Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αλλαγές θα γίνουν στο Template στο Φιλιατρά News λόγω προβλημάτων.

Αγαπητοί αναγνώστες.

Μετα την αλλαγή που κάναμε στο termplate του Φιλιατρά News, διαπιστώθηκε από πολλούς φίλους που χρησιμοποιούν Internet Explorer ότι το αριστερό τμήμα του blog μας άλλοτε εμφανίζεται και άλλοτε όχι.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ INTERNET EXPLORER.
Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε αφήσει παροπλισμένο τον IE του θείου Bill και χρησιμοποιούμε πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης ιστού όπως Firefox και Opera.
Αυτό το πρόβλημα που πολλοί φίλοι μας έχουν αντιμετωπίζουν με το Φιλιατρά News, σύντομα θα λάβει ΤΕΛΟΣ.

Προχωράμε λοιπόν σε αλλαγή του template που χρησιμοποιεί το Φιλιατρά news ωστε κανένας να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε ορισμένους. Πάρα πολύ Σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές.
Κατα την διάρκεια των αλλαγών θα αλλάζουν τακτικά τα χρώματα μέχρι να βρούμε τον ωραίο συνδυασμό χρωμάτων για το Φιλιατρά News.
Eυχαριστώ για την κατανόηση.

Ο Διαχειριστής του Φιλιατρά News



Επαληθεύσεις επί επαληθεύσεων στα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ

Την ώρα, που το υπουργείο Οικονομικών καλεί -με καθυστέρηση 6 μηνών σε σχέση με το πότε ανακοινώθηκε η σχετική υπηρεσία- τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν τα λάθη, που έχουν κάνει στο Ε9, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων συνεχίζουν να βγάζουν λάθη. Μόνο που αυτοί τη φορά έχουν γνώση οι φύλακες!

Στο Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών επαληθεύουν δύο και τρεις φορές τα σημειώματα, που εκδίδει το σύστημα. Αποτέλεσμα;

Σε πολλά από τα εκκαθαριστικά προκύπτουν και πάλι λάθη! Έτσι, οι υπάλληλοι, που έχουν επιφορτιστεί με την επιμέλεια των σημειωμάτων αυτών, αναγκάζονται να τα διορθώνουν ξανά και ξανά. Πού οφείλονται τα λάθη;

Κατ΄ αρχήν, στο γεγονός ότι το σύστημα εξακολουθεί να έχει προβλήματα στον ..........


τρόπο υπολογισμού του φόρου.

Κατά δεύτερον, στα λάθος στοιχεία που -ακούσια ή ηθελημένα- έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για περιπτώσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «περίπλοκες», καθώς έχουν καταγραφεί παραδείγματα εκτός πραγματικότητας, όπως εκτάσεις ουκ ολίγων στρεμμάτων στο... Παγκράτι ή ιδιοκτήτες που δηλώνουν κατοικία 500 τ.μ. η επιφάνεια όμως αυτή αφορά στο σπίτι -μόλις 100 τ.μ.- και το οικόπεδο μαζί!

Ανεξάρτητα, πάντως, από το πού οφείλεται το λάθος, το πάθημα έγινε μάθημα στην ηγεσία της Καραγεώργη Σερβίας, η οποία όπως φαίνεται αποδέχεται πλέον τις εισηγήσεις του ΚΕΠΥΟ και δεν ζητά την επίσπευση της αποστολής των σημειωμάτων ΕΤΑΚ, αλλά να αποστέλλονται αυτά όταν έχουν πλήρως επαληθευτεί. Μέχρι σήμερα, έχουν αποσταλεί περί τα δύο εκατομμύρια σημειώματα και η αποστολή των υπολοίπων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Και νέα ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία

Στην παλιά, δοκιμασμένη και άκρως... εξυπηρετική λύση της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, δίνοντας το δικαίωμα σε αντιπολίτευση και συνδικάτα να κάνουν λόγο για προεκλογικά μέτρα που επικροτούν τους κακοπληρωτές, δημιουργώντας μεσοπρόθεσμα πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Και αυτό γιατί στην πράξη, έχει αποδειχθεί ότι όσοι μπαίνουν στη ρύθμιση, πληρώνουν τις πρώτες δόσεις προκειμένου να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα και στη συνέχεια ξαναγίνονται κακοπληρωτές, ελπίζοντας σε μια νέα ρύθμιση στο μέλλον.

Υπολογίζεται πως η ρύθμιση, θα αφορά συνολικά 300.000 οφειλέτες, παλαιότερων και τρεχουσών υποχρεώσεων, κυρίως προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Το τελευταίο διάστημα, που έχει αφεθεί να διαρρεύσει η πληροφορία για νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με άκρως ευνοϊκούς όρους, έχουν ενταθεί και οι πιέσεις.
Ήδη, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έστειλε επιστολή προς την .......

υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά αλλά και προς τους διοικητές του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ. Στην επιστολή, αναφέρεται ότι αφού τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ρυθμίσεις, με τις οποίες ωφελήθηκαν πολλοί έμποροι, ομαλοποιώντας έτσι τον ασφαλιστικό τους βίο αλλά και διευκολύνοντας την επαγγελματική τους επιβίωση, θα πρέπει το υπουργείο να προχωρήσει και σε νέα ρύθμιση. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, που έχει ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις τρέχουσες ή παρελθούσες. Μάλιστα, ζητούν από την κ. Πετραλιά, κατά τον ορισμό των όρων να ληφθεί υπόψη και ο γενικότερος περιορισμός της ρευστότητας των εμπόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο προσανατολίζεται στην επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης (να σημειωθεί ότι τα τελευταία 6 χρόνια έχουν γίνει τέσσερις προσπάθειες ρύθμισης χρεών), η οποία προέβλεπε τους πλέον ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα, έδινε τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε 96 δόσεις, με τους οφειλέτες να καταβάλλουν ως προκαταβολή το 3% της οφειλής. Μάλιστα, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο το ποσοστό αυτό να πέσει στο 2%.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο Απασχόλησης κατέθεσε τροπολογία με την οποία ρυθμίζοντα τα χρέη των ναυπηγοεπισκευαστικών εταιρειών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με αφορμή την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τη διάταξη, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις αυτές να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 96 δόσεις χωρίς την υποχρέωση να πληρώσουν προκαταβολή και να καταβάλουν τέλη. Η ρύθμιση θα ισχύει για τρεις μήνες μετά από τη ψήφιση της σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως προβλέπεται στη διάταξη παρατείνεται για δύο ακόμη έτη, ως 31-12-2010 η αναστολή καταβολής των πάσης φύσεως ασφαλιστικών εισφορών που οφείλονται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και στους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης, από τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, καθώς και η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

Στις επιχειρήσεις αυτές χορηγείται από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.

Η αναστολή ισχύει υπό τον όρο της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών κατά το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2007 μέχρι και 31η Δεκεμβρίου 2010 και εφαρμόζεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στις επιχειρήσεις εκείνες που αν και είχαν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, συνέχισαν από 1/4/2007 μέχρι 31/12/2008, να καταβάλλουν εμπρόθεσμα μόνο τις τρέχουσες μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές.

Αλλά και η διοίκηση του ΟΓΑ, προφανώς με αφορμή τη μείωση των εσόδων του, ενημερώνει τους ασφαλισμένους που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο κύριας ασφάλισης και αδυνατούν να τις εξοφλήσουν στο σύνολό τους, ότι μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση εξόφλησης των εισφορών τους με δόσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για πάγια ρύθμιση που ισχύει στα ταμεία, και δεν έχει σχέση με τις... έκτακτες και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή τουλάχιστον των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Ο αριθμός των δόσεων εξαρτάται από το ύψος της οφειλής και δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 12 εξαμηνιαίες δόσεις. Το ύψος της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ. Δόσεις δεν γίνονται για οφειλές κάτω των 400 ευρώ.

Προκειμένου να ενταχθεί ο εν ενεργεία ασφαλισμένος στη ρύθμιση, θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στο ειδικό έντυπο στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ. Μόνη η υποβολή της αίτησης δεν σημαίνει και ένταξη του αιτούντα στη ρύθμιση. Ο αιτών εντάσσεται στη ρύθμιση και κατά συνέπεια δικαιούται χορήγηση - θεώρηση βιβλιαρίου Υγείας ΟΓΑ και ασφαλιστική ενημερότητα, μόνο εφόσον εξοφλήσει εμπρόθεσμα τις ανάλογες εισφορές του με την ειδοποίηση - απόδειξη καταβολής εισφοράς που θα του σταλεί στην αμέσως επόμενη της αίτησης εξαμηνιαία αποστολή ειδοποιήσεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (μη έγκαιρη παραλαβή της ειδοποίησης ή απώλεια αυτής) δίνεται η δυνατότητα να εξοφληθούν εμπρόθεσμα οι εισφορές μέσω της ΑΤΕ, με την προσκόμιση ειδικού εντύπου συμπληρωμένου από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ.

Το θράσος της ατιμωρησίας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

«Χτυπάτε τους πλούσιους» προπαγανδίζει το άκρως συντηρητικό Βρετανικό περιοδικό Εκόνομιστ προκαλώντας αν όχι οργή τουλάχιστον αηδία.
Επειδή πρόκειται για το περιοδικό εκείνο που επί τρεις δεκαετίες προπαγάνδιζε ασύστολα την ωφελιμότητα των διαχειριστών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Tώρα σε μια πρωτοφανή πολιτική κολοτούμπα τους υποδεικνύει ως κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και προτείνει τον λιθοβολισμό τους.

Μόνο που δεν χάσκουμε με το στόμα ανοιχτό για να καταπιούμε τις σιχαμερές του λέξεις σαν μύγες μολυσματικές.
Εκ του πονηρού κινείται. Διαπιστώνει πως οι ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποίησαν οδυνηρά ότι .......

ο νεοφιλελεύθερος παράδεισος που αμετανόητα επιμένουν να τον επικυρώσουν δια της ευρωπαϊκής συνθήκης, αποδείχθηκε σε κόλαση Δαντική.
Θυσιάζοντας έτσι τους ασθενικούς από το κοπάδι του δείχνει να υπαναχωρεί για την εκτόνωση της καθολικής κατακραυγής. Προσωρινά ωστόσο και προκειμένου να ανασυνταχθεί. Γιατί λίγο παρακάτω αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. «Τελικά αναφέρει στο κύριο άρθρο της η διεύθυνση του έγκυρου κατά τον κ. Ανδριανόπουλο περιοδικού, αντί αυτός (ο νεοφιλελευθερισμός) να συνοψίζει τον καπιταλισμό τον υπονομεύει και ότι ως εκ τούτου τις ακραίες ανισότητες θα πρέπει να ακολουθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή!!»

Με λόγια απλά. Προτείνουν οι θεομπαίχτες μέσα από το έντυπο αυτό ευαγγέλιο των τραπεζιτών έναν νέο καπιταλιστικό γύρο του θανάτου, ο οποίος θα αποτελειώσει ό,τι είχε αφήσει ο προηγούμενος όρθιο και ταυτόχρονα θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την ωρίμανση της νέας αριστοκρατίας του πλούτου. Την διάδοχη κατάσταση εκείνων που ακολούθησαν την γνωστή καραγκιόζεια πολιτική που θέλει διαχρονικά τα «σα, μα, και τα μα.. μάσα τα!» Δηλαδή Όπου «σα» είναι η ληστρική εκμετάλλευση της εργασιακής μας υπεραξίας αλλά και το τζογάρισμα των χρηματιστηριακά κλαπέντων μικρομεσαίων εισοδημάτων και όπου «μα» είναι τα κέρδη τους από τα μπόνους και την αποφορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.. Τόσο ωμά! Τόσο κυνικά! Όμως λογαριάζουν δίχως τον ξενοδόχο.. Γιατί στα διάσπαρτα ανά τον κόσμο θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, αναδεικνύεται όλο εκείνο το εύφλεκτο υλικό το οποίο οδήγησε σε δύο καταλυτικές επαναστάσεις. Το 96 στην Γαλλική των αστών και το 17 στην Ρωσική των Μπολσεβίκων.

Στην βάση αυτής της απειλητικής για τα συμφέροντά τους διαπίστωσης επιχειρήθηκε δια της συμφωνίας των G20 να κατευναστούν τα οξυμένα πνεύματα, με την ανάγνωση ενός ολόφρεσκου παραμυθιού. Της αυστηρής επίβλεψης του νομισματοπιστωτικού συστήματος και των off shore εταιριών στους φορολογικούς παραδείσους. Κωμωδία. Γιατί αν πράγματι αυτός ήταν ο στόχος τους δεν θα αραίωναν μέσα στην σημερινή πολιτικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων διαπραγματεύσεις ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο του κράτους καταστολής. Απόδειξη πως αρκετές έγκυρες ευρωπαϊκές εφημερίδες διερωτώνται αν τον θερμό Ελληνικό χειμώνα θα τον διαδεχτεί ένα ακόμη θερμότερο κεντρικοευρωπαϊκό καλοκαίρι ή φθινόπωρο. Και προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Όμως Θα τα έχουν θυμηθείτε το. Και θα τα έχουν επειδή την ίδια στιγμή που γερά οικονομικά μυαλά τρίβονται σαν πέτρες στην παραγωγή έστω και μιας σπίθας που θα αναθερμάνει την οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, εξαπέλυσαν τους βασιβουζούκους τους για να ληστέψουν με όπλο τον νόμο ότι απέμεινε, αν απέμεινε, από τα θύματα της σκηνοθετημένης κρίσης. Δοξάστε τους!!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Το Ίντερνετ προσφέρει γνώση. Ειδικά για τους νέους αποτελεί μια πολύ δημοφιλή μορφή ψυχαγωγίας, είτε μέσω των παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται μετά μανίας, είτε μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που τους δίνουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν με πολλούς ανθρώπους.

Στο Διαδίκτυο, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, ισχύει η ελευθερία της έκφρασης και είναι πεδίο όπου παρουσιάζονται πολλές διαφορετικές απόψεις και στοιχεία, που συχνά αποσιωπούνται από τα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης.
Όσο αδιαφιλονίκητα κι αν είναι όμως τα πλεονεκτήματά του, εξίσου σημαντικοί είναι και οι .........

κίνδυνοι που κρύβει, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες.

Η πρόσφατη περίπτωση του 19χρονου σπουδαστή του ΟΑΕΔ, που είχε ανακοινώσει μέσω Ίντερνετ το μακελειό στο οποίο αργότερα προχώρησε, προτού αυτοκτονήσει, είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της δύναμης και της επιρροής που μπορεί να ασκήσει το Ίντερνετ. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις νέων, που ανακοινώνουν την αυτοκτονία τους στο Διαδίκτυο, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών σε ιστοσελίδες, η παρουσία διεστραμμένων ατόμων, που πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας καμουφλάρουν επικίνδυνους σκοπούς.

Στους υπάρχοντες κινδύνους έρχεται τώρα να προστεθεί ο εκφοβισμός μέσω Διαδικτύου ή μέσω χρήσης νέων τεχνολογιών, το cyberbullying, όπως αποκαλείται, τον οποίο δέχονται όλο και περισσότεροι νέοι, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας. Το φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού είναι παγκόσμιο, ενώ ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει και στη χώρα μας, με ακραίο παράδειγμα του μαθητή του ΟΑΕΔ.

Πρόσφατη μελέτη του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Goldsmith College του Λονδίνου, Πίτερ Κ. Σμιθ, σε μαθητές Γυμνασίου έδειξε ότι, το 46% υπήρξαν θύματα επιθετικότητας με μηνύματα, με κάμερες κινητών τηλεφώνων, με χρήση κινητών, με e-mail, μέσω chat room, μέσω άμεσων μηνυμάτων και μέσω χρήσης Διαδικτύου, ενώ οι θύτες ήταν κυρίως μεγαλύτεροι σε ηλικία και σε μεγάλο ποσοστό δεν ανέφεραν σε κανέναν το περιστατικό.

Εξάλλου, έρευνα που διενεργήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής σε πρωτοετείς φοιτητές του ΑΠΘ έδειξε ότι, το ποσοστό φοιτητών που δέχτηκαν κάποια μορφή cyberbullying φτάνει έως και το 44%, το ποσοστό των θυτών «αγγίζει» το 16% και το ποσοστό των φοιτητών, που είδαν συμφοιτητές τους να δέχονται κάποια μορφή cyberbullying, φτάνει μέχρι και το 54%.

Η άποψη της Μεσσηνίας

Συναντήσαμε νέους ανθρώπους στην Καλαμάτα αλλά και στην περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι μπαίνουν καθημερινά στο Ίντερνετ. Τις απόψεις τους παρουσιάζουμε σήμερα στην «Επικαιρότητα». Οι νέοι της Μεσσηνίας επισκέπτονται κυρίως ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που περνούν πολλές ώρες σε Internet-café παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Η ψυχαγωγία και οι γνωριμίες που κάνουν μέσω Ίντερνετ μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον τους, ενώ μοιάζουν να μη γνωρίζουν ή να εθελοτυφλούν μπροστά στους κινδύνους του Διαδικτύου. Όλοι πάντως επισήμαναν ότι το Ίντερνετ μπορεί να είναι απειλή ειδικά για τις μικρότερες ηλικίες.

Συμβουλές των ειδικών

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στο θέμα της επικοινωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοστών του cyberbullying στους νέους, υπογραμμίζει το Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο προστασίας του εγκλήματος, ενώ προτρέπει τα παιδιά: α) να μην προωθούν μηνύματα cyberbullying, β) αν γνωρίζουν ότι κάποιος φίλος τους είναι θύτης, να τον συμβουλέψουν να σταματήσει, γ) να μπλοκάρουν την επικοινωνία με τους θύτες, δ) να εμπιστεύονται το πρόβλημά τους στους γονείς, τους δασκάλους και τους γιατρούς τους.

Επίσης, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους γονείς να δείχνουν απεριόριστη αγάπη και προσοχή στο παιδί, να επιβλέπουν τη χρήση του Ίντερνετ στις μικρότερες ηλικίες και να αποτελούν θετικό παράδειγμα για τα παιδιά τους, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται μάρτυρες χρήσης βίας στο σπίτι ή στην τηλεόραση.
Επίσης, σημειώνουν ότι αν το παιδί υπήρξε θύμα: Διστάζει να χρησιμοποιήσει τον Η/Υ ή γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αποφεύγει να συζητά για τον τρόπο με τον οποίο ασχολείται με τον Η/Υ. Δείχνει εξαιρετικά ανήσυχο όταν παίρνει κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα. Είναι ευερέθιστο, λυπημένο και παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης μετά τη χρήση του Η/Υ. Αναζητά τρόπους εκδίκησης. Αν κάποιος περάσει από δίπλα του, σταματά απότομα την εργασία του ή βγαίνει από το Διαδίκτυο ή απενεργοποιεί το κινητό του. Παρουσιάζει διαταραχές στον ύπνο, δεν αισθάνεται καλά, έχει πονοκεφάλους, απομακρύνεται από τους φίλους του και τους δικούς του ανθρώπους, γίνεται έντονα αντικοινωνικός, παρουσιάζει ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας. Τέλος, παρουσιάζει μείωση της απόδοσής του στο Σχολείο.

Αν το παιδί παρενοχλεί άλλα παιδιά: Χρησιμοποιεί πολλούς λογαριασμούς (accounts) ή λογαριασμούς που δεν είναι δικοί του. Αν κάποιος περάσει από δίπλα του, σταματά απότομα την εργασία του ή βγαίνει από το Διαδίκτυο.
Όταν ασχολείται με τον Η/Υ ή με το κινητό γελάει υπερβολικά και παρουσιάζει κάποια ιδιόμορφη συμπεριφορά. Αποφεύγει να συζητά για τη χρήση του κινητού ή του Η/Υ.
Είναι φανατικός χρήστης του Η/Υ και κάθεται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη όταν είναι μόνος του ή και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι ευερέθιστος και αναστατώνεται πολύ αν του απαγορευτεί η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας

Η συνείδηση του καταναλωτή εξελίσσεται ραγδαία. Όλοι και περισσότεροι αγοραστές πρώτα διαβάζουν την ετικέτα και μετά αγοράζουν το προϊόν. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση μας οδήγησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου θέλοντας να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των καταναλωτών εφάρμοσε την πολιτική «ποιότητας».

Μια πολιτική που εκτός από τον καταναλωτή προστατεύει και τον αγρότη, αλλά και τον παραγωγό. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που αμέσως βρήκε ένθερμους υποστηρικτές και στην Ελλάδα.
Η Καλαμάτα στην Πελοπόννησο και η Σητεία στην Κρήτη, που παράγουν λάδι, έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προστατευόμενες περιοχές.
Να σημειώσουμε ότι, είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγός ελαιολάδου, του .......

υγρού χρυσού, όπως το αποκαλούσε ο Όμηρος, παγκοσμίως, κατέχοντας 16% της διεθνούς αγοράς.

Η πολιτική της ποιότητας

Η πολιτική της ποιότητας είναι ένα σύστημα προστασίας αρχικά της ονομασίας και στη συνέχεια της προέλευσης. Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) είναι το σύστημα έλεγχου και προστασίας του προϊόντος. Πράγμα που σημαίνει ότι ένα προϊόν ΠΟΠ πρέπει να παράγεται, να μεταποιείται και να συσκευάζεται σε μια συγκριμένη περιοχή χρησιμοποιώντας παραδοσιακές παραγωγικές διαδικασίες, με την πρώτη ύλη να παράγεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Το ΠΟΠ αναγνωρίζεται και επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σύστημα ΠΟΠ δημιουργήθηκε το 1992 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να διασφαλίσει την ποιότητα και την αυθεντικότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε, αλλά και να συμβάλει στην προώθηση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, που έχουν μία πρόσθετη αξία, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου και τόπου παραγωγής τους.

Τι σημαίνει ακριβώς το ΠΟΠ

Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης σημαίνει ότι, κάθε φιάλη είναι αριθμημένη κι ελέγχεται, αποδεικνύοντας ότι υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες Αρχές, ακολουθώντας τις ποιοτικές προδιαγραφές. Ότι το ελαιόλαδο έχει παραχθεί σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Ότι το ελαιόλαδο παρήχθη από ελιές συγκεκριμένης ποικιλίας, που καλλιεργήθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες και το έδαφος. Ότι η έκθλιψη του ελαιολάδου δεν υπερβαίνει τους 27ο C. Ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Ε.Ε. εγκρίνουν την ποιότητα του ΠΟΠ ελαιολάδου, που παρήχθη τη συγκεκριμένη χρονιά. Τα ΠΟΠ ελαιόλαδα είναι ελαιόλαδα ανώτατης ποιότητας.

Πώς αναγνωρίζεται το ΠΟΠ

Αναγνωρίζεται από το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελέγχοντας τον αριθμό της φιάλης και κοιτάζοντας την ημερομηνία παραγωγής στην ετικέτα. Στη χώρα μας, διάσημη για την ποιότητα του λαδιού που δίνει είναι η Κορωνέικη ελιά. Από την ποικιλία αυτή παράγονται, μεταξύ άλλων, δύο εξαιρετικά ποιοτικά ελαιόλαδα, τα οποία έχουν δικαίωμα σε Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης: Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας, Λασιθίου Κρήτης. Το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, διακρίνεται από το χαρακτηριστικά ευχάριστο άρωμα, το πράσινο χρώμα και την πλούσια, πικάντικη γεύση στην οποία κυριαρχεί το πικραμύγδαλο. Ενώ το ΠΟΠ Σητείας, Λασιθίου Κρήτης, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την έντονα φρουτώδη γεύση, τα ευγενικά αρώματα φύλλων ελιάς και πράσινου μήλου και το λαμπερό, σμαραγδένιο χρώμα.

Πηγή: Επικαιρότητα

Θρασύτατη διάρρηξη 20 μέτρα απο το αστυνομικό τμήμα

Μια θρασύτατη διάρρηξη σπιτιού είχαμε χθες το απόγευμα στα Φιλιατρά και σε απόσταση 20 μέτρων απο το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.
Θύμα της διάρρηξης είναι ο Παναγιώτης Λάλουσης ο οποίος την ώρα εκείνη απουσίαζε στην εργασία του.
Η αποκάλυψη της διάρρηξης έγινε στις 21:30 περίπου το βράδυ μετά την επιστροφή του Κου Λάλουση από την εργασία του.
Οι δράστες μπήκαν από την πόρτα της αυλής, ανέβηκαν την σκάλα, και βρέθηκαν έξω από την δεύτερη είσοδο του σπιτιού.
Πιθανόν με κλωτσιά άνοιξαν την πόρτα σπάζοντας την κάσα στα στο σημείο που κλειδώνει, μπήκαν στο άδειο σπίτι και αφού ανακάτεψαν τα πάντα αδειάζοντας ντουλάπες και έπιπλα αφαίρεσαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή (Laptop), και χρήματα περίπου 2.000 ευρώ.

Προσπάθησαν να κλέψουν και μια LCD τηλεόραση Μάρκας Samsung 42 ιντσών αλλά ........

δεν τα κατάφεραν διότι την κατέβασαν από την κεντρική πόρτα του σπιτιού και βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη. Η τηλεόραση βρέθηκε εντός του σπιτιού και πίσω στην κύρια είσοδο.
Η Κλοπή αυτή έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το πρόβλημα με την έλλειψη αστυνομικών στα Φιλιατρά.
Στην Νυχτερινή βάρδια υπάρχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ (!!!!) αστυνομικός για μια πόλη 10.000 κατοίκων.
ΜΑ είναι δυνατόν Κύριε Αστυνομικέ διευθυντά της Μεσσηνίας Ταξίαρχε Κε Καραβίτη σε μια πόλη 10.000 κατοίκων να υπάρχει το βράδυ ΜΟΝΟ ΈΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ??????
Τι προτίθεστε να κάνετε για αυτό το θέμα Κε Καραβίτη????
Υιοθετείτε και εσείς τις δηλώσεις του κου Οικονόμου ότι η Μεσσηνία είναι ο πιο ασφαλής νομός της Ελλάδας???
Υιοθετείτε κι εσείς αυτές τις αηδίες που είπε????

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Θα περπατήσει και πάλι η 30χρονη Αλβανίδα!!!

Μόνο ως θαύμα μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτό που κατάφεραν οι γιατροί του Τμήματος Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Νοσοκομείου ΚΑΤ (με διευθυντή τον ιατρό Νικόλαο Γεροσταθόπουλο) με την 30χρονη γυναίκα από την Αλβανία, στην οποία επιτέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο εν διαστάσει ομοεθνής σύζυγός της και προσπάθησε να της κόψει με αλυσοπρίονο χέρια και πόδια, στο σπίτι της στην Καλαμάτα.

Η νεαρή μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του ΚΑΤ, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες. Πλέον όχι μόνο δεν κινδυνεύει η ζωή της, αλλά οι επεμβάσεις που έγιναν έχουν στεφθεί από επιτυχία και θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει.
Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο 39χρονος αδίστακτος Αλβανός θα οδηγηθεί στον ανακριτή, χωρίς συνοδεία δικηγόρου, προκειμένου να απολογηθεί.

Τα δύο ανήλικα αγόρια τους (9 και 12 ετών) που έζησαν την όλη φρικαλεότητα φιλοξενούνται ήδη σε ειδικό ξενώνα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε περιοχή της .........

Πελοποννήσου.

Θα ξαναπερπατήσει

Μετά τη διακομιδή της με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο ΚΑΤ, η γυναίκα υπεβλήθη σε πολλαπλά χειρουργεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η άριστη αντιμετώπιση της κατάστασής της από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και η άμεση διακομιδή της βοήθησαν τους γιατρούς του ΚΑΤ να προχωρήσουν σε επιτυχημένες επεμβάσεις και στα 4 άκρα της γυναίκας, με πρώτο μέλημα την αποκατάσταση των αρτηριών για την αιμάτωση των άκρων. Μάλιστα, τα τραύματα στα δύο από αυτά (δεξί χέρι, αριστερό πόδι) ήταν και τα σοβαρότερα, με κίνδυνο ακρωτηριασμού τους, ενώ βαρύτατες κακώσεις υπήρχαν και στα άλλα δύο.
Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασής της και μετά τουλάχιστον ένα δεκαήμερο, αναμένεται να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των νεύρων. Το ευχάριστο όλων, είναι ότι η νεαρή μητέρα θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει, ενώ επιτυχείς ήταν και οι επεμβάσεις συγκόλλησεις των άνω άκρων.
Τα δύο ανήλικα παιδιά φροντίζει ήδη ο Σύλλογος «Χαμόγελο του Παιδιού». Το ίδιο βράδυ κλιμάκιο 4 επιστημόνων έφτασε στην Καλαμάτα και ανέλαβε να τα ηρεμήσει.

Ήσυχος στη Βέροια

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο 39χρονος Αλβανός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί. Ευρισκόμενος ακόμα σε σοκ, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την υπεράσπιση από δικηγόρο.
Από τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, το ζευγάρι είχε μεγαλώσει μαζί στην Αλβανία και ερχόμενοι στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Βέροια. Πριν από λίγους μήνες το ζευγάρι χώρισε και η κοπέλα μετακόμισε στην Καλαμάτα, όπου τον τελευταίο καιρό διατηρούσε σχέση με Μεσσήνιο.
Τα παιδιά ζούσαν στην Αλβανία με τη γιαγιά τους, ενώ ο πατέρας τους συνέχισε να ζει στη Βέροια και να εργάζεται σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Μάλιστα, όπως περιγράφουν άνθρωποι από τη Βέροια, πρόκειται για έναν ήσυχο άνθρωπο που δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή ή στη δουλειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος έφερε στην Καλαμάτα τα παιδιά προκειμένου να μείνουν με τη μητέρα τους λίγες ημέρες. Αιτία για την έντονη λογομαχία τους, που οδήγησε τον άντρα στην αποτρόπαια πράξη, ήταν η εργασία της σε νυχτερινό μαγαζί, που την ανάγκαζε να απουσιάζει από το σπίτι όλο το βράδυ.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας.
Το γεγονός που έρχεται η Εκκλησία να μας θυμίσει, λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν οδηγηθεί ο Ιησούς Χριστός στο Σταυρό. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος είναι αυτός που εξιστορεί τι έγινε εκείνη την ημέρα:
Ο Ιησούς βρισκόταν στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρού.
Εκεί εμφανίστηκε μια γυναίκα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με ακριβό μύρο. Ζήτησε συγχώρεση από τον Υιό του Θεού, επειδή ήταν πόρνη, και έριξε αυτό το μύρο στα μαλλιά Του.
Οι μαθητές του Ιησού, θεώρησαν την πράξη αυτή μεγάλη σπατάλη, αφού θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και με τα χρήματα που θα έπαιρναν να βοηθούσαν τους φτωχούς.

Ο Ιησούς παίρνοντας το μέρος της γυναίκας, επίπληξε τους μαθητές του, λέγοντας τους ότι η γυναίκα αυτή του έκανε καλό, αφού με αυτό το μύρο τον ετοίμασε για την ταφή.
Τους θύμισε ότι τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθούν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ Εκείνον θα τον έχουν για λίγο ακόμα.
Την συγχώρησε για τις αμαρτίες της και, προφητικά μιλώντας, είπε ότι η πράξη της αυτή ........

θα αναφέρεται στο Ευαγγέλιο που θα κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας, αυτή η αναφορά, ένα μνημόσυνο γι’ αυτήν.
Τότε ο Ιούδας έφυγε και πήγε να συναντήσει τους Αρχιερείς.
Τους ρώτησε τι θα του δώσουν για να τους παραδώσει τον Χριστό, και αυτοί του υποσχέθηκαν τριάντα αργύρια.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις εκκλησίες μας, τελείται το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια του, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές. Ευλογείται έτσι το λάδι με το οποίο ο ιερέας «σταυρώνει» τους πιστούς στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στις παλάμες.
Το Μυστήριο του Ευχελαίου, μπορεί να τελεστεί και εκτός ναού, όποτε το ζητήσει ένας πιστός από τον ιερέα της ενορίας του.
Και τότε, όταν τελείται δηλαδή σε κάποιο σπίτι, διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές.
Το λάδι του Ευχελαίου θεωρείται θεραπευτικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ο ιερέας ανάβει ένα κερί για κάθε Ευαγγέλιο που διαβάζει.
Αυτό κάνουν και μερικοί πιστοί κατά την διάρκεια του Μεγάλου Ευχελαίου, στην εκκλησία, την Μεγάλη Τετάρτη.

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, οι γυναίκες πηγαίνουν στο Μεγάλο Ευχέλαιο, έχοντας μαζί τους μια σουπιέρα με αλεύρι. Σε αυτό στερεώνουν τρία κεριά, τα οποία καίνε κατά την τέλεση του Μυστηρίου. Το αλεύρι αυτό, το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα πασχαλινά κουλούρια την επόμενη ημέρα.