Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Εγκαίνια αύριο το πρώι για το ΑΒ Food Market (AB Βασιλόπουλος).



Εγκαίνια αύριο 22 Απριλίου και ώρα 09:30 το πρώϊ για το ολοκαίνουριο Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος (Food Market) στα Φιλιατρά.
Το κατάστημα στεγάζεται σε ένα χώρο 450m2 διαθέτει χώρο .........

στάθμευσης 50 περίπου αυτοκινήτων και βρίσκεται στο 1ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Φιλιατρών Κυπαρισσίας.
Με τιμές απολύτως ανταγωνιστικές το AB Food market σας υπόσχεται άνετες αγορές σε ένα πολύ μοντέρνο, οικείο και φιλικό κατάστημα.
Στο ΑΒ Food market θα βρείτε εξαιρετική ποιότητα προϊόντων με την υπογραφή ΑΒ, Μεγάλη ποικιλία Προϊόντων, Συμφέρουσες τιμές αλλα και δώρα και δωροεπιταγές.

Επιπλέον εκπτώσεις με την κάρτα AB Plus όπου για κάθε 3 ευρώ παίρνετε ένα πόντο που αντιστοιχεί σε 3 λεπτά του ευρώ έκπτωση. Και σε 200 πόντους παίρνετε δωροεπιταγή 6 ευρώ.

Δείτε το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφορεί.

Η ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News εύχεται στο ολοκαίνουργιο ΑΒ καλές δουλειές.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ FOOD ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Π.Γ. Αλεξανδρόπουλος Μ.Ε.Π.Ε.
1ο Χιλιόμετρο Εθνικής οδού Φιλιατρών - Κυπαρισσίας
Τηλ: 2761 0 33835


To Φυλλάδιο μπορείτε να το δείτε πιο άνετα και πιο εύκολα πατώντας εδώ (κλίκ)



Γ.Π.Σ. Γαργαλιάνων: Η Τοποθέτηση του Καλλίνικου Κυριακουλόπουλου



To Video από το Radio 936


Φιλιατρά: Η Γ' Γυμνασίου ανεβάζει την παράσταση "Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία."

Το θεατρικό έργο με τίτλο "Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία' Ρόμπερτ Φίσερ* ανεβάζουν τα παιδιά της Γ' Τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών
Οπως μας ενημερώνουν η παράσταση θα ανέβει την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 21:00 στο Φουρναράκειο πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.

Λίγα λόγια για το έργο

"Μια φορά κι έναν παλιό ........

καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί......"

Μια ιστορία γραμμένη σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους• μια απάντηση κα μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Μιλώντας για τις «σκουριασμένες πανοπλίες» μας που (νομίζουμε πως) μας προφυλάσσουν από τον πόνο τον οποίο μας προξενούν οι άλλοι, ο Ρόμπερτ Φίσερ δημιουργεί μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σ΄αυτόν». Γεμάτος χιούμορ, ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία μάς καλεί να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε βαθιά και να γελάσουμε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Τον Μορφωτικό Σύλλογο ο ¨ΠΥΡΣΟΣ¨
Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο


ΧΟΡΗΓΟΙ
Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο
Παναγιώτης Σταθόπουλος
Άλκης Ξύγκας
Βασίλης Παπαθεοδοσίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Υπεύθυνες καθηγήτριες― Γουζέα Δώρα, Δημητροπούλου Ελένη

Διδασκαλία χορού―Παπαγεωργίου Σταυρούλα

Κατασκευή αντικειμένων και φροντιστήριο ―Γιώργος Μακρής

Ζωγραφική σκηνικού ―Δημητροπούλου Αναστασία

Επιλογή μουσικής ― Γρηγόρης Λάππας

Διασκευή κειμένου― Καπελούζου Δήμητρα

Μακιγιάζ ― Τασία Ράλλη

Φωτογραφίες ―Δώρα Αδαμοπούλου

Βιντεοσκόπηση ―Νίκος Φάμπας

Ηλεκτρολόγος, ηχητικά ―Δημήτρης Αντωναρόπουλος



ΔΙΑΝΟΜΗ

Παπαδοπούλου Γεωργία
Φράγκος Παναγιώτης
Σταμάτε Μαρία
Κορόβιλας Κώστας
Σωτηροπούλου Τριανταφυλλιά
Σταθόπουλος Αντώνης
Φαρμάκης Ανδρέας
Χρονοπούλου Χριστίνα
Γιαννόπουλος Κώστας
Γεωργακοπούλου Τασία
Σαμπαζιώτη Ιωάννα
Αλεξανδροπούλου Χαρά
Κατσούλης Μπάμπης
Καμπύλη Αγγελική
Βέννος Άρης
Φωτόπουλος Χρήστος
Λύκου Ελένη
Λύκου Χριστούλα
Πανταζοπούλου Δήμητρα
Βασιλοπούλου Ελένη
Σαπέρα Ευδοκία
Φουντά Παναγιώτα
Χαϊδούση Ιωάννα
Παρασκευοπούλου Γεωργία


Χορευτικό από παιδιά Β΄ Τάξης
Μαλάμου Ελένη
Ρούση Όλγα
Μιχαλακοπούλου Φιγαλεία
Γριβοκωστοπούλου Β. Χρύσα
Γαλάνη Κανέλλα
Ντινιώτη Αφροδίτη
Γιαννοπούλου Διονυσία


Χορευτικό από παιδιά Γ΄ Τάξης
Γριβοκωστοπούλου Γ. Χρύσα
Μαλάμου Αθανασία
Βαγενά Μαριάνα
Γαλάνη Ευγενία
Γιαννακοπούλου Χριστίνα
Γριβοκωστοπούλου Αναστασία

Στο χρωματισμό του σκηνικού βοήθησαν
Κατσαρός Κωνσταντίνος, Γιαννόπουλος Θεόδωρος, Γριβοκωστόπουλος Λάμπρος, Παναγιωτοπούλου Ιωάννα, Μυλωνάς Αντώνης, Σταθακοπούλου, Στεφανία, Τούμπλαρη Μαρία, Σαράντου Πέγκυ,


(*)Ο Ρόμπερτ Φίσερ είναι είναι ένας διάσημος αμερικανός συγγραφέας κωμωδιών, που έγραψε κείμενα για πολλούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, Έχει υπογράψει περισσότερα από τετρακόσια ραδιοφωνικά και χίλια τηλεοπτικά προγράμματα, καθώς και πολυάριθμα θεατρικά σόου για το Μπρόντγουεϊ

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 20 - 4 - 2013 ]



Για το 38% ΚΑΝΕΙΣ «κατάλληλος» για Πρωθυπουργός!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τα διάβασα τα στατιστικά αποτελέσματα της Metron Analysis στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και… «ήρθε η καρδιά μου στον τόπο της!»
Δεν με εντυπωσίασε ......

και δεν αναφέρομαι φυσικά στο 0.07 (που θυμίζει James Bond) της διαφοράς ανάμεσα στο 18,7% της «Νέας» Ν.Δ. και του σχεδόν 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ που από μια άποψη είναι ΝΤΡΟΠΗ να το συζητάμε όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουμε πως διαφορές κάτω του + ή - 3% ανήκουν στην «σφαίρα» της φαντασίωσης καθότι πρόκειται για όριο «στατιστικού λάθους»…

Δεν με εντυπωσιάζουν καν τα υπόλοιπα «ευρήματα» που κρατούν σε σταθερή ΤΡΙΤΗ θέση τη Χρυσή Αυγή και θέτουν σε αμφιβολία για επιτυχία εισόδου στην επόμενη Βουλή του ιστορικού ΚΚΕ και της νεότευκτης (ίσως και βραχύβιας τύπου ΠΟ.ΑΝ. του 1996) ΔΗΜΑΡ με ποσοστά 3% και κάτι …
Εντυπωσιάστηκα, όμως, και έχω την αίσθηση ότι επιτέλους αρχίζει να διαπερνά η οδυνηρή μας πραγματικότητα την επιδερμίδα μας και να περνά στα χρήσιμα εγκεφαλικά κύτταρα του μέσου Έλληνα και να οδηγεί στην κατάθεση του 38% που ΔΕΝ θεωρεί ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό Αρχηγό ως κατάλληλο για τον Πρωθυπουργικό θώκο!
Στις ποικίλες κοινωνιολογικές και ψυχολογικές θεωρίες για ΗΓΕΤΕΣ ο ιστός που τις συνδέει από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μέχρι τις σύγχρονες έρευνες είναι ότι «οι εποχές απαιτούν ηγέτες ικανούς να εμπνεύσουν και να δώσουν ελπίδα στους Λαούς…»

Στην πτωτική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας εδώ και 6 χρόνια και από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι ΗΓΕΤΕΣ μας δεν πληρούν τις προδιαγραφές αποτελεσματικού χειρισμού του δράματός μας…
Να σας θυμίσω την έρευνα της GPO για το MEGA τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ο κ Σαμαράς προηγείτο του κ Παπανδρέου ως «καταλληλότερος» αλλά 60% θεωρούσαν ότι ο καταλληλότερος ήταν ο…ΚΑΝΕΝΑΣ!
Στην έρευνα της Metron Analysis για την «Κ.Ε.» ο κ Σαμαράς προηγείται του κ Τσίπρα αλλά σχεδόν το 40% προτιμούν τον…ΚΑΝΕΝΑ!...
Να θυμηθούμε την απάντηση του τυφλωμένου από τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του Κύκλωπα στην ερώτηση των άλλων Κυκλώπων «ποιος σε τύφλωσε;»
Ο…Κανένας!!!

Ήμασταν η χώρα με τους περισσότερους «τυφλωμένους» από Κομματικά πάθη ψηφοφόρους, με τα μεγαλύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες ποσοστά «κοψοχέρηδων» μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση…
Ήμασταν η χώρα με τις καθαρά Κρατικοδίαιτες δήθεν «ιδιωτικές» επιχειρήσεις που θύμιζαν ΕΣΣΔ 20 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους…

Είμαστε η χώρα του Νότου με μεγάλες πιθανότητες «αδυναμίας» αποπληρωμής των «δανεικών» που εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεση Εθνικού πλούτου…
Και ψάχνουμε για «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό!...

Που πηγαίνεις, Ευρώπη;

Άρθρο του Επικουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Εν αρχή ην το αντιγερμανικό αίσθημα που βαίνει αυξανόμενο, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Οι λαοί θεωρούν την .......

γερμανική κυβέρνηση (και τους πολιτικούς συμμάχους της) εν πολλοίς υπεύθυνη για την τιμωρητική επιβολή μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας και εισοδηματικής λιτότητας, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αβέβαιο φαντάζει και το μέλλον της ευρωζώνης. Η εμμονή σε ένα κοινό νόμισμα δίχως υπερκείμενη κρατική υποστήριξη προκαλεί διχασμό και διογκώνει τον ευρωσκεπτικισμό.

Στον ευρωπαϊκό ορίζοντα αχνοφαίνεται πλέον το λυκόφως του οράματος της Ε.Ε. και της ατελούς ΟΝΕ σε μια ακέφαλη Ευρώπη με γκρίζες ηγεσίες.
Η Ευρώπη δεν αρέσει πια και οι λαοί της δεν έχουν καμιά διάθεση να αγωνιστούν για την ευρωπαϊκή ιδέα. Αντίθετα ενισχύονται σε υπολογίσιμο βαθμό οι πολιτικές δυνάμεις του εθνικολαϊκισμού και του απομονωτισμού σε όλα τα χρώματα της πολιτικής ίριδας, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.
Η οικονομική κρίση βρήκε την Ε.Ε. απροετοίμαστη. Οι χώρες-μέλη δεν αντιμετώπισαν την κρίση από κοινού αλλά χωριστά καθώς δεν υπήρχε συλλογικός μηχανισμός για τη διαχείριση των εθνικών χρεών, ενώ τελικά συστήθηκαν ad hoc θεσμοί περιορισμένης αποτελεσματικότητας. Οι συγκεχυμένες και ενίοτε αντιφατικές αποφάσεις του Eurogroup στέλνουν μηνύματα δυσπιστίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών μελών.

Η Ε.Ε. προσλαμβάνεται πλέον ως ένας μηχανισμός επιβολής περιοριστικών πολιτικών, δημοσιονομικής πειθαρχίας, αύξησης της ανεργίας κι επίτασης του κοινωνικού αποκλεισμού.
Είναι πρόδηλο ότι η Ε.Ε. έχει χάσει τον προσανατολισμό της κι αν δεν προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις (δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση) απειλείται με αποδιάρθρωση.
Σήμερα, είναι αδήριτη η αναγκαιότητα για μια μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση της Ε.Ε., η οποία θα παλινορθώσει το όραμα της υπερεθνικής πολιτικής ένωσης, καθώς κι ένα σύστημα συνοχής και αλληλεγγύης που θα διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Τα σενάρια για το μέλλον της ΟΝΕ φαίνεται πως συγκλίνουν σε τρία: α) διατήρηση της ΟΝΕ ως έχει με ταυτόχρονη προώθηση της δημοσιονομικής και πολιτικής ενοποίησης, β) συρρίκνωση της ζώνης του κοινού νομίσματος στις «οικονομικά υγιείς» χώρες (Γερμανία και συνοδοιπόροι) και γ) ολοκληρωτική διάλυση της νομισματικής ένωσης.

Είναι πολύ πιθανό ότι τόσο οι λαοί, όσο και οι ηγέτες της Ε.Ε. θα κληθούν προσεχώς να επιλέξουν ανάμεσα στη σημερινή απελπιστική κατάσταση του ευρώ ή σε μια αβέβαιη και ομιχλώδη προοπτική χωρίς κοινό νόμισμα.
Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα καταναλώσουν το άθλιο γεύμα που είναι σερβιρισμένο στο τραπέζι της ΟΝΕ ή να επιλέξουν ένα πιάτο από ένα σκοτεινό ψυγείο χωρίς φωτισμό. Με κίνδυνο να είναι ραγισμένο και άδειο…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ Χ.Α. ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
«Αστακός» χθες η Μεσσήνη


Σε αστυνομικό κλοιό βρισκόταν χθες το απόγευμα η Μεσσήνη, .......

προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια λόγω «συνύπαρξης» της Χρυσής Αυγής, που εγκαινίαζε τα γραφεία της και της Αντιφασιστικής Κίνησης, που διοργάνωνε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Μεσσήνης (σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Χ.Α.).

Η συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Κίνησης ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΚΚΕ έκαναν πορεία στους δρόμους πέριξ της πλατείας.