Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.



Μεταδίδεται από θηλυκά κουνούπια, άλλος ο ιός του Νείλου

Επέστρεψε η ελονοσία, σε επικινδυνότητα η Μεσσηνία.

Ελέγχους σε κατοίκους του Μαραθώνα πραγματοποιεί προληπτικά το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από την εμφάνιση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν στάσιμα νερά, όπου πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια, και να χρησιμοποιούν σήτες και εντομοαπωθητικά. Πέρυσι υπήρξε καταγραφή 40 κρουσμάτων, που αποδόθηκαν σε εγχώρια μετάδοση: δύο στην Ανατολική Αττική, δύο στην Εύβοια, από ένα σε Βοιωτία και Λάρισα και 34 στο Δήμο Ευρώτα της Λακωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι:

Επίπεδο επικινδυνότητας 3 (μέγιστος σχετικός κίνδυνος): Δήμος Ευρώτα Λακωνίας

Επίπεδο επικινδυνότητας 2: Δήμος Ορχομενού και Δήμος Θήβας, Δήμος Χαλκιδέων, Δήμος Μαραθώνα και Σαρωνικού, Δήμος Αγιάς Λάρισας.

Επίπεδο επικινδυνότητας 1: Νομοί Ηλίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Έβρου.


ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΗ ΕΦΗΜΡΙΔΑ
ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.



Αρχές Αυγούστου έρχεται το χαράτσι στα ακίνητα

Από τις αρχές Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομικών θα ξεκινήσει την αποστολή των ειδοποιητηρίων για το τέλος ακινήτων του 2012. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράξει έσοδα 3 δισ. ευρώ, προκειμένου ο προϋπολογισμός να επανέλθει σε τροχιά σύγκλισης με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που προβλέπει το μνημόνιο, κάτι το οποίο τέθηκε ως προϋπόθεση από το Εurogroup ώστε να ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις με την τρόικα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι ...........

τα έσοδα από τέλος ακινήτων θα ανέλθουν στα 2,5 δισ. ευρώ και θα καλύψουν έτσι το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό των 3 δισ. ευρώ που αναζητείται. Το πιθανότερο είναι ότι θα αποσταλεί στους φορολογούμενους και πάλι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά θα είναι αποσυνδεδεμένο από το ποσό του ρεύματος. Η καταβολή του από τους φορολογούμενους αναμένεται να γίνει σε 5 δόσεις.

Τα άλλα δύο μέτρα για τα οποία, επίσης, θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως το τέλος του μήνα είναι οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Σε ότι αφορά τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθούν οι μεγάλες περικοπές (το μνημόνιο προβλέπει μείωση 12%).Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές Αυγούστου. Η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης θα ξεκινήσει από 15 Οκτωβρίου.

Ημερησία

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 10-7-2012




Φιλιατρά: Προμήθεια κιγκλιδωμάτων για το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών

Την προμήθεια κιγλιδωμάτων για το κτήριο του Αγροτικού ινστιτούτου Φιλιατρών αποφάσισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Η απόφαση πάρθηκε μετά από έρευνα αγοράς και κατάθεση προσφορών από επιχειρήσεις.
Ανάδοχος για την προμήθεια ανακυρήχθηκε η εταιρία "ΙΩΑΝ. ΕΥΣΤ.
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η απόφαση του Δημάρχου αναφέρει: .........

Α. Την ανάθεση προμήθειας
«Προμήθεια κιγκλιδωμάτων ασφαλείας κτηρίου ΑΙΦ» προϋπολογισμού 3.685,88 €
μαζί με ΦΠΑ 23%, με απευθείας ανάθεση.
Β. Αναθέτουμε την προμήθεια κιγκλιδωμάηων αζθαλείας ζηο κτήριο του ΑΙΦ
(πρώην Εδαφολογικό Ινστιτούτο) στην εταιρία ΙΩΑΝ. ΕΥΣΤ. ΔΙΑΜΑΝΣΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΙΑ Ο.Ε.
Η δαπάνη θα βαξύνει τον Κ.Α.: 30.7331.001 κε πίστωση 3.700,00 € με τίτλο
«Προμήθεια κιγκλιδωμάτων ασφαλείας κτηρίου Α.Ι.Φ. του προϋπολογισμού 2012.

4 οδηγούς προσλαμβάνει ο Δήμος Τριφυλίας

Τέσσερα (4) άτομα με ειδικότητα οδηγού προσλαμβάνει ο Δήμος Τριφυλίας για χρονικό διάστημα δυο (2) μηνών και συγκεκριμμένα για το χρονικό διάστημα από για το χρονικό διάστημα από 11/07/2012 έως 10/09/2012 σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Κόλλια.

Σύμφωνα με την απόφαση η Δαπάνη μισθοδοσίας τους θα βαρύνει τους Κ.Α:20.6041 και Κ.Α: 20.6054 του προϋπολογισμού του Δήμου μας.

Τα τέσσερα άτομα που προσλαμβάνονται είναι: .......


1 Παναγόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου και της Τρισεύγενης γεννημένος στις 11/07/1984

2 Τριπόδης Παναγιώτης του Ηλία και της Αικατερίνης Γεννημένος στις 10/07/1975

3 Βλάχος Θεόδωρος του Δημητρίου και της Κυριακής γεννημένος στις 31/05/1968

4 Αγγελινάς Δημήτριος- Χρυσοβαλάντης του Λεωνίδα και της Ιωάννας γεννημένος στις 19/11/1981

ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και…«δάσκαλοι!..»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Είναι αλήθεια που πιστοποιείται όχι μόνο από τις προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και από τις εμπειρίες που ο καθένας και η καθεμιά σας έχετε ότι στη ζωή μας υπήρξε εκείνος ο «δάσκαλος» ή εκείνη η «δασκάλα» που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους επάνω μας, εκείνοι που σμίλεψαν, όπως το ήθελε και ο ποιητής Κωστής Παλαμάς***, τις ψυχές μας.

Στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ (που τώρα ...........

απέκτησαν καινούργιο «προκαθήμενο» στον σχετικό Υπουργικό θώκο), η κλασική θεώρηση του παντοδύναμου, φοβερού, απλησίαστου καθηγητή- κατόχου της «έδρας» του οποίου η «καλημέρα» ήταν γενναιόδωρη παραχώρηση και η «γνώμη» ήταν Νόμος είχε καταργηθεί από τον Νόμο Πλαίσιο 1268/82 που κατήργησε τις «έδρες» και προήγαγε αμέτρητους «βοηθούς και επιμελητές» σε θέσεις καθηγητών ως μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού-Ερευνητικού-Προσωπικού).

Εκείνος ο Νόμος, όπως και οι υπόλοιποι Νόμοι και αναθεωρήσεις των τελευταίων 30 ετών, όμως, ΔΕΝ κατήργησαν ούτε τους διαπρέποντες «Φοιτητοπατέρες» με τις Κομματικές ταυτότητες, ούτε «τα τραπεζάκια» των Κομματικών Νεολαιών ούτε τις ανίερες «συνεργασίες» για εκλογές Πρυτάνεων, Κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων και μελών ΔΕΠ!!!
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τον 1268/82 τον αναθεώρησε ο κ. Σουφλιάς, του οποίου την αναθεώρηση ακύρωσαν μετά οι κκ Φατούρος και Παπανδρέου.
Στη συνέχεια ήρθε η προσπάθεια μιας εκ βάθρων αναθεώρησης με τον «ξεχασμένο πια» Νόμο της κ Γιαννάκου, που αδρανοποιήθηκε από δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και «αριστεράς» σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ακολούθησε ο Νόμος Διαμαντοπούλου που λυσσαλέα καταπολεμήθηκε από Πρυτάνεις και μέλη ΔΕΠ (ναι, ναι πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου συνεπικουρούμενοι και από βαρβάτα στελέχη της ΝΔ και του κεντροδεξιού χώρου).

Δυστυχώς έτσι φτάσαμε στο σήμερα με την άνοδο του πρώην Υφυπουργού κ Αρβανιτόπουλο στον Υπουργικό θώκο ενώ επί 3 δεκαετίες (1982-2012) τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες εφαρμογής Νόμων για την Εθνική μας Παιδεία (ιδιαίτερα την τριτοβάθμια) και τις αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις και τις αναθεωρήσεις αναθεωρήσεων "ενέπλεξαν" τα πράγματα ακόμη περισσότερο απ ότι τα αποσαφήνισαν.
Ο παραδοσιακός, απλησίαστος καθηγητής πανεπιστημίου σίγουρα δεν υπάρχει πλέον σε ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα που πάντοτε είναι απαραίτητα για να επιβεβαιώνουν τον...κανόνα αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και τα αναγκαία ποσοστά από άτομα που πραγματικά αγαπούν το επάγγελμά τους (που είναι ουσιαστικά λειτούργημα) ή που να είναι "δάσκαλοι" με όσες αποχρώσεις υπάρχουν στον όρο αυτό.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το σοκ που είχα υποστεί όταν φοιτητής στη δεκαετία του 1960 αντιμετώπισα στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης "βαρβάτα" ονόματα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, πανεπιστημιακούς δασκάλους με περγαμηνές κερδισμένες στο διεθνή πνευματικό στίβο της δημιουργίας γνώσεων και ιδεών να κάθονται με εντυπωσιακή ανθρωπιά, κατανόηση και φιλικά να πίνουν καφέ ή τσάι στην καφετέρια του πανεπιστημίου μας με εμάς τους μικρούς και ασήμαντους φοιτητές και φοιτήτριές τους...

Αλλά και μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας ήταν εντυπωσιακή η αύρα, η θετική ακτινοβολία που εξέπεμπαν οι πανεπιστημιακοί αυτοί δάσκαλοι...
Ανωτάτη, ή τριτοβάθμια όπως τη χαρακτηρίζουμε, Παιδεία δεν σημαίνει αποποίηση του καθήκοντος να διδάξουμε, να συγκινήσουμε, να γοητεύσουμε, εάν θέλετε, τους διδασκόμενους, αυτά τα παιδιά που συχνά καθώς στέκονται αλλοτριωμένα μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες διδασκαλίας αναρωτιούνται εάν τόσοι κόποι, τόσος ιδρώτας, γιατί όχι τόσα πολλά δάκρυα για να διαβούν το κατώφλι ενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ πραγματικά αξίζουν τον κόπο...

Και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ισχύει αυτό που ισχύει στον κόσμο της Τέχνης και του Θεάματος- μια κακή παράσταση ή ένα κακό φιλμ σίγουρα έχουν το ποσοστό της ευθύνης τους για τις άδειες θεατρικές ή κινηματογραφικές αίθουσες...
Δεν φταίνε μόνο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας για τις άδειες πανεπιστημιακές μας αίθουσες, φταίμε και εμείς οι ίδιοι οι δάσκαλοί τους που δεν τους ελκύουμε...

Και δυστυχώς, τώρα πια με την οικονομική κρίση που περνούν οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες άδειασαν κυριολεκτικά οι αίθουσες και τα αμφιθέατρα καθώς τα παιδιά ΔΕΝ διαθέτουν τα χρήματα που απαιτούνται για μόνιμη παραμονή στην πόλη όπου βρίσκεται το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ τους προσερχόμενα μόνο για τις εξετάσεις Φεβρουαρίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου…
Κάποιοι παλιότερα επικρίναμε εαυτούς και αλλήλους γιατί τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ μας είχαν καταντήσει «εξεταστικά Κέντρα» αλλά τώρα πια στην εποχή της τρόικα αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα σε ΑΕΙ-ΑΤΕΙ.
Η τριτοβάθμια παιδεία δεν είναι συνώνυμη ούτε εξαντλείται στην ανάγνωση μερικών συγγραμμάτων και στην επιτυχημένη απόδοση τους πάνω σε μια κόλλα χαρτιού των εξετάσεων. Μέσα στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα διδασκαλίας, ουσιαστικά, φτιάχνουμε ή καταστρέφουμε τους αυριανούς δασκάλους, καθηγητές, επιστήμονες κάθε ειδικότητας.

Κάπου, ανάμεσα στο απόμακρο πια και όντως ανεπιθύμητο «χθες», το πολύ συγκεχυμένο και ταλαιπωρημένο «σήμερα» και το προδιαγραφόμενο «αύριο» ελπίζω ότι θα συγκλίνουν οι προσπάθειες των περισσότερων μελών Διδακτικού Ερευνητικού προσωπικού σε ένα κοινό στόχο:
Να δείξουμε ότι πέρα από καλοί επιστήμονες είμαστε καλοί «δάσκαλοι» και παράλληλα να χειροκροτήσουμε εκείνον ή εκείνη που, μένει μακριά από τα παιχνίδια του κυνηγητού της εξουσίας και είναι πράγματι και επιστήμονας αλλά κυρίως «δάσκαλος» πολύ καλύτερος από εμάς, άσχετα με το Κόμμα στο οποίο ανήκει!...
Το ελπίζω και το εύχομαι αλλά, κρίνοντας από τα δεδομένα, ΔΕΝ το βλέπω να προκύπτει!...

*** Του ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!
Κι ότι σ’ απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ’ αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!

Χτισ’ το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!
Κι αν λίγη δύναμη μεσ’ το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς. Είν’ η ψυχή σου ατσαλωμένη.

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.
Σκάψε βαθειά. Τι κι’ αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;

Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν ‘Ατλαντας στην πλάτη,
Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι!

Για τα αδέσποτα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας

Η κοινωνία μας δεν μπορεί να αγνοήσει το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος μία βόλτα στην πόλη μας και να μην δει τα αμέτρητα σκυλιά που αναγκάζονται να μοιραστούν τους δημόσιους χώρους μαζί μας. Τα σκυλιά αυτά έχουν προδοθεί από τους ιδιοκτήτες τους και προσπαθούν να βρούνε μία θέση στους δρόμους.

Η βάση του προβλήματος, ωστόσο, είναι οι άνθρωποι και συμπολίτες μας που επιβαρύνουν την κοινωνία όταν δεν λαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ιδιοκτήτες σκύλων.
Είναι αυτοί οι άνθρωποι που τόσο εύκολα .............

παρατάνε το σκυλί τους στο δρόμο ή άλλοι πάλι που αφήνουν τα σκυλιά τους ελευθέρα να ζευγαρώσουν και μετά πετάνε τα ανεπιθύμητα κουτάβια στις γειτονιές μας για να επιβαρύνουν άλλα άτομα με το δικό τους το χρέος. Αυτές δείχνουν να είναι πράξεις ανεύθυνες και ασυνείδητες και πως αυτοί οι άνθρωποι δεν μπήκαν στην διαδικασία να πάρουν στα σοβαρά τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον σκύλο τους, στην ίδια τους την πόλη και στους συμπολίτες τους.

Εν τούτοις, αφού αναγκάζονται αυτά τα σκυλιά να ζουν ελεύθερα στην πόλη μας ενημερώνουμε ότι προστατεύονται από τον νόμο 31/01/2012 (περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων) και πως μια ενεργή ομάδα Φιλιατρινών πολιτών έχουμε μπει στην διαδικασία να προστατέψουν τα σκυλιά και την κοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουμε στειρώσει όλα τα θηλυκά τις πλατείας και γίνονται οι απαραίτητες αποπαρασιτικές αγωγές και εμβολιασμοί σε τακτικά διαστήματα άλλα και περίθαλψη άρρωστων ζωών όταν χρειάζεται. Στην συνέχεια θα στειρωθούν και τα αρσενικά σκυλιά της πλατείας και σειρά έχουν τα αδέσποτα σκυλιά στις γύρω γειτονιές. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών γίνεται κατανοητό αφού έχουμε αποτρέψει αρκετές γέννες ήδη στην πλατεία των Φιλιατρών. Εξάλλου, πρέπει να κατανοήσουμε πως όλοι μας κάποια στιγμή θα έρθουμε σε επαφή με αυτά τα ζώα και θα πρέπει να νιώσουμε πιο ασφαλείς ξέροντας ότι είναι καθαρά και εμβολιασμένα.

Μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε στο έργο μας :

~ Εάν έχετε σκύλο να μην το αφήνετε να ζευγαρώνει ελευθέρα για να μην γίνονται ανεπιθύμητες γέννες.
~ Ενημερωθείτε για την στείρωση από τον κτηνίατρο σας.
~Να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνους ιδιοκτήτες ζώων. Δεν παρατάμε το σκύλο πότε στο δρόμο και δεν αφήνουμε άλλους να κάνουν αυτή την πράξη!!

Τέλος, δυστυχώς υπάρχουν άτομα που πιστεύουν πως η λύση του προβλήματος είναι η φόλα (δηλητηρίαση με σκοπό την θανάτωση των ζώων). Η φόλα είναι μια απάνθρωπη και παράνομη πράξη άκαρδων και ασυνείδητων ανθρώπων που δεν έχουνε κατανοήσει το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Η αλήθεια είναι πως αφού σκοτωθούν βάναυσα κάποια σκυλιά υπάρχουν άλλα που θα πάρουν την θέση τους αφού το πρόβλημα ξεκινάει από τον άνθρωπο όπως περιγράφετε πιο πάνω.

Μάθετε ότι με τον νόμο 4039 31/01/2012 περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία των ζώων ότι η κακοποίηση, ο βασανισμός, η κακή ή βάναυση μεταχείριση και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού(Άρθρο 16, παρ. α & β) τιμωρείτε με πρόστιμο 30 000 Ευρώ!!!

Κ. Κ.

Στο 96,7% οι πιθανότητες να χρεοκοπήσει η Ελλάδα!

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, η οποία ανέβηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας.

Η πιθανότητα χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον οργανισμό CMA ανήλθε στο 96,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας, καθώς εκείνη την περίοδο ολοκληρωνόταν το PSI.

Ο CMA σημειώνει πως αυτό αποδεικνύει ότι...........

το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων δεν επέδρασε σημαντικά στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Στις χώρες με το μικρότερο ποσοστό να χρεοκοπήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία, αναφέρει το newsbomb.gr, πρώτη είναι η Νορβηγία με ποσοστό 2,8%, και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 4,3% και η Ελβετία με 4,6%.

MarketBeast

Φιλιατρά: Εμφανίστηκαν ξανά φόλες στην πλατεία

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Επανεμφανίστηκαν στην πλατεία των Φιλιατρών φόλες που πέταξαν ανθρωποειδή με "θύμα" αυτή την φορά ένα αθώο σκυλί που είχε την ατυχία να την φάει και που σπαρταρούσε επι ώρα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.
Το απάνθρωπο σκηνικό έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News γύρω στις 4:30 - 5:30 το πρωί όπου και το σκυλί κατέληξε στην πλατεία λίγο παραπάνω από το γνωστό κατάστημα με παγωτά της πόλης μας.

Η κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου που είναι ...........

γνωστή για την αγάπη της στα ζώα και επικεφαλής μιας ομάδας που έχει αναλάβει την φροντίδα και την στείρωση τους μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν κατέφυγε στην αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός ενώ αυτοκίνητο του Δήμου το περιμάζεψε το πτώμα του άτυχου σκυλιού από την πλατεία.
Σύμφωνα με την ίδια την κ. Κανελλοπούλου, καταστηματάρχης της πλατείας περίπου στις 4:30 το πρωί βγήκε από το μαγαζί του για να ταϊσει τα αδέσποτα και όπως είπε ήταν όλα εντάξει χωρίς κανένα πρόβλημα. Γύρω στις 5:30 ο μαγαζάτορας που ξαναβγήκε παρατήρησε ότι ένα ζώο έτρεμε ολόκληρο και ένα άλλο έκανε εμετό. Σημάδι που σημαίνει οτι κάποια φόλα έφαγε.

Το ίδιο σκυλί σύμφωνα με τις πληροφορίες λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε να κείτεται νεκρό επάνω στην πλατεία.
Ωστόσο βρέθηκε ένα μικρό ωμό κομμάτι κρέας το οποίο παρέδωσε στην κ. Κανελλοπούλου πολίτης των Φιλιατρών και το οποίο θα δοθεί για ανάλυση προκειμένου να βρεθεί αν είναι φόλα ή όχι.

Θυμίζουμε την προ-διετίας περίπου ανάλογο περιστατικό με φόλες (κλίκ) έγινε πάλι στα Φιλιατρά με εκείνη την φορά 14 σκυλιά νεκρά.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι το δηλητήριο που βγαίνει στους αφρούς του στόματος του ζώου μένει στο περιβάλλον για 6 εβδομάδες και δεν πλένετε με νερό!!!!
Ενα παιδάκι μπορεί να πέσει στην πλατεία στο σημείο εκείνο και επειδή είναι παιδάκι που συνήθως δεν πλένουν τα χέρια τους μπορεί να τα βάλουν στο στόμα τους.
Το ανθρωποειδές κτήνος που πέταξε την φόλα σκέφτηκε άραγε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Το ακόμα χειρότερο... Σκέφτηκε το ανθρωποειδές κτήνος ότι το κομματάκι κρέας με το δηλητήριο που πέταξε για να το φάει το σκυλί μπορεί να το βρεί ένα παιδάκι και να το βάλει στο στόμα του και... την συνέχεια δεν θέλουμε καν να την φανταστούμε....

Να σημειώσουμε ότι στον χώρο του πάρκου (πίσω από τα παγκάκια) βρέθηκε νεκρό και ένα περιστέρι πιθανόν δηλητηριασμένο.

Δείτε και φωτογραφίες από την πιθανή φόλα που βρέθηκε αλλά και του νεκρού περιστεριού.


Απάντηση από Αντιπεριφέρεια σε σχόλιο του Φιλιατρά News

Σε συνέχεια του από 9-7-2012 δελτίου τύπου που σας αποστείλαμε σε σχέση με την κλιματιζόμενη αίθουσα του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδουρος" , η οποία προσφέρεται για την ανακούφιση συμπολιτών μας από τις συνέπειες του καύσωνα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας απέστειλε στους δήμους του νομού μας το αριθ. 9179/9-7-2012 έγγραφο με θέμα "Πρόληψη των επιπτώσεων λόγω υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα" το οποίο αναφέρει τα εξής: ..........

".....................παρακαλούμε όπως λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και ιδιαίτερα στην καλή λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων που έχετε καθορίσει, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες του δήμου σας που ενδέχεται να καταφύγουν σε περίοδο καύσωνα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου".

Σας επισημαίνουμε ότι αντίστοιχο έγγραφο αποστέλλεται κάθε χρόνο σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η αρμοδιότητα για τους κλιματιζόμενους χώρους ανήκει στους δήμους.

Σας ευχαριστούμε
Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

ΣΧΟΛΙΟ
Ερώτηση προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.
ΕΣΕΙΣ έχετε ορίσει τους χώρους αυτούς σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, και Κυπαρισσία;
Αν ναι, Ποια μέτρα πήρατε για την ενημέρωση του κόσμου;
Αν οχι γιατί αυτή η αδράνεια;
Καλείστε να απαντήσετε για την ολιγολογία σας. Εχει εκδοθεί δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων με θερμοκρασίες που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τους 41-42 βαθμούς.
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ; ΥΠΑΡΧΕΤΕ;

ΣΟΚ. Αυτό το πλάσμα γεννήθηκε από προβατίνα και άνθρωπο

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ: Αυτό το πλάσμα γεννήθηκε από προβατίνα και άνθρωπο!
Παπάς της Ευαγγελικής εκκλησίας συνελήφθη από την αστυνομία της Γκάνα επειδή επιδιδόταν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με πρόβατα σε μια στάνη στο Ακινάσου της επαρχίας Σουνιάνι.Ο Gordon Yeboah αποκαλύφθηκε όταν ένας χωρικός απορώντας από τις φωνές των ζωντανών μέσα στη στάνη μπήκε να δει τι συμβαίνει και τον έπιασε επ’ αυτοφόρω!Παρόλα τα παρακάλια του παπά ο χωρικός δε κράτησε μυστικό το συμβάν και τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Αυτή η είδηση προκάλεσε την δημοσίευση μιας .............

ακόμα πιο σοκαριστικής υπόθεσης που είχε μείνει κρυφή στην Νιγηρία όπου στη μικρή κωμόπολη Σοκότο γεννήθηκε υβρίδιο ανθρώπου-προβάτου μετά από αντίστοιχη συνεύρεση…

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Ιανουαρίου αλλά μόνο τώρα αποκαλύφθηκε η φωτογραφία ντοκουμέντο του ζωντανού, που γεννήθηκε στη κτηνιατρική κλινική κλινική Fakon Idi.
Το πλάσμα που είναι μισός άνθρωπος και μισό πρόβατο προκάλεσε τη θυμηδία των κατοίκων που εφόρμησαν στη κλινική αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του πλάσματος.
Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για σατανική δημιουργία και μόνο η επέμβαση της αστυνομίας της Νιγηρίας που τους απομάκρυνε απέτρεψε τα χειρότερα.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται στον κόσμο καθώς το προηγούμενο έτος στη Τουρκία είχε γεννηθεί ένα κατσίκι με ανθρώπινο πρόσωπο, που πέθανε μερικές μέρες αργότερα και κατακρεουργήθηκε από τους κατοίκους αφού κατηγορήθηκε για δημιούργημα του Σατανά.

News24

Αναπληρωτές 2012 - 2013. Αντίστροφη μέτρηση για 14.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών για τουλάχιστον 14.000 προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την εγκύκλιο για τις προσλήψεις του επόμενου σχολικού έτους.

Χθες, οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης που συναντήθηκαν με τον νέο υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο εξέφρασαν προβληματισμό για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι διαδικασίες των προσλήψεων και των άλλων υπηρεσιακών μεταβολών στους εκπαιδευτικούς έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι οι ..............

σχετικές διαδικασίες βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη και επισπεύδονται, ώστε το επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, να ανακοινωθεί η φετινή εγκύκλιος υποβολής αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών. Είπε επίσης ότι άρχισε η διανομή των βιβλίων και οι αποστολές αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, έχει ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομικών η έγκριση πιστώσεων για την πρόσληψη 14.000-15.000 αναπληρωτών (αριθμός περιορισμένος ήδη, καθώς πέρυσι είχαν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 22.000), οι οποίοι θα αναλάβουν και φέτος το κύριο βάρος της διδακτικής διαδικασίας λόγω του αυστηρά περιορισμένου αριθμού των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του Μνημονίου. Πέρυσι οι προσλήψεις μονίμων ήταν μόλις 546 και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες - αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ πολλών δεκαετιών -, ενώ φέτος δεν αναμένονται περισσότερες. Ο αριθμός των μονίμων ενδέχεται να αντιστοιχεί σε μία πρόσληψη για κάθε πέντε - ή περισσότερες - αποχωρήσεις με σύνταξη και να ανακοινωθεί περί τα τέλη του Ιουλίου. Και φέτος, οι όποιοι διορισμοί θα γίνουν κατά 60% από τους πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ και κατά 40% από τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών
Εξάλλου οι αιτήσεις για αποσπάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που πλησίασαν φέτος τις 7.000, θα συζητηθούν την προσεχή Δευτέρα στο αρμόδιο συμβούλιο και θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις αποσπάσεων της Δευτεροβάθμιας. Η διαδικασία των αποσπάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και η δεύτερη φάση προς τα τέλη Αυγούστου. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, φέτος δεν θα εγκριθούν νέες εκπαιδευτικές άδειες καθώς δεν υπάρχουν κονδύλια και θα εγκρίνονται μόνο άδειες άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών.

Οι πρυτάνεις. Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε χθες συναντήσεις γνωριμίας και με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς. Οι πρυτάνεις κατέθεσαν τις γνωστές προτάσεις τους για αλλαγές στον νέο νόμο-πλαίσιο, οι οποίες θα μελετηθούν, επιφυλάχθηκαν για το σχέδιο του «Καλλικράτη» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με συγχωνεύσεις δεκάδων τμημάτων, σχολών και ιδρυμάτων και εξέφρασαν αντιρρήσεις σε ενδεχόμενες μειώσεις του ειδικού μισθολογίου.
Σήμερα, εξάλλου, οι πρόεδροι των ΤΕΙ οργανώνουν έκτακτη σύνοδο για να συζητήσουν τα έντονα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.