Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη: Στο Λιμενάρι το σκουπιδιάρικο συλλέγει μόνο ότι έχει ο κάδος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ....ΜΕΝΕΙ ΚΑΤΩ.
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΜΟΝΟ ΣΥΛΛΕΓΕΤΑΙ.

ΑΣΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ & ΝΑΙΛΟΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙ - ΣΤΟΜΙΟ
ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ..........

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ....
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ Η ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ.

ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Παναγιώτης Φαρμάκης

Δείτε φωτό που μας έστειλε ο φίλος μας.








Μηνυμα Αναγνώστη: Ξανά διακοπές νερού στους Γαργαλιάνους.

ΕΔΩ ΚΑΙ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ.

ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
ΕΛΕΟΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ.

ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ


Επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Του Νίκου Νικολακοπουλου

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή της Αστροφυσικής διακεκριμένο συμπατριώτη μας κ Κανάρη Τσίγγανο, πραγματοποιήθηκε την 9η Ιουνίου 2012 και ώρα 21.00΄ επίσκεψη - ενημέρωση στο χώρο του Αστεροσκοπείου στη μαγευτική περιοχή του λόφου των Νυμφών, που βρίσκεται απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου, σε ........

ειδική αίθουσα που διαμόρφωσε, αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία του Αστεροσκοπείου και στην εξελικτική του πορεία.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του κτιρίου, το οποίο χρονολογείται από το έτος 1842 και ανεγέρθηκε με δαπάνη του εθνικού μας ευεργέτη Γεώργιου Σίνα. Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο του Αστεροσκοπείου στην ιστορική βιβλιοθήκη, που στεγάζει το κτίριο και οι επισκέπτες θαύμασαν τα παλιά τηλεσκόπια και ρολόγια, που πλέον χρησιμοποιούνται ως εκθέματα προς το κοινό.

Τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή του συμπατριώτη μας αείμνηστου καθηγητή αστροφυσικής Δημητρίου Κωτσάκη, καθώς και του φιλιατρινής καταγωγής κ. Χρήστου Ζερεφού (τέως προέδρου του Αστεροσκοπείου) στην πρόοδο της επιστήμης.
Οι συμπατριώτες μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία πρωτόγνωρη γενική άποψη της νυκτερινής Αθήνας και την φωταγωγημένη φαντασμαγορική θέα του ιερού βράχου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα.

Στην επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, καθώς και πλήθος συμπατριωτών μας (άνω των 80 ατόμων), παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί περιορισμένος αριθμός επισκεπτών (40 άτομα).
Σημειώνεται ότι μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο καθηγητής Φυσικής του University of Dayton Ohio κ. Κωνσταντίνος Βαμβακίδης ομογενής τρίτης γενεάς εξ Αμερικής, μετά της συζύγου του Έλλης, προσκεκλημένος του αντιπροέδρου της Αδελφότητας κ. Στάθη Χαρτάλου.
Μεγάλη έκπληξη περίμενε όλους στο τέλος της βραδιάς όταν ο κ Τσίγγανος έδωσε την δυνατότητα στο κοινό μέσω του τηλεσκοπίου Δωρίδη, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, να παρατηρήσει τον πλανήτη Κρόνο με τους δακτυλίουύς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεσκόπιο αυτό έχει ηλικία 109 χρόνων και διάμετρο 40 εκ. Η απόσταση της γης από τον πλανήτη Κρόνο υπολογίζεται σε 140 εκατομμύρια χιλιόμετρα περίπου. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νικόλαος Βορρές ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κανάρη Τσίγγανο για την ξενάγηση - ενημέρωση και τον παρεκάλεσε, επειδή ενθουσιάστηκαν οι παρευρισκόμενοι, να επαναληφθεί αυτή σε κάποιο άλλο σταθμό του Αστεροσκοπείου.
Δ.Σ

Cinema κάτω από τ' αστρα 2012. Ολόκληρο το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου Φιλιατρών

Κυκλοφόρησε από χθες το απόγευμα όπου και έφτασε στα χέρια μας το πρόγραμμα θερινών προβολών της κινηματογραφικής Λέσχης του μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός" όπως πάντα στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης και φυσικά κάτω από τ' άστρα.
Το πρόγραμμα υπόσχεται στον θεατή ...........

μοναδικά μαγευτικά ταξίδια στον κόσμο της 7ης Τέχνης μέσα από ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα.

Η ταινία που ξεχωρίζει και έχει κάνει τρελή εισπρακτική επιτυχία είναι "Οι Άντρες με τα μαύρα 3" (Men in Black 3).

Οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης θα γίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:45 με τιμή εισιτηρίου πολύ προσαρμοσμένο στην κρίση που διανύουμε μόνο 5 ευρώ.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Το κινηματογραφικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης ξεκινά την Παρασκευή 6 Ιουλίου ωρα 21:45 με την ταινία "Εκεί που χτυπάει η καρδιά μου" [THIS MUST BE THE PLACE ] παραγωγής του 2011 και το είδος της ταινίας είναι Αστυνομικό Δράμα - Θρίλερ.

Την επόμενη Παρασκευή 13 - 16 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία "Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο" [ THE SNOWS OF KILIMANJARO ] Παραγωγής 2011 και το είδος της ταινίας είναι Δραμα.

Από την Παρασκευή 20 - 23 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία "Οι Απόγονοι" [ THE DESCENDANTS ] παραγωγής 2012 και το είδος της ταινίας είναι Επιστημονικής φαντασίας - Θρίλερ.

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη 24 - 26 Ιουλίου θα προβληθεί η παιδική ταινία Γάτος σπιρουνάτος [ PUSS IN BOOTS ] παραγωγής 2011.

Την Παρασκευή 27 - 30 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία THE ARTIST παραγωγής 2011 και το είδος της είναι ταινία εποχής.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Από Τρίτη Μέχρι και Πέμπτη 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου θα προβηθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων Πειρατές παραγωγής 2012

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου θα γίνει Παρουσίαση του βιβλίου: "Το Δώρο του χιονιού" του Βασίλη Κολοβού

Από παρασκευή 3 - 6 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Η Σιδηρά κυρία" [ THE IRON LADY ] παραγωγής 2012 και το είδος της ταινίας είναι Δραματική

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου θα γίνει Παρουσίαση του βιβλίου: ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ...
του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Την Παρασκευή 10 - 13 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Το άλογο του πολέμου" [ War Horse ] παραγωγής 2011 και το είδος της είναι πολεμική και δραματική

Την Παρασκευή 17 - 20 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Οι Άνδρες με τα μαύρα ΙΙΙ" [ Μen in black 3 ] παραγωγής 2012 και το είδος της Επιστημονικής φαντασίας

Από την Τρίτη 21 - Πέμπτη 23 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία "Η εποχή των παγετώνων 4 Ο Χορός των Ηπείρων" [ Ice Age 4 ] παραγωγής 2012

Την Παρασκευή 24 - 27 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" [ MIDNIGHT IN PARIS ] παραγωγής 2011 και το είδος της Αισθηματική κωμωδία


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί η ταινία "Το κορίτσι με το Dragon Tatoo" [ The Girl with the Dragon Tattoo ] παραγωγής 2011 και το είδος της ταινίας είναι Θρίλερ - Δράμα

Εκλογές: Δική μας η επιλογή, δική μας και η ευθύνη!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Εκλογές αύριο, οι πλέον κρίσιμες για τη χώρα, το παρόν και το μέλλον της και, βεβαίως, για τη ζωή των πολιτών, όλων εμάς!
Σκεφτόμουν, λοιπόν, να γράψω δυο κουβέντες για τις αυριανές εκλογές και να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από αυτές, το αποτέλεσμά τους ή τις όποιες συνέπειες αυτού του αποτελέσματος στη ζωή μας.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό, δύο είναι οι κυρίαρχοι πόλοι: Αυτός που εκφράζεται από τη Ν.Δ., με το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που συγκροτήθηκε από δυνάμεις φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές, και αυτός που εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις της Αριστεράς και παλιούς σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
Ποια είναι, όπως όλοι συνομολογούν ανεξαρτήτως .........

πεποιθήσεων, τα δύο επικρατέστερα ενδεχόμενα για τις αυριανές εκλογές, θεωρητικά λαμβάνοντας υπόψη πως δε θα προκύψει από το αποτέλεσμα αυτοδυναμία κάποιου κόμματος;

Βγαίνει πρώτη η Ν.Δ. και, εκ των πραγμάτων, για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα «πρέπει» να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και ίσως με τη ΔΗΜ.ΑΡ. (με γνωστές τις φιλοευρωπαϊκές θέσεις αυτών των κομμάτων για την Ευρώπη και το ευρώ). Τι γίνεται; Και να σχηματιστεί κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει «στα κάγκελα», τις πλατείες, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια την αντιμνημονιακή ρητορική, υψώνει πιο ψηλά τα λάβαρα κατά των δυναστών και των κατοχικών δυνάμεων της Τρόικας. Μπορεί να υπάρξει έτσι κοινωνική ηρεμία και γαλήνη; Όχι! Μπορεί να ανοίξει προοπτική; Ούτε! Υπό τέτοιες συνθήκες μπορεί να είναι βιώσιμη και παραγωγική μία κυβέρνηση; Χλωμό!

Μπορεί, ωστόσο, κάτι να γίνει, λένε όσοι επιθυμούν πρωτιά της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι, τουλάχιστον, έστω και με θυσίες, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ! Πάμε στο δεύτερο ενδεχόμενο, που πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ! Συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και την ανοχή ίσως του ΠΑΣΟΚ, σχηματίζει κυβέρνηση. Και αφού σχηματίζει κυβέρνηση, έρχεται η ώρα της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών για καταγγελία του Μνημονίου! Και το καταγγέλλει! Και δε μας έρχεται η επόμενη δόση! Και δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις! Και αναγκαζόμαστε (όχι, δε μας διώχνουν) να φύγουμε εμείς από το ευρώ και την Ευρώπη, γυρνώντας στο «εθνικό μας νόμισμα», τη δραχμή. Χρεοκοπούμε, δηλαδή! Τι γίνεται τότε; Αν, δε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγγείλει άμεσα το Μνημόνιο (τη δανειακή σύμβαση), η όποια κυβέρνηση έχει σχηματίσει θα πέσει είτε από τις ίδιες τις συνιστώσες του είτε από τη λαϊκή οργή για τον εμπαιγμό και τα προεκλογικά του ψέματα. Από το ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, διαβεβαιώνουν πως καταγγελία του Μνημονίου δε σημαίνει ταυτόχρονα και έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ και πως το δίλημμα είναι: «Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια»!

Τι και ποιους, τελικά, να πιστέψει κανείς και να ψηφίσει; Και στο πρώτο και στο δεύτερο ενδεχόμενο, η πορεία της χώρας και της ζωής μας προδιαγράφεται, εκτιμώ, «ομιχλώδης». Μπορούμε, άραγε, με την ψήφο μας να αποφύγουμε τον εφιάλτη της ολοσχερούς καταστροφής;

Πώς θα μειώσετε τη μηνιαία εισφορά στον ΟΑΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), να μειώσουν το ύψος της μηνιαίας εισφοράς με την υπαγωγή τους σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του νόμου ν.4075/2012, (Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Ασφαλιστικών Φορέων).

Η συγκεκριμένη διάταξη η ισχύς της ........

οποίας λήγει στις 31/12/2014, δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, να υπαχθούν σε κατά μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, εφόσον δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και στην περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, εφόσον καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια.

Η κατάταξη στην κατώτερη κατηγορία αρχίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, από το αμέσως επόμενο μετά την αίτηση δίμηνο και ισχύει για όσο διάστημα ο ασφαλισμένος είναι ενήμερος. Αν ο ασφαλισμένος δεν είναι ενήμερος, επανέρχεται αυτοδικαίως στην κατηγορία στην οποία βρισκόταν πριν την αίτηση.

Ο νόμος ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά η διάταξη δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί, επειδή εκκρεμούσε η έκδοση υπουργικής απόφασης που να ρυθμίζει τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της.

Ήδη, μεγάλος αριθμός ασφαλισμένων έχει απευθυνθεί στα καταστήματα και τους ανταποκριτές του ΟΑΕΕ, ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προς τις υπηρεσίες του Οργανισμού, η υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί από τις 6.6.2012 και έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Στο ίδιο έγγραφο διευκρινίζεται ότι «οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αίτηση, μετά την ημερομηνία της έναρξης ισχύος του νόμου (11.04.2012) και πριν τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία που θα επιλέξουν, όχι από την ημέρα που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση αλλά από το αμέσως επόμενο προς έκδοση δίμηνο της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης».

24h.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.