Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 26-3-2011
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές – Νέα αφαίμαξη των Ελλήνων

«Προπέτασμα καπνού» καλύπτει τις διεργασίες για τους νέους φόρους που καλείται να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση, εν όψει του ελέγχου για την επόμενη δόση τον Ιούνιο.

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, επισήμως οι Βρυξέλλες «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους» πως δεν διεξάγεται κανένα «παζάρι» για τα νέα μέτρα και ενώ ο διάλογος για την φορολογική μεταρρύθμιση βρίσκεται στον αέρα -εξαιτίας των διαφωνιών που εκδηλώθηκαν για τη φορολογική αντιμετώπιση των κατοικιών που «τακτοποιήθηκαν» σαν τεκμήριο εισοδήματος προς 40 ευρώ το τετραγωνικό.

Παρά τη «σιγή ασυρμάτου» όμως, τα πράγματα ..........

βρίσκονται ήδη σε έναν δρόμο που τον δείχνει το Μνημόνιο και απασχολεί στις συζητήσεις –παρασκηνιακές και μη- κόμματα και ελεγκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για ενιαίο ΦΠΑ που ζητά η Τρόικα «σκοντάφτει» στα πολλά και διαφορετικά καθεστώτα που ισχύουν στη χώρα μας. Το εγχείρημα φαντάζει τώρα τεχνικά δύσκολο, με τους όρους τουλάχιστον που θέλει η Τρόικα –δηλαδή να μην υπάρξει απώλεια εσόδων.

Οι εμπειρογνώμονες πάντως των κλιμακίων που βρίσκονται στη χώρα μας δείχνουν αμετακίνητοι από την απαίτηση για κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των φοροαπαλλαγών. Στο επιχείρημα των ελληνικών αρχών πως πολλές εκπτώσεις φόρου αποτελούν μέρος της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι ξένοι τεχνοκράτες αντιπροτείνουν «κόψτε τις φοροαπαλλαγές και δώστε επιδόματα στοχευμένα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη».

Συγκλίνουν…

Παρότι ο πολιτικός διάλογος για το νέο φορολογικό εξελίσσεται μετ’ εμποδίων , φαίνεται να διαμορφώνονται κάποιες βασικές συγκλίσεις στις θέσεις των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για τα ακίνητα, επιδιώκεται η συγχώνευση όλων των φόρων σε τρεις: δύο φόροι κατοχής που ο ένας θα αποτελεί έσοδο για την κεντρική διοίκηση (δημόσιο) και ο άλλος για τους ΟΤΑ (δήμους κλπ), ενώ ίσως δεν θα εξαιρούνται πλέον από τον φόρο κατοχής και τα αγροτεμάχια.

Την ίδια ώρα επιχειρείται να ισχύσει ένας μόνον φόρος και κατά την μεταβίβαση των ακινήτων. Φαίνεται μάλιστα να κερδίζει έδαφος η πρόταση της ΝΔ για επαναφορά του φόρου υπεραξίας, ώστε η μεταβίβαση να φορολογείται εφόσον προκύπτει κέρδος.

Έτσι στην παρούσα φάση που οι τιμές των ακινήτων πέφτουν δεν θα προκύπτει φορολογική επιβάρυνση, αλλά αυτή θα επέλθει μελλοντικά εφόσον μεταπουληθούν τα ακίνητα σε καλύτερες συνθήκες και υψηλότερες τιμές.

Όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα, υπό εξέταση βρίσκεται ο ενιαίος φόρος για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως της μορφής τους. Προφανώς όμως ανακύπτουν και εδώ τεχνικά ζητήματα που θα απασχολήσουν στην εφαρμογή του, ενώ ανοιχτό μένει πώς θα μπορούσαν να ελαφρυνθούν οι επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν μεγάλο μισθολογικό βάρος.

Η οριστικοποίηση και κατάθεση στην Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που πρέπει να έχει να ψηφιστεί μέσα στο Ιούνιο, περνάει πάντως στην νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Η Τρόικα δεν διαφαίνεται να δίνει νέα αναβολή στο επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ εμμένει και στην πρόβλεψη του μνημονίου για επιπλέον έσοδα τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εντός της επόμενης διετίας.

marketBeast

Άνοιξε ο δρόμος για το οικονομικό συνδρομητικό πακέτο OTE TV με μόλις 9,90 ευρώ το μήνα

Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού -η οποία έδωσε το πράσινο φως για την αναμετάδοση των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας σε όλες τις συνδρομητικές πλατφόρμες- ανοίγει το δρόμο στον ΟΤΕ για τη διάθεση ενός άκρως οικονομικού υποπακέτου υπηρεσιών OTE TV, που θα ονομάζεται -σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει- Entry Pack.

Το πακέτο θα κοστίζει 9,90 ευρώ το μήνα και θα ........

περιλαμβάνει όλα τα ελληνικά κρατικά και ιδιωτικά κανάλια, καθώς και κάποια ξένα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να διαθέτει ακόμη και ένα HD κανάλι. Αν, πάντως, το πακέτο υλοποιηθεί, θα είναι το πιο οικονομικό συνδρομητικό «πακέτο» υπηρεσιών στη χώρα μας. Και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να το εκλάβει κανείς.

Περισσότερο απ’ όλα, βέβαια, μας αρέσει το… δωρεάν, οπότε μία κίνηση σαν το «Freesat by OTE TV» που αναμένεται ίσως και μέσα στο 2012, για να «οδηγήσει» τη μετάβασή μας προς την -αποκλειστικά- ψηφιακή εποχή, την περιμένουμε με ακόμη περισσότερη προσμονή.

Satleo.gr

Τα κανάλια εθνικής εμβέλειας θα προστεθούν στην OTE TV

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με σχετικό δελτίο τύπου: Αποδοχή δεσμεύσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με την δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, κατόπιν καταγγελίας του Ο.Τ.Ε.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια αποφάσισε κατά ...........

πλειοψηφία, αντί της εξέτασης της υπόθεσης, να αποδεχθεί τις δεσμεύσεις από τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E, όπως τελικά διατυπώθηκαν, αναφορικά με την αποκλειστικότητα στη δορυφορική συνδρομητική αναμετάδοση του προγράμματος των ελεύθερα μεταδιδόμενων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να διασφαλιστεί, έτσι, με άμεσο τρόπο η αποτελεσματικότερη πρόσβαση ανταγωνιστών στη σχετική αγορά.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, οι εταιρίες:
(α) παραιτούνται από τον ως άνω όρο αποκλειστικότητας, και τροποποιούν αντίστοιχα τις σχετικές συμβάσεις, με άμεση ισχύ από την 27η Μαρτίου 2012,
(β) δεσμεύονται να διατηρήσουν, κατά τα λοιπά, τους όρους των κρινόμενων συμβάσεων, ως αυτές ισχύουν σήμερα, και
(γ) δεσμεύονται να μην επιδιώξουν εκ νέου την ως άνω αποκλειστικότητα για αόριστο χρονικό διάστημα. Μετά την παρέλευση πενταετίας, οι καθών δύνανται να ζητήσουν την επανεξέταση ή/και μεταρρύθμιση των εν λόγω δεσμεύσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε σχέση με τις κρινόμενες συμβάσεις.

Οι δεσμεύσεις αυτές καθίστανται υποχρεωτικές για τις εταιρίες FORTHNET A.E και MULTICHOICE HELLAS A.E. Σε περίπτωση παράλειψης συμμόρφωσής τους, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τους επιβάλει πρόστιμο μέχρι ποσοστού 10% του συνολικού κύκλου εργασιών της προηγούμενης της έκδοσης της απόφασης χρήσης.

Satleo.gr

40ήμερο μνημόσυνο για τον 22χρονο Μπάμπη Σουρέτη

40 μέρες πέρασαν από την ημέρα που το 22χρονο αγγελούδι ο Μπάμπης Σουρέτης, ο Μπάμπης μας, έφυγε από κοντά μας για το ταξίδι του στην αιωνιότητα.
40 μέρες με βαθύ πόνο τόσο για την οικογένεια του όσο και για τους φίλους του. Για ένα 22χρονο παιδί που έφυγε τόσο άδικα από την ζωή χτυπημένο από την επάρατη νόσο.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 8 το πρωί θα τελεστεί στον Ιερό ναό Αγίου Ανδρέα κοιμητηρίου Φιλιατρών το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Μπάμπη Σουρέτη.

Ο Μπάμπης δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας. Ζει δίπλα μας, ........

ανάμεσα μας, στο μυαλό και την καρδιά όλων όσων τον αγαπούσαν.

Νέο «χτύπημα» στα ακίνητα από Ιούνιο

Νέος γύρος αυξήσεων των αντικειμενικών έρχεται από τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση, με βάση το μνημόνιο, θα κληθεί να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού, οι οποίες θα προσδιορίζονται με «πιλότο» τη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ενημερώνεται με στοιχεία συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το νέο σύστημα θα οδηγήσει σε αυξήσεις των αντικειμενικών τιμών για κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες), σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη, το Ελληνικό , η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, ο Διόνυσος και η Κηφισιά.

Οι νέες αυτές αυξήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα ........

να δεχτεί νέο πλήγμα η εδώ και μία τουλάχιστον τριετία «παγωμένη» κτηματαγορά.

Αρχικά η τρόικα είχε προτείνει μία οριζόντια αύξηση των αντικειμενικών της τάξης του 25%, αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο στο τελικό κείμενο του μνημονίου τονίζεται πως «μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς».

Κλίκ στον από κάτω πίνακα....Σεμινάριο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 2011-2012» από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

στις 6/4/2012, ξενοδοχείο Elite, ώρα 17.00-21.00.

Το ΚΕΚ ΕΤ.Α.Π. Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λογιστών Νομού Μεσσηνίας, διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 2011-12» με σκοπό οι συμμετέχοντες (ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές-φοροτεχνικοί, υπεύθυνοι οικονομικών διευθύνσεων, λογιστηρίων και επιχειρήσεων) να ενημερωθούν πληρέστερα για το φορολογικό νόμο και την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την .........

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 από 17:00 έως 21:00 στο ξενοδοχείο ELITE (τέρμα Ναυαρίνου), με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Α. Κορομηλά, Phd Οικονομολόγο-Φοροτεχνικό.
Το κόστος συμμετοχής ανά συμμετέχοντα ανέρχεται στο ποσό των 60 € εκ των οποίων το 50% επιδοτείται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Τελικό ποσό συμμετοχής 30 € ανά άτομο.

Πληροφορίες και Εγγραφές: ΚΕΚ ΕΤ.Α.Π. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων τηλ. 27210 24174.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές. Λήγει στις 30 Μαρτίου η ρύθμιση

Έως 30 Μαρτίου έχει παραταθεί η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Όσοι, δε, επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση, πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις εγκαίρως.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βασικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων βεβαιωμένες στις ΔΟΥ ή στα τελωνεία, μέχρι 10.000 ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και μέχρι 75.000 ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες ..........

κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2012.

Το αίτημα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 24 δόσεων εξετάζεται κατά περίπτωση από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ και το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

Θάρρος

«Φαρ Ουέστ» η Τριφυλία. Τρεις δράστες «σήκωσαν» δύο σπίτια το πρωί της 25ης Μαρτίου...

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τρεις άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» διαδοχικά δύο διπλανές οικίες, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κυπαρισσίας, επί του επαρχιακού δρόμου Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, και «σήκωσαν» χρήματα και ό,τι θεώρησαν πολύτιμο και αξίας!
Μάλιστα, στο δεύτερο σπίτι, καθώς έφευγαν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τους ακολούθησε, αλλά οι δράστες βγήκαν στο δρόμο και εξαφανίστηκαν, πιθανώς μεταβαίνοντας σε όχημα, με ή χωρίς συνεργό.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ο ..........

76χρονος ιδιοκτήτης του δεύτερου σπιτιού που «χτύπησαν» οι δράστες, Νικόλαος Ψαριώτης, καθόταν στην αυλή του. Κάποια στιγμή πήγε στα ζωντανά που έχει σε παρακείμενο χωράφι, για να τους ρίξει τροφή και επέστρεψε. Δεν έκανε, δε, περισσότερο από πέντε λεπτά.
Όταν επέστρεψε, άκουσε θόρυβο από περπάτημα στο μπαλκόνι του σπιτιού, πάνω, όπου είναι και η είσοδος για την κυρίως κατοικία. Φώναξε μήπως είναι η σύζυγος ή ο γιος του, αλλά, γυρνώντας το κεφάλι του προς τα εκεί, είδε τρεις αγνώστους να φεύγουν τρέχοντας. Έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας και τότε βγήκε από το κάτω σπίτι – δωμάτιο η 75χρονη γυναίκα του, Κωστούλα. Οι δράστες βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο και ετράπησαν σε φυγή.

Όπως αφηγήθηκε το περιστατικό στο «Θ» ο Νικόλαος Ψαριώτης: «Γύρω στις 11.00 καθόμουν εδώ και λέω να πάω να ρίξω τροφή στα ζωντανά, αποκάτω στο χωράφι. Πήγα και σε πέντε λεπτά, το πολύ, ήρθα και κάθισα εδώ, όπως τώρα. Ακούω περπάτημα, γυρνάω το κεφάλι και βλέπω τρεις έξω στο μπαλκόνι. Δύο μπροστά και ένας άλλος να βγαίνουν από το σπίτι και να φεύγουν γρήγορα. Σηκώθηκα και φώναξα και με το που φώναξα, έτρεξαν. Ανεβαίνω, βγαίνω από πάνω, πάω στο δρόμο, μέχρι τη στροφή, αλλά δεν τους είδα…».
Η σύζυγός του, Κωστούλα, ανέφερε με τη σειρά της: «Εγώ είδα που σηκώθηκε ο Νίκος και φώναξε και βγήκα έξω. Βγήκαμε στο δρόμο, αλλά είχαν χαθεί. Ήταν ένα αμάξι, στη στροφή, μας είπε ένας γείτονας που το είδε».
«Ένα λευκό Opel Kadett, το είδε ο γείτονας αραγμένο στη στροφή. Μ’ αυτό πρέπει να ήταν», συμπλήρωσε ο 76χρονος.

Γυρνώντας στο σπίτι, διαπίστωσαν πως τους είχαν αφαιρέσει χρήματα που φυλούσαν για ώρα ανάγκης από τις συντάξεις τους, ενώ δεν είδαν να λείπει κάτι άλλο.
Νωρίτερα, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, οι τρεις δράστες είχαν παραβιάσει το διπλανό σπίτι, κληρονόμων Νικολάου Παναγιωτόπουλου, στο οποίο μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη δε διαμένει μόνιμα κάποιος. Είχαν παραβιάσει το παράθυρο και είχαν μπει, κάνοντας τα πάντα άνω – κάτω για να βρουν τη λεία τους, ντουλάπες, πράγματα, ρούχα, μια βέρα, δύο δαχτυλίδια και άλλα μικροαντικείμενα, όπως τους είπε η κόρη του ιδιοκτήτη.
Όταν η 75χρονη άκουσε για τα δαχτυλίδια, θυμήθηκε τα δικά της και πήγε αμέσως και κοίταξε. «Όπως είχα τη σακούλα μέσα στη σερβάντα, τα πήραν όλα, με τη σακούλα όπως ήταν. Κολιέ, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, σταυρό μεγάλο, μενταγιόν, τρεις σειρές βραχιόλια, δαχτυλίδια του άντρα μου, παλιά χαρτονομίσματα της Κατοχής και κέρματα, που είχαμε σε μια σακουλίτσα πλεχτή, από τότε. Την ανοίξανε τη σερβάντα με κατσαβίδι, το οποίο πήρανε από το πρώτο σπίτι. Το γνώρισαν οι συγγενείς του ιδιοκτήτη του διπλανού σπιτιού…» μας είπε με τρεμάμενη φωνή.

Θάρρος

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στη Βλασάδα

Απανθρακωμένο πτώμα ανδρός, που βρέθηκε τη νύχτα στο Σαββάτου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας, σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές υπηρεσίες και αρχές.
Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε άνδρας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας, όταν στις 11.00 περίπου τη νύχτα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε από κάτοικο του Αγιαννάκη για φωτιά στην παραλία της Βλασάδας.
Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση.
Ωστόσο, παρά τις ρίψεις νερού η φωτιά δεν ..........

έσβησε και κάποια στιγμή αναζωπυρώθηκε. Ο πυροσβέστης πλησίασε πιο κοντά στο σημείο και τότε αντίκρισε το μακάβριο θέαμα του απανθρακωμένου πτώματος και αμέσως ειδοποίησε το Α.Τ. Κυπαρισσίας, άνδρες του οποίου έσπευσαν, καθώς και ο διοικητής του και ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης.

Αφού απέκλεισαν την περιοχή, άνδρες της Σήμανσης, με το πρώτο φως της ημέρας, ήλεγξαν εξονυχιστικά το χώρο για ευρήματα που, αφενός, θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του πτώματος και, αφετέρου, θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το μεσημέρι της Κυριακής μετέβη στο σημείο η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τζιόλα, η οποία, μετά τη μακροσκοπική εξέταση που έκανε, συνέλεξε στοιχεία, ώστε μαζί με τη νεκροψία – νεκροτομή να συντάξει την έκθεσή της για το συμβάν.

Στο σημείο βρέθηκαν, επίσης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμάτας, Παναγιώτης Πούπουζας, καθώς και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος. Όπως είπε χθες στο «Θ» η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, «ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός. Διερευνώνται και αναζητούνται περαιτέρω παθολογικά αίτια για τα οποία υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Δε βρέθηκαν κακώσεις, εκτός από αυτές που δικαιολογούνται από την επίδραση της φωτιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από γυαλιά, τα οποία εξετάζεται αν είναι αυτά που φορούσε 62χρονος κάτοικος της περιοχής που έχει εξαφανιστεί.

Εξαφάνιση 62χρονου κατοίκου της περιοχής

Χωρίς να έχει γίνει, ακόμη, ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία συγκλίνουν πως ίσως πρόκειται για πτώμα 62χρονου, κατοίκου εν ζωή της περιοχής, ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία διέμενε. Σύμφωνα με συγγενικά το πρόσωπα, το βράδυ του Σαββάτου η πεθερά του ήταν στο δωμάτιό της στο ισόγειο του σπιτιού και κοιτούσε τηλεόραση, ενώ η κόρη της ήταν στο δικό της δωμάτιο και έγραφε στον υπολογιστή. Δεν αντιλήφθηκαν ότι ο 62χρονος κατέβηκε από το οροφοδιαμέρισμα και βγήκε έξω, ούτε άκουσαν κάποιον θόρυβο, ενώ δεν ακούστηκαν να γαβγίζουν τα σκυλιά του σπιτιού που είναι δεμένα στην αυλή.

Το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, οι δύο γυναίκες τού φώναξαν να κατέβει για να πάνε στην εκκλησία, αλλά απάντηση δεν πήραν. Είδαν έξω, στο δρόμο και την παραλία, αυτοκίνητα και περιπολικά και πήγαν προς τα εκεί. Συζητώντας με τους αστυνομικούς ανέφεραν και την εξαφάνιση του 62χρονου. Τα πράγματά του, τα προσωπικά του είδη και αντικείμενα ήταν στο δωμάτιό του, ενώ το κινητό του ήταν στο φορτιστή. Ο 62χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν στην Κυπαρισσία με συγγενικό του πρόσωπο και συζητούσαν για τις καλλιέργειες που θα έκανε στο χωράφι του (είχε πατάτα κομμένη, έτοιμη να τη φυτεύσει, ενώ ετοίμαζε σχέδια για φωτοβολταϊκά και αιολικά συστήματα). Μάλιστα, ο ίδιος προσέφερε γλυκά το Σάββατο για την εορτή του, την επομένη, σε φίλους του.

Τίποτα δεν έδειχνε πως επρόκειτο να προβεί ο ίδιος σε απονενοημένο διάβημα, κάτι που φέρεται να απομακρύνεται και ως ενδεχόμενο, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, με ανοιχτό και υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο ατυχήματος…

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Ο λαγός Καρατζαφερης αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο Παράρτημα του Σαμαρά!!!

Ο Καρατζαφέρης κάνει κωλοτούμπες σε πολλά, αλλά ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ!

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

Σήμερα στον Real και αποκάλεσε το κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” παράρτημα του Σαμαρά!

Ποιος;

Ο Καρατζαφέρης ήταν ο πρωτεργάτης της.............

Κυβερνησεως Παπαδήμου, που ήταν ο διαπύρσειος υποστηρικτής του Μνημονίου, ήταν αυτός στο μέσα στο Μαξίμου μαζί με τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου, ήταν αυτό που εξιλέωσε το Βορίδη από τον Παρελθόν του και μαζί με τον Αδωνι τροφοδότησε το ροστερ της ΝΔ με υπουργούς;

Αποκαλεί τον Καμμένο ως παράρτημα του Σαμαρά; Τον μόνο που είχε το Ανάστημα να αντισταθεί στην λαίλαπα του Μνημονίου που έραβαν από την συγκυβέρνηση;

Βλέπει βλέπετε την ΝΔ να αιμοραγεί και προσφέρει το αιμοστατικό, που ξέρετε ίσως θέλει κι αυτός να επιστρέψει στην Αγκαλία του Σαμαρά…μαζί με τον Μάκη και τον Αδωνι.

ΣΧΟΛΙΟ
Γεια σου μεγάλε
Κολοτούμπα Λαάρχη Καρατζαφέρη.... Φανταστείτε να μείνει εκτός Βουλής τι δράμα θα περάσει το Λάος και ο υποστηρικτής του διορισμένου με μέσον πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμιου...

Διαμαρτυρία Πυρσού για τα κιγκλιδώματα στο Νέο Λύκειο Φιλιατρών

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τα αντιαισθητικά κάγκελα που το ποθετήθηκαν στην καινούρια πέτρινη μάντρα του νέου Λυκείου Φιλιατρών.
Μετα την διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ήρθε να προστεθεί στις φωνές αγανάκτησης και η διαμαρτυρία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών " Ο Πυρσός" ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: .........

Τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» συγκεντρωθήκαμε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 26/3/2012 στις 8 το βράδυ και ομόφωνα αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για το απαράδεκτο, ακαλαίσθητο και αταίριαστο στην παράδοση, την αρχιτεκτονική αισθητική και τον περιβάλλοντα χώρο της γύρω περιοχής στην πόλη μας «κιγκλίδωμα» της περίφραξης του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Παλαιού Λυκείου και του υπο κατασκευή νέου Λυκείου.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί θεωρούμε ότι είναι προσβολή στους κατοίκους της πόλης μας που μαθήτευσαν στο σπάνιο ιστορικό νεοκλασικό σχολείο που κατασκευάστηκε το 1926, από τους παππούδες μας, με δικά τους χρήματα και που αντί να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί όπως του αξίζει από την πολιτεία, το υποτιμούν και μαζί με αυτό την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό της πόλης μας.
Στην περιοχή αυτή, στο έμπα των Φιλιατρών, δίπλα στο πάρκο της Βλαχέρνας, σε δυο πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα και σε αρκετά νεοκλασικά και ανακαινισμένα κτήρια, ζητάμε να σεβαστούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης μας και να αντικατασταθεί αυτό το κάθε άλλο παρά «κιγκλίδωμα» από ένα καλαίσθητο εναρμονισμένο με τον όλο περιβάλλοντα χώρο, όπως ήταν και πριν το γκρέμισμα του μαντρότοιχου που υπήρχε.

Για το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ
Ο Πρόεδρος
Νίκος ΑντωναρόπουλοςΕθιμοτυπική επίσκεψη Πρόεδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς στον Αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί , ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κώστας Τσικρικάς στον Αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη, για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων και αντάλλαξαν απόψεις σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Δημόσια Διοίκηση.

Ο κ. Αλευράς ευχαρίστησε για την επίσκεψη , τονίζοντας , ..........

ότι στο μέτρο του δυνατού και των αρμοδιοτήτων του, θα προσπαθήσει για την επίλυση των προβλημάτων που του τέθηκαν.

Ο Θάνατος και η Κόρη απο το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Ο Θάνατος και η Κόρη
του Άριελ Ντόρφμαν

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Παρασκευή 30 Μαρτίου Ώρα: 21:00
Παραστάσεις: 31 Μαρτίου, 1,6,7 και 8 Απριλίου Ώρα:21:00
Φιλιατρά, Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο
Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 13.

Τιμή εισιτηρίου: 10,00 €
Πολύτεκνοι, Άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α.: 8,00 €
Φοιτητικό: 5,00 €

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Πωλίνα Σάλας, πρώην πολιτική κρατούμενη της .........

δικτατορίας, βασανίστηκε και βιάστηκε υπό την καθοδήγηση ενός σαδιστή γιατρού, που συνήθιζε να βάζει μουσική του Σούμπερτ κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων και συγκεκριμένα το κουαρτέτο “ Ο Θάνατος και η Κόρη”.
Δεκαπέντε χρόνια μετά τους φριχτούς βασανισμούς της και λίγο μετά την πτώση της δικτατορίας, η Πωλίνα ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι δίπλα στη θάλασσα με τον άντρα της, Τζεράρντο Εσκομπάρ, προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει το παρελθόν που την στοιχειώνει.
Τι θα γίνει, όμως, όταν ένα βράδυ όλο αυτό το παρελθόν ζωντανεύει από έναν άγνωστο που εισβάλλει στη ζωή τους με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός; Δίκαια αναγνωρίζει στο πρόσωπο του απρόσμενου επισκέπτη τον βασανιστή της ή κατατρέχεται εμμονικά από τις σκιές του παρελθόντος;…

Σημείωμα σκηνοθέτη

Θύτες και θύματα. Πράξεις διαστροφής και ανεπανόρθωτα τραύματα. Το χτες και το τώρα. Πόσο μπορούμε να ξεχάσουμε κάτι που μας έκαναν; Πόσο το “παρελθόν μας” καθορίζει το σήμερα; Τι συνέπειες έχει η ατιμωρησία; Η απουσία κάθαρσης; Τι γίνεται όταν η δικαιοσύνη παραβλέπει; Σιωπά... Τι κάνουμε εμείς; Πόσο “αγανακτισμένοι” μπορούμε να γίνουμε; Πόσο μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να ενδώσουμε στο ζώο μέσα μας και να πάρουμε τη δικαιοσύνη στα χέρια μας; Πόσο αντικειμενικοί μπορούμε να παραμείνουμε κάτω από το πάθος για εκδίκηση; Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε για τα γεγονότα;

Με τη “Φαύστα” και τη “Γκόλφω” γελάσαμε. Το γέλιο και το χιούμορ είναι σίγουρα απαραίτητα για να μπορούμε να αντέχουμε ό, τι συμβαίνει γύρω μας. Απαραίτητα όπως το οξυγόνο. Μας κάνουν να ξεχνάμε, να αφηνόμαστε. Όμως, εμείς, φέτος στο ΤΕΘ, θέλαμε να παραμείνουμε νηφάλιοι, συντονισμένοι με τον παλμό των γεγονότων, δε θέλαμε να ξεχάσουμε ούτε μια στιγμή, αλλά να θυμόμαστε διαρκώς.
“Ο Θάνατος και η Κόρη” είναι ένα έργο για τις πρόσφατες μνήμες της κακοποίησης, οποιασδήποτε κακοποίησης. Πώς θα ήσασταν εσείς στη θέση της, τι θα κάνατε εσείς, μήπως είστε στη θέση της;

Συγγραφέας

Ακτιβιστής, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος και ποιητής, ο Άριελ Ντόρφμαν, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις 6 Μαίου του 1942. Η παιδική του ηλικία σημαδεύεται από την εμπειρία της εξορίας, καθώς η οικογένειά του ήταν πολιτικοί πρόσφυγες εξαιτίας της δικτατορικής κυβέρνησης του Χουάν Περόν. Η εμπειρία αυτή αναβιώνει και κατά την ενηλικίωσή του. Έχοντας ήδη αποκτήσει από το 1967 τη χιλιανή υπηκοότητα, ο Άριελ Ντόρφμαν, υποστηρικτής του δημοκρατικού καθεστώτος του Σαλβαντόρ Αλιέντε, θα εκδιωχθεί από τη δεύτερη πατρίδα του κατά την διάρκεια της Χούντας του Πινοσέτ και θα αναγκαστεί να ζήσει σε διάφορες χώρες ως πολιτικός εξόριστος. Την περίοδο της εξορίας του, συχνά καταφέρεται κατά του ολοκληρωτισμού και των οδυνηρών συνεπειών του. Το 1991 γίνεται ευρέως γνωστός με το θεατρικό έργο “Ο Θάνατος και η Κόρη”.
Εκτός από θεατρικά, ο Ντόρφμαν έχει γράψει και αρκετά δοκίμια, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του καπιταλισμού και του νεοϊμπεριαλισμού στο σύγχρονο κόσμο.
Έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν παιχτεί σε περισσότερες από 100 χώρες.
Σήμερα, ο Ντόρφμαν, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη Χιλή και στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφοντας για το θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση και αρθογραφώντας σε διάφορες μεγάλες εφημερίδες, όπως η “New York Times”, η “Washington Post” και η “Gurdian”. Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τεχνών στο Παρίσι και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Ιστορικό του έργου:

Ο “Θάνατος και η Κόρη” είναι ένα έργο χωρίς σύνορα. Ο Άριελ Ντόρφμαν, στην εισαγωγή του κειμένου, ορίζει τον τόπο και το χρόνο με τα εξής λόγια:
“Ο χρόνος είναι το παρόν, και ο τόπος θα μπορούσε να είναι η Χιλή ή οποιαδήποτε χώρα που πέρασε στη δημοκρατία, ύστερα από μια μακρά περίοδο δικτατορίας”.
Ο Ντόρφμαν, έχοντας βιώσει ο ίδιος τις συνέπειες της δικτατορίας στη Χιλή λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος του Πινοσέτ και ευρισκόμενος ήδη στην εξορία ως πολιτικός πρόσφυγας, συλλαμβάνει αρχικά την υπόθεση του έργου κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Θα καταλήξει όμως στο πώς πρέπει να ειπωθεί η ιστορία το 1990, όταν πλέον ανατρέπεται η δικτατορική κυβέρνηση στη Χιλή και επανέρχεται η δημοκρατία. Αυτή η ευοίωνη ανατροπή τον γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας, καθώς συνειδητοποιεί πως οι πληγές του παρελθόντος επουλώνονται όχι με τη μνήμη του μίσους, αλλά μόνο αν οι άνθρωποι αμνηστεύουν τα λάθη τους και καταφέρνουν να μετατρέψουν τα εγκλήματα του ολοκληρωτισμού σε παραδείγματα αποφυγής για το μέλλον. (αλλά μόνο με την αμνηστία και τη μετατροπή των εγκλημάτων του…)
Η πρώτη όψιμη απόπειρα θεατρικού ανεβάσματος για το “Θάνατο και την Κόρη” έλαβε χώρα στο Σαντιάγκο της Χιλής, σε μορφή θεατρικού εργαστηρίου, στις αρχές Μαρτίου του 1991, ενώ στη συνέχεια η παγκόσμια πρεμιέρα δόθηκε στο London’s Royal Court Upstairs (Ιούλιος 1991) και στο Royal Court Mainstage, όπου η αποδοχή κοινού και κριτικών υπήρξε καθολική, αποτιμώντας το ως έντονα λυτρωτικό, ιστορικά επίκαιρο και διαχρονικό.
Επιστέγασμα της επιτυχούς πορείας του αποτελεί η τιμητική του διάκριση με το σημαντικότερο βρετανικό θεατρικό βραβείο Olivier, καθώς και με το αντίστοιχο αμερικάνικο Tony, μετά το ανέβασμά του και στη θεατρική σκηνή του Broadway στις 17 Μαρτίου του 1992, σε σκηνοθεσία Mike Nichols, με πρωταγωνιστές τη Glenn Close (Πωλίνα), τον Richard Dreyfuss (Τζεράρντο) και τον Gene Hackman (Μιράντα). Το 1994, ο Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει το έργο στη μεγάλη οθόνη σε σενάριο του Ραφαέλ Ιγκλέσιας και του ίδιου του Ντόρφμαν, με πρωταγωνιστές τη Σιγκούρνι Γουίβερ (Πωλίνα),τον Στιούαρτ Γουίλσον(Τζεράρντο) και τον Μπεν Κίνγκσλει(Ρομπέρτο).

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πυρσού

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε την Δευτέρα 26-3-2012 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου της 18ης Μαρτίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:......

Πρόεδρος: Νίκος Αντωναρόπουλος

Αντιπρόεδρος: Αριστοτέλης Καναβός

Γεν. Γραμματέας: Μαίρη Μπαρμποπούλου

Ταμίας: Παντελής Μπαζάνος

Ειδ. Γραμματέας: Έμυ Τασουλή

Υπεύθυνοι Βιβλιοθήκης: Παντελής Μπαζάνος, Έμυ Τασουλή

Υπεύθυνοι Κινηματογραφικής Λέσχης: Νίκος Αντωναρόπουλος, Δημήτρης Στυλιανός και Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Υπεύθυνος Τμήματος Παραδοσιακών Χορών: Αλέκος Πανταζόπουλος

Υπεύθυνοι επιμορφωτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων: Αγαθή Μπουντή, Θεοδώρα Κωφίδου, Μαίρη Μπαρμποπούλου.

ΜΕΓΑΛΗ …ΠΟΥΤΑΝΑ Η “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΜΟΥ …ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ.

Από το Φιλικό μας KopanakiNews

Και τι μας λέει πιο αναλυτικά η “Διαύγεια”; Μέγας ευεργέτης μας η “Α. Διαμαντόπουλος και ΣΙΑ ΕΕ”. Γιατί ενώ για τον κάθε μήνα του 2011, μας έπαιρνε 32.800 ευρώ (για την αποκομιδή σε Αετό-Αυλώνα-Τριπύλα), το 2012 επανήλθε με προσφορά …18.οοο ευρώ το μήνα. Οπότε ή το αφεντικό …τρελάθηκε ή κρύβετε κάτι …ύποπτο, αν όχι …βρώμικο. Περιμένω μια έστω …τραβηγμένη από τα μαλλιά εξήγηση.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ KOPANAKINEWS


Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Απαίσια πρακτικά και αισθητικά τα νεά καγκελα στο Λύκειο Φιλιατρών

Την έντονη αντίδραση του εξέφρασε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σχετικά με τα νέα κάγκελα που τοποθετήθηκαν στην μάντρα του νέου λυκείου Φιλιατρών τα οποία από πολύ κόσμο θεωρούνται αντιαισθητικά και ήδη μέσα από δημοσίευση του Φιλιατρά News έχουν χαρακτηριστεί από αναγνώστες ως κακόγουστα, ότι θυμίζουν φυλακές κλπ κλπ.

Σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ως ........

φορέας της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει και αυτός την αντίθεσή του σε αυτά τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν.

Συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος στο κείμενο διαμαρτυρίας του αναφέρει:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα ως προς κάθε αρμόδιο παράγοντα για την βάρβαρη αισθητική παρέμβαση στον χώρο του νέου Λυκείου Φιλιατρών με την τοποθέτηση αυτών των κιγκλιδωμάτων στην καινούρια πέτρινη μάντρα.

Έχοντας δύο αξιόλογους χώρους τον έναν απέναντι στον άλλον δηλαδή το παλιο κλασικό κτήριο του παλιού Λυκείου και το πάρκο με τον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας, οποιαδήποτε κατασκευή γίνεται θα πρέπει να λαμβάνονται όλα υπ όψιν.

Το αποτέλεσμα είναι απαίσιο πρακτικά και αισθητικά και απαιτούμε να αντικατασταθεί με κάγκελα όπως ήταν τα παλία που ξηλώθηκαν.

Αν οι λόγχες απαγορεύονται, λόγω σχολείου, υπάρχει και η λύση της μεταλικής μπάλας στην κορυφή.
Δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε όλα στο βωμό του κέρδους.
Φτάνει πια.

Από το Δ.Σ.Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών. Μην πληρώσει κανείς το νέο χράτσι της ΕΑΣ Μεσσηνίας
Ξεκινά αρχές Απριλίου η διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων.

Να κατοχυρωθεί η «εκούσια απόσυρση» με… Κίνητρα!

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με εξέπληξε η σύμπτωση αξιολόγησης της φετινής (πάλαι ποτέ μεγαλειώδους) στρατιωτικής παρέλασης μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 από τον διορισμένο Πρωθυπουργό μας κ Παπαδήμο και τον επίσης διορισμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Αβραμόπουλο που την χαρακτήρισαν αμφότεροι ως «πολύ καλή»…

Δεν με εξέπληξε ούτε και με ξένισε, ειλικρινά, η..........

απόφαση του κ Ξυνίδη να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες Εθνικές Εκλογές.
Με εξέπληξε τα μέγιστα δίνοντάς μου ταυτόχρονα και μια πολύ χρήσιμη ιδέα η απόφαση «εκούσιας απόσυρσης» από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ Πάγκαλου…

Συγκεκριμένα σκέφτηκα, ότι ίσως ήρθε ο καιρός να βρεθεί κάποιος τρόπος και να βοηθηθούν σε «εκούσια απόσυρσή» τους και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του στη Βουλή. Μήπως θα έπρεπε να τους βοηθήσει σε τέτοια απόφαση ίσως και η τρόικα δημιουργώντας και τα σχετικά «ΚΙΝΗΤΡΑ» όπως έγινε άλλες φορές με τα πολύ «παλιά και μεταχειρισμένα» αυτοκίνητά μας;
Ότι θα οδηγήσουμε πολλούς (Βουλευτές και Βουλευτίνες) σε «ακούσια απόσυρση» στις ερχόμενες εκλογές θεωρείται ως μία σαφέστατα δεδομένη πολιτική πραγματικότητα!

Κλείνοντας στα γρήγορα και «πιπεράτα» θα αποτίσω τον πρέποντα φόρο τιμής στην προσωπική απόφαση του κ Πάγκαλου για «εκούσια απόσυρση».
Είναι πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα πολύ μεγάλου μεγέθους η απόφαση να ρίξεις ο ίδιος την «προσωπική σου αυλαία» όπως απεφάσισε να κάνει μετά από την 32χρονη πολιτική του παρουσία στο παλκοσένικο του «μετά-Χούντα» Εθνικού, συχνά παράλογου, πολιτικού μας θεάτρου…

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Και η κοροϊδία με την ανάπτυξη συνεχίζεται. Πραγματικά συγχύζομαι να ακούω συνέχεια δηλώσεις πολιτικών με θέμα την ανάπτυξη, λόγια άνευ ουσίας, λες και η λέξη ανάπτυξη είναι μια αόριστη λέξη, ένα αντικείμενο που ίπταται στον αέρα και περιμένει κάποιος να το πιάσει για να τον σηκώσει ψηλά.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Εμείς τα λέγαμε..............

από την αρχή και μας λοιδορούσαν, τώρα την ανάπτυξη την προβάλλουν όλοι» είπε ο κ. Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της χώρας. (08/03/12).

«Ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα (10/03/12).

Ο κ. Βορίδης στην ίδια εκδήλωση ανέφερε ότι, υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον!!!!!, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη».

«Από την πλευρά μας, ο στόχος τώρα είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», κατέληξε κ. Βενιζελος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup (12/03/12)
Ενώ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά το Eurogroup, o κ. Βενιζέλος είπε ότι,«Αν εμείς έχουμε πάει καλά, αν το PSI έχει πάει καλά, αν τα φορολογικά έσοδα έχουν επιτευχθεί, όπως έχουν προϋπολογισθεί, αν οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν έχουν πάει χειρότερα από τις τελευταίες προβλέψεις, γιατί το 2012 είναι δυστυχώς έτος ύφεσης, το 2013 είναι έτος ισορροπίας και από το 2014 αρχίζει μια!!!! (μόνο μια;) ανάπτυξη η οποία υπολογίζεται να διαρκέσει επί πάρα πολλά χρόνια, γιατί πάνω σε αυτή την πρόβλεψη οικοδομείται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Την υπολογίζει κιόλας την ανάπτυξη (με τέσσερα αν) ο άνθρωπος, που είχε το θράσος να μιλά για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Και γι’ αυτό και για άλλα ψέματα και τις ενέργειες του που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής επιβραβεύτηκε από Έλληνες ψηφοφόρους για να αντικαταστήσει στη θέση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτόν, που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι κακό έκανε στη χώρα και θέλει να ανοίξει μάλιστα και Σχολή μαθητείας να μάθει και σε άλλους πώς να καταστρέφουν τη χώρα τους. Πιστεύω ακράδαντα τελικά ότι, οι Έλληνες έχουμε μνήμη χρυσόψαρου (3 sec).

«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περάσει το μισό!!!! της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο», δήλωσε ο «πρωθυπουργός», Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Financial Times, (19/03/12) προσθέτοντας: «Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια».

Έχετε καταλάβει κάτι; Τι είναι ρε παιδιά αυτή η ανάπτυξη; Έρχεται από μόνη της; Καθόμαστε στο καφενείο και κάποια στιγμή περνά από κοντά μας και την πιάνουμε; Ακούμε βέβαια και άλλες βαρύγδουπες προτάσεις όπως, επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Πως; Με ποιον τρόπο; Κανένας δε μας λέει, το κρατάνε μυστικό. Να μας το παρουσιάσουν κάποια στιγμή σαν έκπληξη.

Έχω ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα ανάπτυξη, είναι κάτι που με πληγώνει, βλέπω την πατρίδα μου και τις ζωές μας να χάνονται και οι πολιτικοί μας, αντί να κάτσουν σε μια καρέκλα και να δουλέψουν για το πώς θα έρθει αυτή η περίφημη ανάπτυξη, ψάχνουν να βρουν τρόπους πως θα μας κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά, για να ξαναπάρουν την ψήφο μας. Η ανάπτυξη δεν είναι μια απλή κουβέντα θέλει δουλειά για να γίνει πραγματικότητα θέλει σχέδιο, θέλει προτάσεις.

Δε θα πρέπει η Ελλάδα να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την υλοποίηση του; Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Η ανάπτυξη είναι το νέο στοίχημα του ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι, επικρατεί απογοήτευση επειδή παρατηρείται καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελληνική κυβέρνηση γράφει ο Μ. Ιγνατίου στο «Έθνος της Κυριακής» (26/02/12). Ακόμα και αυτοί που μας δανείζουν το βλέπουν, βλέπουν την ανυπαρξία σχεδιασμού από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ακούμε επίσης ότι, γίνεται προσπάθεια για να ξεκινήσουν πάλι τα μεγάλα έργα, οι δρόμοι δηλαδή, για ποιο λόγο; να ξαναπάρουν χρήματα οι εργολάβοι; τι θα εξυπηρετήσουν σ’ αυτή τη κρίση που περνάμε. Τι κίνηση θα υπάρχει σ’ αυτούς τους δρόμους με την βενζίνη στα 2 ευρώ, με τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τα διόδια στα ύψη; Χρειάζονται έργα υποδομής και επενδύσεις, για να αυξήσουν μόνιμα την απασχόληση σε κάθε περιοχή (εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ) σύμφωνα με την παραγωγή του κάθε τόπου, ώστε να εργάζεται ο πληθυσμός στον τόπο διαμονής του.

Μιλάνε για την ύπαρξη ρευστότητας στην αγορά, πως όμως να υπάρξει όταν η ανεργία ανεβαίνει, περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και ο κόσμος δεν έχει για να αγοράσει τα βασικά; Πως μπορεί να υπάρξει ενίσχυση των επιχειρήσεων όταν ο τρομαγμένος πολίτης φοβάται να διαθέσει έστω και ένα ευρώ για αγορές, φοβούμενος το αύριο; Η αγορά έχει «παγώσει» και τίποτα δεν κινείται όσο διατηρούνται η αβεβαιότητα και η ανησυχία για την έκβαση της κρίσης.

Τομείς όπως αγροτική παραγωγή και τουρισμός δεν αξιοποιούνται και δεν αναπτύσσονται. Μπορεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μοιράζει δημόσια γη σε νέους αγρότες για καλλιέργεια (τι είδους καλλιέργειες; υπάρχει σχεδιασμός;), τη στιγμή που πρόσφατη έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το 2010, έδειξε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως το κρέας και στα δημητριακά (αυτάρκεια 82%) ανεβάζοντας το διατροφικό έλλειμμα της χώρας στα 2 δις ευρώ (που σημαίνει παραπάνω εισαγωγές) και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ορθής αγροτικής πολίτικης εδώ και πολλά χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, οι αγρότες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, βρίσκεται στον αέρα η νέα καλλιεργητική περίοδος, εξαιτίας των χρεών δεκάδων χιλιάδων παραγωγών που αδυνατούν να αγοράσουν λιπάσματα φυτοφάρμακα και ζωοτροφές, αφού οι τράπεζες δε χορηγούν δάνεια και οι προμηθευτές διαθέτουν λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ζωοτροφές μόνο τοις μετρητοίς. Το κράτος μόνο λόγια και κινήσεις εντυπωσιασμού, μόνο. Ακόμα και το λάδι που έχουμε ποιοτικό πλεονέκτημα δε μπορούμε να πουλήσουμε και η τιμή του έχει καταβαραθρωθεί.

Να πάμε στον τουρισμό; Είναι δύσκολο να σχεδιαστεί μια υποτυπώδης τουριστική πολιτική; Φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012, τι έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού για να προσελκύσει τουρίστες; Χρόνια μιλάνε για την ανάπτυξη του τουρισμού, τίποτα όμως. Αυτό που δεν κάνει όμως η Ελλάδα το κάνει η Τουρκία με μεγάλη επιτυχία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 4 εκατ. Ρώσοι τουρίστες θα πάνε στην Τουρκία το 2012. Μεγάλος αριθμός από αυτούς θα επισκεφτούν τα ελληνικά θρησκευτικά μνημεία της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Αυτοί εκμεταλλεύονται τα ελληνικά μνημεία και εμείς εδώ με τόσους θρησκευτικούς προορισμούς και τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, με ιαματικές πηγές τι κάνουμε; Μια από τα ίδια. Τίποτα.

Συνεχίζω, αποκοπή της ομιλίας Α. Σαμαρά στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου». Προσέξτε οι πολιτικοί μας παραδέχονται ότι έχουμε γίνει Αφγανιστάν και πρέπει να ανακτήσουμε το κέντρο των πόλεων. Τώρα ποιος το έχει; Δεν τολμάμε να πούμε ότι το έχουν οι λαθρομετανάστες; Αυτούς που με τόση χαρά υποδεχόμαστε στα σύνορα;

Τι να έρθει να δει ο τουρίστας στην Αθήνα, τις εξαθλιωμένες αποικίες των λαθρομεταναστών; Δεκαοκτώ ξενοδοχεία της Αθήνας έκλεισαν μέσα στο 2011, περιορίζοντας το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης κατά 22%. Πώς να επιβιώσουν όταν υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση και οι πολιτικοί μας τόσα χρόνια μόνο θεωρία και υποσχέσεις και επί του πρακτέου τίποτα. Αρνητικές επίσης εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό προοιωνίζουν οι προκρατήσεις από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία που καταγράφουν πτώση 30%, ενώ και οι Βρετανοί τουρίστες εμφανίζονται μειωμένοι κατά 10% για το 2012. Άρα σε τι προσδοκούμε;

Αλλά ευτυχώς την ανικανότητα των πολιτικών μας, να διαφημίσουν την Ελλάδα και να προσελκύσουν τουρίστες την καλύπτουν ταξιδιωτικοί Γερμανοί!!!!! πράκτορες «Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους γερμανούς τουρίστες. Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την αξία της» λέει το κείμενο που δημιούργησαν. Ντροπή μας!!!!!.
Όλος μας ο καημός είναι πως θα μπει και άλλο τσιμέντο στην Ελλάδα; «Άμεση προτεραιότητά μας, είναι η ανάκαμψη. Εδώ προτεραιότητα έχει η οικοδομή και ο κατασκευαστικός κλάδος που έχει παραλύσει», είπε ο κ. Σαμαράς. Και λέγονται αυτά όταν η κτηματαγορά περνάει τη χειρότερη κρίση των τελευταίων 5 χρόνων με περισσότερα από 200.000 νέα διαμερίσματα απούλητα, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία παρουσίασε το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ειδικοί εκτιμούν ότι η κρίση θα διαρκέσει για περισσότερα από 3 χρόνια.

Και τελειώνω, αναφέροντας ένα δημοσίευμα της ΧΡΗΜΑ PLUS (17-03-12), «Πετρέλαιο υπάρχει. Το θέμα είναι αν τα όποια κοιτάσματα πετρελαίου μπορούν να φέρουν πλούτο και ανάπτυξη για όλη τη χώρα, από 80 έως 90% θα πάρουν οι ξένοι από τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια». Άρα σε τι προσδοκούμε;

Πως θα έλθει λοιπόν η ανάπτυξη με κλειστά μαγαζιά, με απολύσεις, με μισθούς Κίνας και Βιετνάμ; Σύμφωνα με τον άτυπο πρωθυπουργό της Ελλάδας Χορστ Ραιχενμπαχ μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν άλλες 60.000 επιχειρήσεις και προανήγγειλε χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική, προβλέπει επιτάχυνση της μείωσης των μισθών τη διετία 2012-2013. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι οι αποδοχές των μισθωτών θα μειωθούν φέτος κατά 9,2% με την πτώση να συνεχίζεται και το 2013 περίπου στο 7%.

Τελικά η μείωση των μισθών που έλεγαν ότι θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βοήθησε κάπου; Ενώ οι μισθοί καταβαραθρώθηκαν και θα πέσουν κι άλλο, οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών παραμένουν στο ύψος τους, ο κόσμος τρέχει στις πλατείες των πόλεων για να αγοράσει πατάτες και άλλα προϊόντα σε χαμηλές τιμές και αυτό το ανίκανο κράτος δε συγκινείται καθόλου ώστε να σπάσει επιτέλους αυτή τη γάγγραινα των μεσαζόντων, ενώ τις επενδύσεις από το εξωτερικό ακόμα τις ψάχνουν.

Χρειάζεται δουλειά κύριοι να γίνετε συγκεκριμένοι, οι αοριστολογίες έχουν πεθάνει χρειάζονται έργα, ο Ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα.

Φιλιατρά: Οδός Δεκατεσσάρων. Δρόμος για δοκιμή σε αμορτισέρ. [ VIDEO ]

Του πρώην διαχειριστή μας

Δρόμος για δοκιμή στα αμορτισέρ των αυτοκινήτων έχει καταντήσει η οδός δεκατεσσάρων αλλά και πολλοί δρόμοι στα Φιλιατρά.
Η Δεκατεσσάρων είναι δρόμος ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων Τουριστικών λεωφορείων αλλά και φορτηγών. Θεωρείται δε από τους πλέον κεντρικούς δρόμους με τον φόρτο κυκλοφορίας που έχει.
Όταν επί προηγούμενης δημαρχίας ο δρόμος είχε ξυστεί και ασφαλτοστρωθεί, ήταν σαν διάδρομος αεροδρομίου. Χαιρόσουν να οδηγείς....
Έκτοτε με τις διάφορες εργασίες είτε ..........

αποκατάστασης βλάβης στη υδροδότηση, είτε άλλες παρεμβάσεις τα μπαλώματα που έμπαιναν σιγά σιγά έφευγαν, και την θέση τους έπαιρνα λακούβες. οι οποίες με τον καρό μεγάλωναν.
Και αντί η Δημοτική αρχή να τις κλείσει με λίγη πίσσα τις έκλεινε με χώμα(!!!) με αποτέλεσμα κάτι οι βροχές κατι τα αυτοκίνητα που πέταγαν τις λάσπες πατώντας επάνω στις κλειστές λακούβες τις αποκάλυπταν πάλι. Γνωστή η Λακουβάρα μπροστά από το Carefour η οποία ακόμα τουλάχιστον κρατιέται κλειστή.

Και όχι μόνο αυτό. Σε σημείο της δεκατεσσάρων που συναντιέται με κάθετο δρόμο ο οποίος βγαίνει στον Άγιο Νικόλαο, Υπάρχει καπάκι υπονόμου το οποίο προφανώς από μεγάλα οχήματα έχει ανοίξει, με κλίση και φαίνεται λίγο το βάθος. Σημείο SUPER επικίνδυνο να υποχωρήσει, και να υπάρξει ατύχημα. Σχετική φωτογραφία δίπλα.

Θα μου πείτε είναι μόνο στην δεκατεσσάρων το πρόβλημα?? Οχι. Σίγουρα δεν είναι. Είναι σε όλη την πόλη.
Πόσες φορές δεν έχουμε γράψει για την λακουβάρα μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα? ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙ???????? κανείς και τίποτα!!!!!!!

Αυτά όλα τα συζητούσαμε με φίλο ο οποίος αφού μου περιέγραψε όλα αυτά που σας μετέφερα είπαμε να φτιάξουμε δυο video για να δείτε και εσείς την κατάσταση που υπάρχει.
Οι κρίσεις για την κατάσταση δικές σας.

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛA - Κίτσος & Τασούλα Προεκλογικό Spot ΠΑΣΟΚ

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα. TΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ!!!!

TRAGIC!!!!!

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Μαρτίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.