Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Απεργιακό «λουκέτο» σε όλη τη χώρα

«Παραλύει» σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ...........

των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Κινητοποιήσεις σχεδιάζει και το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που δίνει ραντεβού για τις 7 το πρωί στο Σύνταγμα με στόχο να αποκλείσει την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο.

Το «απεργιακό παρών» θα δώσουν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ αλλά και οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό –κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην απεργία συμμετέχει και ο εμπορικός κόσμος της χώρας έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με αποτέλεσμα όλα τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα συνδικάτα προγραμματίζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης, καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τις 20 Ιουνίου σε συνδυασμό με καταλήψεις σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε όλη τη χώρα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στη οδό Χαλκοκονδύλη, αλλά και σταθμών σε διάφορα σημεία της χώρας. Το σωματείο, μέλος της ΓΕΝΟΠ, «Σπάρτακος» προχωρά την Κυριακή σε συλλαλητήριο στην Πτολεμαΐδα στις 7 το απόγευμα.

Στα… όπλα οι ένστολοι

«Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε!». Με αυτήν τη φράση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους αγανακτισμένους πολίτες που συμμετέχουν ενεργά «στον αγώνα για την ανατροπή της άδικης, αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, που προωθείται από την κυβέρνηση και την τρόικα στο όνομα της σωτηρίας της πατρίδας μας».

Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, με κάθε νόμιμο μέσο, για να αποτρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα, την οπισθοδρόμηση και την απαξίωση των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι εξ ορισμού στηρίζει αλλά και συμμετέχει στις μαζικές εκδηλώσεις αγανάκτησης και αντίδρασης.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., δηλώνοντας απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας, χαιρετίζει το «κίνημα αγανακτισμένων πολιτών» και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε κάθε ειρηνική εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο αυτό.

Νέο… πρεσάρισμα

Στο πλευρό των εργαζομένων τάσσεται η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα μονομερή μέτρα που έχει λάβει, εντάσσοντας την Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα των 25 χωρών που εξετάζονται για την παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας….

Με βάση τη γνωμοδότηση της ΔΟΕ, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παράσχει μέσα στο 2011 λεπτομερή ενημέρωση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Εφαρμογή των Διεθνών Συμβάσεων και Συστάσεων πάνω στα θέματα που κατήγγειλε η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, υποχρεούται να παράσχει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν από την ειδική ανώτατη αποστολή που θα αποστείλει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας στην Ελλάδα, η οποία θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Real.gr

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.