Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο Π.Τατούλης πρότεινε τον Δ. Δράκο για την προεδρία του ταμείου ενίσχυσης υποδομών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής

Δείγμα της υπέρβασης αλλά και της - χωρίς αγκυλώσεις και ταμπού - πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει σε περιφερειακό επίπεδο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζονται οι δύο τελευταίες κινήσεις του («άνοιγμα» και προς την μείζονα μειοψηφία).

Έτσι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της .........

συμμετοχής του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, στην 3μελή επιτροπή που θα αξιολογήσει το πλαίσιο των προτάσεων και θα καταθέσει τις εκτιμήσεις της για το όλο ζήτημα της αναβάθμισης του αερολιμένα της Καλαμάτας, ο κ. Τατούλης προχώρησε ένα ακόμη βήμα... παραπάνω.

Αυτό έχει να κάνει με την πρόταση να αναλάβει την προεδρία του ταμείου ενίσχυσης υποδομών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας ο περιφερειάρχης ανοιχτά πρότεινε τον κ. Δράκο για να αναλάβει αυτή την θέση ευθύνης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών. Αν μη τι άλλο, μια ενέργεια και μια κίνηση που δεν είχαμε συνηθίσει από τους «εξουσιολάγνους» του παρελθόντος που δείχνει πως σε βασικά ζητήματα που άπτονται του κοινωνικού συνόλου και της ανάπτυξης του τόπου μπορούν οι αυτοδιοικητικοί να συννεννοηθούν σε μια κοινή γραμμή, μακριά από «συνδυασμικές» σκοπιμότητες.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο άνθρωπος Πέτρος Τατούλης εξακολουθεί να είναι φαινόμενο. Πραγματικά τέτοιος πολιτικός σπάνια περνάει από την Ελλάδα. Κάθε φορά, αποδεικνύει το πόσο ιδανικός είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Και φυσικά κάνει για μια ακόμα φορά υπερήφανους τους πολίτες που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και τον σήκωσαν ψηλά.
ΠΕΤΡΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΣΟΥ.

Best TV

ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!!!!!!! Ο Ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει 85.000 για κατασκήνωση των παιδιών των εργαζομένων

της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) !!!!!!

Αυτό και αν είναι σκάνδαλο!!!!! 85.000 € καλείται να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για να κάνουν διακοπές σε κατασκήνωση της αρεσκείας τους τα παιδιά των εργαζομένων στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)

Κλίκ στο δίπλα έγγραφο.

Αυτό αναφέρει η απόφαση η απόφαση που ...........

έλαβε η ΕΕΤΤ την στιγμή που οι Έλληνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξ αιτίας της Τρόϊκας, και της κυβέρνησης Παπανδρέου που μας έβαλε την θηλιά στον λαιμό.
Ενα εξωπραγματικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος Έλληνας για να κάνουν διακοπές τα παιδιά της κλίκας της κυβέρνησης όταν άλλοι Έλληνες πολίτες κάνουν αιματηρές οικονομίες ή βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.
Τη στιγμή που καταργούνται ή και συγχωνεύονται σχολεία και πανεπιστήμια, Δημόσιες υπηρεσίες ενώ οι ιδιαίτερα προσεγμένες παροχές στα ρετιρέ κάποιων δημοσίων υπαλλήλων, φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται από κρίσεις.

Μην σας ξεγελάει που γράφει ότι το ποσό βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΕΤΤ....
Τα χρήματα που παίρνει η ΕΕΤΤ είναι από τον κρατικό κορβανά. Οχι από ίδια έσοδα.
Αυτοί με τους μισθούς της τάξης των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ μην πληρώσουν τίποτα.......
Ολοι οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τις διακοπές των παιδιών τους.
Καμαρώστε τους!!!!!!!!!!

Πρόταση για κατάργηση και όχι συγχώνευση κλινικών της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας

Την κατάργηση των κλινικών των νοσοκομείων και όχι απλά τη συγχώνευσή τους εξετάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση του με τους διοικητές.

Η κατάργηση των κλινικών είναι πρόταση ..........

του διοικητή της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Άρη Μουσιώνη.

«Μου αρέσουν οι ριζοσπαστικές απόψεις, θα την εξετάσουμε και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε την απόφασή μας», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Από την πλευρά του ο κ. Μουσιώνης ανέφερε ότι με την κατάργηση των κλινικών ο ασθενής θα αντιμετωπίζεται ενιαία και όχι κατακερματισμένα και πρότεινε να αντικατασταθούν οι κλινικές με τρία τμήματα: το παθολογικό, το χειρουργικό και το εργαστηριακό.

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει η είδηση δεν μας ενδιαφέρει και εμάς καθώς είναι για άλλη υγειονομική περιφέρεια αλλά την βάζουμε έτσι για να δείτε πως σκέφτονται οι Κυβερνώντες μας. Και μετά αναρωτιούνται γιατί τρώνε στην μάπα γιαούρτια. Αμ και προϊόντα κένωσης (δηλαδή σκ...ά) θα φάτε στα αφράτα μουτράκια σας.... Όχι μόνο γιαούρτια.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν βρεθούν κάποιοι πολίτες και Ριζο-σπάσουν τα μουτσούνια τους να θα έχουν και πάλι τις ίδιες απόψεις.....;;;;;;;

Πλήρης ένταξη του ΙΚΑ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα ενταχθεί πλήρως στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ακολουθήσουν σταδιακά και όλα τα υπόλοιπα ταμεία, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως διευκρίνισε κατά τη συζήτηση ερώτησης .........

στη Βουλή του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τσιάρα, για τις ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου στις ιατρικές επιχειρήσεις, η ένταξη δεν θα αφορά μόνο το φάρμακο, αλλά και τα παραπεμπτικά και την εκκαθάριση λογαριασμών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, η υπαγωγή όλων των ταμείων στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα δώσει τη δυνατότητα και στα ταμεία να είναι συνεπέστερα στις πληρωμές τους και να γίνουν διαπραγματεύσεις με τους παρόχους υγείας και τους προμηθευτές για τις τιμές τους.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, σημείωσε πως η Πολιτεία οφείλει σε μικρές ιατρικές επιχειρήσεις, μέσω ασφαλιστικών ταμείων, το σύνολο των απαιτήσεων τους για το 2010 την ίδια ώρα που τους φορολογεί για τις ανείσπρακτες αυτές οφειλές.

Ο υπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που εισήγαγε νέο σύστημα εξόφλησης αλλά και στις ελλείψεις προσωπικού των ταμείων, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Ειδικά όμως για το ΙΚΑ, υποστήριξε ότι πληρώνει το 90% από τις οφειλές και μένει να εκκαθαρίσει το 10% των υποχρεώσεων που σημειωτέον ήταν σε εκκρεμότητα από το 2005, το 2006 και μετά. Σε ό,τι αφορά τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι το ΙΚΑ πληρώνει άμεσα: «Έχει 2.170 εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται και τα πληρώνει άμεσα», τόνισε, ενώ όπως έκανε γνωστό, «στον ΟΓΑ έχει εκκαθαριστεί το 80% έως 85% και έχει πληρωθεί για το 2010». Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι οφειλές του ΟΑΕΕ για το 2010 ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

«Το πρόβλημα στον ΟΠΑΔ είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα χρήματα που πρέπει να απορροφηθούν και δεν μπορούν λόγω της γραφειοκρατίας», παρατήρησε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι η εκκαθάριση είναι χρονοβόρα διαδικασία αφού από τα χέρια των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων χρειάζεται να περάσει το κάθε παραστατικό.

Όπως εξάλλου επεσήμανε, η μεγάλη σπατάλη αφορούσε το φάρμακο και τις ιατρικές πράξεις και μια σειρά παροχές στον τομέα της υγείας, για να επαναλάβει στη συνέχεια ότι το 2010 μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 1,77 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, ενώ το 2011 τα στοιχεία δείχνουν ότι θα γίνει εφικτή η μείωση κατά 1,3 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ τα ταμεία έχουν ζητήσει από τα εργαστήρια και τις κλινικές να δώσουν τα δικά τους στοιχεία σε σχέση με τις οφειλές και το υπουργείο έχει ζητήσει από τα ταμεία να καταγράψουν οφειλές από το 2005 έως το 2008, οφειλές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% αυτών που έχουν εκκαθαριστεί.

Ο βουλευτής της ΝΔ έσπευσε να επικαλεστεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο κπουργός Υγείας από τον περασμένο Μάρτιο για τα καθυστερούμενα του ΟΠΑΔ, για να σημειώσει ότι 4-5 μήνες, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Όπως είπε, η πραγματικότητα για τις ιατρικές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές, είναι τραγική αφού οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους και το παραϊατρικό προσωπικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτικός της Πελοποννήσου απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει !

Πρόκειται για μια φοβερή ιστορία που δεν πιστεύουμε ότι έχει προηγούμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Το θέμα το ξέραμε εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν είχαμε μπορέσει να το διασταυρώσουμε.

Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Η πληροφορία που είχαμε "κλείδωσε" όταν .........

το θέμα συζητήθηκε σε καφενείο σε νομό της Πελοποννήσου !

Πρόκειται για μια φοβερή ιστορία που δεν πιστεύουμε ότι έχει προηγούμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Πολιτικός από την Πελοπόννησο κλήθηκε από τον πολιτικό του χώρο να συζητήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Στην πορεία της συζήτησης διαπίστωσε ότι το κλίμα δεν ήταν θετικό για τη συμμετοχή του και το πήρε βαριά.

Η τελευταία του κουβέντα ήταν αφοπλιστική :
"Αν δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο θα αυτοκτονήσω !" τους είπε και τους άφησε σύξυλους !

Την κουβέντα την εκμυστηρεύτηκε σε συντοπίτη του ισχυρό παράγοντα, ευελπιστώντας στη διαμεσολάβησή του. Αμήχανος και εκείνος συζήτησε το θέμα με φίλους του γεμάτος αγωνία για το τι θα έπρεπε να κάνει !

Αν είναι δυνατόν ...

Morias News

Οι Γερμανοί παίρνουν την περισσότερη άδεια από όλους τους Ευρωπαίους

Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους νοτιοευρωπαίους ότι ‘καλοπερνούν’ υπερβολικά και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.

Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν ......

άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν είχε υποστηρίξει ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.

«Δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα (το ευρώ) με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες», είχε δηλώσει σε μια εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία. «Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης από χώρες της Μεσογείου επέκριναν σφοδρά την Μέρκελ διότι χρησιμοποίησε το χάσμα βορρά-νότου στην Ευρώπη για να μετριάσει την αγανάκτηση των γερμανών ψηφοφόρων για την παροχή δανείων με σκοπό την ‘διάσωση’ χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Πάντως η έρευνα του Eurofound έδειξε συνυπολογιζομένων των εορτών και των αργιών ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, μαζί με εκείνους στην Δανία τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Οι Πορτογάλοι και οι Έλληνες συγκριτικά κατά μέσον όρο έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο, συνυπολογιζομένων και των αργιών και των επίσημων εορτών.

Οι Ρουμάνοι κάνουν τις λιγότερες διακοπές στην ΕΕ των 27, με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες να φθάνουν συνολικά τις 27 ημέρες, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τ' άλλα η Αγγέλα Μέρκελ μας αποκαλεί τεμπέληδες. ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ. Και περισσότερο κάθονται τα κωθώνια οι Γερμανοί και πλουσιοπάροχα αμείβονται και η Αγγέλα μιλάει....

Αρχισαν τα όργανα και στον ΟΤΕ: Μείωση αποδοχών κατά 10% ή 4ημερη αποσχόληση προτείνει η διοίκηση του ΟΤΕ

Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης πρότεινε η διοίκηση του ΟΤΕ στους εργαζόμενους, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Έθνος, η πρόταση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο πακέτο μειώσεων των εννέα σημείων, το οποίο είχε ήδη αποστείλει η διοίκηση στην Ομοσπονδία Εργαζομένων προ 20ημέρου και στόχευε σε μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε μία τριετία.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιτίθενται σ' αυτή ..........

την πρόταση, υποστηρίζουν ότι η διοίκηση τούς ενημέρωσε πως, αν αποδεχτούν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, θα υπάρξει διασφάλιση των θέσεων εργασίας για δύο χρόνια.

Η επόμενη συνάντηση διοίκησης-εργαζομένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δέκα ημέρες, με την Ομοσπονδία να ετοιμάζει ήδη προτάσεις περιστολής του κόστους, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αναμένεται επιπλέον να προτείνουν μειώσεις μισθών και σε επίπεδο στελεχών του Οργανισμού, ενώ έχουν ήδη ζητήσει τη σύνταξη ισολογισμών για όλες τις θυγατρικές.

Σεισμός ταρακούνησε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία!

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από σπίτια και καταστήματα...

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητή λίγο μετά τις 12.15 στην Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Αμέσως μετά τον σεισμό κάτοικοι της Πάτρας βγήκαν από τα σπίτια και τα καταστήματα που βρίσκονταν.
Στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία δεν ...........

έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό, ενώ ας σημειωθεί ότι από την περασμένη Κυριακή καταγράφονται μικρές σεισμικής δονήσεις στην περιοχή του Ρίου.

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κέντρου Δήμητρα στην Ισπανία

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 28/7/2011 οι αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στην Ισπανία. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δεκαεννέα παραγωγοί Θερμοκηπιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Η κατάρτιση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας από τις 13/10/2011 έως και τις 27/10/2011.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.

Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης στα Γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά: ...........

• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Βεβαίωση Κατάρτισης από τον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ
• Υπεύθυνη Δήλωση (την συμπληρώνουν στα γραφεία μας)

Η κατάρτιση των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility).

Για περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116, 6934796092.

Απόσπασμα απο την συναυλία των νικητών του Greek idol στο Aqua Club του Elite στην Καλαμάτα.

Από το BEST TV Kαλαμάτας.Ευχαριστούμε την τηλεόραση best για την συνεργασία μας στο να μεταδοθεί η συναυλία και μέσω του Φιλιατρά News.Μετά το Δεκαπενταύγουστο το Ενιαίο (Γενικό) Μισθολόγιο

Το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο αλλά και το σχέδιο για συγχωνεύσεις φορέων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (το πρώτο και του υπουργείου Οικονομικών) είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με επιστολή ............

του σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις για την «αναδιάρθρωση φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για το Ενιαίο (Γενικό) Μισθολόγιο αναμένεται να παρουσιαστεί μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Όσον αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τρίτη προτεραιότητα αποτελεί η «Αναμόρφωση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης», ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών οι προτεραιότητες είναι κατά σειρά:
1. Το θεσμικό πλαίσιο για τη διενέργεια των δημοψηφισμάτων (έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση)
2. Η αλλαγή τού τρόπου ελέγχου τού «Πόθεν Έσχες»
3. Το πρόγραμμα εξυγίανσης των ΟΤΑ

Ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Περαιτέρω βελτιώσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επήλθαν με το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στο εν λόγω άρθρο, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο ..........

διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

- Η ρύθμιση των οφειλών αναφέρεται σε όλο το παθητικό του οφειλέτη, αφορά δηλαδή τόσο τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Δεν χρειάζεται με την επίδοση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση να επιδοθούν ξεχωριστά η κατάσταση των πιστωτών και το σχέδιο διευθέτησης, εφόσον αυτά εμπεριέχονται στην αίτηση.

- Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο μπορεί με την κατάθεση της αίτησης να εκδίδει προσωρινή διαταγή ή να διατάσσει προληπτικά μέτρα μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις υποθέσεις (και το κόστος) υποβολής χωριστής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

- Η αίτηση για υποκατάσταση της συναίνεσης του πιστωτή στο πλαίσιο της επιδίωξης δικαστικού συμβιβασμού εκδικάζεται στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη συζήτηση της αίτησης δικαστικής ρύθμισης των χρεών.

- Η ρύθμιση της οφειλής για την προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι είκοσι έτη μπορεί να γίνει και με σταθερό επιτόκιο (και όχι μόνο με κυμαινόμενο επιτόκιο) προκειμένου να μην δυσχεραίνεται ο υπολογισμός του ύψους των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

- Το ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία προστατεύεται και όταν ο οφειλέτης έχει την επικαρπία ή την ψιλή κυριότητα αυτού.

- Το πιστωτικό ίδρυμα, στην κατάσταση οφειλών που χορηγεί στον οφειλέτη, θα πρέπει να μνημονεύει και το επιτόκιο με το οποίο εξυπηρετείται η οφειλή, ώστε να μπορεί να προσδιορίζεται πληρέστερα το ύψος των υποχρεώσεων του οφειλέτη μέχρι το χρόνο εκδίκασης της αίτησης.

- Δεν θίγονται οι απαιτήσεις των πιστωτών οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση για δικαστική ρύθμιση των χρεών.

Απίστευτο! Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία,όχι όμως οι στρατιωτικοί!

Οι Εθνοπατέρες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,όχι όμως και οι στρατιωτικοί! ! Οι βουλευτές μετακινούνται βέβαια με τσάμπα λιμουζίνες,αλλά ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός του παραλογισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Το θέμα μας το επεσήμανε απόστρατος ...........

αξιωματικός και είναι πέρα για πέρα απίστευτο μεν,αληθινό και λυπηρό δε .

Διαβάστε ποιοι είναι οι Δικαιούχοι Δωρεάν Μετακίνησης

Οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, πάντα με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού:

1. Βουλευτές & Ευρωβουλευτές με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75).

2. Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβρστικής Ακαδημίας, Προσωπικό και Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος (Ν.2018/92). Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

4. Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού..

5. Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν,1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

6. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

7. Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας Αγρονομικού προσωπικού. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

8. Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).

9. Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

• Μόνιμοι όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
• Εθελοντές Πυροσβέστες που επιδεικνύουν την ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Και ρωτάμε τον κ. ΥΕΘΑ πως ακόμη και το πολιτικό προσωπικό του Υπ. Δημ Τάξεως (τέως) και ακόμη και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί με νόμο του 1950 δεν πληρώνουν εισιτήριο και πληρώνει ο εν ενεργεία οπλίτης 5ετους θητείας ή ο μαθητής της παραγωγικής σχολής Ε.Δ.;
Καλά οι βουλευτές δικαίως δεν πληρώνουν γιατί...... δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μια και η πατρίδα τους δίνει Lexus!

On Alert

Εδωσε ρέστα χθές βράδυ η Κ. Ελένη Μακρή

Τα "ρέστα της" έδωσε χθες βράδυ η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών κ. Ελένη Μακρή που παρά την μηδενική χρηματοδότηση από τον Δήμο για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκείνη κατάφερε να κάνει μια πολύ όμορφη βραδιά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας φέρνοντας την ορχήστρα του Γιώργου Καραβοκύρη με σκοπό να δουλέψουν τα μαγαζιά της πόλης μας -όπως η ίδια δήλωσε από μικροφώνου- τα οποία σημειωτέων ήταν πολύτιμοι χορηγοί (από οικονομική πλευράς) για την επιτυχημένη ομολογουμένως βραδιά με τραγούδια από τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Μπορεί μέσα από αυτό το Blog να έχουμε κράξει ..........

ανελέητα την κ. Ελένη Μακρή με το περσινό φιάσκο της συναυλίας του Χρήστου Δάντη και τα είκοσι ευρώ για είσοδο..... για μια ήδη πληρωμένη από την Marfin συναυλία (διασταυρωμένο αυτό), αλλά φέτος η κ. Μακρή κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε αρκετούς και βοηθώντας παράλληλα τα καταστήματα της πλατείας μας σε σχέση με κάποιους που κάνουν τις εκδηλώσεις τους σε άλλους χώρους όπως για παράδειγμα το Πάρκο της Βλαχέρνας (τυχαία το αναφέρουμε).

Οι πολύτιμοι χορηγοί που συνέβαλαν οικονομικά για τις δυο αυτές βραδιές (χθες και σήμερα) είναι:
Το κατάστημα παγωτών Häagen-Dazs,
Το καφέ - Ουζερί Violeta Clasic,
Η καφετέρια Γαλαξίας,
Το Cafe Capritsio,
το Καφέ Μαντείο, και
η επιχείρηση Mesogeios Apartments του συμπολίτη μας Παναγιώτη Πναγιωτόπουλου στην Μαραθούπολη Μεσσηνίας.

Ωστόσο η είδηση της βραδιάς ήταν το σχόλιο που έκανε η κυρία Μακρή λίγη ώρα πριν τελειώσει η μουσική βραδιά. Ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των σκύλων να τα μαζέψουν για να μην υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και κάλεσε όλους αυτούς που αγαπάνε την πόλη μας να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν για το γενικό καλό.
Πάντως για απόψε το βράδυ πάλι στην κεντρική Πλατεία θα υπάρχει μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Μπάκα. Και αυτή η εκδήλωση ανήκει στην Ένωση Φιλιατρινών Γυαναικών και την Κ. Ελένη Μακρή

ΣΧΟΛΙΟ
Να ελπίσουμε και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις κ. Μακρή; Μπράβο σας πάντως για την πρωτοβουλία σας. Άξιζε και με το παραπάνω.

Πηγή Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας «Απλήρωτος ο εργολάβος, αλλά οι ίδιοι πόροι στους ειδικούς συμβούλους»

Η «Χορήγηση 5ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “Ανάπλαση πηγής Αϊ Λαγούδη” Δ.Κ. Κυπαρισσίας» άναψε τα αίματα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Ήταν δε αρκετή για να γίνει κατανοητό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως την ίδια ώρα που οι εργολάβοι είναι απλήρωτοι και τα έργα ημιτελή, «λεφτά υπάρχουν» (!), από ίδιους πόρους, από τη φορολογία των δημοτών δηλαδή, για ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες του δημάρχου.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος ...........

παρατήρησε ότι το θέμα «αφορά στο έργο που φτιάχνεται στον Αϊ-Λαγούδη και έχει θετική εισήγηση η ΤΥΔΚ για παράταση μέχρι τις 21/12. Είναι η πέμπτη παράταση.
Ο λόγος που ο ανάδοχος ζητά συνεχώς παρατάσεις και η ΤΥΔΚ τις εγκρίνει, είναι ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση του έργου! Είναι απλήρωτος και γι' αυτό δε συνεχίζει!». Παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης είπε: «Η πηγή είναι το σημείο αναφοράς στην παραλία και είναι ντροπή μας που είναι έτσι τόσο καιρό», για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Τσίγγανος, λέγοντάς του ότι «έχετε δίκιο, αλλά ο εργολάβος λέει "πληρώστε με να συνεχίσω"».

Ο Γιώργος Γαλάνης ρώτησε για τη χρηματοδότηση του έργου και ο Τσίγγανος απάντησε πως είναι «Ίδιοι Πόροι. Ίδιοι πόροι που δεν υπάρχουν!». Τότε, ο κ. Γαλάνης ρώτησε πώς δημοπρατήθηκε το έργο και ο κ. Τσίγγανος είπε να απαντήσει ο κ. Σαμπαζιώτης, που τότε ήταν δήμαρχος Κυπαρισσίας.

Με τη σειρά του ο κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε: «Είναι ένα έργο δύσκολο, έχει γίνει πάνω σε μία πηγή η οποία είχε ασταθές υπόβαθρο, δεν ξέραμε καν πού είναι το κέντρο της. Έγινε, λοιπόν, "ψαχτά" το έργο. Καθυστέρησε αρκετά, περάσαμε το 2010, μπήκαμε στο 2011, δεν μπορούσαν τα 57 χιλιάρικα του λογαριασμού άμεσα να πληρωθούν, γιατί είχαμε το πρόβλημα του προϋπολογισμού αρχές του χρόνου. Ο συγκεκριμένος εργολάβος περιμένει να πληρωθεί, τουλάχιστον δε μας κάνει προσφυγή όπως έχουν κάνει άλλοι εργολάβοι. Τώρα είμαστε στη φάση να πληρωθεί ο λογαριασμός, θα πληρωθεί εντός των προσεχών ημερών και το έργο θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σημείωσε: «Αυτό μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Εγώ, ειλικρινά σας λέω, δε θα ψηφίσω άλλη παράταση στον κύριο αυτόν που έχει αναλάβει το έργο, γιατί έχει παραγίνει σίριαλ. Επί δυόμισι χρόνια ζητάει παράταση. Βεβαίως, υπάρχει δικαιολογία ότι το έργο δε χρηματοδοτείται από εκεί που έπρεπε να χρηματοδοτηθεί, αλλά πρέπει να πιεστούν τα πράγματα, σε διαφορετική κατεύθυνση, να συνεχιστεί».

Στην τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Κατσαργύρης ανέβασε τους τόνους λέγοντας πως «μετά την ερώτησή μου και την απάντηση του κ. αντιδημάρχου ότι γίνεται με ίδιους πόρους, εγώ αισθάνομαι ντροπή μετά από έξι μήνες να μη γίνεται ένα τέτοιο έργο. Και δυστυχώς, τους Ι.Π. δεν τους διαθέτουμε για να γίνονται κάποια έργα, αλλά τους διαθέτουμε για να εξαργυρώσουμε κάποιες επιταγές προεκλογικά! Και τι εννοώ: Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Τριφυλίας να έχει τόσες ανάγκες, να έχει λίγα έσοδα και αυτά τα λίγα έσοδα να τα διαθέτει για ειδικούς συμβούλους και δεν ξέρω τι! Μπορεί να το προβλέπει ο νόμος να προσλαμβάνουμε ειδικούς συμβούλους, αλλά ο νόμος λέει "ειδικούς συμβούλους με ειδικά προσόντα". Δεν είναι δυνατόν να προσλαμβάνουμε ειδικούς συμβούλους και να τους χρησιμοποιούμε, όπως είπε ο κ. δήμαρχος στο προηγούμενο συμβούλιο, για υπαλλήλους, για θέσεις υπαλλήλων. Ντρέπομαι πραγματικά και δεν ξέρω τι να πω σε αυτούς που χρωστάμε. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να διαθέτει 200 χιλιάδες ευρώ για ειδικούς συμβούλους τη στιγμή που έχει 42 πτυχιούχους! Και τι ειδικές γνώσεις έχουν οι ειδικοί σύμβουλοι; Πραγματικά, με τα παιδιά δεν έχω τίποτα. Δεν πρέπει να "κοιμηθούμε" άλλο! Επειδή έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους; Τι θα πούμε; Mε συναντάνε έξω καθημερινά εργολάβοι που τους χρωστάμε και τι να πούμε; Δεν είναι δυνατόν να σπαταλάμε τους ίδιους πόρους για συμβούλους και να μην πληρώνουμε για τα έργα!».

Τελικά, κατά πλειοψηφία δόθηκε (και) 5η παράταση.
Αξίζει να τονίσουμε πως, όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το έργο, με αρχικό συμβατικό ποσό 114.941,07 ευρώ (με ΦΠΑ 19%), γίνεται με ίδια, όπως λέγεται, χρηματοδότηση, ίδιους πόρους, δηλαδή από τα έσοδα του Δήμου. Όπως, όμως, αποδεικνύεται και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κυπαρισσίας του κ. Σαμπαζιώτη και επί 7 μήνες του Δήμου Τριφυλίας με τον κ. Κόλλια, χρήματα στον εργολάβο δεν εδόθησαν.

Θάρρος

Από τις 3 Οκτωβρίου 2011 η διάθεση της φοροκάρτας

Η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει απο τις τράπεζες στις 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ..........

Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.

- ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).

- σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας

- για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

- Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).

Οι τράπεζες από τις οποίες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες:

1. Εθνική

2. Eurobank

3. Alpha

4. Πειραιώς

5. Αγροτική

6. TBANK

7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

8. Γενική

9. Marfin

10. Attica Bank

11. Emporiki

12. Millenium

13. Τράπεζα Κύπρου

14. Proton

15. Probank

16. FBB

17. Ελληνική

18. Πανελλήνια

19. Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα

20. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας

21. Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου

22. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

23. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

24. Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου

25. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα

26. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

27. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Χωρίς νερό μέχρι τις 2 το μεσημέρι

Χωρίς νερό μέχρι τις δυο το μεσημέρι θα μείνουν τα Φιλιατρά λόγω βλάβης στον αγωγό που υδροδοτεί την πόλη.

Η διακοπή είχε ανακοινωθεί χθές από την δημοτική Ενότητα Φιλιατρών.Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.