Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

21.378 χρωστάει ο Δήμος σε ενοίκια για το ΚΕΠ της Νομαρχίας στην Κυπαρισσία!

21.378 ευρώ χρωστάει ο Δήμος Τριφυλίας σε ενοίκια για το ΚΕΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία, όπως προέκυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο θέμα της ......

Αυτόνομη θέμανση με φυσικό αέριο. Τι θα γίνει με τα κοινόχτηστα

Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που θα διακόψουν τη σύνδεσή τους με το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και θα τοποθετήσουν αυτόνομο καυστήρα φυσικού αερίου, θα εξακολουθήσουν να συμμετέχουν με ποσοστό έως 25 % στις κοινόχρηστες δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης της κεντρικής θέρμανσης.
Αυτό προβλέπει το .....

Αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2014 Απορίθηκαν περίπου 3.000 αιτήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό οτι βγήκαν τα αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2014 και καλεί τους φοιτητές που εκαναν αίτηση για μετεγγραφή να εισέρχονται από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» (https://solon.it.minedu.gov.gr/) προκειμένου να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Καλούνται όσοι αιτήθηκαν τη μεταφορά θέσης εισαγωγής τους κατά το ......

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ OPEN [ 22-10-2014 ]

Οι δικαιούχοι των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ

Με δύο νέες αποφάσεις της, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιγράφει τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του ΕΝΦΙΑ σε φυσικά πρόσωπα, λόγω αναπηρίας, εισοδηματικών κριτηρίων, κλπ, έτους 2014, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης μείωσης σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις, ......

Ο φόβος για πρόστιμα φέρνει περισσότερα εργόσημα

Αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 50% φέτος το ενδιαφέρον για τα εργόσημα στην περιοχή της Μεσσήνης, καθώς σημαντικό ποσό εκδόθηκε κατά τη συγκομιδή της πατάτας, των σύκων και της σταφίδας. Πέρυσι το ενδιαφέρον είχε περιοριστεί στην ελαιοκομική περίοδο, όμως όσο περνά ο καιρός, το ενδιαφέρον μεγαλώνει κυρίως λόγω του φόβου για την επιβολή προστίμου από την απασχόληση εργατών χωρίς ασφάλιση, το οποίο ανέρχεται στα 10.500 ευρώ.

Να σημειωθεί πως πέρυσι είχαν εκδοθεί εργόσημα συνολικής αξίας .....

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης [ Εγκύκλιος ]

Εννέα δικαιολογητικά πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος πληρωμής ανά Νομό ή Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και παρτίδα, προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που τοποθετείται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η σχετική εγκύκλιος που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού ........

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-10-2014 ]

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 25-10-2014 ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Ο γνωστός ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Παπαγεωργίου  θα βρίσκεται το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία προσκεκλημένος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων για να παρουσιάσει τον πεζογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Πολύβιο Δημητρακόπουλο που φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Πολύβιος ......

Φιλιατρά: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Συλλόγου Φιλοπροόδων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.

Η συνεδρίαση έγινε στα γραφεία του Συλλόγου στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, μετά από πρόταση της πλειοψηφούσης συμβούλου κ. Παντελάκη Παρασκευής, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης τη συγκρότηση σε σώμα.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε καλωσόρισμα των νέων μελών, αναφορά .....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Οκτωβρίου 2014

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα