Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αποχαιρετιστήριο στον Χαράλαμπο Κόλλια

Συγκλονισμένοι όλοι στο μπασκετικό τμήμα, αλλά και ολόκληρο το σωματείο της Εράνης από το απρόσμενο γεγονός του άδικου χαμού του αθλητή μας Κόλλια Χαράλαμπου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Έφυγες νωρίς σκορπίζοντας την ......

θλίψη, φίλε, αθλητή, συναθλητή, για εμάς πάντα θα είσαι εδώ, στο μυαλό μας και το γήπεδο, γιατί ο άνθρωπος πεθαίνει μόνο όταν ξεχνιέται.
Το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Καλό ταξίδι.

                                            Εκ μέρους του τμήματος Basket της Εράνης

                              Ο Υπεύθυνος του τμήματος
                             Γριβοκωστόπουλος Γιώργος

Στήριξη Κόλλια σε παραγωγούς

Την απόλυτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Τριφυλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, για πλήρη αποζημίωσή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:

α) προς τους ίδιους τους παραγωγούς, ότι δεν είναι .........

μόνοι τους στον αγώνα και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους αλλά και

β) προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την στήριξη του μοναδικού παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ζώνη της Τριφυλίας.

Άμεσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς μέσω των εκπροσώπων τους, θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα διεκδίκησης.

Από πλευράς Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσούλας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων κ. Παναγιώτης Σουρέτης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σήμερα Πέμπτη 7/2/2013 συγκεντρωθήκαμε στα Φιλιατρά μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτόν βάζουμε και το δικό μας μικρό λιθαράκι στον δίκαιο και ζωογόνο αγώνα.

Επίσης βάζουμε και την δική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με την αντικειμενική αιτία του Αγροτικού προβλήματος .

Η οποία δεν είναι μόνο το ακριβό πετρέλαιο, ούτε το ακριβό ρεύμα (όχι πως δεν είναι αυτά προβλήματα που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής).

Το κύριο πρόβλημα όλων των ανθρώπων που καλλιεργούν τη .........

γη της πατρίδας μας και σήμερα είναι στα όρια της φτώχειας και της μιζέριας είναι η Κοινή Αγροτική πολιτική.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και λογικά:

1) Μείωση του Κόστους παραγωγής(φυτοφάρμακα- υλικά συσκευασίας- σπορόφυτα- πλαστικά κάλυψης- ρεύμα- Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
2) Ελεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων
3) Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 αι στις αγρότισσες στα 60
4) Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες(για τα θερμοκήπιαείναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές)
Έχει και η Αγροτιά και στομάχι και καρδιά.

Το Σάββατο 9/2/2013 θα συγκεντρώσουμε τα τρακτέρ στην βόρεα είσοδο της πόλης (κατάστημα Π. Τσαφαρά)
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι αγρότες να φέρουν τα μηχανήματα τους στον συγκεκριμένο χώρο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Φιλιατρά: θανατηφόρο τροχαίο έξω απο το Εξοχικό [ VIDEO ]

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο με νέο παιδί από τα Φιλιατρά έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων στην αμαρτωλή Εθνική οδό Φιλιατρών Kυπαρισσίας.

Σύμφωνα με........

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποφάσισαν να κινητοποιήσεις με τρακτέρ στην είσοδο των Φιλιατρών [ ViDEO ]

Συνάντηση και ενημέρωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είχε χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν σχετικά με τι; κινητοποιήσεις και των υπολοίπων αγροτών.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου .....

Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά και κοινά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής όπως τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι τιμές των καυσίμων, το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών άλλων περιοχών και είπε να δουν πώς μπορούν και οι εδώ αγρότες να κινητοποιηθούν.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έκανε αναφορά στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους αγρότες και επεσήμανε ότι η δύναμη τους είναι μεγάλη αρκεί ο καθένας να το καταλάβει. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό αγροτών που συμμετείχε στην χθεσινή συνάντηση.
παρακίνησε τον καθένα να πάρει από ένα δυο φίλους του και να γίνει μια μαζική κινητοποίηση.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έφερε τον αγρότη η αυτό το "μπουρδέλο" όπως είπε χαρακτηριστικά -ζητώντας να αναφέρουμε την έκφραση του- η Ευρωπάϊκή Ενωση με την περίφημη Αγροτική πολιτική και ζήτησε να βγεί ένα ψήφισμα από τον Αγροτικό Σύλλογο.

Ο Τέλης Καναβός εκανε αναφορλα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Γέρου καραμανλή που έλεγε ότι η τότε ΕΟΚ θα μας έχει σν μπαξέ της θα ταΐζει η Ελλάδα τόσο κόσμο κλπ κλπ κάτι που ποτέ δεν έγινε αφού με την συνθήκη του Μάαστριχτ η Ελλαδα έχει δεσμευτεί να εισάγει προϊόντα.
Το ρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι μαζεύονται όταν είναι να πάρουν επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις.
Πρότεινε μηδενισμό του ΦΠΑ, να γίνονται Έλεγχοι στις εισόδους της χώρας σε εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Κώστας ο Μαλάμος ζήτησε να έρθει ο Σύλλογος με τους υπόλοιπους συλλόγους της Μεσσηνίας, να υπάρχει εκεί στην Λάρισσα εκπροσώπηση, και πρότεινε να μην κλείσουν τους δρόμους παρά να τους ανοίξουν και μάλιστα να ανοίξουν τα διόδια έτσι ώστε να μην πάνε απέναντι από την κοινωνία.
Ο κ. Κοροβίλας είπε ότι είμαστε μαι περιοχή που είναι η καλύτερη της Ελλαδος. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα μας είναι η συνεννόηση και πρότεινε πιστοποίηση των μονάδων και ανέφερε ότι οι μοναδικές αγορές που μπορούν να χτυπήσουν οι αγρότες είναι Ανατολικά. Δηλαδή Ουκρανία και Ρωσία.
Σε άλλες χώρες έχουν καλύτερη οργάνωση στην εμπορία. Εμείς εκεί πάσχουμε.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στον Δρόμο το Σάββατο το πρώι στις 9 έξω απο το κατάστημα του κ. Τσαφαρά στην είσοδο της πόλης (Εθνιή οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) και να παρατάξουν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Κάλεσε όλους τους αγρότες να φέρουν από ένα αγροτικό μηχάνημα προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες αυτής της περιοχής.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Θύμα (;) κι αυτός της οικονομικής κρίσης
Έκθεση στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών σταματά το δρόμο στον «κόμβο Καρέλια»


Μια εμπιστευτική έκθεση του πρώην γενικού γραμματέα των ........

συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου σχετικά με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Εκεί προτείνεται να καταλήγει στον κόμβο «Καρέλια», λόγω της υψηλής δαπάνης απαλλοτρίωσης και της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης στον παραχωρησιούχο εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου.

Η έκθεση αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων των αυτοκινητόδρομων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί, κατά πολλούς, τον «μπούσουλα» του ειδικού διαπραγματευτή, Ευθύμιου Βιδάλη.

Πάντως, παρά τις εμπιστευτικές εκθέσεις, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και τις ενδεχόμενες ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον κόμβο του Νέδοντα, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, χθες στο Δημαρχείο εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία του για την τύχη του έργου.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΟΚ: ΧΑΛΑΖΙ-φονιάς κατέστρεψε σε μεγάλη έκταση αγροτικές καλλιέργειες της Τριφυλίας! Σε απόγνωση οι αγρότες που κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο. Το μέγεθος του χαλαζιού σε μέγεθος "καρύδας" και η ένταση του ανέμου κατέστρεψαν θερμοκήπια.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΑΡΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ σε δημόσιους φορείς διαπιστώνει έκθεση-φωτιά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τον πρώτο Μνημονιακό χρόνο (2010) στην Ελλάδα.
ΑΠΑΤΗ 244 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ με τις επιστροφές ΦΠΑ ψάχνει η κυβέρνηση, με τον υπουργό να δηλώνει οτι με τα κυβερνητικά μέτρα εξαντλούνται τα περιθώρια ικανοποίησης αιτημάτων.

Απο την άλλη οι αγρότες χαρακτηρίζουν τα 11 μέτρα "ψίχουλα" και μιλανε για κυβερνητικό εμπαιγμό, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την Κυριακή διοργανώνουν Πανελλαδική Παναγροτική Συνάντηση στη Λάρισα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες της Μεσσηνίας με τη Σ.Ε. να μιλάει για εμπαιγμό.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ Τατούλη στο Ισραήλ κατά την Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.

ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιοκτησιών επιταχύνεται η κατασκευή της συνδετήριας οδού στον κόμβο Καρέλια. Η χθεσινή συνάντηση Καρνέση με τους ιδιοκτήτες στο Δημαρχείο.
ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Το 50% των Ελλήνων πολιτών οδηγουνται στο περιθώριο λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για το Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών απο τον πρ. δήμαρχο Άλκη Ξύγκα, που έκανε λόγο για έλλειψη συντήρησης του έργου απο τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!