Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Προεπιλεγμένο το Do Not Track στον Internet Explorer 10

H Microsoft είναι μια εταιρεία που πολύ συχνά δέχεται κατηγορίες σχετικά με τις διαφορές πολιτικές που εφαρμόζει. Παρόλα αυτά όπως δείχνει η απόφαση της να έχει προεπιλεγμένη την λειτουργία «Do Not Track» στον Internet Explorer 10, δείχνει ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Διαδικτύου.

H λειτουργία , είναι μια δυνατότητα που ..........

ξεκίνησε από τον Firefox και ενημερώνει τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται κανείς ότι δεν θέλει να γίνεται καταγραφή της δραστηριότητάς του σε αυτές.

Επίσης με τον τρόπο αυτό γνωστοποιεί ότι δεν επιθυμεί την εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων. Μάλιστα, αν και το «Do Not Track» αρχικά υπήρχε μόνο στον browser της Mozilla, στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνεται και στους υπόλοιπους.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft γίνεται η πρώτη εταιρεία που ακολουθεί μια τέτοια πρακτική. Όλοι οι υπόλοιποι browsers άλλωστε είτε δεν έχουν καθόλου τη λειτουργία Do Not Track είτε πρέπει να την ενεργοποιήσει ο χρήστης. Όλοι ελπίζουν λοιπόν ότι και οι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Tech it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.