Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Με 140 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους της χώρας. Να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις οι ΟΤΑ, τόνισε ο Ε.Στυλιανίδης

Με 140 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησής τους, που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τους παρακρατηθέντες πόρους, μετά από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση, ο ........

κ. Στυλιανίδης δήλωσε, ότι «το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί τη δέσμευσή του», για να προσθέσει ταυτόχρονα ότι «παράλληλα, όμως και οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν την ηθική και πολιτική δέσμευση να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις προχωρώντας περαιτέρω την προσπάθεια εξυγίανσης με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας».

Ο κ. Στυλιανίδης, πάντως, αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είναι σημαντική και έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα. «Οι ΟΤΑ είναι οι μόνοι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που μείωσαν πέρυσι κατά 124.000.000 ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συμβάλλοντας καταλυτικά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να πετύχει τους στόχους» πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι «με την τακτική καταβολή κάθε μήνα τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών καθώς και με την κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ είμαι βέβαιος ότι το 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και κυρίως στη ενίσχυση των κοινωνικών της δομών, που είναι απαραίτητες για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται».

Kerdos.gr

Τρίπολη-Καλαμάτα: Από σήμερα νέα διόδια

Από τις 6:00 σήμερα το απόγευμα τίθενται σε λειτουργία ο μετωπικός σταθμός διοδίων Βελιγοστής και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στον κόμβο Παραδεισίων (έξοδος στην κατεύθυνση προς Αθήνα και είσοδος στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας.

Οι σταθμοί αυτοί .....

τίθενται σε λειτουργία μετά την παράδοση στις 22 Δεκεμβρίου του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα, μήκους περίπου 12 χλμ.

Η χρέωση στον μετωπικό σταθμό διοδίων Βελιγοστής αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Λεύκτρου- Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένου του μήκους 700 μ. αυτοκινητοδρόμου που προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

Αντίστοιχα, στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων η χρέωση αντιστοιχεί στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Παραδεισίων και Τσακώνας, διασταύρωση Κυπαρισσίας, εξαιρουμένης και πάλι της μικρής παράκαμψης.

Για κάθε μία από τις κατηγορίες οχημάτων, οι τελικές τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως στον σταθμό Βελιγοστής: για δίκυκλα στα 0,80 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. στα 1,20 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες στα 3,10 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες στα 4,30 ευρώ.

Στους πλευρικούς σταθμούς Παραδεισίων οι τιμές είναι: για δίκυκλα στα 0,50 ευρώ, για οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. στα 0,70 ευρώ, για οχήματα με 2 ή 3 άξονες στα 1,80 ευρώ και για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες στα 2,60 ευρώ.

Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των κατόχων ηλεκτρονικών πομποδεκτών.

Euro2day

Πουλούσαν στα Ταμεία αντικαρκινικό φάρμακο των 572 ευρώ προς 3.500! Το ΣΔΟΕ ψάχνει τη Bayer

Τις καταγγελίες για υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer ερευνά το ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Βρέθηκε περίπτωση αντικαρκινικού.......

φαρμάκου, το οποίο αν και κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ ανά κυτίο, διατέθηκε στην αγορά με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 3.500 ευρώ ανά κυτίο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων.

Επίσης, οι γερμανικές αρχές ερευνούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων Bayer και, ακόμη, πως μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής είναι οι υπερτιμολογήσεις.

bankwars

Πέτρος Δούκας: Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους

Και μετά ξύπνησε....

Πρόγραμμα... δωρεάν εργασίας για όλους τους ανέργους προτείνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, παρουσιάζοντας ένα μανιφέστο προτάσεων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Όπως γράφει ο.........

κ. Δούκας όλοι οι άνεργοι θα πρέπει να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία.

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για τρεις μήνες χωρίς επιβάρυνση (για τις επιχειρήσεις, κλπ).

»Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι πρωτοετείς και δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι πέντε βδομάδες σε αντίστοιχες εργασίες για να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία» γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών τονίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώνουν επιπλέον υπαλλήλους, ενώ από την άλλη πλευρά οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία θα «ξετριφτούν», θα «μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή», θα «έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες».

«Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμειβόμενες θέσεις εργασίας)» αναφέρει.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Η Κατάδυση του τιμίου Σταυρού στην Αγία Κυριακή [ VIDEO ]

Το Video που θα παρακολουθήσετε μας το έστειλε αναγνώστης μας και αφορά την ρίψη του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής στον εορταασμό των Θεοφανείων.
Τον ευχαριστούμε πολυ.

Δείτε το Video





Π.Ε. Μεσσηνίας: Ανάρτηση πινάκων για βιολογική γεωργία και ενστάσεις

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Τριφυλίας της Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί στους Δήμους της περιοχής οι καταστάσεις με τους καταρχήν δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία, τόσο για όσους υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη στην Διετή Παράταση, όσο και για την Νέα Πενταετία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ..........

ενστάσεις κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα 7-1-2012 και μέχρι και την Τρίτη 15-1-2012 , στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας της Π.Ε Μεσσηνίας, Ελ. Βενιζέλου 29 Κυπαρισσία , τηλ. 27610 22530, 24996 ή στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ποιοι βγήκαν στο 11μελές της ‘’νέας’’ ΕΑΣ Μεσσηνίας – Τι αλλάζει στην οργάνωση

Με 253 να προσέρχονται τελικά σε σύνολο 495 εγγεγραμμένων, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Το νέο 11μελές αποτελείται από τους: Κώστα Αντωνόπουλο, Γιάννη Ζωντανό, Γιώργο Κατσούλη, Κώστα Κατσούλη, Βασίλη Κοζομπόλη, Γιώργο Λαζόγιαννη, Ηλία Ντονά, Αναστασίο Τομαρά, Γιώργο Γιαννακόπουλο, Γιάννη Γκίζα και Αριστείδη Γιαννακόπουλο.

Ο τελευταίος ισοψήφισε με τον Βασίλη ..........

Παπαδόπουλο και χρειάστηκε η διαδικασία της κλήρωσης. Στο εποπτικό συμβούλιο εκλέγονται οι:

Στέλιος Ζόμπολος,
Γιώργος Θεοδωρόπουλος,
Γιώργος Κόλλιας,
Βασίλης Καπράλος και
Σάκης Πετρόπουλος,
ενώ αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ ο Δημήτρης Βεργόπουλος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρώτος στους ψήφους ήταν ο απερχόμενος Πρόεδρος Κώστας Κατσούλης και δεύτερος ο Γιώργος Κατσούλης με 145-144 αντίστοιχα.
Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη αποχή, έλειψαν ολόκληροι... συνεταιρισμοί, αλλά και το γεγονός πως δεν εξελέγησαν κάποια από τα προηγούμενα μέλη όπως ο Π. Παγάνης κ.ά.

Πλέον, με τα οικονομικά ζητήματα να... εκκρεμούν όλα θα καθοριστούν για την συγκρότηση σε σώμα στην επικείμενη συνεδρίαση του. Δ.Σ. του νέου πρωτοβάθμιου αγροτικού συνεταιρισμού που θα γίνει την Τρίτη του βράδυ στις 7.'

BEST TV

Παράταση για υλοποίηση έργων στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Τιμολόγηση με τις παλιές «ταρίφες» προβλέπει για τα φωτοβολταϊκά (μεταξύ αυτών και τα αγροτικά) για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως την 10η Αυγούστου 2012 το νέο σχέδιο νόμου για την τήρηση αποθεμάτων πετρελαίου, το οποίο κατατέθηκε στη βουλή.

Προβλέπεται επίσης........

πάράταση για τους αγρότες που οι οποίοι είχαν ζητήσει δάνεια από την ΑΤΕbank η έγκριση/ εκταμίευση των οποίων καθυστέρησε λόγω της συγχώνευσης με την Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 24 του σχεδίου νόμου αντιμετωπίζονται περιπτώσεις επενδυτών, οι οποίοι δήλωσαν ετοιμότητα για σύνδεση του φωτοβολταϊκού σταθμού τους πριν από την έναρξη ισχύος της υπ’ αριθμόν Υ.Α.Π.Ε./Φ1/2301/οικ.16933/9.8.2012 Απόφασης του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία μειώθηκε σημαντικά η τιμή αναφοράς, πλην όμως η σύνδεσή τους καθυστέρησε, για τεχνικούς λόγους.

Δίμηνη παράταση για τους αγρότης που έχουν προβλήματα με την ATEbank

Eιπλέον, το ίδιο άρθρο προβλέπει δίμηνη παράταση της διάρκειας των συμβάσεων σύνδεσης που έχουν υπογραφεί για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ’ επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να αντιμετωπισθούν περιπτώσεις κατ’ επάγγελμα αγροτών, οι οποίοι είχαν ζητήσει δάνεια από την Αγροτική τράπεζα, η έγκριση/ εκταμίευση των οποίων καθυστέρησε λόγω της συγχώνευσης της τελευταίας με την τράπεζα Πειραιώς.

Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής της εγγυητικής επιστολής στους εν λόγω αγρότες, εφ’ όσον αυτοί δηλώσουν ότι δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Αναλυτικά το σχετικό άρθρο έχει ως εξής:

«Άρθρο 24

Ρυθμίσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς

1. Για όσους φωτοβολταϊκούς σταθμούς υποβλήθηκε αίτηση για ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως την 10η Αυγούστου 2012, ως τιμή αναφοράς λαμβάνεται η τιμή που ίσχυε κατά τον χρόνο υποβολής της ανωτέρω αίτησης.

2. Συμβάσεις Σύνδεσης που έχουν υπογραφεί για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ’ επάγγελμα αγρότες, η συμβατική διάρκεια των οποίων λήγει έως την 31η Μαρτίου 2013, παρατείνονται κατά δύο μήνες μετά από σχετικό αίτημα του ενδιαφερόμενου κατ’ επάγγελμα αγρότη προς τον αρμόδιο διαχειριστή, που υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

3. Συμβάσεις Σύνδεσης που έχουν υπογραφεί για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ’ επάγγελμα αγρότες και των οποίων η συμβατική διάρκεια έληξε κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 έως και την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται ενεργές και η διάρκειά τους παρατείνεται έως την παρέλευση δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος μετά από σχετικό αίτημα του ενδιαφερόμενου κατ’ επάγγελμα αγρότη προς τον αρμόδιο διαχειριστή, που υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

4. Εγγυητικές επιστολές που προσκομίστηκαν πριν από την υπογραφή των Συμβάσεων Σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ’ επάγγελμα αγρότες επιστρέφονται, μετά από υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου κατ’ επάγγελμα αγρότη προς τον αρμόδιο διαχειριστή ότι δεν θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σταθμού.»

energypress.gr - pelops news

Έρχεται «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τη λίστα Λαγκάρντ

Η «λίστα Λαγκάρντ» εξελίσσεται σε «Αρμαγεδδώνα» για το πολιτικό σύστημα και όσους θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των πρωταγωνιστών.

Αναμένεται χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που θα βάλει την τρικομματική κυβέρνηση σε πραγματική δοκιμασία, η λίστα δεν είναι απλό αρχείο με ονόματα και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η πορεία των ερευνών «φωτίζει» πολύ περισσότερα από .........

τους 2.062 λογαριασμούς καθώς το «μυστικό» κρύβεται καλά στους φακέλους που περιέχουν το προφίλ των καταθετών. Για αυτά τα στοιχεία δεν έχει δοθεί καμία ενημέρωση.

Τι περιλαμβάνουν; Σύμφωνα με πληροφορίες μάρτυρας κατέθεσε ότι εκτός από τα ονόματα, αφαιρέθηκαν και κινήσεις λογαριασμών. Ο δρόμος του χρήματος, δηλαδή οι κινήσεις των λογαριασμών, υπό την προϋπόθεση ότι ερευνηθεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε νέα πρόσωπα.

Πρέπει να ελεγχθεί η πιθανότητα να υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός, ήδη υπάρχει η υποψία ότι ένας τουλάχιστον έχει τέτοια χαρακτηριστικά. Επομένως πέρα από τη διερεύνηση του αριθμού των ονομάτων θα πρέπει να συγκριθούν και τα άλλα στοιχεία που περιέχονται στην πρωτότυπη λίστα.

Ο χειρισμός της υπόθεσης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά:

Υπάρχουν άλλα στοιχεία στο πρωτότυπο CD που ήρθε από τη Γαλλία;

Τι προέκυψε από τη σύγκριση με τη λίστα που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος;

Μήπως τελικά, τα ονόματα ήταν η «μπλόφα» για να αποπροσανατολιστεί η ερεύνα και η κοινή γνώμη και υπάρχουν αλλά «καυτά» στοιχεία για πολιτικούς, επιχειρηματίες και εκδότες;

Γιατί τις τελευταίες ώρες, διάφορα κέντρα, διαρρέουν πληροφορίες περί ακυρότητας της διαδικασίας που ακολουθήθηκε στην διασταύρωση των ψηφιακών αρχείων; Όπως επίσης, ότι εάν δεν αποκαλυφθεί βρώμικο ή αδήλωτο χρήμα στους λογαριασμούς των συγγενικών πρόσωπων του κ. Παπακωνσταντίνου, η κατηγόρια που θα του αποδοθεί θα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα;

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες και θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτού του σκανδάλου.

Αγωνία στην κυβέρνηση

Η λίστα Λαγκάρντ και η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που έρχεται διαμορφώνουν ένα επικίνδυνο περιβάλλον για την κυβέρνηση. Μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διπλές ποινικές ευθύνες (Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου), το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται στη γωνία και αναγκάζεται να υπερασπιστεί πολιτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για όλη τη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών.

Στην Κουμουνδούρου ψάχνουν τα αρχεία με δηλώσεις του κ. Σαμαρά και εκπροσώπων της ΝΔ που εξαπέλυαν επιθέσεις στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Μαξίμου να στηρίξει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και να ράψει «κοστούμι ευθυνών» μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου δημιουργεί αγωνία για τις αποκαλύψεις που έρχονται.

Ενώ, στο παρασκήνιο, «γαλάζιοι» βουλευτές εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις για το ότι μένει εκτός ευθυνών ο κ. Βενιζέλος και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα πράξουν, όταν έρθει η ώρα της σχετικής ψηφοφορίας.

Η εικόνα βουλευτών της ΝΔ να παλεύουν καθημερινά στις τηλεοράσεις για την αθωότητα Βενιζέλου, έχει δημιουργήσει προβλήματα συσπείρωσης και στη βάση της ΝΔ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εστιάζεται στα σχέδια του πρωθυπουργού για την κάθαρση και αναγέννηση του πολιτικού συστήματος με στόχο τη διάσωση της χώρας, την ώρα που δίνει «γη και ύδωρ» για τη διάσωση του κ. Βενιζέλου.

Πλέον η ΝΔ έχει ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και των ευθυνών του κ. Βενιζέλου και αγωνιά μήπως η πορεία της έρευνας της προκαταρκτικής επιτροπής αλλά και της τακτικής δικαιοσύνης βγάλουν άλλα «άπλυτα» στη φόρα.

Τα μέτρα περάσανε με εκβιαστικά διλήμματα, το ίδιο επιχειρείται και με την υπόθεση Λαγκάρντ , στο όνομα της κυβερνητικής σταθερότητας, αυτή τη φόρα.

Η κυβερνητική σταθερότητα δεν κινδυνεύει από την εμπλοκή ή όχι του κ. Βενιζέλου, άλλωστε, πόσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα στήριζαν τον πρόεδρο τους σε μια απόφαση απόσυρσης της στήριξης της κυβέρνησης επειδή θα γινόταν διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του;

Σίγουρά όμως θρυαλλίδα που μπορεί να τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση είναι η αναξιοπιστία, στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η τρικομματική κυβέρνηση, στα θέματα διαφάνειας αλλά και στην πορεία της οικονομίας.

Η εικονική αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας που επιχειρείται με δηλώσεις και αριθμούς εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κονιορτοποιείται καθημερινά στις εφορίες, στις τράπεζες, στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΠΥ και στην αγορά. Η πραγματικότητα είναι ισχυρότερη από την εικονική πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω ενώ θα έπρεπε να εμφανίζεται αποφασισμένη, έναντι οποιοδήποτε κόστους, για την κάθαρση και τη ριζική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.

New post

«Σβήνει η φωτιά» που άναψε στην κυβέρνηση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς συναινετική λύση ανάμεσα στους τρεις συγκυβερνώντες οδεύει το ζήτημα της θέρμανσης, μετά τις διαφοροποιήσεις απέναντι στην πολιτική εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καλλιέργησε ακόμη.........

ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, της Ιππκράτους και της Αγ. Κωνσταντίνου με τους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να επιμένουν ότι οι πολιτικές που αποφασίστηκαν σε περίοδο ύφεσης είναι αναποτελεσματικές και απαιτούν ανασχεδιασμό, μετά και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που βάζει στο τραπέζι και το θέμα της δημόσιας υγείας.

Από το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο, ειδικά ως προς την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκαθαρίζουν ότι αφ’ ενός απαιτεί μνημονιακή υποχρέωση, αφ’ ετέρου τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, παρά τη μειωμένη ζήτηση του 2012, εκτιμάται ότι δε θα υπολείπονται από εκείνα του 2011.

Προσθέτουν δε ότι τα έσοδα αυτά έχουν προϋπολογιστεί και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να αναπροσαρμοστεί η σχετική πολιτική.

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι εταίροι του τρικομματικού συνασπισμού είναι η αντιμετώπιση με κοινωνικά κριτήρια, της αναγκαιότητας για θέρμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις που γίνονται αφορούν σε μειωμένες αυξήσεις του τιμολογίου ρεύματος, ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση, αλλά και η διεύρυνση του πλαισίου των δικαιούχων κοινωνικών τιμολογίων της ΔΕΗ.

Δεδομένων αυτών προσανατολίζονται περίπου στο διπλασιασμό των δικαιούχων μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, από τους σχεδόν 300.000 που υπολογίζονται σήμερα καθώς και ειδική μέριμνα για τους άνεργους.

Aπό την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM 99,5, υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για φοροελαφρύνσεις».

New post

Λίγα λίγα στέλνουν τα «μαύρα» χρήματα οι μετανάστες για να μην τους εντοπίσουν

Είτε μέσω του «νόμιμο» τρόπο αποστολής μικροεμβασμάτων στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό μετανάστες που ζούνε στην Ελλάδα, είτε με τον παράνομο τρόπο, δηλαδή κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Έγγραφο του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της .........

Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφορικά με τα εμβάσματα οικονομικών μεταναστών στο εξωτερικό, ενημερώνει ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας προς τρίτες χώρες αφορά κυρίως ασιατικές χώρες (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ) και αφρικανικές χώρες. Οι εκροές γίνονται είτε με τον παράνομο τρόπο (κρυμμένα χρήματα σε φορτηγά, σε αποσκευές κλπ) είτε με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με αποστολές εμβασμάτων μέσω επιχειρήσεων διαμεσολάβησης στη μεταφορά κεφαλαίων (τύπου Western Union), χωρίς να αποκλείεται και το σύστημα «Hawala», αναφέρει ο κ. Νικολούδης στο έγγραφό του που διαβιβάστηκε δια του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Η Αρχή αναφέρει ότι για τις περιπτώσεις παράνομης εξαγωγής δεν έχει στοιχεία, παρά μόνο για τις περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί από τις τελωνειακές αρχές. «Το βέβαιο είναι ότι ο μεγαλύτερος όγκος εκροών γίνεται με τον «νόμιμο» τρόπο αποστολής εμβασμάτων, που όμως είναι κατακερματισμένα σε μικρά ποσά 300- 1.000 ευρώ, έτσι ώστε να είναι δυσχερής ο έλεγχος των αποστολών και πολύ πιο δυσχερής ο φορολογικός έλεγχος» σημειώνει ο κ. Νικολούδης. Ενημερώνει, παράλληλα, ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις στις οποίες έχει προβεί η Αρχή, κατά το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2012, οι εκροές αυτές ανέρχονται στο ποσό των 194.018.838 ευρώ.

Ο κ. Νικολούδης αναφέρει, πάντως, ότι η Αρχή έχει αρχίσει την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν θα ήταν σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν, αλλά εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στη φορολόγηση του μεγαλύτερου μέρους των χρημάτων που αποστέλλονται στο εξωτερικό και που ενδεχομένως έχουν νόμιμη προέλευση, αλλά δεν έχουν φορολογηθεί.

iefimerida.gr

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής (Μεσσηνιακής ) εφημερίδας (Θάρρος 3/01/2013)σύμφωνα με το οποίο η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ προχώρησε σε διακοπή υδροδότησης οικιών ,οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν ανεξόφλητες οφειλές προς την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ παραμονή πρωτοχρονιάς, καταγγέλλουμε ως ανεπίτρεπτη και κοινωνικά ανάλγητη αυτή την ενέργεια της διοίκησης της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ να στερεί το νερό από οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό του νερού .

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι ........

το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να μπορούν να το χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους όλοι οι άνθρωποι .
Η οικονομική κρίση και η βάρβαρη λιτότητα την οποία έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τρία τελευταία χρόνια για να σωθεί η πλουτοκρατία, έχουν βυθίσει τα λαϊκά νοικοκυριά στη φτώχεια και την απελπισία με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά για να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές τους ανάγκες (τροφή-στέγη-ηλεκτρικό ρεύμα –θέρμανση κ.λ.π.)

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Υ. και να δείξει ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, μικροαυτοαπασχολούμενους κ.λ.π. ) που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αναγκαίες υποχρεώσεις τους και διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας .

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να μην υποκύψουν και να μην συμβιβαστούν με την βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν Τρόϊκα και Κυβέρνηση καταργώντας κατακτήσεις και δικαιώματα ετών.

Με Λαϊκή Συσπείρωση και Αγώνα πάνω στα κοινά προβλήματα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Κυπαρισσία 5/1/2013 Κουκούμης Σαράντος
Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ. Στο προσεχές Δ.Σ. θα ζητήσουμε να έρθει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα .

kopanakiNews

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέχρι και αύριο η πληρωμή για τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Μέχρι και αύριο το μεσημέρι της 8ης Ιανοαυρίου έχουν την δυνατότητα οι πολίτες να πληρώσουν χωρίς καμία επιβάρυνση τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.

Η κανονική ........

προθεσμία πληρωμής έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και το υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε την προθεσμία κατά 8 ημέρες (κλίκ) δίνοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιανουαρίου 2013 ως τελευταία μέρα καταβολής των Τελών κυκλοφορίας χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Και αν δεν τα πληρώσω; Που θα το ξέρουν; Τι θα μου κάνουν;

Για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται.
Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το φόρο, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία.
Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

Φιλιατρά: Κόβει την πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 το απόγευμα η Ένωση Φιατρινών Γυναικών στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο Φιλιατρών.

Σύμφωνα με την ........

ανακοίνωση στην εκδήλωση θα γίνει και διαγωνισμός εδεσμάτων ενώ μουσική συντροφιά θα κρατήσουν στους παρευρισκόμενους οι Γιάννης Καφκάς και Γιάννης Μπαμπής από το Φιλιατρινό μουσικό συγκρότημα "παραβάτες"

Η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και η πρόεδρος της Ελένη Μακρή σας περιμένει για μια ξεχωριστή βραδιά.

Κλικ στην παρακάτω Αφίσα της Εκδήλωσης



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 07 Ιανουαρίου έως 13 Ιανουαρίου 2013 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.