Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στη Βλασάδα

Απανθρακωμένο πτώμα ανδρός, που βρέθηκε τη νύχτα στο Σαββάτου στην παραλία της Βλασάδας Τριφυλίας, σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές υπηρεσίες και αρχές.
Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε άνδρας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας, όταν στις 11.00 περίπου τη νύχτα του Σαββάτου ειδοποιήθηκε από κάτοικο του Αγιαννάκη για φωτιά στην παραλία της Βλασάδας.
Όχημα της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση.
Ωστόσο, παρά τις ρίψεις νερού η φωτιά δεν ..........

έσβησε και κάποια στιγμή αναζωπυρώθηκε. Ο πυροσβέστης πλησίασε πιο κοντά στο σημείο και τότε αντίκρισε το μακάβριο θέαμα του απανθρακωμένου πτώματος και αμέσως ειδοποίησε το Α.Τ. Κυπαρισσίας, άνδρες του οποίου έσπευσαν, καθώς και ο διοικητής του και ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης.

Αφού απέκλεισαν την περιοχή, άνδρες της Σήμανσης, με το πρώτο φως της ημέρας, ήλεγξαν εξονυχιστικά το χώρο για ευρήματα που, αφενός, θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του πτώματος και, αφετέρου, θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Το μεσημέρι της Κυριακής μετέβη στο σημείο η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τζιόλα, η οποία, μετά τη μακροσκοπική εξέταση που έκανε, συνέλεξε στοιχεία, ώστε μαζί με τη νεκροψία – νεκροτομή να συντάξει την έκθεσή της για το συμβάν.

Στο σημείο βρέθηκαν, επίσης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο διοικητής της Ασφάλειας Καλαμάτας, Παναγιώτης Πούπουζας, καθώς και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ταξίαρχος Ηλίας Γεωργόπουλος. Όπως είπε χθες στο «Θ» η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, «ο άνθρωπος βρέθηκε στο χώρο της φωτιάς ζωντανός. Διερευνώνται και αναζητούνται περαιτέρω παθολογικά αίτια για τα οποία υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Δε βρέθηκαν κακώσεις, εκτός από αυτές που δικαιολογούνται από την επίδραση της φωτιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από γυαλιά, τα οποία εξετάζεται αν είναι αυτά που φορούσε 62χρονος κάτοικος της περιοχής που έχει εξαφανιστεί.

Εξαφάνιση 62χρονου κατοίκου της περιοχής

Χωρίς να έχει γίνει, ακόμη, ταυτοποίηση του απανθρακωμένου πτώματος, όλες οι ενδείξεις αλλά και πρώτα στοιχεία συγκλίνουν πως ίσως πρόκειται για πτώμα 62χρονου, κατοίκου εν ζωή της περιοχής, ο οποίος έχει εξαφανιστεί και τον οποίο από το πρωί της Κυριακής αναζητούν συγγενικά του πρόσωπα με τα οποία διέμενε. Σύμφωνα με συγγενικά το πρόσωπα, το βράδυ του Σαββάτου η πεθερά του ήταν στο δωμάτιό της στο ισόγειο του σπιτιού και κοιτούσε τηλεόραση, ενώ η κόρη της ήταν στο δικό της δωμάτιο και έγραφε στον υπολογιστή. Δεν αντιλήφθηκαν ότι ο 62χρονος κατέβηκε από το οροφοδιαμέρισμα και βγήκε έξω, ούτε άκουσαν κάποιον θόρυβο, ενώ δεν ακούστηκαν να γαβγίζουν τα σκυλιά του σπιτιού που είναι δεμένα στην αυλή.

Το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, οι δύο γυναίκες τού φώναξαν να κατέβει για να πάνε στην εκκλησία, αλλά απάντηση δεν πήραν. Είδαν έξω, στο δρόμο και την παραλία, αυτοκίνητα και περιπολικά και πήγαν προς τα εκεί. Συζητώντας με τους αστυνομικούς ανέφεραν και την εξαφάνιση του 62χρονου. Τα πράγματά του, τα προσωπικά του είδη και αντικείμενα ήταν στο δωμάτιό του, ενώ το κινητό του ήταν στο φορτιστή. Ο 62χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν στην Κυπαρισσία με συγγενικό του πρόσωπο και συζητούσαν για τις καλλιέργειες που θα έκανε στο χωράφι του (είχε πατάτα κομμένη, έτοιμη να τη φυτεύσει, ενώ ετοίμαζε σχέδια για φωτοβολταϊκά και αιολικά συστήματα). Μάλιστα, ο ίδιος προσέφερε γλυκά το Σάββατο για την εορτή του, την επομένη, σε φίλους του.

Τίποτα δεν έδειχνε πως επρόκειτο να προβεί ο ίδιος σε απονενοημένο διάβημα, κάτι που φέρεται να απομακρύνεται και ως ενδεχόμενο, όπως και η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, με ανοιχτό και υπό διερεύνηση το ενδεχόμενο ατυχήματος…

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.