Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αν οι διαλογοι που δημοσιεύει το enikos.gr είναι αληθινοί μιλάμε για απίστευτους υποψήφιους κυβερνήτες...

Το enikos.gr δημοσιεύει μια σειρά διαλόγων ανάμεσα σε πολιτικούς αρχηγούς. Διαλόγους που δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την όλη σοβαρή -όπως λένε- κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο πλέον επικίνδυνος είναι το παιδαρέλι ο Τσίπρας. Ο λαός του έδωσε την δεύτερη θέση στις εκλογές και αντί να το εκμεταλευτεί σωστά, εκείνος έπαιξε και κρυβόταν πίσω από το δάκτυλο του.
Ελεγε έλεγε προεκλογικά αλλά όταν ήρθε .........

η στιγμή της ευθύνης προτίμησε να το παίξει ένα ανώριμο παιδάκι που ήταν όλο λόγια...

Μια υπεύθυνη στάση που τηρήθηκε ήταν του Πάνου Καμμένου που πρότεινε να γίνει κυβέρνηση Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να εφαρμόσει τα 7 σημεία που υποστηρίζει.
Και ενώ Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος θα μπορούσαν να στηρίξουν ακόμα και με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση αριστερή όπως λέει ο Τσίπρας όταν έπεσε η πρόταση του Καμμένου βγήκαν τα αληθινά αισθήματα από Σαμαρά.....

Καμαρώστε Διαλόγους:

Ο διάλογος Τσίπρα-Βενιζέλου

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε έντονη συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Α.Τσίπρας:''Ο λαός αποφάσισε την απομάκρυνση του Μνημονίου και το έδειξε με την ψήφο του. Πήραμε το 17% και 52 έδρες και ζητήσαμε την ψήφο του λαού για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν μας έδωσαν οι πολίτες ψήφο για συγκυβέρνηση. Δεν υπήρξε δυνατότητα για αντιμνημομιακή βουλή, όμως εσείς έχετε 149 βουλευτές. Είπατε ότι μπορείτε να συμφωνήσετε στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για διετή κυβέρνηση. Προχωρείστε λοιπόν. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αναντίστοιχοι με όσα προεκλογικά λέγαμε. Αν προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση, θα την κρίνουμε και θα την ελέγχουμε. Πρέπει όμως να σταματήσετε να δημιουργείτε κλίμα κινδυνολογίας. Δεν μπορείτε να αναπαράγεται ανεύθυνα σενάρια για το ευρώ''.

Ε.Βενιζέλος:''Έχετε αντιφάσεις στην πολιτική σας, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα λέει έξω. Δεν βλέπετε πού έχει φτάσει η ύφεση, πού έχει φτάσει η χώρα; Έχετε ευθύνες. Ευτυχώς βγήκε ο Αλέκος Αλάβάνος και μαθαίνουμε τί υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

Α.Τσίπρας:''Κύριε Βενιζέλο είναι σαφές ότι μιλάτε προεκλογικά. Προχωρείστε ως ''υπεύθυνοι'' που είσαστε, αλλά εσείς ουσιαστικά αυτό που θέλετε είναι να μην υπάρξει στη χώρα αντιπολίτευση''.

Ε.Βενιζέλος:''Εγώ κοιτάω με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία''.

Α.Τσίπρας:''Τώρα μιλάτε για διαπραγμάτευση και μας καλείτε να την κάνουμε μαζί. Εσείς όμως δεν είστε που λέγατε ότι ''τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί''; Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό. Αν ο ελληνικός λαός κέρδισε κάτι, είναι ότι η ψήφος του ήταν καταδικαστική απέναντι στο Μνημόνιο''.


Ο έντονος διάλογος Σαμαρά - Καμμένου

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον προόεδρο της Δημοκρατίας, με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

Π.Καμμένος: Προτείνω κυβέρνηση εθνικού σκοπού με τις επτά προϋποθέσεις που έχω θέσει και να μην μετέχουν σε αυτή ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Ε. Βενιζέλος: Συμφωνώ με όλες τις θέσεις εκτός από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Α. Σαμαράς: Δεν κατάλαβα. Τι προτείνετε δηλαδή κυβέρνηση Καμμένου;

Π.Καμμένος: Όχι, εγώ αυτό που θέλω είναι κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Α. Σαμαράς: Υπάρχει μία ελπίδα να υλοποιήσουμε το "σενάριο β" που καταθέσατε, αλλά εσύ θες να να γίνεις πρωθυπουργός.

Π.Καμμένος: Δεν υπάρχει "σενάριο β"

Α.Σαμαράς (απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας): Σας ζητώ να υπάρξει διευκρίνιση για το θέμα.

Κ.Παπούλιας: Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Δριμεία επίθεση Καμμένου στους πολιτικούς αρχηγούς [ VIDEO ]

«Ο κ. Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός»
Βολές κατά των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά το ναυάγιο της σύσκεψης στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ζήτησε ψήφο ..............

εμπιστοσύνης «ώστε να καταγγείλουμε το μνημόνιο» και υπογράμμισε ότι αυτό μπλοκαρίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι στις προτάσεις του «ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε εκτός από τη καταγγελία του μνημονίου και τη διαγραφή του χρέους ενώ ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. Σαμαράς και Βενιζέλος επέδειξαν αλαζονεία. Δυστυχώς πάμε σε εκλογές».

«Αναφερθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια στα εθνικά θέματα, τα οποία δυστυχώς δεν συζητήθηκαν» είπε ο κ. Καμένος και πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση».



Τσίπρας: Να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση [ VIDEO ]

Να δώσουν οι Έλληνες «στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση» ζήτησε ο κ. Τσίπρας
Να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στις επικείμενες εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να σχηματίσει όπως είπε αριστερή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι επί οχτώ μέρες έθεταν απλώς το εκβιαστικό δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές. «Αντισταθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Σαμαράς και Βενιζέλος πιστοί στις ...........

ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αρνήθηκαν τις προτάσεις μας. Το μόνο που έκαναν ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν το δίλημμα ή μνημόνιο ή εκλογές. Ενδεχομένως με την κρυφή ελπίδα είτε να μας εκβιάσουν να μπούμε στο μνημονιακό μπλοκ, είτε στις νέες εκλογές να φέρουν καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα για τους εαυτούς τους».

«Ο λαός με τη ψήφο του κατέστησε άκυρο το μνημόνιο. Ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη εκλογική δύναμη και μπλόκαρε το σχηματισμό κυβέρνησης που θα συνέχιζε το μνημόνιο», είπε προσθέτοντας ότι «για μερικές χιλιάδες ψήφους βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση έτσι δεν σχηματίσαμε κυβέρνηση αριστεράς».

Όπως εξήγησε, «αμέσως μετά τις εκλογές καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επηρεάσουμε προς θετική κατεύθυνση τις εξελίξεις, να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία».

«Πήραμε με αξιοπρέπεια την απόφαση να μην προδώσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας», τόνισε προσθέτοντας ότι «τα κόμματα του μνημονίου δεν ζητούσαν να αφήσουμε τη χώρα χωρίς ελπίδα, να βάλουμε την υπογραφή μας στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

«Αυτοί που κατεδάφιζαν την κοινωνία ψάχνουν τώρα μια δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης. Απειλούν και τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό», δήλωσε και υπογράμμισε ότι πρέπει «να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση της αριστεράς ώστε να βάλουμε οριστικό τέλος στις πολιτικές που καταστρέφουν τον τόπο».

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτουνού τώρα τι να του πεις; Δεύτερον τον έβγαλαν οι Έλληνες, κοτούλα μας βγήκε. Για να μην πω φραγκόκοτα...
Ελαχιστότατος για την περίσταση. Ενας νέος Σαμαράς με εμμονή για πρωθυπουργία.
TRAGIK!!!



Σαμαράς: Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται [ VIDEO ]

«Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και άκρως προεκλογική ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το ναυάγιο της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές 2012.

«Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται» ...........

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς στην αρχή κιόλας της δήλωσης του προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

«Κάποιοι οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες» σημείωσε. «Θα κάνω ότι μπορώ» επαναλάμβανε συνεχώς ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας έτσι και το στίγμα της προεκλογικής τακτικής του στη νέα αυτή αναμέτρηση.

«Μακάρι να ήθελαν να αλλάξει το μνημόνιο. Έκαναν ήδη ζημιά μόνο με τις απερίσκεπτες δηλώσεις τους. Σκεφτείτε να είχαν τη διακυβέρνηση» είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος εμμέσως σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «έλαβα το μήνυμα σας. Καλώ όλους τους Έλληνες ότι και να ψήφισαν στο παρελθόν να δημιουργήσουμε μέτωπο ελπίδας» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος πριν τις εκλογές είχε προειδοποιήσει για ακυβερνησία.

«Έκανα τα πάντα, κάποιοι δεν άκουσαν και οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια, όμως εμείς δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα», τόνισε.

«Απομονώνεται η χώρα, συνθλίβονται οι πολίτες της. Πρέπει να διασφαλίσουμε παραμονή στο ευρώ και η αλλαγή των όρων του μνημονίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Η ΕΕ καταλαβαίνει πια πως η μονόπλευρη λιτότητα διαλύει την κοινωνία», είπε ο Αντυώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι «δικαιώνεται η πολιτική μας» ενώ επανέλαβε ότι «προτεραιότητα μας είναι να μείνει η χώρα μας στο ευρώ»

«Απέναντι μας έχουμε όσους υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πορεία. Όσους θέλουν ανοχύρωτες τις πόλεις και θέλουν τη διάλυση της αστυνομίας. Από την άλλη, είναι οι δυνάμεις που θέλουν ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε.



Τα «βροντάει» και φεύγει ο Παπούλιας;

Σάλο και εντονότατες συζητήσεις έχουν προκαλέσει στο πολιτικό παρασκήνιο ορισμένες εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς την Κυριακή.

Οπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά .........

που δόθηκαν χθες το βράδυ στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που από το Σύνταγμα είναι ο εγγυητής του πολιτεύματος είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά κυρίως για τα όσα θα ακολουθήσουν αν δεν υπάρξει σταθερή κυβέρνηση σύντομα.

Σε όλες του τις συνομιλίες ο κ. Παπούλιας επισημαίνει με δραματικό τρόπο την ανάγκη να τα βρουν τα πολιτικά κόμματα με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Επικαλείται τις συζητήσεις του με τον κ. Παπαδήμο, το διοικήτη της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και κοινοτικούς αξιωματούχους

Ομως, μια συγκεκριμένη αποστροφή του κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη έχει προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και μεγάλη ανησυχία.

Είπε συγκεκριμένα:

Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Όμως, θέτετε έναν όρο, που από την κουβέντα που είχα με τον κ. Τσίπρα, δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι θα γίνει αποδεκτός, δηλαδή τη συμμετοχή σε μία οικουμενική κυβέρνηση, μία κυβέρνηση στήριξης, όπως λέγαμε, εκ προσωπικοτήτων. Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση που πάρα πολύ καθαρά περιγράφει ο κ. Παπαδήμος, ότι βλέπει ο Ιούνιος να είναι πλέον μήνας της τραγωδίας της Ελλάδος, εμείς δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση. Δηλαδή, θέλω να πω ότι προσωπικά δεν το αντέχω και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.

Θα υποχρεωθώ και εγώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι απόψεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα, και εγώ είμαι συνυπεύθυνος για την κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: «Τι έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν μπόρεσε να τους πείσει να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση, η οποία στο κάτω-κάτω να ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Άφησε τον τόπο να πάει προς την καταστροφή;». Είναι μεγάλο το φορτίο. Δεν μπορώ να το ανεχθώ.


iEfhmerida

Κουβέλης: Δυστυχώς η πρότασή μας απορρίφθηκε [ VIDEO ]

«Δεν υπήρξε συμφωνία ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές»
«Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ώστε η χώρα να αποφύγει τις εκλογές, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης γνωστοποιώντας ότι και στην σημερινή σύσκεψη πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ με συγκριμένο προγραμματικό πλαίσιο και φερέγγυα πρόσωπα που θα διασφάλιζαν την τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν μπήκε στο ..........

τραπέζι της σημερινής σύσκεψης καμιά πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων ενώ επέρριψε ευθύνες στα κόμματα που όπως είπε είχαν εξ αρχής αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές

«Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία, Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή» σημείωσε ο κ. Κουβέλης και είπε ότι επέμενε για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίζει αυτή τη συμφωνία και ήταν άλλωστε και όρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν ετέθη καν στο τραπέζι κυβέρνηση από τεχνοκράτες.

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά.



Βενιζέλος: Προς εκλογές τον Ιούνιο οδεύει η χώρα [ VIDEO ]

«Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές υπό άσχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατάρρευση και της τελευταίας προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές 2012.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «ο λαός μας.........

είπε ότι δεν θέλει εκλογές και ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ», όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιμονή του Φ. Κουβέλη που οδήγησαν σε ναυάγιο.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος πρότεινε να στηρίξουν οι υπόλοιποι μια κυβέρνηση Καμένου. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η εντολή του λαού δεν είναι αυτή. Έκανε λόγο για υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης και θα δει τις σκοπιμότητες των κομμάτων.

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «καλούμε το λαό να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης» επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες στους κυρίους Τσίπρα, Καμμένο και Κουβέλη για την αποτυχία των διερευνητικών επαφών.



«Ναυάγιο» στο Προεδρικό - Πάμε φουλ για εκλογές στις 10 ή 17 Ιουνίου

Ναυάγησαν όπως αναμενόταν οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ξεκινούν οι διαδικασίες για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές στις 10 ή στις 17 Ιουνίου.

Μετά από τη σύσκεψη στο Προεδρικό ..........

Μέγαρο που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, διαπιστώθηκε πλήρες αδιέξοδο στην προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ή προσωπικοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Καμμένος βγαίνοντας πρώτος δήλωσε ότι «προτείναμε και επιμείναμε στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, όμως εκείνοι προτίμησαν κυβέρνηση δανειστών». Αύριο το μεσημέρι, θα υπάρξει νέα συνάντηση των αρχηγών με τον κ. Παπούλια για να οριστεί ο επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέλη της.

Στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός και τα στελέχη τους προετοιμάζονται για τη νέα σκληρή αναμέτρηση. Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ευφορία για τη διεξαγωγή νέων πρόωρων εκλογών και έγιναν προσπάθειες όλες τις προηγούμενες ημέρες ώστε να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το απόγευμα με τους νεοεκλεγμένους βουλευτές του κόμματός του και θα επιχειρήσει να εμψυχώσει την παράταξη, μετά την ήττα που υπέστη στις εκλογές της 6ης Μαίου αλλά και μετά την αποτυχία της προσπάθειάς του να συσπειρώσει την παράταξη σε μια ενιαία Κεντροδεξιά. Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί σκεπτικισμός για τη νέα αναμέτρηση αφού οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση των ποσοστών. Ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, σήμερα το πρωί, στην Ιπποκράτους, ζήτησε να ξαναριχτούν στη μάχη των εκλογών προσδοκώντας να συγκεντρώσουν το καλύτερο δυνατό ποσοστό.

Στον ΣΥΡΙΖΑ νοιώθουν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, αφού μετά την άρνησή τους να συνεργαστούν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τεχνοκρατών, ετοιμάζονται τώρα να διπλασιάσουν τα ποσοστά τους στην προσεχή αναμέτρηση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Φωνές ωστόσο στην Κουμουνδούρου προειδοποιούν ότι απαιτείται προσοχή κατά την προεκλογική εκστρατεία αφού δεν αποκλείεται η επιτυχία του κόμματος στις 6 Μαίου να γυρίσει μπούμερανγκ αν οι πολίτες κρίνουν ότι η χώρα οδηγείται σε αποσταθεροποίηση. ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Ελληνες αλλά και Χρυσή Αυγή προσδοκούν καλύτερα αποτελέσματα από τις κάλπες ενώ Στέφανος Μάνος και Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζονται για κοινή κάθοδο.

Ας σημειωθεί ότι το άρθρο 37 του Συντάγματος ορίζει ότι αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα για τη διενέργεια εκλογών. Σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου θα είναι πιθανότατα η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός.

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:


1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων, δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2. Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπιράλ, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

3. Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο. Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.
Παρ' όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία.

4. Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του κ.Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ κ.Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ.Καμμένο ότι το έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος.
Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ.Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ.Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διανεμήθηκαν "μαϊμού" πρακτικά για να "στριμωχτεί" ο Π.Καμμένος;

Αν θεωρήσουμε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έλεγε την αλήθεια όταν πριν λίγα λεπτά δήλωνε ότι "Δεν είναι δικό μου το έγγραφο που εμφανίζεται να έχουμε ενεχειριάσει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ύπαρξη όρων και προϋποθέσεων για να στηρίξουμε κυβέρνηση", τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια χονδροειδή πλαστογραφία, αλλά και ύπουλη επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μια πλαστογραφία που όμοιά της η ...........

χώρα έχει να ζήσει από τα τέλη της δεκαετίας του '70 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κάνει στην Βουλή χρήση ενός ανάλογου non paper για θέματα εξωτερικής πολιτικής απέναντι στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Αλλά εδώ τα μεγέθη είναι τελείως διαφορετικά καθώς επιχειρείται η παγίδευση ενός αρχηγού κόμματος στον οποίο χρεώνουν θέσεις και μάλιστα έγγραφες θέσεις που υποτίθεται ότι έχουν δοθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον αναγκάσουν να δεχθεί να στηρίξει κυβέρνηση, την οποία ο ίδιος δεν δέχεται να στηρίξει.

Aυτά θεωρώντας εκ των προτέρων ότι ο Π.Καμμένος δηλώνει τα αληθινά γεγονότα.

Ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή: Αμέσως μετά την λήξη της απογευματινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Α.Σαμαράς βγαίνει και δηλώνει ότι "συζητείται η πρόταση Καμμένου".Ποια πρόταση
Καμμένου, πέρα από τους 7 όρους που έχει θέσει;

Διαρροές από την Συγγρού ανέφεραν ότι "Έθεσε τρεις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης αν υπήρχε κίνδυνος χρεοκοπίας, κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος ή κίνδυνος στα εθνικά θέματα. Αν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι, τότε θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες"!

Και μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι έχει ζητήσει και το ... υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Χονδrοειδές βέβαια...

Εν πάση περιπτώσει, όλοι περιμένουν την αντίδραση του Π.Καμμένου, η οποία δεν έρχεται επίσημα, αλλά με στο twitter που αναφέρει ότι «Μην ακούτε διαρροές, οι θέσεις μας είναι μόνο οι επίσημες».

Δεν βγαίνει να κάνει επίσημη δήλωση διάψευσης το κόμμα και η φημολογία οργιάζει αφού υπάρχει η επίσημη δήλωση Σαμαρά, είναι αρκετά "βαριά" για να απαντηθεί με ένα twitt-άρισμα.

Το defencenet.gr γνωρίζει άριστα τι έχει διαμοιφθεί μεταξύ Κ.Παπούλια και Π.Καμμένου και μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο θέμα των "3" σημείων που υπό όρους θα συμμετείχε και θα στήριζε κυβέρνηση ο Π.Καμμένος δεν δόθηκαν από τον δεύτερο στον πρώτο ή τουλάχιστον δεν δόθηκαν στην χθεσινή συνάντηση.

Πάντως αργά το βράδυ περί τις 23.00 άρχισε να διακινείται στα δημοσιογραφικά γραφεία ένα έγγραφο με τις θέσεις του Π.Καμμένου, αναφορικά με τους όρους στήριξης μιας κυβέρνησης.

Ομολογούμε ότι το έγγραφο δεν μας έπεισε γιατί απλά ήταν αρκετά χονδροειδές.

Πόσο πιθανό είναι σε μια τέτοια ευαίσθητη φάση, να ζητάει ένας αρχηγός για να δεχθεί να στηρίξει μια κυβέρνηση το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δύο θέσεις σε διαγωνισμό διαχείρισης εθνικών πόρων ως αντάλλαγμα;

Κι όμως, το έγγραφο τελικά κυκλοφόρησε γράφει μάλιστα και το φαξ της Προεδρίας της Δημοκρατίας και υποτίθεται ότι διαβιβάστηκε στα κόμματα από την Προεδρία της Δημοκρατίας για να εξετάσουν τους ... όρους Καμμένου με τους οποίους θα δεχόταν να στηρίξει και να μπει στην κυβέρνηση!

Χωρίς να ρωτήσουμε τον Π.Καμμένο το έγγραφο "βρώμαγε από μακριά" ότι είναι συρραφή των πραγματικών θέσεων του με τα 7 σημεία και των επίμαχων θέσεων που κάποιος λαθραία τις είχε συρράψει ενδιάμεσα

Την ίδια χρονική στιγμή περίπου ο Π.Καμμένος δίνει τα αληθινά πρακτικά που έχει πάρει από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο facebook. Όπου από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει πει για όρους στήριξης κυβέρνηση και έχει ζητήσει μάλιστα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως αντάλλαγμα. Μιλάει μόνο για τους 7 όρους.

Λίγο αργότερα δημοσιεύονται στο blog του Ν.Χατζηνικολάου enikos.gr, το περίφημο non paper με τους όρους Π.Καμμένου, όπως υποτίθεται ότι τους έστειλε η Προεδρία στα κόμματα. Και βάσει αυτών των όρων έγιναν και οι δηλώσεις Σαμαρά.

Δείτε τους, παρακάτω, το μεγαλύτερο μέρος είναι το γνήσιο, το επίμαχο είναι η δεύτερη σελίδα, το Σενάριο "Β", την ύπαρξη των οποίων την διαψεύδει ο Π.Καμμένος.

Λίγο αργότερα στην κρατική τηλεόραση, τόσο ο Π.Καμμένος όσο και ο Ν.Χατζηνικολάου μιλάνε στην κρατική τηλεόραση και υποστηρίζει ο μεν πρώτος ότι "Το έγγραφο που δημοσιεύει το site δεν είναι δικό μας, δεν ξέρω ποιος το έγραψε και από που προήλθε", ο δε δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι "Δικό τους είναι είναι non paper και θέλει να προστατέψει αυτά που λέει μέσα και γι αυτό το αρνείται"!

Μύλος; Τρελοκομείο!

Και τρελοκομείο με την Προεδρία της Δημοκρατίας παρούσα η οποία πλέον άμεσα πρέπει να πάρει θέση. Έδωσε έγγραφο με τέτοιες θέσεις ο Π.Καμμένος ή όχι.

Αν όχι, υπάρχουν συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί και πρέπει να αναζητηθούν οι συντάκτες του κειμένου άμεσα. Αν ναι, είναι πολιτικά υπόλογος ο Π.Καμμένος, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Τονίζουμε ότι από αυτά που ξέρουμε - και παρακολουθούμε πολύ στενά αυτή την υπόθεση των συσκέψεων στο προεδρικό - δεν υπήρξε πουθενά η σελίδα με το το Σενάριο Β, ούτε το αίτημά του να γίνει υπουργός Άμυνας, κάτι που καταγράφεται και στα πρακτικά. Άλλωστε τις 7 θέσεις του τις μοίρασε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ο Π.Καμμένος.

Πως και ποιος τόλμησε να διαστρεβλώσει και να πλαστογραφήσει το περιεχόμενό τους;

Με όλα αυτά φαίνεται ότι το παιχνίδι έχει αγριέψει πολύ και καλό είναι όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί και περισσότερο απ' όλους οι άμεσα εμπλεκόμενοι πολιτικοί...

DEFENCE NET

ΣΗΜΕΙΩΣΗ TOY ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Στα παρακάτω φερόμενα ως non paper του Πάνου Καμμένου η διαφορά στην σελίδα με τις 7 θέσεις με το ΣΧΕΔΙΟ Β και κάτω έχουν διαφορετική Γραμματοσειρά.
Το κείμενο με τις 7 θέσεις του Καμμένου είναι γραμμένο σε γραμματοσειρά Tahomma μέγεθος πιθανόν 10 ενώ στις σελίδες από το ΣΧΕΔΙΟ Β και κάτω η διαφορά στην γραμματοσειρά μπορεί να εντοπιστεί.
Από το ΣΧΕΔΙΟ Β και κάτω είναι Γραμμένο σε Γραμματοσειρά Verdana με μέγεθος πιθανόν 9 - 10. Οι δυο αυτές γραμματοσειρές μοιάζουν πάρα πολύ οπότε είναι εύκολο κάποιος να παραπλανηθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



\












Πιστεύω, (ήμαρτον Κύριε), εις ένα «… Σύστημα»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Όταν πριν 20 μέρες, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου έγραφα με τίτλο «Θα σώσουν το «Σύστημα» οι συλλέκτες διαρροών» κάποιοι θεώρησαν ότι το είχα «παρατραβήξει» λίγο ενώ πολλοί συμφώνησαν με τους φόβους μου:
Σχετικό θέμα εδώ.

Όμως Δευτέρα βράδυ, 14 Μαΐου, πάλι μας .........

μπέρδεψαν οι Αρχηγοί των Κομμάτων μετά τη συνάντηση τους (εκτός του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παπούλια καθώς με τις δηλώσεις τους ανακοίνωσαν ότι ΔΕΝ μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια Οικουμενική Κυβέρνηση ή σε μια Κυβέρνηση Τεχνοκρατών-Προσωπικοτήτων.
Καυτά τα ερωτήματα για μια Οικουμενική Κυβέρνηση ή Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων-Τεχνοκρατών και τη διάρκεια ζωής της…Καθώς εάν μια τέτοια Κυβέρνηση γίνει πραγματικότητα (πράγμα που μετά την αναστάτωση που επικρατεί στις χρηματαγορές διακαώς επιθυμούν η τρόικα, οι Ευρωπαίοι και οι ντόπιοι Τραπεζίτες) αυτή θα είναι τελικά η Κυβέρνηση που θα κληθεί τον Ιούνιο να υλοποιήσει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περικοπών και μειώσεων μισθών και συντάξεων και την αρχή της απόλυσης 150,000 δημοσίων υπαλλήλων;

Τα μηνύματα που μας στέλνουν αφορούν σε χρεοκοπία, στάση πληρωμών, επικίνδυνες εθνικές καταστάσεις δηλαδή σε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, παρόμοια με την «Μικρασιατική», της Πατρίδας που όλοι αγαπάμε…
Και πριν συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στις 2 οι Αρχηγοί ο κ Παπούλιας θα συναντηθεί με τον κ Πάνο Καμμένο (ίσως για να πεισθεί για όλα τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ που συζητιούνται εντός και εκτός Ελλάδος…)
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ έντονα διάχυτη η διέγερση της επικινδυνότητας που απειλεί όχι μόνο με την οικονομική-πολιτική μας καταστροφή αλλά και με την κατάλυση της Εθνικής μας ακεραιότητας που καλλιεργείται από εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ…

Και όλα αυτά επειδή αυτός ο ιστορικός, ταλαιπωρημένος λαός στις 6 Μαΐου θυμωμένος λειτούργησε «ανώριμα, αφελώς και αυτοκαταστροφικά» οπότε ΟΦΕΙΛΕΙ και είναι ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ το Πολιτικό «Σύστημα» και οι Πολιτικοί μας να τον….ΣΩΣΟΥΝ…
Εάν τελικά δεν πάμε σε εκλογές και σχηματιστεί μια κάποια Κυβέρνηση τις πολύ πικρές, δραματικές, αφόρητες κινήσεις που θα μας «τσούξουν» ακόμη περισσότερο συνεχίζοντας τα μνημόνια και την πολιτική της τρόικα θα τις «φορτώσει» το ΣΥΣΤΗΜΑ σε αυτήν την Κυβέρνηση…

«Πιστεύω, (ήμαρτον Κύριε), στο…Σύστημα και…στα Κόμματα» που έτσι σαν καλοί, ορθόδοξοι, νονοί μας «αποτάσσονται τον Σατανά», δηλαδή «τις ευθύνες τους που μας έφεραν εδώ!»
Δοξάστε τους…

Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας 2012

Σας γνωρίζουμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν για έκτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τους παραγωγούς καρπουζιού Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην έναρξη και ..........

στη λήξη της συγκομιδής του καρπουζιού, έχουν στόχο την ενημέρωση των παραγωγών αλλά και την προβολή ενός προϊόντος μεγάλης οικονομικής σημασίας για την περιοχή, του καρπουζιού της Τριφυλίας, που είναι το πρωιμότερο υπαίθριο καρπούζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά στις 19 Μαΐου με ομιλητές άτομα που ασχολούνται με τη διακίνηση και την εμπορεία του καρπουζιού στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αναμένεται δε όπως και όλες οι προηγούμενες ημερίδες να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η τεχνογνωσία και η εμπειρία που μεταφέρεται από τους ομιλητές είναι χρησιμότατη και αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες τάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό περιβάλλον όπως αυτές διαμορφώνονται και από τις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ανταγωνιστικών χωρών και εταιρειών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7:30 μ.μ.: ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
7:45 – 8:30 μ.μ.: Θέμα: «Η Ιταλική αγορά καρπουζιού και οι τάσεις που εμφανίζονται».
Ομιλητής: Giuseppe Circella: Commercial manager με έδρα τη Μπολώνια.
8:30 – 9:15 μ.μ.: Θέμα: «Η αγορά του καρπουζιού και οι τάσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ομιλητής: Γιώργος Κοντοσφύρης: Portfolio Manager με έδρα την Αθήνα.

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΖΙΟΥ» θα κλείσει με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Αγρίλη Φιλιατρών το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων, συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών εκθέτουν τα προϊόντα τους. Με εκθεσιακό περίπτερο μπορεί να συμμετέχει και όποιος άλλος πολίτης θελήσει να προβάλλει τα προϊόντα του με δήλωση συμμετοχής στην κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, τηλέφωνο 2761360023.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα Πλαστικά Κρήτης. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα agrenda και ο agrotypos

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Τα πρακτικά συναντήσεων Αρχηγών κομμάτων με Παπούλια.

Διαβάστε τα πρακτικά της πρώτης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που έγινε την Κυριακή και έδωσε στην δημοσιότητα η Προεδρία της Δημοκρατίας

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος αναφέρθηκε στον κίνδυνο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.
Αναλυτικά τα πρακτικά σε PDF


Πρακτικά συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα - Βενιζέλου

Πρακτικά συνάντησης με τον Π. Καμμένο

Πρακτικά συνάντησης με την Α. Παπαρήγα

Πρακτικά συνάντησης με τον Ν. Μιχαλολιάκο

Πρακτικά συνάντησης με τον Φ. Κουβέλη

ΔΕΗ: δεν θα επιβληθεί κανένα νέο «χαράτσι»

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιβληθεί κανένα νέο χαράτσι δίνει η ΔΕΗ, με αφορμή δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας.

Παράλληλα η Επιχείρηση διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν οφειλές της προς τον ΛΑΓΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΠΑ, ενώ υποστηρίζει ότι με δεδομένη τη μη ύπαρξη οφειλών της προς το ΛΑΓΗΕ, τα οποιαδήποτε θέματα ρευστότητας και οφειλών προς τρίτους του ΛΑΓΗΕ δεν έχουν σχέση με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, ..........

για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι μειώθηκαν τον Απρίλιο, στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος δράσεων για τη βελτίωση των εισπράξεων.

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη της ζήτησης κατά τους θερινούς μήνες διαβεβαιώνεται ότι όλες οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ είναι συντηρημένες και πλήρως ικανές για αδιάλειπτη λειτουργία, ενώ υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων νερών για λειτουργία των υδροηλεκτρικών σταθμών της.

Τέλος, σχετικά με την αναφορά που γίνεται για τις προκαταβολές έναντι κατανάλωσης τονίζονται τα ακόλουθα:

- Η ΔΕΗ δεν έχει αλλάξει την πολιτική της σε ότι αφορά τις προκαταβολές των πελατών της έναντι λογαριασμών ρεύματος εδώ και δύο δεκαετίες.

- Κανένα απολύτως «νέο χαράτσι» δεν πρόκειται να επιβληθεί στους πελάτες της.

- Σε ότ,ι αφορά τυχόν εγγυήσεις για τους κατ΄ εξακολούθηση ασυνεπείς πελάτες το θέμα εξετάζεται στο πλαίσιο της τεθείσας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας διαβούλευσης επί του επικαιροποιημένου σχεδίου νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.