Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάει για κατάργηση το "S" του θανάτου στον λαγκούβαρδο Φιλιατρών.

Οδεύει για κατάργηση του το "S" του θανάτου που υπάρχει στην θέση Λαγκούβαρδος στον πρώην επαρχιακό δρόμο Αγίας Κυριακής - Μαραθούπολης.
Είναι το σημείο που μέχρι σήμερα έχει αφαιρέσει πολλές ζωές αφήνοντας τα θύματα πίσω τους ορφανά παιδία και γυναίκες στην θλίψη και την απόγνωση για τον άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου.
Ενα γεφυράκι που παρόλο που ο ΤΕΩΣ ............

νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος έχει περάσει εκατοντάδες χιλιάδες φορές για να πάει στην Μαραθούπολη, παρά τις επανειλημμένες δημοσιεύσεις μας με ατυχήματα που έχουν συμβεί στο σημείο, παρά τα έγγραφα που δέχτηκε από τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με την επισήμανση του προβλήματος, ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην 14χρονη θητεία του ο Δημήτρης Δράκος αξιώθηκε να κάνει κάτι για να εκλείψει το φαινόμενο με τα τροχαία ατυχήματα.

Σήμερα τα νέα που έρχονται είναι ευχάριστα για όλη την Τριφυλία. Μετά από παρέμβαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπως μας ενημέρωσαν σε ένα χρόνο αυτό το γεφυράκι του θανάτου θα αποτελεί παρελθόν.
Κλιμάκειο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κ. Κώστα Κόλλια, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο τον Πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Στάμο Χαράλαμπο και Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας, και αποτελούμενο από τον Διευθυντή τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Γιαννακέα, τεχνικούς της τεχνικής διεύθυνσης Μεσσηνίας και με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, επισκέφθηκαν για μία ακόμα φορά το σημείο στο "S" του θανάτου όπου ανακοίνωσαν την συνέχιση της μελέτης για την νέα κοιλαδογέφυρα που θα κατασκευαστεί ώστε του χρόνου το καλοκαίρι να μην υπάρχει αυτό το επικίνδυνο σημείο. Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς Παναγιώτης, το σημείο αυτό είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο κομμάτι της Τριφυλίας στο οποίο έχουν γίνει πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Η ευαισθησία της περιφέρειας Πελοποννήσου γι αυτό το κομμάτι είναι άμεση και στοχεύουμε του χρόνου το καλοκαίρι η κυκλοφορία να είναι σε άλλη τροχιά, να ευθυγραμμιστεί ο δρόμος και να αποφύγουμε τα τροχαία που επί χρόνια ταλανίζουν την συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Δρόμος έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο λόγω της Τουριστικής ανάπτυξης στην Μάραθο αλλά και της Costa Νauarino. Είναι επιβεβλημένο να επέμβουμε και να το αποδώσουμε στους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ακούστε τον κ. Αλευρά



Από την πλευρά του ο Διευθυντής τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας κ. Γιαννακέας, δήλωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί μια κοιλαδογέφυρα πλάτους 40 μέτρων η οποία θα ενώνεται με την ευθεία από Λαγκούβαρδο προς Αγία Κυριακή και με την ευθεία από Λαγκούβαρδο προς Μαραθούπολη με σκοπό να απαλειφθεί τελείως το "S" του θανάτου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Εθνική οδός Φιλιατρά - Μαραθούπολη - Ρωμνανού είναι η 15η επαρχιακή οδός της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας και έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στον μελετητή να προσαρμόσει αυτό το τεχνικό έργο στην πράξη ώστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου μέσα στο Φθινόπωρο του 2011.

Ακούστε τον κ. Γιαννακέα



Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, και τόνισε ότι η γέφυρα του Λαγκουβάρδου για την περιοχή μας αποτελεί ένα ανάθεμα. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μια μικρή παρέμβαση με τις δικές μας δυνάμεις αλλά θεωρώ ευτύχημα ότι θα γίνει μια ουσιαστικότερη παρέμβαση. Παρατήρησε ωστόσο ότι η κίνηση των οχημάτων στο σημείο είναι μεγάλη και λόγω των επισκεπτών της περιοχής σε σημείο που να ξεπερνάει την Εθνική οδό.

Ακούστε τον κ. Κόλλια



Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος δήλωσε ότι επιχειρείται μια παρέμβαση στο γεφυράκι του Λαγκουβάρδου, στο οποίο έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα. η λύση θα είναι το μεγάλο έργο που θα γίνει το οποίο εδώ και χρόνια ακούμε. Εκεί τώρα πρέπει να ασκήσουμε πίεση για να δοθεί οριστική λύση.

Ακούστε τον κ. Πούλο



Στην όλη υπόθεση με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και το αίσχος που συνέβαινε με όλα αυτά τα τροχαία ατυχήματα είχε συμβάλει και το Φιλιατρά Νews με επιστολή αγωνίας που στείλαμε στις 19/3/2011 ως ομάδα με την πολύτιμη βοήθεια του πρώην διαχειριστή μας στον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη στην οποία του ζητούσαμε να γίνει παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα για να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους ισχυρισμούς μας στην επιστολή μας μέλος της διαχείρισης του Blog μας μαζί με τον πρώην Διαχειριστή μας, δημιουργήσαμε ένα Video στο οποίο ο ίδιος ο κ. Τατούλης είδε πλέον με εικόνα τι ακριβώς του περιγράφαμε στην επιστολή μας που είχε προηγηθεί.

Σε Δημοσίευση μας στις 30 Μαρτίου 2010 είχαμε θέσει σαν στόχο να σβήσει για πάντα αυτό το επικίνδυνο σημείο και να κατασκευαστεί το γεφυράκι που θα εξαφάνιζε για πάντα το S του θανάτου. Αυτός ο στόχος μας σήμερα φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι αρμόδιοι από τους τωρινούς είναι ευαίσθητοι σε κάποια θέματα.
Θεωρούμε ότι είναι η πλέον ουσιαστική παρέμβαση που έκανε ένα blog για ένα έργο το οποίο θα σώσει ζωές από τον άδικο χαμό. Γιατί είναι άδικο να σκοτώνεται κόσμος στο "S" του θανάτου στον Λαγκούβαρδο και να μην γίνεται τίποτα για να αντιστραφεί η όλη αυτή κατάσταση. Πιστεύουμε ότι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους στο σημείο αυτό θα ταύτιζαν την άποψη τους μαζί μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτήν την πρωτοβουλία που πήραμε ως ομάδα και με την βοήθεια μάλιστα του πρώην Διαχειριστή μας να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει στον τόπο μας.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπακούρος. Σε αυτόν βρήκαμε έναν μεγάλο συμπαραστάτη πρόθυμο για να μας προσφέρει κάθε βοήθεια που θα του ζητούσαμε για να επιτύχουμε τον στόχο μας.
Και πράγματι. Η βοήθεια που μας προσέφερε ο κ. Μπακούρος ήταν κάτι περισσότερο από πολύτιμη και τον ευχαριστούμε δημοσίως πάρα πολύ γι αυτό.

Ακολουθεί η επιστολή που είχαμε στείλει στον Κ. Τατούλη.



Οι πειρατές της Καραϊβικής 4. Σε άγνωστα νερά

Οι πειρατές της Καραϊβικής 4. Σε άγνωστα νερά
[ Pirates of the Caribbean 4 : On Stranger Tides ]


του Ρομπ Μάρσαλ

Με τους: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Ίαν Μακ Σέιν, Τζέφρι Ρας, Κέβιν Ρ. Μακ Νάλι, Σαμ Κλάφλιν, Αστρίντ Μπερζές-Φρισμπέ, Στίβεν Γκράχαμ, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, Κιθ Ρίτσαρντς, Τζέμα Γουόρντ

Προβολές: 12, 13, 14, 15 και 16 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Υπόθεση:........

Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνισή της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η… ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νιότης”, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη – του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές!
Στα μάτια του Τζακ, ωστόσο, η πανούργα Αντζέλικα φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνη από τον διαβόητο αρχιπειρατή...

Δείτε το trailer από την ταινία:



Εως 12 Αυγούστου οι αιτήσεις συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του κέντρου Δήμητρα

Έως τις 12/8/2011 ημέρα Παρασκευή είναι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στην Ισπανία. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν δεκαεννέα παραγωγοί Θερμοκηπιακών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Η κατάρτιση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας από τις 13/10/2011 έως και τις 27/10/2011.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις .........

10.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
Οι παραγωγοί πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο της αίτησης στα Γραφεία του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Μαζί τους πρέπει να έχουν τα εξής δικαιολογητικά:
• Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
• Βεβαίωση Κατάρτισης από τον Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
• Αντίγραφο αίτησης ΟΣΔΕ
• Υπεύθυνη Δήλωση (την συμπληρώνουν στα γραφεία μας)
Για περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στα τηλέφωνα 2761022116, 6934796092.

Ειδήσεις εν συντομία....

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς για το Λύκειο Φιλιατρών είπε ότι στόχος είναι στις αρχές της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο να είναι έτοιμο και να παραδοθεί στους μαθητές και τους καθηγητές.

Στην 17η επαρχιακή οδό, (Φιλιατρών - Χριστιάνων) στην οποία είχαν γίνει ζημιές στο δρόμο περίπου σε 400μ από τα μηχανήματα για το Φιλιατρινό φράγμα, ήδη εξελίσσεται εργολαβία αποκατάστασης των ζημιών.

Στο Φιλιατρινό φράγμα, η υλοποίηση του έργου ..........

εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Είναι ένα έργο σημαντικό για την περιοχή, τις καλλιέργειες, την τοπική και εθνική οικονομία. Ετοιμάζεται και η μελέτη των δικτύων και με την ολοκλήρωση και τη δημοπρασία τους και την υλοποίησή τους, το Φράγμα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία αρδεύοντας την γη της Τριφυλίας με χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα και παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Στο παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων, θαύμασε τα είδη και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την πραγματοποίησή του, που αναδεικνύει τις αντίκες και τα παλαιά αντικείμενα, την αξία και την ποιότητά τους καθώς και την Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας.

***ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Και πάλι στα ύψη η τιμή των καυσίμων»

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι και πάλι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και οι καταναλωτές, αφού βλέπουν και πάλι την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου να έχουν ανέβει στα ύψη.

Ενδεικτικά, την 1η Αυγούστου, η διεθνής τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 0,834 δολάρια/λίτρο ή 0,58 ευρώ/λίτρο, λαμβάνοντας υπόψη τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ – δολαρίου της ίδιας ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 0,03 ευρώ/λίτρο, σε σχέση με το μέσο όρο των 4 τελευταίων εβδομάδων.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο ...........

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο μέσος όρος τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης των ελληνικών διυλιστηρίων (Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil) για την ίδια ημέρα, διαμορφώθηκε στα 0,604 ευρώ/λίτρο. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τιμών Βιομηχανικών Προϊόντων και Φαρμάκων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, η τιμή αυτή με όλες τις πρόσθετες επιβαρύνσεις (0,007 ευρώ/λίτρο για εισφορά 12‰, 0,00019 ευρώ/λίτρο για τέλος ΡΑΕ και 0,67/λίτρο για ειδικό φόρο κατανάλωσης) πλην Φ.Π.Α. και ειδικού τέλους, την 1η Αυγούστου έφτασε τα 1,282 ευρώ το λίτρο. Συνεπώς, εάν συνυπολογίσουμε την επιβάρυνση του Φ.Π.Α. που είναι 23%, του ειδικού τέλους που είναι περίπου 0,6 λεπτά/λίτρο, θα διαπιστώσουμε ότι η τιμή με την οποία φεύγουν τα καύσιμα για τα πρατήρια είναι ήδη υψηλή και συγκεκριμένα στην περίπτωσή μας, 1,584 ευρώ/λίτρο. Ο μέσος όρος της χονδρικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών για την ίδια ημέρα ήταν 1,661 ευρώ/λίτρο, ενώ ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης, με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών διαμορφώθηκε στα 1,714 ευρώ/λίτρο.

Έτσι, η Ελλάδα κατέχει πλέον την πρώτη θέση, με τη μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης να αγγίζει πλέον το 1,714 ευρώ το λίτρο από 1,656 ευρώ το λίτρο τον Ιούνιο. Μάλιστα, συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας την 1η Αυγούστου, η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης κυμάνθηκε από 1,655 ευρώ το λίτρο έως και 1,83 ευρώ το λίτρο με μία από τις υψηλότερες τιμές πανελλαδικά.

Είναι ευρέως γνωστό ότι διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία των αρμόδιων υπηρεσιών για να ελεγχθεί η αγορά και να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, με αποτέλεσμα οι στρεβλώσεις στη λειτουργία του ανταγωνισμού να πλήττουν ανεπανόρθωτα τους νομοταγείς πρατηριούχους και τους καταναλωτές. Βέβαια, αναμφισβήτητα, πέραν των επιτηδείων, η υψηλή τιμή των καυσίμων οφείλεται, όπως αναφέρθηκε, σε ένα συνδυασμό παραγόντων. Όπως και να έχει, η παραπάνω είναι μία εξέλιξη για την αντιμετώπιση της οποίας πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, καθώς αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα των πολιτών αλλά και τον τουρισμό, καθώς οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Υπάρχουν περιθώρια μείωσης του «καπέλου» - κέρδους που προστίθεται σε κάθε κρίκο της εμπορικής αλυσίδας των τιμών των καυσίμων; Εάν όχι , με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μείωση της τελικής τιμής της βενζίνης;

2. Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός ελεγκτικού μηχανισμού, ικανού να ελέγξει την κατάσταση, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης των καυσίμων, δηλαδή στο σύνολο της αγοράς και να πατάξει την παρανομία στη διακίνησή τους;

3. Με ποιο τρόπο θα προστατευτούν οι καταναλωτές και οι νομοταγείς πρατηριούχοι από τη στρεβλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Πώς πέθαναν οι Μεγάλοι Έλληνες


Πυθαγόρας 500 π.Χ. ετών 80: εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης 489 π.Χ. ετών 65: φυλακή.
Αριστείδης 468 π.Χ. ετών 72: εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής 461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος 456 π.Χ. ετών 69: εξορία....

Περικλής 429 π.Χ. ετών 66: παραιτήθηκε κατηγορούμενος.
Φειδίας 429 π.Χ. ετών 66:...φυλακή.
Αναξαγόρας 428 π.Χ. ετών 72: εξορία.
Ηρόδοτος 429 π.Χ. ετών 59: εξορία.
Ικτίνος 420 π.Χ. ετών: εξορία.
Σοφοκλής 406 π.Χ. ετών 90: εξορία από πείνα.
Ευριπίδης 406 π.Χ. ετών 74: εξορία.
Αλκιβιάδης 404 π.Χ. ετών 48: εξορία.
Σωκράτης 399 π.Χ. ετών 71: ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης 396 π.Χ. ετών 64: εξορία.
Αριστοφάνης 385 π.Χ. ετών 61: εξορία από πείνα.
Πλάτων 347 π.Χ. ετών 80: εξορία..
Ισοκράτης 338 π.Χ. ετών 99: εξορία.
Δημοσθένης 322 π.Χ. ετών 62: ήπιε δηλητήριο.

onNews.gr -

ΣΧΟΛΙΟ......Οι μέχρι σήμερα μεγάλοι Ανδρες μας τα έχουν κακαρώσει απο το πολύ φαί, ποτό χοληστερίνη ,καρδιά και ότι άλλο βαζει ο νού σας εκτός απο τα παραπάνω των αρχαίων.
-

Πέθανε ο Αναστάσιος Πεπονής.

Έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ο Αναστάσιος Πεπονής, σε ηλικία 87 ετών, από παθολογικά αίτια, που σχετίζονται με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Αναστάσης Πεπονής γεννήθηκε το 1924. Ήταν δικηγόρος στην Αθήνα από το 1952. Υπήρξε πρόεδρος της Νεολαίας της Ε.Π.Ε.Κ. (Ν. Πλαστήρα) το διάστημα 1951-1952.

Ως Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Ρ. το .........

1964-1965, ίδρυσε τον Πειραματικό Σταθμό με τον οποίο ξεκίνησε η κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Εξελέγη βουλευτής Α΄Αθήνας με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1977, 1981, 1985, 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, του 1993 και του 1996. Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής- Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης, Αναθεώρησης του Συντάγματος και της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας-Ενέργειας το 1981-1982, άνευ χαρτοφυλακίου το 1984, υπουργός Βιομηχανίας-Ενέργειας-Έρευνας το 1986-1989, το 1989-1990 και το 1995, Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης το 1989 και το 1993-1994, Δικαιοσύνης το 1995 και Υγείας-Πρόνοιας το 1996.

Το 1951 εξελέγη γενικός γραμματέας και ύστερα πρόεδρος της Νεολαίας της Ε.Π.Ε.Κ. (Ν. Πλαστήρα). Γεν. Διευθυντής του Ε.Ι.Ρ. (1964-65) και μέλος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συμμετείχε ενεργώς στην αντίσταση κατά της δικτατορίας.

Συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο. Ακολούθησαν δύο εκτοπίσεις και δύο κρατήσεις στην Ε.Σ.Α. Μέλος του Δ.Σ. της Τραπέζης Ελλάδος (1974).

Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣO.Κ., ενώ επανεξελέγη στο 2ο, 3ο και 4ο συνέδριο του Κινήματος. Εξελέγη τακτικό μέλος του Ε.Γ. για την περίοδο 1990-94.

Διετέλεσε ευρωβουλευτής (Ιανουάριος- Oκτώβριος 1981). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, με βιβλία και δημοσιεύματα.

Ο Αναστάσιος Πεπονής θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έδωσε ένα χτύπημα στη διαφθορά και το πελατειακό κράτος.

ΣΧΟΛΙΟ
Ε οχι και ο άνθρωπος που έδωσε χτύπημα στο πελατειακό κράτος και την διαφθορά...
Απο διαφθορά η Ελλάδα είναι μέχρι και σήμερα πρωταθλήτρια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη. Η διαπλοκή ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρηματίες τύπου Μπομπολα - Κόκκαλη και κυβέρνησης είναι χωρίς να κρατάει ούτε καν τα προσχήματα....
Κλασικός υπηρέτης συμφερόντων του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα, ο Δημήτρης Ρέππας. Για να μην αναφερθούμε σε άλλες περιπτώσεις.
Αρα ο Πεπονής ως τι θα μείνει στην ιστορία; Ως ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.
Οσο για τον ΑΣΕΠ..... Ας μην μιλήσουμε καλύτερα.

Ματαίωση παράστασης στα Φιλιατρά

Η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» που θα παιζόταν στα Φιλιατρά στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 10/8/2011 ματαιώνεται.



Ντίνα Νικολάκου : Δεν συνδιοικούμε… με κανέναν!

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης της περιφέρειας Πελοποννήσου Μεσσήνια Ντίνα Νικολάκου φιλοξενούμενη εχθές Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST με την Γεωργία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που σίγουρα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες αφού δεν «μάσησε» τα λόγια της για κανένα θέμα που ρωτήθηκε.

Η κ Νικολάκου υπερασπίστηκε έντονα τον Πέτρο Τατούλη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ένα μαγευτικό ταξίδι να βρίσκεται δίπλα του κάποιος στην διοίκηση της περιφέρειας καθώς μαθαίνει πολλά από την τεράστια πείρα του αλλά και την ποιότητά του σαν άνθρωπος.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε για τους δριμύτατους ..........

χαρακτηρισμούς που έκαναν με τον κ Π.Αλευρά για τον Δήμαρχο Καλαμάτας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο Π.Νίκας άλλα λέει στην Τρίπολη όταν πάει και άλλα λέει εδώ που προσπαθεί εναγωνίως να καπηλευτεί όλα τα ζητήματα που λύνουν στην περιφέρεια.

Για το θέμα της σκληρής συνεχείς κριτικής από την εφημερίδα «Ελευθερία» ανέφερε ότι «λυπάμαι εμείς δεν συνδιοικούμε… με κανέναν!» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «και σήμερα Κυριακή η εφημερίδα σε άρθρο της μας κάνει υποδείξεις πώς να χειριστούμε τα σοβαρά θέματα του Νομού και μάλιστα μιλά και για Μεσσηνιακό μέτωπο που αν είναι δυνατόν επικαλείται τον Πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά στο να μπει μπροστά.»

Η κ Νικολάκου ανέφερε για ακόμη μια φορά αυτό που λέει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από την πρώτη ημέρα που βγήκε το ότι «η Μεσσηνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης της Πελοποννήσου» και υποσχέθηκε ότι τον επόμενο καιρό θα δούμε πράγματα θεαματικά στον Νομό Μεσσηνίας

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Για μια ακόμα φορά η Ντίνα Νικολάκου δεν μασάει τα λόγια της και ρίχνει κράξιμο στην Μεσσηνιακή εφημερίδα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι στην εν λόγω εφημερίδα δεν μπορούν ακόμα -10 περίπου μήνες μετά- να χωνέψουν ότι ο εκλεκτός τους Δημήτρης Δράκος ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.....
θα σας περάσει κάποια στιγμή. Για την ώρα τρώτε κράξιμο με κορυφαίο εκείνο του Τατούλη.
"Γιάννη μου Γιάννη μου μαζί μιλάμε. Γιάννη μου Γιάννη μου γιατί είσαι μπερδεμένος; Βρε Γιάννη σε βλέπω να κάθεσαι εκεί με ύφος κακόμοιρο κακόμοιρο κακόμοιρο κακόμοιρο....."
Ατάκες του Πετράν που θα γράφουν για πολλά ακόμα χρόνια...........

Διπλός γκέι γάμος Λαρισαίων στη Νέα Υόρκη

Αξιοποιώντας τον νέο νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, οι ομογενείς Ερικ και Ιλίς Μπακόλα παντρεύτηκαν τους συντρόφους τους στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν, παρουσία της μητέρας τους

Ως έναν αγώνα που δικαιώθηκε ύστερα από... 12 ολόκληρα χρόνια παρομοιάζουν δύο αδέλφια Ελληνοαμερικανών την επισημοποίηση της σχέσης με τους συντρόφους τους.
Την πρώτη κιόλας ημέρα που τέθηκε σε ...........

ισχύ ο νόμος "Equal Marriage Act", που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο Ερικ και η Ιλίς Μπακόλα από το Μπρούκλιν έκαναν... διπλό γάμο με τους συντρόφους τους.

Τη στιγμή που θα έμπαιναν στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν την περίμεναν πολύ καιρό τα δύο αδέλφια. Συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους Στέλλα Μπακόλα, ο Ερικ 41 και η Ιλίς 39 ετών επισημοποίησαν στις 24 Ιουλίου τις σχέσεις τους με τους Μάικλ Μπονάνο και Τζένα Γκλέιζερ αντίστοιχα.

Το όνειρο
Χαρακτηριστικό δε είναι πως και τα δύο αδέλφια είχαν ξεκινήσει τις σχέσεις με τους συντρόφους τους σχεδόν ταυτόχρονα πριν από περίπου 12 χρόνια.

Οπως δήλωσε η μητέρα τους Στέλλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την ξεχωριστή γι' αυτά στιγμή, "είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα τα παιδιά μου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παντρεμένο ζευγάρι".

Η οικογένεια Μπακόλα ανακοίνωσε σε συγγενείς και φίλους τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο αδελφών πριν από τρία χρόνια. Οπως δήλωσε ο Ερικ στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", "πηγαίναμε συχνά στην Αθήνα και τη Λάρισα, στη γενέτειρα των γονέων μου και αρχικά ήταν δύσκολο να εκμυστηρευτούμε τις σχέσεις μας.

Προ τριών ετών ήρθε μαζί μας και ο Μάικλ και η μητέρα μου το ανακοίνωσε στους συγγενείς μας. Πήρε πολύ χρόνο και ήταν δύσκολο να το χωνέψουν, διότι υπάρχουν τα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να δει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων".

Ο ίδιος είπε ακόμη πως οι σχέσεις των δύο αδελφών με την ομογένεια και τις κοινότητες ήταν αμυδρές και ότι ελάχιστα τους ενδιέφεραν οι εντυπώσεις των άλλων, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν για την ημέρα της "δικαίωσης".

Σε αυτό συμφώνησε και η αδελφή του Ιλίς, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα. Μιλώντας στην εφημερίδα "Advocate", που προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, είπε χαρακτηριστικά: "Είναι όντως πολύ καλύτερα, διότι αισθανόμαστε ότι απολαμβάνουμε και εμείς κάποια δικαιώματα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα του γάμου. Ευχόμαστε και οι άλλες πολιτείες των ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης".

Η Ιλίς μαζί με τη σύζυγο της, πλέον, Τζένα πρωτοστάτησαν σε εκδηλώσεις του δήμου της Νέας Υόρκης, τις γνωστές ως "marriage-like" απασχολώντας αρκετές φορές τον αμερικανικό Τύπο.

Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή
"Η επιλογή έγινε με κλήρωση, 3 ημέρες πριν από την τελετή"

Η Ελληνοαμερικανίδα ομογενής, Ιλίς Μπακόλα, έχει διευθυντική θέση σε διαφημιστική εταιρεία στο Διαδίκτυο, ενώ η σύζυγός της Τζένα από το Λονγκ Αϊλαντ είναι δικηγόρος και διευθύντρια προγράμματος σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Ο αδελφός της Ερικ είναι προϊστάμενος ταλέντων σε εταιρεία μάρκετινγκ και ο σύζυγός του Μάικλ Μπονάνο, 34 ετών, ιταλικής καταγωγής, είναι αρχιτέκτονας.

"Δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια να ετοιμάσουμε τον γάμο, διότι η επιλογή των ζευγαριών που θα παντρεύονταν την πρώτη ημέρα έγινε με κλήρωση", δήλωσε ο Ερικ στον "Εθνικό Κήρυκα".

"Είχαμε όλοι μεγάλη αγωνία, διότι με την αδελφή μου θέλαμε να παντρευτούμε την ίδια ημέρα. Ετσι, αργά το βράδυ της Πέμπτης -3 ημέρες πριν από τον γάμο- πληροφορηθήκαμε ότι είχαν κληρωθεί τα ονόματά μας".

Τη διπλή τελετή ακολούθησαν οι γαμήλιες δεξιώσεις με δείπνο στο "Double Crown" στο Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν.

ΣΧΟΛΙΟ
Να ζήσουν ευτυχισμένα τα παιδιά και ...... καλούς απογόνους......

Ωφέλιμο για πάσα νόσο το σεξ

Αν υποτεθεί ότι χρειάζεται κανείς κίνητρο για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό του, τότε η επιστήμη έρχεται να μας δώσει αρκετά, καθώς το σεξ αποδεικνύεται ωφέλιμο για πάσα νόσο.

Στα σημαντικότερα οφέλη του συγκαταλέγεται η προστασία από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά, αφού η έκκριση ενδορφινών κατά τη διάρκεια του οργασμού εξουδετερώνει τις ορμόνες του στρες.
Επιπλέον, αμερικανική έρευνα έδειξε ότι οι ...........

γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων συγκριτικά με τις γυναίκες που απέχουν, και κατ' επέκταση μειωμένο κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Στους άντρες οι συχνές σεξουαλικές επαφές φαίνεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, η ανανέωση του σπέρματος στον προστάτη λειτουργεί αποτρεπτικά. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ είναι και πιο γόνιμοι.

Και για τα δύο φύλα το σεξ μπορεί επίσης να αποδειχτεί φυσικό παυσίπονο καθώς, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η αύξηση της παραγωγής ενδορφινών προκαλεί τη νάρκωση των σημείων του εγκεφάλου από όπου ξεκινούν οι πόνοι. Ιδιαίτερα για τους άντρες ένας δυνατός οργασμός ισοδυναμεί με μια μυοχαλαρωτική ένεση, γεγονός που εξηγεί γιατί στην πλειονότητά τους αποκοιμιούνται μετά την ερωτική επαφή.

Ακόμα, μετά την ολοκλήρωση της πράξης ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή ανοσοσφαιρίνης, μιας ουσίας που αποτελεί την καλύτερη προστασία ενάντια στις ασθένειες, ενώ παράλληλα διπλασιάζεται και ο αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων στο αίμα. Με αυτό τον τρόπο οι αντιστάσεις του οργανισμού απέναντι στις επιθέσεις ιών αυξάνονται.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε επίσης ότι κατά την ερωτική πράξη ο οργανισμός καίει περίπου 200 θερμίδες, όσες δηλαδή καίγονται με δεκαπέντε λεπτά άσκησης με ποδήλατο, ενώ παράλληλα γυμνάζονται όλες οι μεγάλες μυϊκές ομάδες. Η εκγύμναση των πυελικών μυών μέσω των συσπάσεων, μάλιστα, μπορεί να εξασφαλίσει στις γυναίκες, εκτός από οργασμό, καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης.

ESPRESSO

Έρχεται καύσωνας - Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Καύσωνας-εξπρές αναμένεται αυτή την εβδομάδα, με τον υδράργυρο την Τρίτη να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται αίθριος και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από .........

23 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά κατά διαστήματα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, οι άνεμοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 36.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται άνεμοι έντασης 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους θα αγγίξει τους 36 βαθμούς.

Την Τρίτη το θερμόμετρο θα δείξει 39 ακόμη και 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33 έως 36 βαθμούς.

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από την Τετάρτη, με καταιγίδες στα βόρεια και ανέμους 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα κυμανθεί από 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια από 37 έως 39 βαθμούς.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σημαντική πτώση, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ.

Πώς να προφυλαχτείτε από τον καύσωνα

Οδηγίες προφύλαξης από τον καύσωνα συστήνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ:

-Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία.

-Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία, το βάδισμα για πολλή ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

-Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό, και φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα.

-Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά.

-Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

-Συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

-Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση.

-Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

Δημόσιο: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για το κυλιόμενο ωράριο

Λήγει σήμερα η προθεσμία προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν το νέο κυλιόμενο ωράριο τους μέσω του οποίου θα εφαρμοσθεί και η εβδομαδιαία εργασία των 40 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο ωράριο αφορά σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους και προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου, στους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και και σε όλα τα ΝΠΔΔ και διαμορφώνεται ως εξής (με δυνατότητα επιλογής από τους υπαλλήλους): .........

07:00-15:00

07:30-15:30

08:00-16:00

08:30-16:30

09:00-17:00

Η επιλογή του ωραρίου εργασίας γίνεται με δήλωση των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας και ειδικά για φέτος θα ξεκινήσει να ισχύει μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Άδεια μετ' αποδοχών και στον πατέρα για την ανατροφή του παιδιού του

Άδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του παιδιού του δικαιούται και ο άνδρας εργαζόμενος και μάλιστα σε περίπτωση που δεν του δοθεί μπορεί να ζητήσει αποζημίωση.

Δικαστική απόφαση, ακολουθώντας ως .........

γνώμονα τη συνταγματική κατοχυρωμένη ισότητα των δύο φύλων και κοινοτικές οδηγίες, αναγνώρισε το δικαίωμα άνδρα, δημοσίου υπαλλήλου, να εισπράξει ως αποζημίωση ποσό 10.332 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους μίας πενταετίας επειδή η υπηρεσία του αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια ανατροφής εννέα μηνών που ζητούσε, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κοινοτική οδηγία κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανδρών να κάνουν χρήση της άδειας ανατροφής υπό διάφορες προϋποθέσεις που προσδιορίζονται νομοθετικά.

Δεν μπορεί όμως η άδεια αυτή να χορηγείται άνευ αποδοχών, γιατί στην περίπτωση αυτή θεμελιώνονται παράνομη παράλειψη και δικαίωμα αποζημίωσης.

Ακόμη, ο άνδρας μπορεί να ζητήσει αποζημίωση εφόσον αποδείξει ότι με την άρνηση χορήγησης άδειας ανατροφής υπέστη και άλλου είδους ζημία, όπως για παράδειγμα πρόσθετες δαπάνες για τη φροντίδα του παιδιού του.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 08 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.