Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Προσκλητήριο ευθύνης» από τον Πρωθυπουργό

«Προσκλητήριο ευθύνης στα εκατομμύρια των Ελλήνων να στείλουμε μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας «ψήφο ελπίδας και αλλαγής» και όχι ψήφο διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε, εάν καθυστερήσουμε ή σταματήσουμε την πορεία προς τις μεγάλες αλλαγές θα χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και το πιθανότερο είναι να επανέλθουμε στο παρελθόν και σε χειρότερη ακόμη μοίρα.
Ξεφύγαμε, όπως σημείωσε, από τη .........

λαίλαπα, αλλά δεν αποκλείεται να ξαναγυρίσουμε σε αυτή.

Ζητώντας θετική ψήφο για τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ώστε να έχει μία καθαρή νίκη, τόνισε πως αν από το αποτέλεσμα αδυνατίσει το κυβερνών κόμμα, ίσως υπάρξουν πολλές δυσκολίες και μία κυβέρνηση που θα θεωρείται ότι τελεί υπό την πίεση ενός εκλογικού αποτελέσματος, δεν θα μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να βγει η χώρα από τη σημερινή κατάσταση.

Ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συνδέοντάς το και με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανάλογα με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών απάντησε: «Δεν έχω λόγο και πρόθεση να πάω σε εθνικές εκλογές, αλλά αν βαρύνει η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί τις αλλαγές θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού». Στη συνέχεια ουσιαστικά διευκρίνισε πως το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι ένας από τους παράγοντες θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές: «Θα πρέπει να συναθροίσουμε όλες τις εξελίξεις στη χώρα και αν βρεθούμε σε αδιέξοδο τότε ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή όχι». Ωστόσο, δεν απάντησε στην ερώτηση ποιες άλλες εξελίξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν «σε αδιέξοδο».

«Ο συναγερμός δεν έχει λήξει»

Ο κ. Παπανδρέου εξήρε για άλλη μία φορά τη σημασία του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσθέτοντας πως σήμερα μετά από τις θυσίες του ελληνικού λαού μπορούμε να ελπίζουμε και έχει φανεί το πρώτο φως στο βάθος του τούνελ. Τόνισε όμως ότι «βρισκόμαστε ακόμη σε έκτακτη κατάσταση ανάγκης», επαναλαμβάνοντας πως «ο συναγερμός δεν έχει λήξει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «δεν έχουμε φύγει από τον κίνδυνο», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν έχουμε φύγει εντελώς από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Είμαστε σε καλή πορεία αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε», παρατήρησε.

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό και όσους καραδοκούν στο εξωτερικών», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του πριν από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας πως «δυο είναι οι μεγάλοι εθνικοί μας στόχοι. Η σωτηρία της χώρας και η αναμόρφωση της».

Εξέφρασε δε την αποφασιστικότητά του να συγκρουστεί με δυνάμεις που, όπως είπε, που κρατάνε την χώρα πίσω, ενώ σημείωσε ακόμη ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά το μέλλον του τόπου.

«Όσο θα είμαστε συνεπείς θα βγούμε από την επιτήρηση το 2013»

Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι «εφόσον είμαστε συνεπείς και είμαστε συνεπείς, το Μνημόνιο σταματάει το 2013». Κατηγόρησε ακόμη τη ΝΔ ότι «δύο φορές μπήκαμε σε επιτήρηση και δύο φορές λόγω των πολιτικών της».

«Ξέρω ότι με τις αποφάσεις που παίρνουμε θα φύγουμε από την επιτήρηση. Για να το κάνουμε αυτό χρειάζεται να αλλάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε βέβαιος ότι οι ευρωπαίοι εταίροι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που το έλλειμμα αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Και αυτό γιατί, όπως είπε, γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, η οποία έκανε και κάνει αυτό που έπρεπε.

Σχετικά με την ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, σημείωσε ότι υπάρχει κάτι κοινό με τους δανειστές της χώρας: Και εκείνοι, όπως ανέφερε, θέλουν να σωθεί η Ελλάδα και απέδωσε την επιθυμία τους αυτή στο ότι το αντίθετο θα δημιουργούσε ενδεχομένως μεγάλα προβλήματα στην Ευρώπη, ακόμα και στη διεθνή οικονομία. Θέλουν και βλέπουν για την Ελλάδα ανάπτυξη, αλλά ζητούν από εμάς συνέπεια. Και αυτό κάνει η κυβέρνηση, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δήλωση του προέδρου του ΔΝΤ για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς, όμως, να δηλώσει ότι την υιοθετεί. Το ανέφερε, ωστόσο, ως μια δυνατότητα επανδιαπραγμάτευσης, κάτι το οποίο απέδωσε στην ανεκτημένη αξιοπιστία της χώρας.

«Όχι νέα μέτρα για μισθωτούς - συνταξιούχους»

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τους μισθωτούς και τους συνανταξιούχους, σημειώνοντας πως όποτε υπάρχει περιθώριο θα στηρίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αναφέροντας ως παράδειγμα το επίδομα που θα χορηγηθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους στο τέλος του έτους αλλά και τα μέτρα για τους ανέργους.

«Βεβαίως θα πάρουμε μέτρα αλλά όχι εναντίον των συνταξιούχων και των μισθωτών. Θα πάρουμε μέτρα για να πληρώσει και ο πλούσιος αυτό που του αναλογεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το παράθυρο που πρόσφατα άφησε ανοιχτό αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν για λήψη νέων μέτρων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει «κόκκινες γραμμές».

Απαντώντας στην ερώτηση πότε θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων και αν ήταν αναγκαίες αυτές οι περικοπές, ενώ θα μπορούσε να χτυπηθεί η κρατική σπατάλη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε πρώτα την σπατάλη, αλλά δεν είχαμε χρόνο.

«Αρκούσε να μας είχε ακούσει η προηγούμενη κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι και το 2008 ακόμα, ο χρόνος για αλλαγές ήταν επαρκής.

Ερωτηθείς εκ νέου για χρονικό όριο αποκατάστασης των συντάξεων, απάντησε «ακόμα και πριν το 2013», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια «το γρηγορότερο, αν δουλέψουμε να αλλάξει η χώρα».

«Διαμορφώνουμε ένα σταθερό περιβάλλον ευνομίας»

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, επεσήμανε ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κάνει δικαιότερη την κατανομή των φόρων και θα το νιώσει ο πολίτης το 2011».

Παραδέχθηκε ακόμη ότι η υψηλή φορολογία είναι πράγματι ένας ανασταλτικός παράγοντας σε ό,τι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό που ενδιάφερει περισσότερο τους διεθνείς επενδυτές είναι ένα σταθερό περιβάλλον ευνομίας.

«Αυτό κάνουμε με το fast truck, τη διαφάνεια...Και όπως βλέπετε έρχονται επενδύσεις στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ανέφερε ακόμη πως «είναι δίκαιο να φορολογείται το μέρισμα σαν κανονικό εισόδημα, και αυτό κάναμε».

Ερωτηθείς σχετικά επεσήμανε ότι σε συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους, τους είπε ότι συμφωνεί στο να μειωθούν οι φόροι κατά το ήμισυ, αλλά να του εγγυηθούν ότι θα πληρώνουν όλοι. «Δεν μου το εγγυώνται», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι φόροι δεν είναι τιμωρία, αλλά κοινωνική ανάγκη.

«Όταν μπορέσουμε, λοιπόν, αυτά να τα συνειδητοποιήσουμε όλοι, τότε θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε - και μάλιστα πολύ - τους φόρους», παρατήρησε και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούμε - και εν μέσω κρίσης - να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι έχουν αδικηθεί φορολογικά επιχειρήσεις και καταναλωτές και αν σχεδιάζει την άμεση ή έμμεση μείωση της φορολογίας τους, είπε ότι υπάρχει αδικία στο διεθνές οικονομικό σύστημα και πρόσθεσε ότι το θέμα ήταν αν «έπρεπε να σώσουμε τη χώρα ή να την αφήσουμε να καταστραφεί».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού να μειώσει κατά 4% τη φορολογία των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι ο κ. Κάμερον δεν βρέθηκε μπροστά στη χρεοκοπία και μπορούσε να βγει στις αγορές και να πάρει δάνεια, ενώ εμέις δεν μπορούσαμε.

Είπε επίσης ότι αν συνεχίζαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές, το χρέος θα ήταν δυσβάσταχτο λόγω των τόκων και τότε θα υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες και θα αυξάνονταν οι φόροι. «Σταματήσαμε τον κατήφορο», υπογράμμισε.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός για άλλη μία φορά επιτέθηκε στη ΝΔ, χρεώνοντάς της την οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα. «Μακάρι τα 5,5 χρόνια της ΝΔ, που πήρε μια ανθούσα οικονομία, να έκανε τις απαραίτητες αλλαγές...Αντίθετα έκανε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις, τεράστιες σπατάλες...».

«Το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζαμε», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του ότι «λεφτά υπάρχουν», επισημαίνοντας ότι «λεφτά πράγματι υπάρχουν αλλά έχουν σπαταληθεί ή σπαταλιόνται ακόμη και σήμερα».

Κάλεσε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μας πει καθαρά τι προτείνει. Ποιος είναι ο διαφορετικός δρόμος». «Ας μας προτείνει καθαρά και ας μην κρύβεται», πρόσθεσε.

Παρουσίαση του συνδυασμού «Νέα Δημοτική Αρχή» στη Ζαχάρω

Τους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως -Φιγαλείας, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Σε συγκέντρωση ετεροδημοτών του, ο κ. Αλεξανδρόπουλος, έκανε λόγο για στους στόχους του προγράμματός του σε κάθε τομέα ξεχωριστά, ωστόσο πριν από την αναλυτική αναφορά του τόνισε πως «πρέπει να γίνουν στον Δήμο ριζικές αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς εκπροσώπων του Δήμου, καθώς τα τελευταία χρόνια - όπως τόνισε- κάποιοι από αυτούς δεν μας κάνουν περήφανους».

Στη συνέχεια ανήγγειλε πως σε ..........

περίπτωση εκλογής του θα συγκροτήσει συμβουλευτικό όργανο στον Δήμο στο οποίο θα συμμετάσχουν φορείς ετεροδημοτών, και το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και στα θέματα ανάπτυξης της περιοχής.

Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης υπάρχει, είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, και προβλέπει την ήπια τουριστική ανάπτυξη γύρω από αρχαιολογικούς χώρους (Πύλος, ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, το Αρχαίο Λέπρεο), αλλά και την εκμετάλλευση των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο Σπήλιος Κάρτας, συγγενής επτά νεκρών στις πυρκαγιές του 2007, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Zougla.gr

Πολιτική βαρβαρότητα από τον απερχόμενο Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δράκο

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον Πέτρο Τατούλη, παρά τα χτυπήματα που δέχεται κάτω από την μέση από τον Κο Δράκο. Ο πανικός της ήττας φέρνει σε απόγνωση τον απερχόμενο Νομάρχη Μεσσηνίας.

Για δεύτερη φορά επιστρατεύεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος γυρίζει απεγνωσμένα πόρτα - πόρτα στην Μεσσηνία για να αλλάξει το σκηνικό, αλλά ... απαγοητεύεται!!!

Είναι γνωστή η τακτική του απερχόμενου νομάρχη Μεσσηνίας να εκτοξεύει προσωπικές βολές και να μιλά με αγένεια όταν τον στριμώχνουν στη γωνία. Εδώ και καιρό τον καλούμε όλοι οι Μεσσήνιοι πολίτες να μας κάνει έναν απολογισμό. Ποια είναι τα μεγάλα έργα που έκανε τα 14 χρόνια που ήταν νομάρχης Μεσσηνίας; Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης του έθεσε το ίδιο ακριβώς ερώτημα, με έναν τρόπο εξαιρετικά πολιτισμένο.
Και αναρωτήθηκε γιατί τα όσα δεν μπόρεσε να ...........

κάνει επί τόσα χρόνια, θα τα κάνει στο μέλλον για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντί λοιπόν ο κ. Δράκος να απαντήσει γιατί δεν υπάρχει ΠΟΠ για όλη την Μεσσηνία και πώς θα φτιάξει Περιφερειακό ΠΟΠ (με απλά λόγια αφού δεν μπόρεσε να κάνει το έλασσον πώς θα κάνει το μείζον) επιτέθηκε στον κ. Τατούλη, δήθεν ότι ο τελευταίος προσβάλλει τους Μεσσήνιους πολίτες.

Για να είμαστε ξεκάθαροι. Οι πολίτες της Μεσσηνίας νιώθουν προσβεβλημένοι τόσο με την διαχρονική απραξία του νομάρχη, αλλά και με τον αήθη και αγενή τρόπο που επιλέγει να κάνει την πολιτική αντιπαράθεση. Η αντιπαράθεση είναι πολύ σοβαρή για να γίνει με όρους πολιτικής χυδαιότητας. Ας απαντήσει λοιπόν για την ταμπακιέρα ο κ. Δράκος.
Ο Πέτρος Τατούλης, είναι ανεξάρτητος, γι αυτό ας σταματήσει να τον ονομάζει Υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, διότι δεν έχουμε δει τον Τατούλη να περιοδεύει με κομματικά στελέχη και κουστωδίες, όπως κάνει ο κ. Δράκος.

Ο Πέτρος Τατούλης είναι συνεπής, διότι όταν είχαμε τον χρόνο να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο του Μνημονίου, μίλησε ανοικτά και ξεκάθαρα, σε αντίθεση με τον κ. Δράκο που διαχρονικά σιωπούσε και μάλιστα, η δική του απραξία και αναποτελεσματικότητα (όπως και πολλών άλλων ακόμη) είναι που μας οδήγησε στο χείλος της σημερινής χρεοκοπίας. Οπότε να σταματήσει να κατονομάζει τον Τατούλη ως υποψήφιο του Μνημονίου, προς χάριν εντυπωσιασμού.
Ο Πέτρος Τατούλης ήλθε εδώ για να ενώσεις όλους τους Πελοποννησίους, οπότε ο κ. Δράκος να σταματήσει να υψώνει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα στους νομούς, θέλοντας να δημιουργήσει τριβές με τους Μεσσήνιους πολίτες.
Ναι, θα θέλαμε ο περιφερειάρχης να είναι Μεσσήνιος. Αλλά όχι ένας Μεσσήνιος δοκιμασμένος και αποτυχημένος.

Να σταματήσει ο κ. Δράκος να μας απαριθμεί πόσες φορές κέρδισε στο παρελθόν. Αυτό δεν αφορά κανέναν. Οι συνθήκες και οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν πολύ διαφορετικοί.
Να σταματήσει το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Δράκου να προσπαθεί να δημιουργήσει μια τρομοκρατία στα δημοσιογραφικά sites Και στα blogs, διότι ο γκεμπελισμός είναι και φασισμός.

Και κάτι τελευταίο: Είπε χθες ο κ. Σαμαράς ότι θέλει Δράκο από την πρώτη Κυριακή. Θέλει όμως και Κικίλια... Τι να κάνουμε;

Ithomi News

Προεκλογική ομιλία στους Τριφύλιους της Αθήνας του κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου

Προεκλογική ομιλία στους Τριφύλιους της Αθήνας θα πραγματοποιήσει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος.
Η Ομιλία θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" Πανεπιστημίου 52 στην Ομόνοια. (Δίπλα από το REX)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος θα ...........

απευθύνει ομιλία, στέλνοντας, στους Τριφύλιους της Αθήνας, μήνυμα Ενότητας, Νίκης και Αλλαγής!
Παράλληλα, θα παρουσιάσει τις Προγραμματικές Αρχές του Συνδυασμού και τις προτεραιότητες για τον νέο Δήμο Τριφυλίας και την αναπτυξιακή προοπτική του!

Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και των υποψηφίων Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!

Προτάσεις για σαρωτικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εισαγωγή φοιτητών σε Σχολές και ένταξη σε επιμέρους προγράμματα μετά το τέλος του πρώτου έτους, ανάλογα με τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις τους, προτείνει μεταξύ άλλων το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι προς διαβούλευση προτάσεις δόθηκαν χθες στους Πρυτάνεις κατά την 65η Σύνοδό τους στο Ρέθυμνο και σε αυτές περιλαμβάνονται επίσης τα ακόλουθα:

- Ευέλικτα δομημένα προγράμματα .........

σπουδών, για τα οποία έχει ευθύνη η σχολή, με ποιότητα διεθνούς εμβέλειας που εξασφαλίζεται και με την εισαγωγή διαδικασιών πιστοποίησή τους από διεθνούς σύνθεσης επιτροπές επιστημόνων και με διδακτικό προσωπικό με επιστημονική αναγνώριση και αφιερωμένο στα καθήκοντά του.

- Ενθάρρυνση της κινητικότητας των φοιτητών μεταξύ προγραμμάτων σπουδών (στη Σχολή, το Ίδρυμα και άλλα Ιδρύματα της χώρας αλλά και στο εξωτερικό).

- - Θεσμοθέτηση σε κάθε Πανεπιστήμιο Σχολών Μεταπτυχιακών Σπουδών, που οργανώνουν μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης, οργανωμένα προγράμματα διδακτορικών σπουδών και απονέμουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.

- - Ενθαρρύνονται τα Κέντρα Αριστείας που αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές στη μάθηση.

- Δημιουργία Εθνικού Πανεπιστημιακού Κέντρου μέσω του οποίου στηρίζονται οι επιστημονικές και τεχνολογικές καινοτομίες των Ιδρυμάτων, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα πνευματικά τους δικαιώματα.

- Το διδακτικό προσωπικό κρίνεται, αξιολογείται και εξελίσσεται με διαδικασίες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν την αμφισβήτηση της επιστημονικής τους αξίας. Αναπροσδιορίζονται οι βαθμίδες του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Θεσμοθετείται η δυνατότητα ταυτόχρονης υπηρεσίας σε ελληνικό και ΑΕΙ άλλης χώρας.

Διοίκηση και οικονομικά

Προτείνεται η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, μέσω της εκχώρησης αρμοδιοτήτων, τις οποίες σήμερα έχει το Υπουργείο. Σύμφωνα με το προς διαβούλευση κείμενο, δεν υπάρχει λόγος, το υπουργείο ούτε να διαχειρίζεται τη μισθοδοσία, ούτε να εγκρίνει την κάθε νέα πίστωση ή διορισμό.

Είναι απαραίτητη η δημιουργία οργάνων που θα λειτουργούν με υψηλή αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, και θα υπόκεινται σε ουσιαστική λογοδοσία.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνεται η μετάβαση από το σημερινό σύστημα σε αυτό της διοίκησης από το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο κάθε Ιδρύματος.

Το Συμβούλιο Διοίκησης προτείνεται να αποτελείται από άμεσα εκλεγμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, εξωτερικά μέλη, φοιτητές και εκπροσώπους του διοικητικού προσωπικού.

Ακόμη προτείνεται δημόσια ειδική υπηρεσία ή ανεξάρτητη αρχή αναλαμβάνει τη διαχείριση και κατανομή της δημόσιας χρηματοδότησης στα Ιδρύματα, την κοστολόγηση των υπηρεσιών, την επεξεργασία σχετικών δεικτών και προτύπων και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων από τα Ιδρύματα.

Επιφυλάξεις από τους πρυτάνεις

Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας οι πρυτάνεις και στο ψήφισμά τους κάνουν λόγο ακόμα και για αντισυνταγματικόητα.

Οπως ανέφεραν χθες κατά τη σύνοδό τους θα επεξεργαστούν το κείμενο που τους δόθηκε προς διαβούλευση και θα καταθέσουν στο προσεχές διάστημα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων.

Ναυτεμπορική

Έληξε σήμερα η απεργία των περιπτερούχων

Στο 70% έφθασε κατά μέσο όρο η συμμετοχή των περιπτερούχων-ψιλικατζήδων στην απεργιακή κινητοποίηση -ξεκίνησε την Παρασκευή και έληξε σήμερα- της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ).

Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι-μέλη της ΟΠΚΕ από 45 νομούς, όχι όμως οι περιπτερούχοι της Αττικής.

Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν κατασκηνώσει ...........

έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιώντας απεργία πείνας, περιμένουν τη συνάντηση της Τρίτης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΠΚΕ, Κώστας Κόγιας.

Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι…τελικής πτώσης, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για την επιβίωση της οικογένειάς μου».

Ο κ. Κόγιας τόνισε ακόμη ότι μετά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια της Βουλής, όπου και κατατέθηκε σχετική επίκαιρη ερώτηση, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησης ότι στη συνάντηση της Τρίτης θα δοθεί λύση στο ζήτημα.

Η ΟΠΚΕ αριθμεί 36.000 μέλη, ενώ συνολικά στη χώρα λειτουργούν περί τα 46.000 περίπτερα και ψιλικατζίδικα, το 90% εξ αυτών οικογενειακές επιχειρήσεις.

Σήμερα το ποσοστό ελάχιστης προμήθειας στα βιομηχανοποιημένα καπνά ανέρχεται για τους περιπτερούχους και ψιλικατζήδες στο 2%.

Προς διακοπή παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης από 1η Νοεμβρίου

Διακοπή των παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης από την 1η Νοέμβριου αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το χρονικό περιθώριο δίνεται ως «δείγμα καλής θέλησης» προς το υπουργείο Οικονομικων και κυρίως προς τους καταναλωτές.

Οπως αναφέρεται, το ΥΠΟΙΚ δεσμεύθηκε ...........

για πολλοστή φορά ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θα επιστρέφεται στην ώρα του σε όλους τους δικαιούχους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, υπάρχει αθέτηση της σχετικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί λίγο πριν από την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και των βενζινοπωλών, υπήρξε συμφωνία που προβλεπει ότι οι επιστροφές φόρου για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών και ότι από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Ναυτεμπορική

Πρόγραμμα επισκέψεων κ. Κώστα Κόλλια.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα επισκεφθούν τα παρακάτω χωριά τις επόμενες μέρες:


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/10
5.00 μ.μ. Τραγάνα, Λεύκη
6.00 μ.μ. Φλόκα
6.30 μ.μ. Μουζάκι
7.30 μ.μ. Πύργος

ΤΡΙΤΗ 26/10/10
6.00 μ.μ. Χριστιάνοι
7.00 μ.μ. Βάλτα

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/10/10
5.30 μ.μ. Πλάτη
6.00 μ.μ. Περδικονέρι
7.00 μ.μ. Στασιό
7.30 μ.μ. Σπηλιά
8.15 μ.μ Φαρακλάδα
9.00 μ.μ. Αρμενιοί

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη στις 8.00μ.μ.θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Φιλιατρών.

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 25 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2010 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί. Στις 08:00 ξεκινάει η επόμενη εφημερία.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.


v