Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΟΤΕ: Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά

Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone, και Wind ανακοινώνει ο ΟΤΕ, με ισχύ από 1/1/09.

Οι πελάτες του ΟΤΕ επωφελούνται σημαντικά από τις παραπάνω τιμολογιακές μεταβολές, για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, έχοντας μείωση τιμών μέχρι και 18,6%.

Πλέον, οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1324 € ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,002207 €/sec.)*.

* Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%.


Πηγή: ΟΤΕ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Χρόνου, εύχομαι σε όλες τις Μεσσήνιες, τους Μεσσήνιους και στους απόδημους συμπατριώτες μας, Υγεία, Πρόοδο, προσωπική Ευτυχία και κοινωνική Ευημερία.
Ο ερχομός του 2009, βρίσκει το Νομό μας με καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές. Η αισιοδοξία μας στηρίζεται στις προσπάθειες και όλο το έργο που έχουμε ήδη επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια, με τη συνεργασία όλων, των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και των φορέων, καθώς και με την δυναμική συμπαράσταση των συμπολιτών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, στα προβλήματα και στα αιτήματα, με ρεαλισμό κι ευθύνη, αταλάντευτοι στο στόχο μας:
Να καταστήσουμε την Μεσσηνία μας, τόπο ευημερίας και προόδου.

Ας υποδεχθούμε το 2009 με αισιοδοξία και σεβασμό.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Καινοτόμος πρόταση για το ελαιόλαδο

Δημιουργία νέας κατηγορίας υψηλότερης του extra παρθένου προτείνει ελαιουργείο στο Σταυροπήγιο. «Πράσινη βίβλος, ποιότητα» ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας πρότασης του Ελαιουργείου Γ. Σκαρπαλέζος - Σ. Μαρίνης Ο.Ε., από το Σταυροπήγιο Αβίας.

Ο κ. Σκαρπαλέζος έστειλε επιστολή στις Βρυξέλλες στη Γενική Διεύθυνση Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία προτείνει τη δημιουργία μιας νέας ποιοτικής κατηγορίας υψηλότερης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, με συγκεκριμένα χημικά χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας έτσι τα στάνταρ για την ποιοτική αξία του ελαιολάδου. Στην επιστολή - πρόταση ο κ. Σκαρπαλέζος αναφέρει:
«Πιστεύουμε ότι το ελαιόλαδο χρήζει μιας λεπτομερούς ανάλυσης χαρακτηριστικών, που να ανάγεται σε περισσότερες ποιοτικές κατηγορίες. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μια αρκετά γενικευμένη κατηγορία, η οποία εσωκλείει ελαιόλαδα που ανήκουν ή θα έπρεπε να ανήκουν σε χαμηλότερες ή διαφορετικής αξίας ελαιόλαδα. Αυτή η γενίκευση δεν αφήνει περιθώρια και επιπλέον δεν δίνει κίνητρα για να βελτιωθεί η ποιότητα προς τα επάνω. Προτείνουμε λοιπόν μια νέα ποιοτική κατηγορία, υψηλότερη του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και ευγενέστερη ως προς τη φύση του ελαιολάδου. Αυτή η νέα κατηγορία οφείλει να έχει περίπου τα εξής χημικά χαρακτηριστικά: οξύτητα έως 0,40%, Κ - 270 έως 0,15, Κ - 232 έως 2,00, υπεροξείδια έως 10mep/kg, Δ.Κ. ως -0,003 κ.λπ. επίσης να δίνεται σημασία στον τρόπο παραγωγής του ελαιολάδου σε σχέση πάντα με τις συνέπειες που έχει αυτό στην ποιότητά του. Ώστε να αναγνωρίζονται οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία ή και άλλα χημικά ωφέλιμα που στοιχειοθετούν το ελαιόλαδο από τη φύση του και τα οποία διαφοροποιούνται ποσοτικά κατά τη διαδικασία επεξεργασίας ή και καταστρέφονται. Πιστεύουμε ότι αποτελεί πολλαπλό όφελος προς πολλές κατευθύνσεις, τόσο για τον ελαιοπαραγωγό όσο και για τον καταναλωτή. Προτείνουμε και υποστηρίζουμε ότι αφενός θα μπορέσει να δοθεί κίνητρο στους ελαιοπαραγωγούς για να βελτιώσουν τον τρόπο μεταχείρισης του προϊόντος τους (έγκαιρη συγκομιδή, σωστή συσκευασία στη μεταφορά χωρίς κακοποίηση του καρπού κ.λπ.) η Ελλάδα από την άλλη μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο - όραμα, λόγω των ευνοϊκότατων συνθηκών εδάφους και κλίματος για την καλλιέργεια της ελιάς. Επίσης λόγω της μεγάλης παράδοσης στην ελαιοπαραγωγή που είναι στενά συνδεδεμένη με την Ελληνική κουλτούρα. Και γιατί όχι, που ίσως αποδειχθεί και το σημαντικότερο, μπορεί να δώσει και λύσεις οικονομικής ανάπτυξης. Παίζοντας το παιχνίδι στο πεδίο της ποιότητας αφού εκεί μπορεί».
Η συγκεκριμένη πρόταση κοινοποιήθηκε και στον νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο και στον ΕΣΒΓΓΕ.

Πηγή: Επικαιρότητα

Απογοήτευση «Νηλέα» για τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε η συζήτηση για το ελαιόλαδο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνεταιρισμού Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων «Νηλέας».

Ο Συνεταιρισμός εστιάζει στις αντεγκλήσεις και τις μικροκομματικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντί της ομόφωνης και συγκεκριμένης πρότασης, ώστε να περιφρουρηθεί το ελαιόλαδο ως προϊόν και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Ο Συνεταιρισμός επίσης επικροτεί τις προτάσεις που ελήφθησαν από την Πλειοψηφία του Σώματος με την επιφύλαξη αυτές να υλοποιηθούν. Τέλος, συνιστά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τις αναδιαρθρώσεις στο ελαιόλαδο. Αναλυτικά τα μέλη του Συνεταιρισμού «Νηλέας» αναφέρουν:

«Ως Δ.Σ. της Ο.Π. Νηλέας συμμετέχοντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου με θέμα “Προτάσεις για τη βελτίωση της θέσης του ελαιολάδου” εκφράζουμε την βαθιά μας απογοήτευση για τον τρόπο που εξελίχτηκε η συζήτηση από την πλευρά του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Αντί να καταλήξει σύσσωμο όπως θα περίμενε ο κάθε ελαιοπαραγωγός σε συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που να στοχεύουν στη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος, επιδόθηκε σε διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις για το ποιο κόμμα κυβερνώντας έβλαψε περισσότερο το ελληνικό ελαιόλαδο.

Μετά από τα παραπάνω λοιπόν είναι απόλυτα σαφές γιατί φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, όπως και γιατί σύσσωμος (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ο Μεσσηνιακός ελαιοκομικός κόσμος απείχε από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Παρ’ όλα αυτά εκτιμάμε ότι οι προτάσεις που εισηγήθηκε και τελικά ψήφισε η Πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να συνοδευτούν άμεσα και από ένα πλάνο υλοποίησης.
Επίσης καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά μας, ιδιαίτερα αυτή που αφορά στις αναδιαρθρώσεις».

Πηγή: Επικαιρότητα

Η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού στο προσκήνιο

Στην εκπνοή της προθεσμίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση των ΧΑΔΑ, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδέσμου στην Καλαμάτα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη του Συνδέσμου είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Μεσσηνίας μετά τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων περί παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, καθώς και το μείζον θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του Νομού.
Επίσης θα συζητηθεί η λειτουργία της ΜΟΛΑΚ (Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας) και το θέμα της εναπόθεσης υπολείμματος ανακύκλωσης στον Νομό.

Η συνεδρίαση αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού και η εξεύρεση μιας βιώσιμης, ουσιαστικής, άμεσης και κοινά αποδεκτής λύσης για τα σκουπίδια στη μετά ΧΑΔΑ εποχή είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ελέω και των προστίμων που απειλούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι, τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμαρχοι του Νομού, αν με την εκπνοή του 2008 εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομες χωματερές στα όρια των Δήμων τους.


Ως γνωστόν, από την 1 Ιανουαρίου 2009 θα αρχίσουν να «τρέχουν» τα πρόστιμα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Δήμους που δεν συμμορφώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διυπουργικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από το νέο έτος η Ελλάδα καλείται να πληρώνει 34.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα για καθεμία παράνομη χωματερή και συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Πηγή: Επικαιρότητα

Μέχρι αύριο 31 Δεκεμβρίου το σήμα τελών κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 θα μπορούν να προμηθεύονται οι οδηγοί το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2009 μιας και από 1 Ιανουαρίου η προμήθεια του σήματος θα κοστίζει το διπλάσιο.
Έτσι συνωστισμός παρατηρείται και στα Φιλιατρά σε όλες τις τράπεζες και το ταχυδρομείο από κόσμο που πάει να προμηθευτεί το σήμα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλλουν:

• 18 ευρώ
για οχήματα κυβισμού έως 300 κυβικά εκατοστά.


• 46 ευρώ
από 301 έως 785 κυβικά


• 112 ευρώ
για την κατηγορία των 786 έως 1.357 κυβικών


• 202 ευρώ
για οχήματα κυβισμού από 1.358 έως 1.928


• 446 ευρώ
για οχήματα κυβισμού από 1.929 έως 2.357


• 580 ευρώ
για τα «μεγάλα» άνω των 2.358 κυβικών εκατοστών.


Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το σήμα των τελών κυκλοφορίας καταβάλλοντας το τέλος από όλες τις εμπορικές τράπεζες, τις συνεταιριστικές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από τις Εφορίες στην περίπτωση που έχουν χάσει το ειδοποιητήριο.