Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει σε Διπλή συνεδρίαση την Τετάρτη 15 Μαϊου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:.....

13η Συνεδρίαση ώρα 19:00
1. Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων τ. Κοινότητος Τριπύλης, οικονομικού έτους 2010

14η Συνεδρίαση Ωρα 19:30
1. Έγκριση της αριθ. 29/2013 απόφασης Οικ. Επιτροπής που αφορά το διαγωνισμό αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Αετού, Αυλώνος, Τριπύλης και του καθαρισμού Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου.
2. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Οιχαλίας για την υλοποίηση του έργου : «Βελτίωση – Αποκατάσταση δρόμου Μάλθη Αετός (Α΄ φάση) προϋπολογισμού 230.000,00 €.
3. Έγκριση απολογισμού Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2012
4. Έγκριση απολογισμού Β΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2012
5. Αίτηση Δήμα Θεμιστοκλή για έγκριση ρυμοτομικών οικοδομικών γραμμών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του εντός του Σχεδίου Πόλεως Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
6. Απόδοση λογαριασμού της Φράγκου Μαρίας για το αριθ. 83/2013 Χ.Ε. προπληρωμής ποσού 1.000,00 €.
7. Καθορισμός των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, σε τρίτους με σύναψη μισθωτικής σχέσης κατόπιν δημοπρασίας.
8. Συζήτηση & καθορισμός ενεργειών και δράσεων Δήμου Τριφυλίας έτους 2013 για προώθηση του Τουρισμού, προβολή της περιοχής και των αγροτικών προϊόντων (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Δήμου Τριφυλίας).
9. Πρόσληψη προσωπικού με ημερομίσθιο, έως πέντε (5) ημερομίσθια το μήνα (σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 4071/2012).
10. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος οικ. έτους 2013
11. Αιτήσεις Πολυχρονόπουλου Κυριάκου και Κωνσταντόπουλου Δημητρίου του Παναγιώτη για μείωση λογαριασμού ύδρευσης στης Τ.Κ. Μουζακίου (Έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου).
12. Οργάνωση άρδευσης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 19/2013 απόφασης Συμβουλίου Δ.Κ. Κυπαρισσίας).
13. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Σπηλιάς Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 (Έγκριση της αριθ.2/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Σπηλιάς).
14. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Αρμενιών Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 3/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Αρμενιών).
15. Οργάνωση άρδευσης Τ.Κ. Βρυσών Δ.Ε. Κυπαρισσίας, έτους 2013 Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης Συμβουλίου Τ.Κ. Βρυσών).
16. Αίτηση Μαντζώρου Θεοδώρου του Ιωάννη, Μαντζώρου Διονυσίου του Ιωάννη, Μαντζώρου Παναγιώτη του Ιωάννη, Μαντζώρου Αλέξανδρου του Ιωάννη και Σύλλα Ακριβής του Γεωργίου για μείωση των προσαυξήσεων ΤΑΠ.
17. Αίτηση Καρούμπαλη Ιωάννη του Σπυρίδωνος για μείωση των δημοτικών τελών στα έτομα με αναπηρία.
18. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β΄ Εκπαίδευσης που αφορά τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
19. Αίτηση Νασόπουλου Χρήστου του Κων/νου για διαγραφή προσαύξησης σε κλίση για παράνομο παρκάρισμα.
20. Αίτηση BUBENHEIM HEINRICH WILI για διαγραφή προστίμου παράνομης κατασκήνωσης στην Τ.Κ. Ελαίας.
21. Κατανομή γ΄ και δ΄ δόσης ΣΑΤΑ έτους 2012 και ΣΑΤΑ έτους 2013

ΕΚΤΑKTH ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Γενικό Μπλάκ άουτ στην ΔΕΗ από Καλό Νερό μέχρι Γαργαλιάνους.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

Γενικό Μπλάκ άουτ έχει σημειωθεί από την μία το μεσημέρι στην μισή Τριφυλία και συγκεκριμένα από το Καλό Νερό μέχρι και Γαργαλιάνους σύμφωνα με ενημέρωση από την ΔΕΗ Φιλιατρών.

Η αιτία του Μπλάκ άουτ είναι άγνωστη ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα την βλάβη.

Για ότι ......

νεότερο θα σας ενημερώσουμε

UPDATE 13:22
H ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε.


Σχεδίαζαν Δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην Επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ήδη συνέλαβε ένα άτομο και αναζητούνται άλλοι δυο επίδοξοι δράστες.
Σύμφωνα με ......

το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαΐου την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ήδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.

Το νήμα των υποθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην εισαγγελία της Καισαρείας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαϊου και πως ηδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις η αστυνομία έλαβε την επιστολή έκανε έρευνες για τα άτομα που καταγγέλθηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους. Συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως «πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του».

Η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο άτομα. Η εισαγγελία της Καισαρείας έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία της Άγκυρας ε την ονομασία « σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου» όπου ξεκίνησε μεγάλη έρευνα.

onalert.gr

Έρχεται ο νόμος για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει τον νόμο για τον νέο αγορανομικό κώδικα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Σύμφωνα.........

μάλιστα με πληροφορίες αν και υπάρχουν σημεία διαφωνιών οι κυβερνητικοί εταίροι φαίνεται ότι συμφωνούν σε βασικά σημεία.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως θα καταθέσει το νομοσχέδιο στην Κυβέρνηση για να συζητηθούν οι όποιες αλλαγές χρειάζονται, ωστόσο όλα δείχνουν πως προχωρά κανονικά το άνοιγμα των καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του χρόνου για τα καταστήματα μέχρι 250 τετραγωνικά, αλλά και το άνοιγμα των μεγαλύτερων καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο.

Παράλληλα διευρύνονται οι εκπτωτικές περίοδοι με τη θέσπιση δύο δεκαήμερων προσφορών.

Newsit

Δεν είναι τούνελ, είναι βαθύ πηγάδι!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μια εκπληκτικής αξίας ‘κασέτα’ για όλους όσους μας Κυβερνούν ορατοί (και όσους προσδιορίζουν τις τύχες μας…αόρατοι) πιπιλίζουν ‘υπεύθυνα χείλη’ (τρομάρα μας) και κάποιοι αφοσιωμένοι στο ‘λειτούργημά’ της ενημέρωσης δημοσιογράφοι (αργυρώνητοι διαμορφωτές της ‘κοινής γνώμης’)…

Τρείς Μάηδες πριν τον.......

φετινό ακούσαμε αυτήν την ‘κασέτα’ από Πρωθυπουργικά και Υπουργικά χείλη και από δημοσιογραφικά ‘παπαγαλάκια…’ που έλεγαν:
Ή τρόικα, ή ‘ανεξέλεγκτη πτώχευση’ με επιστροφή στη δραχμή και καταποντισμό των Ελλήνων σε ανεργία, απώλεια μισθών και συντάξεων, πείνα και Εθνική απαξίωση…
Και συνέχιζαν στην επωδό:
Το 2011 ‘βγαίνουμε ξανά στις αγορές’ αρχίζει να φαίνεται πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάκαμψη γίνεται πραγματικότητα!
Ήταν το καλοκαίρι του 2010, και η τότε Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου και ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ Παπακωνσταντίνου μας οδηγούσαν σε αυτό που τα συνεργαζόμενα ‘παπαγαλάκι’ των ΜΜΕ αποκαλούσαν Εθνικό τούνελ, υποχρεωτική δοκιμασία για τον ελληνικό Λαό, που κατά τη γνωστή και ιστορικής αξίας πλέον ρήση του κ Πάγκαλου ‘μαζί τα είχαμε φάει και είχε έρθει η ώρα της…πληρωμής του λογαριασμού στους δανειστές μας!’
Μετά, αφού μας έμπασαν για τα καλά στο συγκεκριμένο ‘τούνελ’ πληρωμής των δανεικών ΔΕΝ ήρθε η ανάκαμψη, ΔΕΝ φαινόταν φως στην άκρη του τούνελ (όπως έλεγε επί σειρά ετών η εκπομπή της κ Νικολούλη) αλλά ήρθε η Συγκυβέρνηση των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη…
Στη συνέχεια και εντελώς σιωπηλά ‘χάθηκαν’ οι κκ Παπανδρέου-Παπαδήμος-Παπακωνσταντίνου από το προσκήνιο της πλέον ελεεινής ιστορικά παράστασης που δόθηκε με θύμα τον ελληνικό Λαό στο υπέροχο ιστορικά ελληνικό γέωφυσικοπολιτικό παλκοσένικο και τώρα πια έχουμε Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και τσάρο της Εθνικής μας Οικονομίας τον κ Στουρνάρα…

Η κασέτα ότι έρχεται ΑΝΑΚΑΜΨΗ, ότι αρχίζει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, ότι τα απίστευτα βάσανά μας τελειώνουν συνέχισε να παίζει και το 2011 και το 2012 και συνεχίζει ακόμα πιο δυνατά το 2013…
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ και ΑΝΑΚΑΜΨΗ μέσα στο 2014 βλέπει ο ‘πρώτος’ Πρωθυπουργός κ Σαμαράς, συμφωνεί ο ‘δεύτερος’ Πρωθυπουργός κ Βενιζέλος, και εγκρίνει ο ‘τρίτος’ Πρωθυπουργός κ Κουβέλης ενώ ο ΥΠΟΙΚ κ Στουρνάρας είπε Πέμπτη 9 Μαΐου 2013:
«Ελπίζω και εμείς να έχουμε την καλή τύχη που είχε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που αρχίζουν και βγαίνουν στις αγορές με επιτόκια κάτω του 6%», σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στη ΝΕΤ. «Εγώ αυτό το βλέπω προς το τέλος του 2014... όταν θα έχουμε πετύχει ποιοτικό πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ η ανεργία καλπάζει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως, Το Δημόσιο και αδυνατεί και αρνείται να πληρώσει αυτά που χρωστά, οι αυτοκτονίες έγιναν πλέον καθημερινά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, τα συσσίτια έχουν συνεχώς αυξανόμενες ουρές, τα χαμόγελα χάθηκαν από τα χείλη των Ελλήνων και η ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ είναι οδυνηρή πραγματικότητα…
Πριν απαξιωθεί και ως διεθνές στέλεχος και ως άνθρωπος ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ κ Ντομινίκ Στράους Καν (που μετά…αθωώθηκε) είχε διαπιστώσει δημοσίως ότι:
‘Οι Έλληνες είναι χωμένοι σε βαθειά…σκ@τ@!...’

Έγραψε σε twit ο κ o James McIntosh των «Financial Times» τον Ιούνιο του 2012 μια πικρή αλήθεια που απέδωσε στον Οίκο JP Morgan-Chase:
«Από τα 410 δισ. που ‘‘δανείστηκαν ή διέγραψαν’’ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις από το καλοκαίρι του 2010 μόνο 15 δισ. ευρώ διοχετεύθηκαν στην Ελληνική Οικονομία, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στους ‘‘δανειστές’’ μας!...»
Δείτε το για να μην νομίσετε ότι σας…παραμυθιάζω:

https://twitter.com/jmackin2/status/213727452046962693

Μήπως ‘ήξερε’ ο κ Ντομινίκ Στράους Καν ότι Ελλάδα και Έλληνες ΔΕΝ βρισκόμαστε σε τούνελ ούτε ‘λαγούμι’ αλλά σε ΠΗΓΑΔΙ με ‘σκ@τ@’ και ΔΕΝ διαθέτουμε σκάλα σωτηρίας;

Παράταση έως 16 Μαΐου, για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα για τους μικρομεσαίους

Ολιγοήμερη παράταση δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών», τού ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, παρατείνεται ........

μέχρι την Πέμπτη, 16 Μαΐου, και ώρα 17.00, η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, δηλαδή την Παρασκευή, 10 Μαΐου, ώρα 17.00.

Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20η Μαΐου, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.

Έτσι, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εγκαίρως τις προτάσεις τους δεν θα "τιμωρηθούν", όπως σημειώνει το υπουργείο, εξαιτίας εκείνων που προτίμησαν να προσέλθουν στη λήξη της προθεσμίας.

«Ευχόμαστε η παρεχόμενη δεύτερη παράταση, η οποία είναι και η τελευταία, να αξιοποιηθεί πλήρως από τους απομένοντες υποψήφιους», υπογραμμίζει το υπουργείο και προσθέτει ότι «οι συνεχείς παρατάσεις προθεσμιών αυτού του είδους δεν αποτελούν ευκταία κατάσταση, πολύ δε περισσότερο αν οδηγούν σε καθυστέρηση της αξιολόγησης και της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων προς τους επενδυτές».

Εν τούτοις, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, το υπουργείο δηλώνει ότι προχώρησε στη σχετική απόφαση και γνωστοποιεί ότι συνολικά οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί ανήλθαν σε 5488 και πλέον των οριστικοποιημένων προτάσεων, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013. Με υπουργική απόφαση της 4ης Μαρτίου 2013 δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως τις 10 Μαΐου και στις 25 Απριλίου 2013 εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία το υπουργείο ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν υπήρχε η πρόθεση νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων και ενημέρωνε για το χρόνο λειτουργίας τόσο του πληροφοριακού συστήματος, όσο και του Help desk, δεδομένων των αργιών του Πάσχα. Η ανακοίνωση προέτρεπε, επίσης, τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις από τον φόρτο του Πληροφοριακού Συστήματος τις τελευταίες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν μέτρα για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης, με αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής (Μνήμη συστήματος, επιπλέον χρήση servers, κ.α.) και αύξηση του προσωπικού του help desk. Ωστόσο, ορισμένα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν, αφού -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- παρατηρήθηκε αύξηση της υποβολής προτάσεων με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της διαθέσιμης προθεσμίας είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.

Συγκεκριμένα:

- Από 25/2/2013 έως και 25/4/2013 (αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων), υποβλήθηκαν 906 προτάσεις.

- Από 26/4 έως και 6/5, 1523 προτάσεις.

- Από την Τρίτη 7/5 έως Πέμπτη 9/5 και ώρα 17.00, οι υποβολές ανήλθαν σε 3059.

News it

Φιλιατρά: Σήμερα οι "Γη και Ύδωρ' ξανά στο Κουτσούνι




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Μαΐου 2013




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΚΑΝΑ Παρακαλούν για βουπρενορφίνη
Πεθαίνοντας… στη λίστα 20 μόνο, από τους 100, παίρνουν την ουσία για σωθούν


Η υποστελέχωση της Θεραπευτικής Μονάδας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας .......

έστειλε τις τελευταίες ημέρες στο θάνατο δύο εξαρτημένους και έναν ακόμη να χαροπαλεύει στην εντατική.

Τα στοιχεία κυριολεκτικά σε αφήνουν άναυδο. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση. Ο λόγος για δεκάδες πολίτες που περιμένουν σε μια λίστα αναμονής, προκειμένου η Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ για όλη τη χώρα, ο διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στις 11 Ιουλίου οι τελικές προτάσεις για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και η τελική επιλογή μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ικανοποίηση Τατούλη για τις εξελίξεις και νέα δέσμευση για υλοποίηση του έργου που θα απαλλάξει την Πελοπόννησο από το σκουπιδαριό, αφού μέσα στο 2015 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
• ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κατά της «Ελευθερίας» για δημοσίευμα και προειδοποίηση για μηνύσεις-αγωγές.
• ΚΙΝΕΖΙΚΟ ενδιαφέρον για ελληνικά προϊόντα (ελαιόλαδα, κρασί, γούνες και μάρμαρα) εν όψει της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
• Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ επιβεβαιώνει τη συνάντηση των δυο αντιδημάρχων με την τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας Παππά για την υπόθεση της Ελαίας, παρουσία του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, διαψεύδει όμως τα περί «πιέσεων» και «διευκολύνσεων».
• ΠΑΡΑΤΑΣΗ για την υποβολή αιτήσεων ένταξης σε προγράμματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
• ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ του αργεντίνικου tango θα λικνιστεί απόψε η Καλαμάτα στην κεντρική πλατεία.
• ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΑ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Τι αλλάζει με τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
• ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και σχέδιο πολιτικής προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Τριφυλίας.

• ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ: Η «ΦΩΝΗ» σας ταξιδεύει… Με 15 κουπόνια ένα μαγευτικό 4ήμερο ταξίδι. Διαβάστε λεπτομέρειες

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!