Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μπορούμε να δούμε ποιος επισκέφτηκε το προφίλ μας;

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο διάφοροι επιτήδειοι να προσπαθούν να διασπείρουν κακόβουλες εφαρμογές και άλλο επικίνδυνο λογαριασμό εξαπατώντας τους χρήστες του Facebook.

Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι οι εφαρμογές και οι δημοσιεύσεις εκείνες που αναφέρουν ότι μπορείς να δεις ποιοι επισκέφθηκαν το προφίλ σου.

Π.χ. «65 άνθρωποι έχουν δει το προφίλ μου αυτή την .............

εβδομάδα. 65 άτομα έχουν δει το προφίλ μου σήμερα. Έλεγξε το δικό σου στο…»

Όπως εξηγεί όμως το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει σε καμία εφαρμογή ή ομάδα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για να εντοπίζει ποιος παρακολουθεί το προφίλ σας (Χρονολόγιο), ούτε για να βλέπει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ποιος και πόσο συχνά έβλεπε ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Επιπλέον εξηγεί ότι αν μια εφαρμογή ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει ο χρήστης να την αναφέρει στη σελίδα «Πληροφορίες» της εφαρμογής πατώντας «Αναφορά εφαρμογής» στο κάτω μέρος της σελίδας ή «Αναφορά» στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας της εφαρμογής.



Ο Ύμνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων [ + Στίχοι ]

Από Αναγνώστη μας στο Facebook



Οι στίχοι του Ύμνου


Κάτι παιδιά με μια Σημαία
τρέξαν να πουν παντού τα νέα
Βγάλανε άσσο απ το μανίκι
πως ο Βαρδάρης φέρνει Νίκη!

Τρία παιδιά απ' την Ελευσίνα
την παρατήσαν τη ρουτίνα
Φέραν στο Σύνταγμα φιρμάνι
χαμός στη Κρήτη και στη Μάνη!

Ξύπνα!...για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Ξεκίνησαν απ τον Περαία
φτάσανε μες τη Καλλιθέα
Στο Φάληρο, στο Περιστέρι,
ξεσηκωμός σ όλα τα μέρη

Μες στο χορό και οι Κυκλάδες
τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες,
της Εφτανήσου τα στολίδια,
Νίκης μηνύματα όλα ίδια...

Ξύπνα!... για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Ξύπνα!.. .για να στολίσουμε
το σπίτι μας το πατρικό
Ξύπνα!...να τραγουδήσουμε
για το ξαστέρωμα στον ουρανό

Τρέξε!...για να γιορτάσουμε
στους δρόμους που άνοιξαν για μας,
Τρέξε!... για να φωνάξουμε,
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"
"Γεια σου Ανεξάρτητη Ελλάς!!!"

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Αν τελικώς η χώρα μας διατηρήσει το μνημόνιο τότε το βέβαιον είναι ότι θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν μάλλον πιο σύγχρονο τρόμο για την αντιμετώπιση των ασθενών. Οι επιταγές της τρόικας αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιβάλουν να υπάρχει για κάθε ασθενή μια ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

Μάλιστα ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς ...........

προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.

Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα.

«Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

iatropedia

«Μάχη» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

«Σύγκρουση» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Σε έρευνα της VPRC για το Kontra Channel, ο.......

ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στη μέτρηση εκλογικής επιρροής με 28,5%.

Ακολουθούν η ΝΔ 26%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΚΚΕ με 5% και στο όριο του 3% η Δημιουργία Ξανά-Δράση. Με 2% οι Οικολόγοι Πράσινοι, 1% ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με 0,5% ο ΛΑΟΣ.

Η ΝΔ κερδίζει στην παράσταση νίκης με 35,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,2%.

Σε δημοσκόπηση της RASS για την Metro Weekend, εμφανίζεται πρώτη η ΝΔ είναι πρώτη με 23,6%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 0,8%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, ενώ το 1,7% επιλέγει άλλο κόμμα.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.

Την εικόνα του «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis, που παρουσίασε ο ΑΝΤ1: Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,2%.

Τρίτο κόμμα συνεχίζει να είναι το ΠΑΣΟΚ με 14,8%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,2%, η ΔΗΜΑΡ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 4,9% και η Δημιουργία Ξανά-Δράση 3%. Εκτός Βουλής μένουν, με βάση τη δημοσκόπηση, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.

Άκυρο το Γ4 ερώτημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

Ακυρώνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το Γ4 ερώτημα των θεμάτων της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μετά την παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που έκανε λόγο για «επιστημονικό λάθος».

«Στο Γ4 ερώτημα παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του. Συγκεκριμένα δεν προσδιορίζεται ότι η ζητούμενη γωνία αναφέρεται στο πρώτο μέγιστο της κινητικής ενέργειας.
Κατόπιν τούτου το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και .........

οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος» αναφέρει το υπουργείο.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή του ότι η βαθμολόγηση των γραπτών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά και για όσους εξετάστηκαν προφορικά (παιδιά με αναπηρία, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κ.λ.π.) στο μάθημα θα ισχύσει η ίδια ρύθμιση.

Συνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ .........

ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.

Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νομιμοποιήση γεωτρήσεων ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
και
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αγρότες της περιοχής μας αλλά και του νομού Μεσσηνίας θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά με τις διεκδικήσεις μας και συγκεκριμένα για τις νομιμοποιήσεις των γεωτρήσεων και τις άδειες χρήσεις νερού.

Ύστερα από πιέσεις των αγροτικών συλλόγων ...........

για απλοποίηση των διαδικασιών της ΚΥΑ 150559/10-06-11 <Διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού> και ύστερα από διαδοχικές τροποποιήσεις με την ΚΥΑ 160143/15-12-11 και τελευταία με την ΚΥΑ 110424 στης 11-04-12 πετύχαμε τα εξής

1)Σαν αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης νερού, πέραν της παλαιάς άδειας ή της πρώτης ηλεκτροδότησης , ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής στην οποία δηλώνεται η έναρξη της λειτουργίας της υδροληψίας.

2) Στο τοπογραφικό γίνεται δεκτό, απόσπασμα χάρτη 1/5000 ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή ψηφιακή απεικόνιση με την ακριβή θέση της υδροληψίας.(Η παλαιά ΚΥΑ απαιτούσε καταγραφή των πηγών υδροληψίας σε απόσταση 200μ.)

3)Καταργείται η χημική ανάλυση σε περίπτωση χρήσης νερού για άρδευση.(Σε περίπτωση που δεν γίνει χημική ανάλυση από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά υποβάθμιση της ΚΥΑ, αφού χάνουμε το στόχο να γνωρίζουμε την ποιότητα του αρδευόμενου νερού.)

4)Καταργείτε η παρ.8 του αρ. 2 που αναφέρει ότι οι ποσότητες νερού δεν μπορούν να ξεπερνούν την άδεια χρήσης που προϋπήρχε την 20-12-2005, ασχέτως δυναμικότητας της υδροληψίας.

5)Παρατάθηκε ο χρόνος υποβολής των αιτήσεων από 31-12-11 σε 15-06-12. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης , το πρόστιμο από 1000ευρώ πήγε σε 200 ευρώ.

6)Το σημαντικότερο για εμάς αίτημα, της συνδρομής για την συμπλήρωση των αιτήσεων των Παραγωγών από της αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ -Ά και ΄Β βαθμού , καθιστά υπευθύνους γεωπόνους των δήμων της περιφέρειας και διευθύνσεων αγροτικής οικονομίας να συνδράμουν ώστε να διεκπεραιωθεί η διαδικασία. Ίδια δυνατότητα δίνεται και στους συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών.

Έτσι η επιλογή ιδιωτικών μελετητικών εταιριών για την υποβολή αιτήσεων που ζητούσαν έως 1200ευρώ γίνεται προαιρετική.

Απομένουν όμως πολλά ακόμα να διεκδικήσουμε.

1) Παράταση μικρού χρονικού διαστήματος αφού η τελευταία τροποποίηση έγινε στις 11-04-12 ενώ η ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε στις 16-05-12.

2) Η απαγορευτική απόφαση από τις τότε Νομαρχίες για μεταφορά νερού άνω των 1500μ, γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Πρόταση μας είναι ότι μπορεί και πρέπει να γίνει εξοικονόμηση νερού όχι όμως διακοπή της άρδευσης. Άρα όρια για μεταφορά θα πρέπει ισχύσουν από δω και πέρα και όχι σε παγιωμένες καταστάσεις χωρίς επέκταση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται όσο και των δικτύων, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

3) Στα αρδευόμενα αγροτεμάχια, αντί για συμβόλαια που ζητιούνται και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν, να ζητείται το Ε9 όπως κατατέθηκε και στην αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ.

4) Οι ποσότητες του νερού όπως αυτές προκύπτουν από την συγκεκριμένη ΚΥΑ , σε πολλές περιπτώσεις είναι εξωπραγματικές, π.χ στις ελιές είναι 600 κυβικά ανά στρέμμα ενώ οι πραγματικές τιμές υπολογίζονται στα 200 κυβικά. Οπότε ομαδικές γεωτρήσεις με ευκολία θα ξεπερνούν τα 100.000κυβικά και θα χρειάζονται περιβαλλοντική μελέτη.

5) Η ανανέωση των αδειών χρήσης νερού κάθε 3 χρόνια πρέπει τουλάχιστον να διπλασιαστεί.

Αγαπητοί συνάδελφοι, καταλαβαίνουμε πλέον όλοι την αναγκαιότητα να οργανωθούμε , τόσο σε αγροτικούς συλλόγους όσο και σε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών.

Παράλληλα καλούμε τους υπόλοιπούς Δήμους του Νόμου μας να δημιουργήσουν ομάδες εργασίας , ώστε να συνδράμουν τους παραγωγούς της περιοχής τους στην εμπρόθεσμη σύνταξη των αιτήσεων ως έχουν νομική υποχρέωση.

Την Ένωση τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών να συνδράμουν από την μεριά τους ως έχουν ηθική υποχρέωση προς τα μέλη τους.

Για την περιοχή της Τριφυλίας , ενημερώνουμε τους παραγωγούς ότι

Στους Γαργαλιάνους αρμόδιο γραφείο είναι στο δημαρχείο.

Στα Φιλιατρά αρμόδιο γραφείο είναι στο Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Φιλιατρών.

Στην Κυπαρισσία αρμόδιο γραφείο είναι στην διεύθυνση αγροτικής οικονομίας.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 28-05-12

Τα ΔΣ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.