Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εκλογές ζητησε ο Αντώνης Σαμαράς [ VIDEO ]

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ ζητάει επίσημα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωση του κάνει λόγο για «αστειότητες» για «διάγγελμα χωρίς ουσία» και υπογραμμίζει ότι χάθηκε ότι «χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία».
Επίσης τονίζει ότι το Μνημόνιo παρέλυσε .......

την οικονομία της χώρας και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να επιμένει σε λάθος πολιτική.

Για τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως θα είναι «μία κίνηση ισορροπίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης» και δηλώνει ότι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι αφού αρχικά ο πρωθυπουργός δέχθηκε την πρόταση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τελικά την απέρριψε. «Τα δήθεν που επικαλείται για επικοινωνιακή διαχείριση από πλευράς μας είναι αστειότητες. Αυτό που μας έλεγε ως χθες ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα μετράτραπηκε στο αντίθετο, το γάτζωμα από την εξουσία».

Δείτε το video με την δήλωση του Αντώνη ΣαμαράΑναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια…

Τόνισα στον κ. Παπανδρέου, ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο Πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση.
Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή μου – δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την Πρωθυπουργία – τελικά την …απέρριψε!

Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες. Που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, την αδυναμία του να κυβερνήσει.
Αυτό που μας έλεγε ως χθες: “δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα”, μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: “γάντζωμα” στην εξουσία!

Κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη Ιστορική ευκαιρία. Που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη. Ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση, κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια…
Το ερώτημα τώρα, είναι αν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει.
Αν μπορεί, τότε κακώς ζήτησε στήριξη από μας.
Αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να πάει σε εκλογές.
Δεν πρέπει η χώρα να μείνει σε αβεβαιότητα.

Η κοινωνία βράζει! Δεν απαιτεί συναίνεση στο λάθος, αλλά ήρεμη επιμονή στο σωστό.
Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας.
Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.
Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.
Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του.

Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…
Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.
Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.

Σε ό,τι με αφορά, από την αρχή και με συνέπεια είπα ΟΧΙ στη συνέχιση του ίδιου λάθους, της ίδιας λαθεμένης πολιτικής…
Είπα ΝΑΙ για τη διόρθωση του λάθους. Με επαναδιαπραγμάτευση και του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του. Και ο λαός μπορεί να κρίνει…
Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.
Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής.
Και αλλαγή, πλέον, του ίδιου του πολιτικού σκηνικού…
Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο Ελληνικός λαός».

Το διάγγελμα του Παπανδρέου. [ VIDEO ]

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του δεν έκανε αποδεκτούς τους όρους του Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωσε την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε ........

την αξιωματική αντιπολίτευση για «επικοινωνιακά παιχνίδια», κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και απέρριψε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.

«Έκανα συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα επανήλθα με νέες προτάσεις προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα» είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.

«Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε το διάγγελμα του Παπανδρέουέκλειψη σελήνης

Έκλειψη στην αστρονομία είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η Γη εισέρχεται στη σκιά ενός ουράνιου σώματος, με αποτέλεσμα το αυτόφωτο σώμα που δημιουργεί την σκιά να χάνει μέρος της φωτεινότητάς του ή να μην μπορεί να παρατηρηθεί ολόκληρο ή μέρος του από τη Γη.

Προϋπόθεση για να συμβεί μία ..........

έκλειψη είναι η ευθυγράμμιση τριών ουρανίων σωμάτων από τα οποία το ένα τουλάχιστον είναι αυτόφωτο (αστέρας). Ο όρος είναι ευρύτερα γνωστός από τις εκλείψεις της Σελήνης και του Ηλίου που παρατηρούμε από τη Γη. Στις εκλείψεις αυτές το αυτόφωτο σώμα είναι ο Ήλιος και τα άλλα δύο σώματα που ευθυγραμμίζονται με τον Ήλιο είναι η Γη και η Σελήνη.

Εκτός από τις εκλείψεις της Ηλίου και Σελήνης υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όπως όταν ο φυσικός δορυφόρος ενός πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος εισέρχεται στη σκιά του πλανήτη, ή στην περίπτωση ενός διπλού ζεύγους αστέρων που το επίπεδο της τροχιάς τους διέρχεται από τη Γη. Στην τελευταία περίπτωση η φωτεινότητα του ζεύγους αυξομειώνεται περιοδικά καθώς ο ένας αστέρας «κρύβεται» πίσω από τον άλλον. Η περίπτωση μεταβολής της φωτεινότητας μερικών αστέρων αποδίδεται σήμερα στην ύπαρξη γιγαντιαίων πλανητών (μεγαλύτερου μεγέθους από τον Δία) στο πλανητικό σύστημα του αστέρα, όταν παρεμβάλλονται μεταξύ του αστέρα και της Γης. Η μελέτη της μεταβολής της φωτεινότητας και της περιόδου του φαινομένου έδωσε για πρώτη φορά αποδείξεις για την ύπαρξη πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Έκλειψη Σελήνης: Φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου καθώς ανάμεσα στα δύο αυτά ουράνια σώματα παρεμβάλλεται η Γη. Έκλειψη Σελήνης μπορεί να παρατηρηθεί κατά τη νύχτα και όταν η Σελήνη βρίσκεται στη φάση της Πανσελήνου.

Έκλειψη Ηλίου: Φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ότι συνήθως. Έκλειψη Ηλίου μπορεί να παρατηρηθεί κατά την ημέρα και όταν η Σελήνη βρίσκεται στη φάση της νέας Σελήνης.

Εξήγηση των εκλείψεων Ηλίου και Σελήνης

Κάθε ετερόφωτο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος όταν δέχεται από την μία πλευρά του το φως του Ήλιου δημιουργεί από την άλλη του πλευρά μία περιοχή που ονομάζεται κώνος σκιάς ή σκιά του σώματος αυτού. Στην περιοχή της σκιάς δεν μπορούν να φτάσουν οι ακτίνες του Ήλιου. Όταν ένα δεύτερο σώμα βρεθεί στην περιοχή της σκιάς αυτής τότε σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου και το φαινόμενο αυτό ονομάζεται έκλειψη του δεύτερου σώματος. Στην πλευρά της σκιάς δημιουργείται επίσης και μία περιοχή στην οποία αποκόπτεται τμήμα της ακτινοβολίας του Ήλιου. Η περιοχή αυτή ονομάζεται παρασκιά. Όταν ένα ουράνιο σώμα βρεθεί στην παρασκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος δέχεται λιγότερο φως από ότι συνήθως με αποτέλεσμα η φωτεινότητά του να ελαττώνεται.

Η Σελήνη και η Γη ανήκουν στα ετερόφωτα ουράνια σώματα όπως όλοι οι πλανήτες και οι φυσικοί δορυφόροι τους. Το φως που παρατηρούμε να εκπέμπει τη νύχτα η Σελήνη προέρχεται από την ανάκλαση του φωτός του Ήλιου στην επιφάνειά της. Ανάλογα με τη θέση της Γης, του Ήλιου και της Σελήνης δημιουργούνται οι φάσεις της Σελήνης (νέα Σελήνη, πρώτο ή τελευταίο τέταρτο, πανσέληνος). Για να συμβεί έκλειψη Σελήνης θα πρέπει αυτή να βρεθεί στη σκιά της Γης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή ή περίπου πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή και με τη Γη να βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ουράνια σώματα. Ανάλογα για να συμβεί έκλειψη Ηλίου θα πρέπει η Γη να βρεθεί στη σκιά της Σελήνης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή ή περίπου πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή και όταν η Σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στα δύο ουράνια σώματα.

Πότε συμβαίνουν εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης;

Αν το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης γύρω από τη Γη ήταν ίδιο με το επίπεδο της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο (επίπεδο της εκλειπτικής), τότε θα είχαμε έκλειψη Σελήνης και Ηλίου κάθε μήνα, δηλαδή κάθε φορά που η Σελήνη θα βρισκόταν στη φάση της πανσέληνου και της νέας Σελήνης αντίστοιχα, καθώς κάθε μήνα θα ευθυγραμμίζονταν τα τρία ουράνια σώματα. Όμως τα δύο αυτά επίπεδα σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία περίπου 5ο 8’ και οι δύο τροχιές τέμνονται στην ουράνια σφαίρα σε δύο σημεία που ονομάζονται αναβιβάζων σύνδεσμος και καταβιβάζων σύνδεσμος. Η ευθεία που συνδέει του δύο συνδέσμους ονομάζεται γραμμή των συνδέσμων. Για να ευθυγραμμιστούν λοιπόν τα τρία ουράνια σώματα θα πρέπει ο Ήλιος και η Σελήνη να βρίσκονται κοντά στους συνδέσμους αυτούς. Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται ταυτόχρονα κοντά στον ίδιο σύνδεσμο (σύνοδος) τότε έχουμε έκλειψη Ηλίου, ενώ όταν τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται σε διαφορετικούς συνδέσμους (αντίθεση) τότε συμβαίνει έκλειψη της Σελήνης.

Κατά τη διάρκεια ενός έτους ο Ήλιος διέρχεται μία φορά από κάθε σύνδεσμο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάθε έτος δύο «εκλειπτικές εποχές» δύο δηλαδή χρονικά διαστήματα μέσα στα οποία μπορούν να συμβούν οι εκλείψεις. Η Γη καθώς έχει μεγαλύτερο όγκο από τη Σελήνη δημιουργεί και μεγαλύτερο κώνο σκιάς. Για το λόγω αυτό η εκλειπτική εποχή των ηλιακών εκλείψεων διαρκεί 30 έως 36 ημέρες και η εκλειπτική εποχή των σεληνιακών εκλείψεων διαρκεί 19 έως 24 ημέρες. Η Σελήνη για να επανέλθει στην ίδια φάση (συνοδικός μήνας) χρειάζεται 29,5 περίπου ημέρες. Έτσι σε κάθε εκλειπτική εποχή μπορεί να συμβούν μία ή δύο ηλιακές εκλείψεις και μία ή καμία σεληνιακή έκλειψη.

Εξαιτίας των παρέλξεων που δέχεται η Σελήνη η γραμμή των συνδέσμων στρέφεται δυτικά κατά 20ο που αντιστοιχούν σε 20 περίπου ημέρες. Έτσι υπάρχει περίπτωση σε ένα έτος να ανήκουν τρεις εκλειπτικές εποχές αν η πρώτη εκλειπτική εποχή συμπέσει με την αρχή του έτους. Μέσα σε ένα έτος λοιπόν μπορούμε να έχουμε 2 έως 5 ηλιακές εκλείψεις και καμία έως 3 σεληνιακές εκλείψεις.

Η παραπάνω συχνότητα με την οποία συμβαίνουν οι ηλιακές και οι σεληνιακές εκλείψεις ίσως φαίνεται περίεργη καθώς από την καθημερινή εμπειρία γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις των σεληνιακών εκλείψεων είναι πιο συχνές από αυτές των ηλιακών εκλείψεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηλιακές εκλείψεις αν και συμβαίνουν πιο συχνά, έχουν μικρότερη διάρκεια, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να παρατηρηθούν μόνο από πολύ λίγες και συγκεκριμένες περιοχές πάνω στη Γη. Μία ολική έκλειψη Ηλίου μπορεί να διαρκέσει μέχρι 7,5 λεπτά ενώ ο συνήθης χρόνος είναι κατά πολύ μικρότερος. Αντίθετα μία ολική έκλειψη σελήνης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 1,5 ώρα και γι αυτό το λόγο είναι ορατή από περισσότερες περιοχές της Γης.

ΣΗΚΩ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.... ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ανδρέας Παπανδρέου: Ενας χαρισματικός και λαοφιλής ΗΓΕΤΗΣ.Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου: Ο καταστροφέας της Ελλάδας.
Δείτε.......

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!!!!!!!!!!!!!

Ναυάγησε η όποια συνεννόηση είχε προηγηθεί.
Δεν παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και είπε ότι συνεχίζει με την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Αύριο θα σχηματίσει λεει νεα κυβέρνηση και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρόλο Παπούλια.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 14:00, διήρκησε μία ώρα και ο πρωθυπουργός κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο δεν προέβη σε καμία δήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών.......... Την Παρασκευή θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, με σκοπό τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

H zougla.gr επικοινώνησε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα μέσα στις επόμενες ώρες.

Την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του στις 13:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Είναι μια ιστορικά κρίσιμη στιγμή, είναι στιγμή να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, εμείς έχουμε αναλάβει τις δικές μας. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον Κ. Παπούλια.

«Κύριε πρόεδρε, είναι η στιγμή που απαιτείται πατριωτική, πανεθνική προσπάθεια», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!...

Από τους συνεργάτες του Παπανδρέου και επισήμως διαρρέουν πλέον ότι ο πρωθυπουργός δέχεται να αποχωρήσει από την θέση του και να προτείνει άλλον για πρωθυπουργό!

Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί .........

κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον στην θέση του. Είναι επίσης βέβαιον ότι στην επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά θα πέσουν συγκεκριμένα ονόματα.

Τέλος ο Γιώργος!...

Fimotro

Πλησιάζει το διήμερο λήξης της 5ης Γιορτής Καρπουζιού

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου θα γίνει το διήμερο λήξης της γιορτής καρπουζιού στον Αγρίλη της δημοτικής ενότητας Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως κάθε χρόνο οι παραγωγοί θα προσφέρουν άφθονες ποσότητες καρπουζιού στους επισκέπτες ενώ οι σύλλογοι γυναικών έχουν βάλει στην κυριολεξία φωτιά στις κατσαρόλες τους για να φτιάξουν τα υπέροχα γλυκίσματα που θα έχουν σαν βάση τους το καρπούζι.
Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα ..........

εκθεσιακά περίπτερα και θα γνωρίσουν τοπικά αγροτικά προϊόντα αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.

Όπως κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές των σχολείων της Τριφυλίας ενώ θα στηθεί και ένα υπαίθριο εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας όπου μικροί και μεγάλοι θα ζωγραφίσουν υπό τις οδηγίες του ζωγράφου Νίκου Ζαχαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News, στην γιορτή Καρπουζιού θα είναι παρόντες οι βουλευτές του νομού Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ δεν αποκλείεται την γιορτή να τιμήσει με την παρουσία του και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η εταιρία Syngenta, τα καταστήματα ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ΜΥΛΟΣ Δημητρακόπουλος Γιάννης - και Αφοί Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Agrenda και ο agrotypos.

Ο ΛΙΒΑΝΗΣ, Ο "ΕΠΙΤΙΜΟΣ", Ο "ΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΩΣ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΛΥΣΗ"

Η κίνηση από τον Λιβάνη με το .........

πρωτοσέλιδο στα Επίκαιρα περί δολοφονίας του Καραμανλή, μια κίνηση η οποία εδράζεται σε πληροφορίες των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τα όσα είπε χθες ο Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για τον Κ. Καραμανλή, αλλά και με την πρόταση Σαμαρά για "άλλον πρωθυπουργό κοινής αποδοχής", φέρνουν, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, στο προσκήνιο τα σενάρια περί επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Ο Σαμαράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποδέχεται τον Κ. Καραμανλή ως "μεταβατικό πρωθυπουργό" με την προϋπόθεση να πάει ο τόπος σε πρόωρες εκλογές. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια διότι φαίνεται ότι και ο Παπούλιας δεν ξεχνάει ότι έγινε Πρόεδρος επί Καραμανλή.
Κατά κάποιες πληροφορίες μάλιστα είπε το όνομα του Καραμανλή σήμερα στον Παπανδρέου. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...

FIMOTRO

Παραιτήσεις των υπουργών ζητεί αύριο στο Υπουργικό ο Πρωθυπουργός – Αντικαθίσταται ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Τη χρησιμοποίηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων στην κυβέρνηση γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν ..........

είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς πιθανόν και σήμερα, ώστε να τους ενημερώσει για τις προσωπικότητες που θα χρησιμοποιήσει και να τους ζητήσει τις δικές τους προτάσεις.
Η συνάντηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πριν μεταβεί στον κ. Παπούλια, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Φώτη Κουβέλη, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός ενημερώνει για τη συνάντηση που θα ζητήσει, αλλά και ότι είναι διατεθειμένος στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους να ζητήσει τη στήριξή τους. «Είναι μια δύσκολη μέρα» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο που έχει ακουστεί πολύ το τελευταίο διάστημα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Παραιτήσεις υπουργών

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών κατά τη διάρκεια του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου την Παρασκευή, πιθανότερη ημερομηνία και για τη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr ειλημμένη είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με πολιτικό πρόσωπο.

Real.gr

Προς τους Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας

1. Κουσελά Δημήτριο
2. Νάντια Γιαννακοπούλου
3. Οδυσσέα Βουδούρη
4. Σαμαρά Αντώνη
5. Λαμπρόπουλο Ιωάννη

Βουλευτές Μεσσηνίας του ..........

Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κύριε Βουλευτά

Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του

Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Καλαμάτα 12-06-2011
Ώρα 23
Λαϊκή συνέλευση αγανακτισμένων Πολιτών στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

Best Tv

Προπηλάκισαν τον Χ. Μαλαπάνη που φυγαδεύτηκε με την συνδρομή της Αστυνομίας. [ VIDEO ]

Έντονη η παρουσία των αγανακτισμένων και στην Καλαμάτα πριν λίγο με συνθήματα αγανάκτησης απέξω από τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αποκορύφωμα της πορείας επεισόδιο έξω από την πρώην Νομαρχίας Μεσσηνίας με πρωταγωνιστή τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χ. Μαλαπάνη.

Ο κ Μαλαπάνης αγνοώντας την ........

σοβαρότητα της κατάστασης σήμερα και ενώ ήξερε ότι η πορεία θα κατάληγε στην πρώην νομαρχία Μεσσηνίας σήμερα και ας ήταν κλειστεί λόγω απεργίας έπινε προκλητικά, ούζα..! σε καφενείο απέναντι από αυτή.

Οι πολίτες μόλις τον είδαν εξαγριώθηκαν καθότι είναι βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και άρχισαν να τον βρίζουν και να απειλούνται μέχρι και σοβαρότατα επεισόδια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης φοβούμενος τα επεισόδια εις βάρος του κάλεσε την αστυνομία που με την συνδρομή της αλλά και την συνδρομή προσωπικών του φίλων φυγαδεύτηκε πραγματικά, εν μέσω μεγάλης έντασης.BEST TV

Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στο Βορρέειον Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας και οι Τ.Ο. του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, καλούν τα μέλη και τους φίλους τη Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:00 στο «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά σε γενική συνέλευση με θέμα: «Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη 3 Σεπτεμβρίου 2011»

Θα γίνει επίσης συζήτηση και στα ..........

επιμέρους θέματα Οικονομία -Αγροτικά- Ανάπτυξη - Κοινωνικό Κράτος -Δημόσια Διοίκηση.

Καλεσμένοι θα είναι οι βουλευτές του Νομού και τα μέλη της Π.Ε. και Ν.Ε.

Τ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιτυχημένες οι αποχαιρτηστήριες εκδηλώσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών διοργάνωσε φέτος με μεγάλη χαρά και επιτυχία υπαίθρια παιχνίδια με τα παιδιά του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν τη συμμετοχή όλων των παιδιών στα παιχνίδια, το κέρασμα και την απονομή αναμνηστικών της ΣΤ΄τάξης.

Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε μεγάλη .........

χαρά στους μαθητές, τους Δασκάλους και τα μέλη του Συλλόγου.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας καλή πρόοδο και του χρόνου!!!!

Δείτε φωτογραφίες και Video από τις εκδηλώσεις.
Κλικ στις φωτό

ΔΕΙΤΕ LIVE εικόνα από το σύνταγμα

Πατήστε παρακάτω το διαβάστε περισσότερα και δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τι συμβαίνει ΤΩΡΑ στο Σύνταγμα.

Ηδη ξεκίνησαν να μεταδίδονται έκτακτα δελτία ειδήσεων

Ξεκίνησαν με έκτακτα δελτία ειδήσεων τα κανάλια. μεταδίδουν εικόνες και πληροφορίες από την τεράστια συγκέντρωση των αγανακτισμένων στην βουλή και πληροφορίες για το τι συμβαίνει με την κυβέρνηση.Αναστελει την απεργία της η ΕΣΗΕΑ απο τις 12 το μεσημέρι.

ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, αναστέλλεται η απεργία της Ένωσης Συντακτών, προφανώς λόγω των εξελίξεων που σχετίζονται με την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και με τα συλλαλητήρια στο κέντρο της...
Αθήνας.

Η αναστολή θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι και από εκείνη την ώρα και μετά όλα τα ΜΜΕ θα μεταδίδουν κανονικά ειδήσεις...

FimotroΟι Έλληνες ζούμε και χωρίς καφέ και χωρίς αιρκοντίσιον κ. Μητσοτάκη.. με την ξευτίλα αυτή σήμερα, δεν ζούμε.

Σε ένα μονόλογο με παραλήρημα το Σκάι παρουσίασε στην Εκπομπή του κ. Παπαχελά απόψε τον Κ. Μητσοτάκη υπεραμυνόμενο την δική του κυβέρνηση ως συνήθως, με ευθείες βολές κατά του Α. Σαμαρά όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της .........

οικογένειας Αλαφούζου στην ποιο δύσκολη στιγμή της χώρας επέλεξε να βγάλει τον μεγαλύτερο υπεύθυνο κατά πολλούς της κατάντιας της Ελλάδος για να απευθύνει διάγγελμα στον Ελληνικό λαό στα 100 του χρόνια περίπου που άλλοι έχουν πεθάνει τρεις τουλάχιστον φορές (βέβαια καλά να είναι ο άνθρωπος και να τα χιλιάσει).

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ των πολλών που είπε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 1980 που ήταν υπουργός εξωτερικών όταν πήγε την Τουρκία σε σύσκεψη του ΝΑΤΟ η χώρα αυτή ήταν τότε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και γι αυτό δεν είχαν καφέ κάτι που έκανε τους επισκέπτες να φέρουν καφέ μαζί τους και οι τούρκοι έπιναν όσο άφηναν αυτοί στο φλιτζάνι τους..? για να μας «κουφάνει» και να δείξει με αυτόν τον τρόπο την άσχημη κατάσταση που θα περιέλθει η χώρα αν πτωχεύσει κάτι που μεγαλοποίησε και με το ότι δεν είχαν αιρκοντίσιον τότε στην Τουρκία…

Ο κ. Μητσοτάκης όπως και πολλοί όμοιοι του δεν έχουν καταλάβει ότι την ξευτίλα που ζουν οι Έλληνες παγκοσμίως δεν μπορούν να αντέξουν και όχι τα εισαγόμενα «αγαθά» άλλωστε η Ελληνική γη μας προσφέρει απλόχερα τα προϊόντα της όπως τσάι π.χ αντί για καφέ και όσον αφορά τα αιρκοντίσιον η Ελλάδα κ Μητσοτάκη έχει το καλύτερο κλίμα στον πλανήτη και δεν είναι Αφρική όπως νομίζετε… άλλωστε τόσα χρόνια δεν είχαμε αιρκοντίσιον, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν ξανά έχουμε, τους παγκόσμιους τοκογλύφους και τον διασυρμό της χώρας μας δεν αντέχουμε!

Το αποκορύφωμα της γελοίας συνέντευξης (διάγγελμα) του κ Μητσοτάκη απόψε ήταν όταν σε μια από τις λίγες ερωτήσεις του δημοσιογράφου του είπε για το αν πρέπει να πάνε οι βουλευτές στην βουλή αύριο διότι με τόσο κόσμο προμηνύονται μεγάλα επεισόδια και μπορεί και θύματα, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε, βεβαίως και πρέπει να πάνε και δεν πειράζει αν υπάρχουν και θύματα..! Δοξάστε τον!!!

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έφτασε εδώ που την φέρατε..

Καληνύχτα… κ. Μητσοτάκη και κ. Αλαφούζο

Υ.Γ τα τηλέφωνα ήταν κατεβασμένα απόψε στο ΣΚΑΙ κάτι που δείχνει τι βρίσιμο... έφαγαν από τον κόσμο.

Κανένας μέχρι τώρα από την Μεσσηνία δεν ακολουθεί τον δρόμο του Λιάνη.

Ποιοι βουλευτές θα ακολουθήσουν το δρόμο του Γιώργου Λιάνη;

Η κίνηση Λιάνη ανοίγει το δρόμο και σε άλλους βουλευτές που σκέφτονται αφενός να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και αφετέρου είτε να ανεξαρτητοποιηθούν, είτε να παραιτηθούν που είναι και το πιο πιθανό για τους περισσότερους… ενώ από την Μεσσηνία είναι όλοι.. yes men

Το Μαξίμου έχει βάλει στο ........

μικροσκόπιο καταρχήν τους 16 βουλευτές που έστειλαν την περίφημη επιστολή και με την οποία αμφισβήτησαν και την διαδικασία της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο και την ουσία του νομοσχεδίου.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις πάνε περίπατο οι θεωρίες του Μαξίμου ότι όλοι οι βουλευτές σαν «στρατιωτάκια» θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο. Όπως πολλάκις έχουμε γράψει υπάρχουν τουλάχιστον 10 βουλευτές που στις κατ΄ ιδίαν τους συνομιλίες δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να μην το ψηφίσουν.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι: Φλωρίδης Γιώργος, Βάσω Παπανδρέου, Αντωνίου Τόνια, Γερανίδης Βασίλειος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Ρομπόπουλος Θωμάς, Λιντζέρης Δημήτρης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Μερεντίτη Αθανασία και Γιαννακά Σοφία.

Η δεύτερη ομάδα που «παρακολουθείται» στενά από το Μαξίμου είναι οι: Καρύδης Δημήτρης, Καϊλή Εύα, Καρτάλης Κωνσταντίνος , Νασιώκας Έκτορας, Ρενταρή Όλγα, Σαλαγιάννης Νικόλαος, Τζελέπης Μιχάλης, Δριβελέγκας Γιάννης, Αλευράς Νάσος, Αμοιρίδης Γιάννης και Τόγιας Βασίλης

Best Tv

Ολική έκλειψη Σελήνης απόψε το βράδυ

Μία ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί απόψε το βράδυ, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας τον δορυφόρο της με τη σκιά της.

Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ, .........

με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά.

Η Σελήνη αναμένεται να ανατείλει περίπου στις 20:50, η έναρξη της μερικής έκλειψης από τη σκιά της Γης θα αρχίσει περίπου στις 21:20 (η Σελήνη θα βρίσκεται σε γωνία μόλις πέντε μοιρών από τον ορίζοντα), ενώ η έναρξη της ολικής φάσης της έκλειψης θα είναι κατά τις 22:20 το βράδυ και η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος περίπου 13 μοιρών.

Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά (η τελευταία έκλειψη που ξεπέρασε αυτή τη διάρκεια είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2000), γεγονός που θα συμβάλλει στο να μπορέσουν οι παρατηρητές να δουν την ολική φάση και σε μεγαλύτερο ύψος. Η ολική φάση αναμένεται να τελειώσει λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται σε ύψος 24 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα, ενώ η μερική φάση της έκλειψης θα τελειώσει μία ώρα αργότερα, λίγο μετά τη μία το βράδυ, με τη Σελήνη σε ύψος 27 μοιρών.

Η έκλειψη της Σελήνης είναι δυνατό να παρατηρηθεί ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού, καθώς η παρατήρηση ούτε κάποιον κίνδυνο ενέχει ούτε απαιτεί ειδικό αστρονομικό εξοπλισμό. Το «σβήσιμο» του φεγγαριού από το νυχτερινό ουρανό θα επιτρέψει στους θεατές να δουν «με άλλα μάτια» τα αστέρια.

Όλο το φαινόμενο, εκτός από την Ευρώπη, θα είναι ορατό από την Ανατολική Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ άλλες περιοχές του πλανήτη θα δουν μόνο ένα μέρος του και άλλες, όπως η Βόρεια Αμερική, θα το χάσουν.

Μια δεύτερη ολική έκλειψη Σελήνης θα συμβεί φέτος, στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η επόμενη θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου του 2018. Σε όλες τις περιπτώσεις, τόσο στις 15 Ιουνίου όσο και στις επόμενες, η έκλειψη θα είναι «κεντρική», δηλαδή το φεγγάρι θα διέλθει από το κέντρο της σκιάς της Γης. Είχε προηγηθεί μια μερική ηλιακή έκλειψη στις 4 Ιανουαρίου φέτος, που ήταν ορατή από τη χώρα μας.

Απολύσεις προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας του δημοσίου

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς με κίνητρο τον παράνομο πλουτισμό τίθενται αυτοδίκαια σε αργία και αποκλείονται από την κατάληψη οποιασδήποτε θέσης. Μάλιστα αν υπηρετούν σε υπό συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμό του Δημοσίου θα απολύονται και δεν θα μετατάσσονται.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Ραγκούσης.......

μάλιστα, ο οποίος αναμένεται να φέρει αυτή την εβδομάδα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, έχει επεξεργαστεί και ρυθμίσεις με στόχο να χτυπηθεί η παρανομία κυρίως στις πολεοδομίες και στις εφορίες, οι οποίες εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα της διαφθοράς.

Ετσι, όπως ρητώς θα ορίζει σχετική διάταξή, για πρώτη φορά θα αφαιρείται η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους επιβλέποντες μηχανικούς που συμβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο στην αυθαίρετη δόμηση.

Οι ίδιοι μάλιστα θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα καταγγείλουν τους ιδιοκτήτες που κατασκευάζουν αυθαίρετα κτίσματα. Η ρύθμιση αυτή εκτιμάται ότι θα επιφέρει καίριο πλήγμα στην αυθαίρετη δόμηση και στον «χορό των εκατομμυρίων» που έχει στηθεί στις πολεοδομίες της χώρας.

Με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ρύθμιση με βάση την οποία οι εφοριακοί που συναλλάσσονται με τους φοροφυγάδες, αποκρύπτουν φορολογητέα ύλη ή «μαγειρεύουν» τα λογιστικά βιβλία, θα καλούνται να καταβάλλουν από την τσέπη τους μέρος της ζημιάς που θα προκαλείται στο κράτος.

Η οικονομική... αποζημίωση του Δημοσίου θα είναι ανεξάρτητη από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις στις οποίες θα υπόκεινται οι επίορκοι εφοριακοί, με δεδομένο ότι οι ποινές που προβλέπονται πλέον στο νέο πειθαρχικό δίκαιο είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Οι ρυθμίσεις αυτές μάλιστα που τροποποιούν τα σχετικά άρθρα του Υπαλληλικού Κώδικα δεν θα εφαρμόζονται μόνον για το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου, αλλά και για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς επίσης και για το μόνιμο προσωπικό των δήμων και των ΝΠΔΔ.

Συνημμένο Αρχείο:
Το προσχέδιο νόμου για τον νέο πειθαρχικό κώδικα δημοσίων υπαλλήλων

Απεργιακό «λουκέτο» σε όλη τη χώρα

«Παραλύει» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ...........

των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις σχεδιάζει και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που δίνει ραντεβού για τις 7 το πρωί στο Σύνταγμα με στόχο να αποκλείσει την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο.

Το «απεργιακό παρών» θα δώσουν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ αλλά και οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην απεργία συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με αποτέλεσμα όλα τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τις 20 Ιουνίου σε συνδυασμό με καταλήψεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε όλη τη χώρα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στη οδό Χαλκοκονδύλη, αλλά και σταθμών σε διάφορα σημεία της χώρας. Το σωματείο, μέλος της ΓΕΝΟΠ, «Σπάρτακος» προχωρά την Κυριακή σε συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα στις 7 το απόγευμα.

Στα… όπλα οι ένστολοι

«Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε!». Με αυτήν τη φράση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους αγανακτισμένους πολίτες που συμμετέχουν ενεργά «στον αγώνα για την ανατροπή της άδικης, αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, που προωθείται από την κυβέρνηση και την τρόικα στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας μας».

Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με κάθε νόμιμο μέσο, για να αποτρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα, την οπισθοδρόμηση και την απαξίωση των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι εξ ορισμού στηρίζει αλλά και συμμετέχει στις μαζικές εκδηλώσεις αγανάκτησης και αντίδρασης.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δηλώνοντας απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας, χαιρετίζει το «κίνημα αγανακτισμένων πολιτών» και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε κάθε ειρηνική εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο αυτό.

Νέο… πρεσάρισμα

Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσεται η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα μονομερή μέτρα που έχει λάβει, εντάσσοντας την Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα των 25 χωρών που εξετάζονται για την παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας….

Με βάση τη γνωμοδότηση της ΔΟΕ, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παράσχει μέσα στο 2011 λεπτομερή ενημέρωση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων και Συστάσεων πάνω στα θέματα που κατήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, υποχρεούται να παράσχει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν από την ειδική ανώτατη αποστολή που θα αποστείλει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην Ελλάδα, η οποία θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Real.gr

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιβολής ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση "τριτανακοπής" με την οποία ζητάει την ακύρωση και εξαφάνιση της υπ' αριθμ. 909/2011 απόφασης του Β' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που αφορά την επιβολή ΦΠΑ 23% στις αμοιβές των δικηγόρων και παράλληλα ζητάει η υπόθεση να οδηγηθεί για νέα κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το Τμήμα του ΣτΕ έκανε ........

εν μέρει δεκτή την αίτηση ακύρωσης του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου κατά της υπ' αριθμ. ΠΟΛ 1100/24.6.2010 απόφασης του υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την επιβολή Φ.Π.Α. στην παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών.

Αναλυτικότερα, το ΣτΕ έκανε δεκτό πως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών πρέπει να ακυρωθεί κατά το σκέλος που θεσπίζει απαλλαγή των αμειβόμενων δικηγόρων που απασχολούνται με πάγια αντιμισθία από την επιβολή Φ.Π.Α. Δηλαδή, έκρινε ότι και οι έμμισθοι δικηγόροι πρέπει να υπάγονται στον ΦΠΑ.

Με άλλα λόγια το ΣτΕ έκρινε ότι οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων, δηλαδή των δικηγόρων που εργάζονται με πάγια αντιμίσθια στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους Ο.Τ.Α., τις Τράπεζες, κ.λπ., θα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 23%, όπως με Φ.Π.Α. 23% επιβαρύνονται και οι αμοιβές των "μαχόμενων" ελεύθερων δικηγόρων.

Περαιτέρω το ΣτΕ έκρινε ότι το υπόλοιπο τμήμα της επίμαχης υπουργικής απόφασης - κατά το μέρος που αναφέρεται στην υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς Φ.Π.Α. με συντελεστή 23% - στερείται εκτελεστότητας (δεν μπορεί να ερευνηθεί από το ΣτΕ) και, για το λόγο αυτό, είναι απρόσβλητο.

Ο ΔΣΑ με την αίτηση τριτανακοπής, ζητάει την εξαφάνιση της απόφασης του Τμήματος του ΣτΕ και την εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, "λαμβανομένης υπόψη της μεγάλης σπουδαιότητάς της, καθώς πρόκειται για ζήτημα γενικότερης σημασίας που αφορά την ολότητα της δικηγορικής κοινότητας σε βάρος της οποίας επέρχονται μεγάλα οικονομικά βάρη".

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.
Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία. Εκτάκτως κυκλοφορεί Τετάρτη.