Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αντωνία Μπούζα: Ψηφίσαμε με θυμό... και τώρα τι ;

Το διαμορφωθέν πολιτικό σκηνικό στην πατρίδα μας προβληματίζει και ανησυχεί τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες , διότι διαφαίνεται ορατός πλέον ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Πολλά κόμματα εισήλθαν στο Κοινοβούλιο, αλλά από πολύ λίγα βλέπουμε να τηρούν μία πατριωτική στάση , βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πατρίδας και όχι το όποιο αδιάφορο για την πλειοψηφία των Ελλήνων κομματικό .

Η πλειοψηφία των Ελλήνων σύμφωνα με τα ...........

εκλογικά ποσοστά , επέλεξε την παραμονή της Χώρας στην Ευρωζώνη .

Το θέμα είναι κατά πόσον οι εκπρόσωποι των κομμάτων , έχουν αποδεχθεί τη βούληση των Ελλήνων και πως θα την υπηρετήσουν.

Είδαμε από χθες ανεύθυνες ενέργειες , που δυναμιτίζουν την ενότητα των Ελλήνων και κάνουν ορατό ότι ορισμένοι «γράφουν στα παλιά τους παπούτσια» το Σύνταγμα.

Ο αρχηγός του κόμματος με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό ,που είναι ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στις ηγεσίες των λοιπών κομμάτων που ανέδειξαν οι εκλογές.

Συναντήθηκε με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Βενιζέλο , τον κ.Κουβέλη , αναζήτησε την κ.Παπαρήγα αλλά αυτή …απέκλεισε τη συνάντηση και αναζήτησε και τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένο. Εκεί πληροφορηθήκαμε τον απαράδεκτο για κοινοβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθεια για επικοινωνία.

Με ιδιαίτερα αλαζονικό τρόπο και έκδηλη την αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης δόθηκε η απάντηση του κ.Καμμένου.

Έπειτα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης έλαβε ο κ.Τσίπρας ο οποίος ως φαίνεται την «καυτή πατάτα» που του έδωσε να διαχειρισθεί ο Ελληνικός λαός δε μπορεί να την κρατήσει και άρχισε να ζητά ανέφικτα και ουτοπικά πράγματα για να αποφύγει ακόμη και τη σκέψη διακυβέρνησης.

Μίλησε για αριστερή κυβέρνηση ,γνωρίζοντας ότι αυτό δεν είναι εφικτό και αγνοώντας τη βούληση των Ελλήνων που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μερικές φορές απαιτεί θυσίες για το καλό της πατρίδας , υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Αυτό περιμένουν οι Έλληνες από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αυτήν την ώρα. Να αντιληφθεί ότι ο εύκολος δρόμος της διαμαρτυρίας πέρασε πλέον ανεπιστρεπτί. Πως τώρα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το αύριο των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

Την άρνηση του Μνημονίου
Το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Τον ερωτώ λοιπόν:

Έχουμε σαν Ελλάδα άραγε την πολυτέλεια των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων;

Έχει σταθμιστεί πέραν από τη δική του βούληση, ποία είναι η συμφέρουσα κίνηση της Χώρας μας αυτήν την περίοδο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η καταγγελία ή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου;

Έχουν ενημερωθεί οι Έλληνες πολίτες για τις επιπτώσεις τυχόν καταγγελίας του μνημονίου;

Έχουν ληφθεί υπ΄οψιν στην …ανύπαρκτη στρατηγική της Ελλάδας οι εξελίξεις που διαφοροποιούν τις πολιτικές πλέον σε όλην την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά πόσον θα επηρεαστεί επί το θετικότερον και η δική μας πορεία;

Μας έχουν ενημερώσει επίσημα οι δυνάμεις που ευαγγελίζονται επιστροφή στη δραχμή ή καταγγελία του μνημονίου για τις ολέθριες επιπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο;

Αδιαφορούμε κύριοι της πολιτικής ζωής της Χώρας για τα δικά σας θέλω.Αδιαφορούμε αν δε σας αρέσουν οι αρχηγοί των λοιπών κομμάτων, αδιαφορούμε για τις δικές σας εμμονές και αριστερές κόντρες και θέσεις .Εκείνο που οφείλετε να κάνετε και μάλιστα άμεσα , είναι να αντιληφθείτε ότι έχετε ευθύνη απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό .

Ξεκάθαρες θέσεις λοιπόν, όχι πολιτική με εικασίες και εμμονές και όχι καπήλευση της απογοήτευσης και του πατριωτισμού των Ελλήνων για να υπηρετηθούν προσωπικές κόντρες πικρίες και φιλοδοξίες.

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Μπουζα μας ως τι κάνετε εσείς πολιτική παρέμβαση στα εκλογικά ποσοστά και για το μετα τα εκλογικά ποσοστά;
Ήσασταν υποψήφια και δεν το ξέρουμε; ΟΧΙ. Εχετε καμία θεσμική πολιτική θέση που σας επιτρέπει να κάνετε πολιτικές παρεμβάσεις;
ΩΣ ΤΙ κρίνετε εσείς τον Καμμένο, την Παπρήγα το Τσίπρα και άλλους;
Καταλαβαίνουμε ότι έχετε πάθει τρελή πλάκα οι υποστηρικτές του Antonis Samaras με την βαρβάτη ήττα της ΝΔ με το 18% που πήρατε. ΟΥΤΕ καν το 20% δεν πιάσατε.
Σοβαρευτείτε κ. Μπούζα μας. Δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κυβερνά ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τον τόπο. 38 χρόνια σας φάγαμε στην μάπα, και τωρα σας είπαμε ΟΥΣΤ απο δω.
Διαφωνείτε κυρία Μπούζα μας;

13 σχόλια:

  1. Ο Ελληνικός Λαός απο το μνημόνιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν ελπίζει σε τίποτα καλύτερο. Πάλι ο φτωχός θα πληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ σνομπάρεται τώρα αλλά θέτει και αμείλικτα ερωτήματα και ζητάει συγκεκριμένα πράγματα απο τους φταίχτες. Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να παραδεχθούν τα λάθη τους βοηθώντας τη Χώρα προσβλέπουν σε νέες εκλογές πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα τους καλέσει τελικά να βγάλουν τη Χώρα απο το πολιτικό αδιέξοδο που αυτοί έφεραν. Αλλά ο κόσμος είναι θυμωμένος όχι αγανακτισμένος και δεν ξεχνά όσες φορές και να πάει στην κάλπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καμμένος πρέπει τώρα να κάνει μεγάλο αγώνα για την πρώτη θέση, ώστε να απαγκιστρωθούμε από το μνημόνιο χωρίς αριστερίστικους ή ακροδεξιούς παροξυσμούς.
    Κύριε Καμμένε είναι μεγάλη η ευθύνη σας, δώστε τον υπέρ πάντων αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απορω με τη λογικη των προηγουμενων σχολιων.
    Του δινουν ανοχη του Τσιπρα να κυβερνησει Ας το κανει επιτελους αλλα αυτος επειδη δε μπορει ψαχνει τροπους να γλυτωσει το πικρο ποτηρι που του εδωσαν οι ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η σύνεση είναι προνόμιο των γενναίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "κυρια" μπουζα.
    Σας εχουν μαθει καλα την πολιτικη γλωσσα. Αλλωστε ενα βιβλιο ειναι, το διαβαζεις, τα μαθαινεις παπαγαλια, το συμβουλευεσαι οταν κολλας καπου και τελειωσες. Η εποχη της αρλουμπας, της κωλοτουμπας και της λαλακιας εχει περασει ανεπιστρεπτι ομως, οπως δειχνουν τα πραγματα λιαν εσχατως. Γιαυτο μην λετε ανακριβειες.
    Γραψατε οτι ο λαος ψηφισε Ευρωπαικα. ΜΕΓΑ ΑΤΟΠΗΜΑ! Ο λαος ψηφισε πρωτιστως Ελληνικα και κατοπιν Ευρωπαικα, ως μελους της ηπειρου οπου η φυση μας ενεταξε. Γιαυτο τα περι ευρωπαιστων και αντιευρωπαιστων να τα πειτε στην οικογενεια σας που πιθανων να σας πιστεψει. Ειτε το θελουμε (ολοι), ειτε οχι ανηκουμε στην Ευρωπη, εκτος αν ο -τα κανω ολα- κωλοτουμπας αρχηγος σας, παρει το πριονι,μας κοψει και βρει τροπο να μας σαλπαρει για αλλη γη κι αλλα μερη. Δευτερο. Αναφερατε ως πρωτο κομμα την νουδουλα/πολαν. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Πρωτο κομμα ειναι οι εκτος βουλης που οι πακηδες-παπακηδες και οι μπενιτο απο κοινου σποφασισαν χιτλερικα οτι θα μεινουν εκτος εκτος βουλης, με το 19% των Ελληνων χωρις εκπροσωπηση,φασιστικα, με το ετσι θελω. Δευτερη δυναμη, οσο κι αν σας ποναει ειναι οι Ανεξαρτητοι Ελληνες. Σε ενα μηνα εκαναν οτι η πολαν προσπαθουσε επι ετη, μην το λησμονειτε. Γιαυτο, καντε μου μια χαρη, βγαλτε το σκασμο, μεινετε στην μιζερη και ζοφερη σκια σας για παντα. Οι αγνοι νεοδημοκρατες, αυτοι που περιμεναν στην ουρα για να ψηφισουν τον κομανετσι εφυγαν, για οσο καιρο θα διαρκεσει αυτη η καταιγιδα. Ειμαστε εμεις, οι διπλανοι σας νεοδημοκρατες οι Ανεξαρτητοι Ελληνες, οι Χρυσαυγιτες. Ειμαστε εμεις, που ποτε δεν ζητησαμε θεσεις, αξιωματα, ρουσφετια και στο τελος-τελος λογο στο κομμα αυτο. Και επειδη ξερω ονοματα, τηλεφωνα και διευθυνσεις που αν τα αναφερω θα κοκκινισετε απο ντροπη γιατι θα καταλαβετε οτι απλα δεν τους γνωριζετε αυτους τους ανθρωπους, θα καταλαβετε οτι κατι ξερω παραπανω, μιας και απο το φτωχικο μου εχουν παρελασει και εχουν φαει τουλαχιστον 3 απο τους πρωτοκλασατους της νδ, τα πετρινα χρονια του Ανδρεα, αυτουνου που ο κομανετσι αναστησε τον πεθαμενο γιο του τον περασμενο Νοεμβριο.
    Μεινετε στην μοναξια με τον ιδανικο συγκυβερνητη σας Ευαγγελο Τουρκογλου....ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ) ΘΑ ΣΑΣ ΣΚΑΜΠΙΛΙΣΩ ΑΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΤΕ ΕΔΩ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ (ΔΙΚΗ ΜΟΥ) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ? Καταλαβατε?
    Γεωργιος Φιλιατρινος του Κωνσταντινου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς δηλαδή κυρία Μπούζα είστε ο υγιής σκεπτόμενος Έλληνας; Το γεγονός ότι η ανεργία καλπάζει, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν συρρικνωθεί κατακόρυφα, το γεγονός ότι αν επιμείνουμε στην πολιτική των μνημονίων ως μόνο τρόπο παραμόνης μας στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να υποστούμε από τον Ιούνιο νέα εξαντλητικά μέτρα, με τους μισθούς να φτάνουν στα 200-300 Ευρώ, την ανεργία να αυξάνεται ακόμα περισσότερο, τις επιχειρήσεις να κλείνουν, το γεγονός ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα, δεν σας απασχολούν. Το ζήτούμενο δεν είναι πλέον να κυβερνηθεί η χώρα αλλά το πως θα κυβερνήθεί. Ο λαός απόφασισε και καταψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την πολιτική και τα μνημόνια εξαθλίωσης. Ο λαός αν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισε για το συγκεκριμένο πρόγραμμά του και την αντιμνημονιακή πολιτική. Πως λοιπόν να συνεργαστεί με τα δύο αυτά κόμματα, όταν ακόμα και αυτή τη στιγμή βγαίνει ο Αντωνακης και ο Μπένυ και όχι μόνο επιμένουν στις θέσεις τους, αλλά θέτουν και εκβιαστικά διλήμματα. Όσο για την κυβέρνηση ανοχής που αναφέρετε, παπαγαλίζοντας όσα λένε οι μέντορες σας αμφιβάλλω αν γνωρίζετε τη σημαίνει η έννοια αυτή και φαντάζομαι ότι εχετε πλήρη μεσάνυχτα από πολιτική πόσω μάλλον από κοινοβουλευτικό-συνταγματικό Δίκαιο. Όσο για τον Τσίπρα και αυτός θα κριθεί. Τώρα το αν η ανατροπή των μνημονίων, παρά την στροφή του γενικότερου ευρωαπικού λαϊκού και πολιτικού κλίματος, συνεπάγεται την έξοδο από το Ευρώ αναγκαστηκά, μη μένοντας περιθώρια για άλλες διαπραγματεύσεις, προτιμώ την έξοδο μας από την καταρράκωση και την εκδούλευσή μας, "καλύτερα να πεινάω με δραχμή παρά με Ευρώ"

    Κ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εδω ταιριαζει η διαφημιση . Πατε καλα με οσα γραφετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να θυμησω σε ολους και στην πολυγραφωτατη κ. αντωνια, αν το εχει ξεχασει, οτι πρωτο κομμα και χαρισμα 50 εδρες ηταν το κομμα της, η νδ.
    Η οποια φυσικα παρεδωσε αυθημερον την εντολη γι αυτον ακριβως τον λογο, να μετεθεσει τις ευθυνες σε αλλους... οσο γι τις καυτες πατατες που κανει λογο,(πιο κατω αρνουμε να την διαβασω, γιατι η γυναικα ειναι ασχετη απο πολιτικη και ενα τρανο παραδειγμα των αποτυχημενων πολιτικων ενος αποτυχημενου πολιτικου συστηματος) με τον τρελαντωνη που εχουν εκει μεσα, τρωνε και θα φανε πολλες ακομα....

    νδ-αντωνακης=πασοκ-γιωργακης (και μπενι,φυσικα)
    σκετη αποτυχια... σε ολες τις δομες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΕ,
    εσο περισσοτερο κοσμιος στις φρασεις σου.
    Μην αφηνεις να την αγενεια να σου καθοδηγει την σκεψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι Ανώνυμος ο Φιλιατρινός. Δήλωσε το όνομα του.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε. Πόσο πιο καθαρά να το γράψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και τωρα τι;μας φοβιζεις κυρια Μπουζα;θα τη βρει την ακρη ο λαος.Αντε,γιατι πολυ σε χαιδευουμε.Λες και ειχαμε κυβερνητες ως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?
    ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ?
    ΓΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ..
    ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.