Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Μήνυση κατα των απεργών στο Λιμάνι του πειραιά απο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Λιμάνι του Πειραιά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Καραμπάτος προέβη, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεσσηνίας, αλλά και όλοι οι επιχειρηματίες της χώρας, παρακολουθούν με αγανάκτηση τα διαδραματιζόμενα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι έχουν και πάλι παραλύσει κάθε οικονομική δραστηριότητα.
Ο οικονομικός αντίκτυπος είναι τεράστιος: .....

Πλήττεται ανεπανόρθωτα η οικονομική δραστηριότητα του επιχειρηματικού κόσμου, που διακινεί προϊόντα μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και τραυματίζεται η συνολική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Διερωτώμεθα πως, είναι δυνατό να παρατηρούμε αμέτοχοι και στην ουσία και να αποδεχόμαστε χωρίς αντιδράσεις να βλάπτεται η οικονομική πρόοδος της χώρας και η διεθνής της αξιοπιστία, από τις παράλογες συνθήκες, που επιβάλλει μια μερίδα εργαζομένων.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας δέχεται από καιρό διαμαρτυρίες, κυρίως εξαγωγέων μεσσηνιακών προϊόντων, με κυρίαρχο τομέα τα τρόφιμα, που αποτελούν εξαιρετικά ευπαθή και ευάλωτα προϊόντα. Οι εξαγωγείς αυτοί μιλούν με απόγνωση για την οικονομική τους καταστροφή, την καταστροφή δηλαδή όχι μόνο των προς εξαγωγή προϊόντων τους, αλλά και των οικονομικών τους σχέσεων με τους οίκους του εξωτερικού, τους οποίους τροφοδοτούσαν κατά παράδοση με μεσσηνιακά προϊόντα. Είναι ευνόητο, ότι οι τελικές συνολικές ζημιές είναι πολλαπλάσιες αυτών που φαίνονται σήμερα και έχουν μακροπρόθεσμο, δυστυχώς, χαρακτήρα.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αποφάσισε, σε συνεργασία με ορισμένες από τις καίρια πληττόμενες εξαγωγικές επιχειρήσεις-μέλη του, να υποβάλει αγωγή κατά των απεργών (δια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων) ενώπιον των Δικαστηρίων του Πειραιά, με αίτημα να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική, όπως είχε άλλωστε κηρυχθεί και πέρυσι και μάλιστα με εφετειακή απόφαση, η αρχική τους απεργία αλλά και κάθε άλλη παρόμοια απεργία με τα ίδια ή με συναφή αιτήματα.

Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί την ικανοποίηση εργασιακών του αιτημάτων, μέσω του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, δεν μπορεί να ασκείται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και μάλιστα σε βάρος του επιχειρηματικού κόσμου χωρίς περίσκεψη και με πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση για τις συνέπειες. Στην παρούσα κατάσταση είναι γεγονός, ότι οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, με το ανυποχώρητο αίτημα της μη ιδιωτικοποίησης τμήματος του λιμανιού, παρά τον σχετικό νόμο, δεν θα οδηγήσουν στη ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών, αλλά στην πλήρη καταβύθιση της οικονομικής δραστηριότητας, που εξαρτάται από το λιμάνι του Πειραιά, με την καταστροφή, εξαγωγικών κυρίως ελληνικών επιχειρήσεων και με την αμαύρωση του ελληνικού εμπορικού ονόματος στο εξωτερικό.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο επιχειρηματικός του κόσμος, τάσσονται, προκειμένου να εξέλθει η χώρα μας από την δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση αντιπαλότητας εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά και Κυβέρνησης, υπέρ ενός ουσιαστικού, ισότιμου και τεκμηριωμένου διαλόγου, δια του οποίου είναι δυνατό να εξευρεθεί μια μόνιμη, αλλά λογική και εφαρμόσιμη, λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα.

η ΑΓΩΓΗ κατ' άρθρο 22 του ν.1264/1982 κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία και ζητάμε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η συνεχιζόμενη απεργία των μελών της Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδος και της πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργανώσεως Εργαζομένων με την επωνυμία "Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ".

Η ΑΓΩΓΗ θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


1 σχόλιο:

  1. Ας μην νομίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά είναι τα κακόμοιρα ανθρωπάκια που δεν έχουν να φάνε, πρόκειται για μιά πάμπλουτη συντεχνία που εκβιάζει για προνόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.