Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Η ταινία του Θεόδωρου Μαραγκού "ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΑ" αύριο στην ET 1

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας μικρής επαρχιακής πόλεως. Την πορεία της στο 20ο αιώνα απο την φτώχεια και την εγκατάλειψη, στην "ανάπτυξη" μέσω κηπευτικών και θερμοκηπίων.

Αφηγείται επίσης την ιστορία ενός μικρού ........

παιδιού που γεννήθηκε και μεγάλωσε σ'αυτήν την πόλη. Βίωσε την δραματική προσπάθεια να ριζώσουν και να επιβιώσουν στον τόπο τους οι γονείς του, οι φίλοι του και οι γείτονές του, αναγκάζονται να καταφύγουν στην χρήση καρκινογόνων φαρμάκων και να γίνουν θήτες και θύματα μιας παγκόσμιας εγκληματικής συμπεριφοράς των μεγάλων συμφερόντων.

Σενάριο-σκηνοθεσία-κινουμενο σχέδιο-κινηματογράφηση:ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Μονταζ:ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΟΥΤΣΟΣ
Μουσική:ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
Επεξεργασία:FASMA@STUDIO
Παραγωγή:ΟΛΓΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥ-ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Η προβολή της ταινίας θα γίνει αύριο βράδυ Τρίτη 5 Ιουνίου ωρα 10μμ

Τιμητικό βραβείο στο ανεξάρτητο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

Προεπιλεγμένο το Do Not Track στον Internet Explorer 10

H Microsoft είναι μια εταιρεία που πολύ συχνά δέχεται κατηγορίες σχετικά με τις διαφορές πολιτικές που εφαρμόζει. Παρόλα αυτά όπως δείχνει η απόφαση της να έχει προεπιλεγμένη την λειτουργία «Do Not Track» στον Internet Explorer 10, δείχνει ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.

H λειτουργία , είναι μια δυνατότητα που ..........

ξεκίνησε από τον Firefox και ενημερώνει τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται κανείς ότι δεν θέλει να γίνεται καταγραφή της δραστηριότητάς του σε αυτές.

Επίσης με τον τρόπο αυτό γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων. Μάλιστα, αν και το «Do Not Track» αρχικά υπήρχε μόνο στον browser της Mozilla, στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνεται και στους υπόλοιπους.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft γίνεται η πρώτη εταιρεία που ακολουθεί μια τέτοια πρακτική. Όλοι οι υπόλοιποι browsers άλλωστε είτε δεν έχουν καθόλου τη λειτουργία Do Not Track είτε πρέπει να την ενεργοποιήσει ο χρήστης. Όλοι ελπίζουν λοιπόν ότι και οι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Tech it

Οι δύο παγίδες με τις αποδείξεις

Περισσότερο φόρο κινδυνεύουν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αν δεν προσέξουν τις δύο παγίδες των αποδείξεων στη φορολογική τους δήλωση.

Η δήλωση μηδενικών αποδείξεων, ακόμη κι από όσους το εισόδημά τους είναι μηδενικό αλλά και η δήλωση περισσότερων αποδείξεων απ' όσες απαιτούνται, μπορεί να οδηγήσουν στην βεβαίωση και πληρωμή επιπλέον φόρου εισοδήματος.

Αναλυτικά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής: .......

-Οι αποδείξεις που θα πρέπει να συλλέξει κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να έχουν αξία ίση τουλάχιστον με το 25% του πραγματικού ή τεκμαρτού του εισοδήματος. Αυτό το σημείο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς φέτος τα τεκμήρια έχουν αυξηθεί. Κι αυτό επειδή εφόσον οι φορολογούμενοι δηλώσουν αποδείξεις με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ το τεκμαρτό είναι υψηλότερο, τότε θα αναγκαστούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο για την επιπλέον αξία.

-Όσοι φορολογούμενοι έχουν εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό κάτω των 6.000 ευρώ δεν είναι υποχρεωμένοι να συλλέξουν αποδείξεις. Όμως, ο κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να υπολογίσει με ακρίβεια το τεκμαρτό του εισόδημα. Όπως έδειξε η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών, οι περισσότεροι δεν συνυπολογίζουν το τεκμήριο προσωπικών δαπανών διαβίωσης που είναι 3.000 ευρώ για τον άγαμο φορολογούμενο και 2.500 ευρώ για κάθε έγγαμο φορολογούμενο.

Εάν οι αποδείξεις δεν δηλωθούν, τότε ο κάθε φορολογούμενος κινδυνεύει να πληρώσει ποινή με τη μορφή φόρου ύψους 10% επί των αποδείξεων που λείπουν.

-Οι απαιτούμενες αποδείξεις υπολογίζονται με βάση το ατομικό εισόδημα κάθε φορολογούμενου. Η αξία που δηλώνεται επιμερίζεται με βάση το ύψος του εισοδήματος κάθε φορολογούμενου.

-Εφόσον ένας φορολογούμενος δηλώσει περισσότερες αποδείξεις απ' ότι απαιτούνται, όχι μόνον δεν έχει κανένα όφελος, αλλά μειώνει την αξία των ποσών που μπορεί να επικαλεστεί στο μέλλον για να δικαιολογήσει τεκμήρια ή του πόθεν έσχες για να αγοράσει ένα περιουσιακό στοιχείο.

Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζονται

Η εφορία δεν αναγνωρίζει τις αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφέλειας (ρεύμα, ύδρευση, τηλεφωνία κλπ) καθώς και όλες οι δαπάνες για πάσης φύσεως εισιτήρια μετακινήσεων (αεροπορικά, αστικά κλπ).

newsbomb.gr

Μιχαλολιάκος: "Η Βουγιουκλάκη υπηρέτησε στο ναυτικό περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά"

Τη Σπάρτη επέλεξε ως πόλη - εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αποκαλώντας τους παρευρισκόμενους "αδέλφια", ενώ τόνισε πως είναι τιμή του να βρίσκεται στα άγια χώματα της Λακωνίας. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι μόνο με ύφος σπαρτιάτικο, δωρικό και στρατιωτικό μπορεί να σωθεί η πατρίδα.

Μάλιστα, δήλωσε απερίφραστα ότι ο λαός ..........

έχει βαρεθεί τους κατ' επάγγελμα πολιτικούς.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κύριος Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ιδέα και ξεκαθάρισε ότι στις καταιγίδες που έρχονται οι άνθρωποι που την απαρτίζουν θα είναι παρόντες.

Επισήμανε πως ήταν στην ΕΠΕΝ, ενώ σχετικά με τους χουντικούς χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να τον πουν χουντικό οι δημοκράτες – κλέφτες που ξεπούλησαν την Ελλάδα.

Τα πρώτα ονομαστικά πυρά του είχαν στόχο τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρέπει, είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής, να διώξει πρώτα τους κομμουνιστές που έχει μαζέψει στη Νέα Δημοκρατία και μετά να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό των Χρυσαυγιτών.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπηρέτησε περισσότερο στο ναυτικό από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος “ήταν περαστικός για 3 μήνες από το ναυτικό”.

Ο γραμματέας της οργάνωσης αναφέρθηκε και στο περιβόητο “Εγέρθητι”, υπογραμμίζοντας ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να ακουστεί το σύνθημα “Ελλάς, εγέρθητι κόντρα στους λαπάδες, τους ρουσφετολόγους και τα λαμόγια που δήθεν ανατρίχιασαν με το παράγγελμα αυτό".

Μάλιστα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το φόβο της Χρυσής Αυγής.

The Best

Σοκαριστική φωτογραφία αποδεικνύει τη ζημιά που κάνει ο ήλιος στο δέρμα

Το ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι γνωστό σε όλους, ωστόσο οι περισσότεροι από μας δεν πτοούμαστε και ιδιαίτερα. Επειδή όμως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, η φωτογραφία του προσώπου ενός οδηγού φορτηγού έρχεται να μας ταρακουνήσει και να μας θυμίσει τη σημασία του αντηλιακού.

Μετά από 28 χρόνια πίσω από το τιμόνι ...........

του φορτηγού του, είναι πλέον ξεκάθαρο ποια πλευρά του προσώπου του 69χρονου άντρα ήταν εκτεθειμένη στο ήλιο. Ο εν λόγω κύριος πάσχει από μια μορφή φωτογήρανσης, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο, η οποία προκαλείται από τις ακτίνες UVA και είναι υπεύθυνη για τις έντονες ρυτίδες, τον χρωματισμό του δέρματος αλλά και τις κηλίδες στο πρόσωπό του.

Σημειώνεται ότι οι UVA είναι ηλιακές ακτίνες που μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο ανθρώπινο δέρμα. Η βλάβη που προκαλούν εντοπίζεται κυρίως στην πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ πρόσφατες μελέτες αναφέρουν και άμεσο συσχετισμό τους με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος. Ωστόσο, οι επιδράσεις στην έκθεσή τους μπορεί να καθυστερήσουν για 20 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με τον τύπο δέρματος του ατόμου και την αθροιστική τους ποσότητα.



iefhmerida

Προς λύση το πρόβλημα με τα φάρμακα

Σε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που εισάγουν τα ακριβά ογκολογικά φάρμακα ήρθε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα ξεκινήσει άμεσα η τροφοδοσία των φαρμακείων των Νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τα ακριβά φάρμακα.

Δείτε τι είπε στην ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ...........



Ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, τον διαβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα.

Η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση διαβεβαιώνει αρμόδιος του Υπουργείου Υγείας. Οι ασθενείς θα μπορούν τις αμέσως επόμενες ημέρες να προμηθευτούν το φάρμακο τους είτε από τα φαρμακεία των νοσοκομείων είτε από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα φάρμακα υψηλού κόστους, για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα, χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Λόγω των μεγάλων οφειλών των Νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές, που αγγίζουν τα δύο δισ ευρώ, οι εταιρείες διέκοψαν την προμήθεια φαρμάκων ζητώντας την εξόφληση τους σε μετρητά.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η νέα παραγγελία αφορά κυρίως φάρμακα για ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ποσότητα των φαρμάκων επαρκεί για έναν μήνα και οι προμηθευτές θα πληρωθούν με μετρητά.

Καλαματιανός ποδηλάτης νεκρός σε αγώνα στην Εύβοια

Άφωνη έχει μείνει από το απόγευμα της Κυριακής η κοινωνία της Καλαμάτας, από το τραγικό θάνατο του 44χρονου Καλαματιανού ποδηλάτη Νίκου Κωστέα, κατά τη συμμετοχή του σε ποδηλατικό αγώνα στη Βόρεια Εύβοια.

Ο πρωταθλητής ποδηλασίας Νίκος Κωστέας, συμμετείχε στον ετήσιο ποδηλατικό αγώνα της Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.
Ο ποδηλατικός αγώνας αφορούσε το γύρο ..........

της Βόρειας Εύβοιας και είχε αφετηρία και τερματισμό την Αιδηψό.

Όταν οι αθλητές είχαν φτάσει στην περιοχή Παπάδες Εύβοιας και ένα τέταρτο πριν τις 2.00 το μεσημέρι, διέρχονταν από τμήμα της διαδρομής που έχει πολλές στροφές σε αρκετά κατηφορικό σημείο.

Οι ποδηλάτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες του δρόμου, προκειμένου να κερδίσουν έδαφος, έναντι των συναθλητών τους.

Ο άτυχος 44χρονος, σε ένα αρκετά κατηφορικό σημείο και επάνω σε στροφή, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε με αντίθετα κινούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονη.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε σταθμός του ΕΚΑΒ που ακολουθούσε τους ποδηλάτες και μετέφερε άμεσα τον σοβαρότατα τραυματισμένο ποδηλάτη στον Κέντρο Υγείας Μαντουδίου Εύβοιας, όμως ήταν ήδη αργά και απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο συγκεκριμένο δρόμο που συνέβη το μοιραίο, ήταν αδύνατη η διακοπή της κυκλοφορίας και από τα δύο ρεύματα και επιτρεπόταν η διέλευση των οχημάτων από την αντίθετη κατεύθυνση.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης Ευβοίας.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΠΘ

Προφανώς το πρόβλημα της εξόδου από την κρίση δεν είναι νομικό, ούτε καν κυρίως οικονομικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Από τη νομική άποψη, όμως, που παρουσιάζεται εδώ, τα πράγματα είναι απλά: ..........

• Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις. Συνεπώς από αυτά δεν απορρέουν διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.

• Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.
Ειδικότερα:

-Η θέση περί της πολιτικής και όχι νομικής φύσης των μνημονίων έγινε, ορθά, δεκτή από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 668/2012. Άλλωστε, το ίδιο το μνημόνιο χαρακτηρίζεται από το νόμο ως «σχέδιο προγράμματος», ενώ στο κείμενο του αυτοπροσδιορίζεται ως «σχέδιο δράσης».

-Περαιτέρω, και οι δύο Δανειακές Συμβάσεις (του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου) έπρεπε να κυρωθούν από τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά –και ανεξαρτήτως του ζητήματος της ανάγκης ύπαρξης αυξημένης ή όχι πλειοψηφίας για αυτό- καμιά από τις δύο δεν κυρώθηκε σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η πρώτη κατατέθηκε προς κύρωση το Μάιο του 2010, αλλά μετά αποσύρθηκε, η δεύτερη εγκρίθηκε από τη Βουλή δύο φορές ως σχέδιο, μία φορά ως παράρτημα του ν. 4046/2012, και μία ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ουδέποτε όμως ήρθε για κύρωση στη Βουλή μετά την υπογραφή της.

Οι εν λόγω συμβάσεις, εάν είχαν κυρωθεί συνταγματικά, θα θέσπιζαν διεθνείς υποχρεώσεις σε βάρος της χώρας, με τυπική ισχύ ανώτερη από το νόμο, σε αντίθεση με τον μη δεσμευτικό χαρακτήρα των μνημονίων. Εφόσον αυτό όμως δεν συνέβη, δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία να ανατρέψει τα μνημονιακά μέτρα. Μάλιστα, για μερικά από αυτά, όπως, π.χ. για την κατάργηση των πρόσφατων ρυθμίσεων για τη μετενέργεια, που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και τη συλλογική αυτονομία, δεν απαιτείται καν τυπικός νόμος, αλλά αρκεί απλή Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι σε μία τέτοια περίπτωση οι δανειστές μας ενδέχεται να καταγγείλουν από την δική τους μεριά τις δανειακές συμβάσεις, επικαλούμενοι ως λόγο καταγγελίας την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων. Τούτο δεν θα σημαίνει την έξοδο της χώρας από το Ευρώ, που είναι νομικά αδύνατη, εφόσον δεν υπάρχει παρόμοια πρόβλεψη στις Συνθήκες. Θα συνεπάγεται, όμως, την διακοπή της χρηματοδότησης, πράγμα που δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τη χώρα, ενόψει του πρωτογενούς ελλείμματος που ακόμη αντιμετωπίζει.

Καθόλου δεν είναι βέβαιο, όμως, ότι οι δανειστές μας θα επιλέξουν τη ρήξη. Και αυτό γιατί τότε θα είναι ελεύθερος ο δρόμος για την ενεργοποίηση του βασικού όπλου που έχει η χώρα μας βάσει του διεθνούς δικαίου: Να επικαλεστεί «κατάσταση ανάγκης» για να διακόψει την πληρωμή του χρέους. Σύμφωνα με γενική αρχή του δικαίου (σύμφωνα και με σχέδιο σύμβασης για την Ευθύνη των Κρατών που έγινε δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2001) τα κράτη μπορούν να επικαλεστούν παρόμοιο λόγο μη συμμόρφωσης σε διεθνή τους υποχρέωση, όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις βασικές κοινωνικές τους λειτουργίες και στην ικανοποίηση των δανειστών τους.

Συνεπώς, αντίθετα με το κλίμα φόβου που καλλιεργούν τα φερέφωνα του κόμματος του μνημονίου, η υποταγή δεν αποτελεί μονόδρομο.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ '' Η ΕΡΑΝΗ''

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/06/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ - ΑΡΧΙΕΡΑΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ.


Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 3-6-2012




Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ –ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ τη Κυριακή 27-5-2012 στην αίθουσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Με συμμετοχή σχεδόν όλων των Συλλόγων της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ που δραστηριοποιούνται στην ΑΤΤΙΚΗ –συμμετείχαν 28 Σύλλογοι – αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και έγιναν αρκετές προτάσεις που δείχνει το ενδιαφέρον όλων των αποδήμων συμπατριωτών για την ΤΡΙΦΥΛΙΑ μας .Επίσης τονίστηκε ότι τώρα με τη νέα Διοικητική μεταρρύθμιση (Καλλικράτης) η ύπαρξη των Συλλόγων αλλά και της Ομοσπονδίας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: ......


1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΟΥΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Σύλλογος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ «Η ΑΡΚΑΔΙΑ»
2) Α ΑΝΤΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΡΤΑΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ Αδελφότητα ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ «Η ΕΡΑΝΗ
3) Β ΑΝΤΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. Σύλλογος ΚΑΛΟΝΕΡΙΤΩΝ
4) Γ ΑΝΤΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σύλλογος ΣΕΛΛΑΙΩΝ
5) Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΑΝΝΑ Σύλλογος ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ
7) ΤΑΜΙΑΣ ΝΤΕΒΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Σύλλογος ΚΟΚΛΑΙΩΝ
8) ΥΠ. ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΣΟΦΙΑ Σύλλογος ΣΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ
9) ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Σύλλογος ΠΛΑΤΑΝΙΤΩΝ
10) ΜΕΛΟΣ ΛΙΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Σύνδεσμος ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
11) ΜΕΛΟΣ ΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σύλλογος ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΩΝ

ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΝΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σύλλογος ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΤΩΝ
2) ΜΕΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σύλλογος ΣΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ
3) ΜΕΛΟΣ: ΣΕΛΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σύλλογος ΑΡΜΕΝΑΙΩΝ

Το νέο Δ.Σ ευχαριστεί όλους τους Συλλόγους τόσο για τη Συμμετοχή τους όσο και για την εμπιστοσύνη τους και σε κοινή συνεργασία θα επιδιώξουμε το καλλίτερο για τη περιοχή μας.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 04 Ιουνίου έως και 10 Ιουνίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Ο Τέρενς Κουϊκ στον Σκαϊ και τον Γιώργο Αφτιά

Ο Τέρενς Κουϊκ Εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε με τα κρεμυδάκια την Σοφία Βούλτεψη της ΝΔ




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιουνίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.