Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Forthnet σε όλη την Μεσσηνία με δικό της δίκτυο

Ένα πρωϊνό θέμα μας το οποίο σας άρεσε και αυτό φάνηκε από τον αριθμό προβολών του. 483 από το πρωί μέχρι και αυτή την στιγμή.
Σας ευχαριστούμε.

Δείτε το όσοι δε το είδατε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας Forthnet σε όλο τον Νομό.



Κατασκευές στην Άμμο.

Μερικές φορές δεν είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια!!

Έτσι λοιπόν το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας προγραμματίζει για το επόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου στην παραλία της Κυπαρισσίας στη θέση Καλογερέϊκα ή Ποράκια ένα δημιουργικό διήμερο με ευφάνταστες κατασκευές στην άμμο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εφήβους, ...........

νέους και ενήλικες που επιθυμούν μαζί με μια δροσερή βουτιά να περάσουν λίγες ώρες δημιουργικής απασχόλησης στην παραλία φτιάχνοντας κάτω από τις οδηγίες του εικαστικού κ. Νίκου Ζαχαρίου πολύπλοκες κατασκευές.

Όσοι λοιπόν νοσταλγείτε την περίοδο των παιδικών σας χρόνων που αμέριμνοι παίζατε ώρες ατέλειωτες στην άμμο φτιάχνοντας πολιτείες και κάστρα και επιθυμείτε να την επαναλάβετε βάζοντας συγχρόνως μια πινελιά τέχνης και φαντασίας, σας περιμένουμε από τις 10.00 η ώρα το πρωί ως τις 13.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18.00 ως 21.00 το βράδυ στα Ποράκια της Κυπαρισσίας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας από 25 Ιουλίου

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 25/7/2012 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις που αναφέρονται είναι εκείνες που συνδιοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και όσες άλλες μας έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής από συλλόγους και ιδιώτες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα εκδηλώσεων
(Πατήστε το "Διαβάστε περισσότερα")




Πληροφορίες για την Κοινωφελή Εργασία στην Μεσσηνία

Από σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και μέχρι τις 3 Αυγούστου 2012 , στον 4ο όροφο της Π.Ε. Μεσσηνίας (Διοικητήριο γρ. 422) δίνονται πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Π.Ε. από τις 8.30 π.μ.

Τηλ επικοινωνίας 27213 61422.

Δείτε εδώ Λεπομέρειες του προγράμματος καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε (προκήρυξη, αίτηση, οδηγίες συμπλήρωσης κλπ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή της Κυπαρισσίας έγινε πραγματικότητα. Ο βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας βρίσκεται ήδη, σε πλήρη λειτουργία. Το έργο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το φθινόπωρο του 2009 με χρηματοδότηση αρχικά του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου και στη συνέχεια του ΕΣΠΑ. Ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία το 2012.

Σας καλούμε να γνωρίσετε το εργοστάσιο του .............

Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας και τις εγκαταστάσεις του, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Δευτέρα 30 Ιουλίου από τις 18:30 έως 20:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για την κατασκευή, την λειτουργία και το λειτουργικό κόστος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία και ώρα 18:30. Στη συνέχεια, στις 19:30 όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο χώρο του εργοστασίου, όπου θα τελεστεί με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας ο αγιασμός των εγκαινίων του έργου και ακολούθως θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας για το Κρυονέρι

Ο Δήμος Τριφυλίας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που θα τελεστεί στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου την Κυριακή 29Ιουλίου 2012 στις 20:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα:.......


• 19:50 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.
• 20:00 Επιμνημόσυνη δέηση.
• Κατάθεση στεφάνων.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
• Απαγγελία ποιήματος από μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου.
• Εκφώνηση πανηγυρικού από τον
Δημήτριο Ηλία Γιαννόπουλο ταγματάρχη ε.α
• Εθνικός Ύμνος.
• Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικό του συλλόγου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου (ΜΕΣΚ) Κυπαρισσίας.


Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Κόλλιας

Ερώτηση Γιάννη Λαμπρόπουλου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Στην Ερώτηση του ο κ. Λαμπρόπουλος εφόσον περιγράφει την κατάσταση του Νοσοκομείου (κλίνες, Κλινικές μηχανήματα Τεχνητού νεφρού, κλπ κλπ) αναφέρεται στην περιοχή κάλυψης του Νοσοκομείου με υγειονομικές υπηρεσίες.

Και ο κ. Λαμπρόπουλος καταλήγει στην ..............

ερώτηση του στον κ. Λυκουρέντζο και τον ρωτά αν θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ορθοπεδική, ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό, αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο.
Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, αποτελούμενη από 14 μηχανήματα, η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της Κας Αθηναΐδας Κοντού.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010 , από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνικού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
Ένα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε, με δωρεά της Συναδινού Ελένης.

Ο τομέας ευθύνης του Νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται.
Επί πλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας, προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino» η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση, ανέρχεται στους 250 – 300 πολίτες, που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται .
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων Ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων .
Επί πλέον όλων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Καλό Νερό – Πύργος – Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, σ’ ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο.
Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά, για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή.

Ε ρ ω τ ά τ α ι

ο κ. Υπουργός

Θα ισχύσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ; .-

Αθήνα 25 - 7 - 2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φιλιατρά: Παρουσίαση Βιβλίου του Βασίλη Κολοβού.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το δώρο του χιονιού" του συγγραφέα - ηθοποιού Βασίλη Κολοβού, έχει προγραμματίσει να γίνει για την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 21:45 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός".

Η Εκδήλωση έχει ήδη προστεθεί στο πρόγραμμα προβολών ταινιών.

Περιγραφή
"Εγώ, κύριε πρόεδρε, ήμουν ένας χαμένος άνθρωπος, αλκοολικός, περιθωριακός, που λέμε συχνά και εύκολα για μερικούς ανθρώπους. Μα η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Ένα βράδυ, σκνίπα στο μεθύσι, ενώ έπεφτε χιόνι και ψυχή ανθρώπινη δεν περπάταγε στο δρόμο, άκουσα ένα κλάμα. Το κλάμα ενός μωρού. Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, τι δύναμη έχει ένα τέτοιο κλάμα; Μπορεί να γυρίσει ανάποδα τον κόσμο. Εμένα άλλαξε μέσα μου ο κόσμος, που λέει κι ο ποιητής. Μόνο που εγώ δεν μπήκα στο ψυχιατρείο, όπως εκείνος, αλλά κέρδισα τη ζωή που είχα χάσει."

Υπάρχουν όμως περιθώρια να ανακτήσει κανείς ό,τι ..........

έχει χάσει στη ζωή του; Γιατί ο Φώνης, ο ήρωας αυτού του συγκινητικού βιβλίου, δεν είχε χάσει μόνο τη δύναμη να διεκδικήσει το ρόλο του στην κοινωνία, είχε χάσει και την ελπίδα για την αγάπη και την προσμονή της ανταπόδοσής της. Κι όμως, ενώ όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει, μια νέα ύπαρξη ανάστησε ό,τι είχε ξεχάσει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί πίσω από αυτό το δώρο της νύχτας και του χιονιού δεν υπήρχε μόνο ένα μυστηριώδες παρελθόν, αλλά παραμόνευε και ένα περιπετειώδες μέλλον.

Ποιός είναι ο Βασίλης Κολοβός

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό Πετρωτό της Φθιώτιδας, στην επαρχία Δομοκού. Από τα δώδεκα χρόνια του εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και στις οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε με πάρα πολλούς θιάσους σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πήρε μέρος σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες και είκοσι τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών επί τριάντα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Θυμάσαι, πατέρα;, κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα, το 1998, οι Αγίες των ημερών τους το 2001, Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε το 2003 και το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ το 2007. Το Θυμάσαι, πατέρα; επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον Επιτάφιο του Ρίτσου, την Αυλή των θαυμάτων του Καμπανέλλη και τη Σαρκοφάγο του Ιωάννου.

Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης», «Η Επανάσταση του ’21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης», «Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας» και «Φώτης Αγ­γουλές, ο λαϊκός μας ποιητής».

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 24-7-2012




Mείωση δημοσίων εσόδων προκαλεί η υπερφορολόγηση των κινητών επικοινωνιών

Σε μείωση των δημοσίων εσόδων οδηγεί η υπερφορολόγηση του κλάδου των κινητών επικοινωνιών, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Icap για την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της μελέτης, η φορολογία του κλάδου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η χώρα μας καταλαμβάνει την 1η θέση στον ...........

κόσμο ως προς το συνολικό φόρο που επιβάλλεται στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με 37-48% αθροιστικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ 23% και ειδικό τέλος 12-20%), ενώ, σε καμία χώρα της ΕΕ, το ποσοστό φόρου δεν ξεπερνάει το 25%.

Express

Παραδοσιακά κεράσματα στους τουρίστες της Καλαμάτας

Παραδοσιακές γεύσεις δοκίμασαν οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν από το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia” στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia” ήρθε στην Καλαμάτα από την Κεφαλλονιά. Ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε ακόμα για την υποδοχή των επισκεπτών στο χώρο του λιμανιού για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και τη διανομή έντυπου υλικού.

Διανεμήθηκε σε όλους χάρτης της ........

πόλης της Καλαμάτας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους επισκέπτες κρουαζιέρας και δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες για τη σύντομη περιήγηση των επισκεπτών στην πόλη λόγω και του σύντομου χρόνου παραμονής τους.
Ιδιαίτερα ζητήθηκε από μέρους των επισκεπτών ενημέρωση για την επίσκεψη στο κέντρο της πόλης για αγορές.

Το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia”, το οποίο μετέφερε 627 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Κύπριους, αναχώρησε για τον Αγ. Νικόλαο. Από το λιμάνι αναχώρησαν 3 πούλμαν με κατεύθυνση κοντινά αξιοθέατα. Οι υπόλοιποι επιβάτες περιηγήθηκαν στην πόλη και την παραλία της Καλαμάτας.

Morias Now

Αλλάζουν πάλι οι αποδείξεις

Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων. Το προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λπ..

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η .........

πρόταση που προέβλεπε ότι οι αποδείξεις από τις εν λόγω κατηγορίες επαγγελματιών θα «μετρούν» εις διπλούν στην κατοχύρωση του αφορολογήτου.

Ημερησία

«Κλείδωσε» η πώληση της ATEbank

Eγινε χθες το πρώτο βήμα της μακράς πορείας για την αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση της οικονομίας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Oικονομικών Γ. Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Oικονομικών Xρ. Σταϊκούρα και του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδος Γ. Προβόπουλο, ελήφθη η απόφαση για την προώθηση της πώλησης της κρατικής τράπεζας ATEbank, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το καίριο και άμεσα επερχόμενο ζήτημα που αφορά την επανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών.

Oι τρεις άνδρες συζήτησαν ενδελεχώς το ..........

πώς μπορεί να πωληθεί η κρατική τράπεζα, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τους πιο συμφέροντες όρους για το ελληνικό δημόσιο. H χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου και του διοικητή της TτE πραγματοποιήθηκε για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και χρονοδιαγραμμάτων ενόψει της συνάντησής τους με την τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα η πώληση της Aγροτικής Tράπεζας θα έχει τελειώσει.

H τρόικα έχει πολλάκις διαμηνύσει γραπτώς και προφορικώς στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος «ATEbank». Mάλιστα, η επίλυση του θέματος της κρατικής τράπεζας ATEbank αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες που η τρόικα έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της χώρας μας.

Σύμφωνα με πηγές, οι προτάσεις προασπίζουν τις θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Aγροτικής Tράπεζας.

Για το καλό κομμάτι της ATEbank έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς. Aφορούν το καλό τμήμα της Aγροτικής Tράπεζας, καθώς θα προηγηθεί διαχωρισμός της κρατικής τράπεζας σε «καλή» και «κακή». O διαχωρισμός αυτός δε θα γίνει κατά τα πρότυπα της Proton, αφού η «καλή» Aγροτική Tράπεζα δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό.

Ημερησία

Κυπαρισσία: Άγνωστη παριστάνοντας την εφοριακό απέσπασε 3.000 ευρώ από 79χρονη.

Τρεις χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστη, χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, από 79χρονη, παριστάνοντας την εφοριακό! Η άγνωστη γυναίκα, ψηλή στο ανάστημα, με ξανθιά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και δεν έδινε, όπως πληροφορηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, την εντύπωση της απατεώνισσας.

Γύρω στις 11.00 το πρωί η άτυχη 79χρονη.............

επέστρεφε στο σπίτι της από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για τη σύνταξή της. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία της, όπου διαμένει με το σύζυγο και το γιο της, τη φώναξε με το μικρό της όνομα και την πλησίασε η άγνωστη γυναίκα, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της Εφορίας και θέλει να της μιλήσει για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Η 79χρονη ανησύχησε και τη ρώτησε τι συμβαίνει.

Τότε, η άγνωστη που παρίστανε την εφοριακό της είπε πως ο γιος της χρωστάει στην Εφορία και αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής. Αν, δε, δεν πληρωθεί το χρέος, θα έχει περιπέτειες και μπελάδες.
Στην αρχή η 79χρονη ήταν διστακτική και δύσπιστη, ωστόσο η άγνωστη γυναίκα τής παρουσίασε τόσο τραγικά τα πράγματα με το, δήθεν, χρέος του γιου της και τόσο επικίνδυνες τις συνέπειες αν δεν πληρωνόταν, και όλα αυτά με πειστικό τρόπο, που στο τέλος πίστεψε τα ψέματά της. Μαζί της, στην τσάντα, είχε τα χρήματα από τη σύνταξή της.

Μπήκε στο σπίτι, όπου είχαν, με το σύζυγο και το γιο της, φυλαγμένα και άλλα χρήματα για να πληρώσουν κάποιους μάστορες για εργασίες που έκαναν, και βγήκε, δίνοντας στην άγνωστη τρεις χιλιάδες ευρώ μετρητά! Η ψεύτικη εφοριακός τής είπε πως με τα χρήματα αυτά θα κλείσει η υπόθεση του γιου της και θα έρθουν τα χαρτιά της υπόθεσης. Με τις τρεις χιλιάδες ευρώ στην τσέπη η άγνωστη έφυγε και, όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκε.

Η απάτη αποκαλύφθηκε αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι ο γιος της και του είπε για το χρέος του στην Εφορία και την υπάλληλο που την επισκέφθηκε, με τον ίδιο να της λέει πως δεν έχει καμία τέτοια δοσοληψία. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Α.Τ. Κυπαρισσίας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ

"Πρωθυπουργικό" στρατόπεδο στην Καλαμάτα!

Ανοίγει λοιπόν πάλι το στρατόπεδο της Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Ο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας, απαντώντας σε ερώτηση... του Μεσσήνιου βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου,είπε ότι η ηγεσία το "βλέπει θετικά".

Το γεγονός ότι από εκεί κατάγεται, όπως σημειώνει το onalert.gr, και ο πρωθυπουργός είναι ασφαλώς σύμπτωση.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να.............

στηριχθεί αυτή η απόφαση πολλά και διάφορα.

Ότι πρόκειται για σύγχρονο στρατόπεδο στο οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα ,ότι θα εξυπηρετήσει ανάγκες των ΕΔ και πολλά άλλα.

Kentri News

Φιλιατρινό φράγμα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις

Την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η απόφαση αφορά 42 ιδιοκτήτες, το συνολικό ποσό είναι 929.000 ευρώ και υπολογίζεται να καταβληθεί σε 10 με 15 ημέρες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, διευκρίνισε ότι για τις ιδιοκτησίες που θα αποζημιωθούν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις.

Παρατήρησε ακόμη ότι το συνολικό ποσό ............

για τις απαλλοτριώσεις του Φιλιατρινού φράγματος είναι 3,5 εκ. ευρώ - πράγμα που σημαίνει πως εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις πάνω από 2,5 εκ. ευρώ!

Ο κ. Αλευράς ενημέρωσε ότι επιπλέον εγκρίθηκαν αποζημιώσεις για 46 ιδιοκτήτες, για την απώλεια ηρτημένης παραγωγής 2011-2012, ύψους 24.127 ευρώ.

Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε δέκα δόσεις

Κανονικά θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και στη συνέχεια θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση που αναμένεται, για την πληρωμή του φόρου σε έως και 10 δόσεις.

Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, γενικό γραμματέα του ΚΕΠΥΟ και όσα ανέφερε στον Αθήνα 9.84 οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου την πρώτη δόση και στη συνέχεια θα ρυθμιστούν οι οφειλές για τις άλλες δύο δόσεις.

Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ο ...............

τρόπος με τον οποίο θα γίνει η ρύθμιση της οφειλής δηλαδή αν οι πολίτες θα πρέπει να συνωστισθούν σε ουρές στις εφορίες για να ζητήσουν δόσεις. Για την ώρα το θέμα παραμένει ασαφές και δεν έχει ξεκαθαριστεί.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ τοποθέτησε τον συνολικό φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες σε 6 δισ. ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι είναι τεχνικά εφικτό να κατατεθούν όλες οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του μήνα.

24h

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου της γγ. Πολιτικής Προστασίας.
Ο κίνδυνος αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες: Μεσσηνίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου), Νήσος Κύθηρα (Περιφέρεια Αττικής), Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου (Περιφέρεια Κρήτης) και Ρόδου (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).

Η γγ. Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις .........

κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.



ΣΚΑΙ

Στα 2.000 ευρώ κατεβάζουν τώρα το πλαφόν στις συντάξεις

Την περαιτέρω μείωση του υπάρχοντος πλαφόν στις συντάξεις από τα 2700 ευρώ στα στα 2000 φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση καθώς δεν έχουν βρεθεί οι περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο υπουργείο Οικονομικών αρχικά σχεδίαζαν να περικόψουν 4 δισεκατομμύρια από συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικά επιδόματα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα .............

συναρμόδια υπουργεία δεν κατάφεραν να βρουν περικοπές συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ όπως έχει δεσμευθεί η χώρα ότι θα κάνει τα δύο επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν επιπλέον περικοπές με την «εύκολη» λύση, που δεν είναι άλλη από τις συντάξεις.

Έτσι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η κυβέρνηση αφήνει πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να κατεβεί το πλαφόν στο συνολικό ύψος των συντάξεων που παίρνει ένας συνταξιούχος, όχι στα 2400 ή στα 2200 ευρώ όπως είχε διαρρεύσει αρχικά αλλά στα 2.000 ευρώ.

iefhmerida

Θέμα ημερών οι αποφάσεις για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας

Με την έλευση της Τρόικα θα οριστικοποιηθεί- όπως όλα δείχνουν- το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία αποσυνδέεται από το συνολικό «πακέτο» της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Το θέμα τέθηκε στη μαραθώνια ............

συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (περίπου 21/2 ώρες) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των υπολοίπων τραπεζών δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα- έως ότου εκταμιευθεί η επόμενη δόση δεν είναι άλλωστε δυνατό κάτι τέτοιο- το ζήτημα της ΑΤΕ θα «κλείσει» εντός των ημερών.

«Αναζητούνται οι όροι πώλησης που θα είναι οι καλύτεροι για το Δημόσιο» ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο τη γνωστή θέση της Τρόικα ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να απαλλαγεί απ' όλες τις θυγατρικές της που δεν σχετίζονται με τις τραπεζικές υπηρεσίες και εν συνεχεία να πωληθεί, βάζοντας βέτο ουσιαστικά στην ανακεφαλαιοποίηση της με πόρους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ΟΤΟΕ, η οποία συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, πήρε διαβεβαιώσεις από τον κ. Στουρνάρα για την εγγύηση των θέσεων εργασίας εν όψει των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα, ωστόσο οι απαντήσεις- σύμφωνα με τους τραπεζοϋπαλλήλους- δημιουργούν προβληματισμό και θέτουν ερωτήματα. Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δεδομένου ότι πρόκειται για υγιείς Τράπεζες με ελάχιστες επισφάλειες και θετική σχέση καταθέσεων χορηγήσεων. Άλλωστε, η διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας θα οδηγήσει ουσιαστικά και στην εξαφάνιση της Αγροτικής Πίστης από την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα Τραπεζών με πυρήνα την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος, να ενισχυθεί η παρέμβαση του δημοσίου στη χρηματοπιστωτική λειτουργία για τη κατανομή των πόρων στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αποφυγή εναρμονισμένων πρακτικών.

iefhmerida

Ηλεκτρονική διασύνδεση φορέων

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται η ηλεκτρονική διασύνδεση ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ από την 1η Σεπτεμβρίου. Χθες ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης υπέγραψε την απόφαση για την ενεργοποίηση του νέου πληροφοριακού συστήματος με ζεύξη ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική - μέσω διαδικτύου - υποβολή εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η απόφαση προβλέπει μεταβατικό στάδιο μέχρι το........

τέλος του χρόνου και υποχρεωτική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Τα έντυπα που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αφορούν αναγγελία πρόσληψης, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου, βεβαίωση - δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης και αίτηση για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης.

Στο πληροφοριακό σύστημα πρόσβαση και δυνατότητα διαχείρισης στα υποβληθέντα στοιχεία θα έχουν και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου στο σύστημα θα εκτυπώνεται αντίγραφο αυτού στο οποίο θα αποδίδεται και αποτυπώνεται αριθμός πρωτοκόλλου και ημερομηνία υποβολής του και θα αποτελεί για τον εργοδότη αποδεικτικό υποβολής του, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται νομίμως.

Σκοπός του μέτρου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και ο καλύτερος έλεγχος.
Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται ότι με την αξιοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος του υπουργείου Εργασίας (Π.Σ. ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ), το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως π.χ. αναγγελίες πρόσληψης προσωπικού, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης, κ.λ.π.

Με το νέο αυτό ηλεκτρονικό σύστημα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 25 εκ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους ετησίως. Η διασύνδεση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα, αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τα αντίστοιχα διοικητικά καθήκοντα, και επικεντρώνονται στο κυρίως ελεγκτικό και συμφιλιωτικό τους ρόλο.

Κυριότερα όμως, ενισχύεται και εμπεδώνεται κλίμα διαφάνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και κράτους. Το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα θα παρουσιαστεί αναλυτικά πριν από την έναρξη της λειτουργίας του. Για την υποστήριξη του πληροφοριακού συστήματος προβλέπεται η συγκρότηση ομάδας διαχείρισης.

Ειδικότερα, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προβλέπεται η συγκρότηση εννεαμελούς ομάδας διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος, στην οποία θα μετέχουν τρείς υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εκ των οποίων ο ένας ως συντονιστής της ομάδας, δύο υπάλληλοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), δύο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) και άλλοι δύο υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

real.gr

Σήμερα δίνονται τα οικογενειακά επιδόματα

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ...

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ.




Γ.Ν. Πύργου: Κλείνει προσωρινά η Μονάδα Εμφραγμάτων

Η έλλειψη γιατρών οδηγεί στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του καρδιολογικού τμήματος και στερεί από τους πολίτες του νομού, για την ώρα τη μονάδα εμφραγμάτων. Μιας μονάδας
που έχει αποβεί σωτήρια για πολλούς συμπολίτες μας. Αυτό προέκυψε μετά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη του ΔΣ του νοσοκομείου.

Και χθες το πρωί ο καρδιολόγος που είχε ..........

έλθει για εφημερία από το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών δεν βρήκε συνάδελφο από το Γ.Ν. Πύργου για να παραδώσει τα περιστατικά που διαχειρίστηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στη διοίκηση. Η έλλειψη γιατρών που αναμένεται να συνεχιστεί οδήγησε στο να ληφθεί η απόφαση να κλείσει προσωρινά η μονάδα εμφραγμάτων και τα περιστατικά να νοσηλεύονται στην καρδιολογική κλινική.

Στόχος πλέον είναι να διασφαλιστεί η λειτουργία του τμήματος με έναν ειδικευμένο γιατρό σε εφημερία από τους διαθέσιμους του νοσοκομείου Πύργου και με τις ουσιαστικές προσθήκες γιατρών από το Γ.Ν. Αμαλιάδας και την Πάτρα.

Ηλεία Live

Για όσους γεννήθηκαν μέχρι και το 1985

Όσοι ανήκετε σε αυτές τις ηλικίες ..θα καταλάβετε: «H αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς καταφέραμε να επιβιώσουμε...Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας. Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να... μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Ακόμα και οι πόνοι περνούσαν με την .............

αναμονή.. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.. Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά.. Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα.

Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες. Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση.. Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μάς βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάζαμε τα κόκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους» Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα.. Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου.

Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντας μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.. Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους.. Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε.. Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα.. Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στο σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε; Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι.. Τι φρίκη! Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ.. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά. Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας ; ) : D : P Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε. Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...».

NewsBomb

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος πλημμύρας στο Πήδημα λόγω γέφυρας

Αίσθηση εγκατάλειψης από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας έχουν οι κάτοικοι του Πηδήματος.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, Βασ. Μπαρούνης, αναφέρθηκε........

στην αποκοπή της υφιστάμενης επαρχιακής οδού, προς εκτέλεση του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας – Καλαμάτας. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κατασκευαστεί γέφυρα στην ευθεία του σημερινού επαρχιακού δρόμου προς το Πήδημα και δίπλα αγωγός για την απορροή ομβρίων. Όμως, η κατάσταση αντιστράφηκε «και καταλήξαμε να περνάμε εμείς από τον αγωγό ομβρίων, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί ο κόμβος που είχε βελτιωθεί πρόσφατα στην παλιά εθνική οδό».

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ο κίνδυνος πλημμύρας για την περιοχή, ενώ έγινε αναφορά στην προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος των πηγών του Πηδήματος, από τις οποίες υδρεύεται η Καλαμάτα...


ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΜΠΑΛΑΚΙ» μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων η διαχείριση απορριμμάτων κατά το μεταβατικό διάστημα.

Το καυτό θέμα των σκουπιδιών προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η ΦΩΝΗ», φιλοξενώντας δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ Παν. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει διάσταση απόψεων. Η συνέχεια επί της σελίδας…

● ΠΟΛΛΑΠΛΑ τα μηνύματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή Κ.Ο. της Ν.Δ. και οι κυβερνητικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα.

● ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ η Περιφέρεια αντιμετωπίζει σήμερα στη Γιάλοβα την έξαρση των κουνουπιών.

● Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Παν. Αλευράς δήλωσε ότι αρχίζει η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν εργασίες συντήρησης και βελτίωση στο δρόμο Καλαμάτα-Σπάρτη.

● ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ανακοίνωσε χθες ο Παν. Νίκας δηλώνοντας λύση σ’ ένα τεράστιο πρόβλημα, ενώ προανήγγειλε ότι σε λίγες ημέρες το Λιμενικό Ταμείο, περνάει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

● ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση από το βουλευτή Μεσσηνίας για την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και τον συμψηφισμό με τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στο Δημόσιο.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και πρόσκλησή του να επισκεφθεί το Τελ Αβίβ, ενώ ο Ισραηλινός πρέσβης σύντομα θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο σημερινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» που μπορείτε να βρείτε πρωί-πρωί στα περίπτερα και την Τριφυλία.

● ΕΠΙΣΗΣ, άρθρα, σχόλια και παρεμβάσεις από επώνυμους της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής στη Μεσσηνία, πολιτιστικά, εκδηλώσεις, αθλητικά και αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ». .

FORTHNET: Σταθερή τηλεφωνία και στα Φιλιατρά.

Κάλυψη της Forthnet και σε ΟΛΗ την Μεσσηνία με ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Κάλυψη με ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προσφέρει από σήμερα η Forthnet σπάζοντας το μονοπώλιο της Wind που μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική που σε όλο τον νομό (εκτός από την Καλαμάτα) διέθετε ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας. Σταθερό τηλέφωνο και internet με ταχύτητα έως 24 Μbps

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ............

Φιλιατρά News η Forthnet κάλυψε από χθες το μεσημέρι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία κλπ κλπ εκτός της Καλαμάτας που ήδη κάλυπτε).
Η Είδηση μας έφτασε αποκλειστικά, την διασταυρώσαμε και διαπιστώσαμε την ορθότητα της και σας την μεταφέρουμε.
Είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ.
Η Forthnet είναι ο δεύτερος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας (Εκτός πάντοτε της Καλαμάτας).

Την διαθεσιμότητα για το τηλέφωνο σας μπορείτε να την τσεκάρετε στην σελίδα της Forthnet (KΛIK)

Σχόλιο
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ WIND ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ.



ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας Forthnet σε όλο τον Νομό.

Κάλυψη της Forthnet και σε ΟΛΗ την Μεσσηνία με ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Κάλυψη με ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ προσφέρει από σήμερα η Forthnet σπάζοντας το μονοπώλιο της Wind που μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική που σε όλο τον νομό (εκτός από την Καλαμάτα) διέθετε ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας. Σταθερό τηλέφωνο και internet με ταχύτητα έως 24 Μbps

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ............

Φιλιατρά News η Forthnet κάλυψε από χθες το μεσημέρι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία κλπ κλπ εκτός της Καλαμάτας που ήδη κάλυπτε).
Η Είδηση μας έφτασε αποκλειστικά, την διασταυρώσαμε και διαπιστώσαμε την ορθότητα της και σας την μεταφέρουμε.
Είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ.
Η Forthnet είναι ο δεύτερος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας (Εκτός πάντοτε της Καλαμάτας).

Την διαθεσιμότητα για το τηλέφωνο σας μπορείτε να την τσεκάρετε στην σελίδα της Forthnet (KΛIK)