Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Έκοψαν την πίτα τους στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Φιλιατρινών Γυναικών παρουσία πολλών μελών του Συλλόγου καθώς και φίλων του.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, η εκπρόσωπος του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά Κα Λευκή Κούτρη, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Βιβή Παντελάκη, η Κα Διονυσία Χρυσομπόλη από το "Μεσσηνίας Όψις", και η Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Καλογερόραχης κα Βίκυ Καραμπάτσου.

Επιστολή - χαιρετισμό απέστειλαν στην Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κα Σοφία Καλαντζάκου, και ο Βουλευτής ΝΔ. Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Ξεκινώντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Ελένη Μακρή καλοσώρισε....

τους παρευρισκόμενους και ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την στήριξη της πολιτείας διότι οι σύλλογοι παράγουν πολιτισμό και μέσα απο αυτό πρέπει να στηριχθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά.
Αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα, όπως το κλεισιμο δημοσίων υπηρεσιών (ΟΤΕ) και ζήτησε απο τους πολιτικούς πραγματική βοήθεια στην πόλη των Φιλιατρών, στήριξη των νεων, στήριξη των γυναικών, στήριξη των αγροτών ενω δεν παρέλειψε να ζητήσει την αναβάθμιση της πόλης.
Ευχήθηκε Υγεία, Ειρήνη, πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας Κος Κουσελάς όπου ευχήθηκε χρόνια Πολλά, τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των συλλόγων και μάλιστα όχι μόνο η πολιτεία αλλά και από πλευράς δήμων.
Ανέφερε ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που μπορεί να γίνει αυτό.
Επεσήμανε ότι οι σύλλογοι πρέπει να αναλάβουν πιο μεγάλο και πιο ενεργό ρόλο.
Η Εκπρόσωπος τπυ Κου Σαμαρά υποσχέθηκε να μεταφέρει στον Υπουργό τα προβλήματα της πόλης και του συλλόγου και μετέφερε την υποστήριξη του υπουργού προς τον σύλλογο.

Στο διαδικαστικό μερος της εκδήλωσης.

Η Κα Σταματοπούλου Αλεξάνδρα ανάγνωσε ένα απόσπασμα από διήγημα του Παπαδιαμάντη "Ο Πατέρας στο Σπίτι".

Η Εκδήλωση ολοληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την πρόεδρο της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Ελένη Μακρή.
Για την ιστορία το φλουρί έπεσε στην Κα Αντωνοπούλου (την ΄σεφ του "Filoxenia".

οι γυναίκες είχαν διοργανώσει μαζί με την κοπή της πίτας διαγωνισμό μαγειρικής.
Τα διάφορα αιδέσματα ανέλαβε να δοκιμάσει η ΣΕΦ του Ξενοδοχείου "FILOXENIA" Κα Καννέλα Αντωνοπούλου η οποία όχι μόνο δοκίμασε, αλλά και βράβευσε τα 3 πρώτα γευστικά πιάτα που ήταν:
1ο Βραβείο πήραν τα Πουράκια που είχε φτιάξει η Κα Τουλα Γαβρίλη
2ο Βραβείο πήρε το Παστίτσιο που είχε φτιάξει η Κα Μπουσούτα Καλλιόπη
3ο Βραβείο πήρε το αρνί στιφάδο που είχε τιάξει το νεο μελος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Σταματοπούλου Αλεξάνδρα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση





























Ρεπορτάζ Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.