Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Απίστευτο: Αγρότες απειλούνται με κατασχέσεις από λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειδοποιητήρια απέστειλαν οι ΔΟΥ στους αγρότες για να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, προς αποφυγή κατασχέσεων…
Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων απειλεί το Ελληνικό Δημόσιο τους αγρότες που δεν κατέβαλαν την έκτακτη εισφορά που τους επιβλήθηκε, επειδή ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνάθροισε σ’ ένα χρόνο τις επιδοτήσεις δύο ετών κι έτσι οι παραγωγοί αυτοί βρέθηκαν με εισόδημα άνω των 60 χιλιάδων ευρώ.
Τις τελευταίες ημέρες...

οι εν λόγω αγρότες έλαβαν τα ειδοποιητήρια από την οικεία ΔΟΥ ότι αν δεν καταβάλλουν αμέσως την έκτακτη εισφορά, το Δημόσιο θα κινηθεί νομικά εναντίον τους προχωρώντας σε κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες αυτοί δεν κατέβαλαν την έκτακτη εισφορά στα τέλη Ιουλίου, όταν δηλ. έληγε η προθεσμία, επειδή έλαβαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές πως «έχουν δίκαιο» και πως η ιδιάζουσα περίπτωσή τους θα επανεξεταστεί αφού η έκτακτη εισφορά τους επιβάλλεται για εισόδημα δύο ετών κι όχι ενός έτους όπως στους υπόλοιπους φορολογούμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στην πορεία όμως και μετά από επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι για να εξαιρεθούν οι εν λόγω αγρότες από την έκτακτη εισφορά απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Θα φέρει το υπουργείο τέτοια ρύθμιση στη Βουλή όταν έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον του για την έκτακτη εισφορά εκατοντάδες φορολογούμενοι; Μένει να φανεί στην πράξη.
Τσουκνίδα




"Ναι" στα συνεργεία για μικροφθορές

Τα συνεργεία αυτής της κατηγορίας θα επισκευάζουν βαθουλώματα, εκδορές, γραμμώσεις, κακώσεις στα καπό, φτερά, παράθυρα, ζάντες των τροχών
"Ναι" είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στη λειτουργία συνεργείων τα οποία θα επισκευάζουν μικροφθορές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες
Προκειμένου να λάβουν άδεια...

λειτουργίας, τα συνεργεία πρέπει να διαθέτουν χώρο τουλάχιστον 60 τετραγωνικών και να έχουν βοηθητικό χώρο 10 τετραγωνικών

Τα συνεργεία αυτής της κατηγορίας θα επισκευάζουν βαθουλώματα, εκδορές, γραμμώσεις, κακώσεις στα καπό, φτερά, παράθυρα, ζάντες των τροχών, των αυτοκινήτων και των μοτοποδηλάτων.

Στα συνεργεία μικροζημιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών απαγορεύεται "η εκτέλεση μειζόνων εργασιών φανοποιίας - βαφής (σφυρηλατήσεις, εξαγωγές - τοποθετήσεις ή αντικαταστάσεις μερών, που έχουν υποστεί παραμορφώσεις και ζημιές από αυτοκινητικά ατυχήματα ή από άλλη αιτία) στο πλαίσιο (σασί) ή στις άλλες επιφάνειες (καπό, φτερά κ.ά.) των αυτοκινήτων οχημάτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, καθώς και η εκτέλεση οιασδήποτε εργασίας επισκευής και συντήρησης σε φορτηγά, λεωφορεία, γεωργικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων".

Ακόμη, αναφέρεται στο σχέδιο διατάγματος ότι μικρές επιδιορθώσεις που "απαιτούν χρήση συμβατικών χρωμάτων βαφής (όχι υδατοδιαλυτών χρωμάτων) δε θα εκτελούνται στα συνεργεία μικρών επιδιορθώσεων".
ΣΚΑΪ


Μια βόλτα, απ' την Αγ. Κυριακή Φιλιατρών προς νότο...

Ο δρόμος πολύ καλύτερος από ότι μας έλεγαν, η διαδρομή δίπλα στη θάλασσα πανέμορφη, αλλά από …ταμπέλες, μία κι’ αυτή …κουτσή. Ήρθε ο υιός μου ο μονογενής για ένα τριήμερο στο χωριό, για να δει τον παππού του περισσότερο, είπα να τον πάω να δει κάτι αξιόλογο στη Μεσσηνία.
Μια προηγούμενη φορά τον είχα πάει στην Αρχαία Μεσσήνη κι αυτή τη φορά σκέφτηκα να τον πάω στην αρχαία Πύλο, αφού κάναμε ένα μπανάκι στη Βοϊδικοιλιά. Δύστυχώς, ένας περίεργος θόρυβος στο όχημά μας, μας ανάγκασε να μην συνεχίσουμε πέραν αυτής. Τις εντυπώσεις μας θα τις δείτε αποτυπωμένες στα 2 βιντεάκια που θ΄ακολουθήσουν. αλλά να την κάνω την ερώτηση προς τους διάφορους τοπικούς άρχοντες. Γιατί θα πρέπει να φτάσουμε στον προορισμό μας, μέσω Γαργαλιάνων, Χώρας κλπ και όχι παραλιακά; Πονηρή η ερώτηση, να δω αν θα υπάρξει απάντηση.



Αναδημοσίευση από το αξιολογότατο φιλικό blog Kopanakinews



ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ: ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΓΟΥΒΑΡΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

15αύγουστος, η κορύφωση των καλοκαιρινών διακοπών – κορύφωση και της συσσώρευσης σκουπιδιών στις παραλίες.

Όμως το θέαμα που αντικρίζει κανείς στην παραλία του Λαγγούβαρδου Μεσσηνίας δεν έχει προηγούμενο: σωροί από πλαστικά, κουτιά αναψυκτικών, χρησιμοποιημένα pampers – γενικά για ό,τι καθένας δεν χρειαζόταν πια, το ξεφορτωνόταν πίσω από τους θάμνους.
Χίλιες λέξεις, μια εικόνα.

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες, που αναδεικνύουν τον ρομαντισμό του Έλληνα παραθεριστή και στην συγκεκριμένη περίπτωση, του ντόπιου λουόμενου ή του Αθηναίου εκδρομέα κατά πλειοψηφία καταγόμενου από τα γύρω μέρη: .........










Ευθύνεται πρώτα ο καθένας από μας. Κι αν δεν υπάρχουν κάδοι στην παραλία μπορούμε να τα πάρουμε μαζί και να τα πετάξουμε στον πλησιέστερο κάδο.
Μα τι καθόμαστε και λέμε; Αυτό θα’πρεπε να είναι αυτονόητο.
Όχι σαν τον «κύριο» που απροκάλυπτα πετάει το φραπεπότηρο πίσω από τους θάμνους και χωρίς κανέναν δισταγμό δικαιολογείται λέγοντας «δε βλέπεις τι γίνεται; το δικό μου σκουπίδι θα κάνει τη διαφορά;» (και έχουμε μεγαλώσει μαζί από μωρά στα γύρω κτήματα τα καλοκαίρια...)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ο Δήμος Φιλιατρών και ο Δήμος Γαργαλιάνων είναι οι διορισμένοι από το κράτος διαχειριστές της ακτής του Λαγγούβαρδου. Εκτός από τους ελάχιστους κάδους σκουπιδιών και όχι σε όλο το μήκος της παραλίας, υπάρχουν και πολλά άλλα μέτρα διαχείρισης, όπως συχνή συλλογή των απορριμμάτων της παραλίας, η απαγόρευση με επιβολή προστίμων της ανεξέλεγκτης απόρριψης ή της μη διαχείρισης πλαστικών και άλλων υπολειμμάτων από τα θερμοκήπια, η συνεννόηση με το αρμόδιο λιμεναρχείο για την τήρηση του νομικού πλαισίου από τα πλοία που διαπλέουν τον κόλπο, κ.ά. Εκπαίδευση του κόσμου θα ήταν πολύ πιο δύσκολο (αν και το πιο σημαντικό) εγχείρημα, αλλά τουλάχιστον καμιά ταμπελίτσα στην παραλία δε βλάφτει.

«Ο τόπος μας βρίσκεται σ' ένα φυσικό περιβάλλον πού ζηλεύουν πολλοί πάνω στον πλανήτη.
Από την Μάλη μέχρι το Λιμενάρι και από τον Αγρίλη μέχρι το Λαγγούβαρδο όπου είναι τα όρια του Δήμου μας, η φύση χάρισε απλόχερα την ομορφιά της.
Βουνά με δάση, θάλασσες με παραλίες, ποτάμια, καλλιεργήσιμη γη κι ανάμεσά τους τα Φιλιατρά και τα χωριά μας.
Οι άνθρωποι που ζουν εδώ κουβαλάνε μέσα τους την ομορφιά αυτού του τόπου.
Αγαπάνε με πάθος κάθε τι Φιλιατρινό.»
Α. Ξύγκας, Δήμαρχος Φιλιατρών
Μακάρι κ. Δήμαρχε, μακάρι.

Ypatia Kirillidi
Λαγγούβαρδος 2-9-2009

Κόμβος παγίδα στην Φαρακλάδα

Κατά την κατασκευή του διαχωριστικού διαζώματος στον δρόμο Φιλιατρών - Κυπαρισσίας, στο ύψος της Φαρακλάδας, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν καθώς κάτι τέτοιο δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα αλλά θα δημιουργούσε προβλήματα. Δυστυχώς το διαπιστώσαμε και εμείς αυτό. Χτες Κυριακή 6/9/09 απόγευμα κινούμασταν με κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, όταν αυτοκίνητο κάμπριο μάρκας VW κίτρινου χρώματος, με πινακίδες Ηλείας, οδηγούμενο από νεαρή κοπέλα εμφανίσθηκε από το πουθενά και αφού προσπέρασε εμάς προσπάθησε να προσπεράσει και το αυτοκίνητο που βρισκόταν εμπρός μας, ακριβώς πάνω στη στροφή, με αποτέλεσμα να βρεθεί κατά μέτωπο με την νησίδα...

Λίγο η ψύχραιμη αντίδραση του μπροστινού μας οδηγού και λίγο η τύχη βοήθησαν την .........

ανεύθυνη οδηγό στο να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει θα είχαμε ολέθρια αποτελέσματα. Δεν φτάνει που ως οδηγοί είμαστε απαράδεκτοι δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα...

Πηγή: Bάλτα Τριφυλίας

ΣΧΟΛΙΟ:

Είναι το δεύτερο περιστατικό (τουλάχιστον αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψη μας) με την νησίδα της κακίας ώρας.
Το θέμα το επισημάναμε κι εμείς (το Φιλιατρά News) τόσο με περιστατικό που έγινε μπροστά στα μάτια μας αλλά και πριν από αυτό σε αποκλειστική συνέντευξη του κου Σαμπαζιώτη τον Ιούνιο στο Φιλιατρά News.

Πέραν πάσης αμφιβολίας το "έργο της κακίας ώρας" έγινε ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να πάρει φράγκα ο εργολάβος.
θα μπορούσαν να κάνουν μια απλή διαγράμμιση και τίποτε άλλο. Αλλα ξέχασα. Με την διαγράμμιση δεν θα έπαιρνε φράγκα ο εργολάβος... Ενω έτσι...... ο νοών νοείτω......

ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ.
Ελπίζω όταν θα έχουμε κάποιο θύμα, δεν θα κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις......


Δολοφονία θηροφύλακα στην περιοχή της Αμαλιάδας

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε ομοσπονδιακός θηροφύλακας και ένας ακόμα τραυματίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, όταν 56χρονος λαθροκυνηγός από την ίδια περιοχή έστρεψε το όπλο εναντίον τους. Αυτό καταγγέλλει η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Θηροφυλακή, στη συνέχεια ο δράστης πήγε στο σπίτι του, καθάρισε το όπλο του κι έπεσε για ύπνο, ώσπου τον συνέλαβε η Ασφάλεια Πύργου. Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες σκόπευαν να συλλάβουν το λαθροκυνηγό που παραφύλαγε για λαγούς με το φεγγάρι.
Ο άτυχος θηροφύλακας από το Χάβαρη Αμαλιάδας που έχασε τη ζωή του είναι ο Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται στο 409 Nοσοκομείο Πάτρας ο Γεώργιος Λάττας από τα Λεχαινά.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα .....

Δημήτρη Μαλαπάνη, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν οι δύο συνάδελφοί του αξιοποιώντας πληροφορίες έφτασαν στην περιοχή Αετοφωλιά, στο Περιστέρι Αμαλιάδας για να συλλάβουν το λαθροκυνηγό, που στο παρελθόν λέγεται ότι έχει καταδικαστεί για ανάλογες επιθέσεις και λαθροθηρία.
Οταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους, σύμφωνα πάντα με όσα γνωρίζει ο κ. Μαλαπάνης, ο λαθροκυνηγός σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε 2 φορές εναντίον των δύο θηροφυλάκων.
Τα βόλια βρήκαν τον άτυχο άντρα στην κοιλιά και στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο δράστης έφυγε, επέστρεψε σπίτι του, καθάρισε το όπλο του και έπεσε για ύπνο. Λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Στο σπίτι του, κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί -σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν συνολικά 5 όπλα. Νωρίτερα οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου ο Θεόδ. Παπασπυρόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου χαρακτηρίζει το συμβάν “άνανδρη δολοφονία” ενώ αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: “Εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας για τον άδικο χαμό του ομοσπονδιακού θηροφύλακα και υπαλλήλου μας Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου ο οποίος έπεσε θύμα ενός αδίστακτου οπλοφόρου εγκληματία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του προασπίζοντας το φυσικό περιβάλλον και την νομιμότητα.
Στοιχεία σαν το δολοφόνο εγκληματία καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με την κυνηγετική οικογένεια, είναι απλώς οπλοφόροι.
Εκφράζουμε εκ μέρους όλου του κυνηγετικού κόσμου, τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την μεγάλη μας θλίψη στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Επίσης, είμαστε δίπλα στον δεύτερο θηροφύλακα Λάττα Γεώργιο ο οποίος εκτελούσε κοινή υπηρεσία με το θύμα και ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σύσσωμη πενθεί για τον άδικο χαμό του συνεργάτη της Θεόδωρου Παπασπυρόπουλου”.

Πηγή: Ελευθερία

ΕΛΛΑΔΑ: 30 νέοι φόροι σε 63 μήνες έπληξαν τα εισοδήματα

30 νέοι φόροι σε 63 μήνες έπληξαν τα εισοδήματα – κατά την περίοδο 2004-2009, χωρίς ωστόσο να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Παράλληλα, παρά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις άλλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων παρουσίασαν εκρηκτική αύξηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία, ο φόρος εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας αυξήθηκε κατά 50%, ενώ ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν...

οι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι είδαν τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν ακόμη και να τετραπλασιάζεται!
Είναι χαρακτηριστικό γεγονός, ότι μέσα σε 63 μήνες επιβλήθηκαν 30 νέοι φόροι πάσης φύσεως.

Λόγω της τεράστιας φοροδιαφυγής υπάρχει απώλεια δημοσίων εσόδων 15-17 δις. ευρώ το χρόνο σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, αφού 1 στα 4 ευρώ που παράγεται από την Ελλάδα δεν φορολογείται.

Παράλληλα η φορολόγηση κερδών από 19,9% μειώθηκε στο 15,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 33%, ενώ η φορολόγηση μισθωτών από 34,5% αυξήθηκε στο 35,5% ( ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 34,6%.

Παρά τις αυξήσεις φόρων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και έκθεση του ΙΟΒΕ, το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα 17,5 δισ. ευρώ το 2009, έναντι 9 δις. το 2008, ξεπερνώντας το 7% του ΑΕΠ – κοντά στα 5 δισ. πάνω από την πρόβλεψη του ΠΣΑ που ήταν στα 12,7 δισ. ευρώ.
Axiaplus



Κύπελλο Μεσσηνίας: Τα αποτελέσματα της Β' Φάσης

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Και οι δύο ομάδες των Φιλιατρών (Εράνη και Νίκη Πλάτης) βρίσκονται παρούσες στην Γ' Φάση του θεσμού.

Απο την άλλη αντίο στον θεσμό είπε ο ΑΟ Κυπαρισσίας ο οποίος ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Τα αποτελέσματα από τους αγώνες του Σαββατοκύριακού, έχουν ως εξής:



Όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, οι αγώνες της τρίτης φάσης θα .........

είναι διπλοί και θα διεξαχθούν ο μεν πρώτος την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα των αγώνων της Γ' Φάσης ( θυμίζουμε ο πρώτος αγώνας θα γίνει Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου) θα έχει ως εξής:



Αρνητικές ενδείξεις για την αγορά φυτοπροστασίας

Σε περίπου σταθερά επίπεδα έχει διατηρηθεί τα τελευταία χρόνια η εγχώρια αγορά των προϊόντων φυτοπροστασίας, με το 2008 να παρατηρείται οριακή πτώση σε όρους αξίας κατά 1%, στα €180 εκ., σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hellastat.

Όπως διαπιστώνεται στη μελέτη, μόλις το 59,3% του δείγματος των επιχειρήσεων βελτίωσε τις πωλήσεις του προηγούμενου έτους, γεγονός που αντανακλάται και στη χαμηλή αντίστοιχη μέση μεταβολή 08/07 (1,3%).

Το 2008, 25 επιχειρήσεις αγροχημικών ήταν κερδοφόρες, από τις οποίες οι 13 βελτίωσαν τα προ φόρων αποτελέσματα ...

της περασμένης χρήσης, ενώ 11 υπέστησαν κάμψη, οδηγώντας έτσι τη μέση μεταβολή ΚΠΦ στο 1,3%.

Το μέσο λειτουργικό περιθώριο το τελευταίο έτος ενισχύθηκε κατά μια περίπου μονάδα, στο 11,6%. Ωστόσο, ο αντίστοιχος δείκτης των ΚΠΦ μειώθηκε από 3,4% σε 2,6%.

Για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο εκτιμάται ότι η ζήτηση θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι καλλιεργούμενες εκτάσεις των βασικότερων δημητριακών μειώθηκαν εξαιτίας της σημαντικής κάμψης των διεθνών τιμών των προϊόντων αυτών κατά τη διάρκεια του 2008.

Συγκεκριμένα, οι εκτάσεις μαλακού σιταριού αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1,64 εκ. στρέμματα (-5% σε σχέση με το 2008), του σκληρού σιταριού σε περίπου 4,7 εκ. στρέμματα και του καλαμποκιού σε 1,6 εκ. στρέμματα (-29%).

Εκπρόσωποι των εταιρειών εκτιμούν ότι η ζήτηση θα μειωθεί περαιτέρω κατά τη νέα περίοδο 2009-2010, καθώς οι τιμές θα υποχωρήσουν περαιτέρω, οδηγώντας έτσι τις αντίστοιχες εκτάσεις σε νέα μείωση.

Σημαντικό παράγοντα περιορισμού των καλλιεργειών και της εγχώριας ζήτησης αποτελεί και η σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων σε βασικά είδη καλλιέργειας στα πλαίσια εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενώ αρνητική εξέλιξη αποτελεί επίσης η υιοθέτηση των κριτηρίων αποκλεισμού που θα ισχύσουν από το 2013.

«Τα κριτήρια αυτά θα οδηγήσουν σε απόσυρση αρκετών προϊόντων από την αγορά και αύξηση των τιμών, καθιστώντας τις καλλιέργειες περισσότερο ευάλωτες σε ασθένειες και παράσιτα λόγω του περιορισμένου αριθμού λύσεων», επισημαίνεται στη μελέτη της Hellastat.

Όπως τονίζεται, οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη προβληματιστεί, αφού πολλές από αυτές στηρίζονται σε ουσίες που πρόκειται να αποσυρθούν. Έτσι, αναμένεται ότι μέχρι το 2013 στην ελληνική αγορά θα απομείνουν μόνο 230 δραστικές ουσίες -από τις περίπου 800 που κυκλοφορούν.

Οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει, μάλιστα, την αναδιοργάνωση των λειτουργιών τους και την προετοιμασία για την απόσυρση κάποιων προϊόντων τους, ενώ επικεντρώνονται στην έρευνα και ανάπτυξη νέων σκευασμάτων.

«Γενικά, οι τάσεις της αγοράς συνίστανται στην εισαγωγή εξελιγμένων προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, καθώς και στοχευμένων προϊόντων με εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς για την καταπολέμηση εντόμων, μυκήτων κλπ, τα οποία ωστόσο είναι ακριβότερα για τους Έλληνες αγρότες», διαπιστώνει η Hellastat.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία κάθε χρόνο οδηγεί σε απόσυρση έναν σημαντικό αριθμό προϊόντων φυτοπροστασίας, με συνέπεια η προϊοντική βάση των εταιρειών του κλάδου διαρκώς να μειώνεται.

Τα αγροχημικά που κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δέχονται έντονο ανταγωνισμό από φθηνότερα –και συνήθως μη πιστοποιημένα- προϊόντα που παράγονται σε ασιατικές χώρες, ενώ σημαντικό μέρος αυτών εισάγεται από Βουλγαρία και Τουρκία.

Καίριο πρόβλημα αποτελούν και οι μεγάλες καθυστερήσεις που υφίστανται οι εταιρείες στις εισπράξεις από τους πελάτες τους, με τάση μάλιστα διεύρυνσης του μέσου διαστήματος είσπραξης (διαμορφώνεται περίπου στους 6 μήνες), ενώ στην τρέχουσα αρνητική συγκυρία η έκθεση στον πιστωτικό κίνδυνο αυξάνει αισθητά.
NAFTEMPORIKI.GR




Εκλάπη κιονόκρανο από την Αρχαία Ολυμπία

Ενορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την υπόθεση απώλειας κιονόκρανου που ήταν τοποθετημένο στον υπαίθριο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας απασχολεί τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αργά χθες το βράδυ η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, ενημερώθηκε από την Προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας, Γεωργία Χατζή, ότι σύμφωνα με αναφορά φύλακα του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, "απουσίαζε από τη θέση του ............

κιονόκρανο διαστάσεων 30 εκ. επί 30 εκ. επί 20 εκ. που ανήκε σε Παλιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ".

Το συγκεκριμένο κιονόκρανο, μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη, βρισκόταν τοποθετημένο πάνω σε τειχίο του ναού, στον υπαίθριο χώρο.

Η κ. Βλαζάκη ενημέρωσε αμέσως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού για το συμβάν και λίγο αργότερα, σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, ο Γενικός Γραμματέας μετέφερε στην κ. Βλαζάκη την οδηγία να διεξαχθεί με το πρώτο φως της ημέρας ενδελεχής έρευνα σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο και ειδικά στην περίμετρό του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κιονόκρανο είχε μετακινηθεί από τρίτους σε διαφορετική θέση από την αρχική του.

Το πρωί της Κυριακής η κ. Χατζή ανέφερε ότι είχε ολοκληρωθεί η διαταχθείσα έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να ανευρεθεί το κιονόκρανο.

"Αμέσως μετά, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία για τα συμβάντα και ζητήθηκε άμεσα η συνδρομή της.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ανακοίνωσε στην κα. Μ. Βλαζάκη ότι λόγω των γεγονότων αυτών, η Προϊσταμένη της Ζ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων τίθεται σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, μέχρι να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες της και της ζήτησε να αναλάβει το χειρισμό της όλης υπόθεσης, μεταβαίνοντας αμέσως η ίδια στην Αρχαία Ολυμπία. Διετάχθη επίσης η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης".

Πηγή: Εθνος

Ορίστηκε το πρώτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Φιλιατρών

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Φιλιατρών όρισε και συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αν και από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας εκφράστηκαν απόψεις αντίθετες σχετικά με το χρόνο ενεργοποίησης της νέα επιχείρησης.

Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. όπως αυτά ορίστηκαν είναι, από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Χαράλαμπος Παγάνης, πρόεδρος, με αναπληρωματικό τον Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο, ο Διονύσιος Γιαννόπουλος, αντιπρόεδρος με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Στάμο και μέλη οι Νίκος Στριμπάκος και Δώρα Λεβεντούρη με αναπληρωματικούς τούς Παναγιώτη Κάη και Σταυρούλα Μεϊντάνη.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ορίστηκε ως μέλος ο Παναγιώτης ...........

Σταματελόπουλος με αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Στασινόπουλο, ενώ (ως μέλη επίσης) προτάθηκαν και ορίστηκαν ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ο Νίκος Φάπας και από τους πολίτες ο Τάκης Πετρόπουλος.

Στη συζήτηση του θέματος ο Χαράλαμπος Παγάνης στάθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΑΥΑΦ τονίζοντας παράλληλα ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη απουσίαζε σε προηγούμενη συνεδρίαση που είχε έρθει το θέμα, καθυστέρησε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οπως είπε προσπάθησε να καθυστερήσει και το έργο της αποχέτευσης πράγμα που είναι εις βάρος της πόλης και των συμφερόντων της.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και μάλιστα τόνισε ότι η αντιπολίτευση έπραξε με βάση τις δυνατότητες που της δίνει ο νόμος. Το θέμα, είπε, έληξε. Υπήρξε αυτή η προσφυγή στην Περιφέρεια κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απευθείας ανάθεση από την αντιπολίτευση και στη συνέχεια η δική μας προσφυγή για την αναγκαιότητα συνέχισης και εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.

Δικαιωθήκαμε και το έργο προχωρά. Μάλιστα, αναφερόμενος στο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, σημείωσε ότι ήδη η μονάδα λειτουργεί άψογα καθώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και μέχρι το τέλος του χρόνου από την οδό Αναπαύσεως και κάτω θα έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των αγωγών και στα άλλα τμήματα του δικτύου.
Από την πλευρά τής αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της στάθηκε στο χρόνο δημιουργίας της ΔΕΥΑΦ τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση και να δημιουργηθεί δεν θα μπορεί να κάνει έργο, ούτε να προχωρήσει κάποια διαδικασία γρήγορα αφού δεν θα έχει την υποδομή και τη στελέχωση.

Ετσι, πρόσθεσε ο κ. Ξύγκας, αντί να πάμε πιο γρήγορα που είναι το ζητούμενο θα προχωράμε τραγικά αργά.
Επισήμανε επίσης ότι χωρίς έσοδα - μόνο με την χρηματοδότηση που θα πάρει από το δήμο - δεν θα μπορεί να προσφέρει τίποτα.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Λίτσας τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν προσέφυγε κατά του έργου της αποχέτευσης αλλά κατά του τρόπου της απευθείας ανάθεσης. Υπογράμμισε επίσης ότι η ΔΕΥΑΦ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί όταν αρχίσει να αποκτά έσοδα για να μην αναγκάζεται να παίρνει δάνεια.

Κλείνοντας η συζήτηση ο κ. Ξύγκας σημείωσε πως οι αρμοδιότητες της επιχείρησης δεν θα εκχωρηθούν όλες αμέσως αλλά σταδιακά αφού προηγουμένως προχωρά η δημιουργία υποδομών της, έτσι ώστε να είναι έτοιμη με την ολοκλήρωση της αποχέτευσης να αναλάβει την διαχείριση του βιολογικού και της αποχέτευσης.

Πηγή: Ελευθερία

ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ Ερώτηση για τις υποσχέσεις σε αγρότες Φιλιατρών

Να σεβαστεί τις υποσχέσεις που έδωσε στον Αγροτικό Σύλλογο και το Συνεταιρισμό Φιλιατρών και να ενεργήσει για το θέμα των “ελληνοποιήσεων” αγροτικών προϊόντων, ζητά από το νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο ο επικεφαλής του συνδυασμού “Συνεργασία για τη Μεσσηνία” Θαν. Πετράκος.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ερωτά: Αν θα αποκατασταθεί η φήμη και η αξιοπιστία της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.
Αν θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην παρουσιαστούν πάλι τέτοια γεγονότα τα οποία στρέφονται ενάντια στους χιλιάδες τίμιους παραγωγούς.

Αν θα ενεργήσει με την ιδιότητα του προέδρου της .......

ΕΝΑΕ ώστε να αλλάξει ο νόμος περί Συνεταιρισμών ο οποίος επιτρέπει ακόμα και σε μια οικογένεια να «βαφτίζει» την επιχείρησή της «συνεταιρισμό».

Πηγή: Ελευθερία

Προς αναβολή το πανηγύρι Γαργαλιάνων λόγω εκλογών

Στην αναβολή της φετινής εμποροπανήγυρης των Γαργαλιάνων προσανατολίζεται η δημοτική αρχή της πόλης, η οποία φέτος συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 4 Οκτωβρίου.

Το θέμα έχει συζητηθεί ήδη στη Δημαρχιακή Επιτροπή που έχει πάρει απόφαση περί αναβολής και πλέον το βάρος πέφτει στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο είναι και το αρμόδιο να αποφασίσει.
Η εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 3 έως τις 9 Οκτωβρίου κατά τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, γιορτή που φέτος είναι το Σάββατο ακριβώς πριν τις εκλογές.
Ετσι, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, τόσο λόγω των εκλογών .......

αλλά και λόγω των παραπόνων που εκφράζονται κάθε χρόνο από τους κατοίκους της οδού Νικολοπούλου - η οποία κλείνει καθώς σε αυτή γίνεται το πανηγύρι - αλλά και επειδή δεν έχει βρεθεί εναλλακτικός χώρος, φαίνεται ότι η απόφαση είναι να μην γίνει φέτος το πανηγύρι.
Κανονικά πάντως θα γίνουν όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου.

Πηγή: Ελευθερία

Πως ο ΟΤΕ «σκοτώνει» το γρήγορο ίντερνετ!

Ενώ η προκήρυξη των εκλογών έχει αφήσει μετέωρο το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης για κατασκευή πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών (Fiber To The Home - FTTH), που θα «εκτοξεύσει» τις ταχύτητες σύνδεσης στο ίντερνετ, η διοίκηση του ΟΤΕ σπεύδει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην αγορά και να «τορπιλίσει» το project πριν καν αρχίσει να υλοποιείται.

Οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ και η διοίκηση Βουρλούμη, που ως τώρα έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν την κατασκευή του δικτύου FTTH, προωθούν πιεστικά την τεχνολογία του VDSL, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού DSL και μπορεί να προσφέρει ταχύτητες download μέχρι 52 mbps.
Όμως, τo FTTH, λόγω του ότι χρησιμοποιεί 100% οπτικές ίνες, μπορεί να πετύχει πάρα πολύ υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, σχεδόν 50 φορές ταχύτερους από το VDSL! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πιλοτική υπηρεσία που διέθεσε η France Telecom στη Γαλλία στα μέσα του 2006 έδινε...

ταχύτητες 2,5 Gbps στο download και 1,2 Gbps στο upload.

Σε πολλούς παρατηρητές, η εμμονή του ΟΤΕ στο VDSL θυμίζει άλλα ιστορικά σφάλματα διοικήσεων του ΟΤΕ, που επέμεναν να επενδύουν στην απαξιωμένη τεχνολογία του ISDN για τις συνδέσεις στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα ουραγός στην εισαγωγή του DSL.

Ο στόχος των Γερμανών είναι απλός: με σχετικά χαμηλές επενδύσεις στο VDSL (συνολικά δεν θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ) επιδιώκουν να διατηρήσει ο ΟΤΕ τη δεσπόζουσα θέση του στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, απλώς αναβαθμίζοντας το υφιστάμενο δίκτυό του, που βεβαίως θα φαίνεται «αρχαίο», αν αναπτυχθεί το δίκτυο FTTH, που προωθούσε το υπουργείο Μεταφορών από την εποχή Χατζηδάκη, σχεδιάζοντας επενδύσεις 2,1 δις. ευρώ, χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται τα 650 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν για την αναβάθμιση του εξοπλισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, τηλεπικοινωνιακής εταιρείας OPTRONICS.

Η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους Γερμανούς να μετάσχουν στην κατασκευή των νέων δικτύων οπτικών ινών, μέσω επένδυσης του ΟΤΕ στις τρεις εταιρείες που θα αναλάβουν την ανάπτυξή του. Η Deutsche Telekom το αρνείται πεισματικά, προτιμώντας τη φθηνότερη λύση του VDSL, την οποία εφαρμόζει ήδη και στην Γερμανία, επιδιώκοντας να στερήσει από την Ελλάδα τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου δικτύου, εν μέρει με κοινοτικά κονδύλια, που θα τοποθετήσει τη χώρα στην πρωτοπορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τεράστια οφέλη για τους χρήστες και την οικονομία.

Και ενώ έχει γίνει σαφές πλέον ότι μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση και ο ΟΤΕ θα πρέπει να… ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους για το θέμα του δικτύου οπτικών ινών, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση και αφού ληφθούν υπόψη οι σχεδιασμοί της επόμενης κυβέρνησης για το θέμα, η διοίκηση του ΟΤΕ προωθεί με ταχείς ρυθμούς (για τα δεδομένα του, συνήθως βραδυκίνητου Οργανισμού) τις επενδύσεις του στο VDSL.

«Ποντάρει», έτσι, στις καθυστερήσεις που ο ίδιος ο ΟΤΕ έχει προκαλέσει, για να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στην αγορά, επεκτείνοντας τη διάδοση του VDSL,με τρόπο που αργότερα θα δυσχεράνει, αν δεν ακυρώσει εντελώς, την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, ο Π. Βουρλούμης αποκάλυψε ότι προχωρούν οι συζητήσεις με τέσσερις μεγάλους δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλη επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ευρυζωνικότητας, με την τεχνολογία VDSL.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ τόνισε ότι θα είναι ευχαριστημένος εάν εντός του 2010 συνδεθούν 2.000-3.000 καφάο στο αναβαθμισμένο δίκτυο του ΟΤΕ και έκανε άνοιγμα στις δημοτικές αρχές, επισημαίνοντας ότι θα προτιμηθούν οι δήμοι που θα δείξουν διάθεση συνεργασίας με τον ΟΤΕ. Σημειώνεται, ότι συνολικά στο δίκτυο του ΟΤΕ περιλαμβάνονται 28.000 καφάο, δηλαδή ο Οργανισμός θα έχει ήδη καλύψει από τον επόμενο χρόνο το 10% του δικτύου του με VDSL, δημιουργώντας ένα σοβαρό τετελεσμένο γεγονός εις βάρος του δικτύου οπτικών ινών.

Μάλιστα, προχωρώντας ακόμη ένα βήμα στην ίδια κατεύθυνση της δημιουργίας τετελεσμένων, ο ΟΤΕ άρχισε να παρέχει πιλοτικά συνδέσεις VDSL σε επιλεγμένους πελάτες του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Και, αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς να «προοδεύει», την ώρα που τα σχέδια της Πολιτείας για δίκτυο οπτικών ινών θα «σέρνονται», ο Οργανισμός ίσως καταφέρει να «σκοτώσει» την ευκαιρία των χρηστών για πρόσβαση σε πραγματικά γρήγορες συνδέσεις…
Φωτόπουλος Γιάννης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Ερωτηματικά για τα λιγοστά αποθέματα ελαιολάδου και την ανοδική πίεση τιμών

Περίοδο με πολλά ερωτηματικά που σχετίζονται με τα υπάρχοντα αποθέματα διανύει η αγορά του ελαιολάδου, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα αυξάνοντας με τον τρόπο αυτόν τις πιέσεις σε παραγωγή και διακίνηση για ακόμη υψηλότερες τιμές.
Αναλυτικά, την εβδομάδα που πέρασε η αγορά των παραδοσιακών εμπορευμάτων παρουσίασε την ακόλουθη εικόνα:
Λάδια
Στην τελευταία στροφή πριν από το τέλος της τρέχουσας εμπορικής περιόδου η αγορά του ελαιολάδου βρίσκεται μπροστά σε μία κατάσταση...

με πολλά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τα υφιστάμενα αποθέματα ελαιολάδου.
Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι τα αποθέματα του προϊόντος στη χώρα μας κινούνται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο αυξάνει τις πιέσεις από την πλευρά των παραγωγών και των διακινητών χύμα προϊόντος, για ακόμα υψηλότερες τιμές.

Ήδη κατά τη διάρκεια του Αυγούστου οι τιμές παραγωγού σημείωσαν μια σημαντική άνοδο που πλησιάζει σχεδόν τα 50 σεντ το κιλό και με το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου παρατηρείται μια περαιτέρω πίεση στις τιμές, λόγω ακριβώς της διαφαινόμενης σημαντικής μείωσης των αποθεμάτων.

Το κλίμα στην ελληνική αγορά ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι υψηλές πωλήσεις ισπανικού ελαιολάδου καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οδηγούν πλέον σε μία νέα κατάσταση, σύμφωνα με την οποία η τρέχουσα εμπορική περίοδος θα βρει τους Ισπανούς με αποθέματα που ενδεχομένως να κινούνται κάτω και από το επίπεδο των 200.000 τόνων.

Εγκλωβισμένοι σε αυτήν την κατάσταση φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον οι Ιταλοί οι οποίοι στην περίπτωση του ελληνικού ελαιολάδου, δείχνουν πλέον αποδοχή τιμών CIF στα επίπεδα των 3,00 ευρώ/κιλό για τα πολύ καλά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με την όλη προσπάθειά τους να εντοπίζεται στο να μην ξεπεραστεί αυτό το επίπεδο τιμών.

Εν τω μεταξύ στην ισπανική αγορά οι τιμές ex-factory φαίνεται να κινούνται ελαφρά ανοδικά μετά τη σχετική υποχώρηση στο ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου και διαμορφώνονται πλέον για τα εξαιρετικά παρθένα κοντά στα 2,50 ευρώ/κιλό, για τα παρθένα στα 2,40 ευρώ/κιλό και για τους βιομηχανικούς άσους στα 2,35 ευρώ/κιλό.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ



Οι μπάρες στο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

ΑΠΟΛΥΤΩΣ χρήσιμες οι μπάρες στους δρόμους, αλλά χθες είχαμε παράπονα από επαγγελματία οδηγό για την παρέμβαση στο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι.
Οπως μας έλεγε, υπάρχουν σημεία του δρόμου στα οποία πλέον δεν μπορούν να διασταυρωθούν δύο φορτηγά γιατί δεν μπορούν να... ξακρίσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόταν πριν από τις μπάρες, να διευρυνθεί και το οδόστρωμα στα δύσκολα σημεία.

Μια δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τη διαγράμμιση στο κομμάτι του δρόμου

έξω από τους Γαργαλιάνους που έπεσε άσφαλτος, η οποία είναι τέτοια που αναγκάζει τους οδηγούς να... παραβιάζουν τη διπλή γραμμή.
Την ώρα που λίγο μακρύτερα ο δρόμος είναι κομμένος αλλά δεν τον... επιδιόρθωσαν.

Πηγή: Ελευθερία

Θα τα λέτε στο FACEBOOK..

Κεντάει πάλι το Trelo Koyneli.