Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Παρέταξαν τα τρακτέρ τους οι Αγρότες στην είσοδο της πόλης [ VIDEO ]

Με μαύρες σημαίες σημαίες στα τρακτέρ τους οι αγρότες των Φιλιατρών παράταξαν τα μηχανήματα τους αριστερά και δεξιά του Δρόμου στην βόρεια είσοδο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Από τις 9 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στην είσοδο των Φιλιατρών τα πρώτα τρακτέρ και πολύ γρήγορα ο αριθμός του πολλαπλασιάστηκε στα περίπου 30 τρακτέρ.

Την κινητοποίηση των Αγροτών επισκέφθηκαν τόσο ο........

διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών όσο και ο Διευθυντής της τροχαίας Κυπαρισσίας όπου αμφότεροι έλαβαν την διαβεβαίωση ότι για το διήμερο δεν θα κλείσει ούτε δευτερόλεπτο -είχε ειπωθεί και στην συνέλευση της Πέμπτης- ο δρόμος και πως θα παραμείνουν τα τρακτέρ παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά του Δρόμου θέλοντας απλώς να δείξουν στον κόσμο ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες της Μεσσηνίας.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος σε δήλωση του είπε ότι φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είναι κοροϊδία οι ανακοινώσεις του υπουργού.
Κύρια Αιτήματα είναι το κόστος του το πετρελαίου, του ρεύματος το οποίο δεν μπορεί να γίνει να ποτίζουμε με νυχτερινό ρεύμα.
Ζητάμε έλεγχο κοστολογίου, σε τιμές αγροτικών ειδών και εφοδίων. Όταν το κόστος ανεβαίνει και το εισόδημα του παραγωγού μειώνεται θα φτάσουμε να αφήσουμε ακαλλιέργητα τα θερμοκήπια μας.
Και επανέλαβε ότι για το διήμερο του Αγίου Χαραλάμπους δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στον κόσμο που θα θελήσει να επισκεφθεί το πανηγύρι.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.



Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 8-2-2013 ]

Το ρεπορτάζ του Φιλιατρά News για τις ζημιές στο Χαλάζι παίχτηκε στα δυο πρώτα θέματα του δελτίου Ειδήσεων του BEST TV. Δείτε το.
Για ολόκληρο το ρεπορτάζ πατήστε εδώ.




ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.....



Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!

Με ευλάβεια και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν σήμερα και αύριο τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο.

Οι θρησκευτικές ......

τελετές ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6μμ, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων ΜητροπολιτώνΧαλκίδος Χρυσοστόμου και Κορίνθου Διονυσίου, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση.

Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά, μετά την Απόλυση, θα δοθεί δεξίωση προς όλους, επισήμους και πολίτες, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές, για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους.

Παράλληλα, στα Φιλιατρά λειτουργεί από τις προηγούμενες μέρες εμποροπανήγυρη όπου οι επισκέπτες κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές, ενώ δεν παραλείπουν να απολαύσουν ένα μεζέ κι ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί στα σουβλατζίδικα που λειτουργούν.
Βεβαίως, οι καφετέριες και οι ταβέρνες - εστιατόρια των Φιλιατρών προσφέρονται για χαλάρωση με καφέ ή φαγητό, ενώ τα μπαράκια έχουν ετοιμάσειevents για το διήμερο!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

ΕΟΠΥΥ: Πως θα παίρνουν τα αναλώσιμα οι διαβητικοί από 1η Μαρτίου

Με ένα παραπεμπτικό γιατρού και με την καταβολή μόνο της προβλεπόμενης συμμετοχής θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται...τα αναλώσιμά τους οι διαβητικοί, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα από 1ης Μαρτίου η χορήγηση των αναλώσιμων .......

υγειονομικών υλικών του Διαβήτη θα γίνεται με αναγραφή σε παραπεμπτικό. Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη, όπως πριν, από τα συμβεβλημένα από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία και εταιρείες, πληρώνοντας μόνο την προβλεπόμενη από την νομοθεσία συμμετοχή του και όχι την καταβολή του συνόλου της αξίας αναλώσιμων υλικών και στην συνέχεια την είσπραξη του ποσού που κατέβαλε από τις υπηρεσίες παροχών υγείας, στις περιπτώσεις που εκδίδονταν παραπεμπτικά από πιστοποιημένους ιατρούς.

Η συνταγογράφηση θα γίνεται από όλους τους ιατρούς σχετικής ειδικότητας σε ιατρικές γνωματεύσεις, διατακτικές ή σε παραπεμπτικά.

BEST TV

Πρόσκληση ΝΗΛΕΑ σε ελαιουργικές επιχειρήσεις

Ως ομάδα παραγωγών, ύστερα απο έναν μακρύ κύκλο εσωτερικής διαβούλευσης, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε ελαιουργικές επιχειρήσεις, συνεταιριστικές αλλά και ιδιωτικές της Δυτικής Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος λόγω οικονομίας κλίμακας θα μπορεί να διαχειριστεί ποιο αποτελεσματικά τις τύχες μας απ΄ότι μπορεί ο καθένας μας μόνος του.
Εκτίμησή μας είναι ότι οι συνθήκες επιβάλλουν ο καθένας μας .......

να κάνει την υπέρβασή του ξεπερνώντας αυτά που πιθανόν να μας χωρίζουν και να αντιληφθεί ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον αρκεί να δείξουμε ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και εξωστρέφεια.
Απο την πλευρά μας έχουμε πλήρη επίγνωση τόσο για τις δυσκολίες του εγχειρήματος όσο και για την αναγκαιότητά του. Η πρώτη συνάντηση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Δ/Κ Χώρας τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 19:30 θα έχει ως θέμα την εκτίμηση για την ανταπόκριση απο την πλευρά των ελαιουργικών επιχειρήσεων, και την κατάθεση απόψεων για τους σκοπούς και τους στόχους του υπο σύσταση φορέα.

Σημ. 1. Επισυνάπτεται η πρόσκληση προς τις ελαιουργικές επιχειρήσεις
Σημ. 2 Προσκεκλημένος στη συνάντηση είναι κάθε εμπλεκόμενος με το ελαιόλαδο (ελαιοπαραγωγός τυποποιητής ελαιοτριβέας κτλ) ανεξάρτητα αν λάβει πρόσκληση ή όχι

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΝΗΛΕΑ

Ακολουθεί η Πρόσκληση

Μπορείτε να την διαβάσετε άνετα πατώντας εδώ.



«Ένας για όλους, όλοι για έναν!...»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί θυμήθηκα το περιβόητο σλόγκαν των τριών – που, τελικά, ήταν τέσσερις – «σωματοφυλάκων» από το γνωστό έργο του Γάλλου Αλεξάνδρου Δουμά (πατρός)…

Ο συνειρμός οφείλεται στη γενέτειρά μου Κατερίνη (στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσα), στις τέσσερις βουλευτικές έδρες που διαθέτει ο Νομός Πιερίας και στον ξεσηκωμό λαού και τοπικών αρχόντων κόντρα στα διόδια του Αιγινίου!
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που με το γνωστό ........

bonus των 50 εδρών επέτρεψαν στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα» Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση με τη σύμπραξη του «Νέου» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και τη «Νεοσύστατη» ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, οι τέσσερις έδρες του Νομού Πιερίας κατακτήθηκαν από τη «Νέα» Ν.Δ.
Άλλες εποχές η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε άλλες υπήρχε «μοιρασιά» των εδρών ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα που έγραψαν την ιστορία της «μεταπολιτευτικής» Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1974…

Βλέπω στις φωτογραφίες γνωστά και άγνωστα πρόσωπα στις δυναμικές διαδηλώσεις στα διόδια Αιγινίου, αλλά ΔΕΝ έχω δει μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ από τα γνωστά μου πρόσωπα που ανήκουν στους τέσσερις εκλεγμένους βουλευτές του Νομού Πιερίας…
Δεν θα ειρωνευτώ, ούτε θα κάνω σκωπτικό σχόλιο, αλλά ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν τον λαό της περιοχής τους στην Κεντρική Κυβέρνηση που εδρεύει στην Αθήνα (παρά το γνωστό «ψέμα»… «Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα!...»).
Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά δανειζόμενος συμπεριφορές περασμένων ετών, θα τολμούσα να πω ότι εάν οι τέσσερις έδρες ήταν μοιρασμένες όπως σε άλλες εποχές, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (κάποτε ΠΑΣΟΚ και κάποτε Ν.Δ.) θα πρωτοστατούσαν σε παρόμοιες «λαϊκές διαμαρτυρίες» ενάντια στις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας…

Επί του προκειμένου, όμως, και να μην ήταν και οι τέσσερις τωρινοί βουλευτές, όπως συμβαίνει να είναι, Νεοδημοκράτες, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που υπάρχει για τη «σωτηρία» μας η συγκυβέρνηση «Νέας» Ν.Δ. και «Νέου» ΠΑΣΟΚ, ποιος θα αποτελούσε «εξουσία» και ποιος «αντιπολίτευση»;
Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά, Άθως, Πόρθος και Άραμις τελικά ήταν τέσσερις με τη συμμετοχή του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν»… ΟΛΟΙ υπέρ του βασιλέως, που ήταν τότε η Κεντρική Εξουσία…

Στην περίπτωση των διοδίων του Αιγινίου και των διαμαρτυριών του λαού, με πληροφορούν φίλοι ότι ψάχνουν, αλλά δεν βλέπουν τους βουλευτές να συμμετέχουν ως συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού της Πιερίας!…
Εγώ καθώς ΔΕΝ ψηφίζω στη γενέτειρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ έχω δικαίωμα να επικρίνω τους τέσσερις βουλευτές και τη συμπεριφορά τους!...

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Σε απόγνωση και δίχως αποζημίωση οι αγρότες…


Σε απόγνωση είναι οι παραγωγοί τις Τριφυλίας που είδαν τα........

θερμοκήπια και τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από την προχθεσινή δυνατή χαλαζόπτωση και, όπως είναι σήμερα ο Κανονισμός των ΠΣΕΑ, μένουν χωρίς αποζημίωση!

Χθες, μετρώντας τις πληγές, αναδείχθηκε το μέγεθος της καταστροφής, η οποία για τις υπαίθριες καλλιέργειες είναι ολοσχερής, ενώ τεραστίων διαστάσεων στα θερμοκήπια.

Ήταν τέτοια η ένταση της χαλαζόπτωσης και τόσο μεγάλο και ακανόνιστο το μέγεθος του χαλαζιού, πρωτοφανές για την περιοχή, που κατάστρεψε θερμοκήπια τα οποία ήταν γυάλινα – είχαν διάφανα τζάμια – και έσπασαν, ενώ γεμάτα τρύπες διαφόρων μεγεθών έχουν τα νάιλον των υπολοίπων. Το, δε, κόστος αντικατάστασης των υλικών κάλυψης είναι τεράστιο και ανέρχεται τουλάχιστον σε 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Οι φοιτητές βγήκαν στο δρόμο


Παρά τη βροχή, οι φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου, πραγματοποιώντας ακολούθως πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά και απορρόφηση του τμήματός τους από το αντίστοιχο της Πάτρας, καθώς και για τη γενικότερη εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ την παραμονή στην Καλαμάτα του Τμήματος Λογοθεραπείας του Α-ΤΕΙ. Ανακοινώσεις απο τη Διοίκηση και το διδακτικό προσωπικό. Διαμαρτυρία και αίτημα στήριξης απο την Τοπική κοινωνία και τους σπουδαστές.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά που παρά τη μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού κατάφερε το μέγιστο για την Ελλάδα. Έτσι την επταετία 2014-2020 περί τα 18,5 δισ. ευρώ συνολικά θα εισρεύσουν στην Ελλάδα, αρκεί να μπορεσει να τα απορροφήσει!
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ σήμερα οι αγρότες της Τριφυλίας με συγκέντρωση στα Φιλιατρά στις 9 π.μ. Ψήφισμα με τα αιτήματα απο τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών.
38 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ σε Μεσσηνία-Λακωνία και Κορινθία σε ευρεία αστυνομική επιχείριση.
ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ βρήκε σε Τροχαίο 18χρονος στα Φιλιατρά.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Καλαμάτας, τονίζοντας οτι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και συνετή διαχείριση των οικονομικών.
ΑΥΞΗΤΙΚΑ δρα η γρίπη στην Ελλάδα διαπιστώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!