Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αλλοδαποί φονιάδες και ημεδαπή…αταραξία

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΖΟΥΣΑΜΕ, κοινωνικά, ήρεμοι. Με τους κλεφταράκους και απατεωνίσκους να ταράζουν τα νερά της καθημερινότητας, εγκληματίες να μετρώνται στα δάχτυλα και σπανιότατα φονιάδες να προκαλούν θύελλα συναισθημάτων. «Κλειστοί» στους ξένους και το οτοστόπ, μεσάνυχτα, δείχτη διαπροσωπικής εμπιστοσύνης και δημόσιας ασφάλειας.
ΥΣΤΕΡΑ ανοίξαν’ οι πόρτες. Μπήκαν .......

με τη σέσουλα, βγήκαμε να τους…προϋπαντήσουμε και βροχή τα διαβατήρια. Για την ψήφο τους, για την…ανασφάλειά μας. Κι έγινε η Ελλαδίτσα μας πτυελοδοχείο της Ευρώπης. Στην καθημερινότητά μας που άλλαξε, στον φόβο που στέριωσε στην ψυχή μας, και τριγύρω ο…πολιτισμός τους. Κι ανακατεύθηκαν τα πολλά ξένα σκουπίδια με τα λιγοστά δικά μας. Σκουπίδια ζωντανά και άψυχα. Με τον «Ξένιο Δία» να τιμάται, αλλά η ζωή να εκτιμάται όσο ένα πορτοφόλι, μια κάμερα, ένα ταμείο. Κι άρχισε να μπαινοβγαίνει το σε κορμιά ελλήνων. Σε γειτονιές «επικίνδυνες», δίπλα σε γκέτο, και χιλιόμετρα απ’ τους «ασφαλείς» νομοθέτες μας και τους ενοίκους των βορ. Προαστίων.

ΕΧΟΥΜΕ και την Αστυνομία που καθένας μας τη θέλει στα μέτρα του. Κατά τις αντιλήψεις και την «ιδεολογία» του. Και, βέβαια, μπερδέψαμε την (επιμέρους και κατά περίπτωση) βαρβαρότητα των ΜΑΤ με τη στάση αστυνομικών απέναντι σε αδίσταχτους κακοποιούς.
ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ οι 5 Αλβανοί και το καλάσνικοφ πήρε φωτιά. Νεκρό το παλικάρι της ΕΛΑΣ, άφαντοι οι δειλοί και άνανδροι δραπέτες και το κακό έγινε. Με την Ελλάδα να κλαίει άλλη μια φορά, ωστόσο, μόνο το κλάμα των γονιών είναι θρήνος πραγματικός και διαρκείας.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον αδερφό του νεκρού. Ήταν συγκρατημένος και ανθρώπινος. Για τον αδερφό στη γειτονιά των αγγέλων. Αποθαυμάσαμε το ήθος του. Κι αν άρπαζε κι αυτός ένα καλάσνικοφ; Θα’ ταν δίκαιο και ανθρώπινο, μιας και ο «πολιτισμός» άρπαξε το όπλο απ’ το εκτελεστικό απόσπασμα και το’ δωσε στον δολοφόνο.
ΚΙ αν ο ηρωικός αστυνομικός πυροβολούσε πρώτος; Θα’ χε να κάνει με αντιρρησίες κομμάτων, παρατάξεων και «ιδεολογιών» που το παίζουν ευαίσθητοι, αλλά με ξένο αίμα.

ΚΑΙ πάμε στον κ. Δένδια. Τον περιμέναμε να «βράζει» και να «τάζει». Τη γλώσσα του να βγάζει φωτιές και να υπόσχεται αστυνομικούς. Απ’ τα γραφεία στους δρόμους. Στο κατόπι για ληστές και δολοφόνους. Να τους αρπάζει απ’ τη φύλαξη πολιτικών κι απ’ τα πόστα της λούφας, ανενεργούς και άπραγους και να τους ρίχνει στη δουλειά. Απ’ τις άσκοπες και δαπανηρές σκοπιές της (προληπτικής) αντιτρομοκρατίας.
ΜΙΛΗΣΕ για έναν ήρωα και για ευρώ μισθό, σβήσαν’ τα φώτα κι όλα στη λήθη. Με το κοιλάρφανο να συναντάει τον κόσμο περίτρομο και τη μάνα να θρηνεί ως τα στερνά της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ "ΝΕΡΙΤ" ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

- "Έχεις λουκέτο", με τον Γ. Στουρνάρα.
- "Έχεις μπουκέτο", με τον Ηλια Κασιδιάρη
- "Πολύ σκληρός για να σηκωθεί", Με τον Προκόπη Παυλόπουλο
- "Καμιά Ντροπή", με......

τον Γιάννη Πρετεντέρη

- "Ατίθασα πιάτα", εκπομπή μαγειρικής με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
- "Ναζί κανεις ή να μην ζει?"
- "Το σκατό σας παξιμάδι", εκπομπή μαγειρικής
- "Σαν Τζήμερα"
- "Στην κουζίνα", με τον Πάγκαλο
- "Το μινόρε της Χρυσής Αυγής"
- "Αγάπη μου συρρίκνωσα την λίστα", με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
- "Εισαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο;" παρουσίαση Γιώργος Παπανδρέου
- "Πρωϊνή και μεσημεριανή και βραδινή Μελέτη", με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- "Ελλάς το μεταλλείο σου", με το Χρήστο Πάχτα...

- "Ποιός θέλει να γίνει δισεκατομμυριούχος?", τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο
- "Κυριακή στο χωριό" με τον Άδωνη, την Ευγενία και τα παιδιά
- "Το ξύλο βγήκε απ´τον παράδεισο", με τον Νίκο Δενδια
- "Βασικώς Αμέτοχος", με τον Κάρολο Παπούλια
- "ΕΠΕΝδυσεις", οικονομική εκπομπή με οικονομολογους ταξιτζήδες
- "Ξεμένουμε από Ελλάδα", με τη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο
- "Σαν Σήμερα", παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

- "Η διαφάνεια άργησε μία μέρα.", μία παραγωγή του Υπουργείου Απασχόλησης.
- "Βλαμμένα κόκκινα μυαλά", με τον Μαυρουδή Βορίδη
- "Μια φορά κι έναν καιρό...ήταν ο Έλληνας"
- "Του ΑΣΕΠ τα Παραμύθια"
- "Κλεφτρόνι και gentleman", με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο
- "Ουτοπία", με το κουκλοθέατρο της Άγκελας Μέρκελ.Εμφανίζονται ο Αντώνης ο Μανάβης, Ο Βαγγέλης το Καρπούζι, ο Φώτης το Βλίτο
- "Δελτίο στη Νοηματική", με τον Ηλία Παναγιώταρο.

skeftomasteellhnika

Έφυγε για τις Βρυξέλλες ο φάκελος για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας

Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013, το ΥπΑΑΤ στέλνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που υπάρχουν για την απόφαση επέκτασης του ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας.
Όπως δήλωσαν .......

στον ΑγροΤύπο κύκλοι του ΥπΑΑΤ, οι απαντήσεις των φορέων θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει τελεσίδικα για το μέλλον των ενστάσεων. Οι ενστάσεις κατά της επέκτασης, που ήταν πανομοιότυπες, υποβλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ελβετική εταιρεία Νectra Food S.A, τη νορβηγική Oluf Lorentzen AS και από την αιγυπτιακή Far Trading CO.

Η Κομισιόν έδινε προθεσμία τριών μηνών, από την ημερομηνία κατάθεσης της ένστασης, για να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις οι παραπάνω φορείς με την Ελλάδα. «Εφόσον δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των φορέων που έκαναν τις ενστάσεις και της χώρα μας, η Επιτροπή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις», μας επισήμαναν από το ΥπΑΑΤ.

Να θυμίσουμε ότι με Δελτίο Τύπου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, εκπροσωπούμενο από τον κ. Δημήτρη Γυφτέα (Εταιρεία Αγροβίμ AE), ζητούσε από το ΥπΑΑΤ την απόσυρση, επεξεργασία και κατάθεση από την αρχή του φακέλου για την επέκταση σε όλο το νομό της ΠΟΠ ελαιολάδου Καλαμάτα. Σταύρος Παϊσιάδης

agrotypos.gr

Παραμένει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, παρά την απόφαση του ΣτΕ

Eξακολουθεί μέχρι αυτην την ώρα να μην εκπέμπεται πρόγραμμα απο την ΕΡΤ, παρά το γεγονος ότι η απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, είναι καταδικαστική για το «μαύρο» στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του καναλιού.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξακολουθούν να παράγουν εκπομπές .......

και αυτές μεταδίδονται μέσω της EBU, καθώς στις επίσημες συχνότητες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης δεν έχουν ανοίξει ακόμη.

Το πότε θα ανοίξουν οι συχνότητες της ΕΡΤ είναι θέμα που προκαλεί αντιπαραθέσεις στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς κάθε πλευρά ερμηνεύει την απόφαση του ΣτΕ κατά το δοκούν.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν σήμερα το πρωί γενική συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, ως προς το σκέλος της ΕΡΤ ΑΕ και των εργαζόμενων, θεωρεί την ΕΡΤ καταργημένο φορέα και τους εργαζόμενους απολυμένους.

Προσωρινή αναστολή εκλογών με «αγκάθι» την ΕΡΤ

Την Τετάρτη απόγευμα, σε νέα σύσκεψη θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί αν θα βρεθεί κοινός τόπος πρωταρχικά για την ΕΡΤ (το δύσκολο) και μετά για τη λειτουργία της κυβέρνησης και τον ανασχηματισμό (το εύκολο).

Προς το παρόν, όπως έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας .........

στην aftodioikisi.gr, «οι εκλογές πήραν προσωρινή διαταγή για αναστολή», εκφράζοντας την ελπίδα ότι «την Τετάρτη θα βρεθεί η ‘χρυσή τομή’ για το θέμα της ΕΡΤ», προκειμένου η συζήτηση να προχωρήσει και στα υπόλοιπα θέματα.

Ωστόσο, το μεγάλο «αγκάθι» παραμένει ακόμη και μετά τη «χρυσή τομή» του ΣτΕ που όμως οδήγησε σε διαφορετικές ερμηνείες αλλά και τη χθεσινή τους συνάντηση: Και ακούει στο όνομα ΕΡΤ.

Βρισκόμαστε ακόμη στη αρχή

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν να εφαρμοσθεί εδώ και τώρα η απόφαση του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλέορασης, όμως το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροών συνεργατών του πρωθυπουργού αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε ρόλο εκπροσώπου του Α. Σαμαρά μετά τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών δίνουν εντελώς διαφορετική ερμηνεία. Λένε, δηλαδή, ότι ναι μεν η ΕΡΤ θα ξανανοίξει προσωρινά και μέχρι ην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, αλλά ότι δεν θα είναι η παλαιά αλλά μία διαφορετική δημόσια ραδιοτηλεόραση, το πρόγραμμα και το προσωπικό της οποίας θα οριστεί από τον διοικητή-διαχειριστή.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι στο θέμα της ΕΡΤ βρισκόμαστε ακόμη εκεί που ξεκινήσαμε: Με τον κ. Σαμαρά να μιλάει για ένα μεταβατικό σχήμα πολύ διαφορετικό από το σημερινό και με τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους να απαντούν ότι η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει ως έχει μέχρι να ψηφισθεί ο νέος νόμος.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Ιουνίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σε Δήμο και Αστυνομία το μπαλάκι για φεστιβάλ

Γιατροί και νοσηλευτές φωνάζουν ως εδώ και μη παρέκει
Κραυγή για κατάρρευση ΕΣΥ και εξόντωση εργαζομένων

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Σ. Παπαχρήστου .........

είχε χθες το «Θάρρος» για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, ο οποίος και μας είπε ότι μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι χθες το μεσημέρι καμία κρατική αρχή δεν τον «ενόχλησε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ» για την ΕΡΤ και ανασχηματισμός!
Όλα «επί τάπητος» χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αύριο. Με οδηγό την απόφαση του ΣτΕ η ενδιάμεση λύση για την ΕΡΤ, με την εικόνα να επανέρχεται στις κρατικές ραδιοσυχνότητες.
Αναδιάταξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, με πιθανή συμμετοχή στην κυβέρνηση και των Βενιζέλου-Κουβέλη στον ανασχηματισμό που θα γίνει μετά το Συνέδριο της ΝΔ. Οι προτάσεις Σαμαρά στη χθεσινή συνάντηση.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● «ΚΑΛΗΝΥΧΤΙΣΕ» τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση των τριών δεν θα έχει μακροημέρευση είτε τα βρουν τώρα είτε όχι.
● ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ στην Καλαμάτα από το 2014 αν έχουν γίνει οι υποδομές. Σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο με ενδιαφερόμενη εταιρεία, ενώ συνάντηση υπήρξε και με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης.
● Ο ΑΓΩΝΑΣ για τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων συνεχίζεται. Αυτό δηλώνει στη «ΦΩΝΗ» ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Μεσσηνίας Κώστας Ανδριανόπουλος.
● ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης για την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών.
● ΣΤΙΣ ΗΠΑ θα γίνει το 35ο Συνέδριο των ομογενών, αφού η προσέλευση των συνέδρων στην Καλαμάτα το καλοκαίρι δεν μπορούσε να διασφαλιστεί.
● ΝΕΑ ΣΥΝΑΡΙΑ για κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Κατσίβελα οι ελπίδες για τη σωτηρία του.
● ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ντοκιμαντέρ σε γαλλογερμανικό κανάλι ο Δημήτρης Τσίγκανος (ΜΗΤΣΙΓΚΑΝ) από την Κυπαρισσία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!