Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σεμινάριο: "Εγώ και εσύ....από την τάξη στην πράξη"

Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας οργανώνει σεμινάριο θέμα:
«Εγώ και εσύ ...από την τάξη στην πράξη» μ΄ένα υλικό ,μια εικόνα, έναν ήχο, ένα τραγούδι, ένα παραμύθι

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαίου από τις 16.45 – 21.00 μ..μ. στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,Δήμητρας 53. Σ' αυτό μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Στόχος του είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών..........

σε εναλλακτικές τεχνικές παρουσίασης, η εξοικείωση με σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, η δημιουργική έκφραση και ο αυτοσχεδιασμός, ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης αντικειμένων και η ανάπτυξη της αισθητικής αντίληψης έτσι ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία και μέσα για την καλύτερη δυνατή εκπόνηση, υλοποίηση και παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Θα λειτουργήσουν παράλληλα εφτά βιωματικά εργαστήρια με κεντρικό θέμα :"Το περιβάλλον στο κατώφλι του 21ου αιώνα", τα οποία είναι τα παρακάτω:
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
1. Stop-motion και βασικές αρχές animation
2. Παρουσιάσεις (power point) και Video
3. Από το ποιητικό κείμενο στη θεατρική πράξη
4. Recycling ART με την τεχνική assemblage
5. VOCAL LAB - Φωνητικό εργαστήριο
6. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά
7. Δημιουργική γραφή

Αναλυτικότερα:
1) Τίτλος εργαστηρίου: Stop-motion και βασικές αρχές animation Υπολογιστών για προχωρημένους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές animation
-Δημιουργία ενός animation με stop-motion: δίνοντας ζωή σε άψυχα αντικείμενα και στατικές εικόνες με βάση ένα μικρό σενάριο
-Επεξεργασία των φωτογραφιών στον υπολογιστή και δημιουργία του τελικού βίντεο
-Παραδείγματα επιπλέον τεχνικών stop-motion και παραδείγματα εφαρμογής στο σχολικό περιβάλλον
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: καλή χρήση Η/Υ
Υλικά που μπορούν να φέρουν (προαιρετικά) οι συμμετέχοντες: φωτογραφική μηχανή, τρίποδο, ένα μικρό αντικείμενο στο οποίο θέλουν να δώσουν κίνηση και ζωή!
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Παπαδοπούλου Γεωργία (Γιούλα), πτυχιούχος της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών - ΤΕΙ Αθήνας, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας (τμήμα Θεατρικών Σπουδών) με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της ΑΣΚΤ και του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ιδρυτικό μέλος και επιμελήτρια του Video Art Festival Μηδέν (Καλαμάτα).
2) Τίτλος εργαστηρίου: Παρουσιάσεις (power point) και Video
Υπολογιστών για αρχάριους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του power point
-Λήψη, αποθήκευση και χρήση φωτογραφιών και βίντεο
-Ενσωμάτωση φωτογραφιών και βίντεο σε απλή παρουσίαση
-Δημιουργία power point
-Δημιουργία απλών Video με εικόνα και ήχο
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: απλή χρήση Η/Υ
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
• Υπεύθυνοι εργαστηρίου:
Πετρόπουλος Γιώργος, καθηγητής πληροφορικής
Καραβά Λίλιαν, δασκάλα

3) Τίτλος εργαστηρίου: Από το ποιητικό κείμενο στη θεατρική πράξη

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Επιλογή ποιήματος και προσέγγιση με επιλεγμένες τεχνικές
-Το ποίημα γίνεται μύθος και παραμύθι, διάλογος
-Ο διάλογος γίνεται θεατρικό κείμενο
-Έκφραση και αυτοσχεδιασμοί. Παραγωγή σατυρικού λόγου. Αναστοχασμός.
Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: Σημειωματάριο και στυλό, άνετα ρούχα και παπούτσια.
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Φλώρος Βασίλης,ηθοποιός-εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού
4) Τίτλος εργαστηρίου: Recycling ART με την τεχνική assemblage
Περιγραφή εργαστηρίου:
-Επαναπροσδιορισμός της χρήσης των αντικειμένων
-Κατασκευές χρηστικών αντικειμένων
-Ενσωμάτωση των καθημερινών αντικειμένων στη σύνθεση
-Γλυπτική με ανακυκλώσιμα υλικά
Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: ανακυκλώσιμα υλικά( διάφορα χάρτινα κουτιά από παπούτσια, φάρμακα, τσιγάρα, μακαρόνια κ.λ.π , πανιά, ντενεκεδάκια από αναψυκτικά, κουρέλια, εφημερίδες, πλαστικά μπουκάλια)
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Δεμπεγιώτης Αντώνης, καθηγητής καλλιτεχνικών-ζωγράφος
5) Τίτλος εργαστηρίου: VOCAL LAB - Φωνητικό εργαστήριο

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Η χρήση και ο εμπλουτισμός της φωνητικής έκφρασης με συγκεκριμένη μεθοδολογία για την επίτευξη στόχων
-Η φωνή ως εργαλείο επικοινωνίας, έκφρασης και διδασκαλίας
-Η σωστή χρήση της φωνής
- Ασκήσεις δημιουργικού χαρακτήρα με κύριο εργαλείο τη φωνή.
• Υπεύθυνος εργαστηρίου: Γιαξόγλου Κώστας, καθηγητής Μουσικής στο Ωδείο Καλαμάτας και στην εκπαίδευση, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας (τμήμα Θεατρικών Σπουδών), με μουσικές σπουδές στο Ωδείο Φ.Νάκας , στο Ωδείο Atheneaeum, στο Κονερβατόριο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Συμμετέχει σε μουσικά σχήματα και μπάντες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
6) Τίτλος εργαστηρίου: Αυτοσχέδια μουσικά όργανα με ανακυκλώσιμα υλικά

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Κατασκευή μουσικών, κυρίως κρουστών οργάνων
-Ομαδικές και ατομικές κατασκευές
- Μουσική επένδυση με τα μουσικά όργανα ενός παραμυθιού για όλες τις ηλικίες.

Υλικά που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες: ανακυκλώσιμα υλικά( καπάκια μεταλλικά, ντενεκεδάκια μεταλλικά διάφορα μεγέθη από γάλα-κονσέρβες κ.λ.π., κεσεδάκια από γιαούρτια, φελλούς, κουτιά από παπούτσια, το σκληρό χαρτόνι από χαρτιά τουαλέτας και ρολό κουζίνας, μπουκάλια πλαστικά σε μικρό και μεγάλο μέγεθος, γυάλινα μπουκάλια από αναψυκτικά).
• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ανυφαντή Αντωνία, καθηγήτρια Μουσικής

7) Τίτλος εργαστηρίου: Δημιουργική γραφή

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Τεχνικές γραφής με την απελευθέρωση της έκφρασης και της φαντασίας
-Ασκήσεις παραγωγής, αναπαραγωγής και μετασχηματισμών του γραπτού λόγου, ιδέες αξιοποίησης λογοτεχνικών και λοιπών κειμένων τόσο στην τάξη όσο και σε προσωπικό επίπεδο ανάγνωσης και συγγραφής.

• Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ψαρρέα Ελένη,φιλόλογος,με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και στη Δημιουργική Γραφή.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα μόνο βιωματικό εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών το οποίο θα το δηλώνουν εξαρχής.
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν και ως εισηγητές στο θεωρητικό μέρος οι: κ. Βενετία Λιακουνάκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης. ν. Μεσσηνίας, κ. Διονύσης Τριαντάφυλλος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Ζακύνθου, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Ιονίων και τα μέλη της Δ.Ε. της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Πλακονούρη Σίση, Χριστοπούλου Αφροδίτη, Καραβά Λίλιαν, Στραβάκου Ελένη και Θεοδοσάτος Γιώργος.
Επίσης θα παρουσιαστεί το οπτικοακουστικό υλικό :«Ταξιδεύουμε... με προγραμμάτα Π.Ε. », παρουσιάσεις - ιδέες - πρακτικές, με την επιμέλεια ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες
• Να έχουν μαζί τους, ανάλογα με το εργαστήριο που θα δηλώσουν συμμετοχή, και τα αντίστοιχα υλικά.
• Να έχουν μαζί τους σημειωματάριο και στυλό.
• Κι αν έχουν όρεξη ….δεχόμαστε για μια ακόμα φορά και κουλουράκια, γλυκίσματα, κέικ, κ.τ.λ. παρέα με τις συνταγές, για την ώρα του καφέ και της χαλάρωσης!
Πού και πότε θα δηλώσετε συμμετοχή?
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο στο τηλέφωνο: 6976390430 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com, εφόσον υπάρχουν θέσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας
Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου και στο διαδίκτυο, στο fb, στην ομάδα: ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.

Με εκτίμηση
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πλακονούρη Σίση , Πρόεδρος
Χριστοπούλου Αφροδίτη, Αντιπρόεδρος
Καραβά Λίλιαν, Γραμματέας
Στραβάκου Ελένη, Ταμίας
Θεοδοσάτος Γιώργος, μέλος

Αντωνία Μπούζα: Ψηφίσαμε με θυμό... και τώρα τι ;

Το διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα μας προβληματίζει και ανησυχεί τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες , διότι διαφαίνεται ορατός πλέον ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Πολλά κόμματα εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, αλλά από πολύ λίγα βλέπουμε να τηρούν μία πατριωτική στάση , βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το όποιο αδιάφορο για την πλειοψηφία των Ελλήνων κομματικό .

Η πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με τα ...........

εκλογικά ποσοστά , επέλεξε την παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη .

Το θέμα είναι κατά πόσον οι εκπρόσωποι των κομμάτων , έχουν αποδεχθεί τη βούληση των Ελλήνων και πως θα την υπηρετήσουν.

Είδαμε από χθες ανεύθυνες ενέργειες , που δυναμιτίζουν την ενότητα των Ελλήνων και κάνουν ορατό ότι ορισμένοι «γράφουν στα παλιά τους παπούτσια» το Σύνταγμα.

Ο αρχηγός του κόμματος με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό ,που είναι ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στις ηγεσίες των λοιπών κομμάτων που ανέδειξαν οι εκλογές.

Συναντήθηκε με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Βενιζέλο , τον κ.Κουβέλη , αναζήτησε την κ.Παπαρήγα αλλά αυτή …απέκλεισε τη συνάντηση και αναζήτησε και τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένο. Εκεί πληροφορηθήκαμε τον απαράδεκτο για κοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια για επικοινωνία.

Με ιδιαίτερα αλαζονικό τρόπο και έκδηλη την αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης δόθηκε η απάντηση του κ.Καμμένου.

Έπειτα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης έλαβε ο κ.Τσίπρας ο οποίος ως φαίνεται την «καυτή πατάτα» που του έδωσε να διαχειρισθεί ο Ελληνικός λαός δε μπορεί να την κρατήσει και άρχισε να ζητά ανέφικτα και ουτοπικά πράγματα για να αποφύγει ακόμη και τη σκέψη διακυβέρνησης.

Μίλησε για αριστερή κυβέρνηση ,γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό και αγνοώντας τη βούληση των Ελλήνων που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μερικές φορές απαιτεί θυσίες για το καλό της πατρίδας , υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αυτό περιμένουν οι Έλληνες από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτήν την ώρα. Να αντιληφθεί ότι ο εύκολος δρόμος της διαμαρτυρίας πέρασε πλέον ανεπιστρεπτί. Πως τώρα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το αύριο των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

Την άρνηση του Μνημονίου
Το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Τον ερωτώ λοιπόν:

Έχουμε σαν Ελλάδα άραγε την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων;

Έχει σταθμιστεί πέραν από τη δική του βούληση, ποία είναι η συμφέρουσα κίνηση της Χώρας μας αυτήν την περίοδο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η καταγγελία ή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

Έχουν ενημερωθεί οι Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις τυχόν καταγγελίας του μνημονίου;

Έχουν ληφθεί υπ΄οψιν στην …ανύπαρκτη στρατηγική της Ελλάδας οι εξελίξεις που διαφοροποιούν τις πολιτικές πλέον σε όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά πόσον θα επηρεαστεί επί το θετικότερον και η δική μας πορεία;

Μας έχουν ενημερώσει επίσημα οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται επιστροφή στη δραχμή ή καταγγελία του μνημονίου για τις ολέθριες επιπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο;

Αδιαφορούμε κύριοι της πολιτικής ζωής της Χώρας για τα δικά σας θέλω.Αδιαφορούμε αν δε σας αρέσουν οι αρχηγοί των λοιπών κομμάτων, αδιαφορούμε για τις δικές σας εμμονές και αριστερές κόντρες και θέσεις .Εκείνο που οφείλετε να κάνετε και μάλιστα άμεσα , είναι να αντιληφθείτε ότι έχετε ευθύνη απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό .

Ξεκάθαρες θέσεις λοιπόν, όχι πολιτική με εικασίες και εμμονές και όχι καπήλευση της απογοήτευσης και του πατριωτισμού των Ελλήνων για να υπηρετηθούν προσωπικές κόντρες πικρίες και φιλοδοξίες.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Μπουζα μας ως τι κάνετε εσείς πολιτική παρέμβαση στα εκλογικά ποσοστά και για το μετα τα εκλογικά ποσοστά;
Ήσασταν υποψήφια και δεν το ξέρουμε; ΟΧΙ. Εχετε καμία θεσμική πολιτική θέση που σας επιτρέπει να κάνετε πολιτικές παρεμβάσεις;
ΩΣ ΤΙ κρίνετε εσείς τον Καμμένο, την Παπρήγα το Τσίπρα και άλλους;
Καταλαβαίνουμε ότι έχετε πάθει τρελή πλάκα οι υποστηρικτές του Antonis Samaras με την βαρβάτη ήττα της ΝΔ με το 18% που πήρατε. ΟΥΤΕ καν το 20% δεν πιάσατε.
Σοβαρευτείτε κ. Μπούζα μας. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κυβερνά ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον τόπο. 38 χρόνια σας φάγαμε στην μάπα, και τωρα σας είπαμε ΟΥΣΤ απο δω.
Διαφωνείτε κυρία Μπούζα μας;

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 7/5/2012




ΔΕΗ: αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια ρεύματος με εντολή τρόικας

Δεσμευτικούς όρους, με βασικότερο την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Iουλίου του 2012, θέτει η τρόικα προκειμένου να εγκρίνει το δάνειο από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) για την ενίσχυση της ρευστότητας της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού.

Πιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ..........

Καθημερινής, η τρόικα εμφανίζεται πρόθυμη να εγκρίνει το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ προς ΛAΓHE, AΔMHE και ΔEH, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί και το δομικό μέρος του προβλήματος.

Εκτός από τα τιμολόγια, η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς για την έγκριση του δανείου θέτει το ζήτημα του ελλείμματος του ΛAΓHE, επικεντρώνοντας στις υψηλές εγγυημένες τιμές για την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

H ελληνική πλευρά πάντως σε πρώτη φάση δεν συζητά τη μείωση της εγγυημένης τιμής, αλλά εξετάζει τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ΑΠΕ, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του ΛAΓHE.

Σημειώνεται ότι ένας ακόμη όρος που θέτει η τρόικα για την έγκριση του δανείου από το TΤΠ&Δ είναι η εγγύηση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το econews.gr, αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι η ελληνική πλευρά θα αποδεχθεί τους δεσμευτικούς όρους της τρόικας, καθώς χωρίς το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ η αγορά δεν θα αντέξει μέχρι το καλοκαίρι.

Πολ Τόμσεν: Θέλω να φύγω από την Ελλάδα

Είναι μια είδηση που μάλλον δεν θα στεναχωρήσει και πολλούς στην Ελλάδα καθώς ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην χώρα μας δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο Πολ Τόπμσεν έχει συγκεντρώσει πάνω του τα πυρά όλων εντός των τειχών της Ελλάδας, αλλά και εκτός καθώς πολλοί είναι εκείνοι που λένε, σύμφωνα με το newsit.gr, ότι επιδείξει σκληρή ακόμη και αλαζονική συμπεριφορά στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» η βρετανίδα ..........

οικονομολόγος Βίκυ Πράις σε συνέντευξη είπε «έχω μάθει ότι ο Πολ Τόμσεν με τον οποίο ήμουν στο ίδιο πάνελ σε πρόσφατη συζήτηση για την Ελλάδα στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, από εξαμήνου έχει ζητήσει να φύγει από την Ελλάδα, να αναλάβει άλλη αποστολή σε άλλη χώρα. Δεν ξέρω όμως πότε θα φύγει».

Μarket Beast

ΣΧΟΛΙΟ
Να φύγει και να παει στο διάολο και ακόμα παραπέρα. Και μαζί του να πάρει και όλα τα κοπρόσκυλα του ΔΝΤ.
Μας απειλεί ότι θα φύγει αυτή η αδερφάρα??? ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 604Β/5-3-2012 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:........

Δράση 1 Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων

Δράση 2 Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων

Δράση 3 Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, Αθήνα) μέχρι 31-07-2012. Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας.

Επίσης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 605Β/5-3-2012 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:
Δράση 1 Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης
Δράση 2 Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων κατατίθενται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ (Μιχαλακοπούλου 103, Αθήνα) μέχρι 31-07-2012. Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.alieia.gr και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, γραφείο 223, τηλ. 2721361222-23.

Συσκεψη Αλευρά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2012 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δ/ντής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας Κων/νος Βασιλόπουλος, η Δ/ντρια Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας Αμαλία Παυλέα, καθώς και οι εκπρόσωποι των πυρηνελαιουργείων.

Συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση των ...........

πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας και κυρίως η απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η ακριβής εφαρμογή αυτών των όρων, για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος από τη λειτουργία τους.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έγκαιρα και σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, ενόψει και της επερχόμενης ελαιοκομικής περιόδου, στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών και πυρηνελαιουργών για την παραγωγή βέλτιστων αποτελεσμάτων.

40μελής η ομάδα των Αριστούχων στο Δημοτικό Ωδείο!

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 5 Μαΐου οι ανοιχτές στο κοινό διαδικασίες ακροάσεων των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, κατά Σχολή και όργανο, μπροστά σε επιτροπές καθηγητών, συνεργατών, αλλά και ειδικών προσκεκλημένων παιδαγωγών και καλλιτεχνών που τίμησαν με την παρουσία τους το Δημοτικό Ωδείο.

Ένας θεσμός χρόνων, ο Εσωτερικός ..........

Διαγωνισμός του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, έχει σκοπό την απονομή υποτροφιών για την επόμενη χρονιά από τη ΦΑΡΙΣ στους αριστούχους σπουδαστές (με κριτήρια την επιμέλεια, την γενικότερη παρουσία και την καλλιτεχνική τους επίδοση) και την οργάνωση της καθιερωμένης Συναυλίας των Αριστούχων κατά την οποία γίνεται η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και οι διακριθέντες σπουδαστές παρουσιάζουν δείγμα της δουλειάς τους .

Φέτος, η Συναυλία των Αριστούχων θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο, την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το κατά γενική ομολογία υψηλό επίπεδο των σπουδαστών που παρουσιάστηκαν στον Εσωτερικό Διαγωνισμό αυτή τη χρονιά, «ανάγκασε» τις επιτροπές να απονείμουν διακρίσεις, επαίνους και υποτροφίες σε ισχυρή …κυβέρνηση 40 σπουδαστών, κάτι που αφενός ικανοποιεί και επιβραβεύει σίγουρα τις προσπάθειες των ίδιων, των γονέων και των καθηγητών τους, αφετέρου όμως περιόρισε τη δυνατότητα να παρουσιαστούν όλοι στη Συναυλία των Αριστούχων.

Έτσι φέτος, θα υπάρξει αντιπροσωπευτική εμφάνιση σπουδαστών στο Πνευματικό Κέντρο την Πέμπτη και όχι αξιολογική τους παρουσία, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση του Ωδείου, η οποία σχολίασε πολύ θετικά την επιτυχή ολοκλήρωση και του φετινού Εσωτερικού Διαγωνισμού, συγχαίροντας όλους τους εμπλεκόμενους για την καλή τους συνεργασία και εμφάνιση. Πάντα επιτυχίες!

Oι διακριθέντες για το 2012 και πρόσκληση στη βραδιά αριστούχων

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2012


Σχολή Κιθάρας
Πατσιλίβας Χαράλαμπος ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Φωτόπουλος Οδυσσέας ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Μιμίκος Ιωάννης ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Αθηναίος-Αθηνάδης Λουκάς ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Πέτρουλας Αθανάσιος τρίμηνη πλήρης υποτροφία
Βλαχόγιαννης Προκόπιος τρίμηνη πλήρης υποτροφία
Μητροπούλου Λυδία δίμηνη πλήρης υποτροφία


Σχολή Κρουστών
Ιάσων Καστόρας ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Ηλέκτρα Πουλακίδα & Αλέξανδρος Καλφακάκος Δικαίωμα συμμετοχής στη συναυλία των αριστούχων.

Σχολή Πιάνου
Σκοκέας McKellen Νίκολας δικαίωμα ατελούς συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις και ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Γιαννούκος Eρμής Διετής υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Σπυροπούλου Ιωάννα Διετής υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Μπογέα Ναταλία Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων & καλύτερη ερμηνεία του υποχρεωτικού έργου (Α΄ επίπεδο)- -δικαίωμα παρουσίασής του στη συναυλία των Αριστούχων (Πνευματικό, 10/5/2012)

Αναγνωσταρά Ηρώ Τρίμηνη πλήρης υποτροφία
Γιαννούκου Κλειώ Δίμηνη πλήρης υποτροφία

Χατζησταύρου Μαρίνα Ετήσια πλήρης υποτροφία – Βραβείο «Χρήστου Μεντή»
Παναγιωτοπούλου Ξανθή Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Αδαμοπούλου Κατερίνα Δίμηνη πλήρης υποτροφία

Κουτσούκου Μαρίνια Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Κοντογιαννοπούλου Βασιλική Τρίμηνη πλήρης υποτροφία


Σχολή Εγχόρδων
Σαρέλλας Ορέστης, βιολί Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Λειβαδίτη Ιωάννα, τσέλο Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Μπουφέας Αθανάσιος, βιολί Δίμηνη πλήρης υποτροφία
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, τσέλο Δίμηνη πλήρης υποτροφία

Εγγλέζος Γιάννης, βιολί Έπαινος
Ντοκόπουλος Νικόλας, τσέλο Έπαινος

Σχολή Ξύλινων Πνευστών
Παναγιωταρέα Ερωφίλη, φλάουτο Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Λάμπου Ναταλία, φλάουτο Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Αναγνωσταράς Ηλίας, κλαρινέτο Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Μαστέας Παναγιώτης, σαξόφωνο Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Αρχοντή Έφη, φλάουτο με ράμφος Τρίμηνη πλήρης υποτροφία
Λεχαρέα Μαρία, φλάουτο Τρίμηνη πλήρης υποτροφία

Μενούνου Δήμητρα, φλάουτο Έπαινος


Σχολή Χάλκινων Πνευστών
Χάμριστσακ Αθηνά, τρομπέτα Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων
Χάμριστσακ Ευάγγελος, τρομπόνι Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων

Μανωλακάκης Ανδρέας, τρομπέτα Τρίμηνη πλήρης υποτροφία
Παναγιωταρέας Νικόλας, τρομπόνι Τρίμηνη πλήρης υποτροφία


Μοντέρνο Τμήμα – τάξη Ηλεκτρικής Κιθάρας
Κατσαράκης Κυριάκος Ετήσια υποτροφία για το ήμισυ των διδάκτρων και δωρεάν συμμετοχή σε 5 ομαδικά μαθήματα ροκ γκρουπ

Ζέρβας Νικόλαος 3 μήνες πλήρης υποτροφία
Χριστόπουλος Ανδρέας 2 μήνες πλήρης υποτροφία

Διαχείριση Κρίσεων: Η επικοινωνιακή Διάσταση

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η «κρίση» ορίζεται ως η διανοητική ενέργεια που προσδιορίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε έννοιες, συγκρίνει και ξεχωρίζει τις διαφορές, επίσης ως αξιολόγηση πράξεων ή καταστάσεων, ως διατύπωση έγκυρης και εμπεριστατωμένης γνώμης για κάτι, ως διανοητική διαύγεια, ορθοφροσύνη και, τελικά, ως περίοδος ανωμαλίας με δυσχέρειες και κινδύνους που αφορά σε οποιαδήποτε δραματική αλλαγή και επιδείνωση σε δεδομένες καταστάσεις.

Ο τελευταίος ορισμός της έννοιας της κρίσης είναι αυτός που αφορά στον προκείμενο προβληματισμό μου για επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Οι κρίσεις μπορεί να προκληθούν από φυσικά αίτια ή ...........

θεομηνίες, μπορεί να οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις ή ακόμη και σε εγκληματικές ενέργειες μεμονωμένων ατόμων ή επιχειρήσεων και οργανισμών.
Τα στελέχη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα με μία «κρίση» που προκύπτει εντελώς αναπάντεχα ή με ένα πρόβλημα που δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία και εξελίσσεται με γοργό (και σε μερικές περιπτώσεις με ραγδαίο) ρυθμό σε «κρίση» που απαιτεί άμεση, ορθή και αποτελεσματική διαχείριση.

Η αλήθεια είναι ότι και στην περίπτωση των κρίσεων και της διαχείρισής τους ισχύει το Ιπποκρατικό ρητό, που αξιολογεί την «πρόληψη ως κατά πολύ σημαντικότερη προσέγγιση από τη θεραπεία» (αυτό περιγράφει το αγγλοσαξονικό ρητό που θέλει «μια ουγκιά πρόληψης αξίζει όσο ένα λίτρο θεραπείας…»).
Καλό είναι, με άλλα λόγια, να αποφεύγουμε τις κρίσεις εάν μπορούμε να τις προλάβουμε, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό όσο και αν είναι επιθυμητό. Το επόμενο στάδιο είναι να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο (μαζί με ένα εγχειρίδιο, ένα «manual») διαχείρισης μιας πιθανής κρίσης και να έχουμε εκπαιδεύσει επαρκώς την ομάδα των ατόμων που θα την διαχειριστεί, εάν και όποτε αυτή εκδηλωθεί.
Θεωρητικά και εμπειρικά δεδομένα μας βοηθούν να δημιουργήσουμε έναν χρήσιμο χάρτη ροής που περιλαμβάνει δέκα βασικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αναφοράς στη διαχείριση κρίσεων από στελέχη των Δημοσίων Σχέσεων.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσεως και στην κατάρτιση οποιουδήποτε προγράμματος διαχείρισης κρίσεων χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το θεμελιακό ερώτημα που θα πρέπει να αποτελεί και διαρκή πρόκληση «τι θα πρέπει να κάνουμε εάν…». Από τη στιγμή, φυσικά, που αρχίζουμε να δίνουμε απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα ξεκινάμε και την δόμηση και μαζί την καταγραφή σε ένα εγχειρίδιο του δικού μας προγράμματος διαχείρισης οποιασδήποτε κρίσης.

Πριν παρουσιάσω μια σειρά πράξεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε καλού εγχειριδίου διαχείρισης κρίσεων θα αναφερθώ πολύ συνοπτικά σε δύο περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεων όπου η πρώτη στέφθηκε από ΕΠΙΤΥΧΙΑ και η δεύτερη σφραγίστηκε από ΑΠΟΤΥΧΙΑ και συγκεκριμένα στις εμπειρίες δύο γιγάντιων πολυεθνικών επιχειρήσεων, δηλαδή στην εταιρία Johnson & Johnson (ΕΠΙΤΥΧΙΑ διαχείρισης κρίσης) και στην εταιρία EXXON (ΑΠΟΤΥΧΙΑ στη διαχείριση κρίσης).

Η επιτυχία

Στα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980 ένα απρόσμενο γεγονός αναστάτωσε την αμερικανική κοινή γνώμη, καθώς 7 άτομα από τα εκατομμύρια που αγόραζαν σταθερά το εξαιρετικά δημοφιλές παυσίπονο TYLENOL, το οποίο σαν την ασπιρίνη δεν χρειαζόταν ιατρική συνταγή, βρήκαν τραγικό θάνατο επειδή, όπως αργότερα διαπιστώθηκε, κάποιος ή κάποιοι είτε εσκεμμένα είτε κατά λάθος είχαν προσθέσει μικρή αλλά θανατηφόρα ποσότητα υδροκυανίου σε κάψουλες του φαρμάκου.
Η αντίδραση της εταιρίας Johnson & Johnson υπήρξε ακαριαία.
Η εταιρία διέθεσε το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων ανακαλώντας ΟΛΑ τα φιαλίδια του φαρμάκου από όλες τις αγορές.
Η εταιρία άμεσα εισήγαγε μια νέα μορφή αεροστεγούς συσκευασίας που δεν επέτρεπε την παρέμβαση στα φιαλίδια του φαρμάκου μετά την έξοδό τους από τη γραμμή παραγωγής.
Η εταιρία έδωσε όλες τις απαιτούμενες από τα ΜΜΕ πληροφορίες ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση της αμερικανικής κοινής γνώμης και
Έδειξε ευαισθησία παραδεχόμενη την οδύνη της για το γεγονός.
Η αμερικανική κοινή γνώμη επικρότησε την διαχείριση της κρίσης από τα στελέχη της εταιρίας και οι πιθανές απώλειες σε αξιοπιστία και προτίμηση για τα προϊόντα της εταιρίας περιορίστηκαν σε μηδενικά επίπεδα.

Η αποτυχία

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 το τάνκερ της εταιρίας ΕΧΧΟΝ με την επωνυμία EXXON VALDEZ προσέκρουσε σε παγόβουνο στον κόλπο της Αλάσκας με αποτέλεσμα εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου να χυθούν στη θάλασσα προκαλώντας ίσως τη μεγαλύτερη μέχρι τότε περιβαλλοντική καταστροφή, που προκάλεσε τον θάνατο σε ψάρια, θαλάσσια κύτη και πουλιά και απώλεια εισοδήματος για τους αλιείς της περιοχής.
Ο έλεγχος απέδειξε ότι ο κυβερνήτης του σκάφους εμπιστεύθηκε το τιμόνι σε κατώτερο αξιωματικό που δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια και εμπειρία και το κακό ολοκληρώθηκε με τους λανθασμένους χειρισμούς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας.
Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση μετά την ανακοίνωση της κρίσης.

Προφανώς η εταιρία δεν διέθετε πρόγραμμα διαχείρισης κρίσεων καθώς επαναπαύτηκε στις ασφαλείς διακινήσεις αργού πετρελαίου και παραγώγων του από τον στόλο των σκαφών της.
Η επικοινωνιακή πολιτική και η διαχείριση της κρίσης από τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της εταιρίας ήρθε με καθυστέρηση.
Η ενημέρωση ήταν σπασμωδική και ελλιπής και προσέβαλε όχι μόνο τα στελέχη και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα οποία δεν δόθηκαν ακριβή στοιχεία, αλλά και την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπήρξε έκφραση οδύνης.
Η ΕΧΧΟΝ τελικά αναγκάστηκε να πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στην Κυβέρνηση της Αλάσκας και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ, στους αλιείς της περιοχής αλλά και σε μεμονωμένα άτομα και, φυσικά, υπέστη πτώση εταιρικού γοήτρου για πολλά χρόνια μετά το γεγονός.

Χάρτης ροής διαχείρισης κρίσεων

- Έσο έτοιμος
- Παροχή χρήσιμων πληροφοριών
- Διαχείριση ροής πληροφοριών
- Αποδοχή βασικών κανόνων
- Προβολή κύρους
- Συνεχής παροχή πληροφοριών
- Έκφραση λύπης
- Διασφάλιση ακρίβειας
- Προβολή ευαισθησίας
- Μαθαίνουμε από εμπειρίες

Κλείνοντας θα επικαλεστώ ένα λαϊκό μας ρητό που περιγράφει, για άτομα, οικογένειες ή κοινωνικά σύνολα, τα αποτελέσματα κάθε κρίσης λέγοντας «αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις…».
Όσο χρήσιμο και αν ήταν και συνεχίζει να είναι το συγκεκριμένο γνωμικό, έχω την αίσθηση ότι για ακαδημαϊκούς και μαθησιακούς λόγους χρειάζεται εδώ να αντιτάξω αυτό που λέγεται ότι ειπώθηκε για παρόμοιες περιπτώσεις από τον μεγάλο Γερμανό ηγέτη Bismarck «όλοι λένε ότι αν δεν πάθεις δεν θα… μάθεις. Προσωπικά προτιμώ να μαθαίνω από τα παθήματα των… άλλων!»

Από κάθε μικρή ή μεγάλη κρίση που θα διαχειριστούμε μπορούμε να μάθουμε κάποια πράγματα, να εντοπίσουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του σχεδίου μας, τις διαφορές στην εκδήλωση συμπεριφοράς των μελών της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, την ενσάρκωση των ρόλων που είχαν εκπαιδευτεί να διαδραματίσουν εάν και όταν κάτι απρόοπτο συνέβαινε…

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Οι εκλογές έγιναν, ο κυρίαρχος λαός με την ετυμηγορία του διαμόρφωσε ένα εντελώς νέο σκηνικό για τη χώρα.

Τις αποφάσεις του οφείλουν να σεβαστούν ΟΛΕΣ οι πολιτικές ηγεσίες και τα πολιτικά κόμματα, που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ευθύνες για τον άμεσο σχηματισμό μιας .........

ΒΙΩΣΙΜΗΣ κυβέρνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που πρέπει να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή μας στο Ευρώ με ουσιαστικές αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική:

- με κοινωνική δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών,
- με στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων,
- με άμεση διαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση.

Κάθε άλλη επιλογή που θα συνεπάγεται καθυστέρηση και ακυβερνησία θα οδηγήσει την χώρα σε περιπέτειες.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας που με στήριξαν με την ψήφο τους ή τα καλά τους λόγια. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον απλό πολίτη που πίστεψε σε μένα και στρατεύτηκε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Έδωσα έναν αγώνα έντιμο και καθαρό κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, έχοντας απέναντί μου ποικιλώνυμα συνασπισμένα συμφέροντα, τα οποία θίχτηκαν από την παρουσία και τη δράση μου.

Πίστεψα και πιστεύω μαζί με τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που στήριξαν την υποψηφιότητά μου σε αρχές και αξίες, τις οποίες δε θα απεμπολήσω έναντι ουδεμίας σκοπιμότητας.

Γιατί για μένα η εκλογή στα βουλευτικά έδρανα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για να υπηρετήσεις την πατρίδα και τον τόπο σου.

Οκτώ χρόνια που βρέθηκα στα κοινοβουλευτικά έδρανα έκανα το ΧΡΕΟΣ μου με τον καλύτερο τρόπο. Πάλεψα για αρχές και αξίες, έκανα τη φωνή της Μεσσηνίας να ακουστεί δυνατά, στάθηκα δίπλα στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Για τις ίδιες αρχές και αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και θα είμαι πάντα κοντά στη Μεσσηνία και τους συμπολίτες μας, από όποια θέση και αν βρίσκομαι.

“Μετά τις εκλογές. 07 Μαΐου 2012”

Του Χάρη Σαββίδη, αρχιτέκτονα d.p.l.g., μέλους της Κ.Ε. της Δράσης

Όπως έχω ξαναγράψει, είναι εδώ και τρία χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική, στους κόλπους της Δράσης του Στέφανου Μάνου. Ως υποψήφιος, λοιπόν, στο νομό Μεσσηνίας, αλλά και ως απλός έλληνας ψηφοφόρος νομίζω πως απέτυχα να περάσω το μήνυμά μας! Πέραν του ισχνού αποτελέσματός μας στην επικράτεια και στη Μεσσηνία, αισθάνομαι πως ούτε το ευρύτερο νέο μετεκλογικό σκηνικό προείδα, ούτε ήμουν έτοιμος για αυτό!

Θεωρώ πως είναι κρίμα, τόσο για εμάς όσο και...........

για τη χώρα:
Για εμάς, γιατί για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να εκφράσουμε ένα ευρύτερο σύνολο, όπως τελευταία νομίζαμε. Χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, περιπλανιόμασταν σε μια εικονική πραγματικότητα, θεωρώντας πως ένα επιτυχημένο άρθρο, ένα επιτυχημένο σποτάκι ή μια σοφή ίσως καταγραφή της πραγματικότητας θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη στάση του κόσμου απέναντί μας.
Για τη χώρα, γιατί ακόμα και σήμερα, παρόλο το αντίθετο αποτέλεσμα πρέπει να κυβερνηθεί, να σταθεί στα πόδια της και να αποφύγει τη χρεοκοπία και τη νομοτελειακή αποπομπή της από την Ευρώπη.

Μήπως όμως εξακολουθούμε την περιήγηση μας μέσα στην εικονική πραγματικότητα; Μήπως απλά είναι ένα τέλος εποχής για την Ελλάδα και η πολυπόθητη λύση του γόρδιου δεσμού εμπεριέχει και τη χρεοκοπία; Εκεί πια θεωρώ πως είμαι ανίκανος να απαντήσω. Μπορώ να εξηγήσω τις καταστάσεις μέσα από τα βιώματά μου και τις εμπειρίες μου. Δουλεύω, παράγω, βελτιώνω την οικονομική μου κατάσταση, επεξεργάζομαι αντίστοιχα το περιβάλλον μου και βελτιώνω την πνευματική μου καλλιέργεια.

Δυστυχώς όμως αυτό είναι η προσωπική μου αντίληψη. Υπάρχει απέναντι μια άλλη αντίληψη που λέει πως προσδοκώ περισσότερα από αυτά που έχω (υλικά και πνευματικά αγαθά) γιατί κάποιος μου τα οφείλει. Βελτιώνω το μισθό μου, όχι γιατί προσέφερα περισσότερα αλλά γιατί μέχρι τώρα με αδικούσαν. Θέλω του αλλοδαπούς να μου χτίζουν φτηνά το εξοχικό μου αποκομίζοντας όφελος και ευημερία αλλά τώρα που δεν τους χρειάζομαι θέλω να εξαφανιστούν και τους θεωρώ και υπεύθυνους για τη δική μου καταστροφή… Με τον ίδιο τρόπο, χρειάζομαι τα δάνεια των ξένων, δεν χρειάζομαι όμως τις μεταρρυθμίσεις για να μπορώ στο μέλλον να τους εξοφλήσω…

Όταν λοιπόν τα βάζω όλα αυτά στο χαρτί, ανοίγω και τα αποτελέσματα των εκλογών, μου ξαναγεννιέται η αίσθηση ότι το εκλογικό σώμα στη πλειοψηφία του ζει μια εικονική πραγματικότητα. Και εκεί είναι που αισθάνομαι ανίκανος να διαχειριστώ αυτό που μας συμβαίνει.
Βέβαια ανίκανος να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει είναι και ο άνεργος, ο επαγγελματίας χωρίς πελατεία, ο κάθε οικονομικά κατεστραμμένος. Και συγκριτικά, το δικό μου ψυχολογικό μπουρδούκλωμα είναι τελείως ασήμαντο σε σχέση με των παραπάνω. Εγώ νομίζω πως απλά θα κάνω υπομονή. Υπομονή μέχρι η χώρα να ξανακυβερνηθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Παρόλο που η κεντρική πολιτική σκηνή θα μπει τώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, ας μην αφήσουμε τα σημαντικά τοπικά προβλήματα να διαιωνίζονται.
α. Περιβαλλοντικά, η Μεσσηνία απαιτεί περισσότερη προστασία και επίλυση της διάθεσης των αποβλήτων. Η επεξεργασία της ελιάς οφείλουμε σύντομα να έχει οριστικά περάσει σε περιβαλλοντικά φιλικότερες μεθόδους
β. Οι ανεξέλεγκτες χωματερές στο νομό να έχουν περιοριστεί ή εξαφανιστεί
γ. Η επεξεργασία του συνόλου των αστικών λυμάτων είναι μονόδρομος εάν θέλουμε υγιείς θάλασσες και κατοίκους
δ. Η άναρχη δόμηση εξοχικών κατοικιών παντού οφείλουμε να μπει σε κανόνες και να περισώσουμε όσο μπορούμε το φυσικό περιβάλλον, εκεί όπου δεν είναι ακόμα εμφανής η ανθρώπινη δραστηριότητα.
ε. Ο Ταΰγετος οφείλουμε να ξαναβρεί το πράσινο χρώμα των δασών του και να γεμίσει ξανά επισκέπτες. Δασικοί οικισμοί, παιδικές κατασκηνώσεις, τα παραδοσιακά παραθεριστικά κέντρα όλα είναι σημαντικά για την υγεία του ορεινού περιβάλλοντος. Όλοι οι Καλαματιανοί τα ξέρουν, τα έχουν ζήσει.
ζ. Η Καλαμάτα οφείλει να βρει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Ψάξτε, καταγράψτε και προστατέψτε τα χαρακτηριστικά που τη διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες νεοελληνικές πρωτεύουσες της περιφέρειας. Κανένας Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει ό,τι βρει ακόμα και εάν δεν είναι σε θέση να το εκτιμήσει.
η. Οι νέες είσοδοι της πόλης από τον περιφερειακό πρέπει να δίνουν την αίσθηση της πόλης. Οι σημερινές είσοδοι στην πόλη ειλικρινά παραπέμπουν σε μια αδιάφορη, άναρχη, τριτοκοσμική ανάπτυξη.
θ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα απαλλάξει τους οικισμούς κατά μήκους του παλαιού οδικού άξονα (Καλαμάτας – Τσακώνας) από σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και επομένως είναι ώρα να δούμε το μέλλον τους στη βάση της αειφόρου ανάπτυξης.
ι. Οι οικισμοί της Άνω Μεσσηνίας έχουν επίσης ανάγκη της προστασίας μας, αφού μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της περασμένης χρονιάς απαιτείται τώρα μελέτη και σχεδιασμός ώστε να μην εξαφανιστεί κάθε ίχνος ιστορικότητας από την αρχιτεκτονική τους
Καθένας από την πλευρά του μπορεί να προσδώσει στον τόπο αυτό σημαντική υπεραξία.

Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους νέους ή παλιούς μου φίλους για τη βοήθεια και το ωραίο ταξίδι. Θα ξανασυναντηθούμε και ό,τι χτίσαμε μεταξύ μας εύχομαι να γίνεται δυνατότερο και βαθύτερο. Εύχομαι επίσης να είστε αμετανόητοι και να βαδίζουμε μαζί και στα πιο στενά μονοπάτια. Ζείτε σε μια πολύ σπουδαία περιοχή του ελλαδικού χώρου και εύχομαι να καταφέρω και εγώ να αποκτήσω εκεί έδρα κοντά σας!
Καλή στρατιά λοιπόν, θα ξανα-ξεκινήσουμε σύντομα!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ

Τα οριστικά αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα των Φιλιατρών

Αναλυτικά:



ΝΔ 1173 ψήφοι Ποσοστό 29,39%
ΠΑΣΟΚ 715 ψήφοι Ποσοστό 17,92%
ΣΥΡΙΖΑ 568 ψήφοι ποσοστό 14,23%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 297 ψηφοι Ποσοστό 7,44%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 295 ψήφοι ποσοστό 7,39%
ΚΚΕ 249 ψήφοι ποσοστό 6,24%
Δημοκρατική Αριστερά 173 ψήφοι ποσοστό 4,33%
Οικολόγοι Πράσινοι 85 ψήφοι ποσοστό 2,13%
Δημιουργία Ξανά 78 ψήφοι ποσοστό 1,95%
ΛΑΟΣ 76 ψήφοι ποσοστό 1,90%
Κοινωνική συμφωνία 46 ψήφοι ποσοστό 1,15%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 45 ψήφοι ποσοστό 1,13%
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 41 ψήφοι ποσοστό 1,05%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 35 ψήφοι ποσοστό 0,88%
Δράση - Φιλελεύθερη συμμαχία 34 ψήφοι ποσοστό 0,87%
ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγένηση - Ενιαίο Παλλαϊκό μέτωπο) 26 ψήφοι ποσοστό 0,65%
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ 16 ψήφοι ποσοστό 0,40%
Κομμα Πειρατών Ελλαδος 13 ψήφοι ποσοστό 0,33%
Ένωση Κεντρώων 9 ψήφοι ποσοστό 0,23%
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 3 ψήφοι ποσοστό 0,08%
ΕΕΚ Τροτσικστές - Εργατικό επαναστατικό κόμμα 2 ψήφοι ποσοστό 0,05%

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν πήραν τίποτα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Μαΐου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.