Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Απαντήσεις για όλα έδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για το κλείσιμο της Εφημερίδας Derby.

Θέση για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον Παναθηναϊκό πήρε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με γραπτή δήλωσή του.
Ο μέτοχος της ΠΑΕ αναφέρεται στο θέμα του γηπέδου, ζητώντας να προχωρήσει η υπόθεση, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και νομικές εμπλοκές.
Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Πατέρα, το διευθυντή ποδοσφαίρου, Κώστα Αντωνίου, και τον προπονητή, Χενκ Τεν Κάτε, ενώ παίρνει θέση και για το επικείμενο κλείσιμο της εφημερίδας "DERBY", αφήνοντας αρκετές αιχμές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάληξη της δήλωσή του, όπου επισημαίνει: «Και η ενότητα στο τέλος-τέλος δεν είναι αυτοσκοπός.
Προέχει να πάρουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Για ένα πράγμα πρέπει να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοί μας.
Εγώ δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχισθεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας».
Η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει ως εξής: ..........

«Η ανάμειξή μου στα διοικητικά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν μία μεγάλη συναισθηματική απόφαση που έκανα από την αγάπη μου προς το Σύλλογο.
Τις συνέπειες της απόφασής μου αυτής θα τις πληρώσω μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να προδώσω τις αρχές μου.
Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να ανακατευτώ και πάλι με τα πίτουρα των παρασκηνίων τοποθετούμενος στα θέματα της μεθοδευμένης επικαιρότητας με απόλυτη διαφάνεια, όπως κάνω πάντα.

1. Δεν με πειράζει να με παρουσιάζουν ότι είμαι ο κακός στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, αρκεί επιτέλους να γίνει το γήπεδο χωρίς άλλες καθυστερήσεις και νομικές εμπλοκές.
Ο Δήμος Αθηναίων και η Πολιτεία έχουν την υποχρέωση να μας διευκολύνουν να φτιάξουμε το γήπεδό μας και δεν μας κάνουν χάρη.
Ο κ. Κακλαμάνης δεν πρέπει να περιμένει κανένα ευχαριστώ από εμάς (από εμένα τουλάχιστον).
Ευχαριστίες να περιμένει από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξυπηρετηθούν, αν τελικά προχωρήσει η διπλή ανάπλαση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
Η δε χθεσινή του τοποθέτηση ότι οι απόψεις μου δήθεν συμπίπτουν με του κ. Αλ.
Τσίπρα, κατά του οποίου έχω προσφύγει στην αστική και ποινική δικαιοσύνη, αποδεικνύει την προτεραιότητα που αυτός δίνει στις πολιτικές αντιδικίες που εμένα όμως δεν με αφορούν.
Λυπάμαι που η ξεκάθαρη και για το συμφέρον του Παναθηναϊκού θέση μου τον φέρνει ενώπιον των ευθυνών του και του απαγορεύει να κρύβεται πίσω από το "ο καλός και οι κακοί", αλλά εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να γίνει επιτέλους το γήπεδό μας.

2. Η οπαδική εφημερίδα DERBY μετά και από το απίστευτης χυδαιότητας εξώφυλλο της Δευτέρας κλείνει (;) στο τέλος του μηνός και τα διευθυντικά της στελέχη με κατηγορούν ευθέως ότι εγώ φταίω γι΄αυτό.
Γιατί άραγε; Η εφημερίδα αυτή δουλεύει με οικονομικό έλλειμμα-ζημιά επί χρόνια.
Ποιος χρηματοδοτούσε τη λειτουργία της και για ποιο λόγο; Πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια εφημερίδα που κάποιος την συντηρεί οικονομικά; Και πώς μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να ισχυρίζεται ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και όχι του χρηματοδότη της; Ας ζητήσουν λοιπόν τα διευθυντικά στελέχη του DERBY εξηγήσεις από τον χρηματοδότη τους που τους εγκατέλειψε (;) και που είναι ο υπεύθυνος για το πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας.

Εμένα ποσώς με απασχολεί ή με ενοχλεί αν παράγοντες επιθυμούν να χρηματοδοτούν εφημερίδες για να περνάνε την γραμμή τους και τις απόψεις τους.
Αυτό που είπα, και εξακολουθώ να πιστεύω, είναι ότι δεν μπορεί αυτοί οι παράγοντες που μέσω των εφημερίδων, που άμεσα ή έμμεσα ελέγχουν, προάγουν προσωπικές θέσεις και κάνουν αντιπολίτευση στον Παναθηναϊκό, μετά να έρχονται στις επίσημες συναντήσεις και να μιλάνε για ενότητα και σοβαρότητα.

Θέλω ακόμη να κάνω γνωστό ότι πρότεινα χθες στον κ. Ν. Πατέρα η περιοδική έκδοση ΤΡΙΦΥΛΛΙ που ανήκει στην ΠΑΕ να απαλλαγεί από εκδοτικά συμφέροντα, να συνεχίσει την λειτουργία της ανεξάρτητα και να προσλάβει άμεσα τους απλούς εργαζόμενους του DERBY που φυσικά δεν πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών των διευθυντών τους.

3. Τέλος θέλω να τονίσω ότι οι θέσεις που πρόσφατα έχω εκφράσει για το μέλλον του Παναθηναϊκού είναι αυτονόητες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω καμία υποχώρηση.
Πρότεινα για Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον κ. Ν. Πατέρα με απεριόριστες εξουσίες χωρίς να είναι "υπό κηδεμονία" από κανέναν μέτοχο, στήριξη στον Προπονητή και τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου και σημαντικές επενδύσεις για πραγματικά μεγάλες μεταγραφές.
Αυτή είναι και η συνταγή που με υπομονή και επιμονή έφερε τελικά τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, μετά από αρκετά χρόνια αποτυχιών, στην κορυφή της Ευρώπης.
Πρέπει επιτέλους να επιτύχουμε τους στόχους μας με επιμονή και σοβαρότητα.
Ξέρω ότι και πάλι θα κατηγορηθώ ότι με τις δημόσιες αυτές θέσεις μου "πιέζω" τους άλλους μετόχους.

Δεν με απασχολεί πλέον.
Ας τοποθετηθούν και αυτοί δημόσια (οι ίδιοι όχι μέσω των εφημερίδων τους) συμφωνώντας ή διαφωνώντας.
Ούτως ή άλλως τα όσα είπαμε στην πρόσφατη συνάντησή μας διέρρευσαν και μάλιστα παραποιημένα ανάλογα με το τι ήθελαν οι διαρρέοντες να επιτύχουν.
Επιπλέον και η ενότητα στο τέλος-τέλος δεν είναι αυτοσκοπός.
Προέχει να πάρουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Για ένα πράγμα πρέπει να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοι μας.
Εγώ δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχισθεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας».

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
Και που ήρθες στον Παναθηναϊκό δεν είδαμε κάτι καλό. Απεναντίας που ακούσαμε από το στόμα σου να τα ξεχάσουμε τα παλία με τον ακατονόμαστο πρόεδρο του γάβρου, και άλλες βλακείες.
Αν δεν μπορείς να κάνεις καλό στην ομάδα, τράβα την βόλτα σου και παράτα την. Άφησε την σε ανθρώπους που την αγαπούν.
Έτσι κι αλλιώς στον Παναθηναϊκό προσέφερες απλόχερα ένα μηδενικό.

Θα κλείσει τελικά η οπαδική εφημερίδα Derby???

Η είδηση έπεσε χθες σαν βόμβα στην αγορά. Πληροφορίες ανέφεραν ότι χθες το απόγευμα στα γραφεία της derby ο Αντώνης Δελατόλας θα ανακοίνωνε στους εργαζομένους το κλείσιμο της εφημερίδας.
Είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου σε ΔΣ του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού.
Η είδηση απίστευτη διότι η Derby είναι η εφημερίδα που απευθύνεται στον φίλαθλο του Παναθηναϊκού, που μιλάει στην ψυχή του.

Δυστυχώς σήμερα οι χθεσινές πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας derby. (Κλίκ στην πάνω αριστερά εικόνα)
Στην σελίδα 49 της εφημερίδας και στην στήλη της "GAMEOVER" o Kώστας Σγόντζος γράφει:....

*** Η πλάκα και το δράμα της ιστορίας, είναι ότι οι περισσότεροι από σας, είχατε ήδη καταλάβει τι παίζει.
*** Και πιθανότατα και πού θα καταλήξει η ιστορία και το «γιατί» αυτής της ιστορίας.
*** Κι ίσως κατά βάθος, αυτό να ήταν και η… αιτία της κατάληξης αυτής.
*** Το ότι δηλαδή, αυτή εδώ η εφημερίδα και αυτή η παρέα που έφτιαξε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν άνθρωποι που σκέφτονταν και πάνω απ’ όλα καταλάβαιναν.
*** Και τέτοιοι άνθρωποι στη σημερινή εποχή, είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι και ταυτόχρονα και ανεπιθύμητοι.
*** Είχα μια ελπίδα, πως ο Παναθηναϊκός, λόγω προϊστορίας, κουλτούρας, μενταλιτέ και σύνθεσης των οπαδών του, θα μπορούσε να… ξεφύγει απ’ αυτόν τον «κανόνα».
*** Δεν τα κατάφερε όμως.
*** Ακόμα και για τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον Παναθηναϊκό της πολυμετοχικότητας, των… καρδιών που μετεξελίχθηκαν σε… μετοχές και των… Αμπράμοβιτς, τέτοιου είδους… πολυτέλειες στην άποψη, δεν μπορούσαν να ευδοκιμήσουν.
*** Οπότε δεν απέμεναν και πολλοί δρόμοι.
*** Ή θα βάζαμε με το ζόρι μυαλό σ’ αυτούς τους ανυπότακτους, ή θα τους κάναμε… με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να… κλείσουν το στόμα τους, ή θα τους εξαφανίζαμε.
*** Ξέρετε, εκείνο το βράδυ που μου την πέσανε και τις μέρες που ακολούθησαν, ήταν αρκετές οι ενδείξεις.
*** Οι ενδείξεις, ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται πάσχιζαν να ακούγονται όλες οι φωνές και δεν μπορούσαν να δεχθούν δικτατορικές διοικήσεις του ενός, στην ουσία λειτουργούσαν εντελώς αντίθετα.
*** Δεν ανέχονται δηλαδή το παραμικρό με το οποίο να μη συμφωνούν και δεν ανέχονται κανένα που δεν τον ελέγχουν.
*** Την επόμενη κιόλας μέρα, σας το είχα πει.
*** Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μπήκαμε σε πολλών τις μύτες.
*** Και ότι λογικά θα παλέψουμε, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουμε.
*** Καθώς παραείναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται και τα λεφτά που διακυβεύονται.
*** Και που φυσικά, στην ουσία τους, κάθε άλλο παρά με τον Παναθηναϊκό έχουν σχέση.
*** Κάποιοι «φίλοι» και συμβουλάτορες τότε, έσπευσαν αμέσως να με… σπρώξουν εκεί που ήθελαν και εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τα σχέδιά τους.
*** «Μα δεν βλέπεις, τι τους χαϊδεύεις άλλο, αυτοί σε πλακώσανε, η ΠΡΑΣΙΝΗ, ο Φορέας, ο… Δημητράκης» μου έλεγαν… ψιθυριστά και… εμπιστευτικά στο αυτί.
*** Προσδοκώντας ίσως, την… άμεση απάντησή μου υπό το κράτος και της συναισθηματικής φόρτισης για το γεγονός, ώστε να… γίνει καθεστώς το «πλάκωμα», ο πόλεμος, ο εμφύλιος και το μάλε-βράσε στον Παναθηναϊκό.
*** Για να μπορεί έτσι να σιγουρευτεί η αναπαραγωγή της… αποκλειστικότητας που ζήσαμε φέτος στον Παναθηναϊκό, ότι δηλαδή για όλα τα δεινά, για τις λάθος μεταγραφές, για τα 25 εκατομμύρια που πήγαν άκλαφτα, για τους δεκατρείς βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, για τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό, για το διώξιμο του Ν’ Ντόι και τον ερχομό του Σόουζα, για το ότι κόστισε ο Μελίσσης στον Παναθηναϊκό όσο ακριβώς κόστισε ο… Γκαλέτι στον Ολυμπιακό και μια σειρά άλλα, έφταιγαν οι αντιθέσεις των οπαδικών εφημερίδων και ο πόλεμος ΝΤΕΡΜΠΙ-ΠΡΑΣΙΝΗΣ ή Βαρδινογιάννη-Γιαννακόπουλου.
*** Έτσι ώστε, πάνω απ’ όλα και κυρίως, να εξακολουθήσει να υπάρχει ανάγκη για… ειρηνοποιούς, μεσάζοντες και Παναθηναϊκοσωτήρες.
*** Είχα γράψει κάτι τότε σε ένα υστερόγραφο.
*** Μη μας υποτιμάτε τόσο πολύ και μη νομίζετε ότι είμαστε τόσο… προβλέψιμοι, γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεων.
*** Ξέρουμε καλά και γιατί και τι και από ποιους πληρώνουμε ό,τι πληρώνουμε.
*** Κι όπως επίσης, εμείς ξέρουμε καλά, κάτι που εσείς ποτέ δεν θα μάθετε.
*** Ότι μάθαμε από την πρώτη στιγμή, να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε και αυτό που νιώθουμε και γι’ αυτό δεν θα μπορέσετε ποτέ να μας καταλάβετε, να μας… προβλέψετε και φυσικά να μας ελέγξετε.
*** Λίγες μέρες αργότερα, αυτή εδώ η εφημερίδα και ο υπογράφων, στήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στον τοίχο, απειλήθηκαν με… συνέπειες και όλα τα σχετικά, γιατί, λέει, θεωρηθήκαμε… υπεύθυνοι για τη συνάντηση Τζίγγερ- Παύλου και το καλό κλίμα μεταξύ τους.
*** Ακριβώς έτσι, φίλοι μου.
*** Υπεύθυνοι.
*** Λες κι έγινε κανένα… έγκλημα.
*** Λες και δεν έγινε κάτι που παρακαλούσαν χρόνια τώρα όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
*** Λες και ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος στον αιώνα τον άπαντα, να είναι συνεχώς σε εμφύλιο και σε ανακατωσούρα.
*** Λες κι αν σταματήσει αυτό, κάποιοι εκτιμούν ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
*** Η ουσία είναι, ότι από τη μέρα εκείνη, ο Παναθηναϊκός ζει τον απόλυτο παραλογισμό.
*** Αντί δηλαδή αυτό να κάνει τους πάντες χαρούμενους και αισιόδοξους, ξέσπασε μια άνευ προηγουμένου μάχη εντυπώσεων, μέσω –ω τι… έκπληξη- των… αντικειμενικών εφημερίδων και όχι φυσικά των οπαδικών.
*** Δηλώσεις, κατηγόριες, μπηχτές και ανάθεμα, με δύο συγκεκριμένες … αντικειμενικές εφημερίδες, να έχουν αναλάβει εργολαβικά τον ρόλο του εμπρηστή της ενότητας και ηρεμίας του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού, με καθημερινά πρωτοσέλιδα, σενάρια, διαδόσεις, «πληροφορίες» και ταυτόχρονα… αποκλειστικές πληροφορίες για τις σκέψεις, τις προθέσεις και τις κινήσεις των μεγαλομετόχων.
*** Κι όταν αυτή εδώ η εφημερίδα, για μια ακόμα φορά εκείνες τις μέρες, τόλμησε να αναρωτηθεί «με τον Παναθηναϊκό, τη χρονιά που πέρασε, το παρόν και το μέλλον του, θα ασχοληθεί κανείς σας; Μας κουράσατε, πάρτε το χαμπάρι και σταματήστε τις δηλώσεις και τα λόγια», φαίνεται πως… ξεχείλισε το ποτήρι.
*** Παραμονές της σύσκεψης των μετόχων, μάθαμε από τις δύο… αντικειμενικές εφημερίδες, ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος… σύμφωνα με πληροφορίες τους, θα έθετε θέμα οπαδικών εφημερίδων στη σύσκεψη των μετόχων.
*** Θα πει, έγραφαν, κλείστε τις εφημερίδες σας αν θέλετε να μη μιλάω δημόσια.
*** Και ω τι… έκπληξη και πάλι.
*** Οι… πληροφορίες ήταν… αληθινές.
*** Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έθεσε θέμα για τις δύο εφημερίδες του Παναθηναϊκού την επόμενη μέρα στη συνάντηση των μετόχων.
*** Αυτό ήταν.
*** Ο ένοχος είχε βρεθεί.
*** Τα υπόλοιπα ήταν θέμα… συνοπτικών διαδικασιών.

*** ΥΓ. 1
*** Αυτή εδώ την παρέα, ματώσαμε και μεταφορικά και κυριολεκτικά για να τη στήσουμε.
*** Δεν είχαμε ποτέ την αυταπάτη ότι θα ήμασταν αρεστοί από όλους.
*** Και δεν είχαμε ποτέ την αυταπάτη επίσης, ότι θα υπήρχε κανείς να… θυσιάσει οτιδήποτε για πάρτη μας.
*** Ξέραμε και τότε που όλοι αυτοί οι πουθενάδες του τότε και μεγαλοσχήμονοι του σήμερα δεν υπήρχαν στον χάρτη και δίναμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ κόντρα σε όλους τη μάχη εναντίον του Κόκκαλη, της παράγκας, του Γκαγκάτση και όλου του κυκλώματος και με ποιους τα βάζουμε και ότι κανείς δεν ήταν πίσω μας να μας στηρίξει ουσιαστικά αν χρειαστεί.
*** Το καταλάβαμε και από πρώτο χέρι, όταν καταδικαστήκαμε μετά τη μήνυση Γερμανάκου και οι… ισχυροί ή ο… ισχυρός που υποτίθεται ήταν πίσω από μας, δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι του για να μας προστατέψει.
*** Δεν μας πτόησε όμως, πολύ απλά γιατί κάναμε το κέφι μας.
*** Πάει πολύ όμως οι ανύπαρκτοι του χθες και αυτοί που δεν ήξεραν πού πέφτει η Λεωφόρος, όταν η λέξη Παναθηναϊκός έκαιγε και όταν πολύ περισσότερο οι λέξεις Κόκκαλης και παράγκα ήταν απαγορευμένες σ’ αυτή τη χώρα σαν αντικείμενο κριτικής, να μας κάνουν και μαθήματα Παναθηναϊκοφροσύνης σήμερα εκ του… ασφαλούς, μα του… πολύ ασφαλούς και κυρίως… προσοδοφόρου σήμερα.
*** Πάει πολύ.

*** ΥΓ. 2
*** Κάποτε όταν ο μακαρίτης ο Κυράστας είχε προσληφθεί από τον καπετάνιο σαν προπονητής στον Παναθηναϊκό, κάποιοι είχαν βιαστεί.
*** Λευκή πετσέτα πετάει ο Παναθηναϊκός είχαν πει.
*** Τους διέψευσε όλους ο μακαρίτης.
*** Και τους ανάγκασε μετά από λίγους μήνες να τον προσκυνήσουν και να γράφουν για την ομαδάρα του Κυράστα.
*** Ε λοιπόν, επειδή πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, χρωστάμε και κάτι στον μακαρίτη για εκείνο το πρωτοσέλιδο ντροπή που είχαμε βγάλει «Κυρ-Γιάννη, ώρα για ψάρεμα» τη μέρα που τα αίσχη της παράγκας και το κράξιμο των… αγανακτισμένων στη Λεωφόρο, τον είχαν αναγκάσει να παραιτηθεί από τον Παναθηναϊκό.
*** Θα κάνουμε και εμείς ό,τι κι αυτός κι όπου μας βγάλει.
*** Ό,τι και να κάνουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, εμείς ένα πράγμα είναι σίγουρο.
*** ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ δεν θα πετάξουμε.
*** Και σ’ αυτούς που τώρα χαίρονται έστω και κάνοντας τους… στεναχωρημένους γιατί πιστεύουν ότι… γλίτωσαν επιτέλους από μας, ένα πράγμα τους υποσχόμαστε.
*** Θα αναγκαστούν να μας προσκυνήσουν.
*** Γιατί ό,τι και να κάνεις, τελικά στην αλήθεια θες δεν θες… υποκλίνεσαι.

*** ΥΓ. 3
*** Μένουν ακόμα μερικές μέρες μέχρι να κλείσει οριστικά αυτή εδώ η εφημερίδα αν δεν βρεθεί τελικά μια λύση.
*** Να είναι όλοι σίγουροι για ένα πράγμα.
*** Ότι… προλαβαίνουμε.
*** Προλαβαίνουμε ακόμα και σ’ αυτές τις λίγες μέρες να… συνεχίσουμε.
*** Και να μπούμε πιο πολύ στην ουσία του γενικού περιγράμματος της ιστορίας που παρουσιάσαμε σήμερα.
*** Άλλωστε απλά το… πλαίσιο καθορίσαμε σήμερα.
*** Για να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι παίζεται, τι παίχθηκε και ποιο τελικά ήταν το… μεγάλο μας έγκλημα.

*** ΥΓ. 4
*** Εκ μέρους της στήλης, του υπογράφοντος και όλων των παιδιών εδώ μέσα.
*** Συγχαρητήρια στον… Ολυμπιακό για την κατάκτηση και του κυπέλλου.
*** Προλαβαίνουμε αλήθεια να…. γλιτώσουμε μετά απ’ αυτό;

*** ΥΓ. 5
*** Χρωστάμε εκτός από τα χιλιάδες ευχαριστώ, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
*** Στους αναγνώστες μας τόσα χρόνια, αλλά και σ’ όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού.
*** Απ’ αυτό θα ξεκινήσουμε αύριο.

GAME OVER
Ποιος είπε ότι δεν τον πήραν… αμπάριζα τον Κόκκαλη φέτος οι… πολυμετοχικοί; Μια χόρτα τον έκαναν και τώρα… ποιος τους πιάνει. Οκτώ χρόνια το πάλευε ο Σωκράτης και δεν μπορούσε να το… καταφέρει και αυτοί το… κατάφεραν μέσα σε έξι μήνες.

Εμείς να ελπίσουμε να μην κλείσει η εφημερίδα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για να μην μείνουν άνεργοι οι αθλητικογράφοι αλλά να μην πάψει να υφίσταται η φωνή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Συνάντηση Δράκου Αυριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

Συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει αύριο Τετάρτη 06/05 και ώρα 13.30, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας συνοδευόμενος από τους Αντινομάρχες κ.κ. Στάθη Αναστασόπουλο και Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ. κ.κ. Χρίστο Ριζά και Βασίλη Χαντζή, θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Θεσσαλό, για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» 2007-2013.
Συγκεκριμένα, στην συνάντηση θα συζητηθεί η υλοποίηση έργων που .......

αφορούν τους 4 άξονες του εν λόγω προγράμματος.
Άξονας 1. Ανταγωνιστικότητα
Άξονας 2. Βελτίωση περιβάλλοντος και Υπαίθρου
Άξονας 3. Διαφοροποίηση και ποιότητα ζωής (ΟΠΑΑΧ)
Άξονας 4. LEADER

Φιλιατρά News

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΩΣΤΑΚΗ ;;

Τάξη και ηθική έβγαινε και έλεγε ο Καραμανλής την πρώτη φορά.

Σεμνά και ταπεινά.

Θα ήθελα να ήξερα :

1. Με τι μούτρα θα ασκήσει πολιτική από εδώ και πέρα, μιας και αυτό που έγινε απόψε, είναι καθαρή συγκάλυψη πρώην υπουργού του, με σαφής λόγους και στόχο φυσικά.

2. Με τι μούτρα θα κάνει προεκλογικό αγώνα, όταν η κυβέρνηση του έχει καταφέρει να κάνει τέρατα την τελευταία πενταετία και έχει περίτρανα αποδειχτεί η ανικανότητα τους.

3. Με τι μούτρα και τι πυγμή, θα ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση. Γιατί μόνο αυτό μπορεί να κάνει.

Και σε αυτό, κακός είναι όμως..

Έταζε και έταζε και έταζε.. ................


Και "εμείς", τα πιστεύαμε..

Έλεγε αυτά που ο κόσμος ήθελε να ακούσει και έγινε πρωθυπουργός.

Και έχει δυο ρεκόρ ε ..

1. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός, που δεν ήταν ποτέ του υπουργός ή κάτι άλλο σε κάποια σοβαρή θέση..

2. Είναι ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός που έχει περάσει ποτέ..

Τι θα βγουν να πουν τώρα περιμένω πως και πως..

Αυτό είναι από τα άγραφα..

Κάποιος με ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι του, μπορεί να καταλάβει τι έγινε σήμερα..

Έλεος πια σε αυτή την χώρα..

ΠΗΓΗ: ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

Ντίνος Παναγιωτακόπουλος: «Το παιχνίδι κρίθηκε όταν ισοφαρίσαμε»

Η στιγμή που η Εράνη πέτυχε την ισοφάριση ήταν πολύ καθοριστική και σ’ αυτό το σημείο, όπως φαίνεται, κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό η νίκη της στο προχθεσινό ματς με τη Δάφνη Ανδραβίδας.

Αυτό υποστήριξε ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος πέτυχε το συγκεκριμένο γκολ, μιλώντας χθες στην “Ε”:
«Πιστεύω ότι ο αγώνας με τη Δάφνη κρίθηκε στην οριακή ισοφάριση, με το γκολ που πετύχαμε ένα λεπτό πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου. Ηταν μια ένεση δυνατή για εμάς.
Στο β’ ημίχρονο παίζαμε για δύο αποτελέσματα, το ένα ήταν να εξασφαλίσουμε τη νίκη και το δεύτερο να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία.
Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο β’ μέρος η Δάφνη βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει τη νίκη.
Εμείς διαχειριστήκαμε σωστά το ματς και κερδίσαμε.
Μάλιστα μετά το 1-2, όπου η Ανδραβίδα βγήκε μπροστά για να διεκδικήσει την ισοφάριση, μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο νωρίς το ματς αν σκοράραμε σε κάποιες καλές φάσεις που δημιουργήσαμε».
Οι Κυπελούχοι Μεσσηνίας θέλουν ακόμη τρεις πόντους για να τελειώσει και μαθηματικά την ......

παραμονή της στην κατηγορία, κάτι που σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο έμπειρος επιθετικός:
«Σίγουρα ήταν ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα η νίκη μας στην Ανδραβίδα, όμως μαθηματικά δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας.
Θέλουμε ακόμη 3 πόντους για να το καταφέρουμε. Το επόμενο ματς είναι στην έδρα μας, όπου παίζουμε με τον Ατρόμητο Λάππα και αν πάρουμε τη νίκη θα εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή και από εκεί και πέρα μπορούμε να τερματίσουμε και πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Ο “κοντός” όπως είναι το παρατσούκλι του, με την παρουσία του στον προχθεσινό αγώνα βοήθησε την Εράνη να φτάσει στην πολύτιμη νίκη, αλλά ταυτόχρονα στενοχώρησε τους συμπατριώτες του.
Αναφερόμενος σε αυτό το γεγονός, μας είπε: «Εν μέρει στενοχώρησα τους συμπατριώτες μου, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Γιατί αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Εράνης και κοιτάζω την ομάδα μου.
Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί και τίποτε άλλο».

Σε ό,τι αφορά το επόμενο παιχνίδι όπου η Εράνη θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο Λάππα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος δήλωσε: «Σίγουρα θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση. Εξαρχής ήταν δύσκολη, άσχετα από το ποιο αποτέλεσμα θα είχαμε από το ματς με τη Δάφνη.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι ντέρμπι, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε».
Από σήμερα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την εντός έδρας συνάντηση της ερχόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο Λάππα.
Σε αυτό το ματς επιστρέφει ο Στέφανος Βαρούχας που εξέτισε την τιμωρία του.
Οσον αφορά τον τραυματισμό του Πιχιγιόνι στον αυχένα, υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις, έκανε και αξονική, η οποία δεν έδειξε να έχει κάποιο πρόβλημα.
Για προληπτικούς λόγους, όμως φοράει κολάρο στο λαιμό.

Πηγή: Ελευθερία

Γιόρτασε η Σπηλιά

Με λαμπρότητα, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η Σπηλιά του Δήμου Κυπαρισσίας γιόρτασε τους πολιούχους Αγίους της Τιμόθεο και Μαύρα, τόσο το Σάββατο το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό -όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος- όσο και την Κυριακή που τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση των εικόνων συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους του χωριού, στο κέντρο του οποίου αναπέφθηκε δέηση για την ευλογία όλων. Στις εκδηλώσεις, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς, ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης.
Με το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων το Τοπικό Συμβούλιο και ο ......

πρόεδρος του Διαμερίσματος Παναγιώτης Γυφτάκης δεξιώθηκαν τους προσκεκλημένους τους.

Πηγή: Eλευθερία

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Πύργου Τριφυλίας

Εκδήλωση για την Ημέρα της Μητέρας διοργανώνει την Κυριακή ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Πύργου Τριφυλίας.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικού Μεγάρου στον Πύργο. Θα απαγγελθούν ποιήματα, θα χορέψουν τα παιδικά τμήματα της χορευτικής ομάδας και θα εκφωνηθεί ομιλία.
Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει ανθοκομική έκθεση από τις 10 το πρωί έως ......

τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Διαμαρτυρία για αποζημιώσεις στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

Ενας αρκετά μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών δεν έχει ακόμη αποζημιωθεί για τις απαλλοτριώσεις του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, όπως μας ενημέρωσαν από την περιοχή.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους ιδιοκτήτες καθώς βλέπουν τα έργα να προχωρούν αλλά αυτοί να μην παίρνουν τις αποζημιώσεις τους και εύλογα έθεταν το ερώτημα πότε θα γίνει αυτό.
Μάλιστα επισημάνθηκε από μερικούς ότι σε περίπτωση που δεν πάρουν τις αποζημιώσεις τους δεν θα επιτρέψουν να “κοπούν” τα κτήματά τους.
Πρόκειται, όπως είπαν χαρακτηριστικά στην “Ε”, για περίπου 70 τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν αποζημιωθεί, ενώ σε άλλους ιδιοκτήτες έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις.

Επικοινωνώντας με το Δήμο Γαργαλιάνων και με τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Σοκορέλη μας ........

τόνισε ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η σχετική λίστα των ιδιοκτητών με τις επιτάξεις έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και έχει πάει στην Κτηματική Υπηρεσία.
Από εκεί μέσω δικαστηρίου θα οριστεί η τιμή μονάδας για τις απαλλοτριώσεις. Σημείωσε δε ότι ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία για τους πρώτους ιδιοκτήτες όπου γίνονται ήδη εργασίες και ακολουθούν οι υπόλοιποι

Πηγή: Ελευθερία

Αναφορά Κουσελά για Κ.Υ. Φιλιατρών

Ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, για τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.
Πρόκειται για το κείμενο επιστολής του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για το θέμα αυτό, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες.



Τέλος η συνεργασία της Multichoice με Γερμανό!

Λήξη της συνεργασίας της με τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕΒΕ στις 20 Μαΐου θα πραγματοποιήσει η Multichoice Hellas (είναι η εταιρία που έχει την NOVA) σε ότι έχει να κάνει την διάθεση εξοπλισμού aποκωδίκοποίησης της συνδρομητικής Πλατφόρμας.

Οι νέοι συνδρομητές που θέλουν να προμηθευτούν τον εξοπλισμό μας, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα Forthnet και τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, από το e-shop του www.nova.gr και από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της ......

nova στο τηλέφωνο 210 6602000.
Οι συνδρομές πάντως θα εξακολουθήσουν να γίνονται στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Γίνε παιδί μου… Ειδικός Φρουρός

Μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 καλούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσοι άνδρες και γυναίκες, έως 28 ετών, επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών, πανελληνίως. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, από όπου μπορούν επίσης να προμηθευτούν την αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είναι πανέτοιμη να δεχτεί το «κύμα» δηλώσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους νέους της Μεσσηνίας, που, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας αλλά και της σχετικής επαγγελματικής σταθερότητας που .......

προσφέρει η εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία, αναμένεται να είναι πολυάριθμοι.

Όπως μας ενημέρωσαν από το Γραφείο Εσωτερικών Λειτουργιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί για τη Μεσσηνία ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν στον τοπική μας Διεύθυνση ως Ειδικοί Φρουροί. Για την ώρα, μας είπαν, δεν έχουμε καμία θέση Ειδικού Φρουρού, είναι όμως πιθανό να ανακοινωθούν θέσεις στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, για πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο ακριβής αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις. Προέχει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και στη συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις θέσεις ανά την Ελλάδα.

Αριθμός προσλαμβανομένων

Βάσει των μορίων που θα συγκεντρώσουν, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά και τα προσόντα τους, θα προσληφθούν αυτοί που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό. Από τους 1.500 άντρες και γυναίκες που θα προσληφθούν, ποσοστό 80%, ήτοι 1.200 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, ενώ το υπόλοιπο 20% (300 θέσεις) θα καλυφθεί από πτυχιούχους άλλων Σχολών. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψήφιους της άλλης κατηγορίας.

Προσόντα και προϋποθέσεις

Έως 28 ετών πρέπει να είναι οι υποψήφιοι που θα δηλώσουν συμμετοχή. Το ύψος τους πρέπει να είναι ανώτερο του 1,70 μ. να έχουν άριστη υγεία και άρτια σωματική διάπλαση και τα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου. Οι άνδρες πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις ορίζονται η άριστη γνώση ξένης γλώσσας, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι αξιωματικοί, στις ειδικές δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, το αν ο υποψήφιος είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί κατά την τέλεση του καθήκοντος. Πρόσθετα προσόντα είναι επίσης η κατοχή άδειας μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου, η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας» και αν ο υποψήφιος είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και προσόντα και επιθυμούν να προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καλούνται να υποβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία.

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών - Απολυτηρίου Λυκείου.

Επίσης, υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, οι άντρες, ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που τους αφορούν. Αντιστοίχως, οι γυναίκες, αν έχουν υπηρετήσει σε Σώματα Στρατού.

Όλοι υποχρεούνται να υποβάλουν επικυρωμένα αντίγραφα των πτυχίων που αναγράφουν στην αίτησή συμμετοχής τους, είτε πρόκειται για πτυχίο κάποιας πανεπιστημιακής ή άλλης σχολής είτε πρόκειται για πτυχία ξένων γλωσσών. Αντίστοιχα, υποχρεούνται να αποδεικνύουν τα όποια προσόντα υποστηρίζουν στην δήλωσή τους πως διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι Μεσσήνιοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Αστυνομικά Τμήματα και στον αρμόδιο Αξιωματικό που έχει οριστεί για την παραλαβή των δικαιολογητικών ή στο Γραφείο Εσωτερικών Λειτουργιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 27210 44685 και 27210 44610.

Πηγή: Επικαιρότητα

«Αντί να ζητήσουν συγνώμη, έβγαλαν ανακοίνωση Πολιτικού Οργάνου»

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, η οποία αναφερόταν στην επιλογή του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας «να μην καλέσει σε χαιρετισμό τον μοναδικό βουλευτή που παραβρισκόταν στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2009, κ. Δημήτρη Κουσελά» και κατέληγε στα ερωτήματα: «Είναι κομματισμός; Λάθος; Υποτίμηση του Κοινοβουλίου;», δίνει ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Στέφανος.

Στην απάντησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριοι της Νομαρχιακής το πρώτο ερώτημα της ανακοίνωσής σας της 2-5-2009 σχετικά με τον αποκλεισμό βουλευτή κατά τη λογική σας να χαιρετίσει στην εκδήλωση (ΕΚ-ΑΔΕΔΥ) για την Πρωτομαγιά είναι: Κομματισμός; Λάθος; Η υποτίμηση του Κοινοβουλίου;

Το δικό μου ερώτημα είναι: Κομματισμός; Λάθος; Ανικανότητα; Έλλειψη σεβασμού και .........

σοβαρότητας ή κάτι άλλο αναγκάζει κάποια στελέχη σας να αμαυρώνουν μια τόσο σοβαρή εκδήλωση; Άγνοια, απειρία η εξαναγκασμός οδηγεί τη Νομαρχιακή Επιτροπή να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο στον κορυφαίο συνδικαλιστικό θεσμό της πόλης που κάνει με τον ίδιο τρόπο την εκδήλωση και το έχετε αποδεχθεί τόσα χρόνια εσείς οι ίδιοι. Τόσα χρόνια ο συνδυασμός σας στο Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ αυτή την εκδήλωση ψηφίζει και σε αυτή συμμετέχει. Γιατί κατηγορήσατε το Εργατικό Κέντρο και όχι την ΑΔΕΔΥ που ήταν συνδιοργανώτρια μήπως και εκεί υπάρχει σκοπιμότητα;

Από πού αντλείτε το δικαίωμα για διαστρέβλωση της αλήθειας;

Είναι αλήθεια ότι προβληματίστηκα πολύ εάν έπρεπε να ασχοληθώ με την ακατανόητη ενέργεια 2 - 3 Νομαρχιακών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ να φωνασκούν και να παρακωλύουν τον ομιλητή απειλώντας με αποχώρηση. Και ενώ πίστευε κανείς ότι το θέμα έληξε εκεί, εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή, σε υπηρεσία μπήκε και συγκεκριμένος δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας γράφοντας ανακρίβειες. Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας και χωρίς διάθεση κόντρας έχω να πω τα εξής: "αντί να ζητήσουν οι συγκεκριμένοι συγνώμη για την συμπεριφορά τους σε μια τέτοια στιγμή έβγαλαν και ανακοίνωση πολιτικού οργάνου".

Εγώ συνηθίζω να απαντώ σε ανακρίβειες και προκλήσεις ενυπόγραφα και εάν κάπου κάνω λάθος και χρειαστεί το αποκαθιστώ. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τρίτους να απαντούν για λογαριασμό μου, ούτε μιλώ για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Τα πραγματικά γεγονότα λοιπόν έχουν ως εξής:

Σαν γραμματέας του Εργατικού Κέντρου έχω την ευθύνη των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων από το 2001. Όταν ανέλαβα υπήρχε το έθιμο να χαιρετά Νομάρχης, Δήμαρχος και εκπρόσωποι Εργατικού Κέντρου και ΑΔΕΔΥ να εκφωνούν 2 - 3 ομιλίες συνήθως διαπαραταξιακά. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, στις εκδηλώσεις παρευρίσκονταν για τους δικούς τους λόγους και βουλευτές. Κάποιες φορές οι κ.κ. Μπένος, Γιαννακόπουλος αρκετές ο κ. Κατσιλιέρης νομίζω ανελλιπώς από το 2004 που εκλέχθηκε ο κ. Κουσελάς. Υπήρξαν φορές που ήταν στην εκδήλωση 2 - 3 βουλευτές και δεν υπήρξε ποτέ αίτημα για χαιρετισμό.

Είναι επίσης αλήθεια ότι εδώ και 2 - 3 χρόνια έχει μπει ζήτημα να μην χαιρετίζει ούτε Νομάρχης, ούτε ο Δήμαρχος, όπως γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Στη φετινή εκδήλωση μπήκε το ζήτημα επιτακτικά. Επειδή συμφωνούσα με αυτή την άποψη και ο συνδυασμός μας, δεν ανήγγειλα εγώ τους χαιρετισμούς αλλά συνάδελφος από την Πλειοψηφία, επειδή υπήρχε επιμονή και από τους ίδιους να χαιρετήσουν ,επειδή έτσι γινόταν τόσα χρόνια.

Ξεκίνησε η εκδήλωση και στον τελευταίο ομιλητή υπήρχε επιμονή από τους παραπάνω συμβούλους να χαιρετίσει ο κ. Κουσελάς. Στη διάρκεια της ομιλίας τους παρακάλεσα να μη δημιουργήσουν πρόβλημα, τόσα χρόνια γνωρίζουν τη διαδικασία, άλλωστε δεν είχε υπάρξει αίτημα να προστεθούν ομιλητές, αντίθετα υπήρχε η άποψη από αρκετούς με συγκεκριμένο σκεπτικό να μη χαιρετίζει ούτε ο Δήμαρχος, ούτε ο Νομάρχης. Έκανα κάτι που δεν μου το επιτρέπει η δεοντολογία. Διέκοψα τον ομιλητή, είπα δημόσια τη θέση μου (ότι όσο εγώ θα είμαι γραμματέας θα επιμένω στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς θα μιλάνε μόνο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων). Είναι σαφές ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτή τη μέρα πρέπει να ακούν τους εργαζόμενους, τα αιτήματα , τις αγωνίες τους. Ειδικά δε φέτος που η κατάσταση είναι τραγική. Είναι θράσος να θέλουν να χαιρετίσουν. Εάν είναι υπέρ των εργαζομένων να το δείξουν με τη στάση τους και την ψήφο τους στα κρίσιμα νομοσχέδια.

Θέση τίμια δημόσια και χωρίς περιστροφές, τρεις αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Διαφωνώ αλλά το καταλαβαίνω, έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Προκύπτουν όμως τα ερωτήματα:

Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση και γιατί τουλάχιστον τα οκτώ τελευταία χρόνια που έχω εγώ την ευθύνη με την ίδια διαδικασία δεν υπήρξε πρόβλημα;

Ρωτήσατε κύριοι και κυρίες της Νομαρχιακής ποτέ τα προβλήματα του κτιρίου και των εργαζομένων; Όταν διαφώνησα και αποχώρησα στα εγκαίνια του κτιρίου του Ε.Κ. στις γραφικότητες Γιακουμάτου και έστειλα επιστολή στον Τύπο και για τον αποκλεισμό από το χαιρετισμό της δικής πρώην προέδρου της Εργατικής Εστίας να χαιρετήσει, ο βουλευτής και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ μέλη σας μετείχαν στη φιέστα. Ποιο είναι αυτό που θα ερμηνεύσουν και θα κρίνουν οι εργαζόμενο, όπως λέτε στην ανακοίνωση, δεν σαν προβληματίζει η απαξίωση του κόσμου; Αλήθεια πόσοι εργαζόμενοι φίλοι και μέλη σας ήταν στην εκδήλωση;

Αλήθεια αποχωρήσατε όταν εγώ είπα ότι όσο θα είμαι Γραμματέας θα μιλούν εκπρόσωποι εργαζομένων που γράφει γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας σε Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο;

(Αλήθεια είναι καιρός πια, κάποιος γρήγορα πρέπει να του απονείμει το βραβείο αντικειμενικής δημοσιογραφίας δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά).

Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα επιλέγω να σταματήσω εδώ. Έχω να επισημάνω στην Νομαρχιακή Επιτροπή εάν σέβεται και πιστεύει στην αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος ας μην κάνει άλλα τέτοιους είδους λάθη.

Η διοίκηση του ΕΚ και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα προσεκτικοί και δεν κρίνουμε τόσο αβίαστα και χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσωπα και θεσμούς. Και να είστε σίγουροι ότι μας δίνετε πολλές αφορμές με την πολιτική και τη δράση σας. Θα έλεγα στο συντάκτη της ανακοίνωσης αλλά και σ' αυτούς που έφυγαν από την εκδήλωση (μπορεί να κουράζονταν να έρθουν στην παραλία) ότι:

Εγώ στη ζωή μου έμαθα να ξεχωρίζω την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος από την πολιτική μου δράση. Οι ίδιοι γνωρίζουν καλά και πρώτος ο Βουλευτής ότι το πλήρωσα και οικονομικά και επαγγελματικά. Και ο νοών νοείτω. Δεν μετανιώνω όμως για αυτή τη στάση μου, τους καλώ δε, εάν έχουν κότσια και πολιτικό ανάστημα να τη μιμηθούν. Επίσης θεωρώ ότι ακόμα και αυτή η ιστορία έκρυβε σκοπιμότητες από την πλευρά τους βρήκαν τον κακό που κάνει τους αποκλεισμούς, γιατί έτσι βολεύει ορισμένους.

Τελεία και παύλα και δεν πρόκειται να επανέλθω.

ΥΓ Εγώ έμαθα στη ζωή μου να ξεχωρίζω το πανηγύρι στο χωριό μου τη γιορτή της αγκινάρας, του σύκου, της πατάτας, και τις γουρνοπούλες από την εκδήλωση για την Πρωτομαγιά. Καιρός να μάθουν τις διαφορές και κάποιοι νεόκοποι στα δημόσια πράγματα».

Πηγή: Επικαιρότητα

Από σήμερα το ραντεβού για την Εφορία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Ενώπιον της εφορίας βρίσκονται από σήμερα Τρίτη 5 Μαΐου περίπου 3,5 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Μέχρι και τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να καταθέσουν ή να αποστείλουν στην εφορία τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων είναι οι εξής: .........


α) μέχρι τις 5 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

β) μέχρι τις 7 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

γ) μέχρι τις 11 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

δ) μέχρι τις 13 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

ε) μέχρι τις 15 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

στ) μέχρι τις 19 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

ζ) μέχρι τις 21 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

η) μέχρι τις 25 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

θ) μέχρι τις 27 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

ι) μέχρι τις 29 Μαΐου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 10, 20, 30, 40 και 50.

ια) μέχρι τις 2 Ιουνίου 2009 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

Υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει και μέσω του TAXIS NET στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.taxisnet.gr
Τι δικαιολογητικά μπορείτε να υποβάλετε

Στην φορολογική σας δήλωση μπορείτε να υποβάλλετε τα εξής δικαιολογητικά:

α. δαπάνη ενοικίου
β. δαπάνη ασφαλίστρων ζωής και θανάτου
γ. διδάκτρων
δ. ασφαλιστικών εισφορών
ε. ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης
στ. δωρεών
ζ. τόκων στεγαστικού δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
η. αγορά μεριδίων ημεδαπών μετοχικών και μεικτών αμοιβαίων κεφαλαίων
θ. διατροφής
ι. εγκατάστασης φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκών συστημάτων, τηλεθέρμανσης κ.λπ.
κ. για δεξιώσεις γάμων, κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, υδραυλικούς κ.λπ.

Στο ρυθμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι μαθητές

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που φέτος θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο μήνες.
Η διαδικασία αρχίζει με την εξέταση των περίπου 3.000 πτυχιούχων Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, που διεκδικούν συνολικά 2.366 θέσεις στα ΤΕΙ.
Πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονται είναι τα Νέα Ελληνικά.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης είναι στις 17:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες. Οι πτυχιούχων Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την ερχόμενη Τρίτη, 12 Μαΐου.

Οι Πανελλαδικές φέτος είναι μια μαραθώνια διαδικασία και αυτό γιατί προστέθηκαν δύο νέες κατηγορίες υποψηφίων: Πρώτον, οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση αποκλειστικά στα ΤΕΙ (Ομάδα Α') και, δεύτερον, εκείνοι που θα .......

διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατόπιν εξέτασης σε μαθήματα Ειδικότητας (Ομάδα Β').

O μεγάλος όγκος των υποψηφίων (73.750 τελειόφοιτοι των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων και 17.570 απόφοιτοι προηγούμενων ετών) θα αρχίσει να εξετάζεται στις 15 Μαΐου.

Οι υποψήφιοι αυτοί διεκδικούν 69.586 θέσεις σε ΑΕΙ- ΤΕΙ. Οι εξετάσεις όλων των υποψηφίων ολοκληρώνονται στις 13 Ιουλίου.

Ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα και, όπως ανέφερε η γενική γραμματέας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου, έχει προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την ομαλή διοργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σκάνδαλο Παυλίδη: Κουκουλώθηκε η υπόθεση χθές το βράδυ στην βουλή

Έξι γαλάζιοι βουλευτές κινήθηκαν εκτός γραμμής, ενώ πλειοψήφησε η παραπομπή.

Το κουκούλωμα του σκανδάλου Παυλίδη ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αλλά από την ψηφοφορία βγήκαν πολλαπλά λαβωμένοι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο πρώην υπουργός: Ο κ. Παυλίδης γλίτωσε το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά η πρόταση παραπομπής πλειοψήφησε στη Βουλή (146 ψήφοι υπέρ και 144 κατά). Την ίδια στιγμή, πέντε βουλευτές επέλεξαν «λευκό» ψηφοδέλτια και άλλοι τρεις προτίμησαν να δηλώσουν «παρών».

Σε κάθε περίπτωση, έξι τουλάχιστον διαρροές προέρχονται από βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι δεν στήριξαν την «απαλλαγή» Παυλίδη και αντιτάχθηκαν στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και στη «γραμμή» που είχαν χαράξει από το κυβερνητικό επιτελείο.
Άλλοι δύο βουλευτές που ψήφισαν «λευκό» ή «παρών», προέρχονται από τα κόμματα της .......

αντιπολίτευσης. Κατά το ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα δημιουργεί «μείζον πολιτικό ζήτημα», όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κινήματος κ. Γ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι «κουκούλωσε» το σκάνδαλο.

Η δικογραφία κατά του πρώην υπουργού για τη σκανδαλώδη υπόθεση των άγονων γραμμών στην ακτοπλοΐα κλείνει μετά το χθεσινό αποτέλεσμα (για την παραπομπή απαιτούνταν 151 ψήφοι), ενώ με τη λήξη της τρέχουσας περιόδου της Βουλής, στο τέλος Ιουνίου, παραγράφεται και κάθε συναφές αδίκημα. Το αποτέλεσμα της κάλπης, ωστόσο, όπως αναγνώριζαν αρκετοί βουλευτές, αποτελεί μια σαφή πολιτική αποδοκιμασία για τον κ. Παυλίδη, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση. Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο συνεχίζουν τις πιέσεις για την παραίτησή του, ενώ ο ίδιος, αποχωρώντας μετά την ψηφοφορία από τη Βουλή, απέφυγε να αποσαφηνίσει τη στάση του.

Συνάδελφοι του, πάντως, τόνιζαν ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει πλέον κανένα λόγο για να παραιτηθεί, καθώς έχει απεμπλακεί από κάθε δικαστική εκκρεμότητα και μπορεί να επιδείξει πιο σθεναρή στάση απέναντι στις εσωκομματικές πιέσεις. Το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει ζήτημα» για τον κ. Παυλίδη μετά το αποτέλεσμα στη Βουλή προσπαθούσαν να περάσουν τη νύχτα και επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης, με στόχο να αποφορτίσουν το κλίμα και να βγάλουν τη Ν.Δ. από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο παραμένει.

«Το χειρότερο...»
Την ίδια ώρα κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονταν ότι από τη κάλπες της Βουλής «βγήκε το χειρότερο από τα σενάρια της μη παραπομπής Παυλίδη». Κι αυτό, όχι μόνον γιατί πλειοψήφησαν όσοι επέλεξαν παραπομπή και η κυβέρνηση χρεώνεται πολιτικά το «κουκούλωμα» του σκανδάλου, αλλά επειδή καταγράφονται και έξι διαρροές γαλάζιων βουλευτών που έριξαν «λευκό» ή «παρών». Κομματικά στελέχη προσπαθούσαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι οι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση του κ. Παυλίδη. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ουδείς στη Ν.Δ. αμφιβάλλει ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές επεδίωξαν συνειδητά να βρεθούν «εκτός γραμμής», στέλνοντας μήνυμα και στο Μαξίμου.

Επισήμως, πάντως, η κυβέρνηση κινήθηκε τη νύχτα με στόχο να υποβαθμίσει τις έξι διαρροές, υποστηρίζοντας ότι δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. «Η Βουλή ψήφισε. Οι βουλευτές έκαναν το καθήκον τους, σεβόμενοι τη λειτουργία των βουλευτών, όπως και τη λειτουργία της Βουλής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγ. Αντώναρος.

Το ένα από τα λευκά ψηφοδέλτια ανήκει στον βουλευτή της Ν.Δ, στην Αργολίδα Γιάννη Μανώλη ο οποίος, λίγη ώρα αφού είχε ψηφίσει, πήγε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και τους γνωστοποίησε ότι στην κάλπη έριξε «λευκό». Μάλιστα για να το επιβεβαιώσει έσπευσε να τους επιδείξει και το άλλο ψηφοδέλτιο. Λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο Γιώργος Καρατζαφέρης συγκέντρωσε επιδεικτικά σ΄ ένα έδρανο τους φακέλους στους οποίους μέσα έβαλε σταυροδοτημένα υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού τα ψηφοδέλτια των βουλευτών του ΛΑΟΣ.

Τον απάλλαξαν, και τώρα τρέχουν να τον «παραιτήσουν»

ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕΣΑαπό την παραίτηση του Αρ. Παυλίδη αναζητεί πλέον η Ν.Δ. και συνεχίζει τις ασφυκτικές πιέσεις στον πρώην υπουργό για να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του. Επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης αναγνώριζαν τη νύχτα ότι η σκανδαλώδης υπόθεση έχει ανοίξει βαθιές πληγές σε κυβέρνηση και κόμμα, οι οποίες θα παραμείνουν ανοικτές όσο ο κ. Παυλίδης εξακολουθεί να αποτελεί το στήριγμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Οι ίδιες πηγές, μετά την πολιτική αποδοκιμασία από τη Βουλή, τόνιζαν ότι ο πρώην υπουργός «δεν έχει καμία πολιτική κάλυψη». Και ανέμεναν κινήσεις από την πλευρά του μέσα στις επόμενες ώρες που θα μπορούσαν να δώσουν πολιτική ανάσα στη Ν.Δ. Είναι προφανές ότι σε Μαξίμου και Ρηγίλλης έχουν καταλήξει ότι η παραίτηση Παυλίδη αποτελεί πλέον μονόδρομο, ώστε να έχει κάποιο άλλοθι το κυβερνών κόμμα, το οποίο και μέσω του πορίσματος της πλειοψηφίας στην Προανακριτική Επιτροπή ευνοούσε την απαλλαγή του πρώην υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Παυλίδη έχει εξελιχθεί σε παγίδα για τη Ν.Δ., όπως αναγνωρίζουν βουλευτές του κόμματος που ομολογούν δημοσίως ότι αποφάσισαν να αντιταχθούν στην παραπομπή του μόνο και μόνο γιατί φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να βρεθεί προ πολιτικού αδιεξόδου η κυβέρνηση.

Ενδεικτική του κλίματος αυτού ήταν η χθεσινή «εξομολόγηση» του κ. Αργ. Ντινόπουλου που ζήτησε... άφεση αμαρτιών από τους ψηφοφόρους του γιατί «απάλλαξε» τον πρώην υπουργό. «Το κάνω μόνο και μόνο επειδή, αν ψήφιζα υπέρ της παραπομπής, μπορεί να μπαίναμε σε κάποια περιπέτεια, με πιθανές τις πρόωρες εκλογές...

Αισθάνομαι την πολιτική μου συνείδηση να είναι ένοχη!..», είπε (στον «Αθήνα 9.84») ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι το σύνθημα του Καραμανλή "Δεν καλύπτουμε και δεν συγκαλύπτουμε τίποτα. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" και θα κυβερνήσουμε "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ".
Σεμνά και ταπεινά κουκούλωσαν το σκάνδαλο Παυλίδη, και έβγαλαν όλα στο φως.... της συγκάλυψης.


Ερχεται μείωση 35% στα τέλη τερματισμού κλήσης κινητής τηλεφωνίας

Σε γενναία μείωση των τελών τερματισμού κλήσης στην κινητή τηλεφωνία σε ποσοστό 35% κατ ελάχιστον, υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα τα κράτη-μέλη, καθώς την Πέμπτη 7 Μαϊου πρόκειται να υιοθετήσει νέο πακέτο μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες.

Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, έως τις 12 Ιουλίου του 2012, τα τέλη τερματισμού στην κινητή τηλεφωνία θα πρέπει να έχουν πέσει τόσο ώστε να φτάσουν περίπου στο κόστος των τελών για τη σταθερή τηλεφωνία και να μην ξεπερνούν τα 1,5 έως 3 ευρωλεπτά το λεπτό από περίπου 8,55 ευρωλεπτά που είναι ο σημερινός μέσος όρος στην Ευρώπη!

Η μείωση στα τέλη τερματισμού, τα οποία είναι οι χρεώσεις των παρόχων για τις κλήσεις που ολοκληρώνονται στο δίκτυο ενός άλλου παρόχου, αναμένεται να έχει έμμεσες θετικές επιπτώσεις στο τελικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι συνδρομητές, εκτιμά η Κομισιόν.

Μετακύληση
Κι αυτό γιατί ποσοστό των τελών τερματισμού μετακυλίεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στους ......

συνδρομητές τους.

Σήμερα στην Ε.Ε. για κάθε τηλεφώνημα σε διαφορετικό δίκτυο η εταιρεία του καλούντος χρεώνεται περίπου 8,55 ευρωλεπτά, με τις χρεώσεις να είναι σημαντικά υψηλότερες για τηλεφωνήματα που γίνονται στο εξωτερικό.

Εντός της επόμενης τριετίας, η ρυθμιστική αρχή κάθε χώρας θα υποχρεωθεί να μειώσει τις χρεώσεις στα 3 ευρωλεπτά τουλάχιστον, και μάλιστα ανεξαρτήτως της μεθόδου που θα ακολουθήσει.

Οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού επρόκειτο να ισχύσουν από τις αρχές του 2012. Ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έξι μηνών ύστερα από πιέσεις μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κυρίως από τη Γερμανία και την Ισπανία, δεδομένου ότι η κίνηση αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα έσοδα των εταιρειών. Να σημειωθεί ότι σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, δεν υφίστανται χρεώσεις για τα τέλη τερματισμού. Ισχύουν ωστόσο μέτρα βάσει των οποίων οι εταιρείες χρεώνουν απευθείας τους καταναλωτές και για τα τηλεφωνήματα που δέχονται.

Η προοπτική αντίστοιχων χρεώσεων και εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, προκειμένου να ισορροπήσουν οι πάροχοι τις οικονομικές απώλειες, έχει προκαλέσει ήδη έντονο σκεπτικισμό.

Ωστόσο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώνουν πως δεδομένου ότι οι περισσότεροι πάροχοι δραστηριοποιούνται σήμερα τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία, η προσεχής τριετία θα φέρει πρόσθετα κέρδη περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον κλάδο της σταθερής ισοσταθμίζοντας τις απώλειες.

Κραχ στην τιμή ελαιολάδου

Νέο κραχ στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου υποχώρησε ήδη και κάτω από τα 2 ευρώ το κιλό για να σταθεροποιηθεί, πρόσκαιρα στο 1,80 ευρώ και 1,90 ευρώ σε Κρήτη και Λέσβο αντίστοιχα (για οξύτητα 3 δεκάτων).

Η κατρακύλα αυτή έχει ρίξει την τιμή του προϊόντος στα επίπεδα του 1992, οπότε είχε σημειωθεί ανάλογο κραχ και το ελαιόλαδο επωλείτο προς 620 δρχ. το κιλό (γύρω στο 1,82 ευρώ όπως και σήμερα) έναντι 1.240 δρχ. (3,6 ευρώ περίπου).

Η μόνη διαφορά είναι πως τότε το κραχ σημειώθηκε απότομα και οδήγησε σε πτωχεύσεις εταιρειών εμπορίας και σε υψηλά χρέη των συνεταιριστικών ενώσεων, ενώ στις ημέρες μας το ελαιόλαδο κατρακυλά μέρα με τη μέρα...

Την ίδια στιγμή ανακύπτει κίνδυνος διάθεσης ελληνικού ελαιολάδου - «μαϊμού» με τη .......

φίρμα «έξτρα παρθένο Καλαμών» και «έξτρα παρθένο Κρήτης» από κινεζική εταιρεία, η οποία πρόκειται να πλημμυρίσει την παγκόσμια αγορά με λάδια αμφίβολης ποιότητας.

Το πρόβλημα και ο κίνδυνος για το ελληνικό ελαιόλαδο επισημαίνονται σε έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Στο έγγραφο αυτό (2720240, 13.3.2009) που απεστάλη στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας περιγράφεται αναλυτικά η κατάσταση που επικίνδυνα διαμορφώνεται για το κύρος και την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στη διεθνή αγορά μετά τη «δραστηριοποίηση» της κινεζικής εταιρείας.

Προκύπτει από το έγγραφο της πρεσβείας πως ουσιαστικά η κινεζική εταιρεία αμφισβητεί την κατοχύρωση του σήματος που υπάρχει για το ελληνικό ελαιόλαδο στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αν αυτό περάσει, σχολίαζαν στο «Εθνος» αρμόδιες πηγές, τότε θα αρχίσει το «ξήλωμα» του καθεστώτος των εμπορικών σημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον τομέα των τροφίμων, κάτι που επιδιώκουν χρόνια τώρα πολυεθνικές των ΗΠΑ και άλλων τρίτων χωρών...

Ενδιαφέρουσα είναι και η άλλη παράμετρος που δίδεται από το γραφείο οικονομικών - εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο καθώς:

Πειρατική ενέργεια
Γίνεται σαφέστατα λόγος και για... πειρατικές ενέργειες, δηλαδή να εκβιάσει η κινεζική εταιρεία την Ενωση Σητείας κ.λπ. προκειμένου να εισπράξει σεβαστό οικονομικό ποσό ώστε να... αποσυρθεί από την εμπορία «ελληνικού» ελαιόλαδο.

Ηδη η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας παρενέβη στην υπόθεση και πήρε προθεσμία (έληγε στις 9 Απριλίου) από τις κινεζικές αρχές προκειμένου να υποβάλει τον σχετικό φάκελο με τα στοιχεία εκείνα που θα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας που αναφέρονται στο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας.

Κίνδυνος διάθεσης ελληνικού λαδιού-«μαϊμού» από κινεζική εταιρεία

Για... πειρατεία του ελληνικού ελαιολάδου από κινεζική εταιρεία μιλά η ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο.

Στο σχετικό έγγραφό της αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο μας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για περιπτώσεις σφετερισμού εμπορικού σήματος ελληνικών εταιρειών από κινεζικές, με αφορμή καταγγελίες τέτοιων περιστατικών από ελληνικές εταιρείες από την ιστοσελίδα του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων, όπου παρέχονται πληροφορίες για συγκεκριμένα εμπορικά σήματα, διαπίστωσε ότι η κινεζική εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος «Sitia», με λατινικούς χαρακτήρες, στη ΛΔΚ.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω κινεζική εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Κρατικής Αρχής για τη βιομηχανία και το εμπόριο από 11-4-06, ζητώντας να κατοχυρώσει ως δικαιούχος το εμπορικό σήμα SITIA για ελαιόλαδο και εδώδιμα έλαια (κατηγορία 29). Το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων έχει εκδώσει ήδη, από 6-1-09, προσωρινή απόφασή του, με την οποία κάνει δεκτή την αίτηση κατοχύρωσης και όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσβάλει την προσωρινή απόφαση ενώπιον του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων μέσα σε τρεις μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσής της, δηλαδή έως τις 7-4-09.

Σε περίπτωση που το Γραφείο Εμπορικών Σημάτων απορρίψει την προσφυγή κατά της προσωρινής απόφασης και εκδώσει οριστική απόφαση με την οποία θα κατοχυρώνει το εμπορικό σήμα SITIA υπέρ της κινεζικής εταιρείας, θα πρέπει να προσβληθεί η οριστική απόφαση σε δευτεροβάθμιο όργανο της εποπτεύουσας διοικητικής Αρχής SAIC.

Επισημαίνουμε, όμως, ότι η διαδικασία προσφυγής εναντίον της απόφασης του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων για την προσωρινή ή οριστική απονομή εμπορικού σήματος σε άλλο δικαιοδόχο μπορεί να είναι μακροχρόνια και δαπανηρή, δεδομένων και των υψηλών αμοιβών των ενδιάμεσων -δικηγόρων, των οποίων οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Από την εμπειρία που διαθέτει το γραφείο μας από παρόμοιες περιπτώσεις η κινεζική εταιρεία, που αποπειράται να κατοχυρώσει ως δικό της το εμπορικό σήμα SITIA, ενδέχεται είτε να διαπράττει πειρατεία-αντιγραφή ελαιολάδου, το οποίο εμφανίζει ως Sitia και το διανέμει ήδη στην αγορά, είτε να έχει ως πρόθεση να εκβιάσει την εταιρεία σας, ζητώντας χρηματικό αντάλλαγμα προκειμένου να σας μεταβιβάσει το (δικό σας) εμπορικό σήμα.

Η υποψία της πρώτης εκδοχής ενισχύεται και από το κάτωθι γεγονός, που περιήλθε πρόσφατα στη γνώση του γραφείου μας:

Στη μεγάλη κινεζική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Jingkelong διατίθενται μπουκάλια ελαιολάδου με το εμπορικό σήμα SITIA, οξύτητα 0,7, που όμως παρουσιάζουν ενδείξεις ότι μπορεί να μην είναι αυθεντικά.

Το γραφείο μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εισαγωγέα-διανομέα σας, ο οποίος μας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την κινεζική εταιρεία που αποπειράται να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα SITIA και επιβεβαίωσε ότι διανέμει στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Jingkelong».

Πηγή: Έθνος

ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΕΡΑΝΗ 1-2

Πιο κοντά στην παραμονή βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Εράνη, η οποία πήρε σπουδαία νίκη στην Ανδραβίδα κερδίζοντας με 2-1 τη Δάφνη.
Τρεις πολύτιμοι πόντοι για την Φιλιατρινή ομάδα που τη φέρνουν πιο κοντά στο στόχο της που είναι η σωτηρία.

Βέβαια χρειάζεται τρεις ακόμη πόντους για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της και θα επιδιώξει να τους πάρει στα επόμενα τρία παιχνίδια που ακολουθούν έως τη λήξη του πρωταθλήματος.
Στο χθεσινό ματς οι παίκτες της Εράνης έπαιξαν όπως έπρεπε για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.
Μάλιστα αν σε κάποιες φάσεις ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια πιθανόν να είχαν βάλει και άλλα γκολ και να έπαιρναν μια πιο άνετη νίκη.

Στο α’ 20λεπτο το ματς ήταν αναγνωριστικό για την Εράνη. Μετά το γκολ που δέχτηκε .........

άρχισε σιγά - σιγά να ανεβάζει το ρυθμό της και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει, αλλά και να προηγηθεί στο σκορ, ενώ όπως προαναφέραμε είχε τις ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Φάσεις - γκολ

Στο 21’ από κόρνερ του Μαργαρώνη, ο Γεωργιόπουλος έκανε την κεφαλιά και ο Καπατσούλιας, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 28’ φάουλ του Ζώκου έδιωξε δύσκολα ο Τρυφωνόπουλος.
Στο 44’ ο Παναγιωτακόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο ανθρώπινο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Τρυφωνόπουλου ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 58’ από κόρνερ του Ανεστόπουλου, άτσαλο διώξιμο από τους αμυντικούς της Δάφνης, επωφελήθηκε ο Ζώκος, ο οποίος με κεφαλιά σημείωσε το 1-2.
Στο 70’ ο Παναγιωτακόπουλος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και βλέποντας εκτός εστίας τον Τρυφωνόπουλο προσπάθησε να περάσει την μπάλα από πάνω του, όμως την έστειλε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 84’ ο Γιάννης ξέφυγε από τους αντιπάλους του και λίγο πριν μπει στην αντίπαλη περιοχή ανατράπηκε από τον Κωστόπουλο, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.
Το φάουλ εκτέλεσε ο Νικολόπουλος, ο οποίος έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 91’ ο Παναγιωτακόπουλος έκανε αδύναμο πλασέ και ο Βάσσος έσωσε πάνω στη γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.
Ενα λεπτό μετά σουτ του Π. Τσουκαλά έδιωξαν οι αμυντικοί της Εράνης.
Μετά το 1-2, οι παίκτες της Εράνης Παναγιωτακόπουλος, Ζώκος, Παναγιωτίδης και Νικολόπουλος, έχασαν καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν και να φτάσουν στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

ΔΑΦΝΗ: Τρυφωνόπουλος, Κωστόπουλος, Μαργαρώνης, Διαμαντόπουλος, Καραγιαννόπουλος (73’ Π. Τσουκαλάς), Δ. Τσουκαλάς, Γαλανόπουλος (70’ Βάσσος), Δημητρόπουλος (64’ Μητροπανόπουλος), Δημητρόπουλος, Καπατσούλιας, Γεωργιόπουλος, Τσόγκας.

ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Γιάννης, Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτακόπουλος, Ανεστόπουλος, Μουχίκας, Ανδρεόπουλος, Παναγιωτίδης, Ζώκος (71’ Νικολόπουλος), Πιχιγιόνι (37’ λ.τ. Χατζηπαναγιώτης), Κώτσος (87’ Χ. Ντινιώτης).

Τραυματίστηκε ο Πιχιγιόνι

Σε μια φάση του παιχνιδιού στο 37’ τραυματίστηκε στον αυχένα ο Πιχιγιόνι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Εκεί οι ακτινογραφίες που έβγαλε έδειξαν να μην έχει κάποιο πρόβλημα. Ομως με προτροπή των ανθρώπων της Εράνης με την επιστροφή της αποστολής από την Ανδραβίδα, ο νεαρός παίκτης πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και αξονική ώστε να διαπιστωθεί αν έχει κάποιο πρόβλημα.

«Πάρα πολύ καλοί»

Σε σύντομες δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της Εράνης Σταύρος Αντωνόπουλος ανέφερε στην “Ε”:
«Τα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά, ήταν παλικάρια και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Απορρίφθηκε η παραπομπή του Παυλίδη στη Δικαιοσύνη

Συγκάλυψαν την υπόθεση Παυλίδη οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξαν και Διαρροές από την Νεα Δημοκρατία και πιθανόν και απο το ΠΑΣΟΚ

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας έχει ως εξής: .........


ΨΗΦΙΣΑΝ 298
Έγκυρα 298
Άκυρα 0

Ναι στην παραπομπή 146
Οχι στην παραπομπή 144
Παρόν 3
Δευκά 5

Η πρόταση δεν έγινε δεκτή λόγω της μη συμπλήρωσης της πλειοψηφίας της Βουλής.

Η Υπόθεση συγκαλύφθηκε. ο Παυλίδης είναι Αθώος. Δεν πήρε μίζες, δεν δεν δεν....