Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μυστική συμφωνία Σαμαρά - Αβραμόπουλου για την υπαρχηγία της ΝΔ;

Σαμαράς-Αβραμόπουλος συμφώνησαν ότι ο δεύτερος θα καταλάβει θέση αντιπροέδρου στη ΝΔ υποστηρίζουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κύκλοι που πρόσκεινται στην κυρία Μπακογιάννη. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ανάλογη πρόταση στην κυρία Μπακογιάννη.

Η τελευταία απάντησε στον κ. Αβραμόπουλο «Δημήτρη σε θέλω μαζί μου», χωρίς όμως να συμφωνήσει ούτε στο θέμα της υπαρχηγίας, ούτε στη διατύπωση μιας κοινής διακήρυξη αρχών, αίτημα που επίσης έθεσε ο κύριος Αβραμόπουλος. Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς συναίνεσε στα αιτήματα Αβραμόπουλου -τόσο για την αντιπροεδρία όσο και την κοινή διακήρυξη (δημοσιεύεται στη συνέχεια)- που σε αντάλλαγμα υποστήριξε σήμερα δημοσίως την υποψηφιότητα Σαμαρά.

Η πλευρά Σαμαρά αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε μυστικής συμφωνίας, επικαλούμενη .......

μάλιστα τη σημερινή δήλωση Αβραμόπουλου, που αρχίζει με τη φράση: «Η επιλογή του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει να κάνει -και δεν πρέπει να έχει να κάνει- με προσωπικά συναισθήματα ή με παζάρια». Οι προσκείμενοι στην κυρία Μπακογιάννη αντιτείνουν ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική βάση συμφωνίας ανάμεσα στους δύο άνδρες, των οποίων οι θέσεις απέχουν παρασάγγας σε μια σειρά κρίσιμα θέματα, όπως το μακεδονικό. Δεν δόθηκε εξήγηση στο Tvxs γιατί η κυρία Μπακογιάννη απέρριψε την πρόταση υπαρχηγίας του κ. Αβραμόπουλου.

Απομένει να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις των σημερινών εξελίξεων στην κούρσα της διαδοχής που μετατρέπεται σταδιακά σε ένα είδος ντέρμπι, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί σε άγνωστο γήπεδο, με απρόβλεπτο αριθμό θεατών και αποτέλεσμα. Κύκλοι που δεν διάκεινται ευνοϊκά στον κ. Αβραμόπουλο λένε ότι «ο Δημήτρης δεν κουβαλάει μαζί του ψηφους αλλά μόνο κάμερες», όμως πέρα από την αριθμητική των ψήφων υπάρχει και η πολιτική δυναμική που ασφαλώς δημιουργεί η προσχώρηση του πρώην υπουργού στο στρατόπεδο Σαμαρά.

Για την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος, βασικό πρόβλημα παραμένει το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο και ποιο θα είναι το εκλογικό σώμα, και σε αυτό το σημείο υποφέρουν όλες οι σχετικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται. Εκτιμάται πάντως ότι, αν ο αριθμός των ψηφοφόρων παραμένει μικρός (κοντά στις 100 χιλιάδες), ο κ. Σαμαράς έχει την υπεροχή, καθώς κατάφερε ήδη να συσπειρώσει τον σκληρό νεοδημοκρατικό πυρήνα που υιοθετεί «πατριωτικές» θέσεις και εξακολουθεί να θεωρεί την οικογένεια Μητσοτάκη «ξένο σώμα». Οσο αυξάνονται οι ψηφοφόροι αυξάνονται και οι τύχες της κυρίας Μπακογιάννη, που υποστηρίζεται περισσότερο από νεότερους σε ηλικία και γυναίκες ψηφοφόρους της ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίαστηκε χθες στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη ένα μικρό αλλά αξιοσημείωτο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ αντιδρούσε στην υποψηφιότητα Μπακογιάννη επειδή είναι γυναίκα. Το ποσοστό αυτό θεωρείται ότι εκφράζει τον σκληρό νεοδημοκρατικό πυρήνα μεγάλων σε ηλικία και συνταξιούχων που υποστηρίζουν Σαμαρά. Παραμένει άγνωστο αν και σε τι ποσοστό νέοι και γυναίκες θα προσέλθουν στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου.

Η κοινή διακήρυξη αρχών Σαμαρά-Αβραμόπουλου για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας:

I. Δ Ε Σ Μ Ε Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε

1. Για την εξασφάλιση της ενότητας της παράταξης και της εσωτερικής συνοχής της, προκειμένου όχι μόνο να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά η αρνητική συγκυρία, όπως διαμορφώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά και να δημιουργηθεί στους πολίτες που μας στηρίζουν και στον κόσμο γενικότερα, αίσθημα αισιοδοξίας, προοπτικής, ταχύτατης και δυναμικής ανάκαμψης.

2. Η ευθύνη αυτή βαρύνει ακόμη περισσότερο τα στελέχη τα οποία, από την πολιτική τους διαδρομή, το έργο τους στους κυβερνητικούς τομείς ευθύνης που ανέλαβαν και την παρουσία τους στην κοινωνία γενικότερα, κατεγράφησαν στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και οπαδών μας, ως οι πλέον κατάλληλοι για τη διασφάλιση της ενότητας και τη δημιουργία της προοπτικής επανόδου μας στην πολιτική πρωτοκαθεδρία της χώρας. Με νέες αρχές, ιδέες και πολιτικές, προσαρμοσμένες στη νέα πραγματικότητα, στο πλαίσιο της ριζοσπαστικής, φιλελεύθερης και δημοκρατικής ιδεολογίας, που είναι ο ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας μεταπολιτευτικά.

II. Ε Γ Γ Υ Ο Μ Α Σ Τ Ε

3. Τη συντεταγμένη και διάφανη διαδικασία ανάδειξης στο μέλλον της ηγεσίας από την ευρύτερη κοινωνική βάση της παράταξης.

4. Τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή των καταστατικών πλαισίων, που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ενότητα, συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα στην λειτουργία του κόμματος, στην κοινοβουλευτική του δράση και στην αναβαθμισμένη και ενεργή παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην ελληνική κοινωνία, στην Ευρώπη και στον κόσμο.


5. Την ανάδειξη ενδυναμωμένης της ιδεολογίας της παράταξης και της λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με βάση την ιδρυτική πράξη του κόμματός μας το 1974, όπως αυτές διαμορφώνονται στα νέα κοινωνικοπολιτικά και διεθνή δεδομένα, με γνώμονα τον Άνθρωπο και την Κοινωνική Συνοχή, με στόχο τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής και σύγχρονης Κεντροδεξιάς.

III. Π Ρ Ο Ω Θ Ο Υ Μ Ε

6. Την προσαρμογή των Πολιτικών και Αρχών μας στα νέα δεδομένα στο διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τονίζοντας την βαθειά πίστη της παράταξής μας στην Ελεύθερη Δημοκρατική Οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κατοχύρωση των εθνικών δικαίων της χώρας, την προάσπιση των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα πλαίσια μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αξιοποιώντας πλήρως και εποικοδομητικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέχρι τη δημιουργία συνθηκών επανάκτησης της εξουσίας.

7. Την δημιουργία του πρώτου ουσιαστικά στην Ελλάδα αστικού Κόμματος Αρχών, που διεκδικεί την Διακυβέρνηση της Χώρας, χωρίς νεποτισμό, πολιτικά κληρονομικά δικαιώματα, αδιαφανείς διαδικασίες, προσωπικούς μηχανισμούς και αποφάσεις ερήμην της βάσης. Με άλλα λόγια, ανοιχτό Κόμμα.

8. Την κοινή πεποίθησή μας, ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που πρόσκεινται στην ιδεολογία και τις Αρχές της Παράταξης. Για το λόγο αυτό, θα αποκαταστήσουμε από την επόμενη της εκλογής, πλήρη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες αποφάσεις της Παράταξης που θα οδηγήσουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση της χώρας.

IV. Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ο Υ Μ Ε

9. Αμέσως μετά την Εκλογή Προέδρου και μέχρι το Πάσχα 2010, θα συγκληθεί Τακτικό Συνέδριο το οποίο:

α. Θα εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές
β. Θα διαμορφώσει τις θέσεις του Κόμματος:
- για το νέο Εκλογικό Νόμο,
- τη Διαφάνεια στην Πολιτική και στο Πολιτικό Χρήμα,
- τη διεύρυνση της Παράταξης ώστε να επαναπατριστούν όλοι οι πολίτες, οι οποίοι στις πρόσφατες εκλογές στράφηκαν, είτε προς την ακροδεξιά, είτε προς την κεντροαριστερά.

γ. Θα διαμορφώσει επίσης τις θέσεις που αφορούν:

- τη σχέση της εκτελεστικής εξουσίας με τα ΜΜΕ,
- τα μεγάλα εθνικά θέματα,
- τα θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας,
- τα θέματα Ασφάλειας και Καθημερινότητας,
- τα κοινωνικά θέματα και την κοινωνική συνοχή.

10. Το σύνολο των κοινών μας αυτών πρωτοβουλιών και αμοιβαίων δεσμεύσεων, στα πλαίσια των κοινά αποδεκτών Αρχών μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα προσδώσει την απαιτούμενη δυναμική, αποφασιστικότητα και προοπτική στην Παράταξή μας, ώστε σε κλίμα ενότητας, συλλογικότητας και ευθύνης να βρεθεί αυτή και πάλι στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων και να αναλάβει την Ευθύνη να βγάλει τη Χώρα από το τέλμα της οικονομικής κρίσης και των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων.

11. Τελικά αναλαμβάνουμε την Ευθύνη και δεσμευόμαστε με τις κοινές μας προσπάθειες, να ξαναδώσουμε στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη το κύρος, την αξιοπιστία και την προοπτική που δικαιούται για τους Αγώνες της και τη μεγάλη συμβολή της στη Σύγχρονη Ιστορία της Χώρας.

Πηγή: TVXS

Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, «Ραδιοτηλεόραση» και «ΕΡΤ Ψηφιακή», από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2009.

Η απεργία εκφράζει τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει για αύριο το πανελλαδικό συντονιστικό συμβούλιο των συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνου.

Τα αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνουν, μεταξύ ......

άλλων, την αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων και την άμεση σύναψη συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου, με δεδομένο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πηγή: TVXS

Η Απόφαση των ασφαλιστικών Μέτρων για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Εκδόθηκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε τις προηγούμενες μερες το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μαζί με επιχειρηματίες εξαγωγείς.
Το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των λιμενεργατών.

Η απόφαση εχει ως εξής: ............


“ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ” έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΛΠ, κατά την εκδίκαση της αγωγής, που είχε ασκήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από κοινού με εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του.

Το δικαστήριο έκανε εν όλω δεκτή την αγωγή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ενώ όρισε χρηματική ποινή 4.000 ευρώ για κάθε ημέρα τυχόν συνέχισης της απεργίας, σε βάρος των συνδικαλιστικών φορέων των απεργών.
Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να προστατεύσει την οικονομική και εξαγωγική δραστηριότητα της περιοχής μας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος δήλωσε «ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μέσω της αγωγής στόχευε την προστασία των μικρομεσαίων εξαγωγέων-μελών του, αλλά και των μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Μεσσηνίας, οικογενειακού ως επί το πλείστον χαρακτήρα, και μέσω αυτών της τοπικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δεν αξιολογεί τη στάση των απεργών, ούτε αντιπαρατίθεται σ’ αυτή. Απλά προσπαθεί να εξασφαλίσει το άνοιγμα του λιμανιού, ώστε οι παραγωγοί και οι εξαγωγείς να μην απωλέσουν πολύτιμες αγορές, που είναι πολύ δύσκολο και δαπανηρό να υποκατασταθούν με άλλες, στο σημερινό εξοντωτικό-ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον».

Υποβολή αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών ΑμεΑ‏

Από 1 Νοεμβρίου 2008 έως 10 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους υποψήφιους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνει η υποβολή αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών με αναπηρία για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση.

Σημειώνεται πως οι υποψηφιότητες αφορούν στα 6 προπτυχιακά ..........
www.eap.gr


Πηγή: http://i-diadromi.blogspot.com/2009/11/blog-post_2014.html

Επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Επίκαιρη ερώτηση στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε η βουλευτής τπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου και στην οποία θέτει αρκετά θέματα που απασχολούν τους αγρότες.

Η ερώτηση που κατέθεσε η Κα Γιαννακοπούλου έχει ως εξής:

Η ελληνική γεωργία βρίσκεται σήμερα μπροστά σε καθοριστικής σημασίας εξελίξεις, οι οποίες απαιτούν θεσμικό, διαρθρωτικό, περιφερειακό και κλαδικό προσανατολισμό της αγροτικής μας πολιτικής.
Η αγροτική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα κρίνει κατά ένα μεγάλο βαθμό την προοπτική του μέλλοντος μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, αφού ο αγροτικός τομέας απασχολεί, άμεσα, το 11% και, έμμεσα, πάνω από το μισό πληθυσμό της χώρας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Ν. Μεσσηνίας είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Βάσει των παραπάνω, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας .........

διατυπώνει σειρά αιτημάτων, όπως το μητρώο αγροτών, το ζήτημα των επιδοτήσεων σε σχέση με τη νέα ΚΑΠ, η διαμόρφωση αναπτυξιακών προγραμμάτων εναρμονισμένων με τις τρέχουσες κλιματικές αλλαγές, οι βιολογικές καλλιέργειες, η εθνική πολιτική για τα μεταλλαγμένα προϊόντα και οι αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων τρίτων χωρών, είναι ζωτικής σημασίας θέματα για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι το αυξημένο κόστος παραγωγής καθιστά αδύνατο τον ανταγωνισμό με τους παραγωγούς άλλων χωρών το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο λόγω της απαράδεκτα κερδοσκοπικής πολιτικής των μεσαζόντων, η οποία συνεχώς μεγαλώνει το άνοιγμα της ψαλίδας από την τιμή του προϊόντος στο χωράφι από εκείνη στο ράφι.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η Υπουργός

1. Τι πρόκειται να πράξει άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου η Κυβέρνηση προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου, να δοθεί νέα ώθηση στον αγροτικό τομέα και να αναπτυχθούν βιώσιμα οι παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και της Μεσσηνίας ειδικότερα;


Αθήνα, 10.11.2009

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση Δράκου με φορείς του Υπουργείου υγείας για την νέα γρίπη και τους εμβολιασμούς

Σε Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης με την Υπουργό Υγείας Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου της Υφυπουργού κας Φόφης Γεννηματά και φορείς της Α/θμιας και Β/θμιας Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΚΕ & ΕΝΑΕ, από την επιστημονική κοινότητα και τους εκπροσώπους των φορέων, συμμετείχε χθές ο Νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Κος Δημήτρης Δράκος.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν να δοθεί ένα καινούργιο πρόγραμμα το οποίο καταρτίστηκε στην βάση νέων δεδομένων για τον εμβολιασμό και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης.
Στην σημερινή συνάντηση με τους Δημοσιογράφους ο Κος Δράκος αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε χθες, η Υπουργός και η Υφυπουργός του .........

Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.κ. Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά, είχε καλέσει ευρύτατη σύσκεψη από Υφυπουργούς, από εκπροσώπους της Α/θμιας και Β/θμιας Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΚΕ & ΕΝΑΕ, από την επιστημονική κοινότητα και τους εκπροσώπους των φορέων, από τους παράγοντες των δομών υγείας όλων των επιπέδων, προκειμένου να μας δοθεί το καινούργιο πρόγραμμα, έτσι όπως προσαρμόστηκε επί τη βάση κάποιων καινούργιων δεδομένων, για τον εμβολιασμό και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Ξεκινάει άμεσα από τις 10/11 ο εμβολιασμός, πρώτα των υγειονομικών, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που θα ασχοληθούν με την υπόθεση της αντιμετώπισης του φαινομένου της πανδημίας της γρίπης, καθώς επίσης και δε δεύτερο άμεσα στάδιο, θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός όλων των ατόμων υψηλού κινδύνου και υψηλής προτεραιότητας, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της επερχόμενης και αναμενόμενης επέλασης του ιού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επέλαση αυτή θα είναι ηπιοτάτη και μετριοπαθής για την χώρα μας, έτσι τουλάχιστον εξελίσσεται, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις προσεγγίσεις που έκαναν παράγοντες των επιστημονικών φορέων, επιφορτισμένοι με τα ζητήματα αυτά, δεν αποκλείεται να έχουμε και μια ένταση της εκδήλωσης του φαινομένου. Για αυτήν την ένταση προετοιμαζόμαστε. Γι’αυτό λοιπόν άλλαξε ο πυρήνας της συνολικής αντιμετώπισης του συστήματος του εμβολιασμού.

Μετατίθεται από τις Δνσεις Υγείας των Ν. Αυτοδιοικήσεων, που κατά νόμο ήταν και είναι υπεύθυνες, στις δομές του συστήματος υγείας. Γι’ αυτό λοιπόν οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα από τα Νοσοκομεία και ακολούθως μέσα από τα Κέντρα Υγείας και μετά μέσα από την διαδικασία του ΙΚΑ και όλων των δομών υγείας όλων των επιπέδων. Ακολούθως, και από την 1η Δεκεμβρίου θα εμπλακούν οι Δνσεις των Ν.Α. με τα εμβολιαστικά κέντρα που θα επιλέξουν να ενεργοποιήσουν και που θα αφορά τις ομάδες του υγιούς πληθυσμού, οι οποίες πρέπει να εμβολιαστούν. Πρέπει να σας πω επίσης ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτήν την στιγμή από το οργανωμένο κράτος και τις δομές υγείας, είναι πρώτα απ’ όλα να πειστούν και να εμβολιαστούν οι παράγοντες που ασχολούνται με την υγεία δηλαδή ιατροί, νοσηλευτές κλπ. Στη συνέχεια, θα δοθεί έμφαση στις ομάδες κινδύνου και φυσικά ακολούθως και στους υγιείς.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα όπως μας κατατέθηκαν στην σύσκεψη, επιβάλλεται να γίνει η διαδικασία του εμβολιασμού. Μας είπαν ότι άφοβα πρέπει να προχωρήσουν οι συμπολίτες μας προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένου ότι αυτά τα οποία έχουν ως στάνταρντς αυτή τη στιγμή, επί τη βάση των δεδομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας και της επιστημονικής κοινότητας γενικότερα, είναι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι πρέπει να εμβολιαστούν άπαντες, συμβουλευόμενοι φυσικά το γιατρό τους και απευθυνόμενοι κάθε φορά στις σωστές δομές υγείας. Εμείς από την πλευρά μας, ως Ν.Αυτοδιοικήσεις καταθέσαμε στην Υπουργό την βούλησή μας να βοηθήσουμε ανοικτά, συστηματικά και υπεύθυνα, με την εφαρμογή και του καινούργιου προγράμματος το οποίο κατατέθηκε, δώσαμε όμως έμφαση σε τρία πράγματα. Πρώτον να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός μας σε ευαίσθητες και δυσπρόσιτες περιοχές της πατρίδας μας, που οι συνάδελφοί μας έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.

Δεύτερον και ίσως το σημαντικότερο, να υπάρχει ορθολογική κατανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα, επι τη βάση επιστημονικών δεικτών και προτεραιοτήτων και αν θέλετε περιστατικών τα οποία έχουν στην διάθεσή τους οι υγειονομικές αρχές, προκειμένου να μην λείψει σε καμία φάση εμβόλιο από καμία περιοχή της χώρας. Τρίτον, επειδή εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο ισχυρής πανδημίας, να δοθεί έμφαση στην λειτουργία των ΜΕΘ (Μονάδων Εντατικής θεραπείας). Είναι γνωστά τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στα Περιφερειακά Νοσοκομεία και στις δομές υγείας γενικότερα της ελληνικής περιφέρειας και θεωρούμε επιβεβλημένη την προσοχή του όλου συστήματος υγείας σε αυτήν την κατεύθυνση. Αν λάβει υπόψη κανένας ότι είναι περίπου 200 οι ΜΕΘ στη χώρα, αντιλαμβάνεται κανένας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ότι θα απαιτηθούν κλίνες εντατικής θεραπείας για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές.
Πρέπει να σας πω και ένα τέταρτο το οποίο προέκυψε από το γενικότερο κλίμα της συνάντησης και είναι η συστηματική, υπεύθυνη, καθημερινή και πλατιά ενημέρωση του λαού για το ζήτημα αυτό.

Εμείς, εδώ θα επανέλθουμε με την ενημερωτική καμπάνια και ήδη έχει λάβει εντολή και η Δνση Υγείας, την επόμενη εβδομάδα να συνεργαστούμε πάλι με τους Διοικητές, τους Δ/ντές των δομών υγείας για να έχουμε μια οργανωμένη και συστηματική ενημέρωση και πληροφόρηση του κόσμου. Είναι ανάγκη να συμβεί αυτό, διότι υπάρχει μία πρόβλεψη την οποία θα καταθέσω, ότι πιθανότατα, το 20% του πληθυσμού να προσβληθεί από τον ιό».

Συνάντηση Κουσελά με την Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα των αγροτών της Μεσσηνίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή και με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ο κ. Κουσελάς υπέβαλε στην Υπουργό και στον Υφυπουργό την ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγκαία χάραξη εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο, που ο ίδιος μαζί με 55 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν διαμορφώσει, υπογράψει και καταθέσει πέρυσι ως Επερώτηση στη Βουλή.

Επίσης, τους ενημέρωσε για τα σοβαρότατα.....

προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας στη σημερινή συγκυρία, λόγω της κατάρρευσης των τιμών του ελαιόλαδου.

Ο κ. Κουσελάς επικέντρωσε την παρέμβασή του στις ακόλουθες προτάσεις:
- Να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση στους ελαιουργικούς Συνεταιρισμούς και τις Ε.Α.Σ., προκειμένου να διευκολύνουν τους παραγωγούς για να καλύψουν τα έξοδα συγκομιδής και τις αυξημένες ανάγκες τους.
- Να επισπευσθεί η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς .
- Να ζητηθεί από την Ε.Ε. το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης να ξεκινάει από τα 2,5 ευρώ για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και όχι από τα 1,77 ευρώ που είναι σήμερα.
- Να επισπεύσει το Υπουργείο την έγκριση της πρότασης για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό, ώστε να προωθηθεί το ταχύτερο το θέμα στην Ε.Ε.
- Να προκηρυχθούν τα σχέδια βελτίωσης για τους αγρότες
- Να χορηγηθούν στους βιοκαλλιεργητές οι επιδοτήσεις του 2008, που ακόμα εκκρεμούν.
- Να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των τοματοπαραγωγών Μεσσηνίας από το παράσιτο tuta absoluta.

Μετά από εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση, η κ. Μπατζελή διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Κουσελά ότι τα ζητήματα αυτά εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία και με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, που πλήττεται από τη δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Σκανδιναβική ταινία "GREECE SPECIAL" με γυρίσματα στη Μεσσηνία

Η Καλαμάτα θα είναι μία από τις περιοχές, που θα περιλάβει η ταινία “Greece Special” με τεχνική HD, διάρκειας 50 λεπτών, την οποία θα γυρίσει στη Χώρα μας η Σουηδική Εταιρεία FREBERGPRODUTION, εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.
Η ταινία, που θα έχει θέμα το ταξίδι σε συνδυασμό με τα τρόφιμα και τη διατροφή, θα παραχθεί για λογαριασμό Σκανδιναβικών τηλεοπτικών καναλιών, με προοπτική να αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας με τηλεοπτικά κανάλια άλλων 25 χωρών.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε το Επιμελητήριο ........

Μεσσηνίας, καθώς η ταινία συνδέεται και υποστηρίζει στην πράξη τη δική του συνολική προσπάθεια για ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Μεσσηνίας στην ελληνική αγορά και σε δυναμικές αγορές του Εξωτερικού.

Συμμετοχή στην παραγωγή της ταινίας έχει και ο μεγάλος γνωστός εμπορικός οίκος εισαγωγής ελληνικών τροφίμων ποιότητας FONTANA με ιδιοκτήτη τον κυπριακής καταγωγής κ Φρίξο Παπαδόπουλο. Η FONTANA είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας λαδιού και ελιάς στη Σκανδιναβία.

Η ταινία ανταποκρίνεται στη σύγχρονη στροφή του ανεπτυγμένου κόσμου προς τη Μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα ποιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται το λάδι και η ελιά της Καλαμάτας. Από τη παραγωγό εταιρεία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να συμπεριλάβει σε αυτή και πλάνα από το συγκρότημα COSTA NAVARINO της εταιρείας TEMES, που περιβάλλεται από ελαιώνα, καθώς και από το παλιό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου. Ένα τέτοιο ελαιοτριβείο είναι πρωτόγνωρο για το τηλεοπτικό κοινό της Σκανδιναβίας.

Εξάλλου, από τον εκδοτικό οίκο BONIERS θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2010 το βιβλίο της κας Πασχαλίδου για την ελληνική διατροφή, με συνταγές φαγητών, που περιλαμβάνει και τη Μεσσηνία.

Ο υπεύθυνος της Σουηδικής Εταιρείας, κ. Lars Frennessen, έρχεται αύριο στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο των μεσσηνιακών συμφερόντων στις Σκανδιναβικές χώρες κ. Αθανάσιο Ψαρούλη και θα φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Αρτεμισίου

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στη σήραγγα Αρτεμισίου από τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου λόγω έργων και καθαρισμού.

Ειδικότερα από τις 02:30 μέχρι και τις 03:30 θα διακοπεί η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη.

Ανά μισή ώρα θα σταθμεύει το όχημα καθαρισμού στο .......

εσωτερικό πάρκιν της σήραγγας και θα υπάρχει επί 5λεπτο άρση της διακοπής κυκλοφορίας για να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλώσεις που έκανε την Τρίτη, έχοντας δίπλα του τον μεσσήνιο πολιτικό. Συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να πείσουμε όσους έφυγαν να γυρίσουν πίσω, είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Η αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ αρχίζει από τώρα, με τη στήριξη της υποψηφιότητάς μου από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς χαιρετίζοντας τη δήλωση στήριξης.

Η εκλογή αρχηγού δεν έχει να κάνει με ........

προσωπικά συναισθήματα, ξεκίνησε τη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κοινή εμφάνιση των δύο πολιτικών. Ακολούθως πρόσθεσε ότι όσες φορές η ΝΔ ηττήθηκε, ήταν επειδή απομακρύνθηκε από τις αρχές της ή απογοήτευσε με συμπεριφορές αλλαζονικές.

«Πρέπει να αποδείξουμε στους ψηφοφόρους ότι αλλάζουμε» είπε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι μετακινούμενη εκλογική μάζα που πρέπει να την περισυλλέξουμε. «Συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να πείσουμε όσους έφυγαν να γυρίσουν πίσω» είπε.

Παίρνοντας το λόγο ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε τη στήριξη της υποψηφιότητάς του και πρόσθεσε πως στο συνέδριο αποδείχθηκε ότι η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει.

«Είχα υπόψη μου να αρχίσει η αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος μετά την εκλογή προέδρου, αλλά η αμφίπλευρη διεύρυνση αρχίζει από τώρα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ερωτηθείς για τις δικές του προθέσεις, σε περίπτωση β' γύρου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, το μεσημέρι της Τρίτης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον από τους δύο άλλους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ.

«Δεν δίνω δαχτυλίδια. Ο κόσμος δεν είναι πρόβατα» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.

Παράλληλα, επανέλαβε τον ανησυχία του για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ, έτσι όπως διαμορφώνεται το κλίμα πόλωσης στην κούρσα για τη διαδοχή.

Πηγή: in.gr

sesame street

Πιστό στην παράδοση και την geeky καταγωγή της γνήσιας Αμερικανικής κουλτούρας, το Google συνεχίζει τον εορτασμό σημαντικών προσώπων, γεγονότων και γενικά ότι έχει σημαδέψει γενιές ολόκληρες.
Σήμερα είναι η σειρά του Sesame Street, σχεδόν 40 χρόνια μετά από την εμφάνιση του πρώτου show στην τηλεόραση.

Τα γεννέθλια είναι στις 10 Νοεμβρίου ........

αλλά η Google προετοιμάζει από τώρα το έδαφος.
Τα δύο βίντεο που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά αλλά θα βρείτε πολλά περισσότερα στο youtube.com/SesameStreet εννοείται.

Sesame Street is an American educational children's television series and a pioneer of the contemporary educational television standard, combining both education and entertainment. Sesame Street is well known for its Muppets characters created by Jim Henson.
It premiered on November 10, 1969, and is the longest running children's program on US television.
The show is produced in the United States by the non-profit organization Sesame Workshop, formerly known as the Children's Television Workshop (CTW), founded by Joan Ganz Cooney and Ralph Rogers. The show has been running for 40 years.

sesame street 40 χρόνια

sesame street
40 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που προβλήθηκε στην Αμερική η εκπομπή sesame street.

Σε αυτήν την επιτυχημένη εκπομπή που έγινε αγαπητή σε όλο τον κόσμο η Google σήμερα αφιερώνει το λογότυπο της.



Θα αρρωστήσει ένας στους πέντε από τη Νέα Γρίπη στη Μεσσηνία

Ένας στους πέντε περίπου κατοίκους της Μεσσηνίας θα αρρωστήσει από τη νέα γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συγκεκριμένα, ο αριθμός ασθενών από τη νέα γρίπη ηλικίας από 0-19 ετών εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 14.359 άτομα, 20-64 ετών: 19.262, 65 και άνω: 1896, σύνολο: 35.517 άτομα. Επιπλέον, η εκτίμηση του αριθμού που θα νοσηλευτούν κατά ηλικιακή κλίμακα είναι 13, 83 και 96 αντίστοιχα.

Σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα .........

«Ο Κόσμος του Επενδυτή» παρουσίασε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης κατά της νέας γρίπης. Το σχέδιο αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο αφορά στην εκτίμηση για το πόσοι Έλληνες θα αρρωστήσουν από τη νέα γρίπη, πόσοι θα νοσηλευτούν και πόσοι θα χρειαστούν εντατική στη διάρκεια της πανδημίας σε κάθε νομό της χώρας. Και το δεύτερο αφορά στην εκτίμηση για τον αριθμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε κάθε νομό και χρήζουν εμβολιασμού.

Η μέση διάρκεια νοσηλείας στην εντατική θα είναι 14 ημέρες.

Το ήπιο σενάριο

Το δύσκολο αυτό εγχείρημα βασίστηκε σε ορισμένες βασικές παραδοχές, οι οποίες καθορίστηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με βάση τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της νόσου σε άλλες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.
Οι παραδοχές αυτές είναι:

• Η πανδημία θα πλήξει το 20% του πληθυσμού της χώρας.
• Όσον αφορά στην ηλικία, η νόσος θα πλήξει το 40% των νέων ηλικίας 0-19 ετών, το 20% των ενηλίκων 20-64 ετών και μόνο το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών.
• Νοσηλεία στο νοσοκομείο θα χρειαστούν περίπου 2,5 άτομα στα 1.000 που θα αρρωστήσουν.
• Νοσηλεία στην εντατική θα απαιτηθεί για το 15% των ατόμων που θα εισαχθούν στο νοσοκομείο.
• Η μέση διάρκεια νοσηλείας στην εντατική θα είναι 14 ημέρες.
• Η συμπεριφορά της πανδημίας θα είναι παρόμοια με εκείνη που παρατηρήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία.
• Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πιο ήπιο σενάριο από εκείνα που είχαν εξαχθεί από εκτιμήσεις Ελλήνων επιστημόνων πριν από μερικούς μήνες και τα οποία προέβλεπαν ότι η νέα γρίπη θα πλήξει το 30-45% του πληθυσμού. Εξίσου ήπια είναι η εκτίμηση για το ποσοστό των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία στο νοσοκομείο και συνακόλουθα για τον αριθμό των ατόμων που θα έχουν ανάγκη νοσηλείας στην εντατική. Ασφαλώς, μένει να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: Το ελληνικό σύστημα υγείας θα αντέξει την πίεση; Το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο πιεστικό, καθώς το σχέδιο αναφέρει ότι η ζήτηση υπηρεσιών υγείας θα κορυφωθεί περίπου 40 ημέρες μετά την έναρξη του πανδημικού κύματος. Για παράδειγμα, προβλέπεται ότι:
-Την έκτη εβδομάδα του κύματος, μπορεί μέσα σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας η νέα γρίπη να πλήξει το 6-7% του πληθυσμού!
-Από την 36η έως την 41η ημέρα του κύματος, εκτιμάται ότι μπορεί να έχουμε 70-75.000 νέα περιστατικά κάθε μέρα!
-Την 41η ημέρα θα έχουμε την κορύφωση της πανδημίας με περίπου 510.000 συνολικά κρούσματα.
-Όσον αφορά στη νοσηλεία στις εντατικές, η κορύφωση αναμένεται την 46η ημέρα με 370 περιστατικά.

Πηγή: Θάρρος

Μήνυμα αναγνώστη: Τι εξετάσεις κάνουν στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών????

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ; ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΠΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ; ΓΙΑ ΙΩΣΗ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΠΗ Α ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ;

ΟΣΟΙ ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΜE AYTHN THN ΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΡΟΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ;

Γιάννης Σάκουλας



Ημερίδα ενημέρωσης για τις ναρκωτικές ουσίες απο τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής & Επαγγελματικής Ένταξης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει:

"ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 - Ώρα: 19.00
Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Προβολή Ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ ..........


Μαρούκη Ζωή - Ψυχολόγος:
Ενημερωτική παρουσίαση των εξαρτησιογόνων ουσιών και των στατιστικών στοιχείων για τον Ελληνικό πληθυσμό.

Κερασιώτη - Ελένη Ψυχολόγος - (Στέλεχος ΕΚΚΕΕ Ο.ΚΑ.ΝΑ.):
Ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης του ΕΚΚΕΕ Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί που εκπονούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα τις «ναρκωτικές ουσίες» μαζί με τους μαθητές τους.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επιτροπή για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ

Τη σύσταση επιτροπής, για την μελέτη της αναδιάρθρωσης του ΕΛΓΑ και την εξόφληση των χρεών του, ανακοίνωσε στη Βουλή, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Ροντούλης πρότεινε την αύξηση του ποσοστού ζημιάς που καθορίζει την ........

αποζημίωση στην φυτική παραγωγή, τον όσο το δυνατόν, αντικειμενικό υπολογισμό της δυνητικής παραγωγής (με την εκτίμηση να γίνεται από τριμελή επιτροπή παρουσία του παραγωγού) και αποζημίωση των προϊόντων με την τιμή της αγοράς.

Απαντώντας, η κα Μπατζελή, υπογράμμισε πως "πρέπει να αποτελέσει μια πολιτική δέσμευση όλης της Βουλής, ότι ο ΕΛΓΑ δεν πρόκειται και δεν μπορεί να αποζημιώνει εμπορικές τιμές" και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπάρξει συζήτηση και συνεργασία για την υιοθέτηση αντικειμενικών συντελεστών.

Γενικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε την σύσταση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

"Στόχοι μας είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε επιπλέον αίτια και τομείς, έτσι ώστε να αποφευχθεί το γεγονός και το φαινόμενο των κατ’ εξαίρεση, ο προσδιορισμός νέων ή συμπληρωματικών πηγών χρηματοδότησης, αλλά και η εξασφάλιση της αποδοτικότητας και ανταποδοτικότητας του συστήματος" ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Μπατζελή.

Για ποιους ισχύει η απόσυρση των αυτοκινήτων

Τα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης θα καταβληθούν κανονικά για όσα αυτοκίνητα εκδόθηκε η βεβαίωση παραλαβής από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή τα σημεία συλλογής οχημάτων στις 2 Νοεμβρίου 2009 ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ανακοινώνει ότι άμεσα οι εφορίες θα αρχίσουν να καταβάλλουν τα οικονομικά κίνητρα σε όσους απέσυραν τα παλαιά οχήματά τους.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, .......

σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία καταργήθηκε το μέτρο της απόσυρσης, αναφέρονται τα εξής:

«Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στις 2 Νοεμβρίου 2009, καταργήθηκε το μέτρο της απόσυρσης.

Η Πράξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 2 Νοεμβρίου 2009 (ΦΕΚ Α΄ 219) και ισχύει από την ίδια ημερομηνία.

Για όσα αυτοκίνητα εκδόθηκε η βεβαίωση παραλαβής από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή τα σημεία συλλογής οχημάτων την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 2 Νοεμβρίου 2009, τα οικονομικά κίνητρα, που προέβλεπε η προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα καταβληθούν.

Με το νόμο που θα κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα διευκρινίζεται ρητά το ζήτημα αυτό.

Στο μεταξύ, χθες υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων για την απόσυρση. Μετά την υπογραφή της και από τους συναρμόδιους Υπουργούς και την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διαδικασία καταβολής των κινήτρων, σε όσους έκαναν έναρξη της απόσυρσης μέχρι και στις 2 Νοεμβρίου 2009, θα αρχίσει άμεσα».

Πηγή: Ημερησία

ΙΧ: Ερχεται η ιδιωτική απόσυρση???????

Η επόμενη μέρα στην αγορά ΙΧ θέλει τις αντιπροσωπείες να ψάχνουν τρόπο αναθέρμανσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος με την ιδιωτική απόσυρση να είναι το επικρατέστερο σενάριο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, τα στελέχη του αυτοκινήτου εμφανίζονται μουδιασμένα από την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να θέσει εκτός ισχύος το πρόγραμμα της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ.
Η απόφαση αυτή, ανεξάρτητα με το κατά πόσο πλήττει την αγορά ..........

αυτοκινήτου επιχειρηματικά, είναι πέρα για πέρα αναιτιολόγητη και λανθασμένη καθώς, όπως επισημαίνουν η απόσυρση χρηματοδοτούνταν από τα «πράσινα τέλη», τα οποία για αυτό ακριβώς τον λόγο θεσπίστηκαν. Η αύξηση των πωλήσεων των καινούργιων ΙΧ επιφέρει αντίστοιχη αύξηση φορολογικών εσόδων από το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και τον ΦΠΑ 19%.Παραμένουν στην κυκλοφορία τα παλαιάς τεχνολογίας ΙΧ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και για τα χαρακτηριστικά του στόλου μας, που είναι ο πιο γερασμένος στην Ευρώπη. Δεν επέτρεψε σε όσους είχαν προγραμματίσει να αποσύρουν το όχημά τους και για διάφορους λόγους δεν το έκαναν, έχοντας φυσικά στο μυαλό τους τον 3ετή ορίζοντα.Αυτό που προσπαθούν όλοι να προβλέψουν, είναι το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα, καθώς ήλπιζαν ότι η αγορά σε ένα βάθος 3 χρόνων, όση και η διάρκεια της απόσυρσης, θα είχε ομαλοποιηθεί πλήρως. Το μέγεθος της αγοράς έχει φθάσει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 τις 190.000 μονάδες και όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε στις 220.000-230.000 μονάδες, με την προοπτική ισχύος της απόσυρσης.Για αυτόν τον λόγο είχαν κάνει έξτρα παραγγελίες προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση και να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα ΙΧ.

Τα νέα δεδομένα όμως αλλάζουν δραματικά τις εκτιμήσεις και για να προσεγγισθούν αυτοί οι στόχοι, οι αντιπροσωπείες θα πρέπει να προβούν σε γενναίες προσφορές.

Αυτό είναι το σενάριο που αυτήν τη στιγμή «παίζει» στο μυαλό των τμημάτων μάρκετινγκ, καθώς μέσω διάφορων προγραμμάτων προσφορών θα προσπαθήσουν να αναθερμάνουν το χαμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη ενέργεια που πέφτει στο τραπέζι ως επικρατέστερη και... αρκετά πιασάρικη είναι η ιδιωτική απόσυρση, αν και πολλοί είναι εκείνοι που δεν συμφωνούν υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να στηρίξουμε μια κυβέρνηση που μας φέρθηκε τόσο βάναυσα». Η λογική όμως λέει ότι σε παρόμοια αδιέξοδα η ανάγκη γίνεται... φιλοτιμία.

Ετσι, λίαν συντόμως, οι αντιπροσωπείες αναμένεται να τροποποιήσουν το ανακληθέν διαφημιστικό υλικό της κρατικής απόσυρσης με τα προγράμματα ιδιωτικής ή άλλες έξτρα προσφορές, προκειμένου οι στόχοι που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς τουλάχιστον να προσεγγισθούν.

Οσο για τα οφέλη αυτά, θα αντιστοιχούν σε ένα ποσό έκπτωσης ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει το αυτοκίνητο και της ανάγκης που χρήζει η προώθησή του...

Πάντως η Ford Κόνσουλας καθίσταται η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει πρόγραμμα ιδιωτικής απόσυρσης, έπειτα από τη διακοπή της κρατικής. Η εταιρεία αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία ανακύκλωσης ενός παλαιού αυτοκινήτου, με προϋπόθεση αυτό να κινείται και φυσικά ο ενδιαφερόμενος να αγοράσει ΙΧ από εκείνη!

Το οφέλη που προσφέρονται είναι αξιοπρόσεκτα, καθώς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, για το Fiesta προσφέρεται έκπτωση 4.070 ευρώ, για το Focus 4.570 ευρώ και για το S-Max 7.500 ευρώ. Η αντιπροσωπεία της Peugeot είναι η δεύτερη εταιρεία που ανακοίνωσε πρόγραμμα ιδιωτικής απόσυρσης, ενέργεια που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Αξίζει να τονίσουμε ότι πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της κρατικής απόσυρσης, ήδη δύο εταιρείες, η Nissan και η Daihatsu, εφάρμοζαν ιδιωτική απόσυρση με μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: Ημερησία

Διαδικασία ταυτοποίησης Καρτοκινητών. Τι πρέπει να ξέρετε.

Τέρμα στην ανωνυμία των χρηστών καρτοκινητών τηλεφώνων, καθώς από χθες, τυπικά, άρχισε η εφαρμογή της διαδικασίας ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από το νόμο (Ν.3783/2009).
Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στη χώρα μας, όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους, ενώ οι υφιστάμενοι συνδρομητές, που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το καρτοκινητό τους. Σε αντίθετη περίπτωση η σύνδεση θα διακόπτεται.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι η εξής:.....


* Μόνο σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Για τους Ελληνες με δήλωση στοιχείων, προσκόμιση ταυτότητας ή διαβατηρίου, κάρτας SIM ή του 20ψήφιου αριθμού που αναγράφεται σ' αυτήν και υπογραφή δήλωσης Ν. 1599/1986 προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
* Για τους αλλοδαπούς με προσκόμιση εγγράφου ταυτοποίησης, όπως φωτοτυπία της άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.
* Προθεσμία ταυτοποίησης: Εως 30/07/2010.
* Αν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, πρέπει να δηλωθούν και τα δικά του στοιχεία.
* Ανήλικοι: Θα πρέπει για τη διαδικασία να προσέλθουν με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
* Η ταυτοποίηση δεν μπορεί να γίνει τηλεφωνικώς ή ηλεκτρονικά. Μπορεί να γίνει όμως με νόμιμη εξουσιοδότηση.
* Η ταυτοποίηση γίνεται δωρεάν για τον συνδρομητή.
* Η εγγραφή του συνδρομητή στους τηλεφωνικούς καταλόγους είναι προαιρετική.
* Ενας συνδρομητής μπορεί να ταυτοποιήσει όσους αριθμούς χρησιμοποιεί.
* Εταιρικά κινητά: Μπορεί να τα «χρεωθεί» η εταιρεία δίνοντας τα στοιχεία των χρηστών τους.
* Αγορά κάρτας SIM θα γίνεται από τα υφιστάμενα δίκτυα πώλησης, αλλά η ενεργοποίησή της μόνο από εξουσιοδοτημένα καταστήματα.
* Σε περίπτωση μεταβίβασης, αλλαγής στοιχείων κατόχων ή χρηστών της σύνδεσης αλλά και κλοπής ή απώλειας του κινητού, θα πρέπει να ενημερώνονται οι εταιρείες.
* Τα στοιχεία των συνδρομητών θα διατηρούνται από τις εταιρείες έως και έναν χρόνο μετά τη διακοπή της σύνδεσης.

Καρτοκινητά με ονοματεπώνυμο

Στην ουρά για να δώσουν... ονοματεπώνυμο στα καρτοκινητά τους τηλέφωνα θα στηθούν τους επόμενους μήνες εκατομμύρια κάτοχοι καρτών προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, καθώς από σήμερα τίθεται σε ισχύ η διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών, όπως ορίζει ο νόμος 3783/2009.

Ετσι, ως τις 30 Ιουλίου του 2010 θα πρέπει να έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 13,5 εκατομμύρια ..........

καρτοκινητά (που αποτελούν περίπου το 70% του συνόλου των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας), τα οποία υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ενώ όσοι αποκτούν νέο καρτοκινητό, θα μπορούν να το ενεργοποιούν μόνο με τη δήλωση των στοιχείων τους. Στα καρτοκινητά τα οποία δε θα έχουν δηλωθεί ως τις 30 Ιουλίου θα εφαρμόζεται φραγή.

Δεδομένου ότι η ταυτοποίηση θα μπορεί να γίνεται μόνο στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να έχουν αποκτήσει «ονοματεπώνυμο» όλα τα καρτοκινητά ως το τέλος Ιουλίου, σε καθημερινή βάση θα πρέπει να ταυτοποιούνται περίπου 62.800 αριθμοί!

Εκτιμάται ότι, σήμερα, από τις 13,5 εκατομμύρια συνδέσεις καρτοκινητών, ενεργές έστω και για μία φορά υπήρξαν 9 εκατομμύρια, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα καθημερινά δημιουργούνται 10.000-15.000 ευκαιριακές και ανώνυμες συνδέσεις.

Στελέχη της αγοράς, πάντως, εξακολουθούν να εκφράζουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, το οποίο προωθήθηκε για την πάταξη της τρομοκρατίας και άλλων εγκληματικών πράξεων.

Οι ίδιοι εντοπίζουν ενδεχόμενα προβλήματα ιδιαίτερα στην αδυναμία διασταύρωσης των στοιχείων που θα προσκομίσουν οι κάτοχοι των καρτοκινητών στις εταιρείες, στην πιθανή δημιουργία «μαύρης αγοράς» που θα αναπτυχθεί με επίκεντρο τους παράνομους αλλοδαπούς, τον έλεγχο των ανώνυμων καρτοκινητών των τουριστών, στην είσοδο ξένων καρτών SIM από χώρες στις οποίες δεν είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση, στο κόστος του εγχειρήματος που θα καλυφθεί από τις εταιρείες και στο χρόνο ολοκλήρωσής του.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας ταυτοποίησης, οι συνδρομητές καρτοκινητών οφείλουν να προσκομίζουν στα καταστήματα αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα SIM ή τον 20ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω σ' αυτήν και να υπογράφουν μία υπεύθυνη δήλωση.

Αν ο χρήστης είναι διαφορετικός από τον κάτοχο, θα πρέπει να δηλωθούν και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη της σύνδεσης.

Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία της άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού.

Οι κάτοχοι καρτοκινητών θα συνεχίσουν να αγοράζουν τις κάρτες από τα περίπτερα και τα άλλα σημεία πώλησης. Ωστόσο δε θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης καθώς θα πρέπει να τις ενεργοποιούν στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα των εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτός είναι ο χουντονόμος του Δένδια που έκανε παρέα με άλλους (και τον Πάκη Παπάκη) για να καλύψουν τις ανικανότητες τους.


Σε μόνιμες θέσεις του Δημοσίου θα τοποθετηθούν οι αγροφύλακες

Για την τακτοποίηση των αγροφυλάκων σε μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο σε υπηρεσίες παρεμφερείς με τα μέχρι πρότινος καθήκοντά τους, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Κατά τον Σπ.Βούγια, η επαναφορά του θεσμού του αγροφύλακα, με στρατιωτική δομή, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνιστούσε «μεγάλο πολιτικό αναχρονισμό», την ώρα μάλιστα που λειτουργούν παραλλήλως, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας ........

στις τοπικές αυτοδιοικήσεις, αλλά και υπηρεσίες καταστολής (συνοριοφύλακες). Η νέα κυβέρνηση ωστόσο, δεν στρέφεται κατά των ανθρώπων που προσλήφθηκαν, υποστήριξε.

«Οι σημερινοί αγροφύλακες, θα μετατεθούν σε ανάλογες υπηρεσίες, μάλλον σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, οι θέσεις τους δεν αμφισβητούνται, κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αλλά αντιθέτως θα προσαρμοστούν στο ίδιο έργο που κάνουν και σήμερα στις νέες υπηρεσίες τους - χωρίς ένστολη παρουσία, χωρίς να παραμένουν ανενεργοί όπως συνέβαινε σήμερα» υπογράμμισε ο κος Βούγιας.

Από πλευράς του, ο Μ. Κεφαλογιάννης, επικαλούμενος τα στατιστικά στοιχεία της Κρήτης, υποστήριξε αναπτύσσοντας την ερώτησή του, πως «η περιφέρεια έχει την ανάγκη του ένστολου αγροφύλακα για να λύσει τα προβλήματά της. Οι αγροφύλακες δεν θα προσφέρουν καμία υπηρεσία με το να γίνουν γραμματείς».

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, στο Ιόνιο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε αύριο.

Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δ. Ελλάδα και στη Θράκη, ενώ παράλληλα θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 - 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με εξάιρεση τη Δ. Μακεδονία όπου η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους ........

15 βαθμούς, από 13 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 21 - 22 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 17 έως 21 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, από 17 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει τοπικά στους 25 - 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι σταδιακά στα ανατολικά τμήματα σε θυελλώδεις.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές - βραδινές ώρες, περιμένουμε αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 - 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν.Ευβοϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί, ενισχυόμεμοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις, ενώ τη νύχτα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές που πιθανόν τοπικά να είναι έντονες και σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 - 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, εξασθενούντες βαθμιαία μετά το μεσημέρι.

Νεκρός 71χρονος σε τροχαίο

Ένας 71χρονος, κάτοικος Περιστερίου Αττικής, έχασε τη ζωή του στο Πανιπέρι Μεσσηνίας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, με κατεύθυνση από Μεσσήνη προς Μελιγαλά, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

Προανάκριση για τα αίτια του .........

ατυχήματος ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος η ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες

Στο νέο ρόλο, την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες, αναφέρθηκε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ, Αστέριου Ροντούλη.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπατζελή επανέλαβε τη θέση του υπουργείου για την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ πάνω σε ..........

βάσεις που να εξασφαλίζουν πλήρως ότι η όλη λειτουργία του συμβιβάζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Στόχος της κυβέρνησης», τόνισε, «είναι η δίκαιη και όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, η επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε επιπλέον αίτια και τομείς, ο προσδιορισμός νέων ή συμπληρωματικών με τον υπάρχοντα μηχανισμό πηγών χρηματοδότησης αλλά και η εξισορρόπηση της ανταποδοτικότητας, που σήμερα δεν εξασφαλίζεται».

Τέλος, η υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σύσταση ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του νέου πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς.

Συναντάται σήμερα η Κατερίνα Μπατζελή με ΑΓΡΟΓΗ, Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, ΠΑΣΕΓΕΣ

Συνάντηση με τους επικεφαλείς της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε και της ΠΑΣΕΓΕΣ θα έχουν σήμερα στις 4 το απόγευμα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η πορεία υλοποίησης και η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στο πλαίσιο .......

του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) με στόχο την έγκαιρη καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων για το 2009 καθώς και ο προγραμματισμός για το 2010.

Επιστρέψαμε.....

Επιστρέψαμε μετα απο την αναγκαστική μας απουσία που έπρεπε να εχουμε την Κυριακή το μεσημέρι.

Οπως σας είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας επισκευθήκαμε κάποιο Site για να βρουμε ένα "μπισκότο" για ένα μας πρόγραμμα και δυστυχώς δεν βγήκαμε καθαροί απο εκεί.
Κολήσαμε ένα Trojan που το άτιμο δεν ενγαινε ΟΥΤΕ χειροκίνητα.
Για το Kaspersky που εχουμε δεν το συζητάμε. Δεν το έδιωχνε με τίποτα. Το έβρισκε αλλα δεν το έβγαζε.

Ετσι αναγκαστήηκαμε να καταφύγουμε στην θλιβερή κίνηση να κάνουμε Format στον υπολογιστή μας.
Πήραμε τα απαραίτητα έγγραφα κλπ αρχεία και σβήσαμε την ύπαρξη του υπολογιστή μας.

Ξαναστήσαμε το λειτουργικό μας, βάλαμε το 90% των προγραμμάτων που είχαμε μέσα, και τωρα ειμαστε πανέτοιμοι να συνεχίσουμε.

Σας ζητάμε συγνώμη για την απουσία μας.

Συνεχίζουμε δυνατά.




-

Μεσσηνιακές Εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2009

Ele10.jpg (884 KB) 8arr10.jpg (215 KB) Foni10.jpg (236 KB)