Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές από την Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ
ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.



Συνάντηση Δράκου με εκπροσώπους του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Τον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του παρουσία και του προέδρου του ΟΠΑΝΑΜ Κου Παναγιώτη Τσιμόγιαννη εκπρόσωποι του σχολείου δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και ο κος Νομάρχης αφού τους καλοσώρισε τους εξέφρασε τον θαυμασμό του για την εσωτερική φλόγα και την ψυχική δύναμη που επιδεικνύουν οι μαθητευόμενοι του σχολείου. Σημείωσε πως η ΝΑΜ δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των ενηλίκων, και στη Δια Βίου Μάθηση αλλά και κυρίως στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Μαθητευόμενοι του σχολείου αυτού είναι άνθρωποι, οι οποίοι, αν και στο παρελθόν αντιμετώπισαν αντίξοες συνθήκες στο να παρακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρόγραμμα σπουδών στο σχολείο, άντεξαν, και δίνουν τώρα μια σπουδαία και ισχυρή ..........

κατάθεση θέλησης και δύναμης.

Ακόμα, δεσμεύθηκε για επόμενη συνάντηση, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τα θέματα-προβλήματα που απασχολούν το σχολείο. Τόνισε επίσης, πως θα οριστεί επιτροπή, η οποία θα ασχολείται συστηματικά για την αντιμετώπιση των θεμάτων του σχολείου, αλλά και να αναδείξει νέους τρόπους για την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυσή του.

Δημήτρης Κουσελάς: Χωρίς στήριξη της Περιφέρειας και των αγροτών δεν νοείται οικονομική ανάπτυξη.

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2010, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :

«Ακούσαμε με πραγματικό ενδιαφέρον τον εισηγητή της ΝΔ αλλά και άλλα στελέχη της να ανακαλύπτουν όψιμα τα προβλήματα που δημιούργησαν στην οικονομία και την κοινωνία οι κυβερνήσεις της ΝΔ. Αντί όμως να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από τον ελληνικό λαό, καταφεύγουν σε αυθαίρετους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και με αποδράσεις στο παρελθόν επιχειρούν να αποδείξουν τι; Ότι την σημερινή πρωτόγνωρη κρίση τη δημιουργήσαμε εμείς σε 50 ημέρες; Αυτό ισχυρίζεστε κύριοι της ΝΔ;
Ή αποδέχεστε ότι τα περί θωρακισμένης οικονομίας που μας έλεγες ο κ. Αλογοσκούφης το .........

2007 ήταν «φύκια και μεταξωτές κορδέλες»; Γιατί είναι αδιανόητο να εγκαταλείπετε τη χώρα αφήνοντας πίσω σας «κομμάτια και θρύψαλα» και να έρχεστε σήμερα να μας ζητάτε και τα ρέστα.

Τα βασικά στοιχήματα του Προϋπολογισμού του 2010 είναι τρία :
Το πρώτο, να διασφαλίσει μια ισορροπία παρεμβάσεων νοικοκυρέματος και ποιοτικής επανεξέτασης στα δημόσια έσοδα και στις δαπάνες, χωρίς να τορπιλίσει την αναγκαία ανάκαμψη της οικονομίας, σε μια χρονιά που ενώ οι άλλες χώρες Ε.Ε. θα βγαίνουν από την ύφεση, εμείς θα είμαστε ακόμα σε στασιμότητα.

Το δεύτερο, να νοικοκυρέψει τις δαπάνες, περικόπτοντας τις καταναλωτικές σπατάλες, για να δρομολογήσει την ανάταξη της οικονομίας, να προστατεύσει τους ευάλωτους και να πετύχει μια πιο αποτελεσματική κατανομή δαπανών, υλοποιώντας βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης: λιγότερα στα εξοπλιστικά, περισσότερα στην Παιδεία και την Υγεία. Λιγότερες καταναλωτικές δαπάνες, περισσότερες και καλύτερες δημόσιες επενδύσεις. Νοικοκύρεμα για τους ασφαλιστικούς φορείς –όπου οι σπατάλες για φάρμακα και η εισφοροδιαφυγή κάνουν πάρτι-, αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις στην περιφέρεια, στην ανάπτυξη, στις υποδομές.

Το τρίτο στοίχημα είναι να απεικονίσουμε ρεαλιστικά και, επιτέλους, με ειλικρίνεια την πραγματική δημοσιονομική κατάσταση, τις δυνατότητες και τους στόχους της χώρας μας, χωρίς αλχημείες και μαγειρευμένα στοιχεία. Στοιχεία που χρησιμοποίησαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν στην επιχειρηματολογία τους οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, για να δικαιολογήσουν την κατάσταση που παρέδωσαν. Δυστυχώς τις αλχημείες δεν τις διαπιστώσαμε μόνο εμείς, τις διαπίστωσε και η Ε.Ε. με αποτέλεσμα να γίνουμε το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για εμένα, όμως, το σημαντικότερο στοίχημα βρίσκεται στην πλευρά των εσόδων. Αυτό το λέω, γιατί τα δημόσια έσοδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το μέσο ευρωπαϊκό. Σε μια χώρα, όπου η παραοικονομία ξεπερνά το 30% του ΑΕΠ και η φοροδιαφυγή τα 30 δισ. ευρώ ετησίως, δεν μπορεί να κλείνεις τα μάτια και να μιλάς για «θεραπείες σοκ» στην περικοπή των δαπανών. Κατά τη γνώμη μου, τέτοιες αλλαγές και τέτοιου είδους περικοπές θα είχαν ως αποτέλεσμα «μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά» και να βυθίσουμε τη χώρα στην ύφεση ακολουθώντας μια τέτοια πολιτική, συρρικνώνοντας και το ήδη ελλιπές κοινωνικό μας κράτος.

Γι΄ αυτό, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ζάππειο διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Δεν υιοθέτησε τις συνταγές που θα ικανοποιούσαν πιο εύκολα τις αγορές, αλλά θα κόστιζαν στους αδύναμους και στους μικρομεσαίους, που άλλωστε δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Επέλεξε να βάλουμε βαθειά το μαχαίρι στα πραγματικά προβλήματα που μας κρατάνε πίσω : Στη διαφθορά, την ανομία, την παραοικονομία, την φοροδιαφυγή, το παραγωγικό έλλειμμα.
Με την ίδια αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα της περιφέρειας. Δεν νοείται και δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη χωρίς ανάπτυξη της περιφέρειας.

Οι αγρότες μας και ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί, περνούν μια πολύ δύσκολη χρονιά με τις τιμές του λαδιού να έχουν κατρακυλήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά στα 2 ευρώ και χρειάζονται πραγματική στήριξη για να επιβιώσουν. Να περάσουν σε ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα και σε πρότυπα πράσινης ανάπτυξης. Να υπάρξει έλεγχος στις αγορές, χτύπημα των καρτέλ και μείωση της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού-καταναλωτή. Οι μικρομεσαίοι ασφυκτιούν από έλλειψη ρευστότητας, ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί και οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους απουσιάζουν.
Τι θα κάνουμε με τους νέους αγρότες, με τα νέα παιδιά που θέλουν να μείνουν στον τόπο μας και να γίνουν πραγματικοί επαγγελματίες αγρότες ; Το τονίζω αυτό γιατί η ΝΔ ενέκρινε για ψηφοθηρικούς λόγους 8.500 προγράμματα για τους νέους αγρότες, ενώ τα διαθέσιμα χρήματα έφταναν μόνο για 3.000 !

Τι θα κάνουμε με τα εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια του αναπτυξιακού νόμου, που τόσο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και στις υπόλοιπες Περιφέρειες, περιμένουν μήνες τώρα, αφού η απελθούσα κυβέρνηση τα είχε εγκαταλείψει ; Σας ζητώ, κύριε Υπουργέ, να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα για να βάλουμε την Περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης.
Στο κλείσιμο της αγόρευσής του, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε ότι «ο Προϋπολογισμός του 2010 είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσει η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να διεκδικήσει το καλύτερο μέλλον που χρειάζεται και της αξίζει. Γι΄ αυτό», κατέληξε, «η στήριξη και η επιτυχής εκτέλεσή του είναι καθοριστικές για το μέλλον όλων μας.»

Ευχές από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας





Συλλήψεις για πειρατεία μαμούθ μέσω Forum στο διαδίκτυο.

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.

Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που .........

έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου - κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε "πειρατικά" αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων (ΕΠΟΕ).

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων. Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία www.greek-fun.com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα. Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας. Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι' αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη. Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ' αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων. Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.

Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL. Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.greek-fun.com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ. Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ. Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!! Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα "Εvi", "Lionheart" και "Μat". Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Εvi" η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο "Lionheart" διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής. Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα "Mat" διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.

Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο "Mat" τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα www.greek-fun.com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του www.greek-fun.com και καμία οικονομική απολαβή. Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός.

Επεσήμανε ότι ο "Mat" τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση. Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του. Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β' Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή. Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης.

Απλά μαθήματα κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 5ο ]

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Μετρήσεις και μετρικά συστήματα.

Οι μετρήσεις είναι απολύτως αναγκαίες για να καθοριστεί εάν υπάρχει πρόβλημα η όχι.

Ειδικότερα:

Μετρήσεις με πιστοποιημένα μηχανήματα πραγματοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν τμήματα ραδιοεπικοινωνιών επίσης, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη δυο προγράμματα που πραγματοποιούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «ΠΕΔΙΟΝ 24» www.pedion24.gr και «ΕΡΜΗΣ».
Τα μετρικά μηχανήματα πραγματοποιούν μετρήσεις ανά 6λεπτο, και τα ........

αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο.

Τι είναι το πρόγραμμα πεδίον 24;

Το πρόγραμμα πεδίον 24 που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και από το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό τη συνεχή ενημέρωση όλων των πολιτών για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε διάφορες περιοχές της Βελάδας.

Για το σκοπό αυτό, οι σταθμοί του πεδίον 24 καταγραφούν σε 24ωρη βάση το συνολικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που προκαλείται από διάφορες πηγές, όπως η ραδιοφωνία, η τηλεόραση και η κινητή τηλεφωνία. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται καθημερινά στην ειδική ιστοσελίδα www.pedion24.gr και η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε θέλει να αναζητήσει στοιχεία από το παρελθόν

Ποια ακτινοβολία καταγράφουν οι σταθμοί μέτρησης του πεδιον24;

Οι σταθμοί μέτρησης του προγράμματος πεδιον24 καταγράφουν σε 24ωρη βάση τα επίπεδα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου* για συχνότητες από 100KHz έως 3GHz.

Συγκεκριμένα σε αυτή τη ζώνη συχνοτήτων εκπέμπουν οι κεραίες ραδιοφωνίας τηλεόρασης κινητής τηλεφωνίας, συστημάτων ασφαλείας, ασυρμάτων δικτύων και άλλων υπηρεσιών. Έτσι το πρόγραμμα πεδιον24 παρέχει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που προκύπτει καθημερινά στη ζωή μας από τις πηγές αυτές.

Οι σταθμοί μέτρησης είναι εφοδιασμένοι με ειδικά , πιστοποιημένα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όργανα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Κάθε 6 λεπτά, όπως είπαμε παραπάνω, καταγράφεται και αποθηκεύεται στη μνήμη τους μια τιμή έντασης ηλεκτρικού πεδίου (μονάδα μέτρησης βολτ ανά μέτρο). Κάθε 24 ώρες οι σταθμοί μέτρησης επικοινωνούν με το κέντρο διαχείρισης και αποστέλλουν τα δεδομένα (24 ώρες χ 10 μετρήσεις ανά ώρα =240 τιμές έντασης ηλεκτρικού πεδίου την ημέρα) στον κεντρικό εξυπηρετητή.

Ποιοι είναι οι φορείς υλοποίησης και λειτουργίας του πεδιον24;

Το πρόγραμμα πεδιον24 που υλοποιείται από το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και από το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διασφαλίζει τη διαφάνεια και την εγκυρότητα των στοιχείων καθώς και την άμεση και αυτοματοποιημένη δημοσίευση τους. Τη λειτουργία και συντήρηση του συστήματος έχουν αναλάβει τα παραπάνω εργαστήρια τα οποία εγγυώνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το πεδιον24;

Το πρόγραμμα πεδιον24 εφαρμόζεται σε δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπως και σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Οι περιοχές επιλέγονται με βάση πολλαπλά κριτήρια, τα πιο αποτελεσματικά από τα οποία είναι η υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση και η παρουσία ευαίσθητων χώρων, όπως παιδικοί σταθμοί, νοσοκομεία, γηροκομεία κ.λ.π.

Τι είναι το πρόγραμμα Ερμής;

Το πρόγραμμα Ερμής είναι και αυτό ένα σύστημα συνεχούς μέτρησης στα ίδια πρότυπα με το πρόγραμμα πεδιον24. Εδώ ο εξοπλισμός του συστήματος είναι χορηγία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζονται, επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Εργαστήριο Ασυρμάτου Επικοινωνίας) το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών , Εργαστήριο Μικροκυμάτων) και το Πανεπιστήμιο Πειραιά ( Εργαστήριο Διαδικτύου και Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών, Υπηρεσιών και Ασφαλείας του Τμήματος Πληροφορικής)

Η ιστοσελίδα που μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε πληροφορία είναι www.hermes-program.gr


Η συνέχεια στο Μέρος 6ο


Προηγούμενα θέματα:

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 1ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 2ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 3ο ]

Απλά μαθήματα Κινητής τηλεφωνίας [ Μέρος 4ο ]

Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και των διαδικασιών που αφορούν στον περιφερειακό δακτύλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση στην Καλαμάτα, ο διευθυντής της ειδικής υπηρεσίας Κατασκευών έργων παραχώρησης Πελοποννήσου του Υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 33% των έργων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας.

Ο αυτοκινητόδρομος, συμπεριλαμβανομένου και ........

του περιφερειακού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, θα ολοκληρωθεί το 2011 ενώ ο κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη θα παραδοθεί το 2012. Το τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο με το οποίο θα αποτελέσουν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης θα παραδοθεί το Μάρτιο του 2010 ενώ το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από την Κόρινθο έως τα Παραδείσια.

Για το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα δεν δόθηκε ακριβής ημερομηνία παράδοσης από τον κύριο Καρνέση, ενώ όπως σημείωσε, το Φεβρουάριο θα οριστεί η προσωρινή τιμή μονάδας για τις εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν για την κατασκευή του περιφερειακού της Καλαμάτας και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή του.

Οι κοινοτικές ενισχύσεις στους παραγωγούς. Πιστώθηκε το 40% από το ποσό της επιδότησης.

Το 40% του συνολικού ποσού των κοινοτικών επιδοτήσεων έχει πιστωθεί από σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών της Μεσσηνίας στην Αγροτική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό αυτό αφορά στην πρόοδο των ψηφιοποιήσεων, με δεδομένο ότι η Μεσσηνία έχει μείνει πίσω στη σχετική διαδικασία σε σχέση με άλλους νομούς.
Στο μεταξύ παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2010 δόθηκε στη διαδικασία ψηφιοποίησης των αγροτοτεμαχίων με .........

απόφαση της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη Μάριαν Φίσερ Μπόελ.

Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν τονίζει πως αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το σύστημα, με τις διοικητικές διασταυρώσεις, τους επιτόπιους ελέγχους και τους ελέγχους με τηλεανιχνεύσεις δεν θα είναι δυνατόν να χορηγηθούν στους παραγωγούς οι κοινοτικές ενισχύσεις στο σύνολό τους.
Για την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμήχας δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα είναι ικανοποιημένη από την προσέγγιση της Κομισιόν στο θέμα των ψηφιοποιήσεων και πως η ΠΑΣΕΓΕΣ προτίθεται να διεκδικήσει παράταση δυο μηνών ακόμη.

Ακύρωση παραγγελίας 8 εκατ. εμβολίων για τη νέα γρίπη επιχειρεί το υπουργείο Υγείας

Την ακύρωση της παραγγελίας 8 εκατομμυρίων εμβολίων για τη νέα γρίπη, κόστους περίπου 60 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύεται το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπιστωμένη απροθυμία του γενικού πληθυσμού να εμβολιαστεί.

Όπως δήλωσε στο Mega το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ακύρωση της παραγγελίας των εμβολίων, που έγινε στο παρά πέντε των εκλογών -όπως είπε-, καθώς η χώρα και ειδικά ο τομέας της Υγείας έχει ανάγκη τα 60 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, σε ένα μήνα εμβολιασμού περίπου 320.000 .........

πολίτες έκαναν το εμβόλιο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός για να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά της γρίπης για το γενικό πληθυσμό και ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί για ακόμη τρεις μήνες.

Επιπλέον, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι από σήμερα και έως τις αρχές Ιανουαρίου ανοίγουν σταδιακά 60 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε 20 νοσοκομεία της χώρας.

Η υπουργός Υγείας τόνισε ότι προκειμένου να ανοίξουν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 200 νοσηλευτών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αρχές Ιανουαρίου αναμένεται και η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας περίπου 3.100 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και αν δεν καταφέρετε να ακυρώσετε την παραγγελία βάλτε τον Αβραμόπουλο να τα πληρώσει που τα παράγγειλε.



Μέσω ΑΣΕΠ ο διορισμός διευθυντών και τμηματαρχών στο Δημόσιο

Μέσω ΑΣΕΠ θα ορίζονται και οι γενικοί διευθυντές στον δημόσιο τομέα, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο για τον τρόπο κάλυψης των διευθυντικών θέσεων και της υπόλοιπης ιεραρχίας στη Δημόσια Διοίκηση αναθέτοντας τη διαδικασία επιλογής σε ανεξάρτητη αρχή στην οποία κεντρικό ρόλο θα έχει το ΑΣΕΠ.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης, η επιλογή θα ανατεθεί σε ανεξάρτητη και αντικειμενική επιτροπή, στην οποία κεντρικό ρόλο θα έχει το ΑΣΕΠ», αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. .

«Είναι μια πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία είναι .......

ικανή από μόνη της να αλλάξει τη νοοτροπία, καθώς και την αντίληψη των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί τώρα πια θα υπάρχει λόγος, θα έχουν κίνητρο να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, να βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους», προσθέτει ο κ. Ραγκούσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες θέσεις εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 25.000.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Πρόσεξε Κε Ραγκούση μην πάθουν υπερκόπωση στον ΑΣΕΠ από την πολύ δουλειά που τους έχετε φορτώσει.


Στις 8 και 9 Μαΐου οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2010 (θα διεξαχθούν στις 8 και 9 Μαΐου) για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, για τα επίπεδα: ..........

Α Α1 "στοιχειώδης γνώση"
και Α2 "βασική γνώση" σε ένα ενιαίο διαβαθμισμένο test),

Β1 "μέτρια γνώση",
Β2 "καλή γνώση" και
Γ1 "πολύ καλή γνώση",

Ισπανικής για το επίπεδο Β2 "καλή γνώση" και Γ1 "πολύ καλή γνώση" και

Τουρκικής για το επίπεδο Β1 "μέτρια γνώση", ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2010.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΝΔ: Ερώτηση για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής της Μυκόνου

Τον κίνδυνο να «”κουκουλωθούν” οι υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Μύκονο που αποκάλυψε το καλοκαίρι η ΥΠΕΕ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φορολογικά μέτρα και εξαγγέλλει εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής”, επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπαθανασίου επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Μυκόνου έχουν διακοπεί και ζητά την παρέμβαση ........

του υπουργού. Υπενθυμίζεται, ότι από τους ελέγχους αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων γνωστό κέντρο διασκέδασης που οργάνωσε συναυλία με χιλιάδες θεατές χωρίς να κόψει ούτε ένα εισιτήριο, καθώς και εστιατόριο που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μία νόμιμη και μια παράνομη.

Ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει, ότι μετά τους ελέγχους που έγιναν σε ιατρεία του Κολωνακίου ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για επέκταση των ελέγχων και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, «οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων περιλαμβάνονται στις επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν αφύσικα χαμηλά εισοδήματα».

Ο κ. Παπαθανασίου ρωτά αν έχει διακοπεί (και με τίνος εντολή) ο έλεγχος στις επιχειρήσεις της Μυκόνου και, αν συνεχίζεται, ποια νέα ευρήματα έχουν προκύψει και ποιες ποινές έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Ρωτά επίσης αν συνεχίστηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλο το κύκλωμα κέντρων διασκέδασης / εταιριών οργάνωσης συναυλιών / καλλιτεχνών και εκπροσώπων τους που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με αφορμή τα ευρήματα της Μυκόνου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Μάλιστα. Βγήκε ο Πρώην Υπουργός Οικονομικών να ρωτήσει για την φοροδοαφυγή στην Μύκονο.
Ο υπουργός της ΔΕΞΙΑΣ που τόσο αυτός όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομίας έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού κόπηκε να μάθει για την φοροδιαφυγή.
Όταν Υπουργός της προηγούμενης Κυβέρνησης μας έκανε μαθήματα απο τηλεοράσεως για το πως θα εχουμε δική μας offshore εταιρία και περί του νομίμου που δεν πρέπει να είναι ηθικό... ΤΙ ΕΚΑΝΕ???????? ΤΙΠΟΤΑ. Αφησε τον υπουργό να φοροδιαφεύγει. Και πόσοι ακόμα άραγε φοροδιαφεύγουν.....
και κατα τα άλλα ο Παπαθανασίου κόβεται για την φοροδιαφυγή στην Μύκονο...
Κε Παπαθανασίου θα ρωτήσετε και για την φοροδιαφυγή του πρώην Υπουργού με το νόμιμο και ηθικό και τις λοιπές αηδίες που μας ξεφούρνιζε από τηλεοράσεως????

Πέθανε ο Χρήστος Λαμπράκης

Aπεβίωσε σήμερα στο Ωνάσειο όπου νοσηλευόταν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, μετά την εγχείριση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο Χρήστος Λαμπράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Από το 1954 μέχρι το 1957 εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα» και διευθυντής του περιοδικού «Ταχυδρόμος».

Ο εκλιπών ανέλαβε το 1957 ανέλαβε τη διοίκηση και τη γενική διεύθυνση του ...........

Οργανισμού Λαμπράκη. Από το 1970, οπότε ο ΔΟΛ έγινε ανώνυμη εταιρεία, ανέλαβε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕ Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη.

Οι γνώσεις και το πάθος του για τη μορφωτική και την πνευματική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν εκφράστηκαν μόνο στον εκδοτικό χώρο. Ο Χρήστος Λαμπράκης δημιούργησε το πρώτο μουσικό κέντρο διεθνών διαστάσεων της χώρας στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής, «τέκνο» της ομάδας των Φίλων της Μουσικής, στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε.

Το 1989 ο ΔΟΛ σε συνεργασία με την Πήγασος Α.Ε., Γενική Εκδοτική Ελλάδος - Μεσημβρινή Α.Ε., την Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. και Καθημερινή Α.Ε. ίδρυσε την εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε, επιχειρηματικό φορέα του MEGA Channel.

Το 1991, δημιούργησε το Ιδρυμα Μελετών Λαμπράκη, έναν κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τον υψηλό στόχο «να διαμορφώσει τον ανανεωτικό πυρήνα μελετών και σχεδιασμού ανάπτυξης σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα».

Ευχές από το Irakleio Web Radio



ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ !

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ !

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!!

http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Ανύπαρκτη η πρόσβαση στο Διαδίκτυο απο το public hot Spot του Δήμου Φιλιατρών

Ανύπαρκτη είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο εδώ και αρκετές ημέρες μέσω του Public Hot Spot του Δήμου Φιλιατρών.
Αφορμή ήταν σχόλια με e-mail που δεχτήκαμε από συμπολίτες μας και μας ρωτούσαν τι συμβαίνει.

Για να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που ..........

λάβαμε, πήραμε τον φορητό μας υπολογιστή, βγήκαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στην πλατεία του Δημαρχείου.

Διαθέσιμα δίκτυα αρκετά, όλα κλειδωμένα, και το μόνο ξεκλείδωτο που υπήρχε ήταν το Public Hot spot του Δήμου Φιλιατρών. Προσπαθήσαμε να συνδεθούμε, συνδεθήκαμε κανονικά, αλλα όταν ανοίξαμε τον Firefox..... καμία σελίδα δεν μας εμφάνισε.
Και για να μην μας πει κανένας ότι έτυχε μια φορά αυτό, οι προσπάθειες μας ήταν πολλές σε διαδοχικές ημέρες. Είτε μέρα μεσημέρι, είτε πρωΐ, είτε βράδυ... ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανοίξαμε καμία ιστοσελίδα παρά το ότι συνδεθήκαμε κανονικά με το hotSpot.

Κε Δήμαρχε και κύριοι Αρμόδιοι, γιατί εδώ και αρκετές ημέρες δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από το hotspot?????
Και μην μας πείτε ότι τι είναι αυτά που λέτε...... Λέμε αυτό που συμβαίνει.
Η σύνδεση με το hotspot είναι εφικτή, αλλα η σύνδεση με το internet ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

Ιδού και τα στοιχεία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.publichotspots.gov.gr
και συγκεκριμμένα σε αυτήν την ιστοσελίδα η οποία παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία του Public Hot Spot του Δήμου Φιλιατρών.
ΟΛΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ τα στατιστικά.

Καλό θα ήταν ο Δήμος Φιλιατρών να το τσεκάρει λίγο το θεματάκι. Είναι άσχημο αυτό που συμβαίνει.

Πάντως το Public Hot spot λειτουργούσε κανονικά από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Εκτοτε "κατέβασε ρολά" το internet.

Ιδού και τα στοιχεία που βρήκαμε στην ίδια ιστοσελίδα

Κλίκ για πλήρες μέγεθος

Image Hosted by ImageShack.us


Στον «αέρα» κινδύνευσε να τιναχθεί το Σύζευξις. Έφυγαν και δεν ανανέωσαν τη σύμβαση

Χωρίς το Δίκτυο Σύζευξις κινδύνευσαν να μείνουν εκατοντάδες φορείς του δημοσίου και οι ΟΤΑ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν φρόντισε να προχωρήσει στην έγκαιρη προκήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού και αυτή που ισχύει λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει όλες τις λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με .........

πιο πιθανή, όπως τόνισε και ο Γιάννης Ραγκούσης στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, να παραταθεί η υφιστάμενη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί.
Το έργο Συζευξις αφορά στην παροχή ευζωνικής και ασφαλούς διασύνδεσης σε περίπου 4400 κτίρια της Δημόσιας Διοίκησης και 200.000 υπαλλήλους.
Υποστηρίζει Γενικές Γραμματείες, Περιφέρειες, Νομαρχίες Δήμους, νοσοκομεία κ.α

Πηγή: e-aftodioikisi.gr