεο αυτά πλέον οι ........

χρήστες μπορούν να τα δουν και μέσα από το ειδικό κανάλι της εταιρίας που υπάρχει στο YouTube.

Ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται είναι φυσικά έναν υπολογιστή που να υποστηρίζει τη 3D τεχνολογία καθώς και την τελευταία έκδοση του Firefox 4.

Αντίθετος στην αύξηση του ΦΠΑ ο Συνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

"Σοβαρή μείωση στην ανταγωνιστικότητα και την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα επιφέρει η πιθανή μετάταξη του κλάδου της εστίασης στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός προσπαθεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη".

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ........

ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με τον πρόεδρό του Ανδρέα Ανδρεάδη να αποστέλλει αίτημα στην κυβέρνηση, ζητώντας να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών και ειδικά της εστίασης στο ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Αντίθετα, μια τέτοια αύξηση του ΦΠΑ, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κινδυνεύει στην λογική ενός αμφίβολου εσόδου φέτος, να υπονομεύσει μακροχρόνια τον δυναμικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε την κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, να εξετάσει την προσαρμογή του στα επίπεδα των ανταγωνιστριών ευρωπαϊκών - μεσογειακών χωρών, όπου κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7%.

Υπέρ της τυποποίησης του Π.Ο.Π. Καλαμάτας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο η ΕΔΟΕΕ

Η πάγια θέση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς, ότι δεν θα πρέπει να αφαιρείται η δυνατότητα τυποποίησης των ήδη καθιερωμένων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. σε όλο τον Ελλαδικό χώρο εφόσον αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, επιβαιβεώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Οργάνωσης, στις 25 Μαΐου, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του φακέλου ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Όπως επισημαίνεται από το ......

ΔΣ της ΕΔΟΕΕ, για μία ακόμα φορά εκφράζει την πάγια θέση του όπως αυτή έχει διατυπωθεί εγγράφως στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ότι: Απαιτείται η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τα ΠΟΠ/ΠΓΕ με κύριο σκοπό την προστασία τους και αναπτυξή τους.

Απαιτείται εκσυγχρονισμός και εναρμόνιση του τρόπου εξέτασης των προς αναγνώριση από την Ε.Ε. φακέλων Π.Ο.Π. από τις κρατικές - αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με την ευρωπαϊκή φιλοσοφία σχετικά με τα προϊόντα Π.Ο.Π., ως εργαλεία marketing και όχι ως θεσμό που «εγκλωβίζει» τα αγροτικά προϊόντα παραπέμποντας σε παλιότερες εποχές.

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η σταθερή ανάπτυξη του κλάδου, ο θεσμός όλων των ελληνικών ελαιοκομικών ΠΟΠ και ΠΓΕ (ήδη αναγνωρισμένοι, αλλά και οι προς αναγνώριση φάκελοι) πρέπει να αποδίδει τα μέγιστα. Πάγια θέση της ΕΔΟΕΕ είναι ότι δεν θα πρέπει να αφαιρείται η δυνατότητα τυποποίησης των ήδη καθιερωμένων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. σε όλο τον Ελλαδικό χώρο εφόσον αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το ΔΣ θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι θεμιτό με δεδομένο ότι:

• Σε προϊόντα ΠΟΠ ο φάκελος των οποίων μέχρι τώρα έδινε την δυνατότητα συσκευασίας τους και εκτός ζώνης παραγωγής, έχουν επενδυθεί από εταιρείες του κλάδου που εδρεύουν σε όλον τον ελλαδικό χώρο, πόροι προκειμένου να τύχουν η εν λόγω ονομασίες αναγνώριση και καταξίωση τόσο στην εσωτερική αγορά όσο κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

• Με τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν σήμερα (τεχνολογία τσιπ σε φορτηγά- βυτία μεταφοράς ελαιολάδου, έλεγχος DNA σε ελαιόλαδο και ελιές κ.α.) είναι δυνατή η άρτια ιχνηλάτιση των προϊόντων ΠΟΠ προκειμένου να προστατευθεί με πλήρη επιτυχία η προέλευσή τους.

Ιδιαίτερα δε σε σχέση με το ΠΟΠ Ελαιόλαδο Καλαμάτας τίθεται και θέμα τυπικού χαρακτήρα με δεδομένο ότι ο περιορισμός της συσκευασίας εντός της περιοχής του ΠΟΠ ελαιολάδου δεν προβλεπόταν στον αρχικό φάκελο και η ΕΕ δεν έχει συμπεριλάβει το θέμα αυτό ως σημείο προς διερεύνηση, στα συμπληρωματικά στοιχεία και πληροφορίες που ζητά από τον φορέα υποβολής του φακέλου δηλαδή από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.

«Παγώνουν» τα έργα στους αυτοκινητόδρομους

Στην κόψη του «ξυραφιού» βρίσκονται τα έργα κατασκευής νέων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι διαπραγματεύσεις µε τις τράπεζες που έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση των έργων βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Εν τω μεταξύ στον αέρα είναι και η μείωση των τιμών των διοδίων, αφού αν δεν συνεχιστούν τα έργα δεν μπορεί να γίνει και καμία παρέμβαση στις τιμές.
Οι τράπεζες θεωρούν πως τα .......

έργα δεν είναι βιώσιμα και για το λόγο αυτό έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση.

Όσον αφορά τα διόδια, το Δημόσιο αναλαμβάνει το κόστος της μείωσης για τα επόμενα 3 χρόνια και παράλληλα διασφαλίζει σε πρώτη φάση ποσό 500 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό. Το συγκεκριμένο ποσό θα λειτουργήσει ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των έργων 6-8 μηνών, μέχρις ότου αναλάβει ρόλο η εταιρεία ειδικού σκοπού Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, η οποία θα ιδρυθεί µε προίκα τα μελλοντικά έσοδα (20 δισ. ευρώ) από τα διόδια, που θα παρέχει τις εγγυήσεις για τις χρηματοδοτήσεις.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι μέχρι στιγμής δεν είναι διασφαλισμένες ότι θα πάρουν τα χρήματά τους για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ανακοίνωσε λίγο πριν από το Πάσχα η κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους κατασκευαστές και τις τράπεζες προκειμένου να συνεχίσουν τα έργα είναι μείωση στα διόδια από 25% έως 30% για τα κατασκευασμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων επί 3 χρόνια και ταυτόχρονη μείωση 50% για τα υπό κατασκευή τμήματα.
Η πρόταση περιλαµβάνει ακόµη την αλλαγή χάραξης τµηµάτων των αυτοκινητοδρόµων που έχουν μπλοκάρει λόγω των αποφάσεων του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Αν σταματήσουν τα έργα, το ∆ημόσιο θα πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση 2,5 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγµής έχουν σταµατήσει τα έργα στον αυτοκινητόδροµο Κορίνθου - Πάτρας και στα Τέμπη, ενώ έχουν σταµατήσει οι εργολαβίες του ∆ηµοσίου στο Πέταλο Μαλιακού (στην παράκαµψη Στυλίδας και Λαµίας).

Την ίδια ώρα είναι µπλοκαρισµένα τα έργα στην Ιόνια Οδό (στην περιοχή Κλόκοβα), στον ηµικόµβο Μιντιλογλίου (στην Αχαΐα), στον υγροβιότοπο Καϊάφα (θα πρέπει να απενταχθούν µε απόφαση του ΣΤΕ 25 χιλιόµετρα στο τµήµα Πύργος - Καλό Νερό) και στον Ε-65 (τον αυτοκινητόδροµο που συνδέει την ΠΑΘΕ µε την Εγνατία), όπου το ΣΤΕ έχει αποφασίσει προσωρινή παύση των εργασιών για 42 χιλιόµετρα.

Newsbomb

«Επιστροφή στη δραχμή θα μας γυρίσει στην εποχή των σπηλαίων»

«Επιστροφή στη δραχμή θα μας γυρίσει στην εποχή των σπηλαίων» υπογράμμισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Ο πρώην υπουργός ...........

οικονομίας τόνισε ότι «η λύση είναι η να υπάρξει ανάκαμψη στην οικονομία» και πρόσθεσε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είχε ως αποτέλεσμα «να γυρίσουμε στην εποχή των σπηλαίων. Θα προκαλούσε ασύλληπτη κοινωνική αναταραχή».

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, συμφωνεί με πολλά από όσα πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ΙΙ. «Πολλά από τα στοιχεία που παρουσίασε με βρίσκουν σύμφωνο» είπε ο πρώην υπουργός και υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την έμφαση που έδωσε στη μείωση της φορολογίας για αναπτυξιακούς λόγους.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, αν δεν υπάρξει απλοποίηση του φορολογικού συστήματος. Μετά τις εκλογές το φορολογικό έγινε μια κουρελού με πολλούς αντιαναπτυξιακούς φόρους» είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Εκεί πρέπει να αλλάξουμε το μνημόνιο. Πρέπει να πείσουμε για αυτό τους εταίρους μας».

«Το μνημόνιο έχει πολλά θετικά και πολλά αρνητικά» τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης και ανέφερε πως: «Δεν έδωσε έμφαση στην ανάκαμψη της οικονομίας».




Real.gr

Εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών 100 χιλιάδες ασφαλισμένοι

Τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το ποια επαγγέλματα θα ενταχθούν και ποια θα βγουν από την νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων έδωσε χθες ο πρόεδρος της 11μελούς Επιτροπής Θεόδωρος Κωνσταντινίδης κατά την διάρκεια της εισήγησης του.

Η επιτροπή θα συνεχίσει ..........

το έργο της και σήμερα εξετάζοντας νέο αριθμό επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βγουν από τη λίστα 150.000 ασφαλισμένοι, ενώ άλλοι 50.000 θα προστεθούν στο νέο κατάλογο. Η λίστα είναι απαραίτητο να δοθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έως τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το Μνημόνιο, πρέπει να εφαρμοστεί το νέο καθεστώς.

Από την υπάρχουσα λίστα αναμένεται να εξαιρεθούν περίπου 70.000 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία, ενώ οι πρώτοι που θα ενταχθούν στη νέα αναθεωρηµένη λίστα θα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων.

Στον νέο κατάλογο, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, δεν θα ενταχθούν πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόµενοι στον χώρο του µόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κοµµωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισµού και επισιτισµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι σερβιτόροι και οι τραγουδιστές θα παραµείνουν και στη νέα λίστα, καθώς οι συνθήκες εργασίας τους δεν έχουν τροποποιηθεί.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σήµερα βρίσκονται στη λίστα κατηγορίες εργαζοµένων, όπως υπάλληλοι γραφείου (16.464), φυσικοί και µαθηµατικοί (1.129), αρχιτέκτονες τεχνολόγοι (3.886), µοντέλα και πωλητές (2.328), απασχολούµενοι σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες (2,569), στην παροχή υπηρεσιών (1.134), εργαζόµενοι στα ασφαλιστικά ταµεία (303) κ.ά. Ο µεγαλύτερος αριθµός ασφαλισµένων στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι οικοδόµοι (104.423), οδηγοί µέσων µεταφοράς και χειριστές (107.542), εργαζόµενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια (38.056), στο χονδρεµπόριο (30.690), στη βιοµηχανία τροφίµων και ποτών (25.436), στις κατασκευές (24.290), τεχνίτες ανέγερσης κτιρίων και δοµικών έργων (20.333).

Το ΔΝΤ κατανοεί τους... «Αγανακτισμένους»

Στην Ουάσιγκτον και την αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφτασαν οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Κληθείσα να σχολιάσει τις .........

συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολίν Ατκινσον έδειξε κατανόηση.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι: "Στόχος του προγράμματός μας, του προγράμματος της κυβέρνησης και της υποστήριξής μας είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά σταθερότητας με καλύτερες επιλογές και ευκαιρίες για τους πολίτες της. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν δύσκολες στιγμές σήμερα και κατανοούμε ότι ο ελληνικός λαός τις αντιμετωπίζει αλλά στόχος είναι να βρεθούν σε μια καλύτερη θέση".

ΣΧΟΛΙΟ
Αει μωρή πλύνε κανα πιάτο.... Τσόκαρο που κατανοείς κι όλας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαΐου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.