Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Όχι για μένα για την καημένη την τσεπούλα μου...

Νέες τιμές για το Λόττο, το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, από σήμερα.

Η μεγαλύτερη αύξηση (+233%) αφορά το Λότο, όπου η τιμή ανά στήλη αυξάνεται στα 0,50 λεπτά από 0,15 λεπτά.
Αντίστοιχα, στα υπόλοιπα παιχνίδια (ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ) οι τιμές θα αυξηθούν κατά 66%.
Στο Τζόκερ και το ΠΡΟΤΟ η ελάχιστη τιμή ανά στήλη ανεβαίνει στα 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ σήμερα, ενώ για το ΠΡΟΠΟ και το ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ θα διαμορφωθεί στα 0,25 ευρώ από 0,15 ευρώ σήμερα.
Αμετάβλητη μένει η στήλη του "Στοιχήματος" στα 30 λεπτά και των ΚΙΝΟ, ΕXTRA 5 και SUPER 3 στα 50 λεπτά.

Τα κέρδη των...

παικτών για το Τζόκερ, το ΠΡΟΤΟ, το Λόττο θα είναι προκαθορισμένα για τις κατώτερες κατηγορίες κερδών, για τις ανώτερες κατηγορίες θα καθορίζονται σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε, ενώ στο Lotto θα προστεθεί μία ακόμα κατηγορία κερδών.

Πηγή: apneagr

Κοίτα ποιός μιλάει...

Και δεν αναφερόμαστε στις 2 ταινίες του Tζόν Τραβόλτα.
Μιλάμε για τον τωρινό πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση έκλεινε το μάτι στους αγρότες εξαπολύοντας τους Χατζηγάκηδες να ανεβαίνουν στα τρακτέρ ξεπουλώντας λαϊκισμό.

Σήμερα ο τότε "Θίασος" είναι Κυβέρνηση.

Και φυσικά εμπαίζει τους αγρότες.

Δείτε τα δυο video ....









Καθαρά επικοινωνιακές και άνευ ουσίας οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τους αγρότες

Απόλυτα επιβεβαιώνεται η αρχική δήλωση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτου Καραμίχα, ότι οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι αγρότες σε σχέσεις με τις δηλώσεις που έχουν υποβάλει στον ΕΛΓΑ που αφορούν το έτος 2008, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, προσθέτοντας ότι πρόκειται για επικοινωνιακές εξαγγελίες που έχουν ως μοναδικό στόχο την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα.

Όπως επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση: «οι αποζημιώσεις που αναφέρονται στο βαμβάκι, ύψους 75 εκατομμυρίων €, είναι αυτές που αναμένουν οι βαμβακοπαραγωγοί, με βάση τις δηλώσεις ζημιών του 2008 που ήδη έχουν υποβάλλει με 1.300.000 αιτήσεις τους. Στην ίδια ακριβώς περίπτωση υπάγονται και οι αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών, μια και έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή από τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εξετάσει σε ποιες περιοχές ελαιοκαλλιέργειας υπάρχουν ζημιές.
Συνεπώς και εδώ πρόκειται για ανακοίνωση αποζημίωσης που έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Εξάλλου, η εξαγγελία για αποζημιώσεις στους καλλιεργητές οπωροφόρων δένδρων δεν είναι νέα, μια και έχει ήδη αναγγελθεί, εδώ και δύο μήνες περίπου, από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό».

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί η εξαίρεση ......

σημαντικών κλάδων που βρίσκονται σε μεγάλη κρίση, όπως τα εσπεριδοειδή και η αμπελοκαλλιέργεια, επισημαίνει η κορυφαία οργάνωση, καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να διαβάσει εκ νέου και προσεκτικά τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί από όλες τις αγροτικές οργανώσεις και να σταματήσει επιτέλους να παρουσιάζει επικοινωνιακά, κάθε φορά, διάφορα μέτρα στήριξης και πολιτικές (όπως η καταβολή των ατομικών δικαιωμάτων των παραγωγών, η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.α.), τα οποία έτσι κι αλλιώς δικαιούνται οι αγρότες εδώ και 30 χρόνια, ως νέα μέτρα πολιτικής.

«Πρόκειται συνεπώς για επικοινωνιακές εξαγγελίες που έχουν ως μοναδικό στόχο την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα», σχολιάζει η Οργάνωση, επισημαίνοντας ότι έχουν ελάχιστη σχέση με τα πραγματικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά έχουν εκφραστεί στην πρόσφατη σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ με όλες τις αγροτικές συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, αλλά και με τα αιτήματα των ίδιων των αγροτών όπως αυτά εκδηλώνονται στα μπλόκα και στις διαμαρτυρίες τους.

«Η εξαγγελία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι από την αρχή ανειλικρινής, γιατί ενώ αναφέρει ότι τα μέτρα που προτείνει είναι αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των αγροτών, στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκε με κανένα θεσμικό εκπρόσωπο των αγροτών. Και βεβαίως ο Υπουργός εμπίπτει σε κορυφαία αντίφαση, όταν την μία μέρα ζητά πίστωση χρόνου για να μελετήσει τα προβλήματα των αγροτών και την άλλη δηλώνει ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι αποτέλεσμα μακράς μελέτης και εξαντλητικού διαλόγου, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στο διάστημα των τελευταίων ετών, μετατρέποντας τον ΕΛΓΑ από φορέα γεωργικών ασφαλίσεων των αγροτών, σε εργαλείο ευκαιριακής και κομματικής πολιτικής, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το μελλοντικό δράμα για τους αγρότες της χώρας μας, γιατί είναι σχεδόν βέβαιη η οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού αυτού.

«Συμπερασματικά ένα μόνο πράγμα ζητούν οι αγρότες, να αλλάξει η Κυβέρνηση την αγροτική της πολιτική», καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία παρατίθενται στοιχεία που αναφέρονται στις επιμέρους εξαγγελίες των αποζημιώσεων:

1. Βαμβάκι

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου προβλέπεται καταβολή ποσού ύψους 75 εκατ. ευρώ, η οποία με εκτίμηση της καλλιέργειας βάμβακος ανερχόμενη το 2008 σε περίπου 2.800.000 στρέμματα, προσδιορίζει ανά στρέμμα ποσό ίσο με 27 ευρώ .

2. Αραβόσιτος και σιτηρά

Η έκταση των σιτηρών το 2008, περιλαμβάνοντας και το καλαμπόκι, σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις, ανέρχεται σε 11.850.000 στρέμματα, μέγεθος που προσδιορίζει μια μέση στρεμματική αποζημίωση ύψους 8,4 ευρώ/στρέμμα.

3. Ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές

Στην περίπτωση που η αποζημίωση καταβληθεί στη συνολική έκταση ελαιοκαλλιέργειας, που εκτιμάται σε 8 εκατομμύρια στρέμματα περίπου, η προβλεπόμενη αποζημίωση θα ανέλθει σε 6,25 ευρώ το στρέμμα.

4. Οπωροφόρα

Στην κατηγορία αυτή προβλέπεται καταβολή αποζημιώσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει σειρά προϊόντων όπως οι κερασιές (75.000 στρέμματα), οι βερικοκιές (51.500 στρέμματα), οι δαμασκηνιές (8.600 στρέμματα), οι αχλαδιές (24.000 στρέμματα), οι μηλιές (160.000 στρέμματα), τα σπαράγγια (37.000 στρέμματα), οι πατάτες (232.500 στρέμματα) και ο καπνός (1.500.000 στρέμματα). Συνολικά, στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται, έκταση ανερχόμενη το 2008 σε 2.088.600 στρέμματα. Το μέγεθος αυτό, αντιστοιχεί σε μια μέση αποζημίωση ύψους 47,8 ευρώ/στρέμμα, η οποία όμως είναι άγνωστο πως θα κατανεμηθεί στρεμματικά στις επιμέρους κατηγορίες.

5. Κάλυψη λοιπών κινδύνων από ΕΛΓΑ

Η κάλυψη αυτή με ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ είναι γενική και αόριστη, μια και δεν περιέχει καμία αναφορά ως προς το χρόνο, ως προς τα κριτήρια κατανομής, αλλά και ως προς τις κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνει.

6. Έκτακτη ενίσχυση

Η χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης ύψους 75 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να καταβληθεί σε παραγωγούς βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και ελαιοκομικών προϊόντων, με ταμειακή διευκόλυνση μέσω της ΑΤΕ. Στην περίπτωση αυτή, προφανώς το ποσό της ενίσχυσης αναφέρεται σε δάνειο, το οποίο οφείλεται να επιστραφεί, χωρίς βέβαια να προσδιορίζονται οι όροι χορήγησης αυτού του δανείου. Πάντως, στην περίπτωση μιας αναλογικής κατανομής της ενίσχυσης σε μία έκταση 24.135.000 στρεμμάτων που αντιστοιχεί στα αναφερόμενα προϊόντα, προβλέπεται στρεμματική αποζημίωση ίση με 3,1 ευρώ το στρέμμα.

7. Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο οφείλεται να πραγματοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, αναφερόμενη στο σύνολο των αγροτών και των κτηνοτρόφων που παράγουν και όχι με βάση τις δηλώσεις της ενιαίας ενίσχυσης, μια και οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται πάντα σε παραγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει προτείνει τη χορήγηση επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, με νόμιμο τρόπο, σε ποσοστό 4% - που θα διαφοροποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τη συμβολή κάθε προϊόντος στην κατανάλωση πετρελαίου, με βάση την τιμολόγηση της αγροτικής, της κτηνοτροφικής παραγωγής και των κηπευτικών. Τονίζεται ότι με την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ το συνολικό δημοσιονομικό κόστος δεν υπερβαίνει το ύψος των 160 εκατ. ευρώ, αναφερόμενο στο σύνολο των αγροτών και των κτηνοτρόφων που παράγουν. Η πρόταση αυτή είναι η μόνη αντικειμενική και δίκαιη που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, η οποία και έχει υιοθετηθεί από όλες τις αγροτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Δεν τα βρήκαν Υπουργείο και Αγρότες. Παραμένουν τα μπλόκα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ.Χατζηγάκης δήλωσε ότι με την οριστικοποίηση των ποσών ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν δικαιολογείται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους αγρότες, αφού αυτό δεν είναι συμβατό με το κοινοτικό κεκτημένο.

«Παραπάνω ούτε ένα ευρώ, παρακάτω ούτε ένα ευρώ. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε ......

τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατ. ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας.

«Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι» από τους αγρότες

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής δήλωσε ότι οι προτάσεις του υπουργείου προκαλούν απογοήτευση στους αγρότες. Ο Βασίλης Κιλάφας τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν έλαβαν μέρος στη συνάντηση, δήλωσαν ότι δεν αποχωρούν από το μπλόκο του Ισθμού της Κορίνθου και ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό την Τρίτη.

Πάντως, ο υπουργός απάντησε ότι είχε συνάντηση με τους αγρότες της Πελοποννήσου και ότι η μη παρουσία τους στη συνάντηση οφείλεται σε «εσωτερικές» διαφωνίες.

Το γεγονός ότι το Τελωνείο Προμαχώνα παραμένει κλειστό προκάλεσε την αντίδραση της Βουλγαρίας, η οποία ζητά παρέμβαση σε επίπεδο ΕΕ για να ανοίξουν τα σύνορα.

Τον τρόπο κατανομής των 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στους αγρότες το υπουργείο

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η διαδικασία για τα οριστικά ποσά που θα λάβουν οι αγρότες από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ.

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο οι γενικοί γραμματείς ανακοίνωσαν ......

στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγροτών τα ποσά:

* Βαμβάκι: Σε αγρότες με μεγάλες ζημίες 45 ευρώ το στρέμμα, για μικρές ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα.

* Καλαμπόκι: Για μεγάλες ζημίες 25 ευρώ το στρέμμα και για μικρές ζημίες 20 ευρώ το στρέμμα.

Σε όλους τους καλλιεργητές καλαμποκιού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα είναι αυξημένη κατά 40%.

* Σιτάρι: Στο μαλακό σιτάρι θα δοθούν αντίστοιχα 12 και 8 ευρώ το στρέμμα και στο σκληρό 10 και 7 ευρώ το στρέμμα.

Στους καλλιεργητές σκληρού σιταριού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 3 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης θα είναι αυξημένη κατά 40%.

Στους καλλιεργητές μαλακού σιταριού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 2,5 ευρώ το στρέμμα και η επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου θα είναι αυξημένη κατά 40%.

* Λάδι: θα εκτιμηθούν οι ζημιές και θα δοθούν ως 30 λεπτά το κιλό.

* Στις δενδρώδεις καλλιέργειες που θα αποζημιωθούν για ακαρπία, η ενίσχυση θα καθοριστεί ανά προϊόν και είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν και τα ροδάκινα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι με την οριστικοποίηση των ποσών ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των αγροτών και δεν δικαιολογείται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε 500 εκατ. ευρώ, παρά τα στενά περιθώρια της οικονομίας.

«Αυτό μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα 3 κόβεται η Μεσσηνία απο τα μπλόκα των Αγροτών!

Με μπλόκα σε Ριζόμυλο, Ασπρόχωμα, Τσακώνα και ενδεχομένως στο Καλό Νερό το επόμενο 24ωρο οι αγρότες της Μεσσηνίας εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους για το σύνολο των αγροτικών προιόντων και την θωράκιση του εισοδήματός τους, ενώ την Δευτέρα αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, ενώ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού κ. Τέλης Καναβός τόνισε ότι το ‘μέτωπο είναι Παμεσσηνιακό με διαφορετικά μπλόκα και τα αιτήματα ενιαία όπως προέκυψαν απο τις συνελέυσεις των αγροτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα’.

Δευτέρα βράδυ πέρασαν από την πλατεία της Κυπαρισσίας περίπου 30 τρακτέρ και μετέβησαν στο κόμβο του Καλό Νερού όπου παρέμεναν παρουσία αστυνομικής δύναμης και αναμένεται να αποκλείσουν διαδοχικά τον εθνικό δρόμο.
Ο κ. Καναβός σε ερώτησή μας εξήγησε ότι .....

‘οι αγρότες θα επιμείνουν στον αγώνα τους με κινητοποιήσεις σε νευραλγικά σημεία του Νομού ενημερώνοντας το κοινό για τα δίκαι αιτήματά μας’ ενώ πρόσθεσε ότι ‘οι οδικοί άξονες θα διακόπτονται περίπου ανα μια ώρα και θα υπάρχει διέλευση για μισάωρο για τους οδηγούς δεδομένου ότι δεν επιθυμούμε να διακοπεί η κυκλοφορία στους κόμβους του Νομού, απλά να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά μας’.

Πηγή: Radio 936

Άρχισε η εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των αγροτών με 500 εκατομμυρίων Ευρώ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης δήλωσε ότι υπεγράφη η διυπουργική απόφαση για την δανειοδότηση του ΕΛΓΑ με τα 425εκατ. ευρώ. Από τη Δευτέρα είπε ότι θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη πληρωμή των αγροτών.

Στο μεταξύ άκαρπη απέβη η συνάντηση του κ. Χατζηγάκη με τον εκπρόσωπο των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας της Λάρισας κ. Βαγγέλη Μπούτα. Ο εκπρόσωπος των αγροτών δήλωσε ότι δεν πήραν καμία απάντηση στα αιτήματα των αγροτών. Όπως είπε ζήτησε από τον κύριο Χατζηγάκη να αποσύρει το πακέτο των 500εκατ. και να προχωρήσει σε λύσεις υπέρ των αγροτών.
Συγκεκριμένα είπε:
«εμείς δεν ζητούμε αναπλήρωση του εισοδήματός μας. Εμείς ζητούμε την εγγύηση του εισοδήματός μας. Δηλαδή τι θα καλλιεργήσουμε και τι θα πάρουμε.»
Δήλωσε δε ότι συνεχίζεται το μπλόκο στην Νίκαια της Λάρισας.


Τα μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος

Το "πακέτο Χατζηγάκη" προς τους αγρότες έφτασε τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά από προσωπική εντολή του πρωθυπουργού προς .....

το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι ενισχύσεις για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, που θα δοθούν άμεσα, ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ.
Ετσι, αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 500 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα (άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους, άτοκα δάνεια στους συνεταιρισμούς) το συνολικό ποσόν που παίρνουν οι αγρότες αγγίζει το ένα δισ. ευρώ.


Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, ανακοινώνοντας τα μέτρα, η κυβέρνηση εξάντλησε τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και πιστεύει ότι προσφέρεται μια σημαντική στήριξη στους Ελληνες αγρότες.

Αναλυτικά, δίνονται:
- Στο βαμβάκι ενισχύσεις 75 εκατ. ευρώ (ως 40 ευρώ το στρέμμα).

- Αυξάνεται ως και 40% η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. Η επιστροφή θα γίνει μόνον στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στους οποίους θα δοθούν 120 εκατ. ευρώ.

- Καλαμπόκι, σιτηρά. Στους παραγωγούς αυτούς θα δοθούν αποζημιώσεις 100 εκατ. ευρώ.

- Λάδι, ελιές. Θα δοθούν ενισχύσεις για αναπλήρωση ζημιών ύψους 50 εκατ. ευρώ.

- Δενδρώδεις καλλιέργειες - σπαράγγια. Θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τις παραπάνω ενισχύσεις, οι οποίες θα καταβληθούν μέσω του ΕΛΓΑ, στους παραγωγούς βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και λαδιού θα δοθεί επιπλέον έκτακτη ενίσχυση ύψους 75 εκατ. ευρώ.
Οι παραπάνω ενισχύσεις θα δοθούν άμεσα.

Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι συνεχίζει το διάλογο με τους αγρότες για την επίλυση όλων των προβλημάτων και αιτημάτων τους.

Απροθυμία πυρόπληκτων για τα δενδρύλλια της Marfin

Αδιαφορία, απροθυμία δείχνουν οι πυρόπληκτοι παραγωγοί της Μεσσηνίας να πάρουν τα δενδρύλλια ελιάς, που προσφέρει η Marfin Bank σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου.
Η προσφορά προβλέπει τη χορήγηση 85.528 δενδρυλλίων σε 2.043 πληγέντες παραγωγούς σε 11 δήμους και 39 δημοτικά διαμερίσματα του νομού, με βάση τους επίσημους καταλόγους του ΕΛΓΑ και έχουν πάρει μόνο 481 δικαι ούχοι 38.968 δενδρύλλια. Οι παραγγελίες που έχουν δοθεί, είναι για άλλα 5.012 δενδρύλλια (συνολικά 43.980), τα οποία περιμένουν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ της Θουρίας τους 562 παραγωγούς που τα έχουν παραγγείλει.

Τα στοιχεία αυτά μας έδωσε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Δημήτρης Ραπτέας, επισημαίνοντας........

ότι οι παραγωγοί που θα πάρουν αυτά τα δωρεάν δενδρύλλια, για να αντικαταστήσουν τα καμένα που θα ξεριζώσουν, δε θα χάσουν όλο το ποσό της αποζημίωσης. Θα πάρουν από τα 18 ευρώ το δέντρο που προβλέπεται για όσους αγοράσουν με δικά τους χρήματα δενδρύλλια, τα 11 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα 7 θεωρείται πως είναι η αξία του δενδρυλλίου.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την προμήθεια των δωρεάν δενδρυλλίων έχει καταγραφεί από τους Δήμους Ανδανίας και Οιχαλίας, ενώ σχεδόν μηδενικό είναι από τις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Ραπτέας καλεί τους δικαιούχους παραγωγούς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν παραγγείλει, να σπεύσουν να παραλάβουν τα δενδρύλλιά τους, γιατί κάποια στιγμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να κλείσει.
Παρατήρησε ότι εξαίρεση θα υπάρξει και η παράδοση μπορεί να γίνει και αρ- γότερα, την άνοιξη, για περιοχές με πάγο, όπως είναι αυτές του Ταϋγέτου. Τότε που η φύτευση των δενδρυλλίων θα είναι ιδανική από πλευράς καιρικών συνθηκών.
Η Ενωση έχει δώσει κάποια δενδρύλλια και σε παραγωγούς ή συνεταιρισμούς, μη πυρόπληκτους, που έχουν ζητήσει. Για να το κάνει σε πιο ευρεία κλίμακα και αφού συνεχιστεί η αδιαφορία των δικαιούχων πυρόπληκτων, θα πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ.
με ποια κριτήρια θα δοθούν.

Πηγή: Ελευθερία

Προσωπικά δεδομένα πολιτών σε διεθνή κυκλώματα απατεώνων

Προσωπικά δεδομένα πολιτών διοχετεύονται σε διεθνή κυκλώματα απατεώνων, τα οποία προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, στέλνοντάς τους επιστολές ότι δήθεν έχουν κληρονομήσει εκατομμύρια δολάρια.
Μέχρι σήμερα η απάτη αυτή ήταν γνωστή και γινόταν μέσω e-mail, όμως τελευταία οι επιστολές αποστέλλονται με το κανονικό ταχυδρομείο στα σπίτια των υποψήφιων θυμάτων, συνήθως ηλικιωμένων από την επαρχία.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος ή ποιοι διοχετεύουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των υποψήφιων θυμάτων σε αυτά τα κυκλώματα.

Η «κληρονομιά» ενός άγνωστου συγγενή Η κ. Κυριακοπούλου από την Καλαμάτα έλαβε πριν λίγο καιρό μία επιστολή στην αγγλική γλώσσα, με την οποία κάποιος κ. Ντέιβιντ Γουίλσον την πληροφορούσε ότι ένας συνονόματός της, πιθανότατα συγγενής της, είχε
αποβιώσει στην Ισπανία το 2005.
Ο υποτιθέμενος Κυριακόπουλος δεν είχε αφήσει διαθήκη, άφησε όμως περιουσία 22 εκ. δολαρίων.
Ο κ. Γουίλσον υπόσχεται στην επιστολή του ότι αναλαμβάνει να διεκδικήσει την «κληρονομιά» τής κ. Κυριακοπούλου, όμως, ως αμοιβή, θέλει το 50% των 22 εκ., δηλαδή 11 εκ. ευρώ, τα οποία μάλιστα δηλώνει ότι ....

σκοπεύει να τα επενδύσει στη χώρα μας.
Την ύπαρξη της επιστολής αντελήφθη ο γιος της, Θεόδωρος Κυριακόπουλος, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι δεν ανέγραφε διεύθυνση αποστολέα και η διεύθυνση του παραλήπτη αναφερόταν με το παλιό όνομα του δρόμου, όπου κατοικεί η οικογένεια. Σημειώνεται ότι το όνομα του δρόμου άλλαξε πριν από περίπου 10 χρόνια.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι την εποχή που ο δρόμος έφερε το όνομα που ανέγραφε η επιστολή, η κ. Κυριακοπούλου δεν ήταν κάτοχος πιστωτικών καρτών, ούτε φυσικά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με το οποίο διακινούνται εκατομμύρια επιστολές απατεώνων σε όλο τον κόσμο.

Η κ. Κυριακοπούλου τότε διατηρούσε ένα ψιλικατζίδικο και οι μόνοι που γνώριζαν τη διεύθυνσή της ήταν η Εφορία, το Εμπορικό Επιμελητήριο και δύο προμηθεύτριες εταιρείες.
Ο κ. Κυριακόπουλος, που έχει υπόψη του και άλλα υποψήφια θύματα του διεθνούς κυκλώματος, κατήγγειλε το περιστατικό στη zougla.gr, για να αποφευχθεί, όπως λέει, η εξαπάτηση ανυποψίαστων θυμάτων.
Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι ίδιες επιστολές έχουν παραληφθεί από πολίτες στην Μεγαλόπολη και τον Πύργο.
Οταν κάποιος αφελής απαντήσει, οι απατεώνες προσποιούνται για ένα χρονικό διάστημα ότι διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες για την είσπραξη της «κληρονομιάς».

Ομως, κάποια στιγμή, λένε στα θύματα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την είσπραξη των χρημάτων, π.χ. ότι πρέπει να δοθεί κάποια ρήτρα ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ, εισπράττουν το ποσό μέσω τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα μακρινής χώρας, συνήθως της Νιγηρίας και φυσικά στη συνέχεια εξαφανίζονται.
Μπορεί όμως, από ανάλο γες επιστολές απατεώνων να προκύψουν ακόμη πιο επικίνδυνες καταστάσεις, όπως αποδεικνύεται από το αστυνομικό δελτίο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ελληνα, ο οποίος ενεπλάκη σε μία τέτοια υπόθεση και διέτρεξε πολύ σοβαρό κίνδυνο.
Οι απατεώνες, αφού του απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τον έπεισαν και να ταξιδέψει μέχρι τη Νιγηρία, δήθεν για να εισπράξει ο ίδιος τα χρήματα και στη συνέχεια τον… απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Πηγή: Zougla.gr

Πολυ μεγάλη κινητοποίηση αγροτών στον Ριζόμυλο

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει αυτή την στιγμή στον ριζόμυλο από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Αγρότες από όλη σχεδόν την Μεσσηνία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται στο ριζόμυλο και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να κατευθυνθούν προς την Τσακώνα προκειμένου να στήσουν ένα μεγάλο μπλόκο στην Εθνική οδό Τρίπολης Καλαμάτας.

Αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αυτή......

την στιγμή βρίσκονται στην Τερψιθέα, και αναμενεται να κατευθυνθούν στο Καλο Νερό για να αποκλέσουν τον κόμβο προς Αλλαγή και Προς Πύργο.

Στα φιλιατρά αγρότες έχουν ανεβάσει στην πλατεία αγροτικά μηχανήματα κάνοντας πράξη το πρώτο μέρος των κινητοποιήσεων τους. Και έπεται και συνέχεια.


Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

Αποκλεισμενη εδώ και μισή ώρα η πελοπόνησσος

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν στις 12:00 τον Ισθμό της Κορίνθου, αποκόπτοντας την Πελοπόννησο, ενώ παραμένουν τα μπλόκα κατά μήκος της χώρας. Στο πλευρό των αγροτών προσέρχονται και κτηνοτρόφοι.

Κρίσιμη συνάντηση για την εξειδίκευση των μέτρων του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ θα έχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, στις 18:00 τη Δευτέρα.

Στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας βρίσκεται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Τα μπλόκα των αγροτών .....

- Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών παραμένει αποκομμένη από τα μπλόκα των αγροτών στα Τέμπη, στις Μικροθήβες, στη Νίκαια της Λάρισας, αλλά και στο Κάστρο της Βοιωτίας.

- Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, αλλά και στα «Πράσινα Φανάρια» στα ανατολικά της πόλης, προς το αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ και στη διασταύρωση της Λητής στα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

- Μπλόκο των αγροτών υπάρχει στην Τσαριτσάνη, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας - Ελασσόνας - Κατερίνης. Κινητικότητα των αγροτών παρατηρείται και στο Δάμασι, κοντά στον Τίρναβο, ενώ περιστασιακά οι αγρότες κλείνουν το δρόμο στο Γερακάρι Αγιάς.

- Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, του Κιλκίς, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και στον κόμβο της Τρίγλιας, στο νομό της Χαλκιδικής.

- Κλειστοί παραμένουν οι συνοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα στις Σέρρες, των Ευζώνων και της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς. Αποκλεισμένα παραμένουν, επίσης, το τελωνείο της Εξοχής στο νομό Δράμας και τα τελωνεία των Κήπων και του Ορμενίου στο νομό Έβρου.

- Κλειστή είναι η Εγνατία Οδός Σερρών - Καβάλας στον κόμβο Νέων Κερδυλλίων. Κλειστή θα παραμείνει η Εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15:00, στο ύψος της διασταύρωσης Στρυμονικού.

Κλειστή, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες, παρέμεινε το πρωί για δύο ώρες η αγορά της πόλης των Σερρών με απόφαση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Την Τρίτη, σύμφωνα με το Σωματείο Παραγωγών Πολιτών Λαϊκών Αγορών του Νομού, δεν θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά των Σερρών.

- Οι αγρότες παραμένουν επίσης, στο μπλόκο τους στην Κουλούρα Ημαθίας, επί της Εγνατίας Οδού.

- Τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα της Χρυσούπολης και στις εξόδους της πόλης της Κομοτηνής.

- Οι αγρότες έχουν κινητοποιηθεί και στο νομό της Κοζάνης, καθώς έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος ΑΕΒΕΛ του δρόμου Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, αλλά και στη γέφυρα των Σερβίων, στο δρόμο Κοζάνης - Λάρισας.

- Αποκλεισμένη στη θέση Πλατάνι εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Χανίων - Ηρακλείου και στις 15:00 οι αγρότες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού. Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός των δύο δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού.

Και κτηνοτρόφοι στο πλευρό των αγροτών

Κτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενισχύοντας το μπλόκ των αγροτών, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καλεί με ανακοίνωση τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλοκ των αγροτών, ή να δημιουργήσουν νέα μπλόκα, στη Γαλάτιστα και στο Στίβο Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Φλώρινα.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα, αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή ξηρασία και έλεγχο της αγοράς και των τιμών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μαζί με τους αγρότες, κτηνοτρόφοι έκλεισαν στις 12:00 τον Ισθμό της Κορίνθου, αποκόπτοντας την Πελοπόννησο, ενώ κατά πληροφορίες το ίδιο εξετάζεται να γίνει και στα διόδια του Ρίου.

Έκοψαν την πίτα τους στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Φιλιατρινών Γυναικών παρουσία πολλών μελών του Συλλόγου καθώς και φίλων του.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, η εκπρόσωπος του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά Κα Λευκή Κούτρη, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη, η Κα Διονυσία Χρυσομπόλη από το "Μεσσηνίας Όψις", και η Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Καλογερόραχης κα Βίκυ Καραμπάτσου.

Επιστολή - χαιρετισμό απέστειλαν στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κα Σοφία Καλαντζάκου, και ο Βουλευτής ΝΔ. Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Ξεκινώντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Ελένη Μακρή καλοσώρισε....

τους παρευρισκόμενους και ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την στήριξη της πολιτείας διότι οι σύλλογοι παράγουν πολιτισμό και μέσα απο αυτό πρέπει να στηριχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.
Αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα, όπως το κλεισιμο δημοσίων υπηρεσιών (ΟΤΕ) και ζήτησε απο τους πολιτικούς πραγματική βοήθεια στην πόλη των Φιλιατρών, στήριξη των νεων, στήριξη των γυναικών, στήριξη των αγροτών ενω δεν παρέλειψε να ζητήσει την αναβάθμιση της πόλης.
Ευχήθηκε Υγεία, Ειρήνη, πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Κος Κουσελάς όπου ευχήθηκε χρόνια Πολλά, τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των συλλόγων και μάλιστα όχι μόνο η πολιτεία αλλά και από πλευράς δήμων.
Ανέφερε ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που μπορεί να γίνει αυτό.
Επεσήμανε ότι οι σύλλογοι πρέπει να αναλάβουν πιο μεγάλο και πιο ενεργό ρόλο.
Η Εκπρόσωπος τπυ Κου Σαμαρά υποσχέθηκε να μεταφέρει στον Υπουργό τα προβλήματα της πόλης και του συλλόγου και μετέφερε την υποστήριξη του υπουργού προς τον σύλλογο.

Στο διαδικαστικό μερος της εκδήλωσης.

Η Κα Σταματοπούλου Αλεξάνδρα ανάγνωσε ένα απόσπασμα από διήγημα του Παπαδιαμάντη "Ο Πατέρας στο Σπίτι".

Η Εκδήλωση ολοληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την πρόεδρο της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Ελένη Μακρή.
Για την ιστορία το φλουρί έπεσε στην Κα Αντωνοπούλου (την ΄σεφ του "Filoxenia".

οι γυναίκες είχαν διοργανώσει μαζί με την κοπή της πίτας διαγωνισμό μαγειρικής.
Τα διάφορα αιδέσματα ανέλαβε να δοκιμάσει η ΣΕΦ του Ξενοδοχείου "FILOXENIA" Κα Καννέλα Αντωνοπούλου η οποία όχι μόνο δοκίμασε, αλλά και βράβευσε τα 3 πρώτα γευστικά πιάτα που ήταν:
1ο Βραβείο πήραν τα Πουράκια που είχε φτιάξει η Κα Τουλα Γαβρίλη
2ο Βραβείο πήρε το Παστίτσιο που είχε φτιάξει η Κα Μπουσούτα Καλλιόπη
3ο Βραβείο πήρε το αρνί στιφάδο που είχε τιάξει το νεο μελος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Σταματοπούλου Αλεξάνδρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση





























Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

Αποδυναμώνουν μέρα με την μέρα τον ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Οδηγείται στο λουκέτο.

Σε λουκέτο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια ο σταθμός ΟΣΕ της Κυπαρισσίας.
Εδω και πάρα πολύ καιρό η απογευματινή βάρδια είναι ανύπαρκτη, ενω εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουν σταματήσει να μεταφέρονται δέματα μέχρι νεωτέρας όπως λέει σχετική ανακοίνωση.

Άλλη ανακοίνωση αναφέρει ότι για ένα διάστημα από 12 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οι νυχτερινές αμαξοστοιχίες δεν θα κυκλοφορούν.

Χθές είδαμε μια ακόμα ανακοίνωση που λέει......

ότι καταργείται η νυχτερινή αμαξοστοιχία με ώρα αναχώρησης 23:50 για Κιάτο απο 12/1/2009 έως 27/2/2009.

Η ίδια ανακοίνωση μας πληροφορεί επίσης ότι καταργείται η πρωϊνή αμαξοστοιχία με ώρα αναχώρησης 06:16 Για Καλαμάτα και αυτή από 12/1/2009 - 27/2/2009.

Εφόσον η Διοίκηση του ΟΣΕ θέλει να κλείσει το σταθμό της Κυπαρισσιας, γιατί δεν το κλείνει μια και έξω, αλλά διαλέγει την οδό του λίγο λίγο???




Έκοψαν την πίτα στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στον Σύλλογο Φιλιατρινών Γυναικών.
Το Φιλιατρά News Βρέθηκε στην εκδήλωση, έκανε ρεπορτάζ και αύριο Δευτέρα θα σας το παρουσιάσουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ!!!

Αύριο το πρωί στο Ριζόμυλο

Τις μηχανές στα τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες της Τριφυλίας, της Πυλίας και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας, καθώς ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων.
Ήδη από χθες έκαναν την εμφάνιση τους τα τρακτέρ με μαύρες σημαίες γύρω από τις κεντρικές πλατείες στους Γαργαλιάνους, την Χώρα, τη Μεθώνη και όπως όλα δείχνουν αύριο είναι όλοι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει όλος ο αγροτικός κόσμος.
Από χθες άρχισε η συγκέντρωση αγροτών, με αγροτικά οχήματα και μηχανήματα στη Μεθώνη και σε άλλες περιοχές της .....

Πυλίας, ενώ οι αγροτική σύλλογοι Κορώνης και Αίπειας καλούν τους άγροτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει αύριο το πρωί από το Ριζόμυλο.
Πληροφορίες έκαναν λόγο ότι αύριο είναι πιθανόν να αποκλειστούν και οι κόμβοι της Τσακώνας και του Καλού Νερού.

Πηγή: Ελευθερία

Το επίδομα θέρμανσης στους νομούς της Πελοποννήσου

Στα 200 ευρώ για την Αρκαδία και στα 150 ευρώ για τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας ανέρχεται το επίδομα θέρμανσης που προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης, με στόχο την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων, αλλά και όλων των μακροχρόνια ανέργων.
Η έκτακτη αυτή εφάπαξ οικονομική παροχή, κυμαίνεται...

από 100 - 200 ευρώ, με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά γεωγραφική περιοχή της χώρας.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, για το Ταμείο Εγγυήσεων και θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Και για να ρίξουμε το σχετικό κράξιμο στην κυβέρνηση, να πούμε ότι προηγούμενους χειμώνες δεν έδιναν επίδομα θέρμανσης γιατί δεν χρειαζόταν έλεγαν. με πετρέλαιο στα ύψη με... με... με... με...
Τώρα που έχουν τα οπισθοσφιξίματα [το είπα κόσμια ] βλέποντας τα αγγούρια στις δημοσκοπήσεις είναι ικανοί να μας φέρουν έγχρωμους να μας κάνουν αέρα προκειμένου να τους ξαναψηφίσουμε.