Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πόσο κόβονται οι μισθοί δημάρχων, αντιδημάρχων και γενικών γραμματέων

Mειώνονται οι αποδοχές των Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Στελεχών της Αυτοδιοίκησης με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Παρατίθεται σχετικός πίνακας του ............

Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με τις αποδοχές τους όπως ίσχυαν πριν την υπουργική απόφαση και όπως διαμορφώνονται μετά την υπογραφή της:



Ημερησία

Η Πειραιώς απορροφά την Αγροτική

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην Τράπεζα Πειραιώς περνά το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε, την Παρασκευή, η Τράπεζα της Ελλάδος. Το υγιές τμήμα της τράπεζας περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ..........

Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤτΕ.

Τράπεζα Πειραιώς

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Πειραιώς υπογραμμίζει ότι προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς για την ATEBank διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία «ATEbank». Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Ημερησία

Στα 330 ευρώ επιστρέφουν οι συντάξεις του ΟΓΑ

Ο κόσμος της υπαίθρου με τις ελάχιστες αγροτικές συντάξεις θα πληγεί απο τα νέα μέτρα που θα συζητήσει η Κυβέρνηση την Δευτέρα καθώς οι απόμαχοι του Αγροτικού κόσμου θα δούν το εισοδημά τους να γυρνά στα 330 ευρώ. Παραλληλα θα μπεί πλαφόν σε όλες τις συντάξεις και μισθούς στον δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο κρίσιμο τεστ.............

περνά τη Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, καθώς στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014, που θα παρουσιαστούν την ίδια ημέρα στην τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχείς είναι οι συσκέψεις στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μέτρων, που θα τεθούν προς έγκριση από τους αρχηγούς των τριών κομμάτων. Η τελική λίστα αναμένεται να περιλαμβάνει μέτρα για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εφάπαξ, υγεία και παιδεία.. Από το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ το οποίο συζητήθηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, στα 10 δισ. ευρώ υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία. Όμως, για το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ ζητήθηκαν από το οικονομικό επιτελείο ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην μπει μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μέχρι τη Δευτέρα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τη δέσμη των εναλλακτικών προτάσεων σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:

Συντάξεις: αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για τις επικουρικές, πλαφόν 2.300 ευρώ για το άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών με παράλληλη περικοπή των διπλών συντάξεων, περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και ψαλίδι 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ προκειμένου να επιστρέψουν στα επίπεδα των 330 ευρώ του 2009.

Μισθοί: νέο μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο εξοικονομήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ, κατάργηση των «υπολειμμάτων» από τον 13ο και 14ο μισθό τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Εφάπαξ: αναδρομική μείωση των εφάπαξ στα περισσότερα Ταμεία τα οποία χορηγούν σημαντικά μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Ήδη ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ανακοινώσει ότι η μείωση στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι 22,67% και σύμφωνα με πληροφορίες θα εφαρμοστεί αμέσως, ίσως και με αναδρομική ισχύ, ώστε να αγγίξει και τους 53.000 δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής εφάπαξ την τελευταία διετία.

Επιδόματα: από τον κατάλογο των 89 κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων φαίνεται να γλιτώνουν μόνο το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ. Για όλα τα υπόλοιπα θα καθιερωθούν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Kalamata News

Συνάντηση αγροτών της Τριφυλίας για το θέμα της ΑΤΕ

Aύριο βράδυ στο "Φουρναράκειο" Φιλιατρών

Η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς είναι το θέμα της έκτακτης συγκέντρωσης που θα έχουν αύριο στις 9.00 το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών οι αγρότες της περιοχής. Τη συνάντηση έχουν προγραμματίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, ενώ θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να εκφράσει την άποψή του για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ηλίας Μπουντουβάς «Ο κόσμος είναι ανάστατος»

«Σήμερα από νωρίς το πρωί μάς παίρνει συνέχεια κόσμος .........

τηλέφωνο. Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναστατωθεί. Το 60% της γης των αγροτών είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα. Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι;» σημείωσε χθες στο «Θ» ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ηλίας Μπουντουβάς.
«Και εδώ πολλοί έχουν πάρει δάνεια και έχουν βάλει υποθήκη τη γη τους. Όλοι αυτοί είναι ανάστατοι σήμερα. Ανησυχούν ακόμη και για κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς, οτιδήποτε μπορεί να γίνει. Αλλά δεν είναι μόνο η υποθηκευμένη γη. Η Αγροτική Τράπεζα θα έπρεπε να αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα, να στηρίζει προσπάθειες. Σκεφθείτε ότι αυτή την περίοδο που συζητάμε, μόνο στην Κρήτη φυτεύτηκαν 4 εκατομμύρια φυτά λιγότερες ντομάτες. Μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις. Νομίζω ότι ως χώρα οδηγούμαστε σε πολύ άσχημες καταστάσεις…».

ΕΑΣ «Τσακώνονται για θέματα εξουσίας»

Σχετικά με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην ΕΑΣ, όπου ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης και άλλοι συνεταιριστές προσέφυγαν στα δικαστήρια, χαρακτηρίζοντας παράνομη την τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης και τις διαδικασίες μετατροπής της σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ο κ. Μπουντουβάς σχολίασε: «Στην ΕΑΣ τσακώνονται για θέματα εξουσίας. Ο πρώην πρόεδρος, ο Βασίλης ο Κοζομπόλης, ομόφωνα πέρασε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η μετατροπή της Ένωσης σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό και τώρα βλέπουμε ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα. Ο Βασίλης Κοζομπόλης είχε συμφωνήσει με την όλη διαδικασία. Και όχι μόνο είχε συμφωνήσει, αλλά την είχε προτείνει κιόλας. Τώρα, όσα γίνονται, θεωρώ ότι είναι για λόγους εξουσίας, πέρα από το αν είναι νόμιμες οι διαδικασίες. Όταν εμείς φωνάζαμε από την πρώτη φορά, γιατί δεν το δέχθηκε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν είναι νόμιμες;» παρατήρησε ο κ. Μπουντουβάς και πρόσθεσε: «Ο στόχος τους ήταν οι εκλογές που θα γίνονταν το φθινόπωρο για τη μόνιμη διοίκηση, να γίνουν μόνο με τα ιδρυτικά μέλη, δηλαδή με 100 άτομα που γράφτηκαν στην αρχή. Αυτό ήθελαν, 100 άτομα διαχειρίσιμα».
Όσον αφορά στο γιατί δεν πήγε ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας - που είναι χιλιάδες άτομα - να εγγραφεί, ώστε να έχει λόγο στις διαδικασίες και τις αποφάσεις, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων μάς είπε: «Γιατί οι όροι που έθεσαν ήταν αποτρεπτικοί. Η διαδικασία έμεινε ανοιχτή για 5 μέρες. Σε αυτές τις 5 μέρες ήταν και το Σαββατοκύριακο. Και ήθελαν 300 ευρώ μετρητοίς μέσα σε τρεις μέρες. Δεν έχει ο άλλος 300 ευρώ να δώσει σήμερα για μερίδα. Αν έλεγαν, θα κρατήσουμε 100 ευρώ από την επιδότηση, 100 από τον ΦΠΑ, 100 του χρόνου, θα γραφόταν ο κόσμος. Από την άλλη, έχει δημιουργηθεί και μια άσχημη εντύπωση στον κόσμο για την Ένωση, που τον αποτρέπει να ασχοληθεί».

Θάρρος

Κυπαρισσία Εγκαίνια αύριο του Βιολογικού Καθαρισμού

Ιστορική είναι η αυριανή μέρα για την Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή, αφού με κάθε επισημότητα θα γίνουν τα εγκαίνια του Βιολογικού Καθαρισμού! Του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής! Έργου πνοής για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία και ονείρου ζωής για τους κατοίκους! Έργου που πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά, τελικά, έγινε, έστω και καθυστερημένα, πραγματικότητα!
Για το πολυπόθητο έργο του Βιολογικού ...........

Καθαρισμού Κυπαρισσίας πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, και πόσο μάλλον αύριο, δεν είναι μέρες για μιζέριες και «μικρότητες».

Παράλληλα, ούτε και για κομπασμούς και εγωισμούς «πατρότητας» του Βιολογικού! Οι πολίτες της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής με αγωνία ανέμεναν την, πρώτη, δοκιμαστική του λειτουργία, όπως και την πλήρη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων- που, επαναλαμβάνω, είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής και ανάπτυξης στην περιοχή, το οποίο εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια ταλάνιζε τους πολίτες, προκαλώντας έντονους διχασμούς στην τοπική κοινωνία και συνέπειες στο περιβάλλον.
Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως την ιδέα για το Βιολογικό Καθαρισμό είχε ο αείμνηστος δήμαρχος Τάκης Αδαμόπουλος ο οποίος και πήρε την πρωτοβουλία και έκανε τις πρώτες ενέργειες για τη χρηματοδότησή του, πετυχαίνοντας δέσμευση για τα πρώτα κονδύλια.

Στη συνέχεια, επί δημαρχοντίας Ηλία Τσίγγανου, το θέμα ξεκίνησε από μηδενική βάση, με μελέτες για τη χωροθέτηση αλλά και δυνατές κόντρες για αυτή (τη χωροθέτηση), όταν η πόλη και οι κάτοικοι ήταν χωρισμένοι σε Βόρειους και Νότιους. Τα θλιβερά γεγονότα του 1995, με τις επεισοδιακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι γνωστά στην Κυπαρισσία και τους πολίτες. Μετά από αυτά και αφού επελέγη η θέση, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προμελέτη του έργου, μέχρι που φτάνουμε στο Δεκέμβριο του 2001, οπότε ο αείμνηστος περιφερειάρχης, Αντώνης Ματσίγκος, το ενέταξε στο Γ’ ΚΠΣ. Το 2002 το έργο «κόλλησε» στο Σ.τ.Ε από προσφυγή που έκαναν κάτοικοι της Γιαννίτσαινας εξαιτίας τη θέσης των εγκαταστάσεων δίπλα στα σπίτια τους (τότε ακούστηκαν και περί εμπλοκής στη μετατόπιση δημοτικών συμβούλων). Με την καθυστέρηση από αυτή τη δικαστική διαμάχη, τα κονδύλια δεν απορροφήθηκαν και το έργο, ως ένα βαθμό, αφού δεν προχώρησε, θεωρητικά «απεντάχθηκε».

Το 2004, ωστόσο, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας, Αγγέλα Αβούρη, μερίμνησε για τη χρηματοδότησή του και το έργο εντάχθηκε ξανά στο Γ’ ΚΠΣ στις 31 Οκτωβρίου 2005! Η πρώτη δημοπρασία του (ναι, έγιναν δύο δημοπρασίες, η πρώτη από την Περιφέρεια και η δεύτερη από το Δήμο Κυπαρισσίας!) έγινε στις 13 Ιουλίου 2006! Η, δε, δεύτερη (από το Δήμο Κυπαρισσίας, που στο μεταξύ είχε ζητήσει και είχε πάρει το έργο από την Περιφέρεια) έγινε στις 21 Ιουνίου 2007, με τη διαδικασία της «Μελέτης Κατασκευής». Η σύμβαση του Δήμου Κυπαρισσίας με την ανάδοχο Κ/Ξ ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε. – ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. υπεγράφη στις 29 Απριλίου 2008. Η σύμβαση αφορούσε στο υποέργο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας» του έργου «Έργα Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας», ποσού 6.181.670,53 ευρώ.

Η προθεσμία εκτέλεσης οριζόταν σε 30 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων οι 18 πρώτοι αντιστοιχούν στην κατασκευή και ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου (μελέτη – κατασκευή) και οι υπόλοιποι 12 στη θέση σε αποδοτική λειτουργία. Στη συνέχεια, έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου και ξεκίνησαν, τελικά, οι εργασίες.

Θέμα ανέκυψε και με τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ, αλλά ευτυχώς η χρηματοδότησή του υπάχθηκε σε αυτές των έργων – γέφυρες μεταξύ Γ ΚΠΣ και Δ’ Προγραμματικής Περιόδου (ΕΣΠΑ).
Στα μέσα Μαΐου του 2012 τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία και, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς και με το κεντρικό αντλιοστάσιο στην Αποβάθρα και με τη Μονάδα Επεξεργασίας των λυμάτων. Στη συνέχεια, στο σύστημα θα ενταχθούν τα δύο ακόμη αντλιοστάσια – δεξαμενές στην ΠΕ3 και τα οποία είναι από άλλο έργο και άλλη εργολαβία.

Στην πρόσκληση και το πρόγραμμα των εγκαινίων, που υπογράφει ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, αναφέρεται: «Σας καλούμε να γνωρίσετε το εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας και τις εγκαταστάσεις του, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου από τις 18:30 έως 20:30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για την κατασκευή, τη λειτουργία και το λειτουργικό κόστος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία και ώρα 18:30. Στη συνέχεια, στις 19:30, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο χώρο του εργοστασίου, όπου θα τελεστεί με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας ο αγιασμός των εγκαινίων του έργου και ακολούθως θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

«Καταργείται» το Νοσοκομείο. .«λουκέτο» στην Εφορία και ούτε κιχ από το Δήμο!

Πώς αλλάζουν οι καιροί και πώς αποκαλύπτονται οι άνθρωποι! Βοά ο τόπος για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να συγχωνεύσει - ενοποιήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με αυτό της Καλαμάτας, και ταυτόχρονα το φως της δημοσιότητας είδαν οι προθέσεις - προγραμματισμός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να βάλει «λουκέτο» (και) στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Παρ' όλα αυτά, από το Δήμο Τριφυλίας, σχεδόν, κιχ! ..........

Νέοι καιροί, νέα ήθη, θα σκεφτείτε, όμως- προσθέτω στη σκέψη σας- από τους ίδιους ανθρώπους. Αυτούς που, όταν πριν από λίγους μήνες κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, έβγαζαν λόγους πύρινους, έκαναν σκληρές δηλώσεις και «πολεμούσαν» λυσσαλέα (δια δηλώσεων) κατά των λουκέτων και της τροϊκανής πολιτικής του ΓΑΠ. Αυτούς, τους τοπικούς άρχοντες της Τριφυλίας, που έκαναν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες, εξέδιδαν ψηφίσματα, έστελναν επιστολές και έλεγαν και ξανάλεγαν, μονότονα, σε αυστηρό ύφος, για casus belli, για αποψίλωση της περιφέρειας από δημόσιες υπηρεσίες, για ερημοποίηση της υπαίθρου! Αμίλητο νερό ήπιαν τελευταία, ο δήμαρχος και οι λοιποί του Δήμου Τριφυλίας, και έχασαν τη λαλιά τους;

Ακόμη και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, από μόνος του, δεν είπε τίποτα, κι όταν δύο δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν σχετικά ερωτήματα, η στάση του κ. Κόλλια ήταν ιδιαίτερα «χαλαρή» (θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα)!

Η, πιθανή, δικαιολογία ότι, τώρα, η επικείμενη κατάργηση του νοσοκομείου «προκύπτει» μόνο από δημοσιεύματα και το «λουκέτο» στην Εφορία επίσης, οπότε ίσως να μη συντρέχει ακόμα λόγος σφοδρής αντίδρασης του Δήμου Τριφυλίας, δε με πείθει. Δεν μπορεί να με πείσει, επειδή σε άλλες περιπτώσεις, άλλες προηγούμενες εποχές (πριν από λίγους μήνες, με άλλη κυβέρνηση), χαλούσε ο κόσμος. Ακόμα και χωρίς καν να έχει ανακινηθεί θέμα και να έχει δημοσιοποιηθεί κάτι σχετικό, απλά από αιωρούμενες φήμες, ο δήμαρχος Τριφυλίας έκανε δηλώσεις για casus belli όσον αφορά στο νοσοκομείο και άλλες παρόμοιου περιεχομένου για την Εφορία!

Τώρα, γιατί, σχεδόν, κιχ, άραγε; Τώρα, με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, η κατάργηση του νοσοκομείου δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής; Δεν είναι βαρύτατο πλήγμα για την Τριφυλία; Δεν είναι τελειωτικό χτύπημα στην, προσδοκώμενη, ανάπτυξη; Το «λουκέτο» στην Εφορία δεν προκαλεί προβλήματα αντί να λύνει; Δεν είναι αποψίλωση;

Η κατάργηση του νοσοκομείου και το «λουκέτο» στην Εφορία, τώρα, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον ΓΑΠ, δεν είναι πολιτικά εγκλήματα και οι εμπνευστές τους δεν έχουν νοσηρά μυαλά (όπως έλεγε σε προηγούμενες περιπτώσεις για το ίδιο θέμα); Δε θέλει μήπως ο κ. Κόλλιας να «στενοχωρήσει» το Μεσσήνιο πρωθυπουργό; Δε θέλει να τα βάλει και να έρθει απέναντι και σε σύγκρουση με το βασικό κυβερνητικό εταίρο, τη Ν.Δ., με το χρίσμα της οποία εξελέγη δήμαρχος;

Οι δημότες Τριφυλίας, όμως, εξέλεξαν τον κ. Κόλλια δήμαρχο για τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, και όχι κομματικό τοποτηρητή - παρατηρητή της Ν.Δ. Ο ίδιος, όταν εξελέγη είπε και μέχρι πρότινος το επαναλάμβανε διαρκώς, πως «δεν ερχόμαστε ως νικητές, αλλά ως αγωνιστές»! Μήπως, με τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, οι αγώνες ενάντια στις καταργήσεις και τα «λουκέτα» υπηρεσιών αναστέλλονται και τα λάβαρα (των αγώνων) υποστέλλονται;

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Απαγόρευση ρατσιστικών φράσεων

Με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα πλαίσια καταπολέμησης του ρατσισμού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ

Από εδώ και στο εξής απαγορεύονται από Αθλητές και πολίτες οι ακόλουθες ρατσιστικές εκφράσεις....:

"Το μαύρο μου το χάλι"...
"Να χέσω την τύχη μου την μαύρη"...
"Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε"...
"Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά"...
"Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε"...

Απαγορεύεται το άκουσμα του τραγουδιού του Ζαμπέτα: "Ο Αράπης"

Επίσης καταργούνται:
τα φασόλια τα μαυρομάτικα,
το μαύρισμα στις παραλίες
και η παροιμία ''Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς''!!!

Στον αντίποδα η φράση "δε γ@@ιέσαι να ασπρίσεις" δεν καταργείται και παραμένει ως έχει!!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά»
Οικογένειες επαγγελματιών οδηγούνται στην απόγνωση


Ως εφιαλτική περιγράφεται η κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες ...........

μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Καλαμάτας.

Η κρίση που πλήττει τη χώρα έχει «στεγνώσει» τελείως την αγορά. Όπως μας έλεγε ο επίτιμος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Γ. Λαγανάκος, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε μέρα υπάρχουν καταστήματα που βάζουν λουκέτο και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εικόνα της Καλαμάτας τους επόμενους μήνες. Είδατε έναν άνθρωπο έξω στο δρόμο να χαμογελά; Τώρα κάτι πάει να γίνει με τις εκπτώσεις, αλλά οι περισσότεροι κρατούν μια τσάντα από φαρμακείο και πολύ φοβούμαι πως το περιεχόμενό της είναι… ψυχοφάρμακα».